גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל חברת בוני התיכון שזינקה ב-1,700%: "אני חושש שעליית מחירי הדיור תסתיים במחאה"

חברת הבנייה הוותיקה בוני התיכון נהנית מהגאות חסרת התקדים בענף ● הבעלים והמנכ”ל עמי פרץ סבור שהתחדשות עירונית היא העתיד: “כולם נותנים שם היום גז וזה תפס אותנו עם צבר פרויקטים ענק” ● על השתוללות מחירי הדיור: "יזמים והקבלנים לא יפתרו את הבעיה. זה נמצא בממשלה, שצריכה לשווק קרקעות בכמויות”

הבעלים והמנכ”ל של בוני התיכון, עמי פרץ / צילום: יח''צ
הבעלים והמנכ”ל של בוני התיכון, עמי פרץ / צילום: יח''צ

חברת הנדל"ן בוני התיכון  היא אחת הכוכבות הגדולות של שוק המניות הישראלי בשנים האחרונות. החברה, שעוסקת בתחום ייזום הבנייה למגורים, נסחרת כיום לפי שווי של 786 מיליון שקל, לאחר שמנייתה זינקה ב-125% בשנה האחרונה, ב-566% בשנתיים האחרונות, וב-1734% בשלוש השנים האחרונות.

כמו חברות נוספות בתחום ייזום הבנייה למגורים, גם בוני התיכון נהנית בשנה וחצי האחרונות מהזינוק החד במכירת דירות למגורים בישראל ומעליית המחירים בענף. את תשעת החודשים הראשונים של 2021 סיימה החברה עם צמיחה של 88% בהכנסות ממכירת דירות ל-360 מיליון שקל ועם רווח נקי של 36 מיליון שקל.

 

הרווח הגולמי, שמהווה את אחד המדדים החשובים ביותר עבור יזמיות הבנייה למגורים, הסתכם בתשעת החודשים הראשונים של 2021 ב-82 מיליון שקל, או 22.8% מההכנסות. ממצגת שפרסמה החברה לאחרונה עולה, כי ברבעון הרביעי של 2021 היא צפויה להציג רווח גולמי של 34 מיליון שקל, ואילו בשנת 2022 כולה צפוי הרווח הגולמי שלה לצמוח ב-58% ל-183 מיליון שקל.

עוד עולה מהמצגת, כי בתקופה שבין תחילת אוקטובר 2021 ועד סוף דצמבר 2026, צפויה החברה לרשום רווח גולמי כולל של כ-2 מיליארד שקל. תחזית זו מבוססת על צבר הפרויקטים הנוכחי של החברה, אשר כולל פרויקטים משלושה תחומים עיקריים: תוכניות מחיר למשתכן, פינוי בינוי באזורי ביקוש, וכן הריסה ובנייה של בניינים בודדים במסגרת תמ"א 38/2.

"זוהי רק תחילת הדרך לההתחדשות העירונית"

בוני התיכון פעילה בשוק הנדל"ן למגורים כבר יותר מ-35 שנה, ומניותיה רשומות למסחר בבורסה בת"א מאז שנת 1993. בעל השליטה בחברת בוני התיכון הוא עמי (עמרם) פרץ, שמחזיק ב-48.64% ממניותיה ומכהן בתפקידי דירקטור ומנכ"ל החברה.
שני אחיו של בעל השליטה, בנימין פרץ וניסים פרץ, מחזיקים גם הם בנתחים של 15.98% ו-8.42% ממניות החברה, בהתאם. בנימין גם מכהן כדירקטור בחברה, ואילו ניסים הוא מנהל האחזקה הראשי, הלוגיסטיקה והציוד שלה.

לחברה כיום כ-2,087 יחידות דיור (יח"ד) בתכנון ביצוע ושיווק, אשר עתידות להניב הכנסות של כ-2.576 מיליארד שקל ורווח גולמי של 488 מיליון שקל. אלו כוללים בעיקר השלמת הפרויקטים שבונה החברה במסגרת מכרזי מחיר למשתכן להקמת 1,003 יח"ד במודיעין, אשקלון, קריית גת ובאר יעקב, וכן פרויקט פינוי בינוי בהיקף של 1,077 יח"ד בקריית אונו.

ארבעת פרויקטי מחיר למשתכן יניבו לחברה רווח גולמי צפוי של כ-230 מיליון שקל, מתוכו סכום של 138 מיליון שקל טרם הוכר בדוחות הכספיים. פרויקט הפינוי בינוי בקריית אונו צפוי להניב רווח גולמי של כ-368 מיליון שקל, ממנו נותר להכיר בסכום של כ-347 מיליון שקל.

פרויקט פינוי בינוי ''אונו וואן'' של בוני התיכון בקריית אונו / הדמיה: viewpoint 11

בראיון לגלובס מסביר המנכ"ל עמי פרץ, כי "הנושא של התחדשות עירונית תפס תאוצה לאור המצוקה של קרקעות ויזמויות רגילות. אני רואה שבשנה האחרונה, בגלל המצוקה שבה הממשלה נמצאת, כולם הבינו שאין ברירה וחייבים לקדם את התחום הזה, למרות שפרויקטים כאלה הם ארוכי טווח".

פרץ מדגים: "למשל פרויקט הפינוי בינוי שלנו בקריית אונו, שנמצא כבר בביצוע ובשיווק, נמשך שמונה שנים, מה שלהערכתי לא יהיה לגבי הפרויקטים החדשים. אני רואה עכשיו שיש שיתוף פעולה של הרשויות וגורמי התכנון, כי כולם כבר בלחץ. הם מבינים שהפרויקטים היחידים שהם יכולים להוציא אל הפועל אלו פרויקטים במרכזי הערים, איפה שרוב הביקוש ואיפה שהתהליכים יחסית מהירים".

פעילות ההתחדשות העירונית של החברה כוללת פרויקטי פינוי בינוי גדולים ופרויקטי הריסה ובנייה של בניינים בודדים בת"א במסגרת תמ"א 38/2. כמו כן ישנה פעילות בתחום שטרם הבשילה. לדברי החברה, היא מקדמת כיום כ-36 פרויקטים כאלו בהיקף כולל של כ-16 אלף יח"ד.

פרויקט באשקלון של בוני התיכון / צילום: דורון סהר

מדובר בפרויקטים המצויים בשלבים שונים של ייזום במרכזי ערים המוגדרות כאזורי ביקוש, כאשר החברה פועלת לקדמם הן מול הדיירים והן מול הרשויות. לדברי פרץ, בחמש השנים הקרובות תמשיך החברה ותמקד את מאמציה והשקעותיה בתחום זה, אולם תמשיך להיות פתוחה גם למכרזי הקרקעות של רשות מקרקי ישראל (רמ"י) ולעסקאות קומבינציה בשוק.

"נכנסנו לתחום ההתחדשות העירונית לפני כעשור, אבל החלטנו להגביר את הלחץ בתקופה שכולם התעסקו עם מחיר למשתכן וכשכולם גם חיפשו קרקעות ליזמויות רגילות ולא מצאו", מספר פרץ. "הצלחנו לחזק ולהגדיל את הפעילות של הפרויקטים האלה ונכון להיום אנחנו מקדמים יותר מ-20 אלף יח"ד בהתחדשות עירונית בשלבים מאוד מתקדמים. יש פרויקטים שהתחילו לפני 5-6 שנים, יש פרויקטים שאנחנו נכנסים אליהם גם כעת".

"אין פתרון של שיווקי קרקעות בטווח הקרוב"

כשנכנסתם לת"א לפני שלוש שנים דובר על מחיר ממוצע של כ-45 אלף שקל למ"ר בפרויקטים הללו, והיום כבר מדברים על כ-65 אלף שקל למ"ר. הופתעתם מהזינוק הדרמטי במחירים בת"א?
"לא מפתיע אותנו שום דבר. במדינה שבה קיים חוסר במשאב של הקרקע והביקושים רק עולים, הדבר הזה בהחלט לא מפתיע. זה לא רק בת"א, אלא גם באזורי ביקוש אחרים. אם לא יהיה מענה לביקושים מבחינת היקף ההיצע של הקרקע, אז תמיד תהיה מגמת עלייה במחירי הדירות ורואים את זה גם בת"א וגם במקומות אחרים.

"זה נכון שאנחנו שואלים את עצמנו תמיד, עד לאן המחירים יכולים לעלות. אז בסופו של דבר יהיה מצב שאוכלוסיות שונות לא יוכלו להרשות לעצמן לרכוש דירות ואנחנו רואים היום שהביקושים באים מהחלק החזק של האוכלוסיה.

"כבר היום המחירים הם גבוהים, אבל זה המצב. אנחנו, היזמים והקבלנים, לא נפתור את הבעיה. זה דבר שנמצא לפתחה של הממשלה, שצריכה לשבת ולמצוא את הפתרון ולשווק קרקעות בכמויות. אם זה לא יהיה בכמויות, אז תמיד נראה תופעה של עליית מחירים".

ראינו את 2021 מסתיימת עם עליות מחירים של יותר מ-10% בשוק הדיור כולו ושל יותר מ-11% בתחום הדירות החדשות. מה להערכתך נראה ב-2022? 
"אני חושב שזה ימשיך בכיוון הזה, כי אני לא רואה פתרון של שיווקי קרקעות בטווח הקרוב. רמ"י מפרסמת רשימות מכרזים של עשרות אלפי יח"ד, אבל מצד שני אנחנו רואים שהם לא מפרסמים את החוברות למכרזים הללו.

"אז נכון שהם מצהירים על שיווק (קרקעות לבנייה) של 80-100 אלף יח"ד, אבל כרגע אני לא רואה שום מכרזים שהולכים לצאת בטווח הקרוב, בכמות שיכולה לתת פתרון למענה הנדרש".

"היזמים בארץ חזקים מבחינה כלכלית"

איך אתה רואה את רמות המחירים שבהן נסגרים היום המכרזים של רמ"י? אתם משתתפים במשחק? גם אתם מציעים את המחירים הגבוהים שאחרים מציעים כדי לזכות?
"אנחנו משתתפים אבל לא הצלחנו לזכות בחודשים האחרונים. המכרז האחרון שזכינו בו היה לקרקע לבניית 250 יח"ד בבאר יעקב, מתוכן 50% במחיר מטרה (התוכנית שהחליפה את מחיר למשתכן) ו-50% במכירה חופשית.

"זה היה לפני שנה, אבל מאז המחירים פשוט עוברים במאות אחוזים את הערכות שלנו וכנראה שהיזמים השונים צופים שמגמת עליית מחירי הדירות תמשיך וזה משתקף במחירים שהם נותנים על הקרקעות. אנחנו גם רואים שבכל מכרז משתתפים עכשיו 30-40 יזמים, אף פעם לא היה מצב כזה.

"אז בתחרות של 40 יזמים שמתנפלים על מכרז, תמיד יהיה יזם אחד שייתן את המחיר הגבוה כי הוא רוצה להישאר במעגל של היזמות ולא להפסיק פעילות", מסביר פרץ. לדבריו, במכרזים מסוימים נקבעו חלק מהיזמים במחירים הגבוהים ב-100% ואפילו 200% ממחיר המינימום שהמנהל קבע, מתוך הנחה שהמחירים הללו ישקפו עלייה של 10%-30% במחירי הדירות.

המצב הזה יכול לסכן את הענף?
"זה לא מסכן את הענף. לדעתי היזמים בארץ די חזקים, גם מבחינה כלכלית וגם מבחינת אפשרויות המימון שיש היום בשוק. כמות הבנייה וכמות הפרויקטים שקיימת היום היא מעטה מאוד ביחס לביקוש הקיים. בדרך כלל נוצר סיכון בגלל מלאי דירות קיים שלא מוכרים. אני לא רואה את הסיכון הזה קיים היום".

האינפלציה התחילה לעלות ובעקבותיה עשויה גם הריבית לחזור ולעלות. האם עלייה אפשרית בעלויות המימון מגלמת סיכון מהותי, או שמדובר עדיין בעניין זניח?
"אם הריבית תעלה זה יוציא חלק קטן מהרוכשים, אבל גם אם הביקושים יירדו ב-10%, הרי שאם אני מסתכל על המאזן של ההיצע של הדירות לעומת יתרת הביקושים, הוא עדיין לטובת הביקושים. גם אם תהיה עליית ריבית, אז היא תהיה ב-0.5% או במקסימום ב-1% במשך השנה הקרובה. אני לא רואה שזה ישפיע על מחירי הדירות ועל הביקושים, כי עדיין אנחנו בפיגור של עשרות אלפי יח"ד ואולי אפילו יותר מ-100 אלף יח"ד בגלל חוסר השיווק בשנים האחרונות".

המניה שלכם עלתה במאות אחוזים בשנים האחרונות. יש לך הסבר לכך? פתאום השוק גילה אתכם או מה?
"בסופו של דבר המשקיעים רואים את התהליך ואת הדרך של החברה וזה מתבטא בשווי. חשוב להדגיש שיש הרבה יזמים שמתעסקים בהתחדשות עירונית ובונים פרויקטים יפים, אבל יש משמעות לכך שאנחנו חברה שהיא גם יזמית וגם בונה את הפרויקטים ומאכלסת אותם, ויחד עם זה לוקחת את התחום הכי קשה של הבנייה - התחדשות עירונית - ועושה את זה בצורה טובה. השוק וציבור המשקיעים מזהים כנראה את היתרון הזה אצלנו".

"עליית המחירים הזאת תתבטא בסוף במחאה"

בהתייחס למצוקה בשוק הדיור, לביקוש הגובר והמחירים העולים בהתאם, פרץ סבור שהממשלה צריכה להתערב.

מה לדעתך הממשלה צריכה לעשות בשנה הקרובה באופן הכי דחוף?
"הדבר הכי חשוב זה לקדם פרויקטים שהם יחסית זמינים ושבפעולות קטנות ניתן להוציא אל הפועל עשרות אלפי יח"ד. מדובר בפרויקטים של פינוי בינוי, שבהחלטות פשוטות יחסית ניתן לקדם אותם כי יזמים כבר שנים עובדים עליהם ולא מצליחים לעבור את המשוכה.

"דבר נוסף, זה לקחת את כל הקרקעות שעומדות הרבה זמן ולעשות שולחן עגול כדי לפתור את החסמים ואת הבעיות של המכרזים ולהוציא עשרות אלפי יח"ד לשוק. את זה צריך לעשות בארבעת החודשים הקרובים, לא בסוף 2022. חייבים להוציא לביצוע עשרות אלפי יח"ד, אחרת המצב יילך ויחמיר".

יצא לך כבר להגיד את זה לשרת הפנים?
"לא אמרתי לה את זה, אבל כל היזמים אומרים את זה בכל מפגש. אני גם חושש, שעליית המחירים הזאת תתבטא בסוף באיזושהי מחאה או משהו דומה, כי לא ייתכן שהמחירים רק עולים".

ת"ז | בוני התיכון
תחום פעילות: ייזום והקמה של בנייני דירות למגורים
היסטוריה: הוקמה בשנת 1985. הונפקה בבורסה בתל אביב ב-1993. בעל השליטה והמנכ"ל הוא עמי (עמרם) פרץ
נתונים: שווי שוק נוכחי - 786 מיליון שקל, רווח גולמי מוערך ב-2021 - 116 מיליון שקל

ת"ז | עמי פרץ
אישי:
בן 63, נשוי ואב לארבעה
מקצועי: בעלים ומנכ"ל של חברת הנדל"ן בוני התיכון. בהשכלתו מהנדס אזרחי, בוגר הטכניון
עוד משהו: חובב סקי וריצה

עוד כתבות

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

ביקור שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, בישראל / צילום: אמיל סלמן-הארץ

דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה

שר החוץ בלינקן כתב במכתב ליו"ר בית הנבחרים ג'ונסון כי שלושת הגדודים שממשל ביידן מצא כי הפרו זכויות אדם של אזרחים פלסטינים יוכלו להמשיך ולקבל סיוע צבאי ● החות'ים טוענים: "תקפנו ספינה ישראלית כאות סולידריות עם הפלסטינים" ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה תתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' ● כל העדכונים

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר