גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כבר לא מכונית עממית: הדור החדש של טויוטה

הדור החדש של טויוטה קורולה שומר על העיצוב המוכר ומציע מערכת הנעה מחוזקת וחסכונית, תא נוסעים איכותי וספיגת זעזועים נוחה ● אבל המחיר מטפס לקטגוריה בעייתית

טויוטה קורולה הייבריד 2023 / צילום: יח''צ
טויוטה קורולה הייבריד 2023 / צילום: יח''צ

טויוטה קורולה היא הדבר הכי קרוב להגדרה "המכונית הלאומית של ישראל". במשך שלושה עשורים ליוותה המשפחתית הזו את האבולוציה המוטורית של המעמד הבינוני בישראל והצליחה לשמור על מעמדה.

בדרך לישראל: ארבע חשמליות שעולות בסין 15 אלף דולר 
כבר לא חסרת השראה: איך הפכה יונדאי לכל-כך מגניבה? 

עם השנים היא שודרגה ממעמד של "יפנית בסיסית", ל"משפחתית־היברידית", והפכה לחביבת ציי הליסינג ולרכב הנפוץ ביותר בצי של המגזר הציבורי. אפילו בשנים האחרונות, במהלכן היגר קהל הלקוחות בהדרגה לפלח רכבי הפנאי־שטח, היא עוד זכתה לא אחת בתואר "הרכב הנמכר בישראל".

אמנם הקורולה מעולם לא הייתה מכונית מרגשת, אבל הצליחה להציע שילוב של מחיר נגיש ואמינות יוצאת דופן שהלקוח הישראלי אהב. כל אלה הקנו לה ביקוש שעולה על ההיצע בשוק היד השנייה.

אבל כיום המכונית ניצבת בפני האיום הגדול בתולדותיה - אובדן הנגישות. מודל 2023 המחודש, שנחת כאן לאחרונה, הוא אמנם יותר מתוחכם ומאובזר אבל המחיר של גרסת הבסיס עומד כיום על כ־158 אלף שקל ואילו גרסת ה"לימיטד" הבכירה, שבה נסענו, נושקת ל־170 אלף. לפני כשנתיים שלוש טווח המחיר של סדרת הקורולה היה 138-144 אלף שקלים. האם זו עדיין "מכונית העם"?

 

עיצוב חיצוני 

בכל מה שקשור לעיצוב, נסיעה בקורולה על כבישי ישראל מזכירה קצת עליה על מדי ב' במילואים: ברגע שיוצאים איתה לדרך משאירים מאחורי את הזהות הייחודית ונטמעים בתוך הקולקטיב.

כלומר, בתוך זרם של עשרות אלפי קורולות כמעט זהות, שממלאות את הכבישים. מודל 2023 עבר כמה שינויי עיצוב עדינים, בעיקר בחרטום, שנראה מודרני ועדכני עם פרופורציות סדאן קלאסיות, חרטום דינמי, שימוש מאופק בחיפויי כרום נוצצים וחישוקי 17 אינץ' נאים בגרסה הבכירה.

אבל המכלול מזוהה ומוכר בכל מקום ואפילו בעלי קורולה ממודל 2022 לא יעצרו כדי להגיד לך "תתחדש".

מנגד, קורולה עם סטיקר של חברת היי־טק על הדופן האחורית עדיין יכולה לשדרג את הסטטוס החברתי שלכם ולזכות אותכם במבטי קנאה, ששמורים למעמד ההיי־טק. גם זו נחמה.

פנים הרכב

תא הנוסעים של הקורולה היה ונותר חלל משפחתי יעיל ונוח. הדור המחודש אף משפר את האווירה תודות לטקסטורות נעימות, חומרי דיפון משודרגים וצבעים מרגיעים.

האיכות מורגשת בכל פינה והיא מסתייעת בשיפור מוחשי בבידוד רעשי החוץ והמנוע במהירויות גבוהות ותחת עומס של האצה ובפעולה חלקה ושקטה של מתגי התפעול.

המושבים הקדמיים עוצבו מחדש והם הרבה יותר נוחים לנסיעות ארוכות לעומת מה שאנחנו זוכרים ממודל 2021. מרחב הפנים לא השתנה במיוחד והוא עדיין מציע מרווח נדיב לברכיים ולכתפיים של שני מבוגרים מאחור.

מולטימדיה ומצלמות

אחד החידושים שמודל 2023 מביא לתא הנוסעים הוא מערך פיקוד חדש, שמבוסס על מסכים דיגיטליים. לוח המחוונים הדיגיטלי זהה לזה שפגשנו בדגם הקורולה "קרוס" והוא מציג את המידע בצורה חדה וברורה עם גרפיקה עדכנית, שניתנת להתאמה אישית. מסך המולטימדיה החדש גדול, חד ומגיב בזריזות, אבל הוא עדיין עבה ובולט בצורה די מגושמת מהחלק העליון של מערך הפיקוד תוך שהוא מסתיר חלק משדה הראיה. במילים אחרות: לטויוטה עוד יש מה ללמוד בנושא מהסינים.

כפי שניתן לצפות ממשפחתית יפנית, הנדסת האנוש יעילה וגם בוגרי העידן האנלוגי יסתגלו באופן מהיר לתופעה, בזכות לא מעט מתגים פיזיים חיוניים לצד תפריטי המגע. בנוסף לכך שמחנו לגלות גם את קיומה של מערכת פיקוד קולית (בשפה האנגלית) באיכות גבוהה, שחוסכת הסחות דעת מיותרות. פתחי האוורור מחולקים היטב ומערכת המיזוג יותר יעילה ורבת עוצמה מאשר ברוב החשמליות המודרניות.

תא מטען

לרכב תא מטען רחב ושטוח. עיצובו הנוח מעניק יעילות גבוהה המאפשרת לבצע מטלות משפחתיות טיפוסיות.

מנוע וצריכת דלק

החידוש במרכזי באגף ההנעה הוא אימוץ הדור החדש של מערכת ההנעה ההיברידית של טויוטה, שגם בו כבר פגשנו לראשונה בקורולה "קרוס". המערכת עודנה כוללת מנוע 1.8 ליטר בנזין יעיל ומנוע חשמלי, שמסתייע בסוללה צנועה, שכעת מגיעה בטכנולוגיית ליתיום־איון.

ההספק הכולל עומד כעת על 140 כ"ס ולמרות שזו תוספת הספק צנועה יחסית של 18 כ"ס השיפור בהחלט מורגש גם במצב התכנות הרגיל ובמיוחד במצב התכנות הספורטיבי.

החיסכון בדלק היה ונותר יתרון משמעותי של הקורולה, ולמרות תוספת הכוח והביצועים המכונית מתהדרת בצריכה משופרת מוצהרת של כ־22 עד 23 ק"מ לליטר. בפועל לא נתקלנו בקושי להשיג כ־17 קילומטרים לליטר בנהיגה די מאומצת.

על הכביש

מי שרוכש קורולה, לא מצפה בדרך כלל לערך מוסף בכל הנוגע לחווית הנהיגה, אבל הדור המחודש מרגיש יותר הדוק ומסוגל "לפתות" את הנהג לנהיגה נמרצת על כבישים מפותלים מקודמו.

ההיגוי עדיין לא הכי חד בשכונה, אבל יש לו "משקל" יותר מאוזן. עם משקל עצמי של כ־1.35 טון בלבד המכונית מרגישה די קלילה עם מינימום של תנודות מיותרות, לא מעט זכות הצמיגים הרחבים של הגרסה הבכירה.

יש לקוות שזה המצב גם בגרסאות הזולות יותר, שמסתפקות בחישוקי 16 אינץ'. את החבילה הדינמית משלימה נוחות נסיעה טובה עם ספיגה יעילה של מהמורות ישראליות ורמפות הרעדה עירוניות.

מחיר

קשה להגיד דברים שליליים על טויוטה קורולה 2023. מדובר ביצירה הנדסית יפנית יעילה, איכותית, נעימה לנהיגה ולנסיעה וחסכונית, שממלאת היטב את ייעודה ושומרת על ערכה יותר טוב מאג"ח ממשלתית.

אבל הקפיצה במחיר ב־2023, שנובעת בין השאר מביטול הטבות המס על מכוניות היברידיות בשנה שעברה ומהיחלשות השקל, היא עדיין קשה לעיכול ודוחקת אותה לטריטוריה תחרותיות בעייתית. יש לקוות, שהיבואן יימצא את הדרך לרדת מעץ המחיר. 

חלק מהמתחרות

יונדאי אלנטרה הייבריד

מחיר הדור החדש נע בין כ־158 ל־170 אלף שקל. לרכב עיצוב דינמי ותא נוסעים מרווח ומאובזר. מערכת ההנעה מייצרת 139 כ"ס ומחזירה צריכה של כ־22.7 ק"מ לליטר.

הונדה סיביק הייבריד 2023 / צילום: יח''צ

הונדה סיביק הייבריד

180 אלף שקל הוא מחיר הפתיחה של הדגם. בסיס גלגלים הוא כ־2.73 מ' ומרווח פנים מכובד. להנעה אחראים מנוע 2 ליטר ומנוע חשמלי חזק אך חסכוני.

יונדאי אלנטרה הייבריד / צילום: יח''צ

עוד כתבות

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק