גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לוחמי האיים החדשים של אמריקה מתכוננים לעימות – במרחק קצר מטייוואן

הוול סטריט ג'ורנל טס עם חיילי הנחתים של ארה"ב למקומות מרוחקים, שמהם הם עשויים יום אחד להילחם בסין

נחתים אמריקאים בתרגיל. התאמנו בסביבת טייוואן לפחות שנה / צילום: Reuters, EyePress News
נחתים אמריקאים בתרגיל. התאמנו בסביבת טייוואן לפחות שנה / צילום: Reuters, EyePress News

הנחתים של ארה"ב ושל הפיליפינים הגיעו בגלים אל האי הקטן הזה, במרחק של כמעט 100 מייל מן הקצה הדרומי של טייוואן. מחלקה של לוחמים, האוחזים ברובים אוטומטיים ובמקלעים, זינקה ממסוקי בלאק הוק ותפסה עמדות מסביב לשדה התעופה. מסוקי צ'ינוק הורידו עוד עשרות אנשים בתוך מערבולת של אוויר חם ואבק. הם פרקו פחי דלק, שקים של ארוחות מוכנות לאכילה ומארזים של ציוד רפואי, רחפנים קטנים וציוד תקשורת לווייני - כל מה שהם יצטרכו לשהות של שלושה ימים.

פרויקט מיוחד | הגזרה של סין וטייוואן מתחממת. האם זו תהיה המלחמה הבאה? 
פרויקט מיוחד | המים במצרי טייוואן מתחממים שוב: סין מגבירה את הלחץ על המדינה המשוסעת

אם היו ממשיכים לנסוע צפונה, הם היו מגיעים לטייוואן בתוך פחות משעה.

זה היה תרגיל צבאי. ברובים לא הייתה תחמושת ובמשגר הג'אוולין לא היו טילים. אך הנחתים התאמנו לקראת סכסוך בעולם האמיתי, ועבדו על שכלול של אסטרטגיה שהם רואים בה קריטית ללחימה נגד סין בסביבה שלה עצמה - משרשרות האיים הקרובות אליה.

השטח הזה אמור להיות תחום המומחיות שלהם. הם שייכים לגדוד החופים השלישי של הנחתים, שהוקם לפני שנתיים כחלק מתכנון גורף מחדש, שנועד להכין את חיל הנחתים האמריקני טוב יותר ליריבות בין מעצמות, לאחר עשרות שנים של לחימה בעיראק ובאפגניסטן. הוול סטריט ג'ורנל טס איתם לאי איטבייט (Itbayat), מרחק של 90 דקות במסוק מהאי הפיליפיני הגדול הקרוב ביותר, ודילג בין האיים לאתרים צבאיים פיליפינים מרוחקים, שמהם הם פעלו במהלך התרגילים.

בעימות צבאי היו הנחתים הללו נעים קדימה, רחוק ומהר ככל האפשר, עם טילים ומכ"מים. הם היו מתפרשים בקבוצות קטנות על פני איים וקווי חוף. לאחר מכן, היו ממשיכים לנוע כדי שהטילים, החיישנים והרחפנים של סין לא ימצאו אותם.

היריב יצטרך "להשקיע הרבה מאוד משאבים כדי להבין איפה אנחנו ומה אנחנו עושים", אמר קולונל ג'ון ליהן, מפקד כוח של 2,500 לוחמים שבסיסו בהוואי. "אנחנו מסבכים את קבלת ההחלטות שלו". בפועל, אין זה פשוט כל כך.

פעולה במקומות מרוחקים המציבים תנאים קשים כרוכה בבעיות רבות. בחלק מן האיים יש מסלולי המראה גדולים, אך באחרים יש רק משטחי מסוקים קטנים. אזורי חוף מרוחקים לא תמיד מקושרים על ידי כבישים רחבים דיים לשנע בהם מערכות מכ"ם וסוללות טילים. הנחתים זקוקים לספינות קטנות כדי לתמרן, אך אין בידיהם כאלה.

במלחמה, יהיו איומים בכל מקום, והם יקשו על העברת אספקה. לסין יש ארסנל אדיר של טילים, כמו גם כטב"מים מכל הצורות והגדלים. ויש לה יתרון: לחימה באזור שהיא מחשיבה כחצר האחורית שלה, בסמוך לצי הימי שלה, לבסיסים צבאיים ולרשת מעקב ענפה.

חלק מהמטרה של הנחתים היא לעכב את סין בשלבים המוקדמים של הלחימה, ולקנות זמן לטובת כניסה של כוחות אמריקאיים נוספים למקום. מהקו הקדמי, הם יקבלו תמונת תקריב של מרחב הקרב באמצעות חיישנים וכטב"מים, ויירו טילים כדי להשמיד ספינות סיניות או כדי לשלוח נתוני מטרות אל מטוסי קרב או אל ספינות של ארה"ב ובעלות הברית.

הכוחות יגבו "מס" אדיר מרשת הביון של סין

היחידות הקטנות והזריזות הללו ישמשו כחיל פרשים חופי של המאה ה-21, הסביר בנג'מין ג'נסן, עמית בכיר במרכז ללימודים אסטרטגיים ובינלאומיים בוושינגטון (CSIS), המלמד באוניברסיטת חיל הנחתים של ארה"ב. "המקרה האידיאלי הוא כאשר הכוחות הגמישים האלה זורמים למעלה ולמטה בשרשרת האיים הראשונה, ואז הם כל הזמן מאלצים את [סין] לחפש אותך", אמר, והתייחס לשטח המשתרע בין יפן לטייוואן, צפון הפיליפינים וים סין הדרומי. זה יגבה "מס" אדיר מרשת הביון של סין, אמר.

"כל חיישן שסין מגייסת כדי לחפש כוח חופי של חיל הנחתים, הוא חיישן שלא מחפש מטרה אחרת", אמר ג'נסן. "אנחנו רוצים שהם ייצאו למרדפי שווא". כדי לעשות זאת, הנחתים האלה צריכים לרבע כמה מעגלים. לנסוע בלי ציוד רב, אך עדיין להיות קטלניים. לפרוס מזון, דלק וטילים על פני שרשרות איים רחבות ידיים. לאסוף כמויות של מידע על תנועות האויב מבלי למסור מידע משלהם. ולעשות את כל זה קרוב לסין, שם די בהפעלת רדיו או רדאר כדי להפוך אותם למטרה.

במהלך השנתיים האחרונות התאמן הגדוד החופי השלישי של הנחתים באיי הוואי, ערך הדמיית לחימה בקליפורניה ונסע לפיליפינים ארבע פעמים. הם מתאמנים על טקטיקות שיאפשרו להם לתקשר ביניהם אך להישאר מוסתרים, למשל באמצעות יצירת רעש רב בספקטרום האלקטרומגנטי כדי לבלבל את כוחות האויב, או כדי למשוך תשומת לב להיבטים שונים של המערך.

מדפי שרתים מוחלפים בציוד בגודל של מחשבים ניידים, ומדפסות תלת ממד מייצרות חלקי חילוף לתיקונים. "אנחנו משכללים ללא הרף את האיזון בין קלות הציוד שניתן לקחת לשם, כדי להפחית את הנטל הלוגיסטי, לבין היכולת שלו להתאים לקרב ולהיות אמין", אמר ליהן.

"אין תחליף להצבת נחת בשטח כדי שיבדוק אותו"

במהלך התרגילים האחרונים, שנערכו בסוף אפריל ותחילת מאי, טסו כמה צוותים קטנים לשלושה איים זעירים, הפזורים לרוחב מצר לוזון האסטרטגי. נוכחותם אותתה על כך שהנחתים לוחמי-האיים יוצאים עם בני בריתם אל המקומות שמהם הם עשויים, יום אחד, להילחם בכוחות סיניים.

"אנחנו מבצעים הערכות של האיים כל הזמן", אמר סגן הקולונל מארק אדגר, שעזר לפקח על התרגילים. "מעריכים הכול, החל ממסלולי ההמראה האלה, דרך הנמל ועד החוף, ואת הדרכים שבהן אפשר להיעזר בהם". הם עקבו אחר כמויות הדלק שהם שורפים. הם הנחיתו מסוקים על שדות, או "אתרי נחיתה מאולתרים". הם טיהרו מי נחל באמצעות מערכת ניידת.

במשך שלושה ימים באיטבייט, ביתם של 3,000 אזרחים, חנו הנחתים בבניין נטוש ליד מסלול ההמראה. הם שלחו סיורים אל העיירה המקומית, שתהווה מקור פוטנציאלי למזון ומים בעת משבר, ואל הנמלים. הם מדדו כבישים וגשרים כדי להבין אילו כלי רכב הם יכולים להביא, והגיעו עד לצפון האי, הפונה לטייוואן, לצורך עריכת תצפיות מקרוב.

צוות אחר המשיך אל Mavulis, שטח זעיר בגבול הצפוני של הפיליפינים, רק 88 מייל מטייוואן. הם התחברו ליחידת הסבב הקטנה של הצבא הפיליפיני - שבו לא מתגוררים אזרחים - והלכו לדוג איתם. בתכנון לקראת המסע הם למדו שהם אינם יכולים להנחית מטוסי בל-בואינג V-22 אוספריי על האי. בסיורים הם גילו ששבילים הרריים, שבתמונות לווין נראו כניתנים להליכה, למעשה אינם כאלה.

"אין תחליף להצבת נחת בשטח כדי שיבדוק אותו", אמר אדגר. "למדנו הכי הרבה מהדבר שאנחנו מכנים סיור היכרות פיזי: שזה פשוט להיות שם, לראות את זה, לצלם את זה, להבין את זה".

הם גם לומדים מה הדבר שהם באמת צריכים, אך אין להם: ספינות שיעבירו את הנחתים ואת הציוד שלהם בין איים, או מנקודה אחת על החוף לאחרת. בלעדיהן, הנחתים מוגבלים על ידי שטח טרשי, גשרים קטנים וכבישים צרים. הם גם תלויים במסוקים, שהם גלויים יותר ונושאים מטענים קטנים יותר. התוכניות לייצור הספינות מתעכבות, והבנייה טרם החלה.

"בועת ההגנה" תקשה על אספקת הטילים

גדודי החופים מתמודדים עם שתי בעיות, אמר מארק קנסיאן, קולונל לשעבר בחיל הנחתים. ראשית, יהיה קשה לחדש את אספקת הטילים במקומות עם תנאי שטח קשים בתוך "בועת ההגנה" של סין בעת לחימה. קנסיאן, שניהל בשנה שעברה משחק מלחמה שכלל נחתים לוחמי-איים, אמר שהסיכון הוא שאחרי כמה תקיפות יעילות, הטילים ייגמרו.

המכשול השני שהוא ציין היה הגישה. מנילה ככל הנראה תקבל בברכה את הנחתים אם יפרוץ קרב בים סין הדרומי, שם היא מתמודדת עם איומים ישירים מבייג'ינג. אך הוודאות שתעשה את אותו הדבר כדי לעזור לארה"ב להדוף מתקפה סינית על טייוואן היא קטנה בהרבה.

לנחתים יש שני גדודי חופים, אחד בהוואי ואחד באוקינאווה, יפן. גדוד שלישי נמצא בהמתנה. קנסיאן הסביר כי היעילות הרבה ביותר של הנחתים תושג אם הם כבר יהיו בעמדה בזמן שבו יפרצו הפעולות העוינות. לגדוד הממוקם ביפן יהיה יתרון, משום שחייליו יוכלו לנוע לאורך איי ריוקיו, המשתרעים מדרום-מערב לטייוואן. ייתכן שהנחתים מהוואי ייאלצו להיכנס באמצעות לחימה.

הגדוד הזה, הממוקם ביפן, מבלה זמן רב יותר בפיליפינים. הם הגיעו באפריל לצורך תרגילים, הנקראים Balikatan, שהסתיימו לאחרונה, ויישארו שם עד יוני, אז ישתתפו בסט תרגילים נוסף. רבים מהם יצברו עד חמישה חודשים בפיליפינים מתוך 14 החודשים האחרונים. זה מגדיל את הסיכוי שהם יהיו בסביבה אם יפרוץ משבר.

מחזיקים רגל בדלת כדי שלא תיסגר בפני הכוחות

הברית בין מנילה לוושינגטון חזקה מכפי שהייתה בעשורים האחרונים. לארה"ב אין בסיסים במדינה, אך יש לה הסכם המעניק לה גישה לאתרים צבאיים פיליפינים כדי לשדרג מתקנים המצויים בהם. בשנה שעברה חתמה וושינגטון על הסכם שירחיב את הגישה הזו לארבעה אתרים נוספים, לכדי תשעה בסך הכול.

אם סין תקדם פלישה לטייוואן, הכוחות האמריקאים ירצו להעביר כמה מטוסי קרב אמריקניים לאתרים אלה. הרעיון יהיה לפזר מטוסים אמריקניים על פני מערך בסיסים ואפילו שדות תעופה אזרחיים באזור, כדי להקשות על סין להתמקד בהם ולספק לארה"ב דרכים שונות לתקיפה, אמרה בקה וסר, עמיתה בכירה ב"מרכז לביטחון אמריקני חדש" המנהל משחקי מלחמה.

בינתיים, גדודי החופים של הנחתים ינועו כדי לנסות לבלום את הצי הסיני בתוך שרשרת האיים הראשונה, אמרה וסר. כלומר, עליהם למנוע מהסינים לעבור אל מחוץ לשרשרת האיים הראשונה ולאיים על כוחות אמריקניים שתוקפים מאחור. מטרת הנחתים תהיה גם להתמודד עם אסטרטגיית "מניעת הגישה" של סין, שמטרתה לנעול את האזור כך שיהיה מסוכן מדי עבור ארה"ב להתקרב אל טייוואן.

"אנחנו מחזיקים את הרגל שלנו בדלת, כדי שלא יהיה ניתן לסגור אותה בפני שארית הכוח המשותף, והדבר עלול להעמיד אותנו בסיכון," אמר סגן הקולונל ג'יימס ארנולד, המוביל את כוח הלוחמה האווירית של גדוד החופים השלישי של הנחתים. "לכן אנחנו עובדים באופן יומיומי על טקטיקות שיאפשרו לנו לעשות זאת בצורה אפקטיבית והישרדותית".

עוד כתבות

קמפיין ONE ZERO / צילום: צילום מסך מיוטיוב

אפקט הרשתות החברתיות: ב-ONE ZERO משנים את הקמפיין

בעקבות הסערה שהתחוללה ברשתות החברתיות סביב אופן הצגת הנשים בפרסומות של הבנק הדיגיטלי ONE ZERO, קוצרה אחת הפרסומות בקמפיין החדש שלהם באופן שמשנה את משמעותה, ובמקביל הבנק עולה פרסומת חדשה נוספת

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה. אחת מול 499 מניות / צילום: ap, Chiang Ying-ying

אחראית לשליש מהעלייה במדד: אנבידיה עלולה להפוך לצרה הגדולה של S&P 500

ענקית השבבים מושכת את המדד המוביל בשוק האמריקאי מעלה לשיאים חדשים, בעוד שמרבית החברות במדד משתרכות מאחור הרבה מתחת לשיא שלהן ● ואם היא תפסיק להציג ביצועים וחלילה תיפול? גם מניות בתחום ה־AI ייחלשו, וכל השוק עלול להיגרר מטה

מי עדן / צילום: תמר מצפי

מי עדן על המדף: תאגיד המים פרימו ווטר מעמיד אותה למכירה

לא מדובר בהפתעה: כבר ב-2023 פורסם כי פרימו ווטר מעוניינת להתמקד בצפון אמריקה והחלה במכירת פעילותיה הבינלאומיות האחרות ● בין הרוכשות הפוטנציאליות: יפאורה וטמפו

ג'יין פרייזר, מנכ''לית סיטיבנק / צילום: ap, Andrew Harnik

מה עושה החטיבה המסתורית של סיטיבנק, שמניבה לו מחצית מהרווחים

יום המשקיעים של סיטיבנק התמקד בחטיבת השירותים, שעומדת זמן רב בצללים של כמעט כל פעילות, מכרטיסי אשראי ועד מסחר באג"ח ● היא משרתת כ־5,000 מהחברות הגדולות בעולם

תושבים יוצאים ומבלים בישראל. תחזית אופטימית של בנק אוף אמריקה / צילום: טלי בוגדנובסקי

מתי הריבית תתחיל לרדת? התחזית האופטימית למשק

בנק אוף אמריקה, אחד הבנקים הגדולים בעולם, פרסם את התחזית החצי־שנתית שלו לכלכלה העולמית, ובה התייחסות לישראל ● הוא צופה התאוששות הדרגתית בצמיחת המשק והתמתנות איטית באינפלציה ● ומה אם תתפתח מלחמה בצפון? לתרחיש הזה התחזיות לא ערוכות

השופטת הדסה אסיף / איור: גיל ג'יבלי

השופטת שקודמה במסגרת הדיל אך אין נציב שיבחן את התלונה שנגדה

תובעת בתיק ביקשה להגיש תלונה נגד שופטת השלום הדסה אסיף אך אין כיום נציב תלונות ציבור ● הבוקר הגישה התובעת עתירה לבג"ץ בדרישה לחייב את לוין למנות נציב ● 109 שופטים ורשמים חדשים נשבעים אמונים בטקס השבעת הנשיא

רחוב תירוש 19, בשכונת ספיר בנוף הגליל / צילום: יח''צ

הייטקיסט רכש דירת 3 חדרים בנוף הגליל להשקעה. כמה הוא שילם?

בשכונת ספיר בנוף הגליל נמכרה דירת 3 חדרים, 72 מ"ר, תמורת 820 אלף שקל ● הרוכש הוא הייטקיסט שקנה אותה להשקעה בציפייה לפינוי־בינוי ● אין הערכה בשלב זה מה הסיכוי שפרויקט פינוי־בינוי יאושר ויוקם

אוטובוס של אגד

האקזיט יגדל: כל חבר אגד יקבל בסה"כ כ-3.7 מיליון שקל עם השלמת מכירת החברה

קרן התשתיות קיסטון נערכת למימוש אופציה לרכישת יתרת 40% ממניות ענקית התחבורה הציבורית, שמציגה שיפור ניכר בתוצאות תחת שליטתה ● קיסטון הבטיחה מסגרת אשראי של מיליארד שקל מהבנקים הפועלים ודיסקונט לצורך הרכישה מידי כ-1,300 חברי אגד

משה מרי, דובי אמיתי, חיים פיגלין וענבר בזק בפאנל בהנחיית בר לביא / צילום: גיא צרחי

"מרקם שלם של כלכלה על סף קריסה"

כנס "מדברים צפון" של גלובס ובנק לאומי אירח בראש פינה פאנל כלכלי על הבעיות הבוערות של הצפון ● דובי אמיתי, יו"ר נשיאות המגזר העסקי: "בצפון יש מלחמה אמיתית יומיומית, אבל ירושלים לא איתנו" ● חיים פייגלין, מנכ"ל צמח המרמן: "כנראה שאם היו מיליון וחצי תושבים בגליל, לא היו חושבים לפנות אותו" ● מחר: הכנס מגיע לקצרין

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

מגמה מעורבת בתל אביב; המניה שמזנקת ב-25%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.2% ● להב רוכשת 30% מפריים אנרג'י ● טקטונה רוכשת 42% מהוריזון תמורת כ-12 מיליון שקל ● מיטב: הורדנו את תחזית האינפלציה ל-2.9%, עלו הסיכויים להורדת הריבית, וגבר הסיכון לתיקון רציני בשוק המניות בארה"ב ● פוריה פיננסים: ישראל היא כעת השוק האטרקטיבי ביותר בעולם המערבי מבחינת מכפילים, תמחור וגורמים נוספים

דגן לוין, איגוד התעשייה הקיבוצית / צילום: יעל שנער

פרויקט החוסן של איגוד התעשייה הקיבוצית מסייע לעובדים בקו האש

באיגוד התעשייה הקיבוצית מובילים פרויקט טיפולים אישיים וקבוצתיים לעובדי 70 מפעלים בצפון ובדרום ● מנכ"ל האיגוד: "האנרגיות של כולם נשחקות. אנחנו זקוקים לתיקצוב, זה המנוף לשיקום" ● ישראל מתגייסת

שאול גולדשטיין מנכ''ל חברת נגה / צילום: ענבל מרמרי

המנכ"ל שהתריע מפני הפסקת חשמל ממושכת בדרך להדחה

בגין התבטאויותיו בנוגע להיערכות רשת החשמל למלחמה, דן היום דירקטוריון נגה בהדחת המנכ"ל שאול גולדשטיין ● כזכור, בכנס המכון למחקרי ביטחון לאומי בשדרות טען גולדשטיין כי: "אחרי 72 שעות בלי חשמל בישראל, אי-אפשר יהיה לגור כאן"

מה אפשר לעשות עם 100 אלף שקל בתוך שנתיים / אילוסטרציה: Shutterstock

מה עושים עם 100 אלף שקל בשנתיים? המדריך למשקיע לטווח הקצר

בכל הנוגע להשקעות לטווח הארוך נראה שההתלבטות היא בין תשואה טובה לתשואה מצוינת. אבל כשמגיעים לטווחים קצרים יותר של שנה או שנתיים, האפשרויות מצטמצמות ● פקדון בבנק, קרן כספית, איגרת חוב של ממשלת ישראל או אולי מדד S&P 500 - מומחים ממליצים על מכשירי ההשקעה המתאימים לטווח של שנתיים ● וגם: הטיפים לחיסכון במס ובעמלות

קניות. התאוששות חלקית בלבד של פעילות המשק / צילום: איל יצהר

הכול תלוי בצריכה הפרטית: האם הקטר של המשק משנה כיוון?

הנתונים מצביעים על התאוששות המשק והצריכה הפרטית, אבל אנליסטים חוששים כי המשך השפעות המלחמה, אי הוודאות והצפי להכבדה בנטל המס יפעלו לבלימת המגמה ● לאור זאת, הקונצנזוס הוא שבנק ישראל לא יוריד את הריבית גם בחודש יולי

דוד ביטן, יו''ר ועדת הכלכלה / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

ביטן זועם: רק 17 מתוך 530 תקנים ייכנסו לרפורמת "מה שטוב לאירופה"

בוועדת הכלכלה שהתכנסה הבוקר אמר יו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן בדיון: "זאת אולי סיסמה טובה להגיד שמה שטוב לאירופה טוב לישראל – אבל זה לא יהיה המצב בפועל" ● משרד הכלכלה טוען שהרפורמה תחול על 80% מערך הייבוא של מוצרי הצריכה – אך הוא לא הציג כיצד הוא עשה את החישוב - או איך הוא צפוי להשתנות אחרי פתיחת היבוא

משרדי VESTTO0 בתל אביב / צילום: כדיה לוי

לאחר הפיאסקו בווסטו: פשה רומנובסקי עוזב את קרן הנקו

פשה רומנובסקי, שניהל את הקרן במשך שמונה שנים, הוביל את ההשקעה שלה בסטארט-אפ ווסטו, שנסגר לאחר חשד למעשי מרמה וזיוף

העברת עודפי תקציב בוועדת הכספים, היום (ב') / צילום: נועם מושקוביץ'-דוברות הכנסת

מחלוקת חריפה בוועדת הכספים על רקע העברת חצי מיליארד שקל

במסגרת העברות הכספים הקואליציוניים, משרד ההתיישבות בראשות השרה אורית סטרוק צפוי לקבל את הנתח הגדול ביותר - 302 מיליון שקל ● הדיון מלווה במחלוקת חריפה בין חברי הקואליציה והאופוזיציה חרף העלויות הגבוהות של המלחמה

אליעזר מרום ויפתח רון טל / צילום: יוסי כהן, יוסי וייס

שני אלופים במיל' יהיו אחראים על השיקום האזרחי של הדרום והצפון

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הודיע בישיבת הממשלה על מינוי האלוף במיל' אליעזר מרום לפרויקטור הצפון ועל האלוף במיל' יפתח רון-טל לפרויקטור הדרום ● המינויים לוו בסערות, מחלוקות והאשמות במינויים פוליטיים ● ברקע הדברים, לאחרונה תקף רון-טל בראיון את הרמטכ"ל הנוכחי הרצי הלוי וכינה אותו "הכושל ביותר בתולדות צה"ל"

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: Shutterstock, Jacob Mehager

קרן ההשקעות שהשיקה מסלול מהיר ליזמים בתחום הביומד

פורום חדש המאגד בכירים בתחום הבריאות התכנס במטרה לפתור את בעיות היסוד של סקטור הביומד בישראל ● הקרן שהשיקה מסלול השקעות מהיר ליזמים וליזמות בתחילת דרכם ● וגם: לראשונה, קק"ל משקיעה ממשאביה בבתי חולים ● השבוע בביומד

טראמפ, נתניהו וביידן / צילום: מארק ישראל סאלם (ג'רוזלם פוסט), (AP (Jacquelyn Martin, Lolita Baldor, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בין נתניהו לצ'רצ'יל: איך ישפיע ביקור ראש הממשלה הישראלי על הבחירות בארה"ב?

זה מה שאמר צ'רצ'יל לרוזוולט באמבטיה של הבית הלבן, ב־1941 ● נתניהו הזכיר את צ'רצ'יל בסרטונו, אבל הוא בניגוד למנהיג הבריטי, מעדיף את המעמד של "פצצה מתקתקת" ● בארה"ב נעים בין תדהמה לחרדה מהתנהלות זו