גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפרסומאים החדשים: יותר צעירים מרוויחים מעל 100 אלף דולר בשנה מתוכן דיגיטלי

עולם שיווק המשפיענים מוערך ביותר מ־16 מיליארד דולר בשנה ונמצא במגמת עלייה - אך לא בהכרח על חשבון הפרסום המסורתי ● סקר חדש שערכה ארטליסט הישראלית מצביע על גידול בשיעור הצעירים שמרוויחים יותר מ־100 אלף דולר בשנה מתוכן דיגיטלי

סרטונים של יוצרי הטיקטוק charli d’amelio, קאבי ליים, mreviatar / צילום: צילומי מסך מטיקטוק
סרטונים של יוצרי הטיקטוק charli d’amelio, קאבי ליים, mreviatar / צילום: צילומי מסך מטיקטוק

יוצרי התוכן ממשיכים להעמיק את אחיזתם בעולם הפרסום הדיגיטלי, הופכים ליצרני פרסומות עבור המותגים הגדולים בעולם, ורבים יותר מבעבר מצליחים להתפרנס מכך - כך עולה מסקר רחב־היקף שערכה חברת הקריאייטיב והטכנולוגיה Artlist בקרב כ־5,000 יוצרים בגילאי 16־34 מרחבי העולם. הסקר נערך בינואר 2023, והוא בא בהמשך לסקר דומה שנערך במחצית הראשונה של 2021.

הקמעונאים מדברים על דור ה-Z, אבל כדאי להם להתכונן לדור האלפא | ניתוח
במשך שבוע ניסינו להחליף את גוגל בטיקטוק, וזה עבד טוב משחשבנו | בדיקת גלובס

כ־37% ממשתפי הסקר מגדירים את התוכן שלהם כסרטים קצרים (הכוונה אינה לסרטי קולנוע קצרים, אלא למגוון רחב יותר של קטעי וידאו), וכ־34% מגדירים את התוכן שלהם כפרסומות. לעומת זאת, תכנים מסוג Vlog (בלוגים בווידאו) נמצאים בירידה משמעותית, ולפי ארטליסט, הסיבה לכך היא שאומנם ליוצרי התוכן חשובה האותנטיות, אך חשוב להם גם לייצר רווח עסקי.

עובדים עם מותגים

"אחת המגמות הבולטות היא UGC - User-generated content", מסביר לירן פרידמן, ראש מחלקת מותג בארטליסט. "זה עולם יחסית חדש, שהמון מותגים וחברות גדולות לומדים להכיר. הרעיון הוא שאנשים יוצרים תוכן מסחרי מטעם עצמם, והחברות משתמשות בו כפרסום. בעצם, זה עוד ערוץ של מוניטיזציה ליוצרי תוכן. אגב, לא צריך הרבה עוקבים כדי להיכנס אליו, אתה יכול לייצר מודעות לחברות, והן ישלמו לך פר מודעה".

 

איך זה עובד?
"כמותג אני בא לקריאטור, גם אם הוא מאוד קטן, ומבקש ממנו לדבר על המוצר שלי. כשיש תוצר, אני לוקח אותו ורץ עליו כמודעה. זה לא לוקח למשרדי פרסום את העבודה, הם בעצמם משתמשים בכלי הזה. העוגה התרחבה לחלוטין, זה לא בא על חשבון אחרים, פשוט יש יותר פלטפורמות, כלים ויוצרים להשתמש בהם. התוכן הקצר לצריכה מהירה נמצא במגמת צמיחה".

רבים מהמשיבים שלכם הם בני דור ה־Z, שמאמינים בצריכה נבונה ולא בקפיטליזם חזירי. איך זה מסתדר עם היותם יצרני פרסומות?
"דור ה־Z גדל על צריכת תוכן. הוא יודע הרבה יותר טוב איך לעשות כסף באינטרנט, אבל הוא עושה את זה בצורה אותנטית - אותנטיות היא שם המשחק. חברות הבינו שכדי להגיע לדור ה־Z (וגם לאחרים, זו מגמה גלובלית), אי־אפשר לייצר פרסומות מלוטשות - הן פחות עובדות בפלטפורמות כמו יוטיוב, פייסבוק ואינטסגרם.

"הגולשים היום מחפשים אותנטיות, עד לרמה שקשה אפילו לקלוט שזו פרסומת. זה יכול להתאים לכל חברה, בין אם יש לה מוצרים פיזיים, ובין אם היא מציעה שירותים באתר אינטרנט אגב, גם אנחנו בארטליסט משתמשים ביוצרי התוכן כדי שיציגו את הכלים שלנו. הם מצלמים את האתר עם הטלפון, וזה מרגיש הכי אותנטי".

יוצרים במולטי־צ'אנל

מבין משיבי הסקר, כ־60% השיבו כי הם מתפרנסים מיצירת התוכן שהם מייצרים ומעלים לרשת (עלייה של 10% לעומת 2021), לעומת כ־40% שעושים זאת כתחביב.

עד כמה הפעילות הזו רווחית? כ־50% מרוויחים עד 5,000 דולר לשנה, כ־11% מרוויחים 5,000־10,000 דולר, עבור כ־16% מדובר ב־10־30 אלף דולר, שיעור דומה (17%) מרוויחים 30־100 אלף דולר, ו־7% מגיעים ליותר מ־100 אלף דולר לשנה מתוכן הווידאו שלהם.

"הנתון הכי מעניין ומפתיע בעיניי הוא הגידול בשיעור היוצרים שמרוויחים מעל 100 אלף דולר בשנה - מ־3% בשנת 2021 ל־7% היום", אומר פרידמן. "ליוצר תוכן יש יותר ערוצים לפעול בהם, ולעשות יותר כסף. הוא יכול לפרוץ דרך טיקטוק, יוטיוב שורטס או אינסטגרם, ולהשיג קהל לפלטפורמות אחרות שבהן הוא פעיל.

"למעשה, לראשונה זה שנים רבות אפשר לייצר פיסת תוכן, ולפרסם אותה בשלוש פלטפורמות במקביל - בלי לערוך התאמות לכל פלטפורמה. יוצרי התוכן פועלים במולטי־צ'אנל".

בין הדמויות הבולטות בזירה הזו ניתן למנות את מיסטר ביסט, שמציג סרטונים שבהם הוא מציב אתגרים לעצמו או לצופיו (לאחרונה הצליח לגייס כך מימון לניתוחי הסרת קטרקט לאלף בני אדם חסרי אמצעים שסבלו מעיוורון מלא או חלקי). לדעת פרידמן, הוא עשוי להפוך השנה ליוטיובר הראשון שהוא מיליארדר.

שחקנית טיקטוק חזק היא צ'רלי דמיליו, "אושיה שפרצה בזכות ריקודים בטיקטוק, והיום לה ולמשפחה שלה יש אימפריה של מוצרים שסובבים סביב האישיות שלה - פודקאסטים, ספרים, סדרות ריאליטי וליין של איפור".

@khaby.lame "Following your dreams and setting goals in life can be tough at times, but the feeling of accomplishment and happiness when you achieve them is unbeatable. After hours of patience and hard work, I finally caught my first fish, first time I was fishing! And just like that, life reminded me that good things come to those who wait and put in the effort. This truly makes the difference. Don't give up on your dreams and keep pushing towards your goals. You never know what amazing things you'll achieve. HAPPINESS is a feeling that comes from within, and no one can define it for you. So when people try to tell you that you're not happy, just remember that it's your life and your happiness. Don't let others dictate how you feel. This is a new Year, a new adventure, a new beginning! #tiktokfishing #happiness #followyourdreams #nevergiveup ♬ original sound - Khabane lame

שחקן מעניין נוסף הוא קאבי ליים, ש"כל הסרטונים שלו מבוססים על פנטומימה, כלומר תוכן מאוד נגיש וגלובלי - מה שעזר לו להשיג חוזים עם כמה מותגים גדולים, כמו למשל הוגו בוס".

מבין הישראלים בולט אביתר עוזרי, שפועל תחת הכינוי mreviatar ורושם יותר מ־10 מיליון עוקבים.

ארטליסט, שהוקמה ב־2016, מפעילה קטלוג מוזיקה וסרטוני וידאו ליוצרי תוכן פרטיים ולחברות. כאחת השחקניות הגלובליות המובילות בתחום, שמתחרה בשאטרסטוק ובאדובי, יש לה יותר מ־17 מיליון לקוחות רשומים. הקטלוג שלה כולל יותר ממיליון תכנים דיגיטליים.

בשנה האחרונה רכשה החברה את בית התוכנה FXhome מאנגליה, המייצר כלים לעריכת וידאו ותמונה. "ברור לנו שעולם שיווק המשפיענים, שמוערך ביותר מ־16 מיליארד דולר בשנה (נתוני סטטיסטה, ג"ח), הוא חלק בלתי נפרד מהכלכלה העולמית", מסביר פרידמן את הרציונל למהלך. "המהלך הזה מאפשר לנו לתת פתרון משלים מקצה לקצה".

כלי הבינה המלאכותית נכנסים לתחומים שמשיקים לכם. אתה חושש מהיום שהם יתחרו בכם?
"הבינה המלאכותית היוצרת מאפשרת לייצר תוכן יותר מהר וטוב, אבל זה עדיין לא יחליף בשנים הקרובות יוצרי תוכן אמיתיים עם טאץ' אנושי. היא תהיה כלי עזר ליצירת תוכן, ומי שלא יידע לאמץ אותה, יישאר מאחור. כבר היום אנחנו מכניסים בינה מלאכותית גם בקטלוגים וגם בעריכה. למשל, אנחנו דוגמים את הקטלוגים שלנו, כדי לייצר מהם תכנים חדשים.

"אגב, אחת הסוגיות המהותיות בתחום הזה היא רישיון השימוש. עדיין לא ברור איזה רישיון צריך לתכנים ש־AI יודע לייצר, כי הוא הרי דוגם יצירות של אנשים אחרים באינטרנט".

התחזקות טיקטוק

בפסטיבל החדשנות DLD TEL AVIV, שהתקיים לאחרונה, סיפרה אנה פלקין, מנהלת מחלקת לקוחות עסקיים בטיקטוק ישראל, כי לרשת החברתית "יש כלי בינה מלאכותית שמאפשר לנו ללמוד את הרשת ולהבין את השורה התחתונה. טיקטוק שמה דגש על הסרטונים הקצרים, כש־50% מהמילניאלים אמרו שהם מעדיפים לוותר על הטלוויזיה והסטרימינג, מאשר על הטיקטוק".

הנתונים של ארטליסט תומכים באמירה זו, כאשר כ־18% מהמשיבים אמרו כי הם מעלים תכנים בטיקטוק, לעומת 10% ב־2021. עם זאת, הפלטפורמה החזקה והמשמעותית ביותר נותרת יוטיוב, עם כ־67% מהמשיבים. במקום השני נמצאת אינסטגרם, עם כ־46% מהיוצרים (לעומת 37% ב־2021), וזאת ככל הנראה בזכות העובדה שאינסטגרם האריכה את משך זמן הסטוריז ונתנה במה לתכנים ארוכים ונוספים.

למרות שיוטיוב חזקה, חלה ירידה משמעותית במספר היוצרים שמגדירים את עצמם יוטיוברים. אם בשנים קודמות הם היו השחקנים החזקים, ובשנה שעברה רק 35% הגדירו את עצמם ככאלה - השנה מדובר ב־19% בלבד. כ־28% מגדירים את עצמם יוצרי תוכן, וכ־25% מגדירים את עצמם כיוצרי פרילאנס.

כאשר בוחנים את התחומים שבהם פעילים יוצרי התוכן הכי הרבה, מגלים כי הלייף סטייל נמצא במקום הראשון ועוקף את הטיולים, שירדו למקום השני. תחום הגיימינג נמצא בצניחה משמעותית מ-16% ל-5%, וגם תחום ההדרכות נחלש - מ-11% ל-3% בלבד.

אם ב-2021 יותר מ-40% העידו כי הם עוסקים בתחום יצירת הווידאו רק שנה-שנתיים - השנה ניתן לראות כי רק 24% עוסקים בתחום מתחת לשנתיים, 36% עוסקים בתחום 3-10 שנים, ו-20% עוסקים בתחום 10-20 שנה.

מגמה דומה המעידה על התמקצעות בתחום ניתן לראות בכמות קטעי הווידאו שיוצרי התוכן נעלים בחודש: כ-60% מפיקים 2-10 קטעי וידאו בחודש, 20% מפיקים 11-40 קטעי וידאו, וכ-7% מעלים מעל 41 קטעי וידאו.

עוד כתבות

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

"היום הגדול ביותר לאייפד": אפל חושפת דגמי טאבלט חדשים וממשיכה להתעלם מה-AI

אפל השיקה את דגמי האייפד הראשונים מאז אוקטובר 2022 ● החברה הודיעה כי היא תכניס את המעבד החזק ביותר שלה עד כה, M4, לאייפדים החדשים ● ומה עם בינה מלאכותית? בינתיים זה לא בלקסיקון

ארי הרו / צילום: ניצן שפיר

6 חודשי עבודות שירות לארי הרו, לשעבר ראש הסגל בלשכת רה"מ

גזר הדין ניתן בעקבות הסדר טיעון שחתמה הפרקליטות עם הרו כחלק מהסכם עד המדינה עמו בפרשות 1000 ו-2000 ● במסגרת ההסדר הרו הודה והורשע בעבירה של מרמה והפרת אמונים בפרשת 3H גלובל ● כן נגזרו עליו קנס של 700 אלף שקל וחצי שנת מאסר על-תנאי

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חברת הדירוג S&P תפרסם בסוף השבוע את עדכון לדירוג האשראי של ישראל: מה צפוי בו?

אחרי שהורידה בהפתעה את הדירוג של ישראל בחודש אפריל, צפויה S&P לפרסם סקירה נוספת ביום שישי ● באוצר מתוחים, אבל מעריכים שלא חלה הרעה במצב הביטחוני שמצדיקה הפחתה נוספת ● החשב הכללי מעדיף לפי שעה להתמקד בגיוס חוב מהמוסדיים הישראלים

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

המיליארדר שנפטר מהמניה הלוהטת של השווקים מסביר למה

המשקיע המיליארדר סטנלט דרוקנמילר לא ידע עד לפני שנתיים איך מאייתים את השם אנבידיה ● "רכשתי אותה, וחודש אחר כך, הושק ה-ChatGPT, ואפילו זקן כמוני הצליח להבין מה זה, אז הגדלתי את הפוזיציה שלי בהרבה" ● דרוקנמילר סבור שמפץ הבינה המלאכותית עלול להסתיים בקרוב

140 מיליארד שקל, מדד מניות אחד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האם טרנד ההשקעה שסוחף את הישראלים מסוכן, ולמה יש מי שחושב ש"זו קטסטרופה"

מסלולים עוקבי S&P 500 הולכים וצומחים בקצב מסחרר. בכל מוצרי החיסכון וההשקעה בישראל, לטווחים ארוכים בינוניים וקצרים, מוצעים מסלולים שעוקבים אחר מדד הדגל האמריקאי ● בינתיים המדד הניב בעיקר תשואות חיוביות, אבל המומחים מזהירים שיש גם סכנות בתופעה, הן לחוסכים והן למשק הישראלי

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

וויז מציגה את הגיוס הגדול של חברה ישראלית אי פעם

חברת הסייבר בניהולו של אסף רפפורט מציגה קצב צמיחה מסחרר ושורת צעדים שאפתניים ● ארבע שנים בלבד אחרי הקמתה, הכריזה וויז על גיוס של מיליארד דולר ● בין המשקיעים: הקרן האמריקאית הגדולה אנדריסן הורוביץ ● בשוק תוהים: עד לאן היא יכולה לצמוח?

מתחם תעש השלום / צילום: טלי בוגדנובסקי

המכרז במתחם תעש בת"א: כמה תעלה דירה באזור המבוקש?

מכירת הקרקע ל-528 דירות במתחם תעש השלום הוכיחה שיש ביקוש גבוה לקרקעות אטרקטיביות, אך המחישה עד כמה הענף רחוק משיאי עבר ● ודאי כשבצד הסיכון יש גם זיהום שטרם טופל

יבוא כלי רכב לנמל אילת / צילום: Shutterstock

יבואנית טויוטה בישראל: צפויים חוסרים בדגמי הרכב הפופולריים

יוניון מוטורס מודיעה על "השפעה מיידית" בשיווק קורולה ו־CH-R, ומוסרת שתעביר את המלאי הקיים לחברות הליסינג כמתוכנן, אך "לא תוכל להיענות לכל הביקוש"

במצרים מעריכים: נתניהו יכול להכריז על ניצחון בימים הקרובים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הערכות המצריות להמשך המלחמה, איך ניצחון של טראמפ ישפיע על התמודדות מול איראן ומה הפך את איראן וישראל לאויבות ● כותרות העיתונים בעולם 

מגדל יורוקום ברמת גן / הדמיה: חברת קנדה ישראל, מילוסלבסקי אדריכלים

מ-6 קומות ל-60: התוכנית של מגדל יורוקום ברמת גן עולה שלב

רמת גן המליצה להפקיד את התוכנית לבניית מגדל יורוקום של קנדה ישראל, שיכלול 60 קומות בעירוב שימושים למגורים, לתעסוקה ולמסחר ● רמת גן מאשרת תוכנית עירונית חלופית לתמ"א 38, הכוללת את כלל שטחה של העיר ● וחברת יבוא האלכוהול שתקים מגדל בן 30 קומות בנתניה ● חדשות השבוע בנדל"ן

שופטת בית המשפט העליון יעל וילנר. קיבלה את ערעור חברת הביטוח / צילום: שלומי יוסף (עיבוד תמונה)

פסק דין תקדימי של העליון מצמצם את הגדרת הידועים בציבור

בית המשפט העליון דן בשאלה מתי זוג ייחשב לידוע בציבור לצורך זכאות לתשלום פיצוי בעקבות מוות בתאונה ● השופטים: הכוונה להינשא אינה מהווה אינדיקציה לרצון הזוג להחיל זכויות לפני הנישואים

''זו כנראה ההשקה הכי חזקה שנעשתה למוצר מציאות מדומה לטיפול נפשי אי פעם'' / אילוסטרציה: Shutterstock

טייס הקרב שהקים חברת מציאות מדומה וגייס אותה לטיפול בנפגעי המלחמה

ערן אור הקים את XRHealth ב-2016 בעקבות פריצת דיסק שחווה. מאז החברה פועלת בעיקר בארה"ב ומציעה טיפולים בתחום הפיזיותרפיה, הכאב והטראומה באמצעות מציאות מדומה ● כשפרצה המלחמה, הוא החליט להשיק במהירות את המוצר גם בישראל, מוקדם מכפי שתכנן

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה מעורבת בוול סטריט; טבע זינקה ב-13%, שופיפיי התרסקה ב-18%, אובר ב-6%

הדאו ג'ונס עלה ב-0.6% ורשם את רצף העליות הארוך ביותר השנה, שישה ימים ● שיא של שש שנים ברכישות העצמיות של מניות ● ניו יורק טיימס: הרווח זינק ב-81%, נוספו 210 אלף מנויים ● מלחמת השבבים: הממשל האמריקאי חוסם את יצוא השבבים של אינטל וקוואלקום ● חקירה בארה"ב: האם טסלה הטעתה את המשקיעים? ● רדיט וליפט עלו לאחר שעקפו את ציפיות האנליסטים

כוחות צה''ל על הגבול עם רצועת עזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

צה״ל ושב״כ חיסלו את מפקד הכוח הימי של חמאס בעיר עזה

בכיר ישראלי לתקשורת הזרה: ממשלת ישראל מתוסכלת מעיכוב משלוחי הנשק • חיזבאללה דחה את המתווה של צרפת להסדרה בצפון • צה"ל תקף בלבנון: יותר מ-20 מטרות הותקפו מהאוויר ומהקרקע, כטב"ם התפוצץ באזור יערה • הותר לפרסום: מת מפצעיו פקד ייטב לב הלוי, פקד ולוחם בימ"מ, שנפצע באורח אנוש בפעילות מבצעית בטולכרם • עדכונים שוטפים

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן לשעבר מסביר: למה חמאס מפחד מכניסה ישראלית לרפיח

אלוף (מיל') אהרן זאבי-פרקש סבור כי עיקר הלחימה נגד חמאס הסתיימה: "השמדת שלושה-ארבעה גדודים ברפיח לא תשנה" ● בשיחה עם גלובס הוא אומר שיש לדאוג שארגון הטרור לא יתחמש שוב: "רק אז נוכל לומר שהמלחמה שיפרה את המצב" ● וגם: מה דעתו על סערת המינויים בצה"ל

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

מטוס של יונייטד איירליינס / צילום: Shutterstock

פעם נוספת: יונייטד איירליינס מבטלת את הטיסות עד יוני

חברת התעופה האמריקאית חזרה לפעילות בישראל במרץ האחרון והפעילה טיסה יומית לניו יורק ● בסמוך למתקפה האיראנית היא השהתה את הפעילות בארץ עד תחילת מאי, ולאחר מכן האריכה את תוקף ההשהיה למספר ימים נוספים ● כעת עולה מלוח הטיסות של יונייטד איירליינס כי היא מבטלת את הטיסות עד תחילת יוני

מתחם ביג פתח תקווה / הדמיה: יח''צ ביג

המרכז המסחרי "הכי גדול בישראל" ייבנה בעיר המפתיעה הזאת

בעיר החמישית בגודלה בישראל, פתח תקווה, יש כ־300 אלף מ"ר של שטחי מסחר בסך־הכול, מה שמוביל לדליפת כוח קנייה אל השכנות שמסביב ● פתיחת ביג פאשן פתח תקווה תקטין את הדליפה, אך גם עשויה "לנגוס" מהמתחרים - עמי בסר סיטי, עופר פתח תקווה, Y סנטר ועוד

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ ואסמאעיל הנייה / צילומים: צילומים: רויטרס, AP, Evan Vucci ,Mahmoud Hefnawy, מארק ישראל סלם (ג'רוזלם פוסט), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

תרחיש האימים: דונלד טראמפ מזמין את אסמאעיל הנייה לקמפ דייוויד

זה מה שנשיא ארה"ב לשעבר, וכנראה גם לעתיד, כמעט עשה בספטמבר 2019 עם הטליבאן של אפגניסטן, ההזמנה בוטלה ברגע האחרון ממש ● טראמפ אינו האמריקאי היחיד המחפש "עסקה" ● האמונה בפרגמטיות של אנשים לא–פרגמטיים היא חלק רב–שנים של הדיפלומטיה האמריקאית

ערן ברוך / צילום: תמונה פרטית

המיזם שקורא לבני 50 ומעלה להתנדב לשנת שירות ביישובי העוטף

המהלך של איש החינוך ומנכ"ל בינה לשעבר, ערן ברוך, מחליף בין צעירים בני 18־19 לבעלי מקצועות עם ניסיון שיוכלו לסייע בשיקום העוטף ● עד כה נרשמו כ־500 מתנדבים ● ישראל מתגייסת