גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה ננעלה בעליות חדות; מניות הבנקים והביטוח הובילו

מדדי המניות המובילים קיבלו רוח גבית מוול סטריט: מדד ת"א 35 ננעל בעלייה של 1.7% , ת"א 90 עלה ב-1.8%, מדד הבנקים קפץ ב-2.9%, ומדד הביטוח ושירותים פיננסיים זינק ב-3.2%

הבורסה בת''א / צילום: שלומי יוסף
הבורסה בת''א / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:28

המומנטום החיובי בתל אביב נמשך היום כמדדי המניות המובילים קיבלו רוח גבית מוול סטריט. מדד ת"א 35 ננעל בעלייה של 1.7% , ת"א 90 עלה ב-1.8%, מדד הבנקים קפץ ב-2.9%, ומדד הביטוח ושירותים פיננסיים זינק ב-3.2%. מחזור המסחר הסתכם בכ-2 מיליארד שקל.

עליות בולטות רשמו הפניקס , הראל השקעות , שיכון ובינוי, אלקטרה נדלן שפרסמה היום דוחות, דלק רכב, נייס, לאומי , פועלים פרשקובסקי ושורה ארוכה של מניות נוספות.

16:25

העליות בבורסה מתחזקות לאחר פרסום נתוני האינפלציה בארה"ב. ת"א 35 עולה ב-1.7%, ות"א 90 ב-1.1%. מדד הבנקים קופץ ב-2.5%. מחזור המסחר מסתכם בכ-1.4 מיליארד שקל.

15:20

העליות בבורסה מתחזקות, ת"א 35 עולה ב-0.6%, ת"א 125 ב-0.5%, ות"א 90 ב-0.3%. מחזור המסחר מסתכם בכ-800 מיליון שקל.

קבוצת אקרו השלימה את השלב המוסדי של הנפקת סדרת אג"ח א', עם ביקושים של 1.3 מיליארד שקל, מתוכם בחרה לגייס כ-500 מיליון שקל. הריבית במכרז נסגרה על 4.66%.

אב-גד התקשרה בהסכם לביצוע פרויקט פינוי-בינוי עם כ-69% מבעלי הקרקע ברחוב פנחס לבון בנתניה, שיבוצע יחד עם פרויקט פינוי-בינוי ברחוב פנחס רוטנברג בעיר. היקף ההכנסות הצפוי מהפרויקט הוא כ-740 מיליון שקל והיקף ההוצאות הצפויות של החברה הינו כ-539 מיליון שקל (המספרים לא כוללים מע"מ).

מניית איי.אי מערכות מזנקת ב-32% לאחר שדיווחה שתמכור את נכסיה הטכנולוגיים של החברה הבאת קוקוהאב לצד שלישי. הרוכשת תקצה בתמורה 25 אלף מניות שלה, שיהוו 25% מהון המניות המונפק שלה.

13:30

מדדי המניות בבורסה יציבים, כאשר ת"א 35 עולה ב-0.2%, ת"א 125 ב-0.1%, ואילו ת"א 90 רושם ירידה מזערית. מדד הבנקים עולה ב-0.5%, מדד מניות הבנייה מוסיף 0.6%. מחזור המסחר עד כה מסתכם בכ-490 מיליון שקל.

שיכון ובינוי וכלל התאגידים הקשורים עמה בקשרי שליטה הוכללה ברשימת הגורמים הריכוזיים וברשימת התאגידים הריאליים המשמעותיים במשק. גם בית ההשקעות מור והגופים הפיננסיים בשליטתו התווספו לרשימה של הגופים הפיננסים המשמעותיים, לאחר שחצו את רף ה-20.8 מיליארד שקל.

סלקום סיימה את הרבעון השני עם הכנסות של 1.069 מיליארד שקל, לעומת 1 מיליארד שקל שקל ברבעון המקביל אשתקד, גידול של 6.6%, בעיקר הודות לעלייה בפעילות הנדידה הבינ"ל והעלאת מחירים מתונה, ומהביצועים החזקים של רשת דינמיקה בציוד קצה. הרווח הנקי של החברה הסתכם לסך של 39 מיליון שקל לעומת הפסד בסך של 14 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד שנבע מהוצאות חד פעמיות.

11:25

המסחר בבורסה ממשיך להתנהל ביציבות. ת"א 35 ות"א 125 ללא שינוי, ת"א 90 עולה בכ-0.2%. מדד הבנקים עבר לעלייה של 0.3%, ואילו מדד הטכנולוגיה נסוג ב-0.1%. מחזור המסחר עד כה מסתכם בכ-190 מיליון שקל.

ברן מזנקת ב-6% אחרי שחתמה על הסכם מימון לביצוע פרויקט בהיקף של כ-200 מיליון אירו לאספקת מי שתייה בכפרים בחוף השנהב. הפרויקט, שיימשך 4 שנים, מתוכנן לספק מי שתייה לכ-10% מהאוכלוסייה הכפרית באזור באמצעות קדיחת בארות מים, מערכות טיהור מים, מערכות הולכה ואגירה.

נקסט ויז'ן דיווחה על צמיחה חדה של 74% בהכנסות ל-6.55 מיליון דולר, ולצד זאת הרווח הנקי זינק ב-120% ל-2.2 מיליון דולר. החברה אשררה יעד צמיחה שנתי של 70%-100% ב-2022, להכנסות של 25.5-30 מיליון דולר.

10:30

קבוצת תדיראן דיווחה על הכנסות שיא של 1.19 מיליארד שקל במחצית הראשונה, והרווח במחצית עלה ב-14% והסתכם ב-80.4 מיליון שקל. החברה תחלק דיבידנד של כ-40 מיליון שקל לבעלי המניות.

דלתא מותגים רשמה ירידה בהכנסות הרבעוניות, שהסתכמו ב-197 מיליון שקל לעומת 201 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי ברבעון נחתך ועמד על 21.2 מיליון שקל לעומת 34.7 מיליון שקל בשנה שעברה, וגם בחציון הראשון נרשמה ירידה מהותית - רווח נקי של 40.3 מיליון שקל לעומת 60 מיליון שקל במחצית המקבילה. דירקטוריון החברה החליט על חלוקת דיבידנד בסך של כ-10.6 מיליון שקל.

ויש גם דיווחים מעבר לתוצאות כספיות: קבוצת מר הודיעה שתספק מערכות "עיר חכמה" לעיריית לוד בהיקף משוער של כ-30 מיליון שקל, עם פוטנציאל להרחבה נוספת. החברה תתקין מערך סנסורי IOT ומערך מצלמות ברחבי העיר לניטור, בקרה, אכיפה ושמירה על הסדר הציבורי.

10:01

המסחר בבורסה נפתח במגמה מעורבת, אך התנודות קלות. ת"א 35 יורד בכ-0.2%, ואילו ת"א 90 עולה ב-0.3%. בקרב המדדים הענפיים בולט לטובה מדד הביטוח שמוסיף 0.6%, ומנגד מדד הבנקים יורד ב-0.3%.

בזק מטפסת בכ-1% לאחר הדוחות, אופקו עולה בכ-2% הודות לארביטראז' חיובי, ואילו בתחתית מדד הדגל אורמת שמאבדת 2%.

במדד ת"א 90 בולטת בראש פולירם שפרסמה הבוקר דוחות ודיווחה על צמיחה של 30% בהכנסות, שהגיעו לשיא של 318 מיליון שקל. הרווח הנקי הסתכם ברבעון השני ב-36 מיליון שקל ובמחצית הראשונה כולה עמד על 64 מיליון שקל. דירקטוריון החברה החליט על חלוקת דיבידנד של 10 מיליון שקל. גם אלקטרה נדל"ן מטפסת אחרי הדוח (ראו עדכון קודם).

08:55

בזק פרסמה את תוצאות הרבעון השני. ההכנסות עלו ב-1.1% והגיעו ל-2.23 מיליארד שקל, הרווח הנקי המתואם טיפס ב-2% והסתכם בכ-310 מיליון שקל. החברה תחלק דיבידנד חצי שנתי בסך 294 מיליון שקל. בסוף יולי הודיעה על העלאת תחזית הרווח הנקי לשנה כולה, והוא צפוי להגיע ל-1.1-1.2 מיליארד שקל.

נובולוג עדכנה שההכנסות ברבעון השני גדלו ב-16.7% בהשוואה לאשתקד והסתכמו ב-361.4 מיליון שקל, בין השאר לאחר איחוד התוצאות הכספיות של גסטרומד ועין טל. הרווח הנקי קפץ בקרוב ל-20% והסתכם ב-12.5 מיליון שקל.

08:25

עוד מהדוחות שממשיכים לזרום לבורסה:

דניה סיבוס דיווחה על עלייה של כ-16% בהכנסות הרבעון השני, שהגיעו ליותר ממיליארד שקל. הרווח לתקופה זינק בכ-45% והסתכם ב-41.1 מיליון שקל. יחד עם זאת, הרווח במחצית השנייה כולה צנח מ-137 מיליון שקל אשתקד ל-81.2 מיליון שקל. נציין כי במחצית הראשונה של 2021 החברה רשמה רווח גבוה של 81 מיליון שקל מהשלמת ההיפרדות מאפריקה מגורים .

בזן דיווחה על ירידה חדה ברווח הנקי של המחצית הראשונה של השנה, שהסתכם ב-42 מיליון דולר בהשוואה ל-124 מיליון בחציון הראשון של 2021. גם הרווח הרבעוני ירד (60 מיליון דולר בהשוואה ל-69 מיליון ברבעון השני אשתקד).

מטריקס דיווחה על עלייה של 12% במכירות הרבעון השני, שהסתכמו ב-1.19 מיליארד שקל. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות זינק ב-261% בהשוואה לשנה שעברה והסתכם ב-178.8 מיליון שקל. החברה נהנתה מרווח הון בסך של כ-121 מיליון שקל (אחרי מס) על מימוש החזקותיה באינפיניטי.

07:40

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר

1. צפי לירידות בפתיחה

יום המסחר צפוי להיפתח במגמה שלילית, במקביל למגמה באסיה ולאחר ירידות אמש בוול סטריט.

אתמול ננעלו המדדים בת"א במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 התקדם 0.1%, מדד ת"א 90 ירד 1.1%, ומדד ת"א 125 נסוג 0.3%. מבין המדדים הענפיים, מדד הבנקים עלה 0.5%, מדד נדל"ן ומדד פיננסים התחזקו 0.4%. בצד השלילי, מדד ביומד איבד 0.5%, ומדד גז ונפט נחלש 0.4%.

לא צפויה השפעה מהותית של המניות הדואליות על מדד ת"א 35. אופקו תבלוט לאור פער ארביטראז' חיובי של 3.6%, ולעומתה נובה עם פער שלילי של 1.9% ואורמת עם 1%. מחוץ למדד הדגל יבלטו פורסייט שתצנח בשל ארביטראז' שלילי חזק של יותר מ-12% ואורמד עם כ-3%. בצד החיובי, פוורפליט, ביוליין, פרוטליקס ובריינסוויי צפויות לרכז עניין.

2. דריכות לקראת נתוני האינפלציה בארה"ב

החוזים העתידיים בוול סטריט יציבים הבוקר, לאחר נעילה אדומה אמש. מדד נאסד"ק ירד יום שלישי ברציפות ואיבד 1.2%, מדד דאו ג'ונס נסוג ב-0.2%, ומדד S&P 500 נחלש ב-0.4%.

בשוק ממתינים בדריכות לנתוני האינפלציה בארה"ב שיפורסמו ב-15:30 שעון ישראל. על פי התחזיות, מדד המחירים לצרכן עלה ביולי בקצב שנתי של 8.7%, מה שיהווה התמתנות בהשוואה לאינפלציה של 9.1% במדידה הקודמת. מדד הליבה, שאינו כולל את מחירי המזון והאנרגיה התנודתיים, צפוי לעלות ב-6.1%, בהשוואה ל-5.9% בחודש שעבר.

3. מי יפרסמו דוחות?

עונת הדוחות ממשיכה להתקדם הן בתל אביב והן בניו יורק. אלקטרה נדל"ן דיווחה הבוקר על עלייה של 73% בהכנסות הרבעון השני לכ-86.1 מיליון דולר. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות יותר מהכפיל את עצמו והסתכם ב-58.5 מיליון דולר. עוד צפויות לפרסם היום, בין השאר, בזק , סלקום , דניה סיבוס ומטריקס.

בלילה לאחר הנעילה בוול סטריט, וולט דיסני תדווח את תוצאות הרבעון (ואלה התחזיות).

אתמול הדוחות הכתיבו את הרוחות: לייבפרסון צללה בבורסה המקומית ובניו יורק לאחר דוחות מאכזבים ואילו לעומתה חברת הביטוח הדיגיטלי למונייד זינקה לאור הפסד קטן מהצפוי ותחזית חיובית להמשך. בורסת הקריפטו קוינבייס איבדה גובה באפטר בעקבות הפסד מפתיע בהיקפו של 1.09 מיליארד דולר (4.98 דולר למניה, כפול מהתחזיות) ברבעון השני. זאת בהשוואה לרווח עצום של 1.61 מיליארד דולר (6.42 דולר למניה) ברבעון המקביל אשתקד.

4. ירידות באסיה ובשוק הקריפטו

בורסות אסיה מתנהלות במגמה שלילית הבוקר, כאשר את הירידות מוביל מדד הנג סנג שצונח ב-2%. מדד ניקיי היפני נחלש ב-0.8%, מדד שנגחאי מאבד 0.4%, ובטייוואן מדד הדגל נסוג ב-0.6%.

בסין פורסם הלילה מדד המחירים לצרכן. המדד טיפס ביולי ב-0.5%, כך שקצב האינפלציה השנתי הגיע ל-2.7%, פחות מהתחזית לשיעור של 2.9%. מדד המחירים ליצרן עלה בקצב שנתי של 4.2%, גם מתחת להערכות ושיפור מהותי בהשוואה למדידה של 6.1% ביוני. מאוחר יותר יפורסמו מדדי המחירים בגרמניה, באיטליה וכמובן בארה"ב (ראו קודם).

שוק הקריפטו מצטרף למומנטום השלילי בשווקים. הביטקוין צונח ביותר מ-4% לרמה של 22.8 אלף דולר, האת'ריום נחתך ב-6% ונסחר סביב 1,670 דולר.

5. "כל עוד המוסדיים ימשיכו לקנות דולרים, יהיה קשה לשקל להתחזק"

ולסיכום, מומחי המט"ח של הבנק השוויצרי לומברד אודייר התייחסו לשינויים האחרונים ביחס הדולר-שקל. הדולר מתחזק הבוקר ב-0.2% לשער של 3.31 שקלים. כלכלני הבנק מציינים כי "לאחר שהשקל היה מטבע מועדף עלינו במהלך 2020-2021, הורדנו אותו כבר בינואר למטבע המציג ביצועים צנועים, עקב רגישותו הקיצונית לתוואי התשואות בארה"ב והנאסד"ק. למטבע הישראלי יש פוטנציאל להתאושש ולהתחזק בעת הנוכחית, והתחזקות נוספת של מניות טכנולוגיה אמריקאיות וייצוב התשואות בארה"ב יועיל גם לשקל. למרות מאזן חיצוני מדהים, גורם המפתח שהוביל לירידת ערך השקל הוא גידור הטבע של המוסדיים המקומיים, שמתחילת 2022 רכשו כ-7 מיליארד דולר. כל יציבות בשווקי המניות בארה"ב אמורה לאפשר את צמצום רכישות הדולרים, ואנו צופים כי יחס השקל-דולר עשוי יהיה בתחתית טווח ה-3.35-3.45 בתקופה הקרובה".

עוד כתבות

עשן מתנשא מעל מרכז העיר טהרן לאחר פיצוץ, הבוקר / צילום: Reuters, Anadolu

שעות לפני התקיפה: פלטפורמת ההימורים התחילה לגעוש

בזמן שמערכות המכ"ם התחממו, פלטפורמת "פולימרקט" כבר הראתה זינוק של 100% בהסתברות לעימות ● אחרי שהשוק "סגר את הפינה" על התקיפה האמריקאית הקרובה, השאלה הגורלית על עתיד המשטר ב-2027 נסחרת כעת ביותר מ־50%

קרן שחר / צילום: רונן אקרמן

קרן שחר מכרה השבוע סדרה לאפל: "היו רגעים שחשבתי שזה לא יקרה"

היא חולשת על זרוע קשת אינטרנשיונל, חתומה על עסקאות גדולות מול ענקיות המדיה הגלובליות ונבחרה לאחת הנשים המשפיעות בתעשיית הטלוויזיה העולמית ● בראיון ראשון בתפקיד מספרת קרן שחר על מכירת הסדרה "הבת" לאפל שנסגרה השבוע, על הקשיים כחברה ישראלית בזמן המלחמה, ועל התחרות הגדולה בזמן שהתעשייה העולמית בתקופת קיצוצים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

שורת מדינות קראו לאזרחיה לעזוב את איראן, ולא להגיע לישראל

טראמפ: אני רוצה לעשות עסקה עם איראן, לא רוצה להשתמש בכוח צבאי אבל לפעמים חייבים ● אייר אינדיה מבטלת את הטיסות לישראל מיום ראשון למשך שבוע ● ארה"ב קוראת לעובדים לא חיוניים לעזוב את ישראל ● בתיאום מלא עם ארה"ב: דריכות שיא במערכת הביטחון ● משרד החוץ של קנדה: קוראים לאזרחינו לעזוב את איראן עכשיו כל עוד ניתן לעשות זאת בבטחה, בריטניה פינתה את עובדיה מאיראן ומבקשת מאזרחיה להימנע מנסיעות לישראל ● עדכונים שוטפים

מייקל ברי

מייקל ברי מזהיר: זוהי "מלכודת המיליארדים" של אנבידיה

למרות תחזית חזקה להמשך, מניית אנבידיה נופלת במסחר בוול סטריט ● מייקל ברי: הסיכון שלה גדל, אנבידיה עלולה להיתקע עם התחייבויות ענק ל-TSMC ועם מלאי שאין לו קונה - מצב שעלול לרסק את שולי הרווח שלה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה במגמה מעורבת; המניה שזינקה ב-88% מתחילת השנה

ת"א 35 ננעל בעלייה של 0.6%, ת"א 90 ירד ב-0.6% ומדד הבנקים עלה ב-1.4% ● הדולר מתחזק על רקע המתיחות בגזרת איראן ● מניית מגה אור בלטה בעליות והשלימה זינוק של 88% מתחילת השנה ● ואיך סיכמו המדדים את חודש פברואר?

שלמה איזנברג / צילום: תמר מצפי

אחרי הקריסה במניה: שלמה אייזנברג פרסם הצעת רכש למזג את מלם תים לחברה האם

בעל השליטה מקפל שכבה, לתוך החברה האם, באמצעות החלפת מניות אחרי שקיבל את אישור רשות המסים שהאירוע לא ייחשב כאירוע מס ● בחודש האחרון מניות חברות ה- IT קרסו בבורסה בעקבות החשש שה- AI עלול להחליף את חברות התוכנה ● מלם תים צללה ביותר מ-30%

תושבים צופים בפטריית העשן כתוצאה מפיצוצים בטהרן, הבוקר / צילום: ap

30 יעדים הותקפו: התמונות והסרטונים מאיראן

שורה של פיצוצים וענני עשן במספר מוקדים במרכז טהראן מדווחים בשעה האחרונה במדיה האיראנית ● בין היעדים שהותקפו לפי התקשורת במדינה: מגוריו של נשיא איראן, מטה המודיעין הראשי ובעיקר מערכות תקשורת והגנה אווירית ● אלו התיעודים

''אחרי המסיבה''. הצעקה שמטלטלת הכול / צילום: באדיבות סלקום טי.וי

הדרמה שנחשבת לאחת הטובות של השנה ומגיעה מניו זילנד

"אחרי המסיבה" היא מיני־סדרה ניו זילנדית שהגיעה למסך הישראלי ומציעה דרמה מטלטלת על אמת שנאמרת בקול רם מדי עבור קהילה שמעדיפה שקט ● מורה לביולוגיה מאשימה את בעלה בהטרדת נער, חייה מתפרקים והעיירה כולה נאלצת לבחור צד

ממ''ד / צילום: דוברות משרד הביטחון

מצב חירום עד יום שני: ההנחיות החדשות של פיקוד העורף

הוכרז מצב חירום מיוחד בעורף, והשמים נסגרו לטיסות אזרחיות ● הוטלו מגבלות נרחבות על פעילות המשק, החינוך וההתכנסויות ברחבי הארץ

אנשים מנסים לתפוס מחסה בעקבות פיצוץ, טהרן הבוקר. ניו יורק טיימס מדגיש כי התקיפה התבצעה בשעת העומס / צילום: Reuters

דיווחים על מבצע שתוכנן חודשים ופינוי חמינאי: כך מתפתח הסיקור העולמי

כלי תקשורת מובילים בארה"ב מדווחים על תקיפות אמריקאיות ישירות, ועל ריכוז כוחות חסר תקדים באזור, הגדול מאז 2003 ● באירופה שונה המסגור הראשוני כדי לכלול את וושינגטון כשותפה מלאה למהלך, וכן דווח כי המנהיג העליון חמינאי הובל למקום בטוח מחוץ לבירה ● הניו יורק טיימס מציין כי התקיפות התרחשו בשעה שמיליונים בדרכם למקומות עבודה ולבתי ספר, וב-CNN מתמקדים גם בהשלכות הכלכליות

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: Reuters, Anadolu

למה טראמפ העדיף לתקוף דווקא בתזמון הזה?

בחינת התנהלותו של נשיא ארה״ב מצביעה על נטייה ברורה להכריז על צעדים נפיצים כשהבורסה סגורה ● מה עומד מאחורי ״אפקט סוף השבוע״ וכך תהנה ממנו הפעם גם ישראל

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

בני סבטי: "האיראנים הרבה יותר חצופים, נועזים ומאיימים ביחס לשנה שעברה"

הטרמינולוגה האיראנית כנגד ארה"ב החריפה בשבועות האחרונים, וזאת למרות מלחמת 12 הימים בה הופצצו ונפגעו אתרים אסטרטגיים ברחבי המדינה ע"י ממשל טראמפ וישראל ● "ההבדל הגדול בין מבצע עם כלביא לימים אלו, הם הפגנות ההמונים כנגד המשטר בה נטבחו עשרות אלפי מפגינים", מציין בני סבטי, מומחה לענייני איראן

אנשים במקלט בשל מתקפת טילים מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום במשק: מי רשאי להיעדר מהעבודה והאם מקבלים שכר

בעקבות המתקפה באיראן הוכרז מצב מיוחד בעורף. באילו נסיבות מותר להישאר בבית, האם המעסיק רשאי לפטר עובד שלא הגיע, והאם ממשיכים לקבל שכר – כולל במפעלים המוגדרים "חיוניים"? ● גלובס עושה סדר

בלי נופים, טיולים ואטרקציות: ברוכים הבאים לחופשות השינה / צילום: Shutterstock

עם 16 שעות שינה ובלי אטרקציות: הכירו את טרנד החופשות החדש

סוכריות גומי עם שמן קנאביס, כריות שזוכרות את מבנה הראש וגם מיטות שמנתחות את איכות השינה ● קבוצה הולכת וגדלה של נופשים חיפשה פתרון לעייפות - ופיתחה טרנד שהיא מכנה sleepcation ● תעשיית האירוח מציעה ועוד ועוד שדרוגים, אבל מומחים מזהירים: "זה אינו פתרון משמעותי לחוסר"

וינרוט, האחים גרטנר והשופט איתן אורנשטיין / צילום: יונתן בלום, איל יצהר

ביהמ"ש קבע: העיזבון של וינרוט ישלם מאות מיליונים. ומה יעלה בגורל היורשים?

לאחר שנים ארוכות של התדיינות, בית המשפט המחוזי בירושלים אישר את פסק הבוררות וחייב את יורשי עו"ד ד"ר יעקב וינרוט לשלם מעזבונם לאחים משה ומנדי גרטנר ● עם זאת, האחים גרטנר דרשו סכום גבוה מהעיזבון, והנושא יעבור, שוב, להכרעת הבורר

נמל התעופה בן גוריון ריק מנוסעים לאחר מבצע עם כלביא, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

לא יחזרו עד ה-7 במרץ לפחות: חברות התעופה הזרות שהתחילו לבטל טיסות

המרחב האווירי בישראל נסגר בעקבות פתיחת מתקפת המנע וההתפתחויות הביטחוניות, ונכון לעכשיו הסגירה מוגדרת עד יום שני ● עם זאת, חברות התעופה כבר מתחילות להאריך את הביטולים מעבר למועד זה ● קבוצת לופטהנזה וחברת Wizz Air הודיעו כי טיסותיהן לישראל יושבתו עד 7.03 כולל

ג'ק דורסי, מייסד טוויטר וסקוור / צילום: Shutterstock, Frederic Legrand - COMEO

היזם שמפטר 4,000 עובדים ביום אחד. מה הוא יודע שאנחנו לא

גל פיטורים נוסף; ג'ק דורסי, ממייסדי טוויטר ומנכ"ל חברת התשלומים האמריקאית בלוק, הודיע בדואר אלקטרוני לבעלי המניות שלו כי החברה תקצץ קרוב למחצית מעובדיה ● בלוק, שנסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי שוק של 33 מיליארד דולר, ייצרה רווח נקי של כחצי מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה שעברה ● המנייה זינקה במסחר המאוחר בכ- 24%

בורסת אחד העם, בימים עברו / צילום: הבורסה

בדקנו: איך השתנתה הבורסה על פני 3 עשורים ומה הטיפ המנצח של גילעד אלטשולר

מחברות החזקה שהתרסקו, דרך ענקיות הפארמה שאיכזבו ועד הזינוק במניות הביטחון והטכנולוגיה: גלובס בדק כיצד השתנתה הבורסה על פני יותר משלושה עשורים ● אלטשולר ממליץ להיצמד למדדים, ש"שמזהים ראשונים את ה'ווינרים' החדשים", וסטפק מחזק: "לא חשוב כמה אתה אוהב את המניה ומעריך את סיכוייה בעתיד - תפזר" ● וגם: איזו חברה פספסה הבורסה, שהייתה יכולה להכפיל את שווייה

פעילות מערכות ההגנה האווירית במהלך מבצע עם כלביא / צילום: משרד הביטחון

הטילים האיראניים שמאיימים על ישראל, ומערכות ההגנה נגדם

איראן מאיימת בתגובה חריפה אחרי התקיפות הישראליות והאמריקאיות ● מהן מערכות ההגנה האווירית הישראליות, אילו טילים נמצאים בארסנל האיראני, ומה קורה אם האיומים מגיעים מכיוון הים? ● גלובס עושה סדר

מה עשה החיסכון בפברואר? / צילום: Shutterstock

הירידות במניות העיבו, אבל החודש חיובי: מה עשה החיסכון שלכם בפברואר?

למרות הירידות בבורסה בימים האחרונים, חודש פברואר צפוי להסתיים עם תשואה חיובית בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות ● לפי תחזית מיטב, התשואה הממוצעת ברוטו של קופות הגמל וקרנות ההשתלמות תהיה בפברואר 0.5% ובחודשיים הראשונים של השנה 2.6%