גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לקראת מאבק שליטה: "האסטרטגיה הנוכחית של סרגון הורסת את הערך לבעלי המניות"

אוויאט נטוורקס מציעה לרכוש את חברת הטכנולוגיה הישראלית לפי שווי של 235 מיליון דולר - פרמיה של 34% על מחיר השוק ● "ניסינו לדבר עם הנהלת סרגון על עסקה שאנו בטוחים שתביא ערך משמעותי לבעלי המניות של שתי החברות, אך זכינו רק לעיכובים ודחיות מצידם"

דורון ארזי, מנכ''ל סרגון / צילום: ליאורה כץ
דורון ארזי, מנכ''ל סרגון / צילום: ליאורה כץ

לקראת מאבק שליטה בסרגון הישראלית: חברת Aviat Networks (אוויאט) רכשה 5% ממניות חברת הטכנולוגיה, ומבקשת להשתלט על כולה בעסקת מזומן, לפי שווי של כ-235 מיליון דולר לסרגון. מניית סרגון עלתה בתגובה במסחר המאוחר בוול סטריט ביום שני ב-24%, למחיר של כ-2.6 דולרים, המשקף לה שווי של 217 מיליון דולר. סרגון טרם הגיבה להצעה.

ההצעה משקפת פרמיה של כ-34% על מחיר המניה של סרגון בנעילה ביום שני, אך בעבר נסחרה סרגון במחירים גבוהים יותר. רק לפני שנה וחצי זינקה המניה למחיר של 6.5 דולרים כמעט, ששיקף לסרגון שווי של 527 מיליון דולר, אך היא לא החזיקה מעמד ברמות מחיר אלה. בשנה האחרונה המחיר הגבוה ביותר שבו נסחרה המניה היה כ-4.2 דולרים.

סרגון, המנוהלת על ידי דורון ארזי, מספקת פתרונות בשוק התמסורת האלחוטית. אוויאט נטוורקס פועלת גם היא בתחום ציוד התקשורת, ממוקמת בטקסס ונסחרת בנאסד"ק בשווי של 283 מיליון דולר - גבוה מעט משווייה של סרגון. למימון רכישת סרגון תצטרך החברה האמריקאית לקחת על עצמה חוב, משום שבסוף הרבעון הקודם היו לה בקופה רק 33.8 מיליון דולר.

מתברר כי אוויאט פנתה לסרגון וניסתה להציע לרכוש אותה - בתחילה במחיר גבוה יותר מההצעה המעודכנת - אך לדבריה נתקלה בעיכובים ובקשיים. לדברי מנכ"ל החברה, פיטר סמית, "בשנה האחרונה ניסינו פעמים רבות לדבר עם הדירקטוריון וההנהלה בסרגון על עסקה שאנו בטוחים שתביא ערך משמעותי בטווח הקרוב ובטווח הארוך לבעלי המניות של שתי החברות. זכינו רק לעיכובים ודחיות מצידם.

"יחד עם יו"ר אוויאט, טסתי בשבוע שעבר לישראל להיפגש אישית עם יו"ר סרגון, המנכ"ל וחברי דירקטוריון. הם סירבו לבצע שיחות, והציבו דרישות נוספות שנראות מכוונות לייצר עיכובים", הוסיף סמית. "לא נותרה לנו ברירה אלא ליידע את בעלי המניות של סרגון על הצעתנו".

"רקורד של השמדת ערך"

במצגת שפרסמה אוויאט היא כתבה שהעסקה שהיא מציעה משקפת ערך בטוח לבעלי המניות של סרגון, בהשוואה לסיכונים הכרוכים בהמשך פעילות עצמאית ולעומת "רקורד של השמדת ערך", כהגדרת החברה.

לדבריה, "האסטרטגיה הנוכחית של סרגון הורסת את הערך לבעלי המניות. להנהלת החברה אין יכולת לייצר ערך מהיצע המוצרים שלה, והחברה נאבקת בעיכובים בפיתוח מוצרי הדור הבא ומבזבזת זמן וכסף. הדירקטוריון הנוכחי לא שם דגש על האינטרס של בעלי המניות".

במכתב ליו"ר סרגון, זהר זיסאפל, ולמנכ"ל ארזי, כותב מנכ"ל אוויאט: "הופתענו והתאכזבנו מהדחייה שלכם את הצעתנו בחודש אפריל, לרכוש את סרגון במחיר של 2.8 דולרים למניה, המשקף פרמיה משמעותית של 51% על המחיר הממוצע ב-60 הימים האחרונים, ושל 34% על מחיר הנעילה ב-27 ביוני.

"כשדחיתם את הצעתנו הראשונה בנובמבר 2021, לרכוש את סרגון במחיר של 3.25 דולרים למניה, ציינתם שאתם רואים את ההצעה כלא הולמת, וכי גורמים חיצוניים ויוזמות פנימיות שעוד יפורסמו, ישפיעו על מחיר המניה בטווח הקצר. מחיר המניה ב-7.5 החודשים האחרונים מאז ההצעה שלנו סותר דעה זו".

סמית מעריך במכתבו שבעלי המניות של סרגון ישתכנעו שההצעה טובה להם, ומעריך שללא רכישתה בידי אוויאט, "ספק אם מניית סרגון וביצועי החברה ישתנו משמעותית בטווח הקצר".

אוויאט, שמצי ינת כי להערכתה סרגון מוערכת בחסר, רכשה בחודשים האחרונים מניות של החברה במחירים של 1.57-2.22 דולרים למניה. כבעלת למעלה מ-5% ממניות סרגון, היא דורשת לכנס אסיפת בעלי מניות ולשנות את הרכב הדירקטוריון: להוציא ממנו את המנכ"ל הקודם עירא פלטי (כיום יו"ר בלייד ריינג'ר), את דוד ריפשטיין (שהשבוע מונה לנהל את סטיקספיי) ואת יעל לנגר, ולמנות חמישה נציגים מטעמה.

"אנחנו מאמינים שהגיע הזמן להנהגה חדשה בדירקטוריון, שתבחן את הצעתנו ותנהל מו"מ לטובת בעלי המניות של סרגון", כותב מנכ"ל אוויאט במכתבו. לסיכום הוא מציין, כי אוויאט מעדיפה לדון בנושא עם סרגון "בצורה ידידותית", אך מוכנה לנקוט כל צעד שנדרש כדי לבצע את העסקה במהירות.

באוויאט סבורים שהשילוב בין החברות ייצר חברה גלובלית שמתמחה בתחום התקשורת האלחוטית ויכולה להתחרות בכל השווקים ובכל הוורטיקלים. אוויאט צופה סינרגיות בגובה 35 מיליון דולר מאיחוד הפעילויות של שתי החברות, ומוסיפה כי סרגון פועלת בעיקר מחוץ לצפון אמריקה, בעוד שעסקי אוויאט ממוקדים בצפון אמריקה.

סרגון פרסמה לאחרונה את דוחות הרבעון הראשון של 2022 והפחיתה את התחזית השנתית שלה, להכנסות של 300-315 מיליון דולר, צמיחה של כ-6% לעומת 2021. החברה העריכה שבמחצית השנייה היא תציג שיפור ברווחיות הגולמית, בהנחה של שיפור הדרגתי בשרשרת האספקה ועלויות השילוח.

בעלי המניות הגדולים בסרגון הם המשקיע האמריקאי ג'וזף סמברג, שמחזיק ב-15.5% מהמניות, ששוויין לפי הצעת אוויאט 36.3 מיליון דולר, והיו"ר זיסאפל, עם החזקה של 8.5% בשווי 19.9 מיליון דולר.

הקרן שהביאה משקיעים שהקפיצו את המניה

סרגון היא חברה ותיקה, שהוקמה עוד בשנת 1996 והיא חלק מקבוצת רד של האחים יהודה וזהר זיסאפל. החברה נסחרת בנאסד"ק עוד משנת 2000. מנייתה הגיעה לשיא זמן קצר לאחר ההנפקה, אך בהמשך נחלשה, עוד לפני התפוצצות בועת ההייטק של אותן שנים.

במשך 13 שנים נסחרה המניה במקביל גם בבורסה בתל אביב, עד שהחליטה להימחק מהמסחר בה בסוף 2017 (אגב, שווי החברה בעת המחיקה דומה לשווי לפני הדיווח על הצעת אוויאט).

בשנים האחרונות החברה מתקשה להתרומם, ומציגה תוצאות פיננסיות פושרות למדי, למרות הפוטנציאל המשמעותי שבמעבר לדור החמישי של הסלולר במדינות מפותחות ושדרוגי רשתות ישנות במדינות מתפתחות. ב-2019 פרסמה החברה אזהרת רווח, ואחרי מספר חודשים עדכנה גם על "הזדמנות אסטרטגית" שנגעה למיזוג או פיצול באמצעות השקעה חיצונית שלא יצאה אל הפועל. בהמשך הגיעה הקורונה שפגעה בתחילה בעסקי סרגון.

עם זאת, בתחילת 2021 עלתה סרגון על הרדאר של משקיעים שעקבו אז אחרי השקעותיה של קרן Ark בראשותה של קאת'י ווד, וכשהקרן הגדילה את החזקותיה בסרגון הגיעו איתה משקיעים פרטיים רבים שהקפיצו את המניה לשיא במחזורי מסחר גבוהים. השיא כאמור לא החזיק מעמד זמן רב.

בהמשך השנה דווח על פרישת המנכ"ל הוותיק פלטי ומינויו של ארזי שכיהן בעבר כסמנכ"ל הכספים של החברה. בחודשים האחרונים, אחד האתגרים המרכזיים של החברה הוא שרשרת האספקה. כך למשל, עם פרסום דוחות הרבעון השלישי ל-2021, אמר ארזי לגלובס כי "שוקי הרכיבים, השילוח והלוגיסטיקה נמצאים במערבולת, ובכל יום יש הפתעות חדשות. במקרה הטוב אנחנו מצליחים להשיג רכיבים, אך זה עולה לנו ברווח הגולמי". עם זאת הוא הדגיש שהוא מעודד מההתעניינות בקו מוצריה החדשים של החברה.

עוד כתבות

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל