גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מצטערים, נאלצנו להעלות מחירים: האינפלציה בגרסת החיים עצמם

מאחורי שיעור האינפלציה המזנק שהגיע ביולי לקצב שנתי של 5.2% עומדים סיפורים שנמצאים בכל מקום ● הספר השכונתי, המאפייה הקבועה, המכולת הקטנה במושב וגם האופניים (אפילו יד שנייה): כתבי גלובס מדווחים מהשטח

אינפלציה. גרסת החיים עצמם / עיצוב: טלי בוגדנובסקי
אינפלציה. גרסת החיים עצמם / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

משנת 85' הוא הספר של הרחוב והוא לא זוכר תקופה כזאת

בשעת צהריים תפסתי את יאיר מאירוב, ספר הגברים השכונתי מנמנם על כסא הספרים שלו. "מאז הקורונה, הלקוחות לא באים כמו פעם", הוא אומר. "הם קונים מכונות גילוח ומסתפרים בבית". מאירוב, בעלי 'מספרה של פעם' ברחוב יהודה המכבי בתל אביב, מחזיק במקום מאז 1999. עוד קודם לכן עבד במספרה סמוכה כשכיר משנת 1985. תקופה כזו של עליית מחירים והוצאות, במקביל לירידה במספר הלקוחות מאירוב לא זוכר. הבעלות על הנכס אותו הוא שוכר החליפה ידיים לפני שנתיים, אז עמדה השכירות החודשית במספרה הקטנטנה על 5,500 שקל. השנה זינקה השכירות בשתי פעימות: למחיר של 6,000 בתחילת השנה, והחל מהראשון באוגוסט ל-6,500. הארנונה עלתה בתוך חודשיים בלבד ממעט פחות מ-1,600 ל-1,760.

יאיר מאירוב, ספר הגברים השכונתי / צילום: תמונה פרטית

בהתאם לכך, נאלץ מאירוב להעלות את המחיר ללקוחות מתחילת החודש, מ-80 שקל ל-90 לתספורת לגבר, ומ-70 ל-75 שקל לתספורת ילד. "אני מקווה שלא אאבד עוד לקוחות בגלל זה, אבל אין לי ברירה".

אסף גלעד

● לקראת החלטת הריבית מחר: מה צופים כלכלני המאקרו?
בכמה תעלה הריבית? כל מה שכדאי לדעת לקראת ההחלטה הכלכלית הגדולה של השבוע

"הציוד המשרדי והשכירות זינקו": ייעוץ המשכנתאות התייקר ב-13%

בתקופה שבה שוק הנדל"ן רתח, מחירי הדירות עלו והיקף המשכנתאות צמח, גיא מזור הבעלים של חברת יעוץ למשכנתאות "עוצמה פיננסית" נאלץ להעלות את תעריפי השירות בכ-13% על השירותים שמשרדו מציע - מליווי משכנתא, מחזור, איחוד הלוואות ויעוץ פיננסי ליחידים ולעסקים. כך יעוץ לקבלת משכנתה בסיסית עלה בעבר 5,500 שקל לפני מע"מ (בממוצע) והיום מגיע ל-6,500 שקל.

גיא מזור / צילום: דולב מרציאנו

"אין ספק שמדובר בפגיעה בכיס של הלקוחות שבסוף משלמים יותר על אותו שירות", מודה מזור. החברה מעסיקה 6 עובדים ומייצגת מאות משפחות בשנה. מזור מספר על אחת ההוצאות שגדלו משמעותית: "הדלק התייקר, מה שהגדיל את הוצאות הנסיעה של העובדים שמשולמים על ידי החברה. אם בינואר 2021 מחיר ליטר בנזין 95 עמד על 5.51 שקלים, ביולי 2022 המחיר הגיע ל-8.08 בשירות עצמי".

מזור מספר גם כי שכירות המשרד עלתה ב-7% כאשר הגיע המועד לחידוש החוזה כמו גם מחירי החשמל, הפרסום והציוד המשרדי עלו. בנוסף מזור אומר כי לצד ההתייקרויות, הביקוש לכוח אדם איכותי עלה ועל מנת לשמר את העובדים הוחלט על העלאת השכר.

ניצן שפיר

הנייר והלחם הלא מפוקח: הביקור במכולת הפך לקנס

שני המוצרים שהראו את עליות מחירים המשמעותיות ביותר לאחרונה במרכול של מעלה החמישה שבהרי ירושלים, הם הלחם הלא מפוקח ומוצרי הנייר. כך מחיר כיכר לחם מלא "לחם דנה" שעד לפני חודשיים עלה 14 שקלים עלה ל-16 שקלים, עליה של 14%. את העלייה הזו הסבירה דנה בעיקר בהתייקרות החיטה, אבל גם החשמל הדלק ותשומות אחרות של תהליך אפיית הלחם. הנייר ומוצריו התייקרו בשיעור של כעשרה אחוזים לפחות וכך מחיר חבילת נייר טואלט במרכול עלתה מ-39.5 שקלים ל-43.5. כאן ההסבר העיקרי הוא בשינוע חומרי הגלם למוצרי הנייר, שהתייקרו בכל העולם.

טונה סטארקיסט כיכבה בעליות המחירים של היבואנית "דיפלומט" אבל דווקא כאן אומרת לנו מרים קורן מנהל המרכול שציפתה לה הפתעה. במוצר הזה ובעוד כמה מוצרים, הספקים הודיעו כי לפי שעה הם לא מעלים את המחירים. לגבי הטונה היא אומרת כי הסיפור הוא התחרות בין הספקים. "יש שלושה ארבעה ספקים לטונה והם יודעים שאם מי מהם יעלה את המחיר אפנה לשני ואני מניחה שזו עוד סיבה לכך שמחיר הטונה אצלנו לא עלה". אם מישהו חיפש דוגמה לתחרות מוצלחת הנה היא לפניכם.

דני זקן

היקר של פעם הוא הנחמה של היום: החיפוש אחר מאפיה במחיר סביר

זה היה עוד יום שישי רגיל, עם הסיבוב הקבוע במרכז המסחרי השכונתי. במאפייה הקבועה מחיר לחם הכוסמין והבורקסים לא היה דומה לזה של השבוע הקודם. בירור קצר עם המוכרים העלה שכן, המחיר השתנה. השפעת המלחמה בין אוקראינה לרוסיה על מחירי החיטה הגיעה גם אליהם.

בשבוע שלאחר מכן דילגתי על המאפייה, ונכנסתי לרשת בתי קפה פופולרית: המחיר היה בדיוק אותו דבר. גם ברשת נוספת שנמצאת סמוך לשם המצב לא היה טוב יותר. לא נכנעתי, והמשכתי למאפייה הבאה במרכז. שם המחיר היה נמוך ב-4 שקלים, והלחם לא פחות טעים.

במשך כמה שבועות הסידור הזה עבד, אבל המצב באוקראינה לא השתפר, והתייקרות המחירים הגיעה גם אליהם. ואז קרה נס קטן. במקום אחת החנויות שנסגרו כי כבר לא עמדו בדמי השכירות הגבוהים, נפתחה מאפייה חדשה. שם עשו גם כן השוואת מחירים לפני שקבעו את התמחור. הלחם המצוין שלהם נמכר במחיר שנמוך בין 3 ל-7 שקלים מהמתחרים, אבל הם לא משוויצים: שלט קטן על החלון מציין בכתב יד את המחיר: 19 שקל. פעם זה היה נחשב יקר, היום זו הנחמה של שבת.

גלית חתן

יד שנייה או חדשים: כל האופניים מתייקרים

החיפושים אחר אופניים חדשים ארכו חודשים. בפעם הקודמת, לפני שנגנבו האחרונים, מחיר אופניים רגילים סינגל-ספיד וללא הילוכים נמכרו ב-1,200-1,400 שקל. הפעם החברות הטובות כבר הגיעו ל-2,000. חנות ועוד חנות. אתר ועוד אתר - והמחירים כולם עלו. אריה פרזנטי, מנכ"ל חברת CTC שמייבאת אופניים מספר שדווקא ביחס למחירי 2020 - חלה עלייה, שהתמתנה. לדבריו יש לכך כמה סיבות אבל העיקרית שבהם היא העלויות הגבוהות בתובלה הימית.

אופניים יד שנייה / צילום: תמונה פרטית

"בשבוע שעבר על שתי מכולות הובלה שילמתי 105 אלף שקל כשבשיא ההתייקרות שילמתי 120 אלף. זה מחיר מטורף כי במקום 20%-25% הוצאות יבוא פלוס מע"מ, אני מתחיל מ-40%". ואולם לדבריו, "במחירים של הובלה ימית יש סימנים של ירידה ובמקום 20 אלף דולר למכולה היא כבר עולה 14-15 אלף דולר, כשמדובר בייבוא מהמזרח הרחוק".

"ראינו עלייה חדה מאוד ב-2021 ועכשיו המחירים מתחילים דווקא להתמתן", אומר שימי ויסקובסקי, מנהל פיתוח עסקי בקבוצת Cristalino שמשווקת כלי תחבורה חשמליים. "בכלים החשמליים, התחרות בסוף תאזן את המחירים".

בכל אופן, בסופו של דבר אני העדפתי שלא להמתין לירידות וחיפשתי אופניים יד שניה, אלא שגם שם המחירים טיפסו אפילו לאופניים ישנים וחלודים, עד שבסוף הגיעה המציאה וב-300 שקלים (כולל מנעול!) רכשתי אופניים שמשרתות אותי לרכיבה ברחבי העיר.

אסף זגריזק

"במושב שלנו הגנים התייקרו ב-300 שקל"

במושב הצפוני והפסטורלי יחסית שבו אני גרה העלו את מחירי הגנים בכ-250-300 שקל לחודש לשנת הלימודים הקרובה, וזאת אחרי שנים של העלאות מתונות של כמה עשרות שקלים מדי שנה. מאחר שיש לי שתי ילדות בגילאים הרלוונטיים, השינוי נוגע לי ביתר שאת. מערכת החינוך לגיל הרך כאן היא חצי פרטית, כלומר ההורים מסכימים מראש לתשלום גבוה יותר - גם בגילי גן עירייה.

כמובן שההודעה הראשונית שיצאה מטעם ועדת החינוך המקומית עוררה שיח בקבוצות ההורים, שתהו לפשר ההעלאה הדרמטית, והיו גם מי שהביעו תרעומת על העניין. בשיחות המשך עם חברי הוועדה ועם מנהלת מערכת החינוך במושב, הוסבר שהשינוי הוא תוצאה של שילוב בין עליית מחירים כללית במשק - שמתבטאת בגידול בעלויות תחזוקת הגנים - לבין המחסור האקוטי בנשות ואנשי חינוך בכל הארץ, ועל רקע זה הצורך לתגמל בהתאם את העובדות הנוכחיות ולאפשר הצעה אטרקטיבית יחסית לענף ולאזור לעובדות נוספות.

שלומית רביד

הליסינג זינק עם מדד המחירים

לפני שנתיים בדיוק חתמתי על חוזה ליסינג מול חברת אופרייט ליס ל־34 חודשים ולפי תשלום של 1,170 לחודש כולל מע"מ. בחוזה כתוב במפורש כי "כל תשלום על פי חוזה זה יהיה צמוד למדד המחירים לצרכן". חצי השנה הראשונה הייתה מאוזנת, אך הקפיצה שכולנו הרגשנו הגיעה באוגוסט ל־1,240 שקל בחודש כולל מע"מ.

בשיחה עם שירות הלקוחות נאמר לי שהעלייה היא תוצאה ישירה של ההתייקרויות במשק, והסבירו: "אם המדד עולה, כל המחירים עולים: הטיפולים עולים יותר, והמוסכים עולים יותר".

יובל ניסני

"מיצי עברה לאלפיון העליון"

חתולים וכלבים לא נוהגים לקרוא את הכותרות בעיתונים הכלכליים. הם גם לא מגלים עניין בנתוני האינפלציה ובעליית המחירים. אבל כל מי שמגיע כיום לחנויות לבעלי חיים ורוכש מזון על בסיס קבוע לא יכול, שלא להבחין בקצב המסחרר, בו נוסקים המחירים בחודשים האחרונים. זה התחיל במחירי פחיות השימורים והמעדנים לכלבים וחתולים, שטיפסו ב-15% ואפילו 20% ברבעון האחרון והמשיך במחירי האוכל היבש, שהתייקרו בשיעור דומה וממשיכים להתייקר כמעט על בסיס חודשי.

אוכל לחתולים / צילום: תמונה פרטית

הנימוקים הרשמיים מוכרים היטב מהרבה מוצרים אחרים. "היצרן בחו"ל העלה מחירים בחדות עקב התייקרות חומרי הגלם, בעיקר הדגנים", "יש מחסור עולמי בגלל המלחמה באוקראינה" וכמובן "עלויות התובלה הימית קפצו".

אולי כל זה נכון, אבל היינו מצפים שגם בשאר העולם תירשם התייקרות בשיעור דו-ספרתי דומה לזה שבישראל. אז הנה דוגמה מארצות הברית מוכת האינפלציה. גם האמריקנים מתלוננים על העלייה החדה במחירי המזון לבעלי חיים בחודשים האחרונים ואפילו נותנים לה שם: "Petflation". אבל נכון לעכשיו מדד האינפלציה של הסקטור בארה"ב עומד על כ-5.7% מתחילת השנה, רחוק מאד מההתייקרות בישראל.

דובי בן גדליהו

החומוס שמשך אותנו בגלל המחיר כבר לא זול

אשתי ואני עברנו לא מזמן לירוחם, בחיפוש אחרי ישוב שקט, רגוע וכמובן - זול. המקום הראשון שבו אכלנו במקום החדש היה "חומוס אינתי", והבעלים דותן קידם את פנינו בשמחה והסביר לנו איפה כל הדברים החשובים בעיירה. אך תוך זמן קצר גילינו - המחירים עלו. מנת הבית התייקרה מ-28 שקלים ל-30 (עליה של 7%), ויכול להיות שתהיה עליית מחירים נוספת בקרוב. "המחיר של הכל עלה: הפיתות ב-18%, השמן ב-20%, החשמל התייקר במעל 5% ואפילו היין ב-4%. גם השכירות שלי צפויה להתייקר בקרוב, אבל אני לא יודע בכמה. לפחות חלק מהעלויות מתגלגלות לצרכנים, ואני עכשיו מתלבט אם להעלות עוד את המחירים - אבל כמה כבר אפשר?". בינתיים איכות החומוס ממשיכה למשוך אותנו לאינתי, אבל נראה שההתייקרויות בכל מקום.

חומוסיית ''חומוס אינתי'' / צילום: תמונה פרטית

עידן ארץ

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

בניין סופר מיקרו בקליפורניה / צילום: Shutterstock

שתי מניות שבבים פרסמו אתמול דוחות. איך הגיבו המשקיעים?

יצרנית השרתים סופר מיקרו לא עמדה בתחזיות האנליסטים ופרסמה הכנסות נמוכות מהצפוי ● גם חברת השבבים AMD פרסמה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון וספגה הורדה דרמטית במחיר המניה

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

הבשורה מאמריקה שהקפיצה את מניות הקנאביס, גם בת"א

ממשל ביידן הודיע כי הוא בוחן הקלות במגבלות על סם הקנאביס, ושלח את מניות החברות הגדולות בענף לזינוק של עשרות אחוזים בוול סטריט

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

מדד פוטסי הבריטי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

מגמה מעורבת באירופה; קוואלקום מזנקת במסחר המוקדם לאחר הדוחות

הדאקס עולה ב-0.1% ● הניקיי ירד ב-0.1% ● בסין לא התקיים מסחר לרגל יום הפועלים ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

גורם בענף הבנייה: 8,000 פועלים פלסטינים כבר נמצאים בישראל; במנהל האזרחי מכחישים

הגורם טוען כי מדובר בפועלים שכבר עבדו בעבר בארץ, וקיבלו לאחרונה אשרות חדשות מהשב"כ ● במנהל האזרחי מתעקשים: "אין כרגע אישור להכנסת פועלי בניין לישראל"

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"