גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ניסאן ג'וק הייבריד: הרכב הפופולרי, בגרסה הירוקה

הגרסה ההיברידית החדשה של ניסאן ג'וק שומרת על העיצוב התוסס של הסדרה ומשלבת ביצועים נמרצים עם התנהגות כביש מהנה ● אבל יש בפלח אופציות רהוטות יותר

ניסאן ג'וק הייבריד / צילום: יח''צ
ניסאן ג'וק הייבריד / צילום: יח''צ

בדוח מסירות הרכב של השליש הראשון לשנת 2023, שפורסם השבוע, מסתתר נתון מעניין. לראשונה עקפו מסירות כלי הרכב החשמליים בישראל (BEV) את המסירות של כלי הרכב ההיברידיים, שהיו עד כה המלכים הבלתי מעורערים של פלח הרכב "הירוק" בישראל. אמנם ההבדל בנתח השוק הוא רק כ־3% ותרמו לכך גם גורמים נקודתיים, כמו היעדרות ממושכת מהשוק של קורולה הייבריד, מובילת המכירות בפלח. ועדיין זו מגמה מעניינת, שמסמנת כנראה נקודת מפנה בתמהיל הרכישות של ציי הרכב הגדולים בישראל.

המשפחתית החשמלית החדשה שנחתה בישראל ומה קורה עם המחירים של טסלה?
ההחלטה של מירי רגב שמאיימת על עתיד החברה: איך תצא נת"ע מהטלטלה הנוכחית? | ניתוח  

אבל לא היינו ממהרים להספיד את ההיברידיות. אין כיום הרבה יצרני רכב, שמסוגלים לייצר ולשווק מכוניות חשמליות או אפילו דגמי פלאג־אין במחיר נגיש. לפיכך, היברידיות הן עדיין המסלול העיקרי לעמידה בתקנות הפליטה הקשוחות של אירופה.

קבוצת רנו־ניסאן היא מצטרפת מאוחרת לפלח ההיברידי, אולם היא נחושה כיום להדביק את הפער ולהשיק את ההנעה הזו בכל הקולקציה שלה והשנה הגיע גם תורו של ניסאן "ג'וק", אחד הדגמים הנמכרים ביותר של המותג ניסאן באירופה ובישראל.

עיצוב חיצוני 

העיצוב החיצוני הצעיר (יש מי שיגיד "רועש") היה ועודנו אחד מגורמי המשיכה העיקריים של סדרת הג'וק וגם הדור הנוכחי, שהושק לפני כשנתיים, ממשיך את המסורת. אורכו כ־4.2 מ' בלבד, אבל הוא רחב ונראה אתלטי בזכות עם שלל תפיחות ובליטות שריריות מסביב לגלגלים, שמשות צד צרות יחסית מאחור וידיות חבויות בדלת האחורית.

לחרטום יש עיצוב "עמוס" שכולל מערך פנסים מפוצל, יחידות תאורה ראשיות מעניינות, פגושים שמהווים חלק אינטגרלי מהכנפיים הקדמיות ומכסה מנוע זוויתי. הזנב מחצין בליטה רוחבית מתחת לשמש האחורית ואם מוסיפים לכך גג משתפל, צביעה בשני גוונים וחישוקי 19 אינץ' הרכב נראה הרבה יותר גדול מממדיו האמיתיים. לגרסה ההיברידית יש כמה פריטים ייחודיים כמו גריל בעיצוב קצת שונה, אך צריך מבט בוחן כדי להבחין בהן.

 

פנים הרכב

הכניסה לתא הנוסעים די נוחה אם כי יש בפלח כלים עם מפתן גבוה יותר. סביבת הנהג ממשיכה את הדימוי הנמרץ של העיצוב החיצוני בזכות מושבים קדמיים עמוקים ותומכים, הגה ספורטיבי ונעים לאחיזה ושעוני חיווי גדולים.

המרווח הפנימי טוב מכפי שמרמזים הממדים החיצוניים והמושב האחורי השטוח יכול לאכלס שני מבוגרים פלוס מתבגר או כיסא תינוק, עם כמות סבירה של מרחב לרגליים, לכתפיים ולראש. חבל שהחלונות הצרים מאחור משרים בתא אווירה אפלולית ודחוסה ומגבילים את התצפית לנוסעים נמוכים.

מוטלימדיה ומצלמות 

מערך הפיקוד נראה פחות עתידני ומתוחכם מזה של הדגם־האח רנו קפצ'ור ואת מקום לוח המחוונים הדיגיטלי מחליף לוח אנלוגי שמסתייע במערכת מולטימדיה אופקית בגודל די תקין ובמספר צגי חיווי למעקב אחרי פעולת המערכת ההיברידית. אישית אנחנו מעדיפים את הסידור "המיושן" הזה, שמאפשר להבחין במידע חיוני בקלות ללא סיוע של משקפי קריאה, אבל לדור ה־Z עשויות להיות תלונות.

רמת האבזור בגרסה הבכירה בה נסענו די מכובדת, כולל התנעה באמצעות מפתח, ריפוד משודרג וכו' אם כי ללא "בונוסים", שאפשר לקבל לעיתים בפלח המחיר הזה, כמו תפעול מושבים חשמלי או גג שמש.

בכל הנוגע לבטיחות אין מקום לתלונות וכל הדגמים מצוידים במערך מקיף של מערכות אקטיביות, כולל מערכת לתיקון ההגה בעת סטייה מהנתיב, שרבים כנראה יחשבו שהדבר החיובי היחיד בה הוא מתג הכיבוי. כמקובל אצל ניסאן איכות הגימור וההרכבה טובה. אמנם אין יותר מדי משטחי דיפון רכים בסביבת הנהג והנוסעים, אבל נראה שהתא תוכנן לשרוד שנים ארוכות.

תא מטען

תא המטען בגרסה ההיברידית מסתפק ב־354 ליטר במקום 422 ליטר בגרסת הבנזין. הוא עדיין שימושי למטען קניות ופנאי סביר, אך לדחוק לתוכו שתי עגלות תינוק זו כבר משימה לא פשוטה.

מנוע וצריכת דלק 

מהנדסי ניסאן מגלים חיבה למערכות הנעה מסובכות וגם המערכת ההיברידית כאן היא די מורכבת. היא כוללת מנוע 1.6 ליטר בנזין, מנוע חשמלי די חזק וסוללה קטנה שנטענת אוטומטית על ידי מנוע הבנזין אם היא יורדת מתחת לרמת טעינה מסוימת. יש גם מערכת בלימה "דיגיטלית" שהפעלתה מגדילה את רמת מיחזור האנרגיה ומאפשרת נהיגה כמעט בלי לגעת בדוושת הבלם. כל המערכות מתואמות על ידי תיבה אוטומטית ייחודית למערכת הזו עם שני הילוכים להנעה החשמלית וארבעה לבנזין.

בשטח המערכת עושה את העבודה, אם כי המערכות ההיברידיות של טויוטה ויונדאי רהוטות וצפויות יותר. כאשר הסוללה טעונה במלואה המכונית יוצאת מהמקום בצורה חלקה וחרישית ומשייטת בנינוחות חשמלית בעיר ובפקקים. אבל אם הסוללה יורדת ממפלס הטעינה הרצוי, מנוע הבנזין נכנס לפעולה אוטומטית בצליל די עצבני וצורם.

בעת האצה נמרצת המנוע נוטה לזנק לסל"ד גבוה ולהירגע לאחר מכן. בעת ההעברה בין הבנזין לחשמל התיבה אוטומטית משמיעה לעיתים נקישות מוזרות, שמוסיפות למסתורין. כך או כך עם הספק משולב של 143 כ"ס ותאוצה מאפס ל־100 בכ־10 שניות, הביצועים סבירים וצריכת הדלק סבירה לקטגוריה עם כמעט 17 ק"מ לליטר ריאליים בנסיעה שרובה בעיר.

על הכביש

שלדת הג'וק מכוילת לטעמו של השוק האירופאי וקל להרגיש את זה על הכביש. ההיגוי מאוזן עם היזון חוזר מדויק, נטיית הגוף מזערית בפניות ואחיזת הכביש מצוינת תודות לחישוקים הגדולים ולצמיגים הרחבים. הוסיפו לכך משקל עצמי צנוע יחסית של 1.4 טון וקיבלתם מכונית שמאפשרת לנהג להשתעשע איתה על כבישים מתפתלים. זו תחושה דינמית "כמו פעם", שכבר חשבנו שלא נחווה יותר בעידן החשמליות הכבדות והמעורפלות.

חבל רק שההתנהגות ההדוקה באה על חשבון ספיגת זעזועים די קשיחה עם נטייה של המתלים לטלטל את הנוסעים בעת מעבר על מהמורות עירוניות ופסי הרעדה. סביר להניח, שגרסת הבסיס עם חישוקי 17 אינץ' תעשה עבודה טובה יותר בעיר.

מחיר 

הג'וק מוכר לרבים בישראל כאופציה זולה וקומפקטית לצעירים, אבל כמו כל דבר בשוק הרכב של ימינו גם זה שייך להיסטוריה. במחיר שנע בין 155 ל־160 אלף שקל הרכב יוצא מאזור הנוחות הטבעי של "רכב התחלתי לצעירים" אבל זה נכון גם למתחרים דוגמת CH-R ויונדאי קונה הייבריד ולכל הכלים הללו עדיין יש שווי שימוש מופחת. ואם מסתכלים על הכמויות שבהן נמכרים המתחרים, נראה שיש בפלח הזה מקום גם לג'וק ההיברידי.

חלק מהמתחרות

טויוטה C-HR הייבריד
162 אלף שקל עולה הקרוס־אובר ההיברידי הוותיק והנמכר. העיצוב החיצוני עדיין אטרקטיבי ותא הנוסעים מציע מרווח סביר. מערך הפיקוד עדכני ועתיר מערכות בטיחות.

טויוטה  C-HR הייבריד / צילום: יח''צ

יונדאי קונה הייבריד
150 אלף שקל עולה גרסת הבסיס של יונדאי קונה הייבריד. הרכב דומה בממדיו לג'וק ותא הנוסעים שלו קומפקטי אך מאובזר. דור חדש (ויקר) נמצא מעבר לפינה.

יונדאי קונה הייבריד / צילום: יח''צ

עוד כתבות

דוד לרון / צילום: ישראל שם טוב

מנכ"ל דואר ישראל דוד לרון פורש אחרי 4 שנים

דוד לרון, שמונה בשנת 2022 ע"י דירקטוריון החברה לתפקיד המנכ"ל, הודיע על פרישתו ● טרם ברור מי יחליף אותו, ולרון מתכנן להמשיך ולכהן כמנכ"ל בחודשים הקרובים עד שיימצא לו מחליף

בעל השליטה באל על קני רוזנברג / צילום: גיא כושי ויריב פיין

אל על מציגה: רווח שנתי גבוה למרות איראן, הדולר והתחרות שמתגברת

חברת התעופה אל על דיווחה על רווח של כ-403 מיליון דולר בשנת 2025, המשקף ירידה של 26% ביחס ל-2024 ● החזרה ההדרגתית של חברות התעופה הזרות לישראל הגבירה את התחרות בשמיים והקטינה את נתח השוק של אל על

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

המסחר בת"א ננעל במגמה מעורבת; ירידות במניות הבנקים והנדל"ן

מדד ת"א 35 ירד ב-0.1%, מדד ת"א 90 ירד ב-0.7% ● מניות האופנה נחלשו, אחרי ששר האוצר הודיע על העלאת תקרת הפטור ממע"מ לחבילות עד 130 דולר ​​● וגם: אנבידיה תפרסם הלילה את תוצאותיה הכספיות - אלו ציפיות האנליסטים

זהבית כהן, מנכ''לית אייפקס / צילום: יונתן בלום

"זבל ואידיוט": התביעה שמסעירה את שוק ההון והשאלות הפתוחות

תביעה שהגיש ארז נחום נגד קרן אייפקס והעומדת בראשה, זהבית כהן, מתארת יחס פוגעני לעובדים ופגיעה בשקיפות ובניהול חברת הפורטפוליו הציבורית, מקס סטוק ● מומחי משפט מצביעים על השאלות העקרוניות שאיתן תתמודד התביעה

פרופ' שי שלו־שוורץ ואמנון שעשוע / צילום: יח''צ, איל יצהר

חברת האלגוטריידינג הסודית של אמנון שעשוע נחשפת

עדכון ברשם החברות חשף לאחרונה כי אמנון שעשוע ושי שלו־שוורץ ממובילאיי מחזיקים בנתח גדול ממניות איירון אלגו, העוסקת במסחר בתדירות גבוהה בהשראת פטנטים של תחבורה אוטונומית

צוללת בלתי מאוישת BlueWhale בגרמניה / צילום: התעשייה האווירית

"עשרות מיליונים": מאחורי העסקה של התעשייה האווירית בגרמניה

הצוללת הבלתי מאוישת BlueWhale של התעשייה האווירית משמשת בעיקר לאיסוף מודיעין באמצעים אלקטרוניים ● בועז לוי, מנכ"ל תע"א: "עוד הרבה מדינות מתעניינות ברכש של צוללות"

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

בלי שירות המשלוחים ועם שורה של מגבלות: מי ירכוש את המרקט של וולט?

הודעת רשות התחרות כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, מחייבת את ענקית המשלוחים למכור את זרוע הקמעונאות שלה, אך היקף הפעילות הרחב - כ-30 סניפים והכנסות של עד מיליארד שקל - עלול להקשות עליה ● במקביל, וולט מעלה הילוך בתחרות מול סיבוס

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

עליות בוול סטריט; הביטקוין מטפס ב-5% והישראליות שצונחות

עליות באירופה ● בעקבות הדוחות -  אודיטי טק (איל מקיאג') הישראלית צונחת בעשרות אחוזים לשפל של כל הזמנים ● ענקית השבבים אנבידיה תדווח לאחר נעילת המסחר את תוצאותיה הכספיות - אלו ציפיות האנליסטים ● הביטקוין עולה ל-67 אלף דולר למטבע

צוללת BlueWhale בניסוי שהתקיים בקיץ בגרמניה / צילום: commons.wikimedia.org

היוצרות התהפכו: התעשייה האווירית מסרה צוללת לחיל הים הגרמני

הצוללת הבלתי-מאוישת Bluewhale, של התעשייה האווירית משמשת בעיקר לצרכי איסוף מודיעין באמצעים אלקטרוניים ובחשאיות ● העסקה מוערכת בשווי של עשרות מיליוני אירו ועשויה לפתוח פתח להצטיידות נוספת בעתיד

משרדי אנבידיה ביקנעם / צילום: אנבידיה

הרחק מהעיסוק המסורתי: מאחורי הרכישה החמישית של אנבידיה בישראל

הרכישה האחרונה של ענקית השבבים בארץ מסמנת את כניסתה לתחום ניהול המידע בארגונים. מאחוריה: מהפכת הסוכנים החכמים שלה ● המהלך מצטרף לרכישות קודמות דוגמת ראן איי.איי ודסי

מייסדי Guidde, דן סחר ויואב ענב / צילום: Moses Pini Siluk

המניה יורדת? מאנדיי משקיעה בחברה ישראלית שמאמנת סוכני AI על פעולות אנושיות

חברת התוכנה הישראלית מאנדיי הצטרפה כמשקיעה במסגרת סיבוב בן 50 מיליון דולר שמגייס הסטארט-אפ הישראלי Guidde בהובלת קרן הצמיחה האמריקאית PSG ● מדובר במהלך מסקרן עבור מאנדיי, שספגה ירידה של קרוב למחצית ממחיר המניה שלה מאז תחילת השנה בשל החשש מאפקט הבינה המלאכותית

קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק מאשימה: חברות סיניות כרו מידע מקלוד לפיתוח מודלים

בפוסט חריג בחריפותו שפורסם מטעם החברה אתמול, אנתרופיק טוענת כי שלוש חברות סיניות, פעלו באופן שיטתי כדי לשאוב מידע ממודל השפה שלה קלוד ● לפי אנתרופיק, החברות הקימו יותר מ־24 אלף חשבונות מזויפים וביצעו למעלה מ־16 מיליון פניות למערכת, בהיקף שהיא מגדירה כתעשייתי

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

סמוטריץ' חתם על צו חדש: פטור ממע"מ עד 130 דולר ביבוא אישי

שר האוצר חתם על הצו לאחר שהכנסת פסלה אמש את הצו הקודם שהוציא, שכלל פטור ממע"מ לחבילות בסכום של עד 150 דולר ● הכניסה לתוקף של הצו החדש: מהלילה בחצות ● סמוטריץ': "לא אתן לקומץ קומוניסטים בליכוד ולאופוזיציה חסרת אחריות לנצח" ● איגוד לשכות המסחר: "מחר בבוקר נגיש לבג"ץ בקשה לצו מניעה"

בית חולים שיבא, תל השומר / צילום: תמר מצפי

מקום 7 בעולם: בית החולים הישראלי שמככב ברשימה היוקרתית

המרכז הרפואי שיבא עלה שלב נוסף בדירוג הבינלאומי של Newsweek, ומתמקם לצד מוסדות מובילים בעולם ● לרשימה נכנסו חמישה בתי חולים ישראליים, ביניהם גם איכילוב והדסה עין כרם שעלו בדירוג מאז השנה שעברה, בעוד בילינסון ירד למקום נמוך יותר

ארז דגן, נשיא wayve / צילום: יח''צ wayve

עם נשיא ישראלי ומרכז בהרצליה: חברת הנהיגה האוטונומית שגייסה 1.2 מיליארד דולר

Wayve הבריטית השלימה גיוס לפי שווי של 8.6 מיליארד דולר לקראת השקת רובוטקסי בלונדון ● בסבב השתתפו יצרניות הרכב מרצדס בנץ, סטלנטיס וניסן, לצד ענקיות הטכנולוגיה אנבידיה, מיקרוסופט ואובר ● ל־Wayve יש נוכחות ישירה בישראל באמצעות משרד בהרצליה, ונשיא החברה הוא ארז דגן הישראלי

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

במאבק מול הנגיד, סמוטריץ' הבטיח הורדות מסים. מה קרה בפועל?

סמוטריץ' לא מרוצה מההתנהלות של בנק ישראל, אבל מה עם החלק שלו במשוואה? ● האם הורדות המסים שהוא הבטיח אכן קרו? ● המשרוקית של גלובס

אילוסטרציה: shutterstock

הבורסה בת"א ננעלה בירידות; מדד הביטוח צנח ב-7.5%, הבנקים ב-2%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.7% ● הירידה במניות הביטוח והפיננסים באה בעקבות דוח אפוקליפטי של חברת המחקר Citrini Research סביב עתיד ה-AI ● המניה שנמחקת מהבורסה בתל אביב אחרי 25 שנים ● טרמינל איקס זינקה בעקבות נפילת הצעתו של שר האוצר להעלות את תקרת הפטור ממע"מ

שכונת פארק הים שתוקם בשטח ''מטווח 24'' במערב ראשון לציון / הדמיה: עיריית ראשון לציון

"שדה דב" של ראשון לציון: מהו "מטווח 24", וכמה יעלה לגור שם?

השבוע נסגרו שבעת המכרזים הראשונים על הקרקעות במתחם "מטווח 24" במערב ראשון לציון, בו צפויות להיבנות כ-1,100 יחידות דיור ● אילו חברות זכו במכרזים, מתי היזמים יכולים לעלות על הקרקע, ומה אומרים מחירי הקרקע במתחם על מחירי הדירות שייבנו? ● גלובס עושה סדר

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

התלונה לשב"כ וביטול טיסות הביזנס: הסכסוך שמאחורי קנס הענק של אל על

לגלובס נודע כי מאחורי הקנס בסך 110 מיליון שקל שקיבלה אל על מרשות התחרות בגין חסימת האנגרים, התנהל קרב שכלל האשמות של ארקיע למשרד רה"מ על אפליה באבטחת טיסות וביטול טיסות בביזנס לבכירים בשתי החברות ● מקורות בענף: אל על פעלה לסכל את התחרות, וחלק מההאשמות לא נכללו בהחלטת הרשות ● אל על: "דוחים מכל וכל את הטענה"

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, John Locher

כשהשוק כבר לא מתרגש מאנבידיה, מה יוציא את המניה שלה מהקיפאון?

ענקית השבבים צפויה להכות שוב את התחזיות, אך בשוק ההון כבר התרגלו, והמניה מדשדשת מאחורי המתחרות ● המבחן האמיתי של ג'נסן הואנג היום לא יהיה רק שורת הרווח, אלא היכולת להוכיח ששולי הרווח המפלצתיים שלו חסינים מתחרות