גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"השוק השתנה לרעה": מייסד חברת האוטוטק ארבה מתקשה לישון בשקט גם אחרי ההגעה לנאסד"ק

חברת האוטוטק ארבה רובוטיקס צלחה בקושי את המיזוג ל-SPAC לפי שווי של כחצי מיליארד דולר ● היזם והמנכ"ל קובי מרנקו מספר על השוק שהשתנה לרעה ("אמרו לי שעד כריסמס נהיה ציבוריים, אבל שכחו לספר איזה כריסמס”), על הפעולות שנדרשו ועל התחושה לאחר המיזוג

קובי מרנקו, מנכ''ל Arbe / צילום: דיוויד גראב
קובי מרנקו, מנכ''ל Arbe / צילום: דיוויד גראב

הושלם המיזוג של חברת ארבה רובוטיקס ל-SPAC והיא החלה להיסחר בנאסד"ק ביום שישי האחרון, תחת הסימול ARBE. ארבה רובוטיקס (Arbe Robotics) מספקת פתרונות לרדארי הדמיה בשוק הרכב והיא מתמזגת לחברת ה-SPAC האמריקאית ITAC לפי שווי חברה של 525 מיליון דולר, לאחר שבעלי המניות ב- SPAC אישרו את העסקה.

חברות SPAC הן חברות ללא פעילות, שמגייסות כסף מהציבור במטרה למזג חברה קיימת תוך פרק זמן מוקצב מראש. על המיזוג של ארבה, שעדיין רושמת הכנסות מהותיות ומייצרת הפסדים (בדומה ליתר חברות האוטוטק הישראליות שמוזגו השנה ל-SPAC) דווח בחודש מרץ. באותה עת נכתב כי היקף הגיוס במסגרת המיזוג יהיה 176 מיליון דולר - 76 מיליון דולר מכספי ה-SPAC ו-100 מיליון דולר במסגרת הנפקה פרטית, שבמשקיעים בה גם איל וולדמן, שהקים וניהל את ענקית הטכנולוגיה מלאנוקס.

לפי הדיווח הנוכחי, מתברר כי סך הגיוס צומצם ל-118 מיליון דולר, מתוכם 18 מיליון דולר בלבד מכספי ה-SPAC. המשמעות היא שבדומה לחברות אוטוטק ישראליות אחרות שמוזגו לספאקים לאחרונה, גם כאן שיעור הפדיון של בעלי מניות ה-SPAC היה גבוה (כ-75%). כלומר, רוב בעלי המניות ב-SPAC העדיפו לקבל בחזרה את כספי ההשקעה שלהם ולא להשתתף בעסקת המיזוג.

עובדי ארבה / צילום: דיוויד גראב

"סיימנו תהליך ארוך, מתיש וסיזיפי"

ארבה הוקמה ב-2015 על-ידי קובי מרנקו המכהן כמנכ"ל; ד"ר נועם ארקינד, מנהל הטכנולוגיות הראשי; ועוז פיקסמן, מנהל התפעול הראשי. מרנקו, בן 49, ניהל בעבר את חברת התוכן הסלולרי לוגיה, הקים וניהל את קרן ההון סיכון תיא ונצ'רס, שימש כסמנכ"ל כספים בחברת החדשות של ערוץ 10, והיה בעבר הרחוק כתב לענייני ביטחון בחברת החדשות של ערוץ 2. מרנקו הוא גם היה אחד ממייסדי חברת הפרסום הדיגיטלי טפטיקה (כיום טרמור) הנסחרת כיום בוול סטריט ובלונדון.

ארבה, שאותה הוא מנהל כיום, מפתחת צ'יפ לרדארי הדמיה לרכב; החיישן שהיא פיתחה מאפשר לספק תמונה ברזולוציה גבוהה ב-4 ממדים, ובכך הפתרון שלה מתאים הן לאפליקציות של בטיחות (בלימת חירום) והן לעולם הרכב האוטונומי בעתיד.

לפי נתוני IVC, החברה גייסה עד כה 54.5 מיליון דולר ב-5 סבבי גיוס, ובין המשקיעים בה נמצאים פלטפורמת ההשקעות iAngels של מור אסיא ושלי הוד מויאל (המחזיקה לפי הערכות ב-15% מהמניות), Catalyst CEL ,אוורקראוד, ו-O.G. Tech של אייל עופר. ב-2020 הכנסות החברה הסתכמו ב-332 אלף דולר בלבד והיא רשמה הפסד נקי בסך 15.6 מיליון דולר.

השלמת העסקה מגיעה בתקופה לא קלה לשוק הספאקים בוול סטריט - השוק, שהיה לוהט עד לפני מספר חודשים, הצטנן. מספר ההנפקות ירד, שיעורי הפדיון של משקיעים עלו, וגם חברות רבות שכבר השלימו את המיזוגים שלהן הציגו תשואות חלשות למדי במסחר בשוק, כנראה משום שמשקיעים העריכו שהן הגיעו לשוק בשווי מנופח.

"היום, כשאחד מבעלי המניות שאל אותי איך אני ואיך העסקה, אמרתי לו 'בסדר גמור - העסקה בסדר ואני גמור'", צוחק מרנקו בשיחה עם גלובס. "כשהתחלנו את התהליך, הבנק שלנו, וולס פארגו, הבטיח לנו שעד כריסמס נהיה ציבוריים, אבל שכח לספר איזה כריסמס. התהליך התארך הרבה יותר מהצפוי, ולאורך הזמן השוק השתנה.

"בשורה התחתונה, מבחינתנו, למרות תהליך ארוך, מתיש וסיזיפי, אנחנו מגיעים לקו הסיום עם התוצאה שייחלנו לה - גייסנו את הכסף שאנחנו צריכים כדי לנצח במשחק הזה, כ-120 מיליון דולר. לפי התחזית הפסימית שלנו אנחנו צריכים 50 מיליון דולר להגעה לאיזון כשהמכירות יעלו על ההוצאות, כשבחברות כמו שלנו רוב ההוצאות הן פיתוח. אז בסופו של דבר קיבלנו יותר כסף ממה שהיינו צריכים".

עדיין שיעור הפדיון בקרב בעלי מנות ה-SPAC גבוה.
"זה יחסית שולי, כי ב-SPAC בעסקה שלנו מלכתחילה היו 75 מיליון דולר, כלומר זה SPAC קטן, והערכנו כבר בתחילת התהליך שמעל 50% יפדו. על רקע הסנטימנט בשוק בחודשיים האחרונים, שיעור הפדיון הממוצע בספטמבר היה 89%, אז אצלנו זה היה פחות. אם נסתכל על התחשיב הכללי של הכסף, אז חשבנו שיהיו לנו עוד 15-17 מיליון דולר בקופה, זה יחסית בשוליים. בספאקים של 100-200 מיליון דולר, פדיון גבוה משפיע מאוד, אבל אצלנו יש גם גיוס של 100 מיליון דולר ב-PIPE, כך ששיעור הפדיון זו הערת שוליים".

 

"600 ספאקים יצאו לשוק שהיה תחת קלקול"

בחודשים האחרונים, "מאז שהבנתי שהשלמת העסקה לא תהיה 'הליכה בפארק'" כהגדרתו, מרנקו נמצא בניו יורק ונפגש עם משקיעים. לדבריו, "אם אני רוצה מחר בבוקר לגייס בשווי הזה עוד 20-30 מיליון דולר, יש שלוש קרנות שישמחו לתת לי את הכסף, אבל יש לנו מספיק. נעבוד קשה בשנה הקרובה, נגדיל את החברה ונעלה את השווי".

לדבריו, "המשקיעים הבינו ששווי החברה הוגן, על הצד הנמוך אפילו. כשיצאתי לשוק, משקיעים שאלו אותי למה לא לגייס בשווי של מיליארד דולר. אמרתי שאני לא מאמין שהחברה שווה עכשיו מיליארד דולר, ואני לא מוכר מניה במחיר שלא אקנה בעצמי. אני עצמי השתתפתי ב-PIPE ואני חושב שמי שקנה בו מניות יראה אפסייד ב-12-24 חודשים הקרובים".

מניות אוטוטק מישראל נחתכו לאחרונה בעשרות אחוזים לאחר שמוזגו ל-SPAC. לא חששת בשום שלב לגורל העסקה?
"גם עכשיו, כשהכול חתום ויש אישור של הנאסד"ק, אני עדיין חושש - אנחנו אוהדי הפועל רואים תמיד ליתר ביטחון את השידור החוזר. לקחתי שלושה ילדים ואת זוגתי וטסנו כמעט בהחלטה של רגע לארה"ב, ואני יושב פה מהבוקר עד הערב כדי לתת מה שאפשר כדי לנצח את הקרב. זה לא היה פשוט, היה היפוך משמעותי של המגמה".

מרנקו מנתח את שוק ה-SPAC ולא חוסך ביקורת: "אני חושב שמה שקרה בשוק הספאקים, זה שהשוק יצר מסגרת שבה כל מי שמשקיע ב-SPAC זה שחקני ארביטראז'. הם השקיעו ב-SPAC, פדו את הכסף ונשארו עם כתבי אופציות (warrants), ובגלל שבנקאי השקעות דחפו חברות לספאקים, זה איפשר למשקיעים לפדות ולהישאר עם האופציה ביד. זה שוק מקולקל, ו-600 ספאקים יצאו לשוק תחת הקלקול הזה. בהתחלה הייתה חגיגה והיו פחות פדיונות כשהמניות רצו קדימה, אבל אז הבינו שיש קלקול והתחילו פדיונות, הבינו שחלק מהספאקים יצאו במחירים לא ריאליים, וכל הדבר הזה ירד. מה שקורה בשוק זה תיקון, ובספאקים החדשים שיוצאים מי שעושה פדיון מאבד גם את האופציות. זה יסדר את המודל. בשוק ההון, כשיש פרצה כולם רצים, אז מסדרים את הפרצה וזה נהיה הגיוני".

לדבריו, הוא זיהה את הקלקול בשוק בשלב מוקדם, ולכן הקפיד על PIPE חזק עם משקיע עוגן, M&G Capital "שמנהל קרנות פנסיה בבריטניה מאז שוויקטוריה הייתה המלכה". מרנקו מספר שמי שמוביל את ההשקעה שם שלח לו בשבוע האחרון הודעות הרגעה, "אל תדאג, אנחנו איתך לטווח הארוך, זו תהיה חברה של 15 מיליארד דולר".

"שוק ההשקעות הפרטיות באוטוטק חטף שפעת"

בדיעבד, היית חוזר על התהליך?
"חוכמת הבדיעבד מיותרת בעיניי. ההחלטה התקבלה כששוק ההשקעות הפרטיות בעולם האוטוטק קצת חטף שפעת והיה נראה שהשוק הציבורי יותר פתוח לזה. בוודאי היום כשאני רואה חברות דומות שמגייסות 100 מיליון דולר בשווי של מיליארד דולר, אולי הייתה דרך יותר קלה. בשורה התחתונה, אם הייתי צריך להחליט היום אם לגייס 120 מיליון דולר בשוק הפרטי או באותו שווי בשוק הציבורי - אני חושב שיש ערך לעסקה הציבורית, ובטווח הארוך היא תעזור לנו לנצח. בשוק הציבורי יש יכולת לגייס בטווח זמן קצר, לעשות מהלכים חדים ומהירים במיזוגים ורכישות, אז יש יתרון להיות ציבורי. כמובן, זה גם בא עם אינסוף חסרונות".

מה נותנת היום ארבה רובוטיקס ללקוח, מה היתרון שלה?
"אנחנו נותנים ללקוחות את הצ'יפ הכי מתקדם שיש היום לעולם הרדאר, שבעזרתו הם בונים חיישן שמסוגל לספק תמונה כמעט ברמה של מצלמה, אבל עם כל היתרונות של רדאר, בכל תנאי תאורה ומזג אוויר, לטווח של 350 מטר ואף יותר.

"רדאר, בניגוד למצלמה, הוא בעל 4 ממדים, הוא יודע לבחון את המרחק בין הרכב לאובייקטים שונים, וגם את המהירויות היחסיות של האובייקטים. בזכות החיישן שלנו הרכב מקבל זאת בזמן אמת. אם צריך בלימת חירום - אם ילד קופץ לכביש - הרכב מזהה. כמובן, אם רוצים זה יכול להתאים גם לכל אפליקציה של נהיגה, עם או בלי ידיים (רכב אוטונומי). זה נותן את הפתרון".

קובי  מרנקו

אישי: בן 49, בזוגיות + 3 מתגורר בתל אביב
מקצועי: מנכ"ל וממייסדי ארבה רובוטיקס. ניהל את חברת התוכן הסלולרי לוגיה, הקים וניהל את קרן תיא ונצ'רס, שימש כסמנכ"ל כספים בחברת החדשות של ערוץ 10, ובעבר הרחוק כתב ביטחון בערוץ 2. ממייסדי חברת הפרסום הדיגיטלי טפטיקה (טרמור) הנסחרת בוול סטריט ובלונדון.
עוד משהו: משקיע בחברות הייטק שונות

ארבה רובוטיקס

תחום עיסוק: מפתחת צ'יפ לרדארי הדמיה לרכב שמשמש לאפליקציות בטיחות (בלימת חירום), ולעולם הרכב האוטונומי בעתיד
היסטוריה: הוקמה בשנת 2015 על ידי קובי מרנקו (מנכ"ל), ד"ר נועם ארקינד (CTO) ועוז פיקסמן (COO).
עד המיזוג ל־SPAC גייסה 54.5 מיליון דולר. ובין המשקיעים בה: תיא ונצ'רס Canaan, iAngels, אוורקראוד, OG Tech ואחרים. לאלה הצטרפו בהשקעה הנוכחית - איל וולדמן, M&G, טקסס ונצ'רס ו־Varana
נתונים: פועלת מתל אביב ומעסיקה 105 עובדים, 87 מהם בתחומי המו"פ. הכנסותיה ב־2020: 332 אלף דולר, עם הפסד נקי של 15.6 מיליון דולר.

עוד כתבות

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו שניים מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד־בינת, שכוללת עשרות חברות, בעיקר בתחום הטלקום ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות של האחים, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אבל לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה", אומר אחד מהם

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

האוניברסיטה שהפכה למוקד הפגנות פרו פלסטיניות סגרה את שעריה: "הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי"

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר שוטרים מסביב כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העלית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

הסנאט אישר את חבילת הסיוע לישראל, הנשיא ביידן בירך

פגיעה ישירה בלול במרגליות, חיזבאללה: "שיגרנו עשרות קטיושות" • אלפי בני אדם מחו יחד עם משפחות החטופים מחוץ לקריה בת"א • הרצוג והאריס שוחחו, סגנית הנשיא הדגישה את מחויבותה לגינוי גילויי אנטישמיות בארה"ב • הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון רצועת עזה • עדכונים שוטפים

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג׳ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● על פי ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב והלחימה תיארך כשישה שבועות

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר