גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הייתי צריכה לסגור חוזים ב-200 אלף שקל, ובגלל הקורונה הכול נפל בבת-אחת. היה לי שבוע של הלם"

הילה הדר, בעלת "הילה לתוצאות" - ייעוץ ארגוני והשמת עובדים ● בת 46, מתגוררת ברמת גן ● בעלת תואר ראשון במשאבי אנוש ומדעי החברה ממכללת עמק יזרעאל ● "בשנים הראשונות הכנסתי המון כסף, אבל בזבזתי הכול בלי להתנהל נכון. הייתי רגע לפני פשיטת רגל" ● גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

הילה הדר, בעלת ''הילה לתוצאות'' / צילום: דורון לצטר
הילה הדר, בעלת ''הילה לתוצאות'' / צילום: דורון לצטר

אחרי שבמשך שנים בנתה לעצמה קריירה שכללה תפקידי ניהול בכירים - בין היתר כמנהלת מחלקה בבזק בינלאומי וכאשת מכירות בהייטק - הילה הדר הבינה משהו. "ראיתי שאני עושה המון כסף לארגונים, וחשבתי, למה שלא אעשה את זה עבור עצמי?", היא מספרת. "ידעתי שאני יכולה להיות גורם, ולא תוצאה".

ב-2014 היא הקימה את "הילה לתוצאות", עסק שמתמקד בייעוץ ארגוני ובהשמת עובדים. "הייתי בת 39, ומלא נשמות טהורות אמרו לי 'למה את צריכה את זה', 'לא תהיה לך משכורת קבועה', 'איך תתמודדי'. גם העובדה שאין לנו עצמאים במשפחה השפיעה. אבל תמיד הייתי העיפרון הצבעוני בקלמר, ורציתי לעשות משהו אחר ושונה, לא להיות דומה לטוב ולרע. היום העסק משגשג מאוד ופורח, ואני מרגישה התפתחתי הרבה יותר מהר כעצמאית".

איך נראתה השנה הראשונה שלך כעצמאית?
"בהתחלה עשיתי בעצמי את כל שבע הדיביזיות של ארגון, כולל בניית מוצר, שיווק, מכירות, שירות, גיוס עובדים וכו'. כשנהיה עומס, גייסתי מראיינות ובודקות מבדקים, והיום יש לי 10 עובדים. כשבאה הקורונה, אף אחד לא רצה להיפגש לייעוץ, אז היום אני מתרכזת בגיוס עובדים ברמות שכר גבוהות - אנשי מכירות עם מינימום משכורת בסיס של 10,000 שקל בחודש, אנשי הייטק, רואי חשבון ועוד.

"אני עובדת עם מבדקים של אוניברסיטת אוקספורד, שמביאים דיוק של מעל 96%. באמצעותם אני יודעת על העובד יותר ממה שהוא יודע על עצמו, כי יש 200 שאלות שלוקח שעה וחצי-שעתיים לענות עליהן, זה כמו תחקור שב"כ".

לדברי הדר, נדרשות 140-150 שעות כדי למצוא עובד - וזה כולל "סינונים ראשוניים ומבדקים לפי הפרמטרים שהצבנו יחד עם בעל העסק, כולל האישיות וה-IQ, ואז ראיון איתי, וראיון מול המנהל הישיר והמנכ"ל. בדרך כלל מתוך 20 שמגישים מועמדות, אחד מתקבל".

למה חשוב לשים לב בגיוס עובדים?
"אישיות העובד משפיעה מאוד על התפקוד שלו, והתוצר שהוא מביא. חשוב לחפש מישהו חברתי ואוהב אדם, שהצוות יאהב לעבוד איתו. עוד נקודה: ככל שהוא מאושר יותר בבית, הוא יהיה טוב יותר בעבודה. מה שחשוב לבכירים זה לא עוד כמה אלפי שקלים במשכורת, ויותר שיתייחסו אליהם כבני אדם. לשאול אותם שאלות זו לא חטטנות, זו אכפתיות. אנשים שמחים ששואלים אותם, ואחרי זה הם לא עובדים בשביל המשכורת, אלא מתוך מעורבות אמיתית.

"כשמגייסים עובד ואומרים לו למשל 'אני אתן לך תן ביס', זה לדבר על המחיר, ולא על הערך של מקום העבודה. צריך לדבר על התחושות שיהיו לו כשיעבוד, על הצוות שיהיה, לאיזה תפקידים אפשר להתפתח, מה הוא יכול לקבל כדי לצמוח. חשוב גם לספר מי הלקוחות שעובדים עם הארגון, מה המוצר ומה הבידול".

איך נראה משבר הגיוסים בהייטק מהצד שלך?
"המורל של בעלי ארגונים ירד, הם אמרו לי 'העובד יעזוב אותי אם לא אעלה בשכר'. אני פוגשת אנשים בלי ניסיון שמבקשים 15 אלף שקל נטו, ואני אומרת להם 'אין לכם את היכולת, בואו נבנה מסלול התקדמות'. אגב, הרבה מאלה שבאים עם דרישות שכר מנופחות מתאפיינים בחשיבות עצמית ובחוסר יכולת. הנתונים שלהם מאוד גרועים.

"אגב, צעירי ההייטק נראים לא טוב בריאותית, כי הם עובדים המון שעות וזה כלוב זהב. במקרה שלהם, חייבים לדאוג לרווחת העובד. יש גם המון 'גניבות' עובדים, ואז לפעמים אחרי שנה אתה מגלה שהעובד שגנבת הוא לא כזה וואו מבחינת ביצועים".

איך השפיעה הקורונה על שוק העבודה?
"בעלי עסקים היו באנרגיה נמוכה, דיכאון וחוסר רצון לחשוב קדימה. הכול נראה כמו כאוס. הם לא האמינו שיהיו הזדמנויות, היה להם קושי לדבר, נהיו חולים ולא בקורונה - לחץ דם גבוה, כולסטרול, סטרס. הדבר הראשון שהם רצו זה לפטר עובדים, וזו טעות. אבל היו גם כאלה שעשו שיפטינג, כי הם ראו את ההזדמנות. הקורונה הביאה שוק מאוד גדול, אבל אפשר היה לעצור ולתקן.

"המורל שלהם היה צריך להשתנות, להרים את הראש למעלה. במצב כזה חשוב להתקשר ללקוחות, לשתף בחוויות וברגשות, לדבר ולא לשמור פנימה. לא להיות בונקר ולהצטמצם. היה חשוב גם שהם לא יאבדו מעצמם, ולא ייכנעו לדרישות לא ריאליות של עובדים. אלה שהם באמת מצוינים לא באמת באים לעבוד בשביל הכסף, אלא כדי לממש את עצמם.

"מצד העובדים, הקורונה יצרה ניוון תעסוקתי. עובדים שהיו בשגרה חרוצה ואחר כך ישבו בבית, המיומנות שלהם נעלמה ולרכוש אותה מחדש זה קשה. זה כמו אדם שפתאום לא מתאמן בחדר כושר - לא היו להם מוטיבציה וכוח לחזור. יצרנו מצב של מדינת סעד".

איך את אישית חווית את הקורונה?
"הייתי צריכה לסגור חוזים ב-200 אלף שקל, והכול נפל בבת-אחת. היה לי שבוע של הלם, וחוסר רצון להתעמת עם המציאות. ואז אמרתי לעצמי: יש לך מספיק כלים וידע, תשני את הסיטואציה.

"התחלנו להתקשר לכל הלקוחות, ולשאול מה שלומם. הוצאתי הרבה ניוזלטרים וסרטוני וידיאו, וקידמתי את זה שאני משנה את העסק ומגייסת עובדים לעבודה מהבית. גם נתתי המון טיפים ללקוחות בחינם - אני מאמינה בחליפין בשפע, כלומר לתת ערך מוסף בלי לקחת על זה כסף. למשל, כשלקוח התקשר אליי לגיוס עובדים, נתתי לו ייעוץ ארגוני בלי לגבות תשלום. אגב, בזכות הקורונה התחלתי להיות חברה בע"מ באפריל 2021".

איזו טעות עשית בדרך, ומה למדת ממנה?
"אחת הטעויות הייתה שהכנסתי המון כסף, אבל בזבזתי הכול בלי להתנהל נכון. הייתי מסונוורת מההצלחה, ולא הבנתי שזה לא רק מה שאתה מכניס, אלא גם איך אתה מנהל את זה. לא היה לי תזרים, ובבנק לא רצו לתת לי אשראי. הייתי רגע לפני פשיטת רגל. לפני ארבע שנים לקחתי קורס פיננסי שבו למדתי איך לנהל עסק ולשים עתודות.

"לדעתי כל יזם צריך לעשות את הקורס הזה כבר בהתחלה. כשכירה לא הבנתי במיסים, במקדמות ובתשלומים. כעצמאית הייתי צריכה לעשות שינוי בתודעה, כי הניהול הפיננסי שלי היה כמו שכירה, ולא הבנתי שאין 'אבא גדול' שדואג".

לאן היית רוצה להגיע?
"החלום הוא להתפתח בעולם. התחלתי בהונגריה וזה לא הצליח, כי יש שם שנאת יהודים וזה מאוד קשה. עכשיו אני רוצה לנסות בפלורידה, כי היא דומה לישראל בניהול, בתרבות ועסקים. ההבדל הוא שעל כל דבר תובעים אותך, ותוך כמה ימים יש פסק דין, אז צריך להיות מוכן עם עורך דין. חשבתי גם לעשות עסקים עם דובאי, אבל זה עדיין בהולד. אגב, פנו אליי מהרשות הפלסטינית, מישהו בעל חברת השמה משם שמביא עובדי הייטק לכאן, והוא רצה שנגייס יחד".

עצמאים, בעלי עסקים קטנים ושכירים בעלי שליטה - אנחנו רוצים לשמוע אתכם. להשתתפות במדור אפשר לפנות למייל i-can-help@globes.co.il

עוד כתבות

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות