גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גם צחי נחמיאס וזוהר לוי ברשימה: 20 יזמים שהפכו השנה למיליארדרים, ולא מהייטק

הגאות בשוק המניות הפכה עשרות יזמים מקומיים הפועלים בתחומים מסורתיים למיליארדרים "על הנייר"● החל מאקירוב, דמרי, נחמיאס וחץ בנדל"ן, דרך רמי לוי במזון וממרוד במזגנים, ועד אגמון ברכב, פתאל בתיירות והאחים שפירא בתשתיות - כולם יזמים שבנו את העסק במו ידיהם

משה ממרוד, זוהר לוי וצחי נחמיאס / צילום: סיון פרג', יח''צ, ורד פיצ'רסקי
משה ממרוד, זוהר לוי וצחי נחמיאס / צילום: סיון פרג', יח''צ, ורד פיצ'רסקי

הגאות הנמשכת בשוקי ההון כבר יותר משנה וחצי מזוהה בעיקר עם מגזר הטכנולוגיה, שהפך לתחום החם בשווקים מאז פרוץ משבר הקורונה, מה שאפשר לעשרות חברות הייטק ישראליות לעשות את דרכן לוול סטריט בשוויים פנטסטיים של מיליארדי דולרים. פועל יוצא מכך היה הפיכתם של יזמים, משקיעים ולעיתים גם עובדים בתחום, לבעלי עושר בלתי נתפס כמעט. 

ולמרות שפעילותן של חברות הטכנולוגיה וביצועיהן העסקיים בולטים בפריחה הכללית שחווים שוקי ההון, אותה גאות בשווקים לא עצרה רק בהייטק, אלא סחפה אחריה ענפי פעילות נוספים בשוק המקומי, ובהם נדל"ן, קמעונות, תעשייה ופיננסים.

הגאות הרוחבית באה לידי ביטוי בקפיצה של כ-60% שמציג מדד הדגל של הבורסה (ת"א-35) מרמת השפל שרשם במרץ 2020, ובניתור של כ-140% שמציג מאותה נקודה ועד היום מדד ת"א-90 - המציבה אותם סביב נקודות שיא חדשות. 

כך, לצד המיליארדרים החדשים שיצרה סצנת הטכנולוגיה בבורסה של ניו יורק, הגדילה הגאות בבורסה בתל אביב בשיעור ניכר את שווי ההחזקות של יזמים מקומיים בתחומי "לואו-טק".

בין הנהנים מפריחת עסקיהם, ובהתאם מעליית השווי שרשמו בתקופה האחרונה, נמנות משפחות בולטות וותיקות במגזר העסקי, דוגמת שטראוס, עופר, ורטהיים, עזריאלי וזלקינד, החולשות על עסקים גדולים במשק זה עשרות שנים. לאלה נוספו, בחסות גל העליות בבורסה, כמה עשרות יזמים מקומיים, ששווי החזקותיהם חצה את רף המיליארד שקלים (שווי "על הנייר").

מדובר ביזמים המהווים דור ראשון לאימפריות העסקיות שיזמו ופיתחו, שבנו את עצמם "מלמטה", ואשר מזוהים בצורה עמוקה עם אותם עסקים ומחזיקים במושכות הניהול שלהם. חלקם נמצאים סביב העשור התשיעי לחייהם (אלפרד אקירוב, בעלי אלרוב נדל"ן) וחלקם רק בתחילת שנות ה-50 שלהם (ברק רוזן, ישראל קנדה).

בין "המיליארדרים החדשים" בולטת נציגות תחום הנדל"ן, בעיקר בתחום המגורים, שזוכה בשנה האחרונה לעדנה, ולצידם, כאמור, יזמים מתחומי התעשייה, הקמעונות, הטכנולוגיה ועוד, אשר שוויים המצרפי מגיע לעשרות מיליארדי שקלים.

 

נדל"ן: מיגאל דמרי עד צחי נחמיאס

להתאוששות ממשבר הקורונה נלוו ביקושי שיא לדירות ברחבי הארץ ועליית מחירים, אשר הזניקו את מניות הנדל"ן בת"א, והעמידו את מדד הבנייה המקומי בראש יצרני הערך למשקיעים, עם קפיצה של יותר מ-50% בערכו מתחילת השנה, המצטברת ל-225% מרמת השפל שרשם במרץ 2020, שבועות ספורים לאחר השקתו.

גל עליות השערים של חברות הענף מיצב את היזם יגאל דמרי - שהחל את דרכו בעבודה עם אחיו ואביו בקבלנות בנייה ושיפוצים בנתיבות - כקבלן העשיר בישראל, באמצעות החזקה של יותר מ-60% ממניות חברת י.ח דמרי, בשווי שוק נוכחי של יותר מ-3 מיליארד שקל. זאת אחרי שמניית החברה יותר מהכפילה את ערכה שנה לאחור (כ-115%) ומחירה משקף לדמרי שווי שוק של כ-5 מיליארד שקל.

עוד בין יזמי הנדל"ן שהפכו למיליארדרים נמנים צמד השותפים ברק רוזן ואסי טוכמאייר, בעלי השליטה בחברת הייזום ישראל קנדה, שאינה מפסיקה לייצר עסקאות ענק של רכישת נכסים וחברות, ושמנייתה קפצה בשנה האחרונה בכ-140% ומחירה משקף לחברה שווי דומה לזה של המתחרה דמרי.

כך, החזקותיהם של רוזן וטוכמאייר, המכירים עוד מימי בית הספר התיכון, ואשר החלו את דרכם בתחום הנדל"ן במשרד תיווך קטן, הגיעו כבר לשווי של כ-1 מיליארד שקל לכל אחד (עם החזקות ישירות ומשותפות).

לצד גאות הנדל"ן למגורים, ביקושים גבוהים והתאוששות מרשימה נרשמים גם בתחום המסחרי, מהקניונים שפעילותם חזרה לצמוח אחרי "מכת" הקורונה שחטפו בשנה שעברה, דרך שטחי לוגיסטיקה, שהביקושים להם גואים כבר תקופה ממושכת, ועד לתחום המשרדים, שנחבט גם הוא בשנה שעברה, ואשר סימני השאלה סביב עתידו הולכים ומתפוגגים עם ההתקדמות בזמן.

אחד מיזמי הנדל"ן המסחרי שפיתח בשנים האחרונות תיאבון עצום לרכישות הוא צחי נחמיאס, שהחזקה של קרוב ל-40% ממניות חברת מגה אור שייסד כבר הגיעה לשווי של כ-2 מיליארד שקל, אחרי טיפוס של 45% בערכה בשנה האחרונה.

בתחילת דרכו היה נחמיאס מהראשונים לזהות את הפוטנציאל של ענף הלוגיסטיקה, שאליו הגיע במקרה בעקבות שטח שהחזיק אביו, משם הרחיב את הפעילות, עד שהגיע לבורסה בשנת 2007.

מיזם נדל"ן קטן שהציג התפתחות משמעותית עם השנים, הפך נחמיאס לטייקון עם עסקאות רכישה גדולות במניות אפי נכסים וביג, ובעיקר בהובלת רכישת השליטה בחברת ההחזקות דסק"ש (דיסקונט השקעות), החולשת בין היתר על ענקיות הנדל"ן נכסים ובניין וגב-ים, וכן על חברת הסלולר סלקום.

בין יזמי הנדל"ן הוותיקים שנהנים משיפור ניכר בעסקיהם בארץ ובחו"ל נמנים אלפרד אקירוב, הפועל באמצעות אלרוב נדל"ן (שאף פוזלת לרכישת השליטה על חברת כלל ביטוח), והוא כבר "שווה" 3.6 מיליארד שקל במניות החברה; ונתן חץ, מנכ"ל חברת אלוני חץ (בעלת חברת אמות ונכסים בבריטניה וארה"ב), שמניותיו בחברה שוות 1.4 מיליארד שקל.

עוד בחו"ל, מי שבנה אימפריית נדל"ן בגרמניה הוא זוהר לוי, שהחזקותיו בחברת סאמיט שבשליטתו כבר עומדות על יותר מ-2 מיליארד שקל. לסאמיט גם פעילות בישראל, ובאחרונה נכנסה החברה גם לפעילות בארה"ב.

שמות בולטים של יזמים נוספים בתחום הם האחים יהודה ורוני נפתלי, המחזיקים יחד בכ-41% מהונה של חברת המרכזים המסחריים הפתוחים ביג, בשווי מצרפי של יותר מ-4 מיליארד שקל. עוד יזם ותיק שנהנה מפריחה בעסקיו הוא שלמה טיסר, בעל השליטה בחברת הנדל"ן המניב וילאר (מבני תעשייה ולוגיסטיקה), ששווי החזקותיו נסק ל-2.4 מיליארד שקל.

קמעונות: מהסופרים של רמי לוי למזגנים של ממרוד

סיפור הסינדרלה הידוע והמוכר ביותר כנראה של יזם שהקים עסק "במו ידיו" והפך אותו לאימפריה בתחומו הוא זה של רמי לוי, שרשת הסופרמרקטים המוזלת הנושאת את שמו הפכה לשם מוכר בכל בית בישראל.

לוי, שהחל את דרכו בשנות ה-70 של המאה שעברה עם מחסן קטן בשוק מחנה יהודה שבירושלים, הפך את רשת הסופרמרקטים שבשליטתו לאימפריה המונה כיום 55 סניפים, הפרוסים ברחבי הארץ ואחראים על מחזור הכנסות שנתי של מיליארדי שקלים.

בדומה ליתר השחקניות הבולטות בשוק קמעונות המזון המקומי, גם רשת רמי לוי ממשיכה ליהנות מתקופת פעילות חיובית מפרוץ משבר הקורונה בשנה שעברה, הבאה לידי ביטוי גם בביצועי מניית החברה, שהתחזקה ב-30% כמעט בשנה האחרונה, וקירבה את שווי החזקותיו של לוי, בשיעור של כ-40% מהחברה, ל-1.5 מיליארד שקל.

מותג ישראלי נוסף המוכר כמעט בכל בית הוא של יצרנית מוצרי החשמל תדיראן, שבמרכז פעילותה ניצבת כיום פעילות מזגנים, ואשר משבר הקורונה בשילוב עם ההתחממות הגלובלית שלח אותה לביצועי שיא גם ברמה העסקית וגם בשווי מנייתה.

אחרי שזו הכפילה כמעט את ערכה תוך שנה, שווי החזקות בעל השליטה בה, המנכ"ל משה ממרוד, הגיע לכ-2.5 מיליארד שקל, כ-12 שנה לאחר שרכש את השליטה בה כשנסחרה לפי שווי של כמה מאות מיליוני שקלים בודדים. מאז ביצע כמה שינויים אסטרטגיים בפעילות, והפך את תדיראן למותג בולט בתחום המזגנים בישראל.

יזם נוסף החתום על מהפך דרמטי בפעילות שרכש הוא אייזק דבח, בעל השליטה ביצרנית ההלבשה התחתונה הוותיקה דלתא, שעליה השתלט בשנת 2007 בהשקעה של כ-25 מיליון דולר בלבד, ומאז ביצע מהפך דרמטי בעסקיה והפך אותה מחברה שעסקיה קירטעו בעת הרכישה לחברה משגשגת, כך ששווי החזקותיו בה נסק לכ-2.5 מיליארד שקל.

עוד יזם שביצע קפיצת מדרגה בעסקיו הוא גיל אגמון, בעל השליטה בדלק רכב, שלצד עסקיה המסורתיים - יבוא רכבי מאזדה ופורד - נהנה במהלך השנים מהשקעות בתחומים משיקים, שייצרו לדלק רכב רווחי עתק (ובראשם השקעה בחברת הרכב האוטונומי מובילאיי).

כמו כן פעל אגמון להרחיב את פעילויותיה של דלק רכב לתחומי איכות הסביבה ולתחומים נוספים, וכשלוש שנים לאחר שהשתלטה על חברת איכות הסביבה ורידיס, הונפקה זו בבורסה. נכון להיום עומד שווי החזקות אגמון בדלק רכב על כ-1.8 מיליארד שקל.

השועלים הוותיקים של תחום ההשקעות

שלמה איזנברג ויעקב לוקסנבורג (לוקסי) הם שניים משועלי שוק ההון הוותיקים, שפעמים רבות מזהים הזדמנויות השקעה, ושניהם כיום, באמצעות החזקותיהם הבורסאיות, נהנים מפריחת ההשקעות המרכזיות שלהם.

במשך שנים ארוכות נחשב לוקסי לאימת החברות המדממות בבורסה, ובמהלך השנים ביצע לא מעט מהלכי השתלטות על פעילויות שנקלעו לקשיים, שרבים מהם הניבו לו רווחי הון מהירים ומשמעותיים.

בשנים האחרונות הוא מתרכז בבניית עסקיה של לפידות קפיטל - החברה הבורסאית שבאמצעותה הוא פועל, שאשתקד השתלט באמצעותה בדרך של הסדר חוב על חברת אפריקה ישראל, במהלך שייצר רווח של יותר מפי שלושה על הרכישה תוך פחות משנתיים.

במרכז עסקיה של חברת לפידות קפיטל ניצבת כיום פעילות הנדל"ן והתשתיות שירשה מאפריקה ישראל, באמצעות חברת דניה סיבוס שהונפקה באחרונה ואפריקה מגורים, הנהנית מפריחת שוק המגורים בישראל. גם מהלך השתלטות זה מסתמן כמוצלח למדי, כפי שמשתקף מההשווי הנוכחי של החזקות לפידות קפיטל בהן.

נוסף על כך, לפידות קפיטל גם נהנית מצמיחת פעילות הפצת מכשירי הטלפון הסלולרי והאביזרים של המותג סמסונג, המתבצעת באמצעות חברת סאני תקשורת, הנחשבת לאחת השחקניות המרכזיות בתחום בישראל. זאת אחרי שגם על סאני תקשורת השתלט לפני כמה שנים לוקסי באמצעות הסדר חוב בעת קריסת עסקיו של אילן בן דב.

שלמה איזנברג פועל באמצעות חברת ערד השקעות, ששתי החזקותיה המרכזיות - בחברת הנדל"ן ישרס ובחברת המחשבים מלם תים - מייצרות לה ערך עצום בשנים האחרונות, ובעיקר לאחר משבר הקורונה.

אחד ממתחריו של איזנברג בתחום המחשוב הוא אבי באום, שהשתלט על פעילות חברת המחשבים חילן כבר לפני כ-20 שנה, ומאז ביצע כמה רכישות ומהלכים שהצעידו אותה קדימה. במקביל, נהנתה חילן, כמו מתחרותיה, מפריחת תחום המחשוב (IT), שתמך בצמיחה, ובסך הכול מציגה מניית חילן שנה לאחור תשואה של יותר מ-30%, כך שהחזקותיו של באום בחברה כבר מגיעות לשווי של כ-1.5 מיליארד שקל.

תשתיות ומלונאות: ההתאוששות של דוד פתאל

דוד פתאל נחשב גם הוא לסינדרלה בתחום המלונאות, תחום שבו החלה הקריירה שלו בתפקידי ניהול זוטרים, עד שבשנות ה-90 רשם פריצת דרך כשייסד את החברה שלו, שאיתה הגיע לבורסה בשנת 2018 ואשר פועלת בהיקפים נרחבים בארץ ובאירופה.

פתאל היה אחד היזמים שסבלו יותר מכל ממשבר הקורונה, שפגע בצורה אנושה בתחום התיירות בארץ ובעולם, והחזקותיו אומנם לא הגיעו לרמות השיא של טרם המשבר, אולם אחרי תשואה חיובית שנתית בשיעור דו-ספרתי, עומדות החזקותיו בחברה על שווי נאה של כ-3 מיליארד שקל.

מי שלא חווה את השפל של תחום המלונאות הם עסקי התשתיות שבהם פועלת חברת שפיר הנדסה, שלא עוצרת כבר תקופה ממושכת, עם שלל עסקאות להרחבת פעילותה בעיקר במגזרי הפעילות נדל"ן, תעשייה, זכיינות ועוד. שפיר היא חברה משפחתית הנשלטת ומנוהלת בידי ארבעה אחים - הראל, ישראל, גיל וחן שפירא. 

מניית שפיר הנדסה נסקה בצורה משמעותית מאז הצטרפה לבורסה לפני כמה שנים, מה שהפך כל אחד מהאחים לעתירי הון "על הנייר" ובפועל. החזקותיהם הנוכחיות של האחים בשפיר עומדות על שווי של כ-1.4 מיליארד שקל כל אחד, ומאז ההנפקה מימשו מניות בסכום מצטבר המתקרב ל-800 מיליון שקל.

עוד כתבות

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם