גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משקיעי מניות המם חזרו, או לפחות ככה זה נראה

המשקיעים הקטנים חזרו בשבועיים האחרונים למצב-רוח שורי והחלו לגרוף מניות, בין היתר חביבות הפורומים Bed, Bath & Beyond ו־AMC, שזינקו בקרוב ל-70% מתחילת אוגוסט ● אבל בינתיים לפחות, זה עדיין רחוק מהטירוף של 2021

חנות Bed, Bath & Beyond באילינוי. המניה בדרך לחודש הטוב ביותר שלה / צילום: Associated Press, Nam Y. Huh
חנות Bed, Bath & Beyond באילינוי. המניה בדרך לחודש הטוב ביותר שלה / צילום: Associated Press, Nam Y. Huh

לאחר שהסתתרו במשך המכירות הגדולות הגרועות ביותר של השנה, חוזרים כעת המשקיעים הפרטיים לשוק המניות - אבל עדיין לא ניתן לכנות זאת קאמבק.

בשבועיים האחרונים הגבירו המשקיעים הקטנים את רכישות המניות ואופציות הרכש השוריות, ועזרו להזניק לשמיים מניות מם, כמו Bed, Bath & Beyond ו־AMC . עד כה באוגוסט רשמו שתי המניות עליות של 68% לפחות, מה שמציב את Bed, Bath & Beyond בדרך לחודש הטוב ביותר בהיסטוריה שלה.

ההתלהבות לא הייתה מוגבלת רק למניות מם. מוקדם יותר החודש, רכישות אופציות רכש שוריות של משקיעים קטנים זינקו לרמה הגבוהה ביותר מאז אפריל. על פי TopStonks, גם כמות התגובות בפורום WallStreetBets ברדיט עלתה, פורום פופולרי בקרב סוחרים חובבים.

בחישוב נטו החודש, רכשו משקיעים פרטיים מניות אמריקאיות וקרנות סל ב-1.35 מיליארד דולר ביום בממוצע, על פי נתוני Vanda Research, המעודכנים עד יום חמישי. קצב הרכישות צפוי לפי זה להגיע לממוצע הגבוה ביותר מאז ינואר, החודש שבו השוק השורי הזה הגיע לשיא.

מזכיר את הלהט של 2021, אבל שונה

ההמולה מזכירה את הלהט הספקולטיבי שנחת על השווקים ב־2020 ו־2021, כשמיליוני אמריקאים נדלקו על מסחר במניות, אופציות ומטבעות קריפטו. כשהיו תקועים בבתים וקיבלו כסף רב בצ'קים של סיוע, התאגדו סוחרים טירונים בפורומים באינטרנט, ודחפו כלפי מעלה מניות שהיו אהובות עליהם. מעטים הרוויחו מזה בענק, אחרים הפסידו המון.

החודש הזה שונה. דבר ראשון, הפעילות של משקיעים פרטיים עדיין לא קרובה לשיאים שנרשמו בשנה שעברה. חששות לגבי האינפלציה הגבוהה זה עשורים, ואפשרות של מיתון עתידי ממשיכים להיות תלויים באוויר, ומבלבלים גם סוחרים מקצועיים וגם חדשים בשאלה לאן ילך שוק המניות מכאן.

פטרישיה סטיידינג, מנהלת משרד בת 59 מקליפורניה, חושבת על פרישתה בעתיד, וחוששת מכך שהאינפלציה תאכל את חסכונותיה.

סטיידינג קנתה מניות מם כמו AMC ו־fuboTV בשנה שעברה. השנה, כשהשוק פנה לירידות, עשתה הפסקה ממסחר פעיל. המקום הטוב ביותר למזומנים העודפים שלה? חשבון הפרישה שלה, כך חשבה.

היום, היא מוכנה להתחיל שוב להוסיף לפוזיציות שלה בחשבון E*Trade שאותו היא מנהלת בעצמה, והיא מחפשת מניות חבוטות שיכולות לצמוח אם צרכנים ימשיכו להוציא כסף. היא שוקלת קנייה של מניות בחברת אוניות השיט קרניבל , וכן כמה מניות של חברות תעופה. סטיידינג אומרת ש"נראה כי יש מעט יותר יציבות בשוק".

שינוי נוסף לעומת 2020 ו־2021: למרות הראלי האחרון, השווקים עדיין נמוכים מתחילת השנה, ומונעים ממשקיעים רבים לשפוך כסף באופן דומה למה שעשו בשנה העברה. על הנייר, ההפסד של המשקיע הפרטי הממוצע בחשבון ההשקעות השנה המגיע ל־21%, על פי הערכות Vanda Research מיום חמישי. מדד S&P 500 ירד ב־10% בינתיים השנה.

מעבר לכך, חלק מהראלי האחרון בהשקעות ספקולטיביות כבר התמסמס. תעודות פיקדון אמריקאיות ב־AMTD Digital, חברת פינטק אסייתית ולא במיוחד מוכרת, שנהפכה לסנסציה בקרב משקיעים יומיים, ננעלו ביום שישי במחיר של כ־192 דולר, לאחר שרק שבועיים קודם לכן הגיעו לשיא של 1,679 דולר למניה.

גורמים נוספים שמושכים את המשקיעים בחזרה

ועדיין, אומרים אנליסטים, יש גורמים נוספים המושכים משקיעים בחזרה. פיצולי מניות בחברות כמו אמזון וגיימסטופ הוזילו למשקיעים קטנים רכישה של מניות פופולריות. מחירים נמוכים יותר בכל השוק עודדו אנשים רבים לקנות בשפל (buy the dip).

הגורמים האלה עזרו להניח את היסודות לעניין שמראים המשקיעים לאחרונה במניות ספקולטיביות, כך אומרים אנליסטים. ובעוד שכמה סוחרים קטנים נהנו מההחייאה בעת האחרונה של מניות מם, אחרים מתמקדים באסטרטגיות בניית הון שהם מאמינים שיחזיקו מעמד זמן ארוך יותר.

אריאן אדלי, בן 18, שהחל ללמוד במכללה בהולנד, התעסק פה ושם במניות מם שנה שעברה, והוא עדיין מזרים כסף למניות צמיחה ומטבעות קריפטו. אבל לאחרונה הוא מתמקד גם ברכישת מניות דיבידנד שמחיריהן צנחו השנה - אפילו שזו לא אסטרטגיית השקעה אופנתית בקרב סוחרים צעירים. "זו הזדמנות טובה מאוד לבנות זרם הכנסה פסיבי", אמר אדלי.

אומנם, אנליסטים אומרים שהרבה מהראלי האחרון של השוק - מדד S&P 500 עלה ב־17% מאז השפל ב־16 ביוני - הונע על ידי משקיעים מקצועיים. חלקם נפטרו במהירות מהימורים דוביים. מנהלי כספים אחרים עורכים שינויים בתיקים, ומוסיפים אופציות לונג כדי להרוויח מהקאמבק לאחרונה במניות הצמיחה.

ג'ייסון גופפרט, נשיא Sundia Capital Research, אמר שגישה יותר שקולה מצד חלק מהמשקיעים הפרטיים יכולה לבשר טובות לעוצמת הריבאונד המתמשך בשוק המניות, וציין שהסנטימנט הנלהב של משקיעים פרטיים שימש לעתים קרובות כסימן לכך שראלי נמשך זמן ארוך מדי.

"זה דבר טוב וחיובי לראות אנשים חוזרים לשוק, וזה הולך להניע את המחירים כלפי מעלה", אמר גופפרט. "אנחנו פשוט לא רוצים לראות את זה יוצא משליטה".

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"