גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גוגל, אמדוקס ואוניברסיטת רייכמן משיקות בית ספר להייטק בשדרות

בצל המלחמה וקשיי ענף ההייטק, תחל לפעול התוכנית החדשה להכשרת עובדים בעוטף - כחלק ממהלך כולל בהשקעה של 25 מיליון דולר ● פרופ' אוריאל רייכמן: "המהלך מסמל את החזרה לחיים ולשגרה" ● ישראל מתגייסת

איתי לבנון, הראל גבעון, גלי שחר אפרת וירון מרקוביץ / צילום: זהר שפירא
איתי לבנון, הראל גבעון, גלי שחר אפרת וירון מרקוביץ / צילום: זהר שפירא

 

באיחור של כמה חודשים, בעקבות המלחמה, ודווקא בעת שבה ענף ההייטק מתמודד עם ירידה בגיוסי הון וגלי פיטורים, הושק השבוע בית הספר להייטק בשדרות - ביוזמת גוגל, אוניברסיטת רייכמן, אמדוקס ישראל ועיריית שדרות. הרציונל מאחורי המהלך: לספק הזדמנות לתושבי העוטף להשתלב בענף, תוך חיזוקו בדרום.

ישראל מתגייסת | בכירות במשק ייסדו את פורום "נשים במסים IL". האם יצליחו לחולל שינוי?
ישראל מתגייסת | תוכנית חדשה מוציאה עשרות קבוצות מהעוטף לשמונה ימים בקפריסין 

במסגרת בית הספר יוענקו מלגות שכר לימוד וקיום לאוכלוסיות המוגדרות בייצוג חסר בתעשייה - נשים, החברה החרדית, החברה הערבית, דרוזים, בני העדה האתיופית ותושבי פריפריה גאו־חברתית, לצד תושבים שפונו מביתם.

הקמפוס בשדרות הוא חלק מתוכנית בת חמש שנים של גוגל ואוניברסיטת רייכמן להכשרה והשמה של 3,000 טאלנטים בהייטק הישראלי. התוכנית החלה ב־2022, ומאז נפתחו 10 תוכניות הכשרה בהרצליה, תל אביב, חיפה וירושלים, במקצועות כמו תכנות, דאטה אנליסט, סייבר, ux/ui, שיווק דיגיטלי, devops ועוד. סך ההשקעה בתוכנית נאמד ב־25 מיליון דולר.

בחודש מאי יחלו לפעול שתי הכשרות טכנולוגיות, כאשר השאיפה היא להגיע לכ־70 משתתפים. כל אחד מהם יקבל מימון של מלגת לימוד, מלגת קיום ומכינות באנגלית ומתמטיקה בשווי של כ־50 אלף שקל לאדם. כלומר, סך ההשקעה במהלך נאמדת ב־3.5 מיליון שקל בשלב הראשוני.

התוכניות יועברו במתכונת משולבת - פרונטאלית ומקוונת - כאשר ימי הלימוד הפרונטאליים יתקיימו במשרדי אמדוקס שדרות. לצד התחום המקצועי הן יכללו גם לימודי אנגלית, מיומנויות וכלים להצלחה וליווי להשתלבות בתעשייה. לכל אורך ההכשרה ילווה מרכז החוסן בשדרות את המשתתפים בתוכנית.

500 מועמדים נרשמו

לפי ראש עיריית שדרות, אלון דוידי, המהלך מהווה בשורה עבור צעירי העיר ועבור האזור כולו, כאשר יותר מ־500 מועמדים כבר נרשמו לתוכנית, ויעברו מיונים בקרוב. "אנו מאמינים שפיתוח הפריפריה, חיזוק תעשיית ההייטק ומתן הזדמנויות שוות להשתלבות בענף מהווים משימה בעלת חשיבות עליונה", אומר ברק רגב, מנכ"ל גוגל ישראל.

לדברי פרופ' אוריאל רייכמן, הנשיא המייסד ויו"ר אוניברסיטת רייכמן, "השקת התוכנית בעת הזאת מסמלת הלכה למעשה את 'החזרה הביתה' של תושבי העוטף לביתם, לחיזוק משפחתם וחזרה למציאות של חיים ושגרה". גם הראל גבעון, מנכ"ל אמדוקס ישראל, המעסיקה הגדולה בתעשיית ההייטק בנגב המערבי ובעוטף עזה, מתייחס לשגרה החדשה ומספר כי "בימים אלו אנו נערכים להחזרת והרחבת הפעילות במשרדנו בשדרות, תוך העמקת מעורבותנו בחיי הקהילה בעיר ובעוטף".

מתגייסים לעזרה

גלובס מרכז את היוזמות המרכזיות ופרטי הקשר ונרתם לקשר בין הצדדים להצלחת המיזמים הללו במייל: i-can-help@globes.co.il

משרד התפוצות

משרד התפוצות יוצא ביוזמה חדשה שבמסגרתה מוענקים כ-25 מיליון שקל לכ-100 מיזמים אזרחיים הפועלים בזירת ההסברה החל מה-7 באוקטובר. המענקים ניתנים לארגונים קטנים שפועלים הן במרחב הפיזי והן במרחב הווירטואלי. במסגרת היוזמה, כל אחד מהם יקבל תמיכה של עד 200 אלף שקל, בהתאם לעמידה בתנאי הסף. מענקים אלו מתווספים למענק בסך כ-15 מיליון שקל שניתן למיזמי הסברה אזרחיים עם תחילת המלחמה.

אחד הפרויקטים שיקבלו מימון שייך לחברת התיירות הדיגיטלית Visit2israel, שהתגייסה בכל הערוצים הדיגיטליים שלה לטובת המאבק בחזית ההסברה בעולם מאז ה-7 באוקטובר והקימה "חמ"ל דיגיטלי בסיוע כ-100 משפיענים", בהם אלי פיניש, שריי גבעתי, אורי פפר, יוסי בניון, טל טלמון ועוד.

שריי גבעתי / צילום: צילום מסך מטוויטר

פרויקט אחר הוא מתחם Feel the Facts של חברת אקסטרה מייל, שהוקם כשבועיים אחרי פרוץ המלחמה. "זיהינו שמאות יצרני תוכן, אנשי קריאייטיב ומשפיענים עוסקים בהתנדבות בכדי לייצר תוכן הסברתי חשוב, אך בשל חוסר משאבים הפיצו אותו רק באופן אורגני. הרגשנו שיש חשיבות קריטית להפיץ את התכנים באמצעות קניית מדיה בערוצים הרלוונטיים - בעיקר פייסבוק ואינסטגרם, שהם לא מכוסים על ידי גורמים ממשלתיים", מספרת שרון ישראל, מנכ"לית החברה.

ישראל יצרה שיתופי פעולה עם חמ"לים אזרחיים רבים, משפיענים ומטה משפחות החטופים. "הקמנו צוות פנימי של אנשי שיווק, תוכן ודיגיטל, שמעבר לאיסוף החומרים דאג גם לתרגום בשפות שונות ובעיקר להפצת הקמפיינים במדינות כמו ארה"ב, דרום אפריקה, אוסטרליה והודו. אנחנו מעלים כ-10 קמפיינים מדי שבוע בתקציב גבוה, והמימון יסייע לנו להמשיך את הפעילות".

חברת כלל ביטוח ופיננסים והאוניברסיטה העברית

כלל והאוניברסיטה העברית יצאו במיזם הנצחה לחללות צה"ל ממלחמת "חרבות ברזל". במסגרת המיזם יינתנו מלגות לסטודנטיות מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית ששירתו במלחמה בשירות משמעותי. סך היקף המלגות יעמוד על 100 אלף שקל, והן יינתנו בערב הנצחה, שבו יסופרו סיפוריהן של החיילות שנהרגו.

לדברי פרופ' אורלי שדה, דירקטורית בכלל ביטוח ופיננסים ופרופ' למימון באוניברסיטה העברית, שיזמה את המהלך, "האירועים שפקדו אותנו מתחילת מלחמת חרבות הברזל המחישו לכולנו עד כנה נשים הן מרכיב חשוב בחברה הישראלית.

"המיזם שלנו משקף ערכים חשובים כמו העצמה מגדרית, מעורבות בקהילה הישראלית, פיתוח ההשכלה הגבוהה והכלכלה הישראלית, ודאגה לאלו שבזכותן אנו יכולים להמשיך לעשות את עבודתנו. אין לי ספק כי הסטודנטיות שמקבלות את המלגות על תרומתן למדינה בעת הלחימה, ידעו להיות שגרירות של גבורתן ואומץ ליבן של נשות כוחות הביטחון שנפלו".

עמותת מטב

העמותה, המעניקה שירותי טיפול ורווחה, יצרה את הסדנה הייעודית "גם אנחנו התגייסנו" בשיתוף עם צוות "בית בכפר", במטרה לחבר בין סבתות וסבים שהנכד או הנכדה שלהם גויסו למלחמה. במפגשים במסגרת הסדנה עלה צורך בשיח מחזק, ובמתן כלים להתמודדות עם החרדה הגוברת בעקבות המלחמה. משתתפי הסדנה קיבלו, בין היתר, כלים להתמודדות עם המצב, כמו גם להגברת החוסן האישי.

לדברי ליאור שטרסברג, מנכ"ל עמותת מטב, "זיהינו את הצורך לתת במה לדאגה ולקושי שמלווים את הסבים והסבתות, שלא תמיד נראים. גם הם זקוקים לתמיכה ולכלים להתמודדות עם הקושי המתמשך".

עוד כתבות

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

איראן נחלה כישלון חרוץ בתקיפת ישראל, אך האם זה יבלום את הביקוש לכטב"מים שלה?

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

נגישות או עיוות? מספר תווי הנכה זינק מ־405 אלף ל־628 אלף בתוך שנתיים

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

מבנים צבאיים ותשתיות טרור של חיזבאללה הותקפו בידי חיל האוויר

חייל צה"ל נפצע קל במטח הרקטות הלילי לאזור מירון ● דיווח: גורמים במשרד החוץ במזכר פנימי לבלינקן - "ישראל מפרה את החוק הבין-לאומי" • המטח של חיזבאללה למירון: ככל הנראה בתגובה לחיסול 2 מחבלי הארגון מוקדם יותר בדרום לבנון, 14 אזרחים לבנונים נפצעו בתקיפות • משפחות חטופים הדליקו כתובות אש על איילון צפון • עדכונים בולטים 

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"