גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ח"כ תומא סלימאן לקובלנץ: "מי שלא מכיר בתוצאות לא יכול לתקן אותן"

הוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת עסקה היום בדוח שקבע כי בתאגיד השידור "כאן" מתקיימת התעמרות בעובדים ● מנכ"ל התאגיד אלדד קובלנץ התעקש כי "בתאגיד אין אווירת טרור" ● יו"ר מועצת התאגיד גיל עומר: "יש פה כישלון גדול מאוד בנושא התרבות הארגונית"

יו''ר הוועדה לקידום מעמד האישה, ח''כ עאידה תומא סלימאן, בדיון על תאגיד השידור / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת
יו''ר הוועדה לקידום מעמד האישה, ח''כ עאידה תומא סלימאן, בדיון על תאגיד השידור / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

מנכ"ל תאגיד השידור הישראלי "כאן", אלדד קובלנץ, נקלע היום (ד') לקרב האשמות עם חברות הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי בכנסת, כשטען כי בתאגיד אין אווירה של טרור. הדיון בוועדה עסק בדוח ועדת פרוקצ'יה, שקבע כי בתאגיד קיימת תרבות ארגונית קלוקלת הכוללת התעמרות בעובדים.

קובלנץ סיפר לחברות הוועדה כי "מאז שהדוח פורסם אני לא ישן בלילה, והדבר היחיד שאני מתעסק בו הוא הדבר הזה. אני לוקח אחריות מלאה על כך שכל תשומת-הלב הניהולית שלי הוקדשה בהתחלה - אולי אתן לא זוכרות - לכמות ניסיונות החיסול של התאגיד על-ידי הפוליטיקאים והממשלה הקודמת וניסיונות סיכול מעוד גורמים. לאחר ששרדנו במצוינות, אני לוקח אחריות מלאה שלא הקדשתי מספיק תשומת-לב לתרבות הארגונית. אני באופן אישי אדאג לתקן את כל מה שצריך".

יו"ר הוועדה, ח"כ עאידה תומא סלימאן, הקשתה על קובלנץ ואמרה: "אני יודעת שידעת על התלונות האלה. האווירה הייתה מאוד קשה". בתגובה ענה לה קובלנץ: "בתאגיד אין אווירת טרור. אני לא מוכן לקבל את זה". על כך השיבה ח"כ תומא סלימאן בזעם: "מי שלא מכיר בתוצאות, לא יכול לתקן אותן".

ח"כ שרון אופיר הטיחה בקובלנץ: "אתה יכול להסתכל בעיני עובדים שלוקחים כדורים פסיכיאטריים ולהגיד להם, למה אתם לוקחים את הכדורים האלה? מאות עובדים שלך משקרים?". על כך השיב קובלנץ: "יש משבר אמיתי. יש כשלים, אבל הם ברי-תיקון".

את צד העובדים הציגה זיו ברקוביץ, רכזת איגוד מקצועי בארגון העיתונאים המלווה את ועד העובדים בתאגיד, שסיפרה כי עדיין יש חשש של עובדים להיחשף. לדבריה, "הנהלת התאגיד מתייחסת להמלצות כמו מטרד שיש לסלק, במקום להבין שיש פה הזדמנות לבצע תיקון עומק בנורמות העבודה הבעייתיות בלשון המעטה שהתקבעו בתאגיד. צריך להטמיע קוד אתי ומסקנות פרסונליות. העובדים צריכים לדעת שאלה שהואשמו בהטרדות לא יכולים להמשיך את עבודתם בתאגיד. לחברי הוועד מגיעות עדיין תלונות על איומים, וזה ימשיך לקרות אם לא יפעלו עכשיו ליישום מסקנות פרסונליות".

פעמיים במשך הדיון הוזכר מכתב שיצא מטעמו של קובלנץ לעובדי התאגיד מיד לאחר פרסום התחקיר בעיתון "הארץ", שעסק בהטרדות המיניות, שבו הוא הבהיר כי לא יסבול חתרנות. כשנשאל על-ידי יו"ר הוועדה על המשפט שלטעמה מגלם איום מרומז, השיב קובלנץ: "אכן הרפליקה הזאת הייתה שם, אבל היא הייתה חלק ממכלול. זאת הייתה בחירת מילים אומללה".

על כך השיבה ח"כ מיכל רוזין: "אתה מבין שלהגיד לעובדים 'חתרנות' זה איום מפורש. להגיד 'לא נסבול חתרנות', זה אומר אני יודע מי אתם ומה סיפרתם". ח"כ תומא סלימאן הוסיפה: "זה אומר שהתלונות הן מה שיפגע בארגון ולא המעשים שמדווחים". על כך השיב קובלנץ: "זאת הייתה בחירת מילים אומללה, ואני מצטער עליה".

"יש פה דוח קשה מאוד. צריך להחליף כוח-אדם"

לאורך כל הדיון הציפו החברות בוועדה סימני שאלה לגבי הפער שיש בין חומרת הדוח לבין המסקנות הפרסונליות, שכונו על-ידן מינוריות. הראשונה שנשאלה על כך הייתה השופטת בדימוס אילה פרוקצ'יה, שעמדה בראש ועדת הבדיקה שבחנה את התרבות הארגונית בתאגיד וסיפרה לחברות הוועדה על התהליך.

לדברי פרוקצ'יה, הוועדה התמקדה בצורך בתיקון בעתיד ופחות בעיסוק בחשבונות העבר. מתוך כ-150 עדים היו עשרות רבות של תלונות, רובן הגדול חסויות, בגלל שאותם עדים שהופיעו בפני הוועדה ביקשו באופן עקבי חיסיונות גם לגבי הזהות שלהם וגם לגבי תוכן התלונות. לדברי השופטת, החיסיון לא אפשר עימות חזיתי עם אלה שכלפיהם הופנו התלונות. "לכן שמענו מקבץ גדול של תלונות בלי יכולת אמיתית לאמת תלונות ספציפיות כלפי הנילונים", אמרה פרוקצ'יה.

עם זאת, השופטת הדגישה כל העת את ההישגים המרשימים של התאגיד בתחום התוכן והיצירה, אותם זקפה לזכות המנכ"ל קובלנץ. אלא שרוב חברות הכנסת לא השתכנעו שמצוינות היא סיבה טובה להתעמרות, ולא חסכו על כך בביקורת.

ח"כ תומא סלימאן אמרה: "כשמישהו טורח להופיע בפני ועדה כזאת מכובדת ומבקש חיסיון, זה אומר פחד והרגשת טרור". ח"כ שרון רופא אופיר חיזקה את הדברים ואמרה: "התחושה היא שלצד הדברים הקשים, ההמלצות הן מאוד מינוריות. אפשר להבין למה?".

השופטת פרוקצ'יה השיבה: "אני לא חושבת שההמלצות הן מינוריות. המסקנות קשות. ההמלצות שלנו מאוד נוקבות. במישור הארגוני הבאנו רשימה של המלצות לשינויים ארגונים משמעותיים. לגבי המסקנות הפרסונליות, לא חשבנו שהן עומדות במוקד החזון לתיקון פה. בדרגי הביניים המלצנו על שינויים. לגבי המנכ"ל, סברנו כי טובת התאגיד מחייבת לתת תקופת מבחן לעשיית רפורמות, וכי האדם המתאים לבצע אותן הוא המנכ"ל אלדד קובלנץ, שלזכותו הישגים רבים של התאגיד".

הקו הנוקשה המשיך גם מול יו"ר מועצת התאגיד גיל עומר, שאמר: "הישגיות זה חשוב, והיא בשום פנים ואופן לא מצדיקה יחס מתעמר ומשפיל לעובדים, נקודה, סימן קריאה. ומי שחושב שאמירת מצוינות מצדיקה את זה, חוטא לתפקיד על גבול לא יכול להיות בו. המועצה לא תיתן יד להתעמרות בעובדים".

על כך השיבה ח"כ רוזין: "אם רגע אחרי פרסום התחקיר המנכ"ל מוציא מכתב לעובדים ואומר ש'התאגיד לא יאפשר חתרנות', זה איום. יש פה דוח קשה מאוד. צריך להחליף כוח-אדם. יש שמות מפורשים שאני לא שומעת מה אתם מתכוונים לעשות לגביהם. ההנהלה מואשמת, ואותה צריך להחליף".

יו"ר התאגיד, גיל עומר, אמר: "יש אחראי אחד למצב, והוא מנכ"ל התאגיד. יש פה כישלון גדול מאוד בנושא התרבות הארגונית. למנכ"ל יש הישגים גדולים וכישלון גדול. בלי המנכ"ל לא היה תאגיד. האחריות היא עליו, והוא האשם העיקרי במצב הזה".

עוד כתבות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון