גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הרובוט הישראלי שיספק ביקושי איקומרס בדאלאס

החברה הישראלית מקימה בדאלאס מרכז ליקוט רובוטי שמשתרע על פני 3,500 מ"ר ויעניק שירותים לפעילות אונליין של קמעונאים ● חברת הקריאייטיב והטכנולוגיה הישראלית Artlist תספק מענק חד-פעמי ליוצר תוכן עבור מימוש רעיון מקורי וייחודי לפרויקט קריאטיבי ● אירועים ומינויים

אבי יעקבי וארז אגמוני, פבריק / צילום: Fabric
אבי יעקבי וארז אגמוני, פבריק / צילום: Fabric

חברת פבריק הישראלית, המייצרת מחסנים רובוטיים, וענקית הלוגיסטיקה A.P. Moller-Maersk מקימות בדאלאס מרכז ליקוט רובוטי, שיעניק שירותים לפעילות אונליין של קמעונאים.

המרכז, שמשתרע על פני 3,500 מ"ר, יפעל באמצעות המערכת הרובוטית והתוכנה שפיתחה פבריק, ויוכל לתמוך במגוון רחב של כ-25 אלף סוגי פריטים. בשלב ראשון ישרת המתקן לקוח אחד בתחום מוצרי הבריאות והטיפוח, ובהמשך עשויים להצטרף מספר קמעונאים נוספים. החברות סירבו לציין את ההיקף הכספי של העסקה.

פבריק הוקמה ב-2015 על ידי אורי אברהם, שי כהן, אייל גורן ואלרם גורן, היא מעסיקה 200 עובדים, וגייסה עד כה כ-370 מיליון דולר. המערכת הרובוטית של החברה מסוגלת להיכנס לחללים אורבניים בגדלים שונים, ולמקסם את התפוקה והאחסון למ"ר. היא מאפשרת ליקוט מהיר של הזמנות עבור משלוחים באותו היום, או למחרת - מגמה שהתחזקה מאוד בשנים האחרונות - ולצמצם את עלויות השילוח.

בין לקוחותיה הבולטים של החברה בארץ נמנות הרשתות סופר-פארם ורמי לוי. לפני כשנה היא שינתה את מודל הפעילות, כך שהיא מוכרת את הטכנולוגיה שלה לחברות לוגיסטיקה וקמעונאים, והמרכז בדאלאס הוא הראשון שבו מיושם המודל.

"עם הניסיון והידע שצברנו בהפעלת מתקנים בחמש השנים האחרונות, הפכנו את כל הרכיבים והשלבים בתהליך, מקליטת הסחורה דרך הליקוט והאריזה, למערכת יעילה ומהירה המאפשרת לקמעונאים להגיע לרווחיות בפעילות האונליין", מציין אבי יעקבי (ג'ק), מנכ"ל פבריק.

מארסק הדנית החלה את דרכה בתחום המכולות ואניות אספקה, וכיום מתרכזת במתן ערך בתחום שרשרת האספקה. היא פועלת ביותר מ-130 מדינות, ומעסיקה כ-100 אלף עובדים ברחבי העולם.

לדברי ארז אגמוני, ראש החדשנות הגלובלית של החברה, "הגידול המתמיד בביקוש באונליין מעצב את תעשיית הקמעונאות, ואנחנו בחיפוש מתמיד אחר דרכים חדשות לייעול שרשרת האספקה של לקוחותינו. מצאנו שהפתרון הרובוטי של פבריק מאפשר לנו לעמוד בדרישות השוק, ליעילות במרכזים הלוגיסטיים ובליקוט, בוודאי במקומות שבהם קיים מחסור בכוח אדם ושטחי נדל"ן".

ארטליסט תשקיע ביוצרי תוכן

בשנים האחרונות רושם שוק יוצרי התוכן הגלובלי זינוק משמעותי, ולפי דוח שפורסם ביולי האחרון, עד סוף 2023 הוא צפוי לגלגל 24.7 מיליארד דולר. מספר היוצרים נמצא בעלייה מתמדת, אך חלקם זקוקים ל"דחיפה" קלה כדי לעשות את הקפיצה המשמעותית לתודעה.

זה הרציונל שעומד מאחורי המהלך של חברת הקריאייטיב והטכנולוגיה הישראלית Artlist, המפעילה קטלוגים של נכסים דיגיטליים וכלי עריכה ליוצרי תוכן: הקרן משיקה את "קרן ה-100 אלף דולר", שתספק מענק חד-פעמי ליוצר תוכן עבור מימוש רעיון מקורי וייחודי לפרויקט קריאטיבי. ניתן להגיש פניות לקרן עד 12 באוקטובר.

"הקרן היא ההזדמנות שלנו לעזור ליוצרי תוכן לפתח את הכישרון שלהם, ולהגשים את החלומות שלהם", מסביר עירא בלסקי, מייסד ומנכ"ל משותף בארטליסט. "כמי שהיה יוצר וידאו במשרה מלאה, קרן כזו הייתה יכולה להיות התגשמות חלום עבורי, והיא למעשה חלק ממה שגיבש את החזון שלנו להעצים יוצרי תוכן".

ארטליסט נוסדה ב-2016 על ידי עירא בלסקי, איציק אלבז, אייל רז ואסי איילון, והיא מעסיקה כ-400 עובדים. החברה מספקת ליוצרי תוכן ברחבי העולם כלי עריכה חדשניים לצד מיליון מדיות דיגיטליות עם רישיון גלובלי שמכסה את כל סוגי תכני הווידאו. בין לקוחותיה נמנים גוגל, אפל, נייקי, קוקה קולה, איקאה, מרצדס, סמסונג, וויקס, נטפליקס, דיור ועוד.

מצנח הזהב

רו"ח עופר אורליצקי מונה ליו"ר דירקטוריון בית זיקוק אשדוד.

הדר אשוח מונה למנכ"ל הפעילות הישראלית של חברת האדטק AdFreeway, שפיתחה פלטפורמה חדשנית לטרגוט קהלים באמצעות חוכמת ההמונים.

הדר אשוח / צילום: יח״צ חברת AdFreeway

אמיר רגב מונה לדירקטור בכיר לפיתוח עסקי בתחום הענן ב-Commit. סוניה פיסרב מונתה למנהלת תחום הייעוץ והפיתוח העסקי. קודם לכן כיהנה כמנכ"לית energy team.

פרופ' רוני לידור יכהן כנשיא המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט, במקום פרופ' מיכל בלר שפורשת לגמלאות.

טל ישראלי, 58, מונה ליו"ר חברת פיתוח הגליל.

שרון גולדברג תעמוד בראש Catalyst, זרוע ההכשרות של המכון הישראלי לחדשנות.

ד"ר עדי ניר תשמש כסמנכ"לית קליניקה בחברת המד-טק אינספירה.

חדשות טובות

כחצי מיליון שקל נאספו בערב הגאלה השנתי של עמותת "אח גדול למען חיילים בודדים", שנערך במוזיאון המכוניות בהרצליה בהשתתפות בכירי המשק.

ראובן שיף, דורון ארבלי ומתנדבי העמותה / צילום: אח גדול למען חיילים בודדים

העמותה, שקיימת 13 שנה, מחברת בין חיילים בודדים משוחררים לחיילים בודדים בסדיר במעין מודל חניכה אישי, במטרה לתת תמיכה, הכוונה וליווי לצעירים המנסים להשתלב בחברה הישראלית. עד כה התנדבו בעמותה מאות "אחיות ואחים גדולים". מנכ"ל העמותה הוא דניאל אהרון, היו"ר הוא נסים אדר, ובראש אגודת הידידים עומד רו"ח ראובן שיף.

עוד כתבות

אורן הוד, מנכ''ל שופרסל נדל''ן / צילום: כרמל שירן

עזיבה נוספת בשופרסל: מנכ"ל זרוע הנדל"ן פורש מתפקידו

אורן הוד, מנכ"ל חברת שופרסל נדל"ן, עוזב את הרשת פחות משנתיים לאחר שמונה ● ברקע העזיבה: פערים משמעותיים בין הוד למנכ"לים המשותפים ובעלי הבית החדשים בשופרסל, האחים יוסי ושלומי אמיר

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"החשב יפקח": היועמ"שית מבקשת מבג"ץ לדחות את העתירה בעניין מימון מעונות רה"מ

לעמדת גלי בהרב־מיארה, אין מקום להתערב בהחלטת ועדת הכספים לממן את שני מעונות ראש הממשלה, גם לנוכח הפרשנות שיש לתת לה והן בשל האישור הנדרש של החשב, בנוסף לזה של מנכ"ל משרד רה"מ

אילן ברקן (מימין) ואליאב בן עטר, מייסדי ''כוחנו באחדותנו'' / צילום: תמונה פרטית

החילוני והחב"דניק שערכו אירועים ל־20 אלף חיילים מאז פרוץ המלחמה

אילן ברקן ואליאב בן עטר הפעילו "סיירת מחסומים" ששימחה חיילים, ומאז ה־7 באוקטובר עברו לקיים אירועים בבסיסים ● עכשיו הם מתקשים לגייס תרומות: "לעשות 'על האש' ל־100 איש עולה 5,000 שקל, והעם התעייף" ● ישראל מתגייסת

נתיבות. בעיגול: מירי רגב / צילום: דייגו מיטלמן, מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט)

בלי תוכנית, ללא תקציב ובניגוד לדעת אנשי מקצוע: רגב מקדמת עוד תחנת רכבת בנתיבות

במשרד התחבורה בוחנים הקמת תחנה בעיר הדרומית במרחק 5 ק"מ בלבד מזו הקיימת ● גורמי המקצוע מתנגדים בגלל תחזית נוסעים נמוכה ופגיעה בציבור שזמן נסיעתו למרכז מתארך ● השבוע נחשף בגלובס שגם במוסד רוצים רכבת ישירות למטה הארגון בניגוד לתוכניות המטרו

אילוסטרציה: Shutterstock

העתיד כבר כאן: ניסינו את המודל החדש של ChatGPT וחזרנו לדווח

העוזר הקולי החדש של OpenAI יהיה מותאם אישית למשתמש, יכיר את ההעדפות שלו ויידע גם לבחור את האינטונציה המתאימה בהתאם לאופי השיחה ● בעקבות הסערה שהתעוררה ברשתות עם הצגת המודל החדש, בדקנו את המודל הזמין כיום בשוק

ד''ר ענאיה בנא, מנכ''לית ומייסדת עמותת אל־ביאדר / צילום: תמר מצפי

"בעלי הקרקע הפרטית בחברה הערבית מחכים שיזמים יבואו"

בכנס פוטנציאל החברה הערבית של גלובס, ד"ר ענאיה בנא, מנכ"לית משותפת ומייסדת עמותת אל־ביאדר, דיברה על הפערים בין החברה הערבית לחברה הכללית בתחום הדיור ● בנא: "85% מהדור הצעיר בתוך היישובים הערביים הוא מחוסר פתרונות דיור"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בתל אביב; נקסט ויז'ן ומג'יק צללו בכ-5%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.2% ות"א 90 השיל מערכו כ-2.1% ● השקל התחזק קלות מול הדולר במהלך השבוע האחרון ● שבוע גדוש בדוחות צפוי בת"א ובוול סטריט, כולל תוצאות ענקית השבבים אנבידיה ● בדיסקונט מעריכים: 2-3 הפחתות ריבית בארה"ב במהלך השנה

ווסימוזי מדונסלה (מימין), נציג דרום אפריקה בדיון בהאג / צילום: Reuters, Yves Herman

המשטר בדרום אפריקה פותח מערכה לשלילת ההכרה בזכות הקיום של ישראל

עיון באוצר המילים והדימויים של נציגי המשטר הדרום אפריקאי בבית הדין בהאג מראה כי הם מתרחקים במהירות משאלת עזה ועוברים אל שאלת הלגיטימיות של קיום ישראל ● אפשר להגיד שהיחסים עם משטר ה–ANC במדינה הגיעו אל סוף הדרך

חסאן טואפרה, ראש הרשות לפיתוח חברתי כלכלי במגזר המיעוטים / צילום: תמר מצפי

"במסגרת תוכנית החומש לחברה הערבית, אנחנו משקיעים קודם כל בחינוך. הפערים מצטמצמים"

חסאן טואפרה, ראש הרשות לפיתוח כלכלי בחברה הערבית, התייחס בכנס גלובס לאתגרים באוכלוסייה זו ולחשיבותה ● לדבריו, ברקע יישום תוכנית החומש הייעודית, החברה הערבית חוותה שינוי משמעותי: "רוב התלמידים לא היו זכאים לבגרות. היום יש 20% סטודנטים לתואר ראשון"

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל נגד רשות ני"ע: לא לאפשר לגופים חוץ בנקאיים להתחייב על ריבית

ד"ר יוסי סעדון, מנהל האגף הפיננסי בבנק ישראל, שלח מכתב לרשות ניירות ערך בבקשה שלא תאשר את תזכיר חוק התשלומים, הכולל הוראה שמאפשרת לגופים החוץ בנקאיים להתחייב בפני הלקוחות בריבית קבועה על הפיקדונות ● לדבריו, מדובר בהוראה העלולה "לסכן את היציבות במערכת הפיננסית"

"חיזבאללה ספג מכות קשות": בלבנון מעריכים שהחזית בצפון לא תתרחב

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: כלי תקשורת מסביב לעולם סיקרו את השבת גופותיהם של ארבעה חטופים, בלבנון מעריכים שהמלחמה בצפון לא תסלים בשל עייפות בשני הצדדים ומה צפוי ביחסים בין ישראל וארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

מערכות הגנה אוויריות בתרגיל פולני. ורשה חתמה על הסכמי רכש בעשרות מיליארדים / צילום: Reuters, Kacper Pempel

עם הסכמים בעשרות מיליארדים: המדינה שמתכננת להקים את הכוח הצבאי הגדול ביותר באירופה

פולין מתכננת להכפיל את מספר החיילים שלה והיא אף הזמינה את מדינות נאט"ו לאחסן נשק גרעיני בשטחה ● בנוסף לכך חתמה ורשה על הסכמי רכש צבאי בעשרות מיליארדי דולרים בשאיפה לבנות את הצבא הגדול באירופה ● צעדים אלו מסמנים את המתיחות באירופה מאז פלישת רוסיה לאוקראינה: "צריך להבין שהתחיל עידן חדש - העידן שלפני המלחמה"

צבי סוכות, הציונות הדתית / צילום: יאיר דב

כמה המתיחות מול הבית הלבן תקדימית, ומה העבר מלמד על חומרת המצב כעת?

העימות עם ממשל ביידן על הכניסה לרפיח העלה את שאלת היחסים עם ידידתנו הגדולה ● ההיסטוריה מלמדת שהיו התנגשויות אינטרסים בין ישראל לארה"ב מאז שנות החמישים - אבל האופן בו האמריקאים הגיבו לחציית קווים ישראלית השתנה בהתאם לסכנה הקיומית לישראל

נשיא איראן, איברהים ראיסי / צילום: ap, Vahid Salemi

קיצוני אפילו במונחים של איראן וכזה ששלח אלפים למותם. הכירו את הנשיא שנעלם בתאונת מסוק

מסוקו של איברהים ראיסי התרסק בגבול עם אזרבייג'ן, ויש "חשש לחייו" ● הוא נחשב מהקשים שבין השמרנים האיראנים, לאחד מגדולי שונאי ישראל ומי שזוהה כאחד מהמועמדים הבולטים לרשת את המנהיג העליון עלי חמינאי עם מותו

אפריל האדום של הפנסיה וההשתלמות / צילום: Shutterstock

אחרי שנה בצמרת, בית ההשקעות שמוצא את עצמו בתחתית טבלת התשואות לפנסיה

הירידות בשוקי ההון בעולם הובילו את המסלולים הכלליים לירידות של כ-1.5% ואת מסלולי המניות לירידות חדות יותר של כ-3% • אלטשולר שחם, מור ומנורה מבטחים בלטו לטובה כשמנגד אנליסט עם ירידות חדות • מה עשו המסלולים שעוקבים אחרי ה-S&P 500?

מרכז הסחר המקוון של דואר ישראל / צילום: שחר פליישמן

אכזבה למדינה: קבוצת מילגם זכתה במכרז להפרטת הדואר בתמורה ל-461 מיליון שקל בלבד

קבוצת מילגם-הפניקס-ליימן שליסל זכתה במכרז על הדואר, ותשלם סכום נמוך משמעותית מהערכת השווי שקיבל הדואר בעבר ועמד על מעל 1.5 מיליארד שקל ● קבוצת דלק ישראל-רמי לוי התמודדה מולה במכרז ● שתי ההצעות היו נמוכות בתחילה מהממוצע של הערכת השווי שהוכנו לצורך המכרז. לבסוף התוצאה הזוכה הייתה גבוהה יותר

שי ויל / איור: גיל ג'יבלי

מתחת לרדאר: הכירו את המשפחה שתשלוט בדואר ישראל

משפחת ויל העדיפה להתנהל מתחת לרדאר התקשורתי והציבורי, למרות שהחברות שבשליטתה אחראיות למותגים ישראליים מאוד מוכרים ● קבוצה בהובלת המשפחה זכתה במכרז על דואר ישראל, ותשלם סכום נמוך משמעותית מהערכת השווי שלה

דואר ישראל - שירות מיון ארצי / צילום: איל יצהר

למה המדינה הסכימה למכור את הדואר בשליש מהשווי שבו העריכה אותו?

לאחר תחרות בין שני מתמודדים בלבד, קבוצת מילגם זכתה במכרז על דואר ישראל במחיר המהווה שליש מזה שבו הוערכה החברה הממשלתית בעבר ● הזוכה מתכוונת להתמקד בשוק הבנקאות ● וגם: המשפחה שעומדת מאחורי חברת מילגם

ICL / צילום: יח''צ

פשרה בייצוגית נגד כיל על דיווח מטעה. כמה תשלם לבעלי המניות?

ביהמ"ש אישר הסדר פשרה בבקשה לתובענה ייצוגית שהגישה חברת רבקה טכנולוגיות נגד כיל, המנכ"ל והדירקטורים שכיהנו בה בשנים 2016-2015, בשל טענות למחדלי דיווח ופרטים מטעים ביחס לפרויקט מערכות מידע שהחלה עם IBM בשנת 2013 וקרס אחרי שלוש שנים ● במסגרת הפשרה כיל תשלם כ-2 מיליון דולר

הרכבת הקלה, הקו האדום / צילום: יוסי כהן

הזרים חוששים, והחברות הישראליות בדרך להשתלט על הרכבת הקלה

הוועדה לצמצום הריכוזיות המליצה לאפשר את השתתפותן של אלקטרה ושפיר במכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול של הרכבת הקלה ● מנגד, חברות בינלאומיות חוששות לגשת למכרז על רקע אי הוודאות הביטחונית והכלכלית בישראל