גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מ-7 באוקטובר אנחנו עובדים 24 שעות ביממה": ענפי הנדל"ן שהתחזקו בזמן המלחמה

אירועי 7 באוקטובר הביאו לכך שתחומים רבים בנדל"ן נעצרו כמעט לחלוטין, וגם שלושה חודשים לתוך המלחמה הם מתקשים להתאושש ● אך יש גם כאלו שדווקא שלא נפגעו, ואפילו משגשגים

מרכז רייסדור בכרמי גת / צילום: חן כליפה
מרכז רייסדור בכרמי גת / צילום: חן כליפה

"אנשים ממעטים עכשיו בנסיעות ארוכות, כי מבחינתם זו לקיחת סיכון גדולה, וזה משפיע מאוד על העדפות הצריכה שלהם. המרכזים המסחריים השכונתיים מתפקדים 'על מלא' כמרכז צריכה יומיומי וכמקום בילוי יומיומי. זה עבד טוב בקורונה, ועובד עוד יותר טוב עכשיו", אומר בני חליף, סמנכ"ל נכסים בחברת רני צים מרכזי קניות, על המצב במרכזים המסחריים של החברה בתקופת המלחמה.

רחובות: המבוקשת ביותר בהגרלות הדירות המוזלות
שני קוטג'ים בנהריה נמכרו במחיר גבוה יותר מאשר לפני המלחמה

אף שתקופת מלחמה היא תקופה קשה למשק, וענף הנדל"ן - בדגש על תחום המגורים - ספג מכה קשה במיוחד, נראה כי חלק מהתחומים בענף מגלים דווקא עמידות ויציבות בזמן המלחמה, ולא רק המרכזים המסחריים. חלק מהם אף מציגים עלייה בפעילות מסיבות כאלו ואחרות. גלובס מציג כמה מהענפים המוכיחים את העמידות הזו בימים אלו.

לוגיסטיקה ואחסנה: "המלחמה הביאה איתה ביקוש נוסף"

אחד התחומים המתחזקים באופן מסורתי בעתות משבר הוא תחום הלוגיסטיקה והאחסנה: בימי מצוקה אוגרים יותר, ולא רק בבית אלא גם במחסנים הגדולים. הסיבה לכך קשורה בעיקר בשרשרת האספקה - הדרך שעושה הסחורה המיובאת מחו"ל עד אלינו הביתה. הדרך הזו כרגע זרועה מכשולים משום שרוב חברות התעופה חדלו לטוס לארץ מאז פרוץ המלחמה ובגלל האיומים של החות'ים על הספינות בים האדום.

"כאשר שרשרת האספקה משתבשת, הרבה מאוד ספקים ויצרנים מקומיים נדרשים לבצע שני מהלכים: תגבור של ייצור עצמי ואחסנה ארוכת טווח", מסביר ערן לב, שותף בחברת קרדן גבע, זרוע הלוגיסטיקה של חברת קרדן ישראל. "תגבור הייצור העצמי נדרש משום שאנחנו מקבלים לכאן פחות חומרי גלם, עוברים ל'כלכלת אי' וצריכים לדאוג לעצמנו. האחסנה לטווח ארוך יותר נדרשת משום שחומרי הגלם מתעכבים, ו־ודאי לא מגיעים באותו קצב שהיינו רגילים אליו בשגרה - וכך היבואנים מזמינים מראש פי שלושה יותר חומרי גלם.

פרויקט Logix (מרלו''ג ושטחי אחסון) בכפר סבא. ''עוברים ל'כלכלת אי' וצריכים לדאוג לעצמנו'' / צילום: מאיר אד

"זו מגמה שהחלה כבר בקורונה, אז שרשרת האספקה השתבשה מאוד, המשיכה למלחמת אוקראינה־רוסיה, שכן אוקראינה היא ספקת חומרי גלם מרכזית מאוד, וממשיך עכשיו, למלחמה, ודאי סביב הסיטואציה בים סוף ואיומי החות'ים מתימן".

"בקורונה הביקוש לשטחי אחסנה ולוגיסטיקה היה בשיא, עד כדי א־נומליה מסוימת", מוסיף דן שפי, מנכ"ל חברת שמן נדל"ן אשר עוסקת גם היא בתחום זה. "כיום הביקושים רגועים יותר, אבל עדיין קיימים. יש לנו כמה וכמה טיוטות הסכמים להשכרת שטחים, מ־1,000 מ"ר ועד 10,000 מ"ר. לאורך השנה הייתה רגיעה, על רקע המצב הכלכלי המאתגר, אבל דווקא המלחמה פתאום נתנה דחיפה גדולה לשטחי לוגיסטיקה ספציפיים: אנשים שהיה להם מחסן אחד לעסק, ומבינים שעכשיו הם צריכים שניים או שלושה, בכמה מקומות בארץ, למקרה שאזור מסוים מושבת; יבואנים ששומרים יותר מלאים, כי הם רואים פתאום שנמל אילת כמעט מושבת (בשל אותם איומים מצד החות'ים - י"נ)".

אילו תחומים דורשים בימים אלו יותר מכול שטחי אחסנה ולוגיסטיקה חדשים? בעיקר כאלו הקשורים ישירות למלחמה, כמובן - התעשיות הביטחוניות והרפואיות: "מחגורה לנשק ועד לשבב למל"ט - אלו מקומות שמייצרים בשלוש משמרות ביום, מסביב לשעון, עם הזמנות לשנים קדימה", אומר לב. "יש הרבה מאוד כאלו, גם במעגל השני והשלישי לתעשיות האלו. לצידם, גם תחום חוות השרתים מרים שוב ראש: התחום הזה 'בוער' מבחינת הביקוש לשטחים, ומדובר בסקטור שצורך הרבה מאוד שטחים. אל הביקוש שהיה לפני 7 באוקטובר נוסף כל הביקוש שהביאה איתה המלחמה".

מרכזים שכונתיים: "נובמבר־דצמבר כבר הגיעו ל־80% פדיון"

כאמור, רבים מאיתנו מעדיפים להישאר בבית, ואם כבר לצאת - אז למרכז הקניות הקרוב ביותר, שלא מצריך נסיעה ארוכה. את ההשפעה של המגמה הזו מרגישים היטב במרכזים המסחריים השכונתיים, אלו עם חנות הפארם המוכרת, המאפייה והפלאפל.

"המרכזים השכונתיים הם חלק מהתכנון של השכונות החדשות", אומר יקי רייסנר, יו"ר ובעלי חברת רייסדור שלה כמה מרכזים שכונתיים פעילים, ועוד בתכנון. "אנשים מעדיפים ללכת למקום שנמצא ליד הבית, לטייל ברחוב ולשלב מעבר בין המתנ"ס לחנויות, למגרשי הספורט, לחברים, לישיבה בבתי קפה ולקניות. היציאה לקניונים הגדולים מוכוונת תקופות מבצעים".

בני חליף מצים מרכזי קניות מוסיף: "אנשים מחפשים בילוי קרוב לבית, המצרכים הבסיסיים שנמצאים קרוב לבית, וחדרי הכושר שמתחת לבית. אם יש איזו מעדנייה, אז גם אפשר לארח בנוחות. אם רוצים קצת שופינג להתאווררות, גם זה קיים. זה הופך להיות מרכז להתכנסות קהילתית".

בני חליף, סמנכ''ל נכסים בחברת רני צים מרכזי קניות / צילום: מאיר אדרי

האם בחודשי המלחמה נרשמה עלייה גם בהשוואה לתקופות שלפניה? "7 באוקטובר הגיע ממש בסיום חול המועד סוכות - חג צרכני מאוד", אומר חליף, "ולכן השבוע הראשון של אוקטובר השפיע לטובה על התוצאות של כל החודש, ומנע ירידה דרסטית. מדובר בכל זאת בירידה של 30%, לא מעט. אבל אם מסתכלים על צמד חודשי החגים, ספטמבר־אוקטובר, הירידה מתונה עוד יותר. נובמבר, לעומת זאת, היה אצלנו מוצלח יותר גם מנובמבר בשנה שעברה: עם ישראל יצא, קנה, וכמעט שלא הייתה פגיעה בחודש הזה. נקודתית - במלון ים המלח, שם יש מפונים, המספרים גבוהים מאוד, ובבית שאן, שם נמצאים מפונים בקיבוצי האזור, החנויות כמעט הכפילו את הפדיון".

"אנחנו מעריכים כי נובמבר ודצמבר הביאו להיקף פעילות של כ־80% לעומת התקופה המקבילה אשתקד", אומר רייסנר לגבי הביצועים במרכזים של החברה שלו. "להערכתי חודש ינואר צפוי להיות טוב יותר, ולעמוד על 90%-100%. אנשים מתרגלים וחוזרים לשגרה. יהיו חנויות שלא יחזרו לרמת ה־100%, אך יהיו רבות שכן, וגם כאלו שיעלו על 100%".

יקי רייסנר, בעלים ומנכ''ל רייסדור יזמות

אחסנה עצמית: "אנשים מחפשים פתרונות לעיכובים במסירת דירות"

שירותי אחסנה עצמית, בעיקר של תכולת דירה ומשרד, היו במגמת התרחבות עוד לפני המלחמה. כעת, כשמפונים רבים מהדרום והצפון השוהים במגורים זמניים בכל רחבי הארץ במשך חודשים, לתחום הזה יש ביקוש רב.

"התחום צומח בכמה אחוזים בשנה, כגידול טבעי, אבל בהחלט רואים בתקופת המלחמה עלייה גדולה יותר", אומר מיכאל פורז, מנהל השיווק של חברת אביה אחסנה.

"את רוב הגידול הוא מייחס לעיכובים המתרבים במסירת דירות מצד קבלנים, ויש גם מפונים שזקוקים לפתרונות אחסון זמניים של ציוד ותכולה.

"במקומות נקודתיים - יש לנו סניפים באזור המרכז ובאזור חיפה - הייתה בנובמבר עלייה גם של 30% בהשוואה לתקופה שלפני המלחמה, ולדעתי הגידול והביקוש יימשכו. אני צופה שהעיכובים במסירת דירות ימשיכו להיות חלק מהנוף בענף הנדל"ן בתקופה האחרונה, כך שאני מניח שאנחנו נמשיך לראות עלייה בביקוש לשטחי אחסנה של תכולת בתים - לכל הפחות מהכיוון הזה".

אביה אחסנה מציעה בימים אלו הטבה למפונים תושבי הדרום והצפון, בדמות עשרה ארגזי אחסנה קשיחים שיאוחסנו באחד ממתקניה ללא תשלום למשך שנה. לחברה 13 מתחמי אחסנה ברחבי הארץ, בהם 11 מתחמים אוטומטיים שאליהם ניתן להיכנס 24/7, ללא תיאום מראש.

בניית חדרים ממוגנים: "מ־7 באוקטובר אנחנו עובדים 24 שעות ביממה"

תחום שמטבע הדברים לא רק מציג עמידות אלא אף גדל בזמן מלחמה, הוא תחום הבנייה המתועשת, בדגש על מבנים ורכיבים למיגון.

"מאז 7 באוקטובר אנחנו עובדים 24 שעות ביממה", מספר אסף ענבר, מנכ"ל שיכון ובינוי סולל בונה. "אנחנו עובדים מסביב לשעון למלא צרכים של משרד הביטחון, זה כולל מיגוניות, קירות בטון לגבול עם לבנון ולקו התפר, וגם אלמנטים נוספים. אנחנו מעניקים קודם כול מענה למשרד הביטחון, אבל מספקים אמצעי מיגון גם לגורמים פרטיים כדוגמת קיבוצים בגבול, וגם למוסדות ציבור".

אסף ענבר, מנכ''ל סולל בונה / צילום: יח''צ

האם נפח הפעילות של החברה גדל משמעותית בעקבות הדרישה המוגברת לאמצעי מיגון? לאו דווקא. ענבר מסביר כי "בתחומים אחרים נפח הפעילות ירד משמעותית, באופן טבעי, בשל המלחמה, והדרישה שם פחותה. פרויקטים נעצרו, ולכן בראייה רוחבית, פעילות החברה לא עלתה משמעותית. אפשר לומר שהמענה שאנחנו נותנים בתחום ייצור אמצעי המיגון 'מילא את החוסר' שהותירו התחומים האחרים".

משרדי ממשלה: "כל בעל בניין משרדים רוצה אצלו משרד ממשלתי"

המלחמה "מייצרת" צורך בשטחים לגופים ממשלתיים שונים. אחד המרכזיים שבגופים הללו הוא מינהלת תקומה, אשר אחראית על המאמץ לשיקום עוטף עזה בחמש השנים הקרובות.

המינהלת תפסה מתחם משרדים באזור יבנה, בסמוך למשרדי הוועדה לאנרגיה אטומית שבראשה עומד משה אדרי, המשמש גם כראש מינהלת תקומה.

"תמיד ישנו גידול שנתי מסוים בשטחים למשרדי ממשלה", אומרת נטלי מרשל, בעלת חברת Marshall המתמחה בשיווק פרויקטים בתחום הנדל"ן המניב. "יש תנועה טבעית של השוק, בגלל שנדרשים שיפוצים, הרחבות ועוד - ועכשיו ישנה באמת התעוררות נוספת, כמו מינהלת תקומה, ולצידה בעיקר בתחומי הסייבר וההסברה".

באתר משרד האוצר אפשר לראות כי מאז 7 באוקטובר פורסמו או עודכנו שמונה מכרזים של מינהל הדיור הממשלתי הנוגעים להשכרה, החכרה או מכירה של נכס נדל"ן.

"מהצד של בעלי הנכסים, משכירי בנייני משרדים תמיד יחפשו ב'תמהיל' הבניין גם משרדי ממשלה", מוסיפה מרשל. "הם תמיד ישמחו שמינהל הדיור הממשלתי יפנה אליהם. אלו שוכרים יציבים ואמינים, ברמת הסיכון הכי נמוכה, ולטווח ארוך של 20 שנים. אז אומנם מדובר בדייר שמשלם פחות, אבל מקבלים את הכסף בכל חודש והיציבות מובטחת".

עוד כתבות

מדד המחירים לצרכן יורד / אילוסטרציה: Shutterstock

מה יעשה הנגיד: הסעיפים במדד שמסבכים את החלטת הריבית בשבוע הבא

ימים ספורים לפני החלטת הריבית של בנק ישראל, קצב האינפלציה השנתי הגיע ל-1.8%, הרמה הנמוכה ביותר מאז יוני 2021 ● בין הגורמים המשמעותיים ביותר בהחלטת בנק ישראל ניצב השקל, שהתחזק מאוד בחודשים האחרונים ואף שבר שיא של 30 שנה ביחס לדולר

הדמיות של המתקן ברמת חובב / צילום: שותפות שפיר־בלוג'ן־דקל

באירופה זה עובד: השיטה שתנסה לגמול את ישראל מהטמנת זבל בקרקע

המכרז להקמת המתקן בנאות חובב הוא רק הירייה הראשונה בתוכנית להקמת 13 מתקני השבת אנרגיה עד 2040 ● בזמן שהקרקע אוזלת, והישראלי הממוצע מייצר שליש יותר זבל משכנו באירופה, המדינה מנסה לעבור ממיון ידני לטכנולוגיה מתקדמת - אך נתקעת בחסמים

קמהדע / צילום: יח''צ, איור: גיל ג'יבלי

התמחור עדיין לא מגלם את הערך האמיתי של המניה הזו

הכניסה לתחום מוצרי הפלזמה הייחודיים עם ביסוס פעילות בארה"ב הפכו את קמהדע לחברת ביופארמה בינלאומית ● תמחור המניה עדיין אינו מגלם את מלוא פוטנציאל הצמיחה העתידית ● בדרך היא תצטרך להתגבר על מתחרות מבוססות, חשיפה לשערי מטבע וסיכוני שרשרת האספקה ● ניתוח חברה, מדור חדש

מנכ''ל אמזון, אנדי ג'סי / צילום: Reuters

רצף הירידות הארוך מזה 20 שנה: מה עובר על ענקית הטכנולוגיה?

מניית אמזון רשמה ירידות בתשעת הימים האחרונים של המסחר, ואיבדה מערכה כ-18% ● בזמן שהמשקיעים חוששים שההשקעות הקרובות של אמזון ישחקו את תזרים המזומנים, בחברה מנסים להרגיע: "הלקוחות ייצרכו יותר טכנולוגיית מחשוב ותשתית מאי־פעם"

על מה מהמהרים בחברת הביטוח שמצטיינת בפנסיה? / צילום: Shutterstock

"גם בחו״ל הצלחנו להכות את המדד": ההשקעות של מובילת התשואות בגמל נחשפות

החשיפה הגבוהה לשוק הישראלי המשיכה לתמוך בביצועי מנהלי הגמל של גופי הביטוח גם בינואר ● בכלל ביטוח, שמובילה בתשואות, מסבירים כי "זה מה שעבד לנו גם ב–2025" ● בתחתית: אלטשולר שחם וילין לפידות, שהמשיכו לשלם את מחיר ההשקעה המוגברת בחו"ל

ירידת ערך בשוק המשומשות / צילום: Shutterstock

עד 15% בחודש וחצי: מחירי הרכבים המשומשים נחתכים

הורדת המחירים החדה בדגמים החדשים דוחקת מטה גם את ערך המכוניות המשומשות ● בין הסיבות: התחזקות השקל, הצפת המותגים מסין וחיסול מלאי "אפס קילומטר" ● כך השחיקה המואצת במחירוני המשומשות עלולה להקפיא את השוק כולו

עו''ד ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: עופר עמרם

רשות ני"ע מקדמת: מניות ציבוריות יקבלו מסלול ירוק לרישום בחו"ל

בימים אלה, רשות ני"ע בוחנת החלה של המודל הקנדי, שיקל רגולטורית על חברות ציבוריות ישראליות ויאפשר להן קבלה מהירה לוול סטריט ● במקביל, רשות ני"ע סימנה את הקבלנים: בונה מודל דיווח חדש שיאלץ אותם למחוק את המבצעים היצירתיים ממחיר הדירה

ספינה של ענקית הספנות הגרמנית הפג-לויד / צילום: ap, Matthias Schrader

"השתלטות עם השלכות פוליטיות": איך מסקרים בגרמניה את רכישת צים?

כלי התקשורת בגרמניה מתייחסים לעסקת הרכישה של צים ע"י ענקית הספנות הגרמנית הפג-לויד כ"השתלטות עם השלכות פוליטיות" ● בעקבות לחץ פרו-פלסטיני, בקיץ האחרון הפג-לויד פרסמה הצהרה שבה היא מרחיקה את עצמה מההתנחלויות הישראליות מעבר לקו הירוק

רולף האבן יאנסן, מנכ״ל הפג-לויד / צילום: Reuters, Ulrich Perrey

מנכ"ל ענקית הספנות שרוכשת את צים: "נשמור על נוכחות משמעותית בישראל"

רולף האבן יאנסן, מנכ"ל הפג לויד, התייחס במסיבת עיתונאים לעסקת הרכישה שנחתמה מול צים ● האבן יאנסן העריך כי לא צפוי שינוי במצבת העובדים בטווח הקרוב, אך במבט קדימה, סביר שמספר המועסקים בשתי החברות יחד יהיה נמוך מהיום ● לדבריו, מחיר העסקה "בהחלט לא נמוך, אך אנו מעריכים שזה נכס מצוין ושהפרמיה מוצדקת"

טילי ספייק מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

התרגיל הספרדי: ביטול רכישת טילי נ"ט של רפאל, וקנייתם מחברה־בת אירופית

רק לפני מספר חודשים ביטלה ספרד עסקת ענק עם רפאל בגין המלחמה בעזה, וכעת היא פונה לחברת יורוספייק - בה לרפאל 20% בעלות ● התירוץ שבו משתמשים לנימוק העסקה המסתמנת: הרכיבים מיוצרים באירופה

מג'ד אל־כרום. תורחב דרומה? / צילום: Shutterstock

תקדים מסוכן או תיקון עוול: בג"ץ יכריע אם לאשר שכונה שנפסלה ארבע פעמים

ערכאת התכנון העליונה דחתה את הצעת ביהמ"ש ופסלה הכשרה בדיעבד של הבנייה הלא חוקית במג'ד אל־כרום, שגם כוללת פריצה של עקרונות תוכנית המתאר הארצית ● כעת הסוגיה חוזרת להכרעה עקרונית בבג"ץ ● בעולם התכנון חוששים: "האישור יהווה תקדים מסוכן"

טראמפ רוצה דולר חלש, ובנק ישראל לא צפוי להתערב / צילום: Shutterstock

כטריליון שקל עדיין חשופים לנפילת המט"ח. מומחים: הגנה מפני תרחישי קיצון גאו-פוליטיים

ניתוח נתוני בנק ישראל חושף כי למרות מגמת ההיחלשות של הדולר, כטריליון שקל מחסכונות הציבור עדיין חשופים לתנודות מט"ח ● בשוק מסבירים שחשיפה מאוזנת עשויה לשמש "כרית הגנה" מפני תרחישי קיצון גאו־פוליטיים שעלולים להפוך את המגמה בשווקים

מחאה נגד מדיניות המשטרה / צילום: Reuters, Anadolu

תוכנית החומש לחברה הערבית נכנסה לשנתה האחרונה, ללא חלופה באופק

כשמספר הנרצחים בשיא חסר תקדים, תוכנית החומש לחברה הערבית תסתיים בסוף 2026 ● בשנים האחרונות היא התמודדה עם קיצוצים של מיליארדים, ובמקביל הממונה עליה התפטר לפני יותר מחצי שנה - וטרם מונה לו מחליף ● בינתיים, הממשלה לא הציגה תוכנית חליפית

ויקטור וקרט מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: סטודיו דינו

3 עסקאות בשבוע: לאומי פרטנרס עם רצף השקעות יוצא דופן

בארבעה חודשים בלבד הוביל ויקטור וקרט את לאומי פרטנרס לכתריסר עסקאות בהיקף כולל של כ–2 מיליארד שקל ● האחרונה שבהן, שנחשפה בגלובס: 80 מיליון שקל בחברת הנדל"ן אבני דרך

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

מכירת צים במעל 4 מיליארד דולר - מכה לשורטיסטים ולאנליסטים שלא האמינו בה

פרמיה משמעותית של כמעט 60% על מחיר השוק שישלמו קרן פימי והפג-לויד עבור חברת התובלה הימית, צפויה להסב הפסדים כבדים לשורטיסטים שהימרו נגדה ● אבל גם אנליסטים שמסקרים את צים "פספסו" את האפסייד במכירה: אף אחד מהם לא המליץ לקנות את המניה

מיכל מור, מנכ''לית ומייסדת סמארט שוטר / צילום: מאיה חבקין

הביטחונית החדשה שמגיעה לבורסה בת"א לפי שווי של 700 מיליון שקל

סמארט שוטר, המייצרת מערכות בקרת אש אלקטרו-אופטיות, תנסה לגייס 200 מיליון שקל במסגרת הנפקה ראשונית ● בין בעלי המניות: חברות הביטוח הפניקס והכשרה והאלוף במיל' ניצן אלון

אילוסטרציה: Shutterstock

אלטשולר וילין לפידות מפספסים גם בינואר. ומי הגופים שמככבים בצמרת התשואות?

זינוק של כמעט 10% במדד הדגל המקומי הקפיץ את התשואות בקרנות ההשתלמות במסלול הכללי והמנייתי ● חברות הביטוח המשיכו ליהנות מהחשיפה המוגברת לשוק המקומי והציגו תשואה עודפת ● אילו גופים פספסו את הביצועים הטובים של הבורסה המקומית, וכמה עשו מסלולי ה-S&P 500 לנוכח התחזקות השקל?

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

היזמית יוצאת רפאל שמביאה לבורסה כוונת חכמה שמסוגלת ליירט רחפנים

סמארט שוטר, שנוסדה ומנוהלת בידי מיכל מור, תנסה לנצל את הגאות במניות הביטחוניות כדי לגייס 200 מיליון שקל ● בחברה הצומחת, שעדיין לא מרוויחה, מחזיקים גם הפניקס ואלטשולר שחם

מניות הבנייה מזנקות / צילום: Shutterstock

המומחים לא מאמינים לנתוני הלמ"ס. אז למה מניות הבנייה זינקו, ומה יקרה למחירים?

בעקבות המדד הנמוך, המשקיעים בת"א מתמחרים הורדת ריבית בשבוע הבא, מה שמשפיע לחיוב על מניות הנדל"ן, שזינקו בחדות בבורסה ● רונן מנחם ממזרחי טפחות: "מדד המחירים לצרכן, שהפתיע למטה, מגביר את הסיכוי להורדת ריבית" ● יובל אייזנברג, מנכ"ל בית ההשקעות אם אס רוק: "נתוני הלמ"ס לעליות מחירים משובשים לחלוטין. להפך - רואים קבלנים קטנים שפושטים רגל"

להבות עולות מבניין שנפגע בתקיפה אווירית ישראלית בדרום לבנון בתחילת החודש / צילום: ap, Mohammad Zaatari

הסיבה להתגברות התקיפות בלבנון - היערכות למלחמה עם איראן

צה"ל מגביר את הקצב ומתמקד במשגרים ומחסני אמל"ח למקרה שחיזבאללה יצטרף לאיראן ● בעקבות התקיפות צה"ל שנמשכות, גורמים בלבנון מנהלים מגעים אינטנסיביים עם ארה"ב ודורשים: "לרסן את ישראל" ● משמרות המהפכה פתחו בתרגיל נרחב במצר הורמוז ● כוחות צה"ל זיהו הלילה מספר אזרחים ישראלים שחצו את גדר הגבול לתוך שטח סוריה ● מעטפה חשודה התקבלה במשרד רה"מ נתניהו. מאגף הביטחון והחירום נמסר: "לא נשקפה סכנה למי מהעובדים" ● עדכונים שוטפים