גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המרוץ אחרי טאלנטים נרגע? פירמת הד האנטינג ממנה מנכ"לית בישראל

חברת Heidrick & Struggles ניסתה להיכנס לארץ כבר לפני שני עשורים, אך רק לפני שנתיים היא פתחה משרדים בישראל, וכעת ממנה לראשונה מנכ"לית לשלוחה ● חלי נחמן, הנכנסת בימים אלו לתפקיד, מספרת על היתרון בכניסה למדינה ולענף ההייטק דווקא בתקופת משבר

חלי נחמן / צילום: אפרת קופר
חלי נחמן / צילום: אפרת קופר

כשמציינים בפני חלי נחמן, מי שבימים אלה נכנסת לנעלי מנכ"לית השלוחה הישראלית של פירמת Struggles & Heidrick האמריקאית, שהעיסוק המרכזי של החברה הוא הד האנטינג, היא נעה באי נוחות מסוימת. היא מקפידה להבהיר שלמרות הכינוי, בפועל, לא מדובר בציד ראשים אלא בפתיחת דלתות. "הד האנטינג הוא כינוי מקובל בשוק, אבל יצא לו קצת שם פחות טוב, ולכן חשוב להסביר - בסוף, אנחנו פותחים לאנשים דלתות, ולא כולם מבינים את המשמעות של זה", היא אומרת לגלובס. "לפעמים אדם נכנס לתהליך, אבל במהלכו הוא מבין דברים חדשים על עצמו ועל המקום שבו הוא נמצא".

Heidrick & Struggles נוסדה לפני 70 שנה בשיקגו, על ידי היועצים הארגוניים גרדנר היידריק וג'ון סטרגלס. היא התפתחה בתחום בארה"ב וצמחה גלובלית. כיום היא מתמקדת בשני תחומי פעילות עיקריים - איתור מנהלים בדרג C (בכירים בהנהלה), ופיתוח ושימור של אותם המנהלים. גם אם אי־אפשר לקבל לכך הודאה רשמית, היא מעורבת בלא מעט מינויים בכירים במיוחד בשנים האחרונות, בהם אלה של קאר שולץ, מנכ"ל טבע לשעבר, ושל אריק שמידט, יו"ר גוגל ואלפאבית.

בפירמה גילו עניין בישראל מספר פעמים בעבר, ולפני כעשרים שנה כבר היה ניסיון להיכנס רשמית לשוק המקומי, אך התפוצצות בועת הדוט.קום בתחילת שנות האלפיים, שיבשה אותו. לפני כשנה וחצי פתחה החברה משרדים בארץ. "תמיד היה עניין במה שקורה כאן, ובפירמה זיהו את הפוטנציאל בישראל", אומרת נחמן. "לאורך השנים היו לפירמה לקוחות ספורדיים מישראל, אבל לפני כשנה וחצי כבר קיבלו החלטה אסטרטגית שזו מדינה שרוצים להשקיע בה, והחלה כאן בניית תשתיות לחברה".

חלק מהתמריץ לפתיחת השלוחה בארץ הוא שוק ההייטק, שלפני שנה וחצי באמת היה בשיאו. אין חשש שמצב ההייטק הנוכחי ישפיע גם היום?
"ההחלטה להיכנס לישראל היא תוצר של תהליך בדיקה ולמידה מושכלת. אנחנו מסתכלים לטווח הרחוק. נכון, יש תהליך של האטה בשוק, אבל בעיני יש יתרון בלהיכנס דווקא בשלב כזה. יש הרבה יותר פנאי לבצע תהליכים של שינוי, וגם לבצע התייעלות - שוק בהאטה הוא הזדמנות לשינוי. אולי דווקא עכשיו משתחררים לשוק אנשים חזקים מהנהלות? כבר ראינו משברים, ועברנו אותם".

"אין דרך אחת נכונה"

לדברי נחמן, הזרוע של פיתוח המנהלים שבה החברה מתמחה, צמחה מאוד בשנים האחרונות: "Heidrick & Struggles היא אחת מחמש חברות בארה"ב שמובילות את הדיסציפלינה בעולם. רואים חד־משמעית שחברות מקפידות לבחור נכון יותר את ההנהלה שלהן, ובמקביל, יש הכרה גדולה יותר בצורך לאפשר להנהלה להצליח, להסתכל על הטאלנט ולשמור על גיוון וצמיחה.

"בעולם ההייטק, הלקוחות שלנו אלה פחות סטארט־אפים וחברות ארלי סטייג'. הערך המוסף שלנו הוא עבור חברות שכבר גייסו סכום משמעותי והן בשלב צמיחה משמעותית, כאלו שמגובות על ידי קרנות הון סיכון, חברות שהנפיקו ועוד".

מה נכון יותר - לחפש אותם בארץ או מעבר לים?
"אין דרך אחת נכונה. לאורך השנים היו חברות שהתפיסה שלהן הייתה שצריך לגייס סמנכ"ל מכירות, סמנכ"ל שיווק, סמנכ"ל לקוחות ולעיתים גם מנכ"ל - בחו"ל, כי השוק שם, ופה השאירו את הפיתוח וכולי. לעומת זאת, היו שנים שהתפיסה הייתה שעיקר ההנהלה תהיה בישראל. אבל אין תשובה אחת שמתאימה לכולם, כי זה משתנה מארגון לארגון".

גמישות בקרב בכירים

תהליך איתור המועמדים נחשב לממושך. לפני הכול, מספרת נחמן, הוא מתחיל בפגישות עם הלקוח. "אני מעדיפה פנים אל פנים, ועם כל מי שצריך - מנכ"ל או מנכ"לית, חברי בורד, משקיעים ויחד יוצאים לדרך. הרבה פעמים מגיעים עם קונספציה שצריך משהו אחד ולאורך הדרך, אחרי שאני שואלת שאלות - מגלים דברים חדשים".

בשנים האחרונות, בעיקר תחת תנאי שוק של עובדים, מדברים הרבה על מה עובדים רוצים. האם הבכירים מחפשים בעבודה דברים אחרים?
"אחד הדברים המעניינים הוא שבמקרים רבים זה לא עניין של כסף. בעת האחרונה, במיוחד אחרי הטירוף של ההייטק, רואים שמנכ"לים מועמדים מבצעים בדיקות הרבה יותר עמוקות מבעבר. חשוב להם הרבה יותר מתמיד להבין מה ההון של החברה, מי המשקיעים שלה ולאן היא הולכת. כל השוק מתנהג יותר בזהירות. כשמנכ"ל מגיע לחברה הוא בוחן את המשקיעים בחברה, את הבורד, מי ייתן לו ערך, לעומת מי שרק 'יישב לו על הצוואר'".

בכל הנוגע לגמישות, נחמן מאשרת שהיא חשובה גם לדרג הבכיר, אולם לא יכולה להתחייב לאן יילך השוק. "מנהלים בכירים, כמו כל עובד, גילו שאפשר אחרת ושמשהו השתנה, אבל הזמן יגיד כמה זמן המגמות האלו יחזיקו מעמד".

חשיבות הדיסקרטיות

עולם העבודה היום מאוד פתוח ושקוף בעידן הרשתות החברתיות, ובעבור רבים נוצר אתגר לשמור על דיסקרטיות. נחמן: "אתגר הדיסקרטיות תמיד היה קשה. כמעט בכל פעם בעבר שבה הובלתי תהליך, המנכ"ל פתח את הלינקדאין וראה שהמועמדת או המועמד מחוברים בקשר ראשון לכמה חברי הנהלה.

"המקום שלנו הוא לשמור מאוד על דיסקרטיות של המועמדים שאנחנו פונים אליהם. תמיד קיים סיכון, ולכן אני מרימה על זה דגלים כל הזמן בנוגע לדיסקרטיות של המועמד ושל החברה".

יש נוסחת קסם?
"אין נוסחת קסם. אנחנו קצת כמו שב"כ או 8200. אנחנו כל הזמן אוספים מידע על אנשים, ולכן המידע הזה הוא מה שצריך לעניין אותנו".

נחמן מספרת כי ב־Heidrick & Struggles משקיעים בכלים דיגיטליים מבוססי דאטה, חותכי תחומים ודיסציפלינות. "אנחנו אולי מתחילים לאתר מועמדים בלינקדאין, אבל זה ממש לא מספיק. אפשר לעשות את זה רק באמצעות משאבים, כלים רחבים כולל AI ולמידת מכונה. נוסף על כך, אי אפשר לעשות את זה בלי ניסיון - היכולת לנהל את התהליכים, ובעיקר לאבחן, היא חיונית. בסוף, אנחנו מגישים ללקוח את רשימה מעמיקה של ארבעה מועמדים המדורגים לפי הפרמטרים להצלחה בהתאם למה שהגדרנו".

מגיוון מגדרי למקצועי

בכל הנוגע לגיוון, נחמן מציינת כי בשנים 2021־2022, מתוך ההשמות של Heidrick & Struggles בעולם - 46% כללו גיוון כלשהו - בין אם מגדרי, אתני או אחר. "חד־משמעית יש מוטיבציה ורצון בקרב מנהלים לשלב כמה שיותר נשים בצוותי הנהלה. יש תהליכים שאני מנהלת שבהם מנכ"לים מבקשים ממני לעשות מאמץ למצוא נשים. כבר ראיתי תהליכים שבהם היה קריטריון לחפש רק נשים. לשמחתי, לא נתקלתי במקרה הפוך. ב־2022, 44% מההשמות של חברי בורד היו בעלי גיוון. בתפקידי מנכ"לות, המספר יושב על 15% של השמות מגוונות באופן כלשהו. זה נכון שזה נמוך וזה ישתנה.

"דוח מעניין נוסף, אבל לא על סמך נתונים שלנו, הראה באחרונה שיש בחברות החברות בפורצ'ן 50 באירופה - נסיגה בהשמות מגוונות בתקופה של חוסר יציבות כלכלית כמו שאנחנו חווים היום. הדאטה הזה חשוב לנו, כי חברה בסדר גודל שלנו יכולה להדליק זרקור, להראות שיש פה בעיה, ולנסות לתקן אותה".

מגמה נוספת שעליה מצביעה נחמן, גם ודווקא היום - היא הרחבת מגוון התפקידים הבכירים "להנהלות המסורתיות, למשל תפקיד של Chief AI Officer. מדובר על מי שממומנים על כל הטמעת הבינה המלאכותית על כל הממשקים של חברי ההנהלה האחרים בנושא, וכיצד התפקידים שלהם יהיו יותר מונעי דאטה. עוד רואים גם יותר כניסה של דיגיטציה ברמת ההנהלה הבכירה לחברות בעולמות מגוונים כמו הצריכה והקמעונות. כמו כן, כיוון שיש יותר דגש על גיוון ודייברסיטי, יותר ויותר חברות מבקשות למנות Chief diversity Officer. זה תחום שממשיך להתפתח גם תחת המשבר הנוכחי".

אם דיברנו על AI - אתם לא חוששים שהכלי המתפתח יחליף אתכם ואת יכולות האיתור?
"רשימות תמיד אפשר לייצר. ברמת האבחון - הוא עוד לא שם".

עוד כתבות

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

גורם ישראלי בכיר לניו יורק טיימס: "היינו קרובים לעסקה, חמאס הקשיח עמדות - בגלל נתניהו"

ישראל החלה הבוקר בפינוי אוכלוסייה אזרחית מאזור רפיח ●  3 לוחמים נפלו במטח שנורה אתמול מאזור רפיח לכרם שלום ● צה"ל והשב"כ תקפו מרכז פיקוד של חמאס במתחם אונר"א במרכז הרצועה ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • כל העדכונים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר צפוי להיפתח בירידות שערים ● הדולר מזנק מול השקל בעקבות ההתחממות בדרום ● מיטב: הצריכה הפרטית עלתה והקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% ● באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בחסר עמוק" ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה 

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

בורסת שנחאי, סין. / צילום: Shutterstock

עליות באסיה; ביפן ובקוריאה אין היום מסחר

שנגחאי עולה ב-1% ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים