גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נינג'ות דיגיטליות: הצצה לתוך הראש היצירתי של בני דור האלפא

דוח חדש של סוכנות השיווק רזורפיש מגלה מהן ההעדפות של הדור הבא שיחזיק את הארנק ביד ● האלפא'ז הם ערכיים אפילו יותר מבני דור ה־Z, מעדיפים את אותם מותגים כמו ההורים שלהם, נמצאים בעיקר ביוטיוב ורואים בגיימינג כלי לבניית עולמות חדשים

אימוץ מוקדם של חידושים טכנולוגיים חשוב ל־63% מבני דור האלפא / צילום: Shutterstock
אימוץ מוקדם של חידושים טכנולוגיים חשוב ל־63% מבני דור האלפא / צילום: Shutterstock

תשומת הלב של מותגים רבים מופנית כיום להרגלים ולהעדפות של בני דור ה־Z (גילאי 18־25), מתוך מחשבה שהעתיד הצרכני נמצא בידיהם ולכן כדאי "לתפוס" אותם כבר בגיל מוקדם. זה אמנם נכון, אבל ייתכן שבמקביל כדאי כבר להתכונן לעבודה מול הדור הבא - דור האלפא (ילידי 2010 והלאה), שעד 2024 היקפו צפוי להגיע ל־2.2 מיליארד צעירים וצעירות.

"קבוצת מיקוד של מיליארד איש": כך שבויות חברות בגחמות של טיקטוק
ההזדמנויות שמותגים מחמיצים: מהתור הארוך ועד הכובע של השליח

במובן מסוים, מדובר בעניין טריקי: עדיין לא ידוע מה יהיו הכלים השיווקיים הדומיננטיים בעוד חמש שנים, איזה רשתות חברתיות יהיו פופולריות, והאם כדרכם של צעירים, גם בני דור האלפא ישנו את דעתם לפחות עשר פעמים עד שיהיה להם כרטיס אשראי.

חברת הטרנספורמציה השיווקית Razorfish (מבית פובליסיס) פרסמה החודש דוח רחב היקף על ההתנהגות הצרכנית של בני דור האלפא. ברזורפיש ערכו שני סקרים באמצעות חברת GWI, שבכל אחד מהם השתתפו כ־500 בני דור Z ודור האלפא מארה"ב. הם לקחו בחשבון את השפעות הקורונה, שהיו קריטיות - בין היתר, המגפה הובילה לשימוש במחשבים וסמארטפונים בגיל מוקדם יותר, ולאורך זמן רב יותר ביממה.

 

בהתחשב בעובדה שהישראלים מאמצים לא מעט מגמות אמריקניות, הממצאים שעלו מהסקר יכולים להיות רלוונטיים גם למותגים המקומיים שרוצים להכיר טוב יותר את הדור הבא.

ערכים ושאיפות לעתיד

מי שהביאו לקדמת הבמה את החשיבה על ערכים בהקשר של מותגים היו בני דור ה־Z. "מדובר בצעירים שמאוד בטוח בעצמם בכל הנוגע למה שהם רוכשים, מה שהם אוכלים ובמה הם צופים. הם לא כוחניים, אבל נחושים לעשות דברים בדרך שלהם, ורוצים להניע שינוי לדורות הבאים", אמר לנו בראיון ריצ'רד ג'קסון, מנכ"ל Voxburner. "הם מאמינים שלצעירים מותר להיות הם עצמם, ויש להם את הפלטפורמות לדבר על הדברים האלה".

 

לפי הנתונים של רזורפיש, בני דור האלפא "עוקפים" אותם בכל הנושאים הללו. כבר בגילם הצעיר הם מתמקדים בקיימות והכלה, ופתוחים להשקפות עולם אחרות. הם יותר מביעים את דעתם לעומת דור ה־Z, ולא חוששים מתגובות הסביבה (אם כאן יש לסייג, ולומר שייתכן כי הסיבה היא שהם עדיין לא יודעים להעריך נכון את השפעתן). הערכים החשובים ביותר בעיניהם הם ללמוד דברים חדשים, ולעמוד לצד אחרים.

בנוסף, למרות שהם גדלים במציאות דיגיטלית מלוטשת, בני דור האלפא מעדיפים את האותנטיות. 65% סבורים שחשוב מאוד להיות אתה עצמך, 27% השיבו שזה חשוב במידת מה, 3% השיבו "לא חשוב" ו־5% סבורים שזה לא משנה. בהתאמה, פחות חשוב להם להרוויח הרבה כסף ולהיות מפורסמים בעתיד, ויותר מעניין אותם להפוך תחביב לעבודה או לייצר שינוי בעולם. לשם השוואה, רק 15% מבני דור ה־Z מתעניינים בכך.

חיים דיגיטליים

אם בני דור ה־Z הוגדרו כילידים דיגיטליים, בני דור האלפא הם נינג'ות דיגיטליות. בגיל 3־5 הם מכירים את הטאבלטים, ועוד לפני גיל 6 ל־43% יש טאבלט משלהם. בגיל 6־7 הם כבר משתמשים בקונסולות משחקי וידיאו וטלוויזיות חכמות. בגיל 8־9 רובם מיומנים בעבודה עם לפטופים לצרכי לימודים או הנאה, ו־47% מעידים כי יש אחד כזה בבעלותם. בגיל 10, ל־58% כבר יש מכשיר סלולרי משלהם.

אימוץ מוקדם של חידושים טכנולוגיים חשוב ל-63% מהם, לעומת 31% בלבד מבני דור ה־Z הסבורים שחשוב להיות מעודכנים טכנולוגית. גם הפיתוחים שמעניינים אותם שונים: לבני דור האלפא חשוב יותר שיפתחו מכשירים סלולריים עם הולוגרמות תלת ממדיות, בעוד שבני דור ה־Z פרקטיים יותר, והיו מעוניינים בסוללה שתשרוד שבוע ללא הטענה.

הרשת החברתית הפופולרית ביותר בקרב בני דור זה היא יוטיוב, שבו הם עוקבים אחרי יוצרי תוכן וסרטוני הדרכה, מעשירים את הידע שלהם וגם מגלים מוצרים חדשים. לפי הסקר, 51% שומעים לראשונה על מותגים דרך היוטיוב. במילים אחרות, מדובר בנתיב לרכישות העתידיות שלהם, וליצירת זיקה בינם לבין מותגים. לשם השוואה, הערוצים העיקריים שדרכם בני דור ה־Z מגלים מותגים הם אינסטגרם וטיקטוק.

למרות ואולי בגלל שהם גדלו לתוך העידן הדיגיטלי, כבר בגילם הצעיר הם יודעים לאזן בין הזמן הדיגיטלי לבין הזמן שהם מבלים בחוץ. רק 20% מבני האלפא היו רוצים לבלות יותר זמן אונליין, בעוד ש-74% מעדיפים לצאת החוצה, לעשות פעילות גופנית או להשתמש פחות בטכנולוגיות.

העניין בגיימינג

השבוע פרסמנו כי מאות אלפי גיימרים ישראלים מעל גיל 18 הם קהל יעד אטרקטיבי ללא מעט חברות, וכי לפי נתוני באפ טכנולוגיות, 60% הם בגילאי 18־34. "מדובר בפלח הולך וגדל של דור ה־Z, שגם כשהוא מתבגר ממשיך לבלות זמן משמעותי במשחקים", הסביר המנכ"ל עילי דה־בר. "הגיימרים ידועים בהרגלי הוצאה גבוהים על מוצרי צריכה".

לפי הדוח של רזורפיש, גם דור ההמשך עתיד לבלות לא מעט זמן בגיימינג, אולם לא רק כפעילות חברתית ומשחקית, וגם לא כמקור לאסקפיזם או למנוחה - אלא כמקור ליצירתיות ובניית עולמות משלהם.

איך בוחרים מותג

בתור נינג'ות דיגיטליות, גם המודעות למותגים מתחילה אצל בני דור האלפא בגיל צעיר מאוד. באופן מפתיע, הילדים של היום אינם זקוקים בהכרח למותגים ייעודיים. למעשה, רבים מהם אוהבים את אותם מותגים כמו מבוגרים, מנייקי ולולו למון ועד אוקלי. עם זאת, המודעות הגבוהה ביותר היא לנטפליקס ודיסני.

"בני דור האלפא בוגרים יותר מגילם, והמיומנות הטכנולוגית שלהם תרמה במידה רבה לגישה שלהם למידע", אומר ג'וש קמפו, מנכ"ל Razorfish. "לכן גם המותגים האהובים עליהם 'מיושרים' יותר עם הוריהם מאשר בדורות קודמים, ויותר ממחציתם שומעים לראשונה על המותגים הללו דרך ערוצים דיגיטליים".

נקודה מעניינת נוספת היא ש-75% מבני דור האלפא עסוקים בבריאותם הנפשית, ולכן, לפי רזורפיש, מותגים שיהיו מזוהים עם תמיכה בבריאות הנפש יצליחו להתחבר אליהם יותר, והדבר ישפיע על שיקולי הרכישה שלהם.

לסיכום, אלה העצות של רזורפיש למותגים: אל תחשבו על האלפא'ז כעל הגרסה הצעירה של דור ה־Z, הם כבר הרבה יותר מזה; יותר מתהילה, חשוב להם לעצב את העולם, העצימו אותם; ולא משנה עד כמה אתם חדשניים, קחו בחשבון שהאלפא'ז מצפים ליותר.

עוד כתבות

עשן מתקיפות חיל האויר מיתמר מאזור רפיח / צילום: ap, Ismael Abu Dayyah

כלב רובוטי ורחפנים: איך תיראה הפעולה שתחסום את "צינור החמצן של חמאס"?

התמרון בעיר הדרומית ביותר ברצועה יאפשר לצה"ל לסגור את מנהרות ההברחה שמתחזקות את חמאס כלכלית ולוגיסטית ● הסכנה טמונה בהימצאות אפשרית של החטופים ובפגיעה באוכלוסייה האזרחית

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

המדינה המפתיעה שבמו"מ מתקדם לרכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

קניה שמזהה צורך עולה וגובר למערכות הגנה אווירית - פנתה לישראל שידועה בעולם בתור המדינה בעלת מערך ההגנה האווירית הטוב מכל ● העסקה, אם תושלם, תהווה שינוי מגמה מעניין מבחינת רפאל, שפילוח המכירות שלה ל־2023 מצביע כי יבשת אפריקה היוותה רק 1% ממנו

חדרה. אין מספיק אוטובוסים / צילום: Shutterstock, Mapic Aerials

בגלל מאבק על כביש בחדרה: במשרד התחבורה מאיימים לבטל נת"צים בכל הארץ

בעקבות סכסוך בין משרד התחבורה למשרד האוצר, מנכ"ל משרד התחבורה מאיים לבטל נת"צים ברחבי הארץ ● הסיבה: משרד האוצר לא אישר חתימה על הסכם עם עיריית חדרה לחידוש רחובות והקמת נתיבי העדפה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מתחזקות הירידות בתל אביב; אופקו הלת' צוללת בכ-11%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.3% ות"א 90 משיל מערכו 1% ● השקל מתחזק מול המטבעות הזרים על רקע המגעים בעסקת החטופים ● אנבידיה נסחרה בירידות לאחר שהמיליארדר סטנלט דרוקנמילר חתך את השקעתו במניה ● אפל השיקה דגמי טאבלט חדשים ● בבלקרוק ממליצים להישאר בשוק המניות במאי

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

אזעקות בגליל המערבי, צה"ל בגל תקיפות נרחב בלבנון

צה"ל ערך תקיפות נרחבות בלבנון • במטולה דווח על פגיעה ישירה, לא הופעלה התרעה • ישראל פתחה מחדש את מעבר כרם שלום, לאחר שנסגר בתחילת השבוע אחרי המטח הקטלני לאזור שגרם למותם של 4 לוחמי צה"ל • עדכונים בולטים

שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים / צילום: איל יצהר

מנהל רשות המסים תומך בהחזרת מס הרכוש על קרקעות פנויות

בכנס שקיים מכון אלרוב לחקר הנדל"ן אמר אהרונוביץ': "אני בעד החזרת מס רכוש בצורה חכמה", והוסיף כי "חלק מעליית מחירי הדיור בשנים האחרונות נבע גם מהעובדה שמי שמחזיק בקרקע שאפשר לבנות עליה, אין לו שום תשלום 'קנס' על קרקע כזו"

אנדראה אורקל, מנכל בנק יוניקרדיט האיטלקי / צילום: Reuters, Massimo Di Vita

במשך שנים משקיעים נכוו ממניות הבנקים האירופיים. עכשיו הן ממש לוהטות

לאחר שנים של שפל, הבנקים באירופה מתחילים להציג ביצועים משופרים, הודות לניקוי מאזנים וצמצום עלויות, לצד רווח מוגדל ממתן הלוואות ● מניות הענף דוגמת UniCredit מזנקות גם בציפייה לחלוקות דיבידנדים בעד כ-130 מיליארד דולר, ועוקפות את מקבילותיהן מארה"ב

מה צפוי לשקל? / אילוסטרציה: Shutterstock

הדולר יגיע ל-3.5 שקלים? מה קורה בשוק המט"ח

לראשונה מאז תחילת אפריל, השקל מתחזק בחדות מול המטבעות הזרים ויורד מתחת לרף ה-3.7 שקלים לדולר ● מדובר בשינוי מגמה חד לעומת התקופה האחרונה בהמשך להתפתחויות הבטיחוניות ● מה עומד מאחורי שינוי המגמה?

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

קיבוץ ניר יצחק הודיע על מותו של החטוף ליאור רודאיף

נתניהו: "הצעת חמאס רחוקה מאוד מהדרישות ההכרחיות של ישראל" • גורמים רשמיים בארה"ב: בהצעה שחמאס הסכים לה יש שינויי ניסוח מינוריים בלבד ביחס להצעה של ישראל • המשלחת הישראלית הגיעה לקהיר • דיווח: "הפלישה לרפיח תואמה עם ארה"ב. המטרה - מתן תמונת ניצחון שניתן יהיה לשווק לבן גביר וסמוטריץ'" • עדכונים שוטפים

החזית הבאה נגד ישראל? בארה"ב מחכים לדוח הדרמטי של ביידן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מחר צפוי להתפרסם דוח של ממשל ארה"ב שיקבע אם ישראל הפרה את החוק הבינלאומי בעזה, הלחץ עולה לקראת האירוויזיון והדילמה של האוניברסיטאות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

המיליארדר שנפטר מהמניה הלוהטת של השווקים מסביר למה

המשקיע המיליארדר סטנלט דרוקנמילר לא ידע עד לפני שנתיים איך מאייתים את השם אנבידיה ● "רכשתי אותה, וחודש אחר כך, הושק ה-ChatGPT, ואפילו זקן כמוני הצליח להבין מה זה, אז הגדלתי את הפוזיציה שלי בהרבה" ● דרוקנמילר סבור שמפץ הבינה המלאכותית עלול להסתיים בקרוב

כפר סבא / צילום: Shutterstock

שתי שכונות ישנות סמוכות: המיקום שווה הרבה במחיר

שכונה אחת קרובה לרכבת והשנייה למרכז העיר, ובשתי השכונות מקודמים פרויקטים של התחדשות עירונית ● איפה יותר משתלם לרכוש דירות קטנות?

גיא הדס / צילום: רמי זרנגר

אחרי 16 שנה: סמנכ"ל התקשורת, קשרי ממשל ואחריות תאגידית בבזק, גיא הדס, פורש

עפ"י הודעת בזק, הדס יישאר בתפקידו ככל שיידרש להעברה מסודרת של התפקיד ● עדיין לא ברור מי יהיה מחליפו של הדס, או לאן פניו מיועדות

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חברת הדירוג S&P תפרסם בסוף השבוע את עדכון לדירוג האשראי של ישראל: מה צפוי בו?

אחרי שהורידה בהפתעה את הדירוג של ישראל בחודש אפריל, צפויה S&P לפרסם סקירה נוספת ביום שישי ● באוצר מתוחים, אבל מעריכים שלא חלה הרעה במצב הביטחוני שמצדיקה הפחתה נוספת ● החשב הכללי מעדיף לפי שעה להתמקד בגיוס חוב מהמוסדיים הישראלים

במצרים מעריכים: נתניהו יכול להכריז על ניצחון בימים הקרובים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הערכות המצריות להמשך המלחמה, איך ניצחון של טראמפ ישפיע על התמודדות מול איראן ומה הפך את איראן וישראל לאויבות ● כותרות העיתונים בעולם 

ד''ר נאוה מיכאלי-צברי / צילום: כדיה לוי

מונו כונסי נכסים לביתה של נכדת מייסדי שטראוס בסביון; המימוש יעוכב בחצי שנה

ביהמ"ש מינה השבוע כונסי נכסים לביתה בסביון של ד"ר נאוה מיכאל-צברי, בתה של רעיה שטראוס ואלמנתו של יזם הנדל"ן רוני צברי ז"ל שנפטר באוקטובר האחרון ● המינוי יעוכב למשך חצי שנה על-מנת לאפשר למיכאל-צברי להשיג חוב של 15 מיליון שקל

יבוא כלי רכב לנמל אילת / צילום: Shutterstock

עצירת היצוא מטורקיה: שתי יבואניות רכב הודיעו על בעיות אספקה

ענף הרכב ממשיך לבצע בקרת נזקים עכב עצירת היצוא מטורקיה ● טויטה מודיעה על "השפעה מיידית" על השיווק של קורולה ו-CH-R ועוצרת הזמנות לחברות הליסינג ● יונדאי בהחליטה להשהות את ההזמנות על מספר דגמים, בהן I10, I20

גלעד אלטשולר ומנכלי בתי ההשקעות מנורה מבטחים, כלל, מיטב, מור והראל / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, נטי לוי, כדיה לוי, רמי זרנגר, טל שחר

יפספסו את הריבאונד? מה חושבים בשוק על הצעד המפתיע של אלטשולר שחם

בעקבות חשיפת גלובס על המהלך שמוביל בית ההשקעות הגדול בישראל, בדקנו מה עושים בגופים המתחרים ● אלה, מתברר, עדיין מזהים הזדמנויות ותמחור נוח בשוק המקומי, למרות הקונצנזוס בקרב בתי ההשקעות שרוב התיק מופנה לחו"ל ● איפה שיעור החשיפה הגבוה למניות ישראליות ואילו גופים עשויים לשנות אסטרטגיה?