גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קורולה קרוס החדשה: יש מאובזרות ומרווחות ממנה, אבל חובבי טויוטה יתאהבו

קורולה קרוס נחשבת למכונית נוחה, חסכונית, מרווחת וצפויה לשמור על ערכה יותר מאג"ח של ממשלת ארה"ב ● אבל היא לא זולה או מיועדת לחובבי ריגושים

טיוטה קורולה קרוס
טיוטה קורולה קרוס

טויוטה היא חברת ענק שמעדיפה לא לקחת סיכונים, לא שואפת לשנות את העולם ולא מאמינה במהפכות. המוטו שלה הוא "שיפור הדרגתי ומתמיד", ובעשורים האחרונים גישה זו הפכה אותה למותג הרכב החזק בעולם, ששואב אליו מדי שנה עשרות מיליוני לקוחות שלא אוהבים סיכונים.

החיסרון הבולט בפילוסופיה העסקית הזו הוא הסתגלות איטית לאירועים גלובליים "משבשים", כמו למשל המעבר המהיר של העולם לרכב חשמלי, שמוצא כיום את טויוטה בעמדת נחיתות. מן הצד השני, כמעט כל 11 מיליון כלי הרכב שטויוטה מייצרת מדי שנה ברחבי העולם, נמכרים עוד לפני שעלו על פסי הייצור שלהם, אז קשה לבוא אליה בטענות.

את הפילוסופיה נטולת הסיכונים ממצה ומתמצתת היטב גם טויוטה קורולה קרוס החדשה, שנחתה בישראל לאחרונה.

תחושת דז'ה וו

המכונית מאמצת את השם (והפלטפורמה ההנדסית) של הדגם המוכר והנמכר ביותר של המותג טויוטה בעולם. יש לה ממדים ובמפרט הנעה היברידית שפונים למכנה השיווקי הרחב ביותר שאפשר, והעיצוב החיצוני שלה הוא הזהירות בהתגלמותה.

למרות שהקורולה קרוס היא דגם חדש לחלוטין, מי שמתבונן בה בפעם הראשונה מקבל תחושת דז'ה וו, כאילו הוא כבר ראה אותה בעבר. התחושה הזו נובעת מפרופורציות קלאסיות של קרוס אובר משפחתי עם אורך נכבד וגובה מתון, פרופיל צד זקוף עם קשתות גלגלים רבועות ומודגשות, וחלונות צד גדולים כמו בהרבה רכב פנאי עדכניים. החרטום מזכיר את דגם הראב 4 הפופולרי, והמאפיין הבולט ביותר בו הוא הגריל הענק. גם עיצוב הזנב נטול זהות ייחודית. מדובר בעיצוב שדי קשה לזכור אחרי שחונים את הרכב, אם כי על כבישי ישראל גילינו שכל טויוטה חדשה, בוודאי בתצורת פנאי, יוצרת סנסציה בקרב מעריצי המותג.

תא הנוסעים שימושי מאוד למשפחות. סף הכניסה לרכב ממוקם בגובה נוח מאוד לנוסעים בכל הגילאים ובכל הממדים. המושבים הקדמיים נוחים ומספקים מקום מכובד לרגליים ולראש ותצפית בגובה מכובד על הנעשה מלפנים. המושב האחורי יכול להכיל בקלות שני מבוגרים פלוס מתבגר, אם כי בפלח המחיר הזה קיימים כלים שמציעים יותר מרווח. תא המטען רחב, יעיל ויכול להכיל נפח של כ-440 ליטר. קיפול מסעד המושב האחורי מאפשר לשנע חפצים באורך חריג.

מערך הפיקוד כולל לוח מחוונים דיגיטלי חד, עשיר במידע ושמרני בעיצובו. לצידו ניצב המסך "צף" בממדים מרשימים עם מערך נוח להתמצאות של תפריטים גדולים וגרפיקה נאה. לטובת מאותגרי התפריטים יש גם מערך די מקיף של מתגי שליטה פיזיים לצד מערכת המולטימדיה ועל ההגה. במילים אחרות, מדובר בהנדסת האנוש שתוכננה להיות ידידותית לבני כל הגילאים.

רמת האבזור התקני די מקיפה, וכוללת מערכת בטיחות שלא מחמיצה אף פיצ'ר עדכני. עם זאת, היינו שמחים לגג נפתח במקום גג הזכוכית הפנורמי שמחופה בווילון חשמלי. איכות הייצור והגימור גבוהה למדי, כצפוי מטויוטה, ויש כמות סבירה של משטחים בסביבת הנהג, אך הצבעים האפרפרים מדברים יותר אל ציי הרכב מאשר אל שוחרי סגנון החיים.

יעילות, חיסכון ואמינות

באירופה משווקת קורולה קרוס עם מערכת הנעה היברידית על בסיס מנוע 2 ליטר עם הספק כולל מכובד של 194 כ"ס, ויש אפילו גרסת הנעה כפולה עם מנוע חשמלי נוסף. אולם, לישראל מגיעה המכונית רק עם מערכת ההנעה ההיברידית הבסיסית והמוכרת של הקורולה סדאן, שמשלבת מנוע 1.8 ליטר בנזין עם מנוע חשמלי ומייצרת הספק של 140 כ"ס (לעומת 122 כ"ס בסדאן). המנוע משודך לתיבת הילוכים רציפה והמכלול הכולל יעיל, חסכוני ואמין אבל לא מרגש.

בנהיגה רגועה עם רגל קלה על דוושת הדלק, הרכב משייט לו בחרישיות על חשמל בלבד, וגם שיוט על הכביש המהיר מתבצע ללא מאמץ כאשר המנוע בקושי נשמע ברקע. נהגים רגועים יתוגמלו גם בצריכת דלק מרשימה בהחלט עבור קרוס-אובר מגודל שנעה ריאלית סביב 18 ק"מ לליטר, ויש גם אופציה לשייט על חשמל בלבד למרחקים קצרים.

מנגד, מי שיחרוג מהאזור החשמלי הנינוח של מערכת ההנעה הזו לצורך האצה בעלייה, עקיפה מזדמנת או סתם איזה ריגוש כביש חטוף, ייענש בצליל מנוע קולני ומחוספס בסל"ד גבוה, שיצנן את התלהבותו.

מחיר לא בדיוק "עממי"

גם התנהגות כביש מתוכננת עבור נהגים רגועים. בנהיגה בעיר ועל כבישים בין עירוניים הקרוס היא מכונית נעימה שסופגת היטב מהמורות קשוחות. יש לה יציבות כיוונית טובה במהירויות גבוהות וכושר תמרון מצוין ברחובות צפופים בזכות היגוי קליל וקוטר סיבוב מזערי. היא גם מדלגת ללא קושי על מדרכות גבוהות, ואפילו תצלח דרכי עפר, כל עוד לא נתקלים באבנים סוררות או בחריצים עמוקים.

מנגד, מי שינסה לאתגר את השלדה על כבישים מפותלים ומהירים יקבל את המסר "עזוב שטויות". ההיגוי לא מדויק מספיק עבור שעשועי כביש ויש גם מידה לא מבוטלת של נטיית גוף בפניות.

מחיר הבסיס של קורולה קרוס, עם חבילת אבזור סבירה עומד על כ-169 אלף שקל, ואף נוסק עד אזור 185 אלף שקל לגרסה מאובזרת. זה נשמע יקר עד שמגלים שהמחיר של הקורולה ההיברידית הרגילה, שנחשבת "המכונית העממית הישראלית" האולטימטיבית, מתחיל כיום ביותר מ-150 אלף שקל. המחיר של טויוטה ראב 4, שרשימת ההמתנה אליו נמתחת כיום על פני רבעונים רבים, מתחיל באזור ה-200 אלף שקל.

אז נכון שבמחיר הזה יש בשוק מתחרות יותר מרווחות, חזקות ולא פחות מאובזרות מקורולה קרוס. אבל לטויוטה יש את קהל החסידים הנאמן שלה בשוק הפרטי והמוסדי, שלרוב מתאפיין בציבור שמרני שאינו חובב ריגושים. ועבורם הקורולה קרוס היא התגלמות השאיפות.

חלק מהמתחרות

סובארו XV קרוסטרק
162 עד 173 אלף שקל עולה גרסת הקרוסטרק עם מנוע 2 ליטר. בסיס הגלגלים ארוך מעט ותא הנוסעים מרווח ומאובזר. המנוע, שמשודך לתיבה רציפה, מייצר 156 כ"ס. הבונוס הוא מערכת הנעה כפולה ומרווח גחון לשטח מאתגר.

סובארו XV קרוסטרק

סקודה קארוק
171 עד 191 אלף שקל עולה המכונית. יש לה ממדים מכובדים, בסיס גלגלים באורך 2.64 מ' ותא נוסעים מרווח מאובזר ואיכותי היטב עם תא מטען של 500 ליטר. המנוע הוא 1.5 ליטר טורבו עם 150 כ"ס, שמשודך לתיבה כפולת מצמדים.

סקודה קארוק

סיטרואן C5 איירקרוס
171 אלף שקל עולה גרסת הבסיס של סיטרואן C5. למכונית יש ממדים מכובדים תודות לבסיס גלגלים באורך 2.73 מ'. נפח תא המטען הוא 580 ליטר. המנוע הוא 1.2 ליטר טורבו בהספק 130 כ"ס. תא הנוסעים כולל טכנולוגיות מתקדמות.

סיטרואן C5 איירקרוס

עוד כתבות

הבעיה של טראמפ: איך מנצחים אויב שמודד ניצחון בהישרדות?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

גם מחיר כלכלי ואישי: הדילמה של טראמפ בדרך למלחמה רחבה

ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● ראש ממשלת פולין: על אזרחינו באיראן לעזוב במיידי - ייתכן שבעוד כמה שעות הם לא יוכלו לצאת ● בשיא המתיחות: המפגינים באיראן מרימים ראש ● עדכונים שוטפים

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בת"א; הדולר מתחזק מול השקל

מדד ת"א 90 יורד בכ-1.7%, ת"א 35 מאבד מערכו כ-0.5% ● נייס מזנקת בכ-12% לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים ● עדכונים שוטפים

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

"הרבעון החזק ביותר בתולדות למונייד": המניה מזנקת אחרי הדוחות

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ●אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום