גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הג'וב החדש של יזהר שי, שר המדע לשעבר: יו"ר Peak

החברה מאפשרת לציבור להשקיע בסטארט-אפים ישראלים לצד קרנות הון סיכון ● וגם: 
הווידוי של משה כחלון ● אירועים ומינויים

צוות peak / צילום: זיו טולדנו
צוות peak / צילום: זיו טולדנו

חברת ההשקעות הישראלית Peak משיקה את הפעילות שלה, ותאפשר לציבור להשקיע בסטארט-אפים ישראלים לצד קרנות הון סיכון. בראש הדירקטוריון יעמוד שר המדע והטכנולוגיה לשעבר, יזהר שי, שיצטרף למייסד והמנכ"ל אביעד שורק. בין חברי ההנהלה הנוספים נמנים מייסד חברת Interactive זיו אלול, מנהל הסיכונים הראשי של Deshe Analytics נח פיקהולץ, מייסדת ומנהלת הפיתוח העסקי ליטל לשם (לשעבר מייסדת שותפה בריפורטי) וסמנכ"לית השיווק, אנה ליפניק לוי.

לדברי החברה, היתרון המרכזי של מודל ההשקעה טמון בשיתוף הפעולה של החברה עם הקרנות המובילות - מה שיאפשר לצרכנים לנצל את הידע המקצועי והניסיון של הקרנות בסימון הסטארט-אפים המבטיחים עם פוטנציאל רווח.

ב- Peak משיקים את הפעילות בשיתוף עם הקרנות F2, The Junction, Fusion LA ו- Disruptive , ובהמשך צפויות להצטרף קרנות נוספות. סכום ההשקעה המינימלי עומד על 10,000 דולר, שמפוזרים על פני לפחות 6 סטארט-אפים . אין צורך לחכות למכירה או הנפקה כדי ליהנות מתשואה על ההשקעה: המודל של Peak שואף לאפשר השקעה לטווח קצר-בינוני, ומימוש של המניות בין סבבי הגיוס של החברות. מדובר בתקופה של כשנתיים בממוצע, להבדיל ממודלים ארוכי טווח.

"הישגיו של ההייטק הישראלי והכסף הגדול שבא עמו ידועים לציבור הרחב, אך בסופו של יום רובו אינו זוכה לקבל הזדמנות השקעה בתחום", מזכיר שורק. "בנוסף, בכל הנוגע להשקעות, הכלים הפיננסיים העומדים לרשות הציבור מצומצמים".

לדברי שי, "בחרתי להצטרף ל-Peak כי התרשמתי מאוד מצוות המייסדות והמייסדים, שהם אנשים בעלי ניסיון מצטבר רב והבנה עמוקה מאוד בתהליכי מימון סטארט-אפים ובניית ערך בחברות הייטק. מבחינתי זו הזדמנות להנגיש את כלכלת החדשנות הישראלית למשקיעי הציבור הרחב".

הווידוי של משה כחלון

"האזרח מהשורה בטוח שכאשר הממשלה מחליטה, ההחלטות מיושמות. האמת שונה לחלוטין: החלטות ממשלה ואף חוקים רבים פשוט לא מיושמים", כך הודה שר האוצר והתקשורת לשעבר, משה כחלון, באירוע לרגל פתיחת "בית נזריאן" באוניברסיטת תל אביב, אשר ישמש כמבנה הקבוע של המרכז להעצמת האזרח.

מדובר בעמותה שהוקמה על ידי משפחת נזריאן ב-2003, ועוסקת בקידום, חדשנות ושיפור יישום מדיניות הממשלה בישראל, ובהגברת האפקטיביות של המגזר הציבורי. "אני חייב לומר, שבתור שר אוצר, המרכז ירד לי לנשמה - וזה שיפר אותנו", המשיך כחלון. "ידענו שאתם שם לוודא שהחלטות יתבצעו".

דורה נזריאן, נשיאת ''המרכז להעצמת האזרח'', ומשה כחלון, שר האוצר לשעבר / צילום: חן גלילי

באירוע נשא דברים גם פרופ' רוני גמזו, מנהל בית החולים איכילוב ולשעבר מנכ"ל משרד הבריאות, והשתתפו בו אנשי ציבור, ממשל ואקדמיה, ובהם ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, הח"כים צבי האוזר ואבי דיכטר, עו"ד אלי מוגילבסקי מנכ"ל המרכז להעצמת האזרח, פרופ' אריאל פורת נשיא אוניברסיטת ת"א, דליה איציק, עמוס שפירא ועוד.

דורה נזריאן, נשיאת ''המרכז להעצמת האזרח'', ורה''מ לשעבר אהוד אולמרט / צילום: חן גלילי

בניין נזריאן, שנחנך בטקס, נקרא על שמם של יצחק פרויז נזריאן ז"ל, מייסדי קוואלקום, שנפטר ב-2017, ואשתו פוראן תבדל"א. נזריאן ייסד באוניברסיטת תל אביב את המכון ללימודי איראן, ויזם את הקמת המרכז הישראלי להעצמת האזרח. לאחרונה החלה לפעול תחת העמותה גם תנועת "ישראל 2050", העוסקת בטיפול בבעיות חברתיות-כלכליות מבניות במשק.

פרופ' אריאל פורת, נשיא אוניברסיטת ת''א, וח''כ אבי דיכטר / צילום: חן גלילי

הבטון הימי שמועמד לפרס החדשנות האירופי

משרד הפטנטים האירופי (EPO) הכריז על מועמדותם של המדענים הישראלים ד"ר עידו סלע וד"ר שמרית פרקול-פינקל ז"ל, מייסדי הסטארט-אפ ECOncrete, לפרס החדשנות האירופי - European Inventor Award לשנת 2022. אקונקריט פיתח בטון חדשני לבנייה בסביבה ימית, המסייע למערכת האקולוגית הימית לגדול ולצמוח סביב מבנה הבטון, תוך חיזוקו. הפיתוח עוזר לצמצם את טביעת הרגל האקולוגית של תשתיות הנבנות בסביבה ימית, כגון שוברי גלים, נמלים ומרינות. מוצרי החברה נמצאים כיום בשימוש ביותר מ-40 אתרים בעשר מדינות, ביניהן ספרד, מונקו, הולנד וניו יורק.

בנימוקים לעלייה לגמר נכתב כי "בזכות מחקר וחדשנות, סלע ופרקול-פינקל הפכו חומר בניין סטנדרטי למקום מקלט עבור צמחייה ובעלי חיים הגדלים בסביבה הימית. תחום הבנייה בסביבה הימית נמצא בצמיחה, ולכן לפיתוח יש פוטנציאל משמעותי להשפיע, ולשפר את טביעת הרגל הסביבתית של התעשייה בקנה מידה גלובלי".

ד''ר שמרית פרקול-פינקל ז''ל וד''ר עידו סלע מייסדי אקונקריט / צילום: Naava Taragin

סלע ופרקול-פינקל, אשר נהרגה בתאונת דרכים ב-2021, מועמדים במשותף והינם בין שלושת העולים לגמר בתחרות בקטגוריית "מדינות שאינן חברות ב-EPO", המעניקה הכרה להמצאות חדשניות. הזוכים בפרס יוכרזו ב-21 ביוני.

נסביר כי בטון, המשמש באופן מסורתי לצורך בניית תשתיות בסביבה ימית, עלול לשבש את האיזון הכימי באזור וליצור סביבה עוינת עבור צדפות ואלמוגים הגדלים בחרכים הקטנים שבקרקעית הים. הוא מעודד גידול של מינים ימיים פולשניים, שמשגשגים בסביבתו, ומאיימים על המערכות האקולוגיות הקיימות.

במטרה לתת מענה לאתגרים אלה, פיתחו סלע ופרקול-פינקל פתרון המכיל תוספי בטון המונעים מכימיקלים מזיקים להיפלט למי הים, תוך הגברת כוח הדחיסה של החומר בכ-10%. לדברי ד"ר סלע, המשמש כמנכ"ל וכמדען הראשי של אקונקריט, "כאשר אורגניזמים ימיים כמו שבלולים, צדפות ואלמוגים מתמקמים על הבטון ועוטפים אותו בסידן פחמתי, הם למעשה מחזקים אותו. הסתבר כי חוזק בטון המכוסה בצדפות עשוי להיות גבוה פי 10 מזה של בטון חשוף".

החברה, שנוסדה ב-2012, מעסיקה 35 עובדים, ביניהם מהנדסים, ביולוגים ומומחים לטכנולוגיות בטון. שוויו של שוק הבטון התת-ימי הגלובלי הוערך בשנת 2021 בכ-320 מיליארד אירו, ועל פי הערכות הוא צפוי לרשום צמיחה שנתית של יותר מ-10.8% עד 2030.

מצנח הזהב

תומר פפר, 39, מונה למנכ"ל תן ביס, לאחר שכיהן כמ"מ המנכ"ל מאז תחילת 2022.

ג'יל גמון, מנכ"ל סוגת לשעבר, יכהן כדירקטור במיזם הפינטק Pai Pay פיננסים, המפעיל שירותי ארנק דיגיטלי וכרטיסי חיוב של מסטרכארד.

האלוף (מיל') תמיר הימן, ראש אמ"ן לשעבר, יכהן כמנהל המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS).

ירון שמאי, 45, מונה למנהל חטיבת הלקוחות וערוצי ההפצה במגדל ביטוח. עד לפני כשנתיים כיהן כמשנה למנכ"ל וכמנהל חטיבת הלקוחות בכלל חברה לביטוח.

עדי שהרבני, ממייסדי סקייקיור, מונה למנהל הטכנולוגיות הראשי של סניק, המפתחת פלטפורמת אבטחה למפתחים. סקייקיור, ששהרבני גם כיהן כמנכ"ל שלה, נמכרה ב-2017 תמורת 250 מיליון דולר לסימנטק.

נעמה סער מונתה למנהלת תפעול ראשית ב-SQream, שפיתחה פלטפורמה לאנליזת נתונים בהיקף של פטה בייטים.

חגי גולדמן, 43, מונה לסמנכ"ל פריסייל במיה אנליטיקס, נציגת SAS בישראל.

עו"ד אורי ורשבסקי מצטרף כשותף בכיר למשרד מישר ושות'. קודם לכן כיהן כשותף במחלקת הנדל"ן וראש תחום ההתחדשות העירונית במשרד גרוס ושות'.

חדשות טובות

עמותת עיגול לטובה, המאפשרת לעגל עסקאות בכרטיס האשראי לשקל הקרוב, מציינת את "השקל ה-100 מיליון" שגייסה מאז הקמתה ב-2008.

במסגרת ההסכם עם חברות האשראי, סכום האגורות המצטבר עובר לתרומה לעמותות לפי בחירת בעל/ת הכרטיס, מתוך רשימה רחבה. ב-2021 נרשם שיא של יותר מ-18 מיליון שקל שגייסה העמותה עבור יותר מ-200 עמותות בישראל.

עוד כתבות

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים אקסטנד מתמזגת בנאסד"ק בעסקת מניות לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

החברה הודיעה על מיזוג בעסקת מניות עם חברת האחזקות JFB הנאסד"קאית לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר ● בין המשקיעים נמנים אריק טראמפ, בנו של נשיא ארה"ב

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

חשד למידע פנים במניה הלוהטת של ת"א: פשיטה על משרדי ארית

החוקרים הגיעו למשרדי החברה באור יהודה וחקרו מספר נושאי משרה ●  ארית דיווחה לבורסה כי בשלב זה אין חשדות נגד החברה עצמה ואין השפעה על הפעילות השוטפת של החברה או של חברת הבת רשף

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חוזר לפוליטיקה? הסדר טיעון ללא קלון למשה כחלון בפרשת יונט קרדיט

שר האוצר לשעבר צפוי לחתום עם הפרקליטות על הסדר טיעון, שיאפשר את חזרתו לפוליטיקה ● באחרונה נערך לכחלון שימוע בחשד שפעל כיו"ר חברת האשראי הציבורית יונט קרדיט כדי למנוע דיווח ולהסתיר מידע מהדירקטוריון לגבי אי-סדרים בסניף החברה בנצרת

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה ג'י סיטי נופלת בכ-10%?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 30% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

משרדי פאלו אלטו / צילום: Shutterstock

כפי שנחשף בגלובס: פאלו אלטו רוכשת את KOI הישראלית בכ-400 מיליון דולר

פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi), שגייסה קרוב ל-50 מיליון דולר בלבד מאז הקמתה ● סכום העסקה לא נמסר, אך הוא מוערך בכ-400 מיליון דולר

עידן עופר / צילום: סיון פרג'

בדקנו: האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

בעלי חברת הספנות לשעבר החל לממש את החזקותיו במחירי השיא של 2022 ונהנה מתמורה כוללת של מעל 2 מיליארד דולר, בעיקר מדיבידנדים ● עופר יכול היה להרוויח יותר על יתרת המניות שמימש, אך גם כך הערך המצטבר שלו בצים גבוה מהמחיר בעסקה למכירתה

ארה"ב מכוונת לצינור החיים הכלכלי של איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

פולימרקט על הכוונת של רשות המסים

עד 50% מהרווחים: רשות המסים בדרך למסות את המהמרים בפולימרקט

הרשות נערכת לגבות מס על רווחי פלטפורמת החיזוי, שעלתה לכותרות בפרשת הדלפת מידע צבאי ● על הפרק: מיסוי של 35% על הזכייה, ובנוסף מס רווחי הון על עליית ערך הקריפטו ● המומחים מזהירים: "המהמרים עלולים לשלם מס על עליית ערך המטבע גם אם הפסידו את כספם בהימור"

אבישי אברהמי, ניר זוהר, ערן זינמן, רועי מן, מיכה קאופמן / צילום: אלן צצקין, נתנאל טוביאס, NYSE

צניחת מניות התוכנה: היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר

מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● הללו רשמו ירידה מצטברת של מעל ל־80% משוויין בשיא ● ההפסדים שרשמו הבכירים של מאנדיי, וויקס, פייבר וסימילרווב - והמכה לאופציות של העובדים בהן

בתי הזיקוק, חיפה / צילום: שלומי יוסף

בניגוד לתוכניות הממשלה: המבקר בדוח חריף נגד העברת בזן

דוח מבקר המדינה על מוכנות משק החשמל למלחמה מזהיר מפני סגירת בית הזיקוק בחיפה ומדגיש את החשיבות של ייצור מקומי של דלקים ● הדוח עורר זעם בקרב ראש המועצה הלאומית לכלכלה, הרשויות המקומיות וארגונים ירוקים, שטוענים שהמתקן מהווה סיכון ביטחוני וסביבתי ומדגישים את הצורך בפינוי ובקידום חלופות מבוזרות

פרויקט ישע של אנלייט / צילום: באדיבות Belectric Israel

חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט עוקפת את התחזיות, המניה זינקה

אנלייט, חברת האנרגיה המתחדשת הגדולה בבורסת ת"א, עקפה את התחזיות שלה לשנת 2025, זאת הודות להקמה מהירה מהצפוי של פרויקטים בדרום-מערב ארה"ב והתחזקות השקל מול הדולר ● בנוסף מדווחת החברה על התקדמויות בפרויקטים נוספים בארה"ב ובאירופה, וצופה צמיחה של 32% בהכנסותיה ב-2026

הרצל חבס / צילום: רוני שיצר

כעשור לאחר מכירת קרקע ברעננה: משפחת חבס חויבה במע"מ בהיקף מיליוני שקלים

ביהמ"ש המחוזי דחה את ערעורה של חברת נוף נאה שבבעלות משפחת חבס וקבע כי מכירת קרקע חקלאית ברעננה ל-80 רוכשים שונים ב-15 עסקאות היא פעילות עסקית החייבת במע"מ - זאת למרות שהחברה החזיקה בקרקע במשך 60 שנה מבלי לעשות בה כל שימוש

חוות שרתים / אילוסטרציה: Shutterstock

שתי החברות שיקימו במשותף חוות שרתים בישראל בשל מהפכת ה-AI

במסגרת ההסכם בין חברת דוראל לאמפא, יקבלו דוראל זכות הצעה ראשונה להפוך לספק החשמל של כל חוות שרתים שהתאגיד המשותף יקים ● מבחינת שתי החברות מדובר ביוזמה מסוג חדש ביחס לפעילות הקיימת שלהן, והיעד הוא חוות שרתים פעילות עד סוף העשור הנוכחי