גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קורולה קרוס החדשה: יש מאובזרות ומרווחות ממנה, אבל חובבי טויוטה יתאהבו

קורולה קרוס נחשבת למכונית נוחה, חסכונית, מרווחת וצפויה לשמור על ערכה יותר מאג"ח של ממשלת ארה"ב ● אבל היא לא זולה או מיועדת לחובבי ריגושים

טיוטה קורולה קרוס
טיוטה קורולה קרוס

טויוטה היא חברת ענק שמעדיפה לא לקחת סיכונים, לא שואפת לשנות את העולם ולא מאמינה במהפכות. המוטו שלה הוא "שיפור הדרגתי ומתמיד", ובעשורים האחרונים גישה זו הפכה אותה למותג הרכב החזק בעולם, ששואב אליו מדי שנה עשרות מיליוני לקוחות שלא אוהבים סיכונים.

החיסרון הבולט בפילוסופיה העסקית הזו הוא הסתגלות איטית לאירועים גלובליים "משבשים", כמו למשל המעבר המהיר של העולם לרכב חשמלי, שמוצא כיום את טויוטה בעמדת נחיתות. מן הצד השני, כמעט כל 11 מיליון כלי הרכב שטויוטה מייצרת מדי שנה ברחבי העולם, נמכרים עוד לפני שעלו על פסי הייצור שלהם, אז קשה לבוא אליה בטענות.

את הפילוסופיה נטולת הסיכונים ממצה ומתמצתת היטב גם טויוטה קורולה קרוס החדשה, שנחתה בישראל לאחרונה.

תחושת דז'ה וו

המכונית מאמצת את השם (והפלטפורמה ההנדסית) של הדגם המוכר והנמכר ביותר של המותג טויוטה בעולם. יש לה ממדים ובמפרט הנעה היברידית שפונים למכנה השיווקי הרחב ביותר שאפשר, והעיצוב החיצוני שלה הוא הזהירות בהתגלמותה.

למרות שהקורולה קרוס היא דגם חדש לחלוטין, מי שמתבונן בה בפעם הראשונה מקבל תחושת דז'ה וו, כאילו הוא כבר ראה אותה בעבר. התחושה הזו נובעת מפרופורציות קלאסיות של קרוס אובר משפחתי עם אורך נכבד וגובה מתון, פרופיל צד זקוף עם קשתות גלגלים רבועות ומודגשות, וחלונות צד גדולים כמו בהרבה רכב פנאי עדכניים. החרטום מזכיר את דגם הראב 4 הפופולרי, והמאפיין הבולט ביותר בו הוא הגריל הענק. גם עיצוב הזנב נטול זהות ייחודית. מדובר בעיצוב שדי קשה לזכור אחרי שחונים את הרכב, אם כי על כבישי ישראל גילינו שכל טויוטה חדשה, בוודאי בתצורת פנאי, יוצרת סנסציה בקרב מעריצי המותג.

תא הנוסעים שימושי מאוד למשפחות. סף הכניסה לרכב ממוקם בגובה נוח מאוד לנוסעים בכל הגילאים ובכל הממדים. המושבים הקדמיים נוחים ומספקים מקום מכובד לרגליים ולראש ותצפית בגובה מכובד על הנעשה מלפנים. המושב האחורי יכול להכיל בקלות שני מבוגרים פלוס מתבגר, אם כי בפלח המחיר הזה קיימים כלים שמציעים יותר מרווח. תא המטען רחב, יעיל ויכול להכיל נפח של כ-440 ליטר. קיפול מסעד המושב האחורי מאפשר לשנע חפצים באורך חריג.

מערך הפיקוד כולל לוח מחוונים דיגיטלי חד, עשיר במידע ושמרני בעיצובו. לצידו ניצב המסך "צף" בממדים מרשימים עם מערך נוח להתמצאות של תפריטים גדולים וגרפיקה נאה. לטובת מאותגרי התפריטים יש גם מערך די מקיף של מתגי שליטה פיזיים לצד מערכת המולטימדיה ועל ההגה. במילים אחרות, מדובר בהנדסת האנוש שתוכננה להיות ידידותית לבני כל הגילאים.

רמת האבזור התקני די מקיפה, וכוללת מערכת בטיחות שלא מחמיצה אף פיצ'ר עדכני. עם זאת, היינו שמחים לגג נפתח במקום גג הזכוכית הפנורמי שמחופה בווילון חשמלי. איכות הייצור והגימור גבוהה למדי, כצפוי מטויוטה, ויש כמות סבירה של משטחים בסביבת הנהג, אך הצבעים האפרפרים מדברים יותר אל ציי הרכב מאשר אל שוחרי סגנון החיים.

יעילות, חיסכון ואמינות

באירופה משווקת קורולה קרוס עם מערכת הנעה היברידית על בסיס מנוע 2 ליטר עם הספק כולל מכובד של 194 כ"ס, ויש אפילו גרסת הנעה כפולה עם מנוע חשמלי נוסף. אולם, לישראל מגיעה המכונית רק עם מערכת ההנעה ההיברידית הבסיסית והמוכרת של הקורולה סדאן, שמשלבת מנוע 1.8 ליטר בנזין עם מנוע חשמלי ומייצרת הספק של 140 כ"ס (לעומת 122 כ"ס בסדאן). המנוע משודך לתיבת הילוכים רציפה והמכלול הכולל יעיל, חסכוני ואמין אבל לא מרגש.

בנהיגה רגועה עם רגל קלה על דוושת הדלק, הרכב משייט לו בחרישיות על חשמל בלבד, וגם שיוט על הכביש המהיר מתבצע ללא מאמץ כאשר המנוע בקושי נשמע ברקע. נהגים רגועים יתוגמלו גם בצריכת דלק מרשימה בהחלט עבור קרוס-אובר מגודל שנעה ריאלית סביב 18 ק"מ לליטר, ויש גם אופציה לשייט על חשמל בלבד למרחקים קצרים.

מנגד, מי שיחרוג מהאזור החשמלי הנינוח של מערכת ההנעה הזו לצורך האצה בעלייה, עקיפה מזדמנת או סתם איזה ריגוש כביש חטוף, ייענש בצליל מנוע קולני ומחוספס בסל"ד גבוה, שיצנן את התלהבותו.

מחיר לא בדיוק "עממי"

גם התנהגות כביש מתוכננת עבור נהגים רגועים. בנהיגה בעיר ועל כבישים בין עירוניים הקרוס היא מכונית נעימה שסופגת היטב מהמורות קשוחות. יש לה יציבות כיוונית טובה במהירויות גבוהות וכושר תמרון מצוין ברחובות צפופים בזכות היגוי קליל וקוטר סיבוב מזערי. היא גם מדלגת ללא קושי על מדרכות גבוהות, ואפילו תצלח דרכי עפר, כל עוד לא נתקלים באבנים סוררות או בחריצים עמוקים.

מנגד, מי שינסה לאתגר את השלדה על כבישים מפותלים ומהירים יקבל את המסר "עזוב שטויות". ההיגוי לא מדויק מספיק עבור שעשועי כביש ויש גם מידה לא מבוטלת של נטיית גוף בפניות.

מחיר הבסיס של קורולה קרוס, עם חבילת אבזור סבירה עומד על כ-169 אלף שקל, ואף נוסק עד אזור 185 אלף שקל לגרסה מאובזרת. זה נשמע יקר עד שמגלים שהמחיר של הקורולה ההיברידית הרגילה, שנחשבת "המכונית העממית הישראלית" האולטימטיבית, מתחיל כיום ביותר מ-150 אלף שקל. המחיר של טויוטה ראב 4, שרשימת ההמתנה אליו נמתחת כיום על פני רבעונים רבים, מתחיל באזור ה-200 אלף שקל.

אז נכון שבמחיר הזה יש בשוק מתחרות יותר מרווחות, חזקות ולא פחות מאובזרות מקורולה קרוס. אבל לטויוטה יש את קהל החסידים הנאמן שלה בשוק הפרטי והמוסדי, שלרוב מתאפיין בציבור שמרני שאינו חובב ריגושים. ועבורם הקורולה קרוס היא התגלמות השאיפות.

חלק מהמתחרות

סובארו XV קרוסטרק
162 עד 173 אלף שקל עולה גרסת הקרוסטרק עם מנוע 2 ליטר. בסיס הגלגלים ארוך מעט ותא הנוסעים מרווח ומאובזר. המנוע, שמשודך לתיבה רציפה, מייצר 156 כ"ס. הבונוס הוא מערכת הנעה כפולה ומרווח גחון לשטח מאתגר.

סובארו XV קרוסטרק

סקודה קארוק
171 עד 191 אלף שקל עולה המכונית. יש לה ממדים מכובדים, בסיס גלגלים באורך 2.64 מ' ותא נוסעים מרווח מאובזר ואיכותי היטב עם תא מטען של 500 ליטר. המנוע הוא 1.5 ליטר טורבו עם 150 כ"ס, שמשודך לתיבה כפולת מצמדים.

סקודה קארוק

סיטרואן C5 איירקרוס
171 אלף שקל עולה גרסת הבסיס של סיטרואן C5. למכונית יש ממדים מכובדים תודות לבסיס גלגלים באורך 2.73 מ'. נפח תא המטען הוא 580 ליטר. המנוע הוא 1.2 ליטר טורבו בהספק 130 כ"ס. תא הנוסעים כולל טכנולוגיות מתקדמות.

סיטרואן C5 איירקרוס

עוד כתבות

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר, והבעל נותר בלי זכויות בבית

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה עברה לירידות

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?