גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אלה הן 10 המניות הכי יקרות בוול סטריט

הן נחשבות למניות לוהטות במיוחד, אבל האם הן התחממו מדי? ● לאחרונה הצביע מגזין ביזנס אינסיידר על עשר חברות בשווי 10 מיליארד דולר לפחות הנסחרות בתמחור יקר במיוחד ביחס להכנסותיהן ● לרשימה נכנסו אנבידיה, מיקרוסטרטג'י ומניות טכנולוגיה נוספות, אבל גם רשת מזון מהיר ● לאחרונה, כשמשקיעים הופכים סלקטיביים יותר ואנליסטים חוששים מבועה חדשה, גם המניות היקרות חוטפות

10 המניות היקרות ביותר בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock
10 המניות היקרות ביותר בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

למרות מגמת המימושים בוול סטריט בימים האחרונים, המדדים המובילים שם עדיין מציגים תשואות חיוביות מתחילת השנה, עם עליות של 4%-5%, כשבחודשים האחרונים הם אף רשמו שיאים חדשים. מדד S&P 500 למשל רשם את הרבעון הטוב ביותר שלו מאז 2019 ברבעון הראשון של 2024. על רקע המגמה החיובית המתמשכת, שהחזיקה מעמד למרות המצב הגיאופוליטי העולמי והעיכוב הצפוי בהורדת הריבית על ידי הפד, בשל נתוני האינפלציה האחרונים, יש מי שמעלה את החשש כי ייתכן שהתפתחה בועה חדשה בשוק המניות.

שוק ההון מלא בנתונים סותרים. מה באמת עומד לקרות לשווקים?
WSJ | תגובת השוק למתקפה באיראן מוכיחה שהמניות אינן בבועה
תחזיקו מזומן: ההמלצה החריגה של מנהל ההשקעות

באופנהיימר כתבו השבוע כי מגמת העלייה בשווקים שנמשכה לאורך כל 2023 וגם השנה, והסנטימנט החיובי מצד המשקיעים, הובילו לשיאים במדדי המניות. לדבריהם, "אפיקי צמיחה ממשיכים להוביל, אך בניגוד לשנה שעברה מגמת העליות לא הייתה מוגבלת במיוחד למניות 'צמיחה', אלא רחבה יותר, וכללה גם סקטורים רבים המוגדרים בתוך אפיקי 'ערך', כמו האנרגיה והפיננסים".

עם זאת באופנהיימר סבורים שהמשקיעים סלקטיביים יותר (כנראה ביחס לתקופת הבועה במניות הטכנולוגיה של שנת 2021), ומתחשבים בתמחור יחסי מול שיעורי צמיחה ורווחיות, מה שגרם לאפיקי צמיחה מסוימים להציג ביצועי חסר על רקע תמחור גבוה.

לקראת עונת הדוחות לרבעון הראשון של השנה, באתר Business Insider ריכזו לאחרונה רשימה של עשר חברות גדולות שנסחרות בוול סטריט (כולן עמדו בשווי של למעלה מ־10 מיליארד דולר בסוף חודש מרץ) שהתמחור שלהן הוא היקר ביותר. זאת, על בסיס היחס בין שווי השוק למכירות החברה. עם זאת, כאמור, בימים האחרונים המגמה הייתה שלילית יותר בשווקים, וגם ברוב המניות שברשימה היו מימושים, שהקטינו את השווי שלהן.

כפי שניתן לראות, חלק מהחברות היקרות מושפעות מטרנד ה־AI, אך יש גם כאלה שרחוקות מאוד מהתחום - לדוגמה, רשת מסעדות של מזון מהיר או חברת תוכנה שידועה בהחזקות הביטקוין הגדולות שלה. כך או כך, בביזנס אינסיידר מתריעים שייתכן כי העליות במניות הללו אינן בנות קיימא - קביעה שבימים האחרונים החלה להתממש.

החברה מקליפורניה עוסקת בתחום הפרסום הדיגיטלי, ומציעה תוכנה לאוטומציה של פרסום בזמן אמת. מנכ"ל החברה הוא המייסד ג'ף גרין, שהקים אותה ב־2009 והנפיק אותה בנאסד"ק ב־2016. בשנה הקודמת היא רשמה הכנסות של מעל 1.9 מיליארד דולר, צמיחה של 23%, ורווח נקי Non-GAAP של 628 מיליון דולר (הרווח הנקי לפי כללי החשבונאות המקובלים היה 179 מיליון דולר). אנליסטים צופים המשך צמיחה ב־2024 להכנסות של 2.39 מיליארד דולר. בניגוד ל־Business Insider שמעלה חשש שהמניה יקרה, רוב האנליסטים שמסקרים את The Trade Desk ממליצים עליה בהמלצות חיוביות, ומחיר היעד הממוצע למניה גבוה בכ־13% מהמחיר הנוכחי.

פלנטיר היא חברת תוכנה שמתמקדת בתחום ניתוח דאטה, בין היתר באמצעות כלים מבוססי AI. בין מייסדי החברה נמצא גם פיטר ת'יל, שהקים גם את פייפאל. פלנטיר החלה להיסחר לראשונה בניו יורק בשנת 2020 באמצעות רישום ישיר (ללא הנפקה) במחיר של 10 דולר, ומאז היא יותר מהכפילה את עצמה, אם כי איבדה כ־40% מהשיא שבו נסחרה בתחילת 2021. לאחרונה נחשף בגלובס שפלנטיר תמכור לישראל טכנולוגיה מבוססת מודיעין שמסייעת בשדה הקרב.

רשת המסעדות האמריקאית Wingstop מתמחה במכירת כנפי עוף בלמעלה מ־2,200 סניפים שהיא מפעילה. החברה סיימה את השנה שעברה עם רווח נקי של 70.2 מיליון דולר, ועם EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) של 147 מיליון דולר, עלייה של 36% לעומת 2022. לפי נתוני וול סטריט ג'ורנל, מחיר היעד הממוצע של האנליסטים למניה הוא כ־350 דולר, נמוך מהמחיר שלה בנאסד"ק, אך רובם חיוביים או ניטרליים כלפי מניית ווינגסטופ.

קלאודפלייר מספקת פתרונות אבטחה, תשתיות וביצועי רשת עבור אתרים, אפליקציות ושירותי SaaS. החברה הונפקה בבורסת ניו יורק לפני קרוב לחמש שנים במחיר של 15 דולר למניה, ונסחרת היום במחיר שגבוה מ־90 דולר. לפי התחזית שלה היא צפויה לרשום השנה צמיחה של 27% בהכנסות ושל 9.5% ברווח התפעולי.

קראודסטרייק היא חברת אבטחת סייבר שהונפקה לראשונה בנאסד"ק ביוני 2019, ומאז מנייתה זינקה ביותר מ־800%. החברה האמריקאית פועלת גם בישראל וביצעה שלוש רכישות בארץ, האחרונה שבהן הייתה של פלואו סקיוריטי ב־200 מיליון דולר. נראה שהאנליסטים המסקרים את המניה לא חושבים שהיא יקרה: 45 מחזיקים בהמלצות חיוביות, 4 ניטרליים ואין אף אחד שלילי, ומחיר היעד הממוצע למניה גבוה ב־28% מהמחיר בבורסה.

לג'נד ביוטק היא חברה הנמצאת בשלב המסחרי של חייה, והיא מפתחת ומשווקת תרופות אונקולוגיות ואחרות. ב־2023 רוב הכנסותיה הגיעו משיתופי פעולה שיש לה וכן מהסכמי רישוי. החברה אינה רווחית, וההפסד הנקי המיוחס לבעלי המניות ב־2023 הסתכם ב־518 מיליון דולר.

מניית החברה ירדה בשבוע האחרון בכ־8% והשלימה ירידה של כ־13% מתחילת החודש הנוכחי, כך שאם נראה היה שהשווי מנופח, כעת הוא פחות מנופח (יחס שווי שוק למכירות של 31.2, לעומת כ־35.8 בתחילת החודש). שווי החברה גם ירד אל מתחת ל־10 מיליארד דולר.

מניית אנבידיה היא אחת הבולטות בוול סטריט בשנה וחצי האחרונות, והעליות החדות בה מגיעות על רקע העובדה שהיא נתפסת כאחת הנהנות המרכזיות מההתפתחות ב־AI, מה שמשתקף גם בתוצאות הפיננסיות שלה. בשנת הכספים האחרונה הכנסותיה צמחו ב-126% ל־60.9 מיליארד דולר, הרווח הנקי לפי כללי GAAP זינק ב־581% ל־29.8 מיליארד והרווח הנקי Non-GAAP טיפס ב־286% ל־32.3 מיליארד דולר. החברה מייצרת שבבים עבור יישומי AI. יש לה גם פעילות בישראל, ולפני כמה שנים שילמה כ־7 מיליארד דולר תמורת מלאנוקס הישראלית.

חברת השבבים הבריטית Arm Holdings הונפקה לראשונה בספטמבר בשנה שעברה, לפי שווי של 54 מיליארד דולר - ההנפקה הגדולה ביותר בוול סטריט ב־2023. מחיר המניה בהנפקה נקבע על 51 דולר, כלומר המחיר כיום משקף תשואה תלת־ספרתית על מחיר ההנפקה. מניית Arm זינקה ב־50% ביום אחד לאחר שפרסמה דוחות טובים ותחזית חיובית על רקע ביקושים חזקים, בפרט מתחום ה־AI. לפי נתוני Yahoo Finance, רוב האנליסטים שמסקרים את החברה חיוביים, חלקם ניטרליים ורק אחד שלילי, אך מחיר היעד הממוצע למניה נמוך ממחיר השוק.

מיקרוסטרטג'י (MicroStrategy) היא חברת תוכנה המספקת שירותי בינה עסקית וענן, והיא גם מחזיקה במטבעות ביטקוין. בסוף 2023, לפי דוחות החברה, היו לה 190 אלף מטבעות ביטקוין לאחר שרכשה קרוב ל־32 אלף במהלך הרבעון האחרון של השנה (מאז היא רכשה עוד מטבעות). מחיר הביטקוין עלה מתחילת השנה בכ־40% ביחס לדולר. בחודש שעבר, החברה אף גייסה חוב בהיקף של מאות מיליוני דולרים כדי לרכוש עוד ביטקוין.

בשל ההחזקות הגדולות בביטקוין, כשהמטבע יורד גם המניה מגיבה בהתאם. ב־10 ימים האחרונים הביטקוין איבד כ־15% מערכו (מעל 10,000 דולר), ומניית MicroStrategy נפלה אף יותר, בכ־21.5%.

אסטרה לאבס עוסקת בתחום השבבים לקישוריות בדאטה סנטרים, המתאימים לתשתיות ענן ו־AI. החברה הונפקה לראשונה בנאסד"ק ב־19 במרץ וביום המסחר הראשון שלה המניה זינקה ב־72%, זאת לאחר שגם מחיר ההנפקה היה גבוה מהטווח שאליו החברה כיוונה. אסטרה לאבס הציגה ב־2023 צמיחה של 45% לכ־116 מיליון דולר, וצמצמה את ההפסד הנקי שלה ב־55% ל־26.3 מיליון דולר.
צילום: איל יצהר

עוד כתבות

עלי חמניאי, מנהיג איראן / צילום: ap

40 שנות דיכוי וטרור: בישראל בטוחים - חמינאי חוסל

גורם בכיר בישראל ואחריו גם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיעו כי המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, חוסל הבוקר במכת הפתיחה של מבצע "שאגת הארי" ● מדובר במהלך דרמטי שעלול לטלטל את מוקדי הכוח בטהרן ולשנות את מאזן ההרתעה האזורי לאחר יותר משלושה עשורים בהם חלש על השלטון

חוקרים במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, אוניברסיטת בן גוריון / צילום: דני מכליס

באיזה אזור בארץ סובלים הכי הרבה מסטרס? התשובה אצל חיידקי הביוב

במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה באוניברסיטת בן גוריון, חוקרים איך אפשר לנצל חיידקים כדי למנוע מפגעים בריאותיים וסביבתיים ● מניבוי אזורי מצוקה בעיר ועד מניעת חורים בשיניים ואפשרות לפתח אנטיביוטיקה מהים

דירה להשכרה / צילום: איל יצהר

קפיצה של 40%: למה יותר מ-1,500 משקיעים קנו דירה בדצמבר?

מחירי הדירות תקועים, ושוק השכירות רותח ומזניק את האינפלציה - כמו שקרה גם בעשור שהחל ב-1998 ● אבל בזמן שהשוכרים יושבים על הגדר וסופגים עליות במחירי החוזים, המשקיעים שמזהים את הפרצה וחוזרים לשוק עם מבצעי מימון אגרסיביים וקוצרים תשואות גבוהות יותר

סם אלטמן, מייסד ומנכ''ל OpenAI / צילום: Shutterstock

OpenAI שוברת שיאים: גייסה 110 מיליארד דולר לפי שווי של 730 מיליארד

אמזון, אנבידיה וסופטבנק הובילו את הסבב הפרטי הגדול בהיסטוריה ● המהלך ממצב אותה כחברת הטכנולוגיה הפרטית בעלת השווי הגבוה בעולם ● במקביל נחתמה שותפות ענן אסטרטגית בהיקף עתק והחברה מציבה יעד של מאות מיליארדי דולרים בהוצאות מחשוב עד סוף העשור

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik

אכזבה ברבעון האחרון של באפט: הרווח התפעולי של ברקשייר נחתך בכ-30%

הרווח התפעולי של ברקשייר האת'ווי צנח בכמעט 30% ברבעון האחרון של באפט ● קופת המזומנים הדשנה של החברה הצטמצמה מעט ל-373 מיליארד דולר ברבעון האחרון

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

שורת מדינות קראו לאזרחיה לעזוב את איראן, ולא להגיע לישראל

טראמפ: אני רוצה לעשות עסקה עם איראן, לא רוצה להשתמש בכוח צבאי אבל לפעמים חייבים ● אייר אינדיה מבטלת את הטיסות לישראל מיום ראשון למשך שבוע ● ארה"ב קוראת לעובדים לא חיוניים לעזוב את ישראל ● בתיאום מלא עם ארה"ב: דריכות שיא במערכת הביטחון ● משרד החוץ של קנדה: קוראים לאזרחינו לעזוב את איראן עכשיו כל עוד ניתן לעשות זאת בבטחה, בריטניה פינתה את עובדיה מאיראן ומבקשת מאזרחיה להימנע מנסיעות לישראל ● עדכונים שוטפים

אזור הפגיעה בגוש דן / צילום: מד''א

הרוגה ו-20 פצועים בפגיעה ישירה בת"א

אחד נפצע קשה, היתר בינוני וקל ● גופת המנהיג העליון אותרה בין ההריסות. התיעוד הוצג לנתניהו ● טראמפ אישר שחמינאי חוסל ● אזעקות רבות לשטח ישראל משעות הבוקר • משמרות המהפכה תקפו עם כטב"מים וטילים בסיסים אמריקאיים במזרח התיכון; בדובאי, כוויית ובחריין נרשמו פגיעות ישירות • חיל האוויר ביצע את מטס התקיפה הגדול ביותר אי-פעם • עדכונים שוטפים

קרן שחר / צילום: רונן אקרמן

קרן שחר מכרה השבוע סדרה לאפל: "היו רגעים שחשבתי שזה לא יקרה"

היא חולשת על זרוע קשת אינטרנשיונל, חתומה על עסקאות גדולות מול ענקיות המדיה הגלובליות ונבחרה לאחת הנשים המשפיעות בתעשיית הטלוויזיה העולמית ● בראיון ראשון בתפקיד מספרת קרן שחר על מכירת הסדרה "הבת" לאפל שנסגרה השבוע, על הקשיים כחברה ישראלית בזמן המלחמה, ועל התחרות הגדולה בזמן שהתעשייה העולמית בתקופת קיצוצים

יירוטים / צילום: Shutterstock, GERSHBERG Yuri

המומחית שמסבירה: למה איראן לא מצליחה לייצר מטחים משמעותיים

"אם לאיראן הייתה יכולת להוציא מטח כבד היינו רואים אותה כבר", אומרת הילה חדד־חמלניק, מנכ"לית Moonshot ובעבר חברה בצוות הפיתוח של כיפת ברזל ● לדבריה, מערך הטילים האיראני נפגע קשות ביוני האחרון - נתון שמקל על ההגנה האווירית הישראלית ● עם זאת, היא מדגישה: הסכנה לא חלפה, וגם שברי טילים עלולים לגרום לנזק כבד

בית משפט השלום - חיפה / צילום: פאול אורלייב

מתכונת חירום בבתי המשפט: יקיימו מחר דיונים דחופים בלבד

החל ממחר יפעלו בתי המשפט במתכונת מצומצמת ויתקיימו בהם הליכים דחופים בלבד ● בעליון יתקיימו רק מספר דיונים מול שופט יחיד, ובשאר הארץ יתקיימו הליכים בבתי משפט הכלולים ברשימה שעליה הודיעה הרשות השופטת

ד''ר אנג'לה עירוני / צילום: דוברות אסותא / עופר חג'יוב

המיילדת שהפכה למנהלת בית חולים והפרשה שהסעירה את המדינה

"לאחר שאח שלי עבר תאונת פגע וברח, שאילצה אותו לעבור ניתוח ראש מסובך, נולד החלום שלי להיות אחות בטיפול נמרץ נוירוכירורגי. לא היה מקום בתל השומר, אז התחלתי בגינקולוגיה" ● שיחה קצרה עם ד"ר אנג'לה עירוני, מנהלת בית החולים אסותא ראשון לציון והמרכז הרפואי אסותא רעננה

עשן מתנשא מעל מרכז העיר טהרן לאחר פיצוץ, הבוקר / צילום: Reuters, Anadolu

שעות לפני התקיפה: פלטפורמת ההימורים התחילה לגעוש

בזמן שמערכות המכ"ם התחממו, פלטפורמת "פולימרקט" כבר הראתה זינוק של 100% בהסתברות לעימות ● אחרי שהשוק "סגר את הפינה" על התקיפה האמריקאית הקרובה, השאלה הגורלית על עתיד המשטר ב-2027 נסחרת כעת ביותר מ־50%

פעמון הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מיהי חברת הסייבר העולמית שהחלה להיסחר השבוע בתל אביב?

במגילת אסתר מי היה המדתא, מה שמו העברי של הירק קייל, ואיזה אירוע צולם ושודר בטלוויזיה הרומנית בערב חג המולד 1989? ● הטריוויה השבועית

קיר סטארמר בהצהרתו על המצב במזרח התיכון / צילום: ap, Jonathan Brady

יבשת חצויה: חילוקי הדעות באירופה ומי הוציאו הודעות גינוי נגד ישראל וארה"ב

אירופה ניצבת מול המלחמה באיראן ללא עמדה אחידה: חלק מהמדינות מגנות את טהרן, אחרות מבקרות את ישראל וארה"ב, ורובן קוראות להרגעת הרוחות ● בעוד האיחוד האירופי עצמו נדחק לשוליים ומסתפק בהצהרות זהירות על דיפלומטיה וחוק בינלאומי

בלי נופים, טיולים ואטרקציות: ברוכים הבאים לחופשות השינה / צילום: Shutterstock

עם 16 שעות שינה ובלי אטרקציות: הכירו את טרנד החופשות החדש

סוכריות גומי עם שמן קנאביס, כריות שזוכרות את מבנה הראש וגם מיטות שמנתחות את איכות השינה ● קבוצה הולכת וגדלה של נופשים חיפשה פתרון לעייפות - ופיתחה טרנד שהיא מכנה sleepcation ● תעשיית האירוח מציעה ועוד ועוד שדרוגים, אבל מומחים מזהירים: "זה אינו פתרון משמעותי לחוסר"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

המרחב האווירי נסגר: מה לעשות אם יש לכם טיסה בקרוב?

בעקבות מתקפת המנע באיראן המרחב האווירי של ישראל נסגר ל-48 שעות ● נעצרו המראות ונחיתות ● נוסעים ישראלים שנתקעו בחו"ל מתבקשים ליצור קשר עם חברות התעופה שלהם

עשן בבחריין לאחר התקיפות מאיראן / צילום: Reuters

כטב"מים בבחריין, טילים בקטאר: איראן תוקפת בסיסים אמריקאיים במפרץ

המתקפה האיראנית מתרחבת מעבר לישראל, כשדיווחים מבחריין, קטאר ואיחוד האמירויות מצביעים על תקיפות לעבר בסיסים אמריקאיים, יירוטים והנחיות חירום לתושבים ● לפי הערכות קודמות, עשרות בסיסים של ארה”ב הפרושים במזרח התיכון היו צפויים להפוך ליעד במקרה של הסלמה, והאיומים האיראניים למקד פגיעה ב"נקודות התורפה" האמריקאיות מתממשים כעת בשטח

כבר לא "רוקי" ו"קראטה קיד": לספורטאים בקולנוע היום יש נקודות חולשה

מסימון ביילס ועד הקאמבק של אליסה ליו - מהפכת הספורטאיות של העשור האחרון לא נולדה על הפודיום, אלא בהחלטה לעצור ולחזור לתחרות בתנאים שהן מנסחות לעצמן ● התופעה לא פוסחת על המסך ההוליוודי, שמחליף את הפוקוס מהשאלה "איך הם מנצחים?" ל-"מה נשאר מהם אחרי הניצחון?"

''אחרי המסיבה''. הצעקה שמטלטלת הכול / צילום: באדיבות סלקום טי.וי

הדרמה שנחשבת לאחת הטובות של השנה ומגיעה מניו זילנד

"אחרי המסיבה" היא מיני־סדרה ניו זילנדית שהגיעה למסך הישראלי ומציעה דרמה מטלטלת על אמת שנאמרת בקול רם מדי עבור קהילה שמעדיפה שקט ● מורה לביולוגיה מאשימה את בעלה בהטרדת נער, חייה מתפרקים והעיירה כולה נאלצת לבחור צד

אנשים במקלט בשל מתקפת טילים מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום במשק: מי רשאי להיעדר מהעבודה והאם מקבלים שכר

בעקבות המתקפה באיראן הוכרז מצב מיוחד בעורף. באילו נסיבות מותר להישאר בבית, האם המעסיק רשאי לפטר עובד שלא הגיע, והאם ממשיכים לקבל שכר – כולל במפעלים המוגדרים "חיוניים"? ● גלובס עושה סדר