גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את ד"ר פישר, הסיפור של האיש האמיתי מאחורי המותג

ד"ר אלי פישר (מתברר שהוא אדם אמיתי) כבר בן 80, אבל כשהקים את החברה שלו, הוא גם פיתח את המוצרים וגם טיפל בייצור, בשיווק ובמכירות: "הלכתי לבתי מרקחת וביקשתי רשימה של רופאים שנותנים מרשמים בסביבה" ● חצי שעה של השראה

"חצי שעה של השראה" עם ד''ר אלי פישר / צילום: איל יצהר, מנחם רייס
"חצי שעה של השראה" עם ד''ר אלי פישר / צילום: איל יצהר, מנחם רייס

Eran Gefen | חצי שעה של השראה עם ערן גפן · ד״ר אלי פישר | מייסד ד״ר פישר: סיפור החיים והשיעורים שלמד

 

ערן גפן, מייסד G^Team, בשיחה עם ד"ר אלי פישר, מייסד ד"ר  פישר

אג'יליות, אובססיביות אחר הלקוח וחדשנות הם מושגי באז-וורדס פופולריים של העולם החדש, אבל כפי שמוכיח ד"ר אלי פישר את העקרונות העל-זמניים האלו הוא מיישם כבר ממזמן בעסק המשפחתי שהפך לאימפריה. ממרום גיל 80 הוא משתף בניסיונו ביזמות וניהול ובעיקר, כמה חשוב לפתח את היכולת לשנות דעה, להגיב למשברים ולפתח פתרונות מהירים וחשיבה בראש פתוח ומחוץ לקופסה. את כל אלו הוא גם הוכיח שהוא יודע ליישם בעצמו. כך למשל הפך את העוזרת הפיליפינית לעוזרת אישית שלו בעסק. ואפילו כתב עליה ספר.

אז מסתבר שד"ר פישר זה אדם אמיתי.
"כן, זה אמיתי".

לא המציאו את זה במשרד פרסום.
"לא".

תוכיח לי שאתה עומד מאחורי ד"ר פישר.
"להוכיח אני לא יודע, אבל גם אבא וגם סבא שלי היו דוקטורים, רופאים. אני לא למדתי רפואה, אלא ביוכימיה, באוניברסיטת הרווארד. הדוקטורט שלי הוא ברוקחות, מהמרכז הרפואי באוניברסיטת קליפורניה".

אבל אתה הקמת את העסק "ד"ר פישר".
"אשתי ואני".

איך זה קרה?
"אני עבדתי בהרווארד עם פרופ' ג'ורג' וולד, שקיבל פרס נובל אחרי שגילה את הקשר בין ויטמין A לבין ראיית לילה, הייתי האסיסטנט שלו, ובמקביל עבדתי אצל אחד המרצים באוניברסיטת קליפורניה, מומחה לתרופות עיניים ועור. גם המפעל שלנו מתמחה בעיקר בשני הדברים האלה. אני היחיד מהמחזור שלי שהציעו לו להיות האסיסטנט של הפרופסור".

ויתרת על ההצעה השווה הזאת?
"כן, פחדתי להיתקע. כשאתה חוקר, אתה כל פעם מגלה עוד משהו ועוד משהו, ופתאום אתה מוצא את עצמך 20 שנה בארה"ב. ואני לא יכול, אני מחוץ לתל אביב זה כמו דג מחוץ למים".

מתי ובן כמה היית כשהחלטת לחזור
"ב-1961, בגיל 26. היו לי 5,000 דולר, והחלטתי להקים מעבדה לפיתוח תרופות. באוניברסיטה עשו בעיקר מחקר תיאורטי וזה לא עניין אותי בכלל. עניינו אותי תרופות. אז שכרתי מקום באזור התעשייה של בני ברק ב-115 דולר לחודש ואמרתי, אני אפתח
תרופות ואשתי תעזור לי. אף אחד לא רצה את התרופות שלי, אז התחלתי לייצר, כי כבר הייתה לנו ילדה בת שנתיים והיא רצתה גם לאכול. אז לא הייתה ברירה והתחלתי לייצר ולנסות למכור. אבל גם אז אף אחד לא רצה, לא רופאים ולא רוקחים".

בטח צריך בירוקרטיה, אישורים ממשרד הבריאות. תרופות זה כבד.
"14 חודשים לקח לקבל אישורים מהעירייה וממשרד הבריאות, ועד אז הסתובבתי ברחוב. חברים שפגשו אותי שאלו מה אני עושה, אמרתי שאני מקים מפעל. אחר כך סיפרו לי שהייתה שמועה שחזרתי כי נכשלתי בארה"ב".

שחזרת עם הזנב בין הרגליים."כי אחרת מי חוזר מאמריקה? אמרו שאין לי עבודה, שהשתגעתי. אבל באמת חיכיתי לאישורים ולא היה לי מה לעשות, אז הלכתי ברחוב".

וחשבת לפעמים 'מה אני צריך את זה? אני אלך לעבוד איפשהו'?
"לא".

איך לא?
"ביקשתי מדבורה אשתי שתיתן לי שנתיים. אמרנו שאם ניכשל - שנינו צעירים ויש לנו מקצועות, לא תהיה בעיה למצוא עבודה. אבל שתיתן לי שנתיים לנסות".

זה לקח מאוד חשוב ליזמים, להגדיר מראש חלון לאי-ודאות. מה קרה אחר כך?
"התחלתי ללכת לבתי מרקחת ולשאול את הרוקחים איזה רופא נותן מרשמים בסביבה. וככה עשיתי לי רשימה חזקה של רופאים".

מי לימד אותך למכור? צריך פה לדעת למכור. אם היית איש מכירות גרוע, היה לך קשה מאוד להתניע את הדבר הזה. להוציא רשימה של מי שנותנים מרשמים זאת כבר חשיבה שיווקית. עשית מה שנקרא היום Growth Hacking.
"עשיתי את שניהם. חצי שבוע עבדתי בפיתוח וחצי הלכתי לרופאים ולבתי מרקחת. לא למדתי ניהול, אבל כבר 40 שנה אני קורא Harvard Business Review. זה הידע שלי. קראתי כל ספר ניהול שראיתי, הלכתי לימי עיון.

"אבל מה שעוד עשיתי זה לנסוע לנמל אשדוד, לראות איך מורידים את חומרי הגלם מהאונייה, איך משחררים במכס, נסעתי לבית חרושת לפלסטיק כדי לראות איך מייצרים טיובות ובקבוקים. הכול עשיתי בעצמי. ואז כשאמרו לי 'אי אפשר', אמרתי - עזוב, אני כבר עשיתי את זה. בוא, אני אסביר לך. היום כבר לא אומרים לי לא, כמובן. היו לי גם תועמלנים בגרמניה שהסבירו לי שאי אפשר להיכנס לרופאים בבתי חולים. אמרתי להם יאללה יאללה, בואו איתי, אני אראה לכם".

בוא נדבר על ד"ר פישר היום. כמה עובדים יש בישראל?
"קרוב לאלף, ומאות מוצרים. חברה פרטית ומשפחתית".

והיום אתה מעורב?
"פורמלית לא כל כך. לפעמים הבנות שלי מבקשות עצה, כולל בעניין יחסי ציבור, ובדרך כלל עושות הפוך ממה שאני מייעץ - וזה יוצא טוב דווקא. יותר טוב".

למה לא הלכתם להנפקה או משהו כזה?
"מה אני צריך שיגידו לי מה לעשות? הייתי פעם דירקטור בבנק אוצר השלטון המקומי, ושם כל דבר שהמנהל רצה - לקנות מכונית, הלוואה לקניית דירה - צריך אישור מבנק ישראל ומהרשות לניירות ערך. תעזבו אותי, לא צריך שיאשרו לי, לא צריך את הכסף ולא שום דבר. החברה רווחית, הבנות שלי מבסוטיות, מנהלות".

אילו עצות נתת להן כשנכנסו לעבודה?
"הבסיס אצלנו זה המוצרים, ומוצר זה דבר דינמי. כל הזמן צריך לחשוב איך לפתח אותו. נסעתי הרבה לכנסים של רופאים ורוקחים, הייתי חבר איגוד רופאי העור, איגוד רופאי העיניים בארה"ב, מסתכל על המתחרים, קורא ספרות".

לארגונים יש קטע כזה שקשה להם לחדש, אפרופו הבנק. די יושבים על השמנת.
"זו בעיה. הכל צריך להשתנות כל הזמן. יש לנו מוצר, קמיל בלו, אולי שמעת עליו, שאני פיתחתי ב-1973. הוא נקרא היום אותו דבר, אבל ההרכב שלו שונה לגמרי. חומרים אחרים, ידע אחר, השתפר בהרבה".

איזה מוצר אתה הכי גאה שפיתחת?
"היה לנו סבון נוזלי אנטיספטי שהורג חיידקים, שנקרא אקסל שלוש, והוא היה 40%-50% מהמכירות שלנו. היינו מפעל קטן. יום אחד יצאו מאמרים שהחומר שבפנים יכול להזיק וצריך להפסיק לייצר את המוצר.

"כל אלה שקינאו בי אמרו 'סוף סוף הוא הולך לפח זה', וגם בטלוויזיה אמרו. אז שלחתי רוקחת לארה"ב, ואמרתי לה 'אל תחזרי לפני שאת יודעת מה האמריקאים עושים כדי להחליף את זה'. ואז פיתחתי את הפולידין, שזו סדרה שלמה".

מה למדת מזה?
"לא להיכנס לפאניקה. אנחנו חיים במשברים, ומכל משבר אפשר לצאת יותר טוב ממה שנכנסת".

בראייה לאחור, איזו טעות עשית?
"אם אספר לך על טעויות זה לא ייגמר בחצי שעה. יש הרבה חברות שלא קניתי. קניתי איזה עשר חברות במשך השנים, אבל יש כאלה שהייתי צריך לקנות ולא קניתי".

מה זה מבחינתך מנהל טוב?
"מנהל הוא מוביל דרך, וחייב שיהיה לו מעוף, שיסתכל קדימה, ולא רק על השטח שלו. על שינויים בתרבות, במוסר. להיות עם הראש בעננים ועם רגליים על הקרקע, אבל בקלות, כמו רקדן, שלא ייתקע בבוץ. כאלה עם רעיונות יש בלי סוף, אבל צריך להיות גם במציאות".

תגיד, נגיד שאתה או אחת מהבנות שלך רוצים למנות מישהו בכיר בחברה, מנכ"ל או סמנכ"ל, ואני המועמד. מה תשאל אותי בראיון? מה חשוב לך?
"קודם כל אני אראה אם אתה מסוגל לשנות את דעתך, אם אתה יכול לחשוב קדימה בנושאים שאתה לא עוסק בהם".

מעניין.
"יש אנשים שלא יכולים לשנות את דעתם, וזה תנאי ראשון. משה דיין אמר שרק חמור לא משנה את דעתו".

קודם כל זה?
"גמישות מחשבתית חשובה מאוד. גם בפיתוח מוצרים וגם בניהול. להיות בכושר לשנות את דעתך בכול. אם פתאום נכנס לך מתחרה שלא חלמת עליו, מה תעשה? לא תשנה? תשנה".

לפעמים לאנשים הכי מבריקים קשה לשנות את דעתם, כי זה בא ביחד. הם קיבלו הרבה פידבק שהם חכמים, הם אוטוריטה בתחומם ויש להם אגו שמחובר לדעה, וקשה להפריד.
"זאת בעיה גם במחקר ופיתוח. אתה מפתח מוצר, עובד שנה-שנתיים, ופתאום יצא מתחרה יותר טוב ממך. אתה המצאת את זה, זה האגו שלך. וצריך להפסיק את המחקר. זה קשה מאוד. אבל צריך לדעת לעצור ולעבור למשהו אחר".

נגיד שאני מנהל בהייטק, בן 40 ומשהו, ואני אומר לך, תשמע, אני מנהל בכיר ואני מודאג שהצעירים דוחקים אותי. מה תייעץ לי?
"אני מייעץ גם לנכדים שלי, הם לא מקבלים את זה תמיד - כל הזמן תלמדו הלאה. או הרווארד ביזנס ריוויו או ללכת לאוניברסיטה או לקורסים, כל הזמן להתקדם. אני אגב כל יום הולך לחנויות לראות מה קורה אצל המתחרים".

מה עלה על המדף, מה ירד?
"לא רק מוצרים שלנו, בכלל. בסופר פארם, נגיד, אני מתיידד עם דיילות של אחרים והן מספרות לי סיפורים. ככה אני רואה איזה מוצר חדש הגיע השבוע מפריז, דברים כאלה.

"בזמנו דבורה אשתי ואני היינו הולכים כל יום לבריכה, והייתי מסתכל במלתחה של הגברים באיזה סבונים הם משתמשים, כל מיני דאב ופינוק ושמינוק, ואף אחד לא שלנו. אמרתי, ברמת אביב אף אחד לא משתמש במוצרים שלנו. אשתי אומרת לי, מה אתה מדבר, אצלנו במלתחה של הנשים רק קמיל בלו. מה התברר? הנשים משתמשות במוצר הטוב שהן קונות גם לילדים שלהן, ולגברים קונים מה שיש במבצע".

אפרופו אשתך, מה זה הספר הזה על השולחן?
"זה ספר על לאני סמסון, אישה פיליפינית. היא טיפלה באשתי בשנה האחרונה, כשהייתה חולת סרטן, עד שנפטרה. אחר כך היא עזבה ואז חזרה, והפכתי לעוזרת אישית שלי בעסק".

אז מה זה הספר?
"כתבתי עליה ספר. היא נולדה בשדה אורז, לכן הוא נקרא From the Rice Fields. זה הספר הראשון שנכתב על עובדים זרים בישראל, גם על איך אנחנו מתנהגים אליהם".

מה למדת עלינו הישראלים מהספר הזה?
"שחלקם מנוולים, חזירים. חלק נחמדים, מטפלים יפה. אני מכיר גם חברות שלה, חלקן מקבלות יחס נהדר וחלקן זו בושה איך שמתנהגים אליהן. פשוט בושה".

אתה מתומחר יקר בגדול? אלה מוצרי פרימיום?
"כן, אבל לא בכל דבר אנחנו פרימיום. רציתי להיות קצת יותר יקר מהמתחרים, כי המוצר יותר טוב, ואף אחד לא מאמין לך אם אתה מוכר בזול. זה גם עניין של יחסי ציבור. אנחנו תוצרת הארץ, אתה יודע, אבל מייצאים 30%-40% מהסחורה ל-30 מדינות. שם אנחנו תוצרת חוץ".

דיברנו על שינויים. אם מחר אתה לוקח את ההנהלה הבכירה שלך ואומר להם, אני רוצה שתשימו לב לכמה שינויים. מה היית אומר?
"שחייבים להתרכז באסטרטגיה באנטי-אייג'ינג. בעתיד יצטרכו את זה יותר ויותר".

איפה אתה מרגיש שעשית אימפקט משמעותי?
"אתה מחזיר אותי לפולידין. זה מוצר לחיטוי, לכוויות, לפצעים. ב-1973 הגשתי בקשה למשרד הבריאות לייצר את זה, ממש לפני מלחמת יום כיפור. עברו כמה חודשים ולא אישרו. הבאתי חומרי גלם, הכנתי הכול, ואז התחילה המלחמה ועוד לא אישרו לנו. אף אחד לא קנה, סגרו את כל השוק הפרטי והיה ברור לי שצריכים את זה לכוויות, לפצעים.

"טלפנתי למשרד הבריאות ביום השני של המלחמה, דיברתי עם ד"ר ברוט, מנהל אגף הרוקחות, שהיה צריך לחתום. אמרתי 'תשמע, אתם לא אישרתם אבל אני מודיע לך שהיום אני מתחיל לספק לבתי חולים כי יצטרכו את זה. הוא אמר לי, 'אחרי המלחמה נתלה אותך'. וככה קיבלנו אישור לייצר פולידין".

אני מניח שזה עזר להרבה פצועים.
"כן, בצפון. לא רצו להשתמש בזה כי לא הכירו, אבל היה לי חבר, דני מלר, פרופסור במחלקת כוויות ברמב"ם. אמרתי לו 'אני שולח לך ואתה יכול להשתמש'. דבורה כתבה את הפרוספקט ככה במכונת כתיבה, הוראות שימוש והכול. ברמב"ם בדרך כלל, אם היית מקבל 75% כוויות, היית מת. והפעם לא מת אף אחד, בין השאר בגלל הפולידין. זה כל מה שאני יכול לספר לך". 

ערן גפן הוא מייסד G^Team, חברה לייעוץ אסטרטגי, שעוזרת לחברות לפתח מנועי צמיחה חדשים. הוא בעל ניסיון בעבודה עם מנכ"לים והנהלות של החברות המובילות בארץ ובעולם, בהן קוקה קולה, וולט, מיקרוסופט, שטראוס וקימברלי קלארק. חברה קודמת שהקים נרכשה על ידי WIX. גפן מפעיל את הפודקאסט "חצי שעה של השראה" ומחבר הספר "יוצרים צמיחה - כך הופכים יצירתיות עסקית לתוכנית עבודה".

gefen@gteam.org

עוד כתבות

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר