גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קייטו נטוורקס של שלמה קרמר מגיעה לפורמולה

קבוצת המרוצים של פורשה חתמה לאחרונה על הסכם שת"פ עם חברת הסייבר הישראלית קייטו נטוורקס, במסגרת אליפות העולם התשיעית של פורמולה E ● הפיתוח של קייטו יסייע לצוות המרוצים להאיץ ולאבטח את זמינות המידע הנדרש לנהגים לקבלת החלטות בזמן אמת ●  אירועים ומינויים 

דגם 99X Electric מהדור השלישי והחדש / צילום: Tag Heuer Porsche Formula E
דגם 99X Electric מהדור השלישי והחדש / צילום: Tag Heuer Porsche Formula E

לפני קצת פחות מעשור יצא לדרך מרוץ הפורמולה E, שכולל רק מכוניות חשמליות. בין מותגי היוקרה שבחרו לקחת בו חלק נמנים יגואר, מקלארן, מזארטי וגם פורשה.

לאחרונה חתמה קבוצת המרוצים של פורשה על הסכם שיתוף-פעולה עם חברת הסייבר הישראלית קייטו נטוורקס, המספקת שירות ענן גלובלי מבוסס תשתיות תקשורת ואבטחת מידע. ההיקף הכספי של העסקה לא נמסר.

הפיתוח של קייטו יסייע לצוות המרוצים להאיץ ולאבטח את זמינות המידע הנדרש לנהגים לקבלת החלטות בזמן אמת. מדובר במידע המגיע מהמכונית עצמה, החל מטמפרטורת הצמיגים ועד למצב וניצולת הסוללות. המידע הזה נאסף לא רק בזמן המרוץ עצמו אלא במשך שנים של פיתוח ועשרות מרוצים, כך שהוא מאפשר לייצר תובנות רחבות ועמוקות.

שיתוף-הפעולה מתקיים במסגרת אליפות העולם התשיעית של פורמולה E. מרוץ פתיחת העונה התקיים החודש במקסיקו, והקבוצה הגיעה למקום השני. מדובר בליגה שכוללת 16 סבבי מרוצים, שמתקיימים ב-11 מדינות - מלבד מקסיקו, מדובר בסעודיה, הודו, דרום אפריקה, ברזיל, גרמניה, מונקו, אינדונזיה, ארה"ב, איטליה ואנגליה.

קייטו נטוורקס הוקמה על ידי שלמה קרמר (ממייסדי צ'ק פוינט ואימפרבה) וגור שץ (Incapsula), וגייסה עד היום כ-530 מיליון דולר מקרנות הון בינלאומיות, לפי שווי של 2.5 מיליארד דולר. החברה מעסיקה 750 עובדים, וב-2022 הודיעה על קצב הכנסות שנתי של יותר מ-100 מיליון דולר. בין לקוחותיה נמנים כ-1,600 ארגונים וחברות מ-150 מדינות.

שלמה קרמר, מנכ״ל ומייסד-שותף, קייטו נטוורקס / צילום: איל יצהר

לדברי קרמר, "כמו עסקים פרטיים, גם עולם הספורט המוטורי עובר טרנספורמציה דיגיטלית. ליגת פורמולה E הפכה לקרקע פורייה לחידושים טכנולוגיים לא רק בתחום הזה, אלא עבור תעשיית הרכב כולה".

הצלחה נוספת ל"פאודה" בנטפליקס

הסדרה הישראלית "פאודה" רושמת הצלחה בעולם: העונה הרביעית עלתה החודש בנטפליקס וכבר מככבת ברשימת 10 הסדרות הפופולריות ביותר במדינות רבות. בלבנון, בצ'כיה וביוון היא ממוקמת במקום הראשון; בהודו, בהולנד ובפולין היא במקום השני; ובצרפת, באיטליה ובקניה - במקום השלישי. הסדרה רושמת הצלחה גם באיחוד האמירויות, בבלגיה, בפורטוגל ובברזיל.

הסדרה ''פאודה'' / צילום: באדיבות yes

העונה הרביעית בסדרה שיצרו ליאור רז ואבי יששכרוף שודרה בישראל ב-yes בקיץ האחרון. חודש לאחר מכן צייץ יששכרוף בטוויטר כי הגרסה ההודית של הסדרה, "טאנאאב", תעלה לשידור בקרוב.

"אנחנו שמחים לראות את התגובה החיובית שהעונה הרביעית של 'פאודה' זוכה לה ברחבי העולם, אם באירופה ואם במקומות אחרים כמו המזרח התיכון ואפריקה", אומר יששכרוף לגלובס. "אומנם מוקדם עדיין לסכם, אבל התגובה בימים הראשונים בהחלט מעודדת".

לדברי רז, "מאוד מפתיע ומרגש לראות שעונה רביעית של סדרה ישראלית מצליחה כל-כך בכל העולם. אנחנו מקווים שכולם ייהנו מהסדרה".

מי רוצה לנהל את מטוס ראש הממשלה?

משרד ראש הממשלה פרסם מכרז למשרה חדשה: מנהל מערך מטוס ראשי המדינה. לפי המכרז, מדובר בדרגה בכירה ובאחריות כוללת לניהול מערך ההפעלה והתחזוקה השוטפת של מטוס ראשי המדינה "כנף ציון", והמערך המנהלי התומך שלו.

המכרז מהווה אישוש נוסף לכוונת ראש הממשלה בנימין נתניהו להכניס סוף סוף לפעילות את "כנף ציון", שנבנה בתע"א בעלות של יותר מחצי מיליארד שקל.

נזכיר כי תהליך הבנייה של המטוס והעלות שלו זכו לביקורת חריפה של מבקר המדינה. בשל המשבר הפוליטי שהחל ב-2018, ולאחר מכן מגפת הקורונה, הוא לא נכנס לשימוש, וראש הממשלה הקודם יאיר לפיד אמר מפורשות כי אין לו כל כוונה להשתמש בו.

המטוס המתין בהאנגר, אך עם בחירת הממשלה הנוכחית, החלה החזרתו לכשירות. בשבוע שעבר פרסמנו בגלובס את ההנחיה שהעביר משרד ראש הממשלה דרך משרד הביטחון לתעשייה האווירית להכינו לשימוש בהקדם האפשרי, על מנת לשמש את ראש הממשלה ואת הנשיא בנסיעותיהם הרשמיות.

עם זאת, עדיין לא ברור כיצד יתופעל המטוס: חיל האוויר אמור להפעיל אותו באמצעות טייסים ויחידה שלמה שיוחדו לכך, אך בשלב הזה אין עדיין טייסים מהחייל שהוכשרו למטוס. נראה כי את הטיסות הראשונות יטיסו טייסי התעשייה האווירית.

חדשות טובות

בינת סמך, העוסקת בניהול מערכות מידע לארגונים, והמרכז הישראלי לתעסוקה נתמכת ישתפו פעולה בגיוס עובדים עם מוגבלות בפעילותה בתל אביב, ברחובות ובירושלים.

עוד כתבות

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

נגישות או עיוות? מספר תווי הנכה זינק מ־405 אלף ל־628 אלף בתוך שנתיים

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

מבנים צבאיים ותשתיות טרור של חיזבאללה הותקפו בידי חיל האוויר

דיווח: גורמים במשרד החוץ במזכר פנימי לבלינקן - "ישראל מפרה את החוק הבין-לאומי" • המטח של חיזבאללה למירון: ככל הנראה בתגובה לחיסול 2 מחבלי הארגון מוקדם יותר בדרום לבנון, 14 אזרחים לבנונים נפצעו בתקיפות • משפחות חטופים הדליקו כתובות אש על איילון צפון • עדכונים בולטים 

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד