גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האתגרים בשוק הפרסום הביאו להפחתת התחזיות של טאבולה ואאוטבריין

מניותיהן של צמד חברות המלצות התוכן מישראל צנחו ביותר מ-70% מאז כניסתן לנאסד"ק, וכעת הן מפרסמות דוחות פושרים המבטאים את חולשת שוק הפרסום ● מקור לאופטימיות הן מוצאות במונדיאל ובבחירות אמצע הכהונה בארה"ב

קוסטמן, מנכ''ל אאוטבריין, גלאי, מייסד ומנכ''ל משותף אאוטבריין, סינגולדה, מייסד ומנכ''ל טאבולה ומניב, COO טאבולה / צילום: נועם גלאי
קוסטמן, מנכ''ל אאוטבריין, גלאי, מייסד ומנכ''ל משותף אאוטבריין, סינגולדה, מייסד ומנכ''ל טאבולה ומניב, COO טאבולה / צילום: נועם גלאי

לפני קצת יותר משנה הפכה טאבולה  לחברה ציבורית בנאסד"ק, לאחר שמוזגה לחברת SPAC. חודש מאוחר יותר הפכה המתחרה אאוטבריין  לציבורית, כשהונפקה גם היא באותה הבורסה.

שתי ההחברות מישראל, שנחשבות למובילות בתחום המלצות התוכן באינטרנט, הגיעו לשוק הציבורי פחות משנה לאחר שמיזוג ביניהן בוטל, ונכון להיום איבדו למעלה מ-70% מערכן כל אחת. זאת על רקע הירידה הכללית בשווקים, ובפרט המעבר מהעדפת חברות צמיחה לחברות ערך. במקרה של טאבולה נוספה גם ה"משקולת" של ההגעה לשוק דרך מיזוג עם חברת SPAC, ולא בהנפקה רגילה.

נכון להיום, שווי השוק של טאבולה הוא 722 מיליון דולר, בהשוואה לשווי של כ-2.6 מיליארד דולר במיזוג, ושווי השוק של אאוטבריין הוא 335 מיליון דולר, בהשוואה ל-1.1 מיליארד דולר בהנפקה.

 

טאבולה (בהובלת אדם סינגולדה) ואאוטבריין (ירון גלאי ודייוויד קוסטמן) פועלות בעולמות הפרסום הדיגיטלי. השתיים פיתחו כל אחת פלטפורמה להמלצות תוכן באתרי חדשות עבור גולשים באינטרנט.

כך, בסיום קריאת כתבה באתר מסוים, הגולש מקבל הצעות לתכנים נוספים ("כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך" או "מרחבי הרשת") במטרה לייצר טראפיק לאתרים הרלוונטיים ולהאריך את זמן הגלישה בהם. חלק מהכתבות המומלצות ממומנות על ידי מפרסמים, שבתמורה משלמים לחברות ההמלצות (אאוטבריין, טאבולה), והללו מצידן מתחלקות בהכנסות עם אתרי החדשות. 

הפחיתו פעם נוספת את התחזית השנתית

בשבוע שעבר פרסמו השתיים את דוחות הרבעון השני. שתיהן הציגו שיעורי צמיחה פושרים מאוד בהשוואה לעבר; כך למשל אאוטבריין צמחה ב-1.5% בהכנסות, לעומת שיעור צמיחה של כ-57% ברבעון המקביל אשתקד, וטאבולה צמחה ב-4.1%, לעומת כ-23%.

במקביל, שתי החברות הפחיתו פעם נוספת את תחזית ההכנסות השנתית שלהן, כפי שעשו גם עם פרסום דוחות הרבעון הראשון של השנה. עם זאת, בניגוד לרבעון הקודם, הפעם טאבולה הותירה ללא שינוי את תחזיות הרווח הגולמי, הרווח הנקי וה-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות).

אאוטבריין, לעומת זאת, הפחיתה שוב גם את תחזית ה-EBITDA השנתית שלה, הפחתה לא מבוטלת: קודם לכן היא ציפתה ל-EBITDA שנתי של 50-60 מיליון דולר וכעת מדברים שם על "לפחות 18 מיליון דולר". יש לציין שהתחזית המקורית, לפני שהופחתה ברבעון הראשון, הייתה ל-94-103 מיליון דולר.

"אנו שמחים לדווח שלמרות ההחמרה המאקרו-כלכלית, הצגנו תוצאות בהתאם לתחזיות שנתנו", אמר המנכ"ל המשותף של אאוטבריין דיוויד קוסטמן, עם פרסום הדוחות. "המשכנו להגדיל נתחי שוק באופן משמעותי ואנו מצפים שיחד עם ההשקעות שלנו בטכנולוגיה ובמוצרים, זה ימצב אותנו היטב לצמיחה חזקה כששוק הפרסום יתאושש. יחד עם זאת, בשל החולשה בשוק והאי-ודאות הכלכלית, המשכנו להתאים את מבנה העלויות שלנו תוך מיקוד ברווחיות".

בטאבולה, המנכ"ל והמייסד אדם סינגולדה התייחס לנושא השותפויות החדשות והצמיחה ב-Taboola News, התקדמות שלדבריו "תעניק לנו תנופה משמעותית אל תוך 2023 ומעבר לה, ותאפשר לנו להמשיך ולחתור אל מיצובה של טאבולה במגרש של ענקיות הטכנולוגיה כמו גוגל, אמזון ופייסבוק".

בונים על התאוששות ברבעון הרביעי

באופנהיימר סיכמו את דוחות שתי החברות וציינו כי סינגולדה דיבר בשיחת הוועידה על הורדת התחזית, שאותה הסביר במלחמה באוקראינה, תנודות שערי חליפין, חולשה בסביבת המאקרו ורמת אינפלציה גבוהה. גם באאוטבריין דובר על החולשה המאקרו-כלכלית, כולל השפעות שליליות של שערי חליפין, וציינו ירידה חדה ב-CPC (תשלום עבור קליק) לעומת השנה שעברה. כמו כן הם רואים חולשה בפרסום באירופה, המהווה 40% מהכנסות החברה, וכך גם ביפן.

עם זאת, בשתי החברות אופטימיים בנוגע להתאוששות בשוק הפרסום ברבעון הרביעי של השנה, על רקע שלושה גורמים: המונדיאל, בחירות אמצע הכהונה בארה"ב ותקופת החגים, ובטאבולה הזכירו גם את ההאצה בפעילות ה-e-commerce (המסחר המקוון).

בסקירה על טאבולה כתבו כלכלני אופנהיימר כי "התחזית ל-2022 מניחה האטה בהכנסות הליבה ברבעון השלישי, אך האצה מחודשת ברבעון הרביעי. עם זאת, משקיעים יכולים להיות סקפטיים בטווח הקצר, משום שרוב החברות הקשורות לעולם הפרסום לא צופות רשמית 'ריבאונד' ברבעון הרביעי".

אופנהיימר צירפו גם טבלת השוואה בין תוצאות שתי החברות לרבעון השני של השנה, והנתונים מצביעים על רבעון מוצלח יותר של טאבולה, עם צמיחה של 22.5% בהכנסות נטו (ex-TAC, בנטרול עלויות רכישת טראפיק), או של 4.7% על בסיס פרופורמה, כאשר באאוטבריין נרשמה בסעיף זה ירידה של 11% לעומת הרבעון המקביל.

ה-EBITDA של טאבולה היה 34.9 מיליון דולר ושל אאוטבריין - 5.9 מיליון דולר, והתזרים החופשי של טאבולה היה שלילי בגובה 7.3 מיליון דולר וזה של אאוטבריין שלילי בגובה 8.9 מיליון דולר. שיעור הרווח הגולמי של אאוטבריין גבוה יותר משל טאבולה, 82.1% לעומת 81.2%.

עוד כתבות

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד