גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עם בעלים לא מוכרים ששווים מיליארדים ואסטרטגיה שקטה: החברה שקפצה לצמרת ענף הביטוח

בלי כותרות רועשות או עסקאות גדולות, ובזמן שמניות שאר חברות הביטוח דשדשו, מניית מנורה מבטחים טיפסה בעקביות והציגה את התשואה הגבוהה בענף השנה - מה שמקרב אותה יותר מאי־פעם למקום השני בתחום ● איך הפכה החברה הוותיקה למניית הביטוח המועדפת על השוק? שורה של רכישות מוצלחות, יציבות חריגה בהנהלה וקצת מזל

ערן גריפל, יו''ר קבוצת מנורה מבטחים, ומיכאל קלמן, מנכ''ל מנורה מבטחים ביטוח / צילום: גיא חמוי, נטי לוי
ערן גריפל, יו''ר קבוצת מנורה מבטחים, ומיכאל קלמן, מנכ''ל מנורה מבטחים ביטוח / צילום: גיא חמוי, נטי לוי

בשקט בשקט ובלי כותרות רועשות, ובזמן שהמשק כולו עבר תהפוכות כלכליות, פוליטיות וביטחוניות, שנת 2023 מסתמנת בתור השנה החזקה של מנורה מבטחים. הקבוצה שעד לא מזמן הייתה הקטנה מבין חמש הגדולות של הענף הביטוח, מדורגת כיום שלישית מבחינת שווי השוק (5.5 מיליארד שקל) ועוקפת את מגדל וכלל, שבעשור הקודם עוד היו הגדולות בשוק, במיליארד שקל.

השווקים ניצחו את פאוול: כשחדשות רעות לכלכלה הן חדשות טובות לוול סטריט 
אנליסט ומיטב בראש: בדקו מה עשו קרנות הפנסיה וההשתלמות בנובמבר? 

מי שהאמין בחברה והשקיע במניות מנורה מבטחים בתחילת השנה, ראה החזר נאה על ההשקעה. למעשה, מדובר בתשואה הגבוהה מבין המתחרות - בפער ניכר. מינואר ועד ליום שלישי זינקה מניית מנורה מבטחים  בשיעור חד של יותר מ־34%. לשם השוואה, הפניקס, חברת הביטוח הגדולה בענף מבחינת שווי שוק והיקף הנכסים, עלתה בתקופה זו ב־1% ומגדל בכ־7.5%.

אותם משקיעים נהנו מתחילת השנה גם מדיבידנד בסך של 175 מיליון שקל. זאת, בעקבות רווחים גבוהים שהסתכמו בתשעת החודשים הראשונים של השנה ב־534 מיליון שקל (רווח כולל אחרי מס), הסכום הגבוה בענף בתקופה זו. גם ברבעון השלישי היא הייתה השיאנית של ענף הביטוח עם רווח של 270 מיליון שקל. המשמעות היא תשואה להון של 12.1% בשלושה רבעונים ושל 18.3% ברבעון השלישי לבדו.

 

"לא אחת, כאשר מניה מציגה תשואה עודפת כה גבוהה, אנו מברכים על הביצועים אבל אומרים שהפער הכלכלי נסגר וההזדמנות נעלמה", כתב איל דבי, מנהל תחום מחקר מיקרו בלאומי שוקי הון בסקירה שהוא הפיץ ללקוחות. "אז זו בדיוק הנקודה, שלמרות השבחת הערך הגדולה אנחנו ממשיכים לטעון בנחישות שמנורה מבטחים היא גם היום השקעה מעולה". והוסיף כי "זו מניית הביטוח המועדפת עלינו ביותר".

עם זאת, מכיוון שמדובר בחברה עם גרעין שליטה מי שנהנה מעיקר הרווח הם בעלי השליטה ממשפחות גורביץ וגריפל המחזיקות ב־63% מהחברה (ראו מסגרת).

אז מה הביא את החברה שהוקמה לפני כמעט 90 שנה ולא תופסת יותר מדי כותרות לשנה כל כך חזקה?

 

עסק משפחתי עם צמרת יציבה

מנורה מבטחים היא אחת מחברות הביטוח הוותיקות בישראל. למעשה, היא הוקמה עוד לפני קום המדינה, בשנת 1935 בפלשתינה בתור חברה פרטית בשם "משרד לאחריות כלכלית". רק 50 שנה אחר כך היא הפכה לציבורית, בשנת 1982. מי שהנפיק את מנורה, היה הבעלים דאז דיוויד הירשפלד, שחתנו הוא המנכ"ל הנוכחי של חברת ההחזקות ארי קלמן.

וכאן נכנס אחד הגורמים המרכזיים שהופכים את מנורה לחברה חזקה בתחום: יציבות בהנהלה, הן של חברת הביטוח והן של חברת ההחזקות הציבורית. משפחת גריפל וגורביץ היא הבעלים, ובניה וקרוביה משמשים גם בתפקידים הבכירים ביותר בחברה מזה שנים רבות, בדומה לחברה המתחרה הראל שבשליטת משפחת המבורגר. יו"ר דירקטוריון חברת ההחזקות הוא ערן גריפל, בן זוגה של טלי, בתו של בעל השליטה המנוח מנחם גורביץ'. בנו של המנכ"ל קלמן, מיכאל, מונה בתחילת השנה לתפקיד מנכ"ל חברת הביטוח והוא אחד האחראים העיקריים לצמיחה שלה בשנים האחרונות.

המשפחתיות של הנהלת מנורה לפי שעה מוכיחה את עצמה, אבל היא עלולה לייצר בעתיד גם כאב ראש לא קטן. העובדה שהילדים והחתנים מנהלים אותה כרגע בהצלחה לא מבטיחה שהשיטה תשגשג גם בעתיד, עם ילדים, חתנים וכלות אחרים. ההיסטוריה מוכיחה שחברה כל כך משפחתית עלולה להקלע לסכסוכים מרים וקשים בהרבה מחברות עם פחות סנטימנט ריגשי.

לצד בני המשפחה, אי אפשר להתעלם מהמנכ"ל שכיהן לפני קלמן, יהודה בן אסאייג, שבחמש שנות כהונה הפך את מנורה מבטחים מחברה שבתעשייה לא חשבו שיכולה להתחרות עם מגדל וכלל לכוח עולה שהשאיר את השתיים מאחור.

מרוויחה בתחום שהמתחרות מפסידות בו

במנורה מבטחים היו ככל הנראה הראשונים שנערכו מבעוד מועד להפסדים הגדולים שהנחילו ביטוחי הרכב לחברות הביטוח ברבעונים האחרונים (בתשעת החודשים הראשונים של 2022 עמד ההפסד המצרפי בתחום ביטוחי הרכב על 1.3 מיליארד שקל). לכן, הן הצליחו לבלוט מעל כולם במעבר לרווח בתחום. כפי שפרסמנו השבוע, מנורה היא החברה היחידה שרשמה רווח בתשעת החודשים הראשונים של השנה בביטוח רכב רכוש (מקיף וצד ג' עם רווח של 63 מיליון שקל) וגם ברכב חובה היא שרשמה את הרווח הגדול ביותר (71 מיליון שקל).

בחברת הביטוח זיהו את התפתחויות המאקרו בשוק הרכב הישראלי, כמו העלייה בגניבות, והקפידו על ניהול חיתום נכון. כך למשל, במנורה התמקדו בסוגי רכב ספציפיים וויתרו על אחרים, והשקיעו בסוכני ביטוח איכותיים בתחום.

 

אבל זו לא רק השנה האחרונה שהייתה חזקה במיוחד עבור מנורה. מבט על הרווחים מביטוחי רכב רכוש של חמש חברות הביטוח הגדולות מאז 2018 (ועד סוף הרבעון השלישי של השנה )מגלה כי מנורה רשמה בתקופה הזו רווח מצטבר של 452 מיליון שקל. המתחרות משתרכות אחריה בפער ניכר: מגדל עם 75 מיליון שקל, הראל עם 26 מיליון שקל, הפניקס עם 20 מיליון, וכלל אף רשמה הפסד של 64 מיליון שקל. אם סוכמים את המאזן המצרפי בשנים הללו, מנורה מבטחים אחראית לכ־90% מהרווחיות בענף ביטוחי רכב רכוש בתקופה הזו.

"הרווחיות מפעילות חיתום קפצה מדרגה באופן גורף. כשמביטים על הרווח החיתומי ברבעון השלישי, קשה לא להתפעל מהתוצאה - גידול של 60% (בכל הפעילות, ר"ו) בהשוואה לתקופה המקבילה", כתב דבי בסקירה שלו על מנורה מבטחים. "מה שמעניין ולא פחות חשוב זו העובדה שהשיפור נרשם לכל רוחב הגזרה, למעט תחום הבריאות, בו שחיקת הרווחיות מאפיינת את כל התעשייה וגם אין ברווח הנוכחי איזושהי הכנסה משמעותית חריגה. בביטוח הכללי (רכב, דירה, חבויות וכו') הקפיצה ברווח הסתכמה לכדי גידול של 128% - בהשוואה לרבעון השלישי בשנה שעברה. מובן כי שיעורי צמיחה כל כך גבוהים הם תוצאה של הרווחיות האפסית שהייתה ברכב רכוש בתקופה המקבילה, אבל גם בענפי החבויות והאחרים הצמיחה עמדה על עשרות אחוזים".

רכישות מחוץ לעולם הביטוח

במנורה מבטחים ראו ככל הנראה, כמו בתעשייה כולה, את השינוי שעברה הפניקס בשנים האחרונות כשהפכה מחברת ביטוח לקבוצה פיננסית. במנורה הבינו, כמו בשאר חברות הביטוח, שהתלות בשוקי ההון התנודתיים מחלישה אותם והתרחבו לתחומים רבים.

בעזרת שורה של חברות בנות היא עוסקת כיום בפעילויות נוספות שאינן מהוות "תחום פעילות" ישיר של חברות הביטוח המסורתיות כגון מתן אשראי קמעונאי, ניכיון צ'קים, מימון לעסקים קטנים ובינוניים והשקעות בנדל"ן ובתחום הסולארי.

בתחום האשראי לעסקים מחזיקה מנורה ב־70% ממניות אי.אר.אן ויש לה גם החזקות באמפא קפיטל. ברבעון השלישי של השנה שעברה, כששוקי ההון צללו בחדות, ההשתלטות של קבוצת הביטוח על חברת האשראי הביאה את מנורה לרשום רווח של 158 מיליון שקל, בזמן שחברות דוגמת הראל ומגדל רשמו הפסדים של מיליונים.

במנורה מבטחים - בדומה לכלל שרכשה את חברת כרטיסי האשראי מקס והראל שהעסקה בה היא רוכשת את ישראכרט מתעכבת בינתיים בשל התנגדות רשות התחרות - הבינו כי זהו תחום שיכול להניב הכנסות גבוהות גם בתקופות משבר כלכלי. מנורה מבטחים התמודדה מול הראל על רכישת ישראכרט ואף העניקה לה שווי גבוה יותר - 3.5 מיליארד שקל לעומת 3.3 של הראל, אך מכיוון שההצעה שלה כללה רק רכישת שליטה בישראכרט, בעלי המניות של חברת כרטיסי האשראי העדיפו את ההצעה של הראל לרכישת כל המניות. זה לא אומר שבמנורה זנחו את הרעיון לרכוש חברת כרטיסי אשראי, ולא מן הנמנע שנראה את החברה מתמודדת על רכישת כאל כשזו תועמד על ידי דיסקונט למכירה בשנים הקרובות (אלא אם בבנק יעדיפו להנפיק את כאל), או אף ינסו שוב לרכוש שליטה בישראכרט אם העסקה של זו מול הראל תיפול.

אשתקד סיכמה החברה עם בית השקעות אי.בי.אי על שותפות בחברה הבת אי.בי.אי קוואליטי, העוסקת בהעמדת משכנתאות הפוכות, והשנה הגיעה לסיכום עם מימון ישיר במסגרתו תקצה האחרונה 15% מחברת הבת מימון ישיר נדל"ן לקבוצת הביטוח (שקיבלה גם אופציה להגדיל את ההשקעה ב־4.99% נוספים). כך שנראה שעוד לא נאמרה המילה האחרונה שלה בתחום ההלוואות והמימון.

במקביל, מנורה מבטחים משקיעה כאמור בתחומים מגוונים, כמו אנרגיה סולארית. רק בשנה האחרונה, למשל, היא נכנסה לפרויקט יחד עם פז להשקעה של 325 מיליון דולר בפרויקט פוטו־וולטאי בטקסס שבארה"ב והיא מחזיקה כמעט מחצית ממניות החברה. היא מימשה השנה גם השקעה בפרויקט סולארי בספרד ברווח של מיליוני דולרי ובתשואה שנתית של 25% (שותפה עם כלל, קרן הליוס וקיסריה החזקות).

בתחילת השנה נכנסה חברת הביטוח לתחום מבטיח נוסף - המרכזים הלוגיסטיים, כשהודיעה שהיא משקיעה בחברת נדב ב. לוגיסטיקה של איש העסקים נדב בלילה, לפי שווי של כ־300 מיליון שקל (אחרי הכסף), תוך שהיא הופכת לשותפה בשיעור מניות של־49%.

קרן הפנסיה שעשתה את ההבדל

ב־2 בספטמבר בשנת 2004 הזדעזעו אמות הסיפים של ענף הביטוח בישראל. מנורה, חברת הביטוח החמישית בגודלה בזמנו, רכשה את קרן הפנסיה הגדולה דאז, מבטחים תמורת 710 מיליון שקל.

בשנת 2004 סכום העסקה היה כמעט כפול מהערכות השווי המוקדמות של הקרן, אך היום כבר ברור שזו הייתה השקעה משתלמת במיוחד, שמאפשרת למנורה לחלוש היום על כ־30% מנכסי קרנות הפנסיה בישראל - 210 מיליארד שקל נכסים מנוהלים.

הרווח הכולל (לפני מס) מעסקי הפנסיה בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2023 הסתכם בכ־136 מיליון שקל, עלייה של 11% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. ברבעון השלישי לבדו הוא עמד על כ־52 מיליון שקל, עלייה של כ־30% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה. יחד עם כל פעילות החיסכון ארוך הטווח (גמל וביטוחי מנהלים) הרווח החיתומי בסקטור בתשעת החודשים הראשונים של השנה עמד על 317 מיליון שקל.

התחומים שנכנסו לרשימה השחורה

לצד כניסה לתחומי פעילות רווחיים, לא פחות חשוב לדעת לאילו תחומים לא להיכנס. אצל מנורה מבטחים אפשר להצביע בעיקר על שניים שהפכו בשנים האחרונות למשקולות כבדות על כתפי המתחרים: ביטוחי המנהלים וביטוחי הסיעוד.

לחברה גם יש תיק קטן יחסית של ביטוחי מנהלים. עבור חלק מהפוליסות הללו, חברות הביטוח נדרשות לשלם קצבה גם בתום התקופה שהוגדרה מראש, והן מחויבות להפריש בגין הביטוחים האלו סכומים בדוח רווח והפסד בשל התחייבויות עתידיות.

באשר לביטוחי הסיעוד, גם כאן התיק של מנורה מבטחים קטן יחסית ולכן התחום שהפך להפסדי (בשל העלייה בתביעות, התארכות תוחלת החיים והתארכות תוחלת החיים) פחות השפיע עליה לעומת המתחרות.

עוד כתבות

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

חיזבאללה שיגר כ-25 שיגורים לכיוון מירון, לא ידוע על נפגעים

דיווח: גורמים במשרד החוץ במזכר פנימי לבלינקן - "ישראל מפרה את החוק הבין-לאומי" • המטח של חיזבאללה למירון: ככל הנראה בתגובה לחיסול 2 מחבלי הארגון מוקדם יותר בדרום לבנון, 14 אזרחים לבנונים נפצעו בתקיפות • משפחות חטופים הדליקו כתובות אש על איילון צפון • עדכונים בולטים 

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים