גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המקצועות הבאים שייעלמו? הפיצ'ר החדש של יוטיוב ישנה את עולם התוכן

פלטפורמת הווידאו המובילה בעולם תאפשר ליוצרי תוכן להשיק סרטונים עם דיבוב בשפות שונות - צוהר לעידן שבו כלי בינה מלאכותית יסייעו ליוצרים לדבר בשפת המקור שלכם, בקול, במבטא ובסנכרון מושלם לווידאו ● אם גוגל לא תמהר עם הפיתוח הזה, המתחרות כנראה כן

הסרטון האחרון של MRBeast שבו סייע לכבדי־ראייה להשיב את ראייתם / צילום: צילום מסך מיוטיוב
הסרטון האחרון של MRBeast שבו סייע לכבדי־ראייה להשיב את ראייתם / צילום: צילום מסך מיוטיוב

הכותב הוא מנכ"ל Anyverse, מרצה ומומחה בינלאומי לחדשנות וטכנולוגיה

בשבוע שעבר הודיעה יוטיוב שהיא מרחיבה משמעותית יכולות שקשורות לסרטונים רב־שפתיים, כלומר סרטון וידאו אחד יתמוך בשפות דיבוב שונות.

מדובר בפרויקט שעד כה היה ביוטיוב במסגרת בטא מצומצמת לכמה יוטיוברים מובילים - ביניהם MrBeast (ג'ימי דונלדסון), היוטיובר המצליח בעולם, עם יותר מ־130 מיליון עוקבים רשומים - וכעת מתרחב להרבה יותר יוצרי תוכן. 

לשבת על הספה ולהטביע סל ב־NBA: היישום החדש שמשנה את כללי המשחק 
שאלתי עובדי יוניקורן צעירים מי התנסה בכלי בינה מלאכותית. הופתעתי מהתשובה
זה כבר קורה: אלה המקצועות שנפגעים מבינה מלאכותית 

לכאורה, מדובר בפיצ'ר טכני קטן, אבל כשמסתכלים על הנושא במבט רחב יותר, מתקבל מעין צוהר לשינוי הרבה יותר משמעותי בכל הנוגע לצריכת תוכן בשנים הקרובות. בואו נצלול פנימה. 

לצרוך אחרת תכנים בידוריים ולימודיים

היכולת החדשה פשוטה מאוד להבנה: יוצרי תוכן ביוטיוב יוכלו להעלות פסי קול (קבצי אודיו) לסרטונים שלהם בשפות שונות, כך שצופים לא רק יוכלו לצפות בכתוביות בשפות שונות כמו שקורה היום, אלא גם בדיבוב מלא לשפה שבה הם מעוניינים לשמוע את הסרטון.

לשם ההמחשה, אם סרטון הוא באנגלית, אבל יש לו גם קבצי אודיו לצרפתית ולספרדית, המשתמש יוכל לבחור באיזו מבין השפות הוא רוצה לשמוע את הסרטון.

יוצרי תוכן ביוטיוב שישתמשו בפיצ'ר החדש יצטרכו להעלות קבצי אודיו בשפות שבהן הם רוצים שהווידאו ינוגן, וכך המשתמשים יוכלו לבחור מבין האופציות השונות שצורפו.

היכולת הזו משפרת את הנוחות של הגולשים/הצופים ומספקת חוויה טובה יותר לצריכה של תוכן ביוטיוב, בין אם הוא בידורי, לימודי או מכל סוג אחר. זאת בפרט כאשר רוב תושבי העולם אינם דוברי אנגלית מבטן ומלידה, ואנגלית היא עדיין השפה הדומיננטית ביותר ביוטיוב.

אבל זו לא הסיבה שהמהלך הזה מעניין. הסיבה היא שמדובר, לתפיסתי, ביכולת שמובילה אותנו לעידן חדש בכל הנוגע לצריכת תכני וידאו. ראשית, קחו את היכולות ההולכות ומשתפרות של מודלי השפה השונים, כגון GPT-3 של OpenAI, LaMDA של גוגל, Jurassic של AI21Labs ואחרים, לתמלל אודיו לכל שפה שתרצו בצורה כמעט מושלמת.

שנית, הוסיפו לזה את ההתקדמות המטורפת בטכנולוגיה של חיקוי קולות, המתבצעת באמצעות טכנולוגיות כמו VALL-E של מיקרוסופט, ElevenLabs, Descript ואחרות. ביחד, זה רק עניין של זמן קצר עד שהיוצרים לא יצטרכו בכלל לייצר בעצמם את הקבצים בשפות האחרות.

זה יעבוד כך: מיד כשקובץ הווידאו יעלה בשפת המקור, יוטיוב תייצר חיקוי מדויק של הקול של אותו יוצר ושל אחרים שמשתתפים איתו בסרטונים.

לאחר מכן, היוצר יצטרך לבחור לאילו שפות הוא רוצה לדובב את הסרטון שלו בנוסף לשפת המקור, וקבצי האודיו בשפות החדשות ייווצרו בצורה אוטומטית באמצעות אותם מודלי Generative AI.

זה יקרה גם מבחינת הטקסט עם התרגום והקונטקסט, וגם מבחינת הדמיון של הקול - מבלי שיהיה צורך להשתמש בשירותי דיבוב או שחקנים, כנהוג כיום.

האם אתם יודעים של מי הקול הזה

כל זה אומר שבעוד תקופה לא ארוכה (להערכתי שנה ולכל היותר שנתיים), נראה את MrBeast לדוגמה בסרטון בספרדית אבל לא עם דיבוב קול חיצוני, אלא כך שממש נוכל לשמוע את MrBeast בכבודו ובעצמו מדבר ספרדית שוטפת, בקולו ובסגנון הדיבור שמאפיין אותו.

תוסיפו לזה טכנולוגיות הולכות ומתקדמות כמו אלה של Flawlessai ,D-ID ואחרות, שיודעות לסנכרן שפתיים לאודיו והזזה של שפתיים באמצעות שימוש בבינה מלאכותית - ותקבלו מצב שבו לא רק ש- MrBeast ושאר היוצרים ביוטיוב (ובהמשך במקומות אחרים) ידברו בשפת המקור שלכם - הם גם יעשו את זה בקול מושלם, במבטא מושלם ובסנכרון מושלם לווידאו.

כן, כן, בזכות Generative AI והיכולת לייצר מודלי שפה גם לשפות עם מספר דוברים קטן יותר, זה בהחלט יכול להיות לא רק בשפה שלכם - אלא אפילו בניב או במבטא הרלוונטי, שכן במדינות רבות יש ניבים ומבטאים רבים.

בשלב הבא, בעוד כמה שנים, אלה בכלל לא יהיו הם, אלא אווטאר שנראה ונשמע בדיוק כמוהם. וזה כמובן כבר מהפך שיכול לשנות לגמרי את עולם יוצרי התוכן ברשתות החברתיות, ולשנות משמעותית את הצורך או אי־הצורך של ילדים וצעירים ללמוד שפות זרות בכלל ואנגלית בפרט.

זה גם יגדיל מאוד את היקף התוכן שייווצר ברשת, כי כבר לא יהיה צורך בכלל בווידאו מקורי. מלכתחילה הבינה המלאכותית תיקח את הדמות של אותו יוטיובר, את הקול שלו ואת התסריט, ותייצר בעצמה את הסרטון.

כמובן שאז נשאלת השאלה: למה בכלל צריך שיהיה יוטיובר אמיתי מאחורי זה? אבל עוד חזון למועד.

הקו של גוגל: אקסטרה זהירות

שאלה מעניינת נוספת היא האם סביר להניח שיוטיוב וגוגל הן אלה שיובילו את המהלכים שהצגתי כאן. התשובה היא שלא בטוח בכלל. כמו שכתבתי בעבר, בעיניי גוגל עדיין חברה בתרדמת, וזה בא לידי ביטוי בהרבה מאוד חזיתות שבהן היא פועלת.

גם הפיצ'ר שהוזכר בתחילת הטור, שלכאורה מהווה התקדמות, הוא מעט מדי ומאוחר מדי למקום שבו אנחנו נמצאים ב־2023. אם תחשבו על זה, מדובר "בסך־הכול" באופציה להוסיף קבצי אודיו שונים לאותו סרטון.

ביוטיוב היו צריכים לנצל את ההזדמנות כדי להביא בשורה הרבה יותר מתקדמת, ולזוז יותר לכיוון המצב שתיארתי. אולי כבר עם הוספה של כלי Voice Cloning, של תרגום אוטומטי של התסריטים וכו'.

אבל גוגל (חברת־האם של יוטיוב), כמו גוגל, ממשיכה להיות יותר מדי זהירה ולזוז לאט, עקב בצד אגודל. אני מקווה מאוד בשבילם שזה ישתנה, אך אם לא, אני בטוח שתבוא חברה אחרת שתציע את הסוויטה הזו, שבה אתה מעלה סרטון וידאו ומקבל אותו בחזרה מדובב בקול שלך למגוון שפות שונות, תוך סנכרון מושלם לווידאו ולשפתיים וכו'.

במצב כזה, ליוטיוב יישאר רק לאפשר את האופציה להעלות קבצי וידאו שונים לאותו סרטון.

אגב, בעוד לא הרבה זמן הנושא הזה יבוא לידי ביטוי גם בשיחות וידאו, ואולי בעתיד עם משקפי AR גם בשיחות פנים אל פנים - מה שמעלה את התהייה האם עדיין יהיה צורך ללמוד שפות. אבל זה כבר עניין לדיון אחר.

עוד כתבות

החזית הבאה נגד ישראל? בארה"ב מחכים לדוח הדרמטי של ביידן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מחר צפוי להתפרסם דוח של ממשל ארה"ב שיקבע אם ישראל הפרה את החוק הבינלאומי בעזה, הלחץ עולה לקראת האירוויזיון והדילמה של האוניברסיטאות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

פרשת חברת הגמל סלייס מזכירה שיש תובענות ייצוגיות חשובות

המקרה של סלייס מלמד באופן מובהק כי גם באסדרה עתידית, מאוד לא כדאי לשפוך את התינוק עם המים ● תובענות ייצוגיות הן כלי של אכיפה פרטית, שבמסגרתו אזרחים יכולים לפעול במקומות שיש בהם ריק, או כאשר הרגולטור זקוק לדחיפה על מנת לפעול

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

"היום הגדול ביותר לאייפד": אפל חושפת דגמי טאבלט חדשים וממשיכה להתעלם מה-AI

אפל השיקה את דגמי האייפד הראשונים מאז אוקטובר 2022 ● החברה הודיעה כי היא תכניס את המעבד החזק ביותר שלה עד כה, M4, לאייפדים החדשים ● ומה עם בינה מלאכותית? בינתיים זה לא בלקסיקון

קניות בכרטיסי אשראי / צילום: Shutterstock

לפני פסח נרשם זינוק ברכישות בכרטיסי אשראי, אבל בחג עצמו הארנק נשאר בכיס

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי ענף החשמל והאלקטרוניקה רשם את העלייה הגבוהה של השבוע בהיקף ההכנסות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

באופנהיימר מעריכים שהמניה הזו מישראל תזנק שוב

בבנק ההשקעות החלו לסקר את אודיטי טק, לשעבר איל מקיאג', המייצרת מוצרי טיפוח וקוסמטיקה שנמכרים באינטרנט ישירות לצרכן ● לאחרונה ירדה מנייתה ממחיר ההנפקה

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

וויז מציגה את הגיוס הגדול של חברה ישראלית אי פעם

חברת הסייבר בניהולו של אסף רפפורט מציגה קצב צמיחה מסחרר ושורת צעדים שאפתניים ● ארבע שנים בלבד אחרי הקמתה, הכריזה וויז על גיוס של מיליארד דולר ● בין המשקיעים: הקרן האמריקאית הגדולה אנדריסן הורוביץ ● בשוק תוהים: עד לאן היא יכולה לצמוח?

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

260 מיליון דולר: כל הפרטים על עסקת הנשק שארה״ב מעכבת לישראל

ממשל ביידן מעכב את אספקת התחמושת לתקיפה ישירה משום שהוא לוחץ על בעלת בריתו ישראל לא להיכנס לרפיח

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

מעבר הגבול בין רוסיה לנארווה, אסטוניה, סגור לכניסת רכבים / צילום: Reuters, Mihkel Maripuu

אוקראינה מאבדת מכוחה, והמדינות הבלטיות שואלות: אנחנו הבאות בתור?

נארווה, עיר הגבול של אסטוניה שסומנה על ידי פוטין כאדמה רוסית היסטורית - היא בין היעדים הפוטנציאליים לערעור היציבות באזור ● מפברואר נרשמת הידרדרות מהירה ביחסים בין המדינות

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן לשעבר מסביר: למה חמאס מפחד מכניסה ישראלית לרפיח

אלוף (מיל') אהרן זאבי-פרקש סבור שעיקר הלחימה נגד חמאס הסתיימה: "השמדת שלושה-ארבעה גדודים ברפיח לא תשנה" ● בשיחה עם גלובס הוא אומר שיש לדאוג שארגון הטרור לא יתחמש שוב: "רק אז נוכל לומר שהמלחמה שיפרה את המצב" ● וגם: מה דעתו על סערת המינויים בצה"ל

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

המדינה המפתיעה שבמו"מ מתקדם לרכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

קניה שמזהה צורך עולה וגובר למערכות הגנה אווירית - פנתה לישראל שידועה בעולם בתור המדינה בעלת מערך ההגנה האווירית הטוב מכל ● העסקה, אם תושלם, תהווה שינוי מגמה מעניין מבחינת רפאל, שפילוח המכירות שלה ל־2023 מצביע כי יבשת אפריקה היוותה רק 1% ממנו

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

אחרי הודעת חמאס: החלה "פעולה ממוקדת" במזרח רפיח

על רקע הודעת חמאס שהוא מקבל את ההצעה המצרית להפסקת אש, הקבינט הצביע הערב להמשיך בפעולה ברפיח ● עוד נמסר כי "ישראל תשלח משלחת למתווכות כדי למצות את ההיתכנות להגעה להסכם"

מכון בית יעקב. המסלול בפיקוח צמוד של המל''ג / צילום: באדיבות מכון בית יעקב

הסיפור המלא מאחורי ההצלחה הפנומנלית של תלמידות בית יעקב במבחני רואי החשבון

הסטודנטיות של סמינר בית יעקב מככבות שוב בראש טבלת הנבחנים בבחינות רואי החשבון, ולכן החלטנו לקדם מחדש את הכתבה שמתארת את דרכן להצלחה ● איגוד הסמינרים החרדי "בית יעקב" קיבל אישור להכשיר בעצמו רואות חשבון, מה שעד כה התאפשר רק באקדמיה ● הבוגרות הטריות צלחו את המבחנים באחוזים מטורפים והותירו את המוסדות האקדמיים מאחור ● בדרך עוררו שאלות על אופן שילוב החברה החרדית בשוק העבודה, אך גם על עתיד המקצוע

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

מחלקת מוצרי חשמל / צילום: תמר מצפי

החרם הטורקי יעלה את מחיר המקררים והתנורים. המרוויחה הגדולה תהיה סין

בענף החשמל מחפשים פתרונות למחסור בעקבות המהלך הטורקי, מהחלפת ספקים ועד הובלה דרך יוון וקפריסין ● ההערכות הן שבכל מקרה המחירים יעלו ב־20%-10%, וזמן האספקה יתארך - וכולם מנסים לעקוף את הגזרה: "זה פוגע גם ביצרנים הטורקים"

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית