גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הערים הגדולות לא מצליחות להחזיר את העובדים למשרדים

​שיעור התפוסה במקומות העבודה נמוך במיוחד בערים כמו ניו יורק, שבהן העובדים הם המנוע של הכלכלה המקומית

מסעדה בניו יורק. החיים חזרו למסלולם הנורמלי ברוב המקומות שבהם אנשים מתקהלים / צילום: Associated Press, Ted Shaffrey
מסעדה בניו יורק. החיים חזרו למסלולם הנורמלי ברוב המקומות שבהם אנשים מתקהלים / צילום: Associated Press, Ted Shaffrey

מעט אחרי שאדם חמוש ירה והרג עובד של גולדמן זאקס ברכבת סאבווי בניו יורק בשלהי חודש מאי, תיבת האימייל של דיוויד סולומון התחילה להתמלא. מנהלי כוח אדם שיתפו את הבכיר בגולדמן זאקס בצערם ובחשש שלהם. לפי אנשים שמכירים את הנושא, היו להם גם שאלות בנוגע למידת הישימות של החזרת עובדי הבנק למשרדים במנהטן.

מאוחר יותר באותו יום, סולומון צלצל לראש עיריית ניו יורק אריק אדמס להביע את דאגתו ולהצביע על נקודה מסוימת בפני ראש העיר, שנאבק להגדיל את חלקם של העובדים שחוזרים למשרד. סולומון אמר לו שהעובדים מהססים לחזור בגלל שמצב הביטחון ואיכות החיים בעיר הידרדרו.

יותר משנתיים לאחר שפרצה מגפת הקורונה, הזעם בקרב העסקים גובר, וכך גם בקרב מנהיגים בעיריות ובקהילות ברחבי ארה"ב. הם רואים שהמשרדים נשארים מאחור אף שהחיים חזרו למסלולם הנורמלי במסעדות, בחברות התעופה, באירועי ספורט ובמקומות אחרים שבהם אנשים מתקהלים. אפילו אחרי שהרבה מעסיקים אימצו עבודה היברידית, פחות מחצי ממספר העובדים שעברו במשרדים לפני המגפה חזרו לרובעי העסקים באופן קבוע.

הבעיה חמורה במיוחד בערים הגדולות של אמריקה. ברחבי המדינה, שיעור העובדים במשרדים בסוף יוני עמד על 44%, בעוד ערים כמו פילדלפיה, שיקגו, סן פרנסיסקו וניו יורק משתרכות מאחור, כך לפי Kastle Systems, שאוספת מידע על מספר העובדים שנכנסים לבנייני המשרדים בכל יום.

26.3 אלף עסקים קטנים נסגרו לצמיתות

הפיצול הזה ייצר תחושה של דחיפות בקרב פוליטיקאים ומנהלים בערים הללו, שבהם העניין חשוב במיוחד משום שהעובדים הם המנוע של הכלכלות המקומיות ושל העסקים הקטנים.

מאפריל 2020 עד למרץ 2021, 26.3 אלף עסקים קטנים בניו יורק נסגרו לצמיתות, לפי דוח שראש העירייה פרסם באביב. שיעור המשרדים הפנויים בניו יורק עלה ל־116 מיליון מ"ר מ־84 מיליון ברבעון הראשון של 2020, לפי חברת המידע CoStar Group. דמי השכירות במסחר במנהטן ירדו במשך 18 רבעונים רצופים, הרבה לפני המגפה, לפי חברת שירותי הנדל"ן CBRE.

נושא אחד שמעסיק את העובדים בערים הגדולות הוא התחבורה. בניו יורק, בוושינגטון הבירה, בסן פרנסיסקו ובשיקגו - זמני הנסיעה לעבודה הם בין הארוכים במדינה - וגם שיעורי החזרה לעבודה הנמוכים ביותר - לפי ניתוח של הוול סטריט ג'ורנל ל־24 האזורים המטרופוליניים במדינה, בחודש מאי.

דאגות בנוגע לבטיחות ולפשע, כולל בתחבורה הציבורית, תרמו לחוסר הנוחות של העובדים באזורים אורבניים. בניו יורק, מספר הפשעים הקשים, בהם רצח, שוד ותקיפה, עלה ב־7.5% מ־2019 ל־2021, לפי משטרת העיר. בסן פרנסיסקו היו 56 מקרי רצח ב־2021, לעומת 41 ב־2019, ואילו מקרי השוד והתקיפה בירידה. בלוס אנג'לס הפשע האלים עלה ב־4% בין 2019 ל־2021.

הנושאים הללו מצטרפים לחוסר הרצון לחזור לעבודה שקיים גם מחוץ לערים הגדולות. חברות שומעות מעובדים ש"אני עדיין מודאג בגלל הקורונה. מחירי הדלק עומדים על 5 דולרים לגלון ויקר להגיע לעבודה", אומר בריאן קרופ, סגן נשיא למשאבי אנוש בחברת הייעוץ גרטנר. "או, למה לי לבוא לעבודה כשחצי מהאנשים יהיו בבית בכל יום נתון?"

כמעט שניים מכל שלושה עובדים שעבודתם יכולה להיעשות מרחוק מעדיפים שילוב של עבודה מרחוק ומהמשרד, לפי מחקר בינלאומי שהושלם במרץ על ידי חברת רואי החשבון הגלובלית PwC.

68% מהעובדים בצפון אמריקה אומרים שהם ישקלו לחפש עבודה אחרת אם המנהלים שלהם יעמדו על כך שהם יחזרו למשרד באופן מלא, לפי סקר מנובמבר 2021 של חברת ניהול המשכורות ADP.

"העובדים לא מבקשים, אלא מודיעים"

אחת החברות שהודיעו לאחרונה על נסיגה מעבודה במשרד היא חברת YELP, שיושבת בסן פרנסיסקו. החברה הודיעה בחודש שעבר כי היא סוגרת את משרדיה בניו יורק, בשיקגו, ובוושינגטון הבירה. בשלושת המשרדים עבדו פחות מ־2% מהקיבולת.
אף שחברת השירותים הפיננסיים Nearwater Capital בניו יורק דורשת כעת מהעובדים לחזור למשרד לחמישה ימים בשבוע, "אנשים לא ממש מבקשים לעבוד יום מהבית, אלא פשוט מודיעים לנו שהם מתכננים לעבוד מהבית", אומר ג'יימס פיטרסון, שותף מנהל בחברה.

הקו בין חופשה לבין עבודה מהבית "ללא ספק היטשטש", הוא אומר. "היה לנו קצת, 'אני נוסע לשבוע לפלורידה לפגוש את החמים שלי, אז אני אעבוד מרחוק'".

הרבה מעסיקים חוששים לנקוט קו קשוח מחשש לאבד עובדים כששיעורי השחיקה בשיא של חודשים או קרוב לכך. עם העלייה בעבודה מרחוק, חברות מתחרות עתה עם מעסיקים מכל העולם, לא רק אלה שבשווקים המקומיים שלהן.

רבים מהמעסיקים הגדולים בניו יורק אימצו אסטרטגיות של עבודה היברידית. אמריקן אקספרס השיקה בחודש מרץ תוכנית שמאפשרת לעובדים לבחור לעבוד מרחוק או בשילוב של בית ומשרד. חלק מהעובדים מגיעים בכל יום, אבל כ־40% מעובדי החברה בארה"ב העדיפו לעבוד רק מרחוק. פרמונטל גלובל אימצה מוקדם יותר השנה אסטרטגיה היברידית שבה העובדים צריכים להיות במשרד לפחות חצי מהזמן, לדברי דובר החברה. בג'יי פי מורגן צ'ייס, חלק מהמשרות דורשות מהעובדים להיות במשרד חמישה ימים בשבוע. עובדים אחרים אימצו לוח זמנים היברידי וחלק קטן מהם עובדים רק מהבית, לפי החברה.

משא ומתן עם איגודי העובדים

שיעור השימוש במשרדים בניו יורק הגיע ל־41.2% בשבוע האחרון של יוני, ירידה מ־42.5% השיא במגפה, שאליו הגיע שבוע קודם לכן. השיעור הזה עדיין נמוך בהרבה ממה שפוליטיקאים ומנהלים היו רוצים לראות.

הרבה מנהלים אמרו שהם מרגישים שיש התקדמות בשיעור החזרה לעבודה בתחילת השנה, לאחר ירידה בהתפרצויות הקורונה. בניו יורק, הירי ברכבת התחתית ותקריות אלימות אחרות חתרו תחת המגמה הזו. כמה ימים אחרי הפנייה שלו לראש העיר, סולומון חזר על דאגותיו בשיחה בת 30 דקות שאורגנה על ידי "השותפות למען ניו יורק", קואליציה של מנהיגים עסקיים שעבדה עם ראש העיר להאיץ את החזרה למשרדים. יותר מ־100 מנהלים בחברות מובילות השתתפו בשיחה, לדברי משתתפים.

רבים מהמנהלים בניו יורק דוחפים לנקיטת צעדים נוקשים יותר בנוגע לפשיעה. קבוצות אחרות קוראות להשאיר את העובדים בבית ולשמר עד כמה שיותר גמישות. כמה חברות נאלצו לנהל משא ומתן עם איגודי עובדים כשפתחו מחדש את המשרדים. באיגודים אומרים שהם רוצים להגן על בטיחות העובדים ולהיצמד לסעיפי ההסכמים.

1,000 דולר לעובדים כהחזר הוצאות נסיעה

בהתחלה, סלסט רודריגז נהנתה מלחזור למשרד כמה פעמים בשבוע מאז קיץ 2021, כשסוכנות הפרסום שבה עבדה התחילה מדיניות וולנטרית של חזרה לעבודה. מנהלת הלקוחות, בת 26, אהבה את השינוי בקצב ואת ההפוגה מהדירה הקטנה שלה במנהטן.
במהלך נסיעה לעבודה ברכבת התחתית בחורף האחרון, גבר חשף את עצמו לפניה כשהיו לבדם בקרון. "בכיתי בעבודה משום שהייתי בשוק ממה שקרה", היא אומרת.

היא הפסיקה לנסוע ברכבת למשך חודש, ועדיין הולכת או רוכבת על אופניים כשהיא יכולה. לפעמים היא מגיעה למשרד, אבל לפעמים מעדיפה לעבוד מבית קפה כשהיא מרגישה שהיא צריכה לצאת.

הרכבת התחתית של ניו יורק. ירידה בתחושת הביטחון האישי בעיר פוגעת במוטיבציה לחזור למשרדים / צילום: Associated Press, Mary Altaffer

כדי להתמודד עם חששות העובדים בנוגע לבטיחות ברכבת התחתית ובנוגע למחירי הדלק העולים, יש חברות שמציעות לשלם עבור הסעות או מציעות הלוואות. בשנה שעברה הודיעה חברת השירותים הפיננסיים דלויט שהיא עוברת למודל היברידי ותספק לעובדים עד 1,000 דולר לצורך החזר הוצאות על חניה, אגרות ושאר הוצאות נסיעה.
יותר מ־25% מהמעסיקים בסקר של גרטנר בסוף מרץ אמרו שהם מספקים ארוחות צהריים בחינם או כיבוד לעובדים למשוך אותם בחזרה למשרד. 5% אמרו שהם מסבסדים או מחזירים הוצאות נסיעה.

אבל בינתיים אלפי עסקים קטנים נאבקים לשרוד כשכל כך הרבה עובדים נמצאים בבית. בבלו פארק קיצ'ן, מסעדה שמתמקדת בארוחות צהריים ברובע הפיננסים של מנהטן, ההכנסות ירדו ב־30% לעומת התקופה שלפני המגפה. לאחרונה הן עלו בעיקר הודות להזמנות לקייטרינג מצד חברות שמזמינות ארוחות צהריים עבור העובדים, אומרת הבעלים השפית קלי פיצפטריק. "ניו יורק היא מקום קשוח מפני שהעלויות הקבועות אסטרונומיות ועד שלא נגיע ל־85%־90% מאיפה שהיינו לפני המגפה, אין לנו סיכוי להרוויח כסף", היא אומרת.

במאמץ נוסף למשוך את העובדים בחזרה, הרבה עסקים משדרגים את המשרד כדי לתת לעובדים יותר אור, יותר אוויר מסונן ויותר אזורי עבודה שמתמקדים בשיתוף פעולה.

בסוף 2020, חברת קרלייל העבירה את המשרדים שלה בניו יורק למגדל החדש 1 ונדרבילט, ליד התחנה המרכזת של העיר. החלל היה פקטור משמעותי במשיכת העובדים בחזרה, אומר ברוס לרסון, מנהל משאבי האנוש בחברת הפרייבט אקוויטי. הוא מצפה שאנשים יחזרו לשלושה ימים בשבוע במשרד, עם גמישות מסוימת. בכל יום חוץ מיום שישי, 60% מ־480 העובדים בקרלייל בניו יורק, נמצאים במשרד.

"קל לקחת כמובן מאליו עד כמה איכות החלל משפיעה על כמה שאנשים רוצים להיות במשרד, וזו תזכורת טובה", אמר לרסון, שהשתתף בפגישה עם ראש העיר.

תאריך היעד: אחרי יום העבודה

יש חברות שאמרו שינקטו עמדה נוקשה יותר לגבי החזרה למשרד אחרי הקיץ. נוכחות במקום העבודה היא וולנטרית כרגע ב־Cadre, סטארט־אפ בתחום הנדל"ן, אומר המייסד והמנהל ריאן ויליאמס, אבל החברה מצפה שהעובדים יהיו במשרד שלושה ימים בשבוע אחרי יום העבודה, שיחול ב־5 בספטמבר. Cadre מתכננת לעבור למשרד חדש שעיצבה מתוך תפיסה של פוסט־מגפה. נגמרו הימים של עדיפות לקיוביקלס ולמשרדים פרטיים. בלוקיישן החדש יהיו יותר חדרי ישיבות לעבודה משותפת.

Cadre גם מיפתה את אזורי המגורים של העובדים שלה ובחרה שכונה שתקטין ככל האפשר את מרחקי הנסיעה למשרד. המשרד החדש קרוב לגרנד סנטרל - ואילו הקודם היה בדאון טאון. "לפני הקורונה הנסיעה לעבודה יכלה לקחת לאנשים שלוש־ארבע שעות ביום", אומר ויליאמס.

בחברת Silverstein Properties, שבבעלותה שמונה בנייני משרדים בניו יורק, רואים ששיעור התפוסה עומד על 40%־45% בימים שלישי עד חמישי, אומר המנהל מרטי ברגר. לאחרונה בחלק מהבניינים הגיעו ל־70%. החברה יצרה אפליקציה עבור הדיירים שבה מוצעים אירועים ותוכניות שונות בבניינים. למשל שיעורי מדיטציה, קונצרטים או הנחות במסעדות ובחנויות. "השכרנו יותר משרדים ברבעון הראשון של 2022 מאשר בכל 2021", אומר ברגר.

התסריט הטוב ביותר עבור חברות כרגע הוא שיותר עובדים ירגישו כמו מייקל ברטולומיאו. הוא עורך וידאו פרילנסר, שנוסע בכל יום עבודה מדירתו בברוקלין שבה אשתו שעובדת מהבית, בנו בן ה־4 ובתו התינוקת, לחברת ההפקות במנהטן שבה הוא מסיים פרויקט. הוא אומר שהאווירה במשרד מספקת מפלט מהבדידות שבלשבת מול המסך עם אוזניות. הוא חושש מה יעשה כשהפרויקט ייגמר. אולי זה בדיוק גרם לי להבין שאני לא רוצה להמשיך לעבוד בתעשייה שבה רוב האנשים הם מרחוק, הוא אומר.

עוד כתבות

המבורגר שרימפס / צילום: חיים יוסף

לא טרנדית ולא מתחנפת: מסעדה שהיא עדיין אחת הטובות בת"א

המסעדה שייסד אוראל קמחי לפני 13 שנה מציעה אוכל גבוה או פשוט, בצלחות פיין דיינינג או שאוכלים עם הידיים – העיקר שתתענגו

משה סעדה, הליכוד. פרסום ברשתות החברתיות, 24.02.26 / צילום:  דני שם טוב, דוברות הכנסת

מי יחקור את השוטרים? כך הגיעה מח"ש לפרקליטות, וזאת משמעות ההוצאה ממנה

המאבק על הכפיפות של המחלקה לחקירות שוטרים עולה מדרגה - והמשפטנים מזהירים מפני הפיכת המחלקה ל"כלי בידי השלטון" ● אבל למה מלכתחילה מח"ש הגיעה דווקא לפרקליטות המדינה, והאם זה הסדר שיש כמותו בעולם?

כותרות העיתונים בעולם

בלי לירות ירייה אחת: האסטרטגיה הסינית במלחמה המסתמנת באיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איך מסקרים בעולם את ביקור ראש ממשלת הודו בישראל, מה סין יכולה להפסיד אם איראן תיפול, וטראמפ עלול לחזור על הטעות של בוש במלחמת עיראק • כותרות העיתונים בעולם

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

בכיר אמריקאי: השיחות עם איראן היו חיוביות

שר החוץ של עומאן: "התקדמות משמעותית במשא ומתן בין ארצות הברית לאיראן"  ● שישה מטוסי F-22 נוספים בדרך לישראל, פיקוד העורף מרחיב את התרגול ● שר החוץ האמריקאי רוביו: ההתעקשות של איראן שלא לדון בטילים הבליסטיים שלה היא "בעיה גדולה מאוד" ● מומחים ודיפלומטים: תוכנית הגרעין של איראן לא התקדמה באופן ממשי מאז המלחמה עם ישראל ביוני ● עדכונים שוטפים

צ'רי מוטורס / צילום: דניאל דהרי

רישיון היבוא של קרסו למותג הדגל שלו צפוי לקבל אישור, אבל רק לשנה אחת

ברשות התחרות סבורים שחידוש הזיכיון של צ’רי בידי קרסו מוטורס אינו צפוי לפגוע בתחרות בשוק הרכב - אך ממליצים להגביל את האישור לשנה בלבד, כחלק מבחינה רחבה של ריכוזיות בענף ● ההמלצה מגיעה בזמן שחברות אחרות, בהם GAC וטלקאר, קיבלו הארכות קצרות של שלושה חודשים בלבד, ובצל הזינוק החד במכירות צ’רי, שהפכו למנוע הרווח המרכזי של קרסו

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

אתרי קניות באינטרנט. יוכפפו לחוק הישראלי? / צילום: Shutterstock

מאחורי הצעת החוק החדשה: אתרי קניות באינטרנט יוכפפו לחוק הישראלי?

הצעת חוק המקודמת בימים אלה שמה לה למטרה לקבוע את התנאים שבהם יחול הדין הישראלי בעת התקשרות עסקית בין חברה מחו"ל ללקוח ישראלי ● בקרב המומחים הדעות חלוקות: מצד אחד החוק יעשה סדר ויגביר ודאות, אולם מנגד הוא עלול להרתיע חברות מעסקים עם ישראלים

מייקל ברי

מייקל ברי מזהיר: זוהי "מלכודת המיליארדים" של אנבידיה

למרות תחזית חזקה להמשך, מניית אנבידיה נופלת במסחר בוול סטריט ● מייקל ברי, הסיכון שלה גדל: אנבידיה עלולה להיתקע עם התחייבויות ענק ל-TSMC ועם מלאי שאין לו קונה - מצב שעלול לרסק את שולי הרווח שלה

משה לארי, מנכ''ל מזרחי טפחות / צילום: מזרחי טפחות

הרווח הנקי של מזרחי טפחות בשנת 2025: 5.6 מיליארד שקל

ברבעון הרביעי של 2025, הרווח הנקי של הבנק הסתכם ב-1.4 מיליארד שקל - צמיחה של 7.5% ברווח הנקי ● הבנק יחלק מחצית מהרווח הנקי שרשם ברבעון לבעלי המניות – סכום של 702 מיליון שקל

מיני ACEMAN / צילום: יח''צ

המכשול הכי גדול של המכונית הזו הוא המחיר שלה

המכונית העירונית הקומפקטית של המותג "מיני" מבית ב.מ.וו משלבת ממדים מותאמים לעיר, עיצוב אופנתי והתנהגות כביש מלוטשת שפונה לחובבי נהיגה ● אבל מתלים קשיחים ומחיר שאפתני מגבילים את פוטנציאל השוק שלה

גיל גבע, יו''ר קבוצת תדהר / צילום: עופר חג'יוב

תדהר בדרך להנפקה במאי בשווי מתוכנן של 7-8 מיליארד שקל

ההנפקה של חברת הנדל"ן צפויה להיות אחת הגדולות בבורסה בשנים האחרונות ● ההנפקה תיעשה עפ"י הדוחות השנתיים של תדהר ל-2025, והסכום שיגויס יהיה כ-20% מהשווי שיושג, כלומר בין 1.4 ל-1.6 מיליארד שקל ● עם זאת, לבעלי החברה ברור כי המתיחות מול איראן והתרחישים השונים עשויים לשנות את התוכנית

טראמפ בנאומו, אמש / צילום: ap, Alex Brandon

מפקד הצבא האמריקאי במזה"ת תדרך את טראמפ על תקיפה באיראן

שר החוץ של עומאן ייפגש היום סגן נשיא ארה"ב לשיחות בנושא איראן ● סגן נשיא ארה"ב: לא נלך למלחמה שתימשך שנים במזרח התיכון ● בכיר איראני: "האווירה עם ארה"ב הייתה חיובית" ● עדכונים שוטפים

כנס המטרו הבינלאומי של נת''ע / צילום: עמוס לוזון

כנס החשיפה הבינ"ל של המטרו: "יש פה חברות תשתית מהטופ של הטופ"

נת"ע ערכה השבוע בת"א כנס חשיפה בינלאומי לפרויקט המטרו בגוש דן, שנועד להציג לחברות תשתית את המכרזים הצפויים בשלב האינפרא הראשון, בהיקף של 65 מיליארד שקל ● לכנס הגיעו נציגים של למעלה מ־60 חברות תשתית בינלאומיות מכ־20 מדינות ● נציג של אחת מהחברות ההודיות: "פרויקט המטרו נתפס כמרגש מאוד"

מתוך קמפיין בנק לאומי

לאומי עורר זעם ברשת - אבל במדד אחד זה השתלם לו

הפרסומת החדשה של בנק לאומי נמצאת כבר בשבוע הראשון לעלייתה לאוויר במקום הראשון בזכירות והשני באהדה, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת האהובה ביותר זה השבוע החמישי שייכת לבנק הפועלים

סמטת דיאגון מתוך ''הארי פוטר'' באולפני הוורנר ברדרס / צילום: ap, Ross D. Franklin

מהפך דרמטי בארה"ב: בוורנר ברדרס מעדיפים את ההצעה המשופרת של פרמאונט, נטפליקס נסוגה

לאחר שחתמה עם נטפליקס בחודש דצמבר על עסקה שהוערכה בכ-83 מיליארד דולר, חברת וורנר ברדרס מסרה אמש כי הצעתה המשופרת של חברת פרמאונט בסך 111 מיליארד דולר "עדיפה" ● מנכ"לי נטפליקס בתגובה הלילה: "העסקה כבר אינה אטרקטיבית מבחינה כלכלית"

ניקולאי טנגן, מנכ''ל קרן העושר הנורבגית / צילום: Reuters, NTB Scanpix/Nina E. Rangoy

אחת המשקיעות הגדולות בעולם חשפה כלי חדש לאיתור סיכונים

קרן העושר הנורווגית הודיעה כי החלה להשתמש בכלי בינה מלאכותית כדי לאתר סיכונים ולקבל החלטות על מכירת אחזקות ● כך היא עושה את זה

בורסת אחד העם, בימים עברו / צילום: הבורסה

מאי.די.בי, דרך טבע ועד פאלו אלטו: איך להרוויח מתחלופת המניות בצמרת הבורסה בת"א​

מחברות החזקה שהתרסקו, דרך ענקיות הפארמה שאיכזבו ועד הזינוק במניות הביטחון והטכנולוגיה ● גלובס בדק כיצד השתנתה ללא הכר צמרת החברות המובילות של הבורסה בת"א על פני יותר משלושה עשורים ● הלקח? גילעד אלטשולר ממליץ להיצמד למדדים, ש"שמזהים ראשונים את ה'ווינרים' החדשים. אם האמנת במניית אי.די.בי היית נשאר בלי כסף" וצבי סטפק מחזק: "לא חשוב כמה אתה אוהב את המניה ומעריך את סיכוייה בעתיד — תפזר" ● וגם - איזו חברה פספסה הבורסה בת"א, שהייתה יכולה להכפיל את שווייה

שלמה איזנברג / צילום: תמר מצפי

מנצל את הקריסה במניה: שלמה אייזנברג פרסם הצעת רכש למזג את מלם תים לחברה האם

מניות חברות ה-IT קרסו בחודש האחרון בבורסה בעקבות החשש שה-AI עלולה להחליף את חברות התוכנה ● מלם תים צללה ביותר מ-30% ובעל השליטה מנסה בעקבות כך, פעם נוספת בתוך חצי שנה, לקלף שכבה אחת ולהכניס אותה לתוך החברה האם, מלם תים אחזקות באמצעות החלפת מניות

ג'נסן הואנג / צילום: ap, Lee Jin-man

מנכ"ל אנבידיה יבקר בישראל לקראת יום העצמאות

לגלובס נודע כי ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה, צפוי להגיע לישראל בסוף חודש אפריל על רקע התרחבות פעילות החברה בארץ

דורון בלשר, מנכ''ל אורמת / צילום: כדיה לוי

החברה הישראלית שתספק לגוגל אנרגיה מציגה תחזית אופטימית

למרות צמיחה של 12.5% בהכנסות לכמעט מיליארד דולר, העלייה החדה בעלויות שחקה את השיפור התפעולי והרווח הנקי של אורמת נותר ללא שינוי משנה שעברה ● מנגד, החברה מציגה תחזית אופטימית ל-2026, בין היתר על רקע הסכם אספקת אנרגיה ל-15 שנה עם גוגל והתקדמות בפרויקטים חדשים