גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בכירים במערכת המשפט: "הגשנו לפרקליט המדינה שי ניצן תלונה על המפכ"ל רוני אלשיך, והוא קימט את הדף"

המפכ"ל לשעבר רוני אלשיך עדיין מסרב להתייחס לחלקו בפרשת השימוש בתוכנת פגסוס של NSO ע"י המשטרה ● עם זאת, בכירים לשעבר במשטרה ובמח"ש ומסמכים שונים חושפים את הדרך בה שומרי הסף התעלמו מתלונות בזמן אמת נגד אלשיך והמדיניות שלו

רוני אלשיך ושי ניצן / צילום: אוריה תדמור
רוני אלשיך ושי ניצן / צילום: אוריה תדמור

איסוף מודיעין נגד קולגות, שיטות עבודה שהושאלו מהשב"כ, נטרול מנגנון הפיקוח של מח"ש, אישור בדיעבד של ראיות כשיטה עם שופטים שמיישרים קו (אם בחוסר ידיעה ואם באוזלת יד מובהקת) ושומרי סף שהחליטו לשמור על המפכ"ל במקום על האינטרס הציבורי, אלו רק חלק מהטענות שעלו נגד רוני אלשיך. שורה של בכירים לשעבר במערכות אכיפת החוק שעבדו מול המפכ"ל לשעבר לא הופתעו מהגילויים האחרונים בפרשת הריגול במשטרה ואומרים: "הוא מגיע ממערכת שגבולות הכוח זרים לו לחלוטין".

כתב התביעה של סגן ראש מח"ש היוצא משה סעדה, משרטט שורה של טענות נגד התנהלותו של אלשיך, שיצר, לפי הנטען, סביבת עבודה מנוטרלת מביקורת. הטענות הללו הגיעו בזמן אמת לאוזניהם של פרקליט המדינה לשעבר שי ניצן ושל היועץ המשפטי לממשלה לשעבר אביחי מנדלבליט.

"הגשנו תלונה רשמית על התנהגות פלילית של אלשיך לשי ניצן, והוא קימט את זה, אחר כך העברנו ליועמ"ש, והם אפילו לא בדקו את זה", סיפרו בכירים במח"ש שנחשפו לדברים. "נתנו לו לסרס את מח"ש ואין מי שלא ידע, מאורי כרמל, ראש מח"ש לשעבר, ועד להרצל שבירו, קודמו בתפקיד שפנה לניצן עם הטענות נגד אלשיך וקיבל את התשובה: ‘עדיף שלא תפנה לשרת המשפטים’".

התנהלות כלפי מח"ש - כאל ארגון עוין

ב-17 ביולי 2017 פנה מנהל מח"ש דאז, ניצב אורי כרמלי, במכתב לניצן ולמנדלבליט שכותרתו: "התנהלות משטרת ישראל בעידן הנוכחי בממשקים מול מח"ש". מהמכתב, שהגיע לידינו, עולה תמונה של מידור מח"ש, תוך התנהלות עצמאית של המשטרה בעידן אלשיך. בין היתר כרמל כתב על "ירידה דרמטית בכמות המידע המודיעיני שמועבר ממשטרת ישראל לגבי עבירות שוטרים". כרמל טען בזמן המפכ"ל הקודם: "הייתה העברת מידע ‘און ליין’ למח"ש, שיח פתוח ושת"פ". לטענתו, בזמן כהונתו של אלשיך: "המידע מועבר, אם בכלל, לאחר שרשרת ארוכה של ידיים, ככל הנראה לאחר סינון פנימי תוך פגיעה בביטחון מידע ושיהוי שעלול לסכן את הפעילות המבצעית".

על החלטת אלשיך להשיב לתפקיד את ניצב רוני ריטמן, למרות החשדות נגדו על הטרדות מיניות כתב כרמל: "הוחלט על השבת ריטמן לתפקיד, למרות שנאספו ראיות לכך שהטריד מינית, לרבות אנשי משטרה מכהנים". כרמל מוסיף גם הערה: "השר (גלעד ארדן - ש.א.כ) טען בישיבה רבת משתתפים מול הנהלת מח"ש שהוא חותמת גומי לפיקוד המשטרה. לדבריו, לו היה מקבל את חוות הדעת בפרשת ריטמן, לא היה מאשר החזרתו לתפקיד".

כרמל מצביע על מגמה מדאיגה נוספת תחת פיקודו של אלשיך: "חוסר שת"פ מצד המשטרה והתנהלות כלפי מח"ש כאל ‘ארגון עוין’ שראוי לפרקו. חוסר שיתוף הפעולה הורגש בחקירות רגישות כמו בפרשת אום אל חיראן. לאחרונה נעשה ניסיון חסר תקדים להרחיב את סמכות התחקיר הפנימי על חשבון אינטרסים חקירתיים של מח"ש תוך שנמוך מעמד המחלקה וחוסר ממשק עבודה מוחלט בין יועמ"ש המשטרה להנהלת מח"ש".

מונעים העברת ביקורת על המשטרה

דברי הפרידה של כרמל מהמחלקה, בפברואר 2020, חושפים את המתיחות שנוצרה בזמן אמת בין מח"ש לפרקליטות סביב תיקי נתניהו. מחד ניצן ומנדלבליט יוצרים חזית אחת יחד עם אלשיך כדי להגן על תיקי נתניהו מביקורת, ומאידך מונעים מהרשות העצמאית האחרונה שנותרה מלבקר את המשטרה ואת התנהלות אלשיך. "מערכת אכיפת החוק כולה נקלעה בשנה האחרונה למצב מורכב על רקע תהליכים שונים המבשילים והולכים סביב פרשיות המצויות במוקד תשומת הלב הציבורית והפוליטית".

"לכנסת הוגשו הצעות חוק שונות הנוגעות לעבודת מערכת האכיפה", הוסיף כרמל. "בתגובה פיקוד המשטרה הבכיר, פרקליט המדינה והיועמ"ש שילבו זרועות והתייצבו אל מול מה שנתפס לעתים כמתקפה משולבת על המערכת. תיקי המחלקה המתפצחים חדשות לבקרים עלולים להביך את המשטרה ואף לקלוע את ראשיה למצוקה בהיבט הפיקודי או הציבורי. מי שאינו מבין את הדברים עלול לראות במח"ש גורם עוין".

כרמל סיכם: "מדובר בתפיסה מעוותת של המציאות וחוסר הבנה של האיזונים והבלמים במערכת. רק אכיפה מקצועית ללא משוא פנים בתיקי מח"ש תבטיח את אמון הציבור במשטרה ובפרקליטות כאחד, ואת עיקרון ‘השמירה על השומרים’. על רקע המתח המובנה בין המשטרה למח"ש נוכח מצוקה אליה נקלע פיקוד המשטרה בעקבות מספר אירועים מביכים, נאלצה המחלקה לספוג מתקפות פומביות מצד גורמים שונים במשטרה".

מי שעוד טוען כי "הוזז מהדרך" לטובת השקט במשטרה הוא תנ"צ גיא ניר ראש חטיבת המודיעין לשעבר. ביולי 2018 כתב עו"ד מיכאל דבורין ליועמ"ש בשמו של ניר בדרישה לפתוח בחקירה פלילית נגד מני יצחקי בגין סיכול מינוי גל הירש למפכ"ל. "משרדנו מייצג את תנ"צ ניר ראש חטיבת המודיעין, שנמצא בחופשה כפויה מאז דצמבר 2015 בעקבות היותו חושף שחיתות ובעקבות כך שדיווח על עבירות פליליות של קצינים בכירים כפי שהוא מחויב".

שיטות עבודה שלמד בשב"כ

המכתב מגולל שורה של התרחשויות באגף המודיעין שבהן, לטענת הכותב, יצחקי פעל לצבור ראיות נגד הירש דרך הרשות לאיסור הלבנת הון, תלונות אנונימיות ועוד. בכירים במשטרה אומרים שכשיצחקי פגש את אלשיך נוצר קליק. האחד אוסף חומרים על בכירים, השני משתמש באיסוף מודיעין כשיטת עבודה כפי שלמד בשב"כ.

רפ"ק דובי שרצר, לשעבר ראש צוות חשיפה במח"ש, שחקר את פרשת ריטמן ואום אל חיראן מצא את עצמו גם כן "מסוכל", כדבריו, על ידי אלשיך. "הוא חסר גבולות", טען שרצר. אין לו בושה להעליל עלילות ואלה שמעליו ידעו הכול. אורי כרמל הגיש תלונה בזמן אמת ליועמ"ש ולפרקליט המדינה והם התעלמו. כל הפעמונים צלצלו. כלום לא עניין אותם, יש תיקי נתניהו".

בזמן שבכירים איתם שוחחנו לא מעידים שהכירו שימוש בתוכנות הרוגלה אותם מכנים "נשק סייבר התקפי שעושים בו שימוש במשורה", לדברי שרצר: "אלשיך, שהגיע מהשב"כ פרק כל עול ולא הבין את מקומו במדינה דמוקרטית. הוא לא הבין מה תפקידו, שהוא לא יכול לאסוף מודיעין סתם. מה שהפריע לו זה אנשים כמוני וכמו משה סעדה שביקשו לבחון תיקים, והוא בלי בושה אמר לראש מח"ש: ‘אני מומחה בפירוק ארגונים עויינים’".

"לא ידענו מה העוצמה של הדברים שביקשנו"

הגורמים עימם שוחחנו טוענים שיש קשר בין הגב שקיבל אלשיך, והשקט שדאגו לספק לו בפרקליטות לתיקי נתניהו. בשלב הזה, בכיר אחר לשעבר, שביקש להישאר בעילום שם, סיפר על השימוש ברוגלה: "השופטים לא מבינים כלום. הם מאשרים בלי לדעת מה הם מאשרים, וגם אנחנו לא ידענו מה העוצמה של הדברים שביקשנו".

גורם אחר מאשר ששיטת העבודה במשטרה הייתה אישור של ראיות שהושגו בדיעבד. כלומר, קודם השיגו את הראיות בדרכים שונות, ורק לאחר מכן הגיעו לשופט וביקשו צו לזמנים שבהם הושגו הראיות כדי להלבין אותן.

 

אותם בכירים מתארים את הקשר שעובר בין ריטמן, מני יצחקי ואלשיך, וטוענים שהשלושה נהנו מ"שקט" מרשויות אכיפת החוק בשל העיסוק בתיקי נתניהו. "התלוננו בזמן אמת מול אמי פלמור ושי ניצן, והם אפשרו לו לעשות מה שרצה כי היה להם נוח בגלל תיקי נתניהו", סיפרו. "כשנותנים לאדם להיות באקס טריטוריה הוא מבין שמותר לו הכל. יכול לשבש חקירות מח"ש בזמן אמת. מח"ש היום מסורסת לחלוטין ולא מתפקדת". ואכן, באורח פלא מאז נחשפה פרשת NSO, נדם קולה של קרן בר מנחם והמחלקה כולה, שאמורה לבחון את הכשלים שאפשרו שימוש קבוע בתוכנות רוגלה נגד בכירים ואזרחים בכלל.

"אלשיך הוא איש מסוכן לשלטון החוק", סיכם הבכיר לשעבר. "דברים כמו שיטות החקירה של חפץ שהתרענו עליהם בזמן אמת לא היו נעשים תחת מפכ"ל אחר. אלה דברים שנעשים בשב"כ, לא במשטרה. על דברים פחותים מזה אנשים יושבים בכלא".

בהרב מיארה: להשיב את אמון הציבור

ובינתיים, כשברקע פרשת הריגול נכנסה לתפקידה היועצת המשפטית לממשלה עו"ד גלי בהרב-מיארה. בטקס כניסתה לתפקיד אמרה שבכוונתה לשים בראש סדר העדיפויות את השבת אמון הציבור והדגישה את הצורך לשמור על עצמאות התפקיד ועצמאות מערכת אכיפת החוק. סקר גלובס שפורסם בסוף השבוע קבע כי ל-46% מאזרחי ישראל אין אמון במערכות שלטון החוק: פרקליטות, בתי משפט והמשטרה. כמו כן מצא הסקר כי 51% מהמשיבים מאמינים במידה מעטה או כלל לא למשטרה וכי רק 10% מהמשיבים ציינו כי יש להם אמון באביחי מנדלבליט היועץ המשפטי הקודם.

מהפרקליטות נמסר: "בין מנהלי מח"ש בעבר למפכ"ל אלשיך היו מעת לעת מחלוקות מקצועיות. פרקליט המדינה ניצן והיועצים המשפטיים וינשטיין ומנדלבליט, נתנו גיבוי למח"ש מול המפכ"ל לשעבר בכל מקום בו היה הדבר ראוי, אך היו מקרים בהם הם לא אימצו את עמדת מח"ש, וזאת מטעמים מקצועיים בלבד. כך למשל, בפרשת אום אל חיראן, חלק מעמדת מח"ש לא אומץ על ידם, ובג"צ נתן לעמדת פרקליט המדינה והיועץ גיבוי מלא.

"בניגוד לנטען, לא מוכרת לנו כל "תלונה רשמית פלילית" של מנהלי מח"ש נגד אלשיך. הטענה כאילו ניצן ומנדלבליט יצרו חזית עם אלשיך אל מול מח"ש ואיפשרו "לעשות מה שהוא רוצה", בגלל עיסוקו בתיקי נתניהו, היא טענה מופרכת ושקרית.

"נזכיר שרוב הטענות הללו הועלו שוב ושוב על ידי סגן מנהל מח"ש עד לאחרונה, משה סעדה. טענותיו לא אומצו על ידי נציב הביקורת על הפרקליטות. בנוסף, לא למותר יהיה לציין כי לאחרונה החליט מנכ"ל משרד המשפטים על סיום עבודתו של סעדה במח"ש בשל חוסר התאמתו לתפקיד. החלטה זו התקבלה זמן רב אחרי שניצן פרש ממשרד המשפטים".

לפני הוועדה, שווה לבדוק אם הטלפונים אכן נפרצו/ אופיר דור

ביולי 2021 פרסם צוות עיתונאים גלובלי את התחקיר המקיף ביותר בנוגע לשימוש לרעה שנעשה לכאורה ברוגלת פגסוס על ידי לקוחות של NSO. התחקיר התבסס על הדלפה של כ-50 אלף מספרי טלפון שהופיעו במאגר מידע של מטרות פוטנציאליות לתקיפה בפגסוס. מאגר זה כלל עיתונאים, פוליטיקאים, ראשי מדינות ופעילי זכויות אדם מסביב לעולם.

ב-NSO הכחישו קשר למאגר המידע הרחב ובנושא הזה אפילו היה להם טיעון לא רע. עצם הנוכחות במאגר המידע, שמייצג לכאורה מספרי טלפון שהמיקום שלהם נבדק כשלב מקדים לתקיפה, איננה מוכיחה כי אכן הטלפונים המדוברים נפרצו.

אלא שהתחקיר לא הסתפק בכך ו-67 טלפונים מאותה רשימה נשלחו לבדיקה פורנזית על ידי מעבדת האבטחה של ארגון אמנסטי. ב- NSO אמנם טוענים בקביעות כי לא ניתן לזהות הדבקה בפגסוס, אך החוקרים באמנסטי כבר חוקרים שנים שאריות שמשאירה הרוגלה במכשיר הסמארטפון. מתוך ה-67, הם מצאו סימני הדבקה ב-23 וניסיונות הדבקה ב-14 מקרים. ממצאים פורנזיים אלו הם ההוכחה החותכת ביותר וכנראה היחידה הקיימת לכך שמכשיר אכן הודבק בפגסוס.

בנוסף למעבדה באמנסטי, קיים עוד ארגון שפיתח מומחיות בזיהוי פגסוס - מעבדת סיטיזן לאב באוניברסיטת טורנטו, שאחראית גם היא לגילויים מרכזיים על NSO. בחודש שעבר הופיע ג’ון סקוט ריילטון, מומחה IT של סיטיזן לאב, בפני ועדה של הפרלמנט הפולני ואישר שנמצאו הוכחות מוחשיות לכך שהטלפון של חבר סנאט פולני נפרץ על ידי רוגלת פגסוס 33 פעמים בין אפריל לאוקטובר 2019.

תחקיר כלכליסט העלה האשמות קשות על שימוש בפגסוס נגד מנהיגי מחאה ופקידים בכירים, האשמות שהמשטרה ממשיכה להכחיש. האשמות אלו חייבות להיבדק בצורה מקיפה, אך לפני שיוצאים לתהליך ארוך ומורכב של ועדת חקירה ממשלתית או ממלכתית, נראה שנשכח הצעד הראשון שנדרש כאן - בדיקת הטלפונים החשודים. הן אמנסטי והן סיטיזן לאב פרסמו דוחות מקיפים על הסימנים המעידים על פריצה או ניסיון פריצה אפשרי, אבל כנראה שהכי טוב לתת להם לעשות זאת בעצמם. הם עושים זאת כבר שנים.

כדי לבצע את הבדיקה נדרשת כמובן הסכמה של האנשים המפורטים ברשימת כלכליסט. בנוסף, לא תמיד הבדיקה תוכל לספק תוצאות מוחלטות, כאשר היכולת לזהות תקיפות על מכשירי אנדרואיד נמוכה יותר מאשר באייפונים. אבל בהחלט כדאי לנסות, כדי לקבל מושג במה דברים אמורים.

עוד כתבות

פול סינגר. תורם ל-SNC / צילום: ap, Kevin Hagen

סטארט-אפ ניישן סנטרל מפטרת את רוב העובדים

לגלובס נודע כי העמותה, שהוקמה לפני כ-13 שנה ונתמכת ע"י פילנתרופים רבים, זימנה לשימוע לפני פיטורים כ-65 מתוך 80 עובדיה ● הסיבה: בחינה מחדש של פעילותה לקידום ענף ההייטק הישראלי ● לפי ההערכה, התורמים, שמחזיקים בעמדות פרו-ישראליות ומזרימים מיליוני שקלים מדי שנה לעמותות בארץ, ימשיכו להשקיע כסף בישראל בדרכים אחרות

פתיחת המסחר לשנת 2026 בבורסת דרום קוריאה / צילום: Reuters, Matrix Images/Jung Ui-Chel

"אנחנו בשוק שורי עולמי": המרדף של משקיעים בוול סטריט אחר מניות זולות יותר נעשה גלובלי

תמחורים גבוהים והיחלשות הדולר מניעים את ההימורים על כך שהיתרון של ארה"ב על פני שווקים גלובליים אחרים יצטמצם ● הדבר מוביל מנהלי השקעות לחפש תשואות במזרח הרחוק ובאירופה ● עם זאת, רובם לא ממהרים להספיד את השוק האמריקאי

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

נתניהו במטוס לישראל: אני בספק, אבל אולי יהיה הסכם טוב

רויטרס: טראמפ עומד להודיע על תוכנית בשווי מיליארדי דולרים עבור עזה בפגישת מועצת השלום הראשונה בשבוע הבא ● כמעט שבוע אחרי הסבב הראשון של שיחות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, והעמימות לגבי מה שנאמר בחדרים הסגורים ממשיכה להיות גבוהה ● על רקע החיסולים הממוקדים: "ארגוני הטרור בעזה הגבירו את רמת הכוננות" ● "תיק הראיות" שהציג נתניהו לטראמפ: איראן מהתלת בכם ● עדכונים שוטפים

המשלחת הישראלית באולימפיאדת החורף / צילום: Hassan Ammar, AP

מה משותף ללברון ג'יימס, ג'ורג' קלוני וג'סטין טימברלייק?

איזו מדינה הודיעה לאחרונה על יוזמה להנפקת דרכונים לגמלים שבשטחה, באיזה ענף באולימפיאדת החורף מתחרה השנה לראשונה נבחרת ישראלית, ואיך נקראת הרשת החברתית לבוטים של בינה מלאכותית? ● הטריוויה השבועית

כריכת הספר ''אף פעם''. בעיגול: נורית זרחי / צילום: תמר מצפי

הקומיקס החדש של נורית זרחי מתפרץ לנושא הנפיץ ביותר שספרי ילדים מדלגים מעליו

ממלכת הילדים של נורית זרחי אף פעם לא פחדה לארח היבדלות ואפילו אכזריות אנושית ● הפעם, בעשור התשיעי לחייה, סופרת הילדים מפציעה עם קומיקס על המוות, הכתוב בהומור שירכך את לבם של קוראים צעירים ומבוגרים כאחד

מל''ט מסוג הרמס 900 / צילום: אלביט מערכות

השימוש המפתיע למל"ט של אלביט

סינגפור הציגה בסלון האווירי שקיימה מערכות מתוצרת אלביט שתשמש למניעת דיג בלתי חוקי ● טורקיה מרחיבה את פעילותה במזרח התיכון עם הקמת מספנות בערב הסעודית ● וגם: רוסיה נהנית מהביקושים הגדולים בעולם למוצרים ביטחוניים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ על השאלה אם יש דד ליין לאיראן: "כן, בראש שלי, יש לי"

טראמפ:  "אני חושב שהמו"מ יהיה מוצלח, ואם לא זה יהיה רע לאיראן" ● איראן דורשת מארה"ב: תגיעו "ללא דרישות מופרזות" ● אחרי האיומים של טראמפ: נושאת המטוסים "ג'רלד פורד" תעזוב את הים הקריבי - ותגיע לאזור ● כלי תקשורת בארה"ב מדווחים כי הצבא האמריקאי יפנה בימים הקרובים בסיס גדול במזרח סוריה ● רויטרס: טראמפ עומד להודיע על תוכנית בשווי מיליארדי דולרים עבור עזה בפגישת מועצת השלום הראשונה בשבוע הבא ● עדכונים שוטפים 

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; קצב האינפלציה השנתי בארה"ב ירד בינואר ל-2.4%

לאחר שפל של 30 שנה, הדולר מתחזק היום מול השקל ● גם הזהב מתאושש קלות ●  פינטרסט צונחת לאחר שהחברה פרסמה תוצאות חלשות לרבעון הרביעי שהחמיצו את התחזיות ● נעילה מעורבת באירופה ● באסיה ננעל המסחר בירידות ● עדכונים שוטפים

תחבורה ציבורית / צילום: תמר מצפי

הצפת ערך ענקית בתחבורה: השליטה בדן צפויה להימכר לפי שווי של 2.8 מיליארד שקל

הרוכשים הם שותפות בראשה עומד מנכ"ל דן, אופיר קרני, כלל ביטוח וזרועות ההשקעה הריאליות של לאומי פרטנרס ומזרחי טפחות אינווסט ● בנוסף לפעילות התחבורה, הנכסים של דן גם כוללים גם זרוע נדל"נית שמקימה משרדים ומבני מגורים

שדרות. נהנית ממעמד גבוה יחסית לשכנותיה / צילום: Shutterstock

איך חצי קילומטר של שרירותיות תקציבית חרץ את גורלן של שלוש ערי פיתוח

דוח מבקר המדינה חושף כיצד המימון הממשלתי העודף הפך למנוף הכלכלי שהזניק את שדרות לשיא של 81% זכאות לבגרות, בעוד נתיבות ואופקים נותרו מאחור ● כעת, כשהמדינה נערכת לשיקום הדרום, מזהירים המומחים: ללא מודל חדש, תוכניות "חבל התקומה" עלולות להעמיק את העוול

הסטארט-אפים הביטחוניים גייסו מיליארד דולר / צילום: יח''צ החברות

משהו רע עובר על המניות הביטחוניות. אלו הסיבות

הסקטור הביטחוני שפתח את השנה בזינוק סובל מחולשה מאז תחילת פברואר עם ירידה של 4.5% ● אנליסטים מונים סיבות מגוונות, בלידר שוקי הון אומרים ש"התנודתיות האחרונה בסקטור קשורה בעיקר לגורמים טכניים" ● מתן פסטרנק, מנכ"ל קרנות VAR קפיטל צופה ש"תתבצע 'ברירה טבעית' שתחשוף את הפערים בין חברות הערך לבין אלו הנסחרות בתמחור יתר"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נאסד"ק צנח בחדות בהובלת מניות הטכנולוגיה; הכסף נפל ביותר מ-10%

נאסד"ק ירד ב-2% ● פאלו אלטו החלה בפיטורים של מאות מעובדי CyberArk ● נובוקיור זינקה לאחר שמינהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את מוצר Optune Pax ● קרוקס זינקה לאחר שחברת ההנעלה דיווחה על עונת חגים מוצלחת מהצפוי ● מחשש למיתון, ביקושים גבוהים במכירת אג"ח ל-30 שנה בהיקף של 25 מיליארד דולר

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

מהסתתרות בטוקיו לגאווה: כך הפכו כוכבי הוליווד לאלה שמכתיבים את התנאים

אם פעם כוכבי העל השתתפו בפרסומות רק באסיה כדי לא להתבזות, היום כבר לא מתחבאים ● בסופרבול זה בא לידי ביטוי בהופעה בלתי מתנצלת של באד באני, שלא התכופף גם ללחצים של טראמפ ● ה־NFL, עם כוח כלכלי עצום וקהל צעיר ולטיני, אפשרה לו לשלוט בנרטיב

ההנפקה של נובוקיור בנאסד''ק / צילום: Nasdaq OMX

נובוקיור הישראלית קיבלה אישור FDA, והמניה זינקה בחדות

מניית החברה נוסקת בוול סטריט בעקבות אישור שקיבלה חברת נובוקיור מה-FDA ● החברה פיתחה ומשווקת מוצר לטיפול לטיפול בסרטן הלבלב באמצעות שדות חשמליים

תקלה בשירות / צילום: Shutterstock, Ken stocker

תקלה בשירותי הטלוויזיה של הוט: "התקלה מיודעת ונמצאת בטיפול"

לקוחות ברחבי הארץ מדווחים הערב על תקלה בשירותי הטלוויזיה של הוט, שבגללה לא ניתן לצפות בשידורים ● מהוט מסרו כי התקלה נקודתית ונמצאת בטיפול

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

"אנשים מחכים לירידת מחיר נוספת": בכמה נמכרה דירת 5 חדרים בצפת?

דירת 5 חדרים בצפת, בשטח של 120 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־20 מ"ר נמכרה תמורת 1.96 מיליון שקל ● המוכרים הם משפחה חרדית שגרה בדירה והקונים הם משפחה חרדית מהאזור ● "אנשים חושבים שהמחירים עוד לא הגיעו לתחתית. הם ראו שהמחירים ירדו והם מחכים לירידה נוספת" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

יאיר בקייר ומנות של ''בואו''. ''רצינו מקום עכשווי'' / צילומים: עמית נעים וחיים יוסף

"מסעדן טוב יודע לחיות את הקושי הגדול והסיזיפיות, וגם לייצר שואו כל יום מחדש"

יאיר בקייר פועל כבר 30 שנה בסצנה הקולינרית הישראלית כמסעדן, יזם, יועץ ומפיק ● אחרי עשור מחוץ למסעדנות הממוסדת, הוא חוזר עם "בואו", המסעדה החדשה שלו ושל השף תומר טל בתל אביב ● בראיון לגלובס הוא מדבר על הכישלונות ("צברתי חוב של חצי מיליון שקל"), על חיי המסעדן ("זה להיות סטורי טלר"), ואיך הוא שוב מצא את עצמו בפלור: "בסוף אני איש של אנשים"

שי דורון

"מסרבת לטיפוסים מגעילים": הכדורסלנית שפתחה בקריירה חדשה ומפתיעה

היא הייתה הישראלית הראשונה בדראפט הליגה הטובה בעולם, אבל את עולם ההון סיכון הכירה מהבית, מאביה שהיה ממקימי גרינפילד פרטנרס ● כיום, כשהיא מנהלת את מועדון האנג'לים Clutch Capital ופעילות של קרן קנדית ציונית, שי דורון מספרת לגלובס למה היא מסרבת לכסף של "טיפוסים מגעילים", ואיך זה מרגיש שהשיחה משתנה מ"אבא של שי" ל"הבת של יהודה" בחדרי הישיבות

התחביבים הביזאריים של הדיקטטורים האכזריים בעולם / איור: גיל ג'יבלי

מיסטר בין בשירות הג'יהאד: התחביבים הביזאריים של הדיקטטורים האכזריים בעולם

תחקיר שערך לאחרונה אטלנטיק חשף את ימיו האחרונים של אסד בשלטון, שכללו בילוי שעות במשחקי וידאו ● השליט המודח לא היה הדיקטטור היחיד עם תחביב שלא מתיישב עם התנהגותו: בן לאדן העריץ סרטי אנימציה, סדאם חוסיין פרסם רומנים וסטאלין התמכר למערבונים

דיון בבג''ץ / צילום: עמית שאבי, פול ידיעות אחרונות

שופטי העליון: המחסור בשופטים מוביל לשחרור נאשמים ברצח

ביהמ"ש העליון דן היום בעתירה המבקשת לחייב את שר המשפטים לכנס את הוועדה לבחירת שופטים, לאחר למעלה משנה ● לפי הנתונים שהוצגו, 45 תקנים אינם מאוישים ו-55 נוספים צפויים להתפנות או להתווסף ● השופט אלכס שטיין סיפר: "נאלצתי אישית לשחרר שלושה אנשים בתיקי רצח" ● בינתיים השר טוען כי החוק נותן לו שיקול דעת לפעול בהתאם לאידיאולוגיה שלו