גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנהלים במיקרוסופט אמרו לביל גייטס להפסיק לשלוח הודעות לאחת העובדות

עורך דין מוביל ומנהלת כוח-האדם יידעו כמה דירקטורים במיקרוסופט על כך שאמרו למייסד השותף והמיליארדר שהודעות ששלח לאחת העובדות בחברה היו בלתי ראויות

ביל גייטס. יותר ממקרה אחד / צילום: Associated Press, Markus Schreiber
ביל גייטס. יותר ממקרה אחד / צילום: Associated Press, Markus Schreiber

מכתב מ־2019 ממהנדס במיקרוסופט שדיווח על רומן של ביל גייטס, ונשלח לפני שעזב את הדירקטוריון, לא היה המקרה הראשון שבו דירקטורים של מיקרוסופט נתקלו בהתנהגות לא נאותה בין המיליארדר לעובדות בחברה.

יותר מעשור קודם לכן, בכירים במיקרוסופט גילו הודעות דואר אלקטרוני שנשלחו בין גייטס לעובדת בדרג ביניים בחברה בזמן שגייטס היה עדיין עובד במיקרוסופט ויו"ר הדירקטוריון, כך אמרו אנשים המכירים את הנושא. בהודעות, פלירטט גייטס, שהיה נשוי אז, עם העובדת והציע לה הצעות שונות, כך אמרו האנשים.

שני מנהלים בכירים במיקרוסופט, מי שהיה אז יועץ כללי בראד סמית' ומנהלת כוח-אדם ראשית בזמנו ליזה ברומל, נפגשו עם גייטס ואמרו לו שההתנהגות שלו אינה נאותה וצריכה להיפסק, כך אמרו האנשים. גייטס לא הכחיש את חליפת המכתבים, ואמר למנהלים שבהסתכלות לאחור זה לא היה רעיון טוב ושיפסיק בכך, כך אמרו האנשים.

המנהלים האלה תדרכו כמה חברים בדירקטוריון של מיקרוסופט וועדה של הדירקטוריון דנה בנושא. הדירקטוריון הגיע למסקנה שאין צורך לנקוט בכל פעולה נוספת מפני שלא היה מגע פיזי בין גייטס והעובדת, כך אמרו האנשים.

דובר מיקרוסופט פרנק שו אמר שבשנת 2008, זמן קצר לפני שפרש גייטס מעבודה במשרה מלאה, החברה נעשתה מודעת להודעות דואר אלקטרוני שנשלחו ב־2007. בהודעות האלה, גייטס הציע לעובדת להיפגש אחרי שעות העבודה מחוץ לקמפוס של מיקרוסופט, אמר שו. "בעוד שההודעות היו פלרטטניות, הן לא היו מיניות באופן גלוי, אבל הוחלט שהן לא ראויות", אמר. שו הוסיף שהעובדת מעולם לא התלוננה על המקרה, שלא דווח עליו לפני כן.

דוברת של גייטס, ברידג'יט ארנולד, אמרה בהודעה כתובה: "הטענות האלה הן שגויות, אלה שמועות ממוחזרות מאת מקורות שאין להם היכרות ישירה ובחלק מהמקרים יש להם ניגוד עניינים משמעותי".

גייטס, אחד האנשים העשירים ביותר בעולם, היה מנכ"ל מיקרוסופט עד שנת 2000, עובד במשרה מלאה בחברה עד 2008 ויושב הראש של החברה עד 2014. הוא כיהן בדירקטוריון של מיקרוסופט במשך יותר מארבעה עשורים עד שעזב את מושבו שם במרץ 2020.

בשנה לאחר מכן, גייטס ואשתו, מלינדה פרנץ' גייטס, הגישו בקשה לסיים את נישואיהם שנמשכו 27 שנים. הגירושין הסתיימו באוגוסט. שניהם ממשיכים להוביל יחד את קרן ביל ומלינדה גייטס, אחת מקרנות הנדבנות הגדולות ביותר בעולם.

בזמנו, גייטס התפטר מהדירקטוריון של מיקרוסופט, וועדה של הדירקטוריון העסיקה משרד עריכת דין כדי לחקור מכתב של מהנדסת מ־2019 שבו טענה שבעבר ניהלה מערכת יחסים מינית עם גייטס, כך דיווח הוול סטריט ג'ורנל במאי.

זו לא הייתה האישה שהזהירו את גייטס מוקדם יותר לא לחזר אחריה, כך אמרו כמה מהאנשים המכירים את הנושא. שו אמר שמערכת היחסים התרחשה סביב 2002 אבל במיקרוסופט לא היו מודעים אליה עד 2019.

חברי הדירקטוריון התבקשו לשמור על דיסקרטיות

מאז נודעו לעיתון פרטים נוספים לגבי האופן שבו הדירקטוריון של מיקרוסופט ניהל את החקירה ב־2019. סמית', שהוא כיום נשיא מיקרוסופט וסגן יושב ראש, והמנכ"ל סאטיה נאדלה היו בין המנהלים שראו את המכתב מ־2019, כך אמרו אנשים המכירים את הנושא.

יושב ראש הדירקטוריון של מיקרוסופט בזמנו, ג'ון וו' תומפסון, ביקש מחברים אחרים בוועדה שעברה על המכתב לא לשתף את תוכן החקירה עם שאר הדירקטוריון של מיקרוסופט, בגלל האופי הרגיש של הנושא, כך אמרו האנשים. חברי דירקטוריון שקראו את המכתב התבקשו להחזיר את העותק שלו ליועץ הכללי של מיקרוסופט, כך אמרו האנשים.

כמה עורכי דין שייעצו לדירקטוריונים אמרו שבאופן טיפוסי, כאשר דירקטוריון מחליט אם לנהל חקירה, כל הדירקטוריון מחליט על אישורה וכל הדירקטוריון מודע לכך שהיא נמשכת.

"אם אתה הולך לבצע חקירה שמצריכה יועצים עצמאיים, אתה צריך אישור מהדירקטוריון", אמר דיוויד ברגר, עורך דין המתמחה במשילות תאגידית במשרד ווילסון סונסיני גודריץ' ורוזאטי, ועובד גם בייעוץ לדירקטוריונים.

שו, דובר מיקרוסופט, אמר שבמסגרת הקווים המנחים למשילות של הדירקטוריון, הואצלה הסמכות למועצה הממנה והמושלת להעסיק עורכי דין מן החוץ. "בעוד שהנוהל הנכון ביותר לגבי משילות מתפתח כל הזמן, יו"ר הדירקטוריון והמועצה, בעצתם של עורכי דין חיצוניים, החליטו להפעיל את אחריותם ולהתקדם בשלבים הראשונים של הבדיקה, מתוך חשיבה שהנושא יובא לתשומת הלב של שאר חברי הדירקטוריון בהמשך הדרך", כתב שו בהודעה.

גייטס ויתר על מושבו בדירקטוריון לאחר שכמה דירקטורים החליטו שהוא צריך לפרוש לפני שהחקירה הושלמה, כך דיווח הג'ורנל בעבר. הדוברת של גייטס אמרה שהיה לו רומן לפני כמעט 20 שנה, שהסתיים באופן ידידותי ושלחקירה שניהל הדירקטוריון לא היה חלק בהחלטתו לפרוש. במיקרוסופט אמרו שמועצת הדירקטוריון ניהלה חקירה יסודית וסיפקו תמיכה לעובדת שהעבירה את התלונה.

כמה חברי דירקטוריון כיום ובעבר ומנהלים אמרו שהם מאמינים שהחששות לגבי התנהגותו של גייטס עם עובדות נוהלו כשורה. הם אמרו שהגישות והפרוטוקולים השתנו בשנים האחרונות בעקבות תנועת מיטו (# MeToo ).

התנהג לפעמים כאילו הכללים לא חלים עליו

מריה קלאו, דירקטורית במיקרוסופט מ־2009 עד 2015 שאמרה שלא הייתה מודעת לחששות כלשהם לגבי גייטס ועובדות אחרות, אמרה שהרגישה באופן כללי יותר שגייטס התנהג לפעמים כאילו הכללים לא חלים עליו.

"הוא בהחלט נתן את הרושם שהרגיש שהיה לו מעמד שהעניק לו מערך מיוחד של זכויות שלא היו לאנשים אחרים", אמרה קלאו, כיום נשיאה של מכללת הארווי מאד, המתמקדת במתמטיקה ובמדעים.

שו סירב להגיב על דבריה של קלאו. ארנולד, הדוברת של גייטס, סירבה להגיב והפנתה את העיתון להודעה הכתובה שלה.

הרבה יותר מוקדם מהמכתב של 2019 והודעות הדואר האלקטרוני של 2007, לפחות חבר אחד בדירקטוריון של מיקרוסופט קיבל הודעה ממנהל בכיר לגבי מערכת יחסים רומנטית שגייטס, אז המנכ"ל, ניהל עם מנהלת בכירה ב־1992, כך אמר אדם המכיר את הנושא. הדירקטוריון כולו לא קיבל הודעה על הנושא הזה, אמר אותו אדם. האישה הזו לא הייתה פרנץ' גייטס, אמר האדם.

פרנץ' גייטס הייתה עובדת של מיקרוסופט כשפגשה לראשונה את גייטס ב־1987. הם התחתנו ב־1994 ופרנץ' גייטס הפסיקה לעבוד במיקרוסופט ב־1996, השנה שבה נולדה לזוג הילדה הראשון מתוך שלושה.

שו ומיקרוסופט לא מודעים לאף דיווח על חשש שהועלה לגבי מערכת יחסים רומנטית בין גייטס ועובדת בתקופה הזו. ארנולד סירבה להגיב מעבר להודעה שמסרה בכתב.

גייטס עדיין משמש כיועץ טכני לנאדלה, שלקח את המושכות כיו"ר הדירקטוריון של מיקרוסופט מתומפסון ביוני. תומפסון מכהן כיום כדירקטור העצמאי הראשי. דובר של מיקרוסופט אמר בזמנו שהשינוי בזהות יושב הראש לא היה קשור לעזיבתו של גייטס את הדירקטוריון.

"הוא מאוד מעורב בדברים שחשובים לו", אמרה נאדלה לאחרונה כשנשאל על גייטס בוועידה בעת האחרונה. נאדלה אמר שהחברה השתנתה מאז שגייטס היה מנהלה ושהוא והצוות שלו היו אחראיים לעיצוב תרבות סביבת העבודה הנוכחית בה. "אנחנו לא מושלמים בשום אופן", אמר נאדלה, "אבל אכפת לנו מאוד מכל הנושאים של התרבות שלנו ואנחנו עובדים על זה כל יום".

עוד כתבות

חניה בתל אביב / צילום: Shutterstock, Adi Shpigel

בשיא המלחמה: הצעד של העיריות שיסייע לתושבים ולמבקרים

החל מהיום (א') תושבים ומבקרים בתל אביב יזכו לחניה חינם בכחול לבן - באמצעות האפליקציות פנגו וסלו ● גם בירושלים, בחיפה ובקריית אתא פתחו במהלך דומה: "מחויבותנו העליונה היא להקל על הנטל ולהעניק לתושבים שקט נפשי ככל הניתן", אמר ראש העיר

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ בפגישתם בבית הלבן בנובמבר / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המדינה המפתיעה שתמכה בתקיפה באיראן והסכסוך שיכול להגיע לקיצו

"סעודיה שוקלת צעדיה מחדש לאחר המתקפה האיראנית", אומר לגלובס מומחה למפרץ הערבי ● מה מנחה את ריאד, איך משפיע המשבר מול איחוד האמירויות ולמה יורש העצר הסעודי מעדיף שהמשטר יפול?

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן במיצרי הורמוז / צילום: ap, Zachary Pearson

בזו אחר זו: חברות הספנות הגדולות עוצרות את הפעילות במיצרי הורמוז

חברות כמו מארסק והפג-לויד, כמו גם MSC ו-CMA CGM, הורו לספינותיהם להישאר במים בטוחים ולא להתקרב לאזור המלחמה הפעיל של המפרץ הפרסי ● עפ"י דיווחים, ישנן כרגע 170 ספינות שתקועות במפרץ ● כיצד יושפעו מחירי הנפט?

מערכת ynet (ארכיון) / צילום: דור מלכה

יואב זיתון הוא איש התקשורת שנעצר בחשד שביצע מעשה סדום בקטין בן 15

זיתון, הכתב הצבאי של ynet, נעצר בשבוע שעבר ● מחקירת המשטרה התברר כי הוא הכיר את הקורבן באפליקציית היכרויות, וזה סיפר לו על גילו הצעיר ● הקטין סיפר למשטרה כי זיתון הפיל אותו על הקרקע ואנס אותו באלימות קשה

בצלאל מכליס ואלי גליקמן / צילום: אסף שילה ישראל סאן, איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

המניה שמחקה 60% משוויה ואלו שירוויחו מהמלחמה

מחר יגיבו השווקים לראשונה לפעולה הצבאית הישראלית-אמריקאית נגד איראן ● על רקע המבצע, גלובס מסמן את הישראליות בוול סטריט שצפויות לבלוט בשבוע המסחר, וגם את אלו שעשו תנועות משמעותיות במהלך סוף השבוע החולף

שדה התעופה בדובאי לאחר פגיעת הטיל האיראני / צילום: ap, Altaf Qadri

"סוף עידן היציבות והשקט": מדינות המפרץ סופגות נזקים של מיליארדי דולרים

מדינות המפרץ, שניסו לשמור על ניטרליות יחסית במערכה, מוצאות עצמן בחזית האש -מאות שיגורים, עשרות פגיעות ישירות ונזק למלונות, מגדלי יוקרה ותשתיות תעופה ● ההסלמה מטלטלת את מנועי הצמיחה המרכזיים של המפרציות ומציבה סימן שאלה מעל המודל הכלכלי שבנו על יציבות, יוקרה וביטחון

נמל התעופה בן גוריון ריק מנוסעים לאחר מבצע עם כלביא, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

לא יחזרו עד 7 במרץ לפחות: חברות התעופה הזרות שהתחילו לבטל טיסות

המרחב האווירי בישראל נסגר אמש בעקבות ההתפתחויות הביטחוניות, ונכון לעכשיו הסגירה מוגדרת עד יום שלישי ● עם זאת, חברות התעופה החלו להאריך את הביטולים מעבר למועד זה ● קבוצת לופטהנזה וחברת Wizz Air הודיעו כי טיסותיהן לישראל יושבתו עד 7.03 כולל

אזור פגיעת הטיל האיראני בתל אביב / צילום: ap, Oded Balilty

הסיוע המיידי למפונים במלחמה עם איראן: 500 שקל בלבד

משרדי ראש הממשלה, האוצר והפנים הודיעו כי אושר מתווה פיצוי מיידי למי שבתיהם נפגעו במהלך המבצע כך שאינם ראויים למגורים: 500 שקל לתושב ו-1,500 שקל לרשות המקומית ● המתווה דומה לזה שאושר במהלך מבצע "עם כלביא" ביוני האחרון

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

שבוע המסחר המקוצר בת"א צפוי להיפתח בירידות ● בעולם: ירידות באסיה ובחוזים בוול סטריט ● המשקיעים בורחים לנכסי חוף מבטחים - מחירי הנפט והזהב מזנקים, גם הדולר מתחזק בעולם ● מיטב: שוק האג"ח בעולם עבר לתפקד כמגן מפני עלייה בסיכון ● סיגמא-קלאריטי: יש מקום רב לאופטימיות ביום שאחרי ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

עשן מיתמר מעל טהרן לאחר התקיפה הישראלית, אתמול / צילום: ap, Vahid Salemi

המשקיעים הזרים ינהרו אבל הגירעון יזנק: מומחים משרטטים "עידן זהב" לכלכלה ביום שאחרי המלחמה

בעוד שקשה לחזות אם המלחמה באיראן תסמן פרק ביטחוני חדש, בשוק ההון כבר מנסים לשרטט את המפה הכלכלית של היום שאחרי ● לצד העמקת הגירעון והחשש מעיכוב בהורדת הריבית, בבתי ההשקעות מעריכים כי ישראל עשויה לצעוד לקראת "עידן זהב": עם ירידה משמעותית בפרמיית הסיכון, שער שקל־דולר שחותר לקידומת 2 והסתערות של משקיעים זרים ● גלובס צולל לתחזיות המומחים והשאלות הפתוחות

בית המשפט העליון / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

"טרם חלה התקדמות": בית המשפט העליון מרים דגל בסוגיית גיוס החרדים

על אף שהדיון בוטל, בעקבות המצב הביטחוני, בית המשפט העליון הבהיר למדינה את החשיבות והנחיצות של פתרון סוגיית גיוס החרדים: "הצורך הולך וגובר" ● העליון אף מתח ביקורת על המדינה, בכך שאינה הציגה את התשתית העובדתית והמשפטית לגבי צעדי האכיפה ● מועד חדש ייקבע לדיון

אילוסטרציה: כפיר סיון

החנות נפגעה מטיל, הבעלים שרק סיים מילואים ראה מרחוק איך בוזזים אותה

בעלי רשת חנויות iBags ראה דרך מצלמות האבטחה שחלונות הראווה של הסניף התל אביבי שלו נופצו מההדף של אחד הטילים האיראנים - ולהפתעתו גילה כי לאחר מכן שלושה אנשים נכנסו לחנות הפרוצה ובזזו אותה

צילומים: AP-Vahid Salemi, Evan Vucci, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם העיניים לוול סטריט: איך יגיבו השווקים מעבר לים לתקיפה באיראן

לא רק המשקיעים בבורסה בת"א צפויים להגיב בפתיחת שבוע המסחר לתקיפה, שבה לוקחת חלק גם ארה"ב ● כיצד יושפעו ממנה מניות ענפי התעופה, האנרגיה והחברות הביטחוניות בוול סטריט ● וגם: אילו מניות ישראליות שנסחרות מעבר לים עשויות להרוויח מכך

עשן בטהרן לאחר התקיפה המשולבת של ישראל וארה''ב / צילום: AP

"אנשים ברחוב מחייכים זה לזה": איך העם האיראני מגיב למלחמה

הפעולה הצבאית של ארה"ב וישראל עוררה בהלה למזון, מים ומחסה ● חלק מאזרחי איראן מודאגים, אך רובם התעודדו מן הדיווח על מותו של מנהיג המדינה: "אני בוכה משמחה. עוד דיקטטור איננו"

כותרות העיתונים בעולם

הטיסה הדחופה והזעם בבית הלבן: כך קיבל טראמפ את ההחלטה לצאת למלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מה גרם לטראמפ להחליט לתקוף אתמול, נסיך הכתר הסעודי היה בין הדוחפים לתקיפה, ומי עשוי להחליף את חמינאי שחוסל • כותרות העיתונים בעולם

אזור נפילת טיל איראני במרכז הארץ / צילום: ap, Oded Balilty

רשות המסים פתחה מחדש את "המסלול המהיר" להגשת תביעות לנזק ישיר עד 30 אלף שקל

במסגרת מסלול זה ניתן לקבל אישור על תביעה ללא המתנה לשמאי, עד 7 ימים מהשלמת התביעה על כל פרטיה ● המסלול מיועד להגשת תביעות בגין נזק למבנה ותכולה בלבד בסכום שאינו עולה על 30 אלף שקל לניזוקים פרטיים או עסקיים

שדרות / צילום: Shutterstock

העיר בה לא נשמעה אפילו אזעקה אחת במערכה הנוכחית מול איראן

לפי נתוני אזעקות שנאספו מאז פתיחת המערכה, שדרות לא חוותה ולו התרעה אחת, בעוד שבגוש דן ובצפון נרשמו עשרות אזעקות בתוך יום וחצי בלבד ● כך נראית מפת ההתראות במערכה מול איראן

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר / צילום: ap, Kin Cheung

הבריטים מחוץ למלחמה: רה"מ קיבל ייעוץ שהיא מנוגדת לחוק הבינ"ל

הלייבור "גאים לא להיות מעורבים בתקיפה לא-חוקית", דווח בבריטניה, בעוד שר ההגנה אמר בראיון כי טילים שוגרו מאיראן לעבר קפריסין, אך לא בטוח שכוונו לאי ● ביקורת ב"טלגרף" השמרני: "המשטר האכזרי ביותר בעולם נמצא לפני קריסה - ולבריטניה אין שום חלק בכך"

מיכלית בריטית במיצרי הורמוז / צילום: ap, Morteza Akhoondi

100 דולר לחבית? כך עלולה סגירת הורמוז לשנות את שוק הנפט העולמי

התקיפה הובילה לצניחה של 70% בתנועת המיכליות בעורק התחבורה הראשי, ולעלייה של 50% בפרמיות הביטוח ● המומחים מעריכים כי השוק כבר תמחר את רוב הסיכונים, בעוד אופ"ק מגדילה התפוקה כדי למתן את המחיר ● כעת - כל העיניים נשואות לפתיחת המסחר

פגיעה של טיל איראני בבניין בתל אביב / צילום: כב''ה

הבית שלכם נפגע במלחמה? זה הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות

אנשים שביתם נפגע בעם כלביא נותנים טיפים לנפגעים החדשים ● מה כדאי לדעת לפני שמטפלים בבית שנפגע מטיל איראני ומה אומרים המומחים? ● גלובס עושה סדר