גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בורסת ת"א ננעלה בירידות; אנרגי'אן קפצה בכ-6%, מיטרוניקס צללה ב-6%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.1% ● השקל מתחזק קלות, הראל: העודף בחשבון השוטף מהווה אחד מהעוגנים שתומכים בחוזקו של השקל בטווח הבינוני והארוך ● IBI: עדיפות לאפיק הריבית המשתנה על פני הטווחים הקצרים באפיק הצמוד והשקלי ● בנק אוף אמריקה: שוק הנפט העולמי מוצף ומחירי הנפט נמצאים בסיכון

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock
הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:30

יום המסחר בתל אביב ננעל בירידות שערים. מדד ת"א 35 ירד ב-0.1% ות"א 90 השיל מערכו 0.7%. בלט לשלילה מדד ת"א קלינטק שירד בכ-1.9%.

מחזור המסחר הסתכם בכ-1.6 מיליארד שקל.

בלטו לשלילה מניות מיטרוניקס , איסתא , דוראל אנרגיה , הכשרת הישוב , ודוניץ .

מנגד, אנרג'יאן , דלתא מותגים , קמטק , רבוע נדלן וטאואר ננעלו במגמה חיובית.

בשוק החוב המקומי, אגרות החוב הממשלתיות ירדו. התשואה ל-10 שנים ירדה ב-5 נקודות בסיס ונסחרה סביב 4.84%. התשואה לשנתיים ירדה ב-7 נקודות בסיס ועמדה על 4.34%.

16:21

בשוק המט"ח המקומי, הדולר נחלש ב-0.1% מול השקל ונסחר סביב 3.71 שקלים. האירו נסחר ביציבות מול הדולר ועומד בשעה זו על 3.99 שקלים.

15:45

כלכלני בנק הפועלים התייחסו לפני זמן קצר בסקירתם למדד מנהלי הרכש בישראל שעלה החודש ונמצא מזה שלושה חודשים ברמה שמצביעה על התרחבות בייצור:
"רוב הרכיבים המרכזיים במדד גבוהים מ-50 נקודות. היקף הייצור התעשייתי ירד בחודש מרץ בהשוואה לחודש קודם, והוא עדיין נמוך ב-8.1% בהשוואה למצב טרום המלחמה, פער שמשקף כנראה מגבלות ייצור בדרום ובצפון, וכן ירידה בביקוש למוצרי בנייה. נתוני סחר חוץ לחודש מאי מצביעים על עלייה ביבוא חומרי גלם- גידול של 6.1% בהשוואה לתקופה שלפני המלחמה ושל-1.9% לעומת מאי אשתקד. מנגד, יצוא הסחורות ירד בחודשים האחרונים, והוא נמוך ב-7.6% מהתקופה שלפני המלחמה, וב-1.5% בחודשים אפריל-מאי לעומת הרבעון הראשון".

15:09

התנודתיות בבורסה נמשכת לפי החדשות הבטחוניות ועתה המדדים נסחרים בירידות שערים - מדד ת"א 35 יורד ב-0.2% ומדד ת"א 90 ב-0.9%. מדד הבנקים כבר במינוס 1.2%.

בשוק החוב המקומי, תשואות האג"ח הממשלתיות יורדות בכ-5 נקודות בסיס. התשואה ל-10 שנים עומדת על 4.84% והתשואה לשנתיים ב-4.35%.

14:33

קבוצת אלקטרה מגדילה את צבר העבודות שלה בתחומי הסביבה והגרינטק, המסומן כאחד ממנועי הצמיחה של הקבוצה.

היום מדווחת החברה כי זכתה, באמצעות חברת הבת אלקטרה תשתיות, במכרז של פרויקט הרחבת מכון השפד"ן. העבודות להקמת הפרויקט צפויות להימשך 42 חודשים ממועד קבלת צו התחלת העבודה. התמורה הכוללת הצפויה בגין הפרויקט עומדת על כ- 1.4 מיליארד שקל.

הפרויקט כולל, בין היתר, ביצוע עבודות הנדסה אזרחית, עבודות אלקטרומכניות לרבות אספקה, התקנה והרצת ציוד, צנרת, חשמל, מכשור ומערכות בקרה במסגרת הרחבת הטיפול השניוני והרחבת המעכלים האנארוביים בשפד"ן.

14:11

עד כמה שהבורסה המקומית מושפעת מהמצב הבטחוני אפשר להמחיש עם מה שאירע ביומיים האחרונים - שקט (יחסי) של יותר מ-48 שעות העלה אתמול את הבורסה בחדות, אבל היום, לאחר שנפתחה במגמה חיובית, בעקבות ההתרעות שהופעלו ביישובי הגליל המערבי והחשד לחדירת כלי טיס, התהפכה המגמה - מדד ת"א 35 יורד ב-0.1% ומדד ת"א 90 ב-0.8%.

ירידות תלולות יותר נרשמות במדדים הענפיים, מדד הביומד שהשיל 1.8% ומדדי הנדל"ן והבנייה שירדו ב-0.8% וב-1% בהתאמה. מדד הבנקים ירד ב-0.5%.

12:58

עו״ד עמיחי פינקלשטיין מונה למשנה למנכ״ל שופרסל נדל״ן. בתפקידו האחרון כיהן כסמנכ״ל רגולציה ויועץ משפטי ראשי של הפניקס בית השקעות.

שופרסל נדל"ן היא זרוע הנדל"ן של קבוצת שופרסל המחזיקה ומנהלת נכסי נדל"ן בשטח כולל של למעלה מ-227 אלף מ"ר ובשווי של למעלה מ- 3.6 מיליארד שקל. החברה ממקדת את עיקר פעילותה בתחום הנדל"ן המניב.

12:53

במסחר במט"ח השקל מתחזק מעט מול הדולר ונסחר ב-3.71 שקלים לדולר אחד, עלייה של כ-0.3% וב-3.98 שקלים לאירו.

עפר קליין ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים טוען שהעודף בחשבון השוטף מהווה אחד מהעוגנים שתומכים בחוזקו של השקל בטווח הבינוני והארוך. "העודף בחשבון השוטף נותר גבוה, אך ההשקעות הישירות של זרים בישראל הצטמצמו ברבעון הראשון של השנה באופן מדאיג".

"העודף בחשבון השוטף של מאזן התשלומים עמד על כ-6.8 מיליארד דולר ברבעון הראשון של השנה (כ-5% מהתוצר ב-4 הרבעונים האחרונים), גבוה במונחים היסטוריים אך מדובר בירידה בהשוואה לרבעון הקודם (9.3 מיליארד דולר). הסיבה העיקרית לצמצום היא עלייה ביבוא הסחורות כתוצאה מהשיפור בביקושים המקומיים. סך ההשקעות הישירות בישראל עמד על כ-1 מיליארד דולר בלבד ברבעון הראשון, הקצב הרבעוני הנמוך ביותר מזה כשנתיים וחצי".

12:09

לאחר הפתיחה המעודדת, המסחר בבורסה עבר לירידות כשרק מדד ת"א 35 נסחר ביציבות, וזאת בזכות המניות הדואליות הגדולות שחזרו מוול סטריט עם פער ארביטרז' חיובי, ובעיקר קמטק שזינקה אתמול בוול סטריט ב-7%. מדד ת"א 90 יורד ב-0.6%.

קבוצת דלק עולה זה היום השלישי ברציפות לאחר שפורסם ביום ראשון שהחברה תבצע רכישה עצמית של מניות בהיקף של עד 200 מיליון שקל. בקבוצה מנצלים כנראה את העובדה שמניית החברה שנסחרת בשווי שוק של כ-7 מיליארד שקל, ירדה בכ-18% מתחילת השנה.

11:22

גילת יורדת היום בחדות לאחר שאתמול בוול סטריט השילה כ-8%. אתמול הודיעה החברה על רכישה אסטרטגית של חברה בתחום הקישוריות למטוסי נוסעים, תחום עם רווחיות גבוהה.

הרכישה, בגובה 98 מיליון דולר ועוד 147 מיליון דולר בהתאם לעמידה ביעדים, צפויה להניב הכנסות של 100-150 מיליון דולר בשנה החל מהשנה הבאה, על בסיס צבר ההזמנות הקיים של החברה.

10:50

לאחר הפתיחה החיובית, המסחר בבורסה עובר למגמה מעורבת כשרוב המדדים הענפיים נסחרים בירידה.

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4, ת"א 90 יורד ב-0.2%, מדד הבנקים עולה גם היום וב-0.5%. מנגד, מדדי הנדל"ן, הבנייה ותשתיות אנרגיה יורדים בכ-0.6%.

10:03

המסחר בבורסה המקומית נפתח הבוקר במגמה חיובית. המדדים המובילים פתחו בעלייה של כ-0.6% בזכות המניות הדואליות שחזרו עם פער ארביטרז' חיובי, קמטק וטבע , מדד הבנקים עולה ב-0.3%.

08:19

בשוק המט"ח השקל מתחזק הבוקר בכ-0.5% ונסחר ב-3.71 שקלים לדולר וב-3.98 שקלים לאירו.

07:54

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב

1. שוק המניות

יום המסחר צפוי להיפתח הבוקר בעליות שערים קלות. אתמול, בהעדר חדשות טרגיות או הסלמה בטחונית נוספת ננעלה הבורסה המקומית בעליות שערים חדות - מדד ת"א 35 עלה ב-1.4% ות"א 90 הוסיף לערכו 1.7%. בקרב המדדים הענפיים, מדד הבנייה זינק בכ-3.5%, מדד הביטוח עלה בכ-3.2% ומדד הבנקים ב-1.9%.

גילת דיווחה על חתימת הסכם לרכישת חברה אמריקאית בתחום האינטרנט בטיסה תמורת סכום כולל שעשוי להגיע לכדי 245 מיליון דולר, עם צפי לתרומה להכנסות השנתיות של גילת בסך 100-150 מיליון דולר כבר בשנת 2025 על בסיס צבר הזמנות קיים לחברה הנרכשת.

קבוצת דלק בלטה במדד ת"א 35 עם עלייה של 3% ומשכה את מדד נפט וגז לעלייה של כ-1%. גם ביום ראשון עלתה מניית הקבוצה ב-2% לאחר שפורסם שתבצע רכישה עצמית של מניות בהיקף של עד 200 מיליון שקל. בקבוצה מנצלים כנראה את העובדה שמניית החברה שנסחרת בשווי שוק של כ-7 מיליארד שקל, ירדה בכ-18% מתחילת השנה.

קרן ההשתלמות שהשיגה תשואה דו ספרתית מתחילת השנה, ומי אחרונה בטבלה?

אתמול באירופה מדד קאק הצרפתי התאושש לאחר ירידה של 6% בשבוע שעבר, הירידה הגדולה ביותר שלו בשנתיים.

ניתוח | בחירות בזק בצרפת: ההחלטה שמחקה בשבוע 240 מיליארד אירו מהבורסה בפריז

באסיה מתנהל המסחר הבוקר במגמה חיובית - ניקיי עולה ב-1%, שנגחאי ב-0.38%, מדד הנג סנג יורד ב-0.4% ומדד קוספי עולה ב-0.8%.

החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים הבוקר ביציבות וללא שינוי. ביום רביעי אין מסחר בארה״ב לכבוד יום השחרור מעבדות.

אתמול החל שבוע המסחר המסחר המקוצר במגמה חיובית. המשקיעים מעודדים מהאינפלציה הנמוכה מהצפי לחודש מאי, זו גברה בינתיים על השפעתה השלילית של הערכת הפדרל ריזרב להורדת ריבית אחת בלבד השנה. מדד S&P 500 שבר את שיאו זו כבר הפעם ה-30 השנה, נאסד"ק עלה ב-1% וננעל אף הוא בשיא, דאו ג'ונס עלה ב-0.5% לאחר ארבעה ימים של ירידות.

מיקרוסופט עלתה ב-1.3% ולשווי שוק של 3.33 טריליון דולר. דן איבס אנליסט הטכנולוגיה של וודבוש חושב שיש לה עוד הרבה לאן לצמוח והעלה את מחיר היעד שלו למניית החברה ל-550 דולר מ-500 דולר, ב-22% יותר ממחיר המניה כעת וזאת בעיקר בזכות הביקוש לשירותי ה-AI של החברה בקרב התאגידים. "זוהי הבחירה הראשונה שלנו", אמר איבס על מיקרוסופט, "בשירותי הענן, יש לחברה יתרון תחרותי על פני מתחרותיה, גוגל ואמזון". גם בג'פריס נתנו בשבוע שעבר תחזית של 550 דולר למניית מיקרוסופט.

אפל עלתה ב-2% ולשווי שוק של 3.32 טריליון דולר, אנבידיה ירדה ב-0.7% לשווי של 3.22 טריליון. מניית ברודקום ממשיכה במומנטום החיובי ומזנקת 5.4% כאשר בסך הכל בשבוע החולף עלתה בכ-27%.

תעודת הסל הטכנולוגית הגדולה בעולם, XLK תבצע בקרוב איזון (re balancing) של החזקותיה השונות וזאת בעקבות השינויים שחלו לאחרונה בשווי השוק של החברות השונות בתעודת הסל - ובעיקר, קרן הסל תרכוש מניות אנבידיה ומיקרוסופט ותקצץ את ההחזקה שלה באפל.

2. שוקי האג"ח

בשוק החוב המקומי, תשואות האג"ח הממשלתיות ירדו קלות. התשואה ל-10 שנים עמדה על 4.88% והתשואה לשנתיים נסחרה סביב 4.39%.

רפי גוזלן, כלכלן ראשי, IBI בית השקעות מציין בסקירתו השבועית שירידת התשואות בשוק המקומי נבעה בעיקר מירידת התשואות המהירה שנרשמה בארה"ב, "לפיכך, ירידת התשואות שיקפה עליית מדרגה בפרמיית הסיכון וזאת על רקע אכזבה מכישלון השיחות להפסקת האש ומההידרדרות בגבול הצפון. המרווח של איגרות החוב המקומיות ל-10 ול-30 שנה מול המקבילות בארה"ב עלה לכ-65 נ"ב ולכ-105 נ"ב, הרמות הגבוהות ביותר בעשור האחרון".

מנהל ההשקעות שממליץ דווקא על האג"ח המסוכנות יותר: "שם ההזדמנויות היום"

"להערכתנו, התמחור הנוכחי משקף טוב יותר את הסיכונים הגלומים, כמובן שלא באופן מלא (בעיקר התרחבות המלחמה לגבול הצפון) ולכן הוא תומך בניצול הדרגתי של סביבת התשואות ופרמיית הסיכון הגבוהה להעלאה הדרגתית של מח"מ התיק".

"ברמת הציפיות הנוכחית לטווח הבינוני ארוך (5-10 שנים) קיימת עדיפות לאפיק הצמוד של פני השקלי. מבחינת הטווחים הקצרים, על רקע הצפי ליציבות ממושכת בריבית קיימת להערכתנו עדיפות לאפיק הריבית משתנה על פני הטווחים הקצרים באפיק הצמוד והשקלי".

בארה"ב תשואת האג"ח ל-10 שנים עלתה ועומדת כעת על 4.28%.

3. שוק הסחורות והמטבעות

בשוק המט"ח, אתמול בשעות הבוקר הדולר התחזק קלות מול המטבעות הזרים אולם נחלש בערב במקביל לעליות בוול סטריט, מול השקל נסחר בערב בכ-3.71 שקלים לדולר וב-3.97 שקלים לאירו.

בשורה טובה למדד המחירים לצרכן? בסקירת הנפט של בנק אוף אמריקה מדגישים האנליסטים ששוק הנפט העולמי מוצף, המלאים גדלו ומחירי הנפט נמצאים בסיכון.

"לאחר ההתמתנות במתיחות במזרח התיכון, שוק הנפט העולמי מתמודד עם עודף היצע גדול. המלאים הגלובליים של נפט גולמי, מוצרים מזוקקים ואפילו נפט צף גדלו ביותר מ-200 מיליון חביות מאז פברואר. הביקוש לנפט גם הוא נחלש, כאשר צמיחת הצריכה הואטה משמעותית ברבעון הראשון של 2024".

"המשך מגמת המלאים הגדלים לתוך הרבעון השלישי עלול להפעיל לחץ על מחירי הנפט ועל מרווחי הזיקוק. מרווחי הזיקוק כבר נחלשו עקב הביקוש הרפה, מה שהוביל לקיצוצים בפעילות הזיקוק באסיה. למרות שקיצוצי התפוקה של אופ"ק+ עשויים לעזור לאזן את השוק, לא ברור אם הם יספיקו כדי להפוך את העודף לגירעון ולהעלות את המחירים.
אם מלאי הנפט ימשיך לגדול ברבעון השלישי, מחירי הנפט ומרווחי הזיקוק צפויים להיפגע".

4. מאקרו

גוזלן מ-IBI מציין ש"אי הוודאות הפוליטית בצרפת בה נרשמה עלייה בפרמיית הסיכון בגוש היורו, מזכירה אמנם את משבר החוב של לפני למעלה מעשור, אך בעוצמה פחותה בהרבה. עם זאת, בשלב זה מדובר במשבר פוליטי פנים צרפתי ולא כלל אירופאי".

"במידה ואי הוודאות הפוליטית תוביל לפגיעה משמעותית בסנטימנט ותבלום את ההתאוששות המסתמנת בכלכלת הגוש, סביר יהיה לצפות להפחתות ריבית מהירה יותר מצד ה-ECB. כמו כן, בהתחשב בפערי התמחור בין השוק האירופאי לאמריקאי, התמחור במדדים המובילים באירופה ניראה להערכתנו אטרקטיבי יותר מאשר זה שבארה"ב".

לגבי ארה"ב אומר גוזלן ש"למרות ההתמתנות שנרשמה באינפלציה לא חל שיפור בתמהיל האינפלציה ומעבר לתנודתיות החודשית הוא ממשיך להתאפיין באינפלציית שירותים גבוהה ודביקה שנעה סביב 5.5%-5%, לעומת אינפלציית סחורות אפסית-שלילית. אנו ממשיכים להעריך כי תמונת המאקרו של המשק האמריקאי תומכת ביציבות בריבית".

באוסטרליה, הבנק המרכזי הותיר הבוקר את הריבית ללא שינוי, 4.35%.

היום אחר הצהריים יתפרסמו בארה"ב נתוני המכירות הקמעונאיות של מאי.

5. תחזית

לפי ההיסטוריה: הבחירות בארה"ב טובות לשווקים, כך אומר ליאב ברזילי, מנהל ההשקעות הראשי במגדל ניהול תיקי השקעות. "סטטיסטית, שנים של בחירות לנשיאות בארה"ב הן שנים טובות יותר לבורסות, עם עליות בשיעור גבוה יותר מהממוצע - כשלאחר הבחירות המגמה החיובית מובהקת יותר, בזכות הוודאות שהתוצאות מייצרות".

"ההנחה שלנו היא שהשקעה במניות בארה"ב היא השקעה טובה. אפיק האג"ח האמריקאי מעלה קצת יותר סימני שאלה, ויש עדיפות לרכישת אג"ח במח"מ קצר".

עוד בקשר זה, ציין ברזילי, כי "קיים קשר בין שיעור אבטלה נמוך לבחירה חוזרת של נשיא. הממשל לא רוצה שהאבטלה תעלה ולכן מייצר עבודות חדשות. עניין זה משפר את הביטחון התעסוקתי ואת ציפיות הצמיחה וגם תומך באינפלציה גבוהה יחסית - וכך מקשה על הפד להוריד ריבית".

וגם, ביוליוס בר צופים שהין יחלש עוד יותר מול הדולר ויגיע עד רמה של 160 ין לדולר. "הבנק המרכזי של יפן עבר לעמדה זהירה לצמצום המדיניות המוניטרית הרופפת לאחר שהכריז במרץ על סיום מדיניות הריבית השלילית והשליטה בעקום התשואות".

אבל, "ההודעה על אופן הביטול ההדרגתי של רכישות האג"ח נדחתה לפגישה הבאה, מה שאכזב את השוק והוביל לפרשנות יונית של הבנק המרכזי של יפן. הידוק המדיניות בפגישה הבאה נראה כעת סביר מאוד, אך ככל הנראה ייושם בזהירות. אנו מעריכים כי הריביות יעלו בעשר נקודות בסיס ביולי, ויוצגו פרטים על הביטול ההדרגתי של רכישות האג"ח. בנוסף, אנו צופים כי הין ייחלש עוד יותר לרמה של 160 ין לדולר, על רקע המדיניות היונית של הבנק המרכזי של יפן".

עוד כתבות

בצלאל מכליס ואלי גליקמן / צילום: אסף שילה ישראל סאן, איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

הישראליות בוול סטריט שיושפעו הכי הרבה מהמבצע נגד איראן

מחר יגיבו השווקים לראשונה לפעולה הצבאית הישראלית-אמריקאית נגד איראן ● על רקע המבצע, גלובס מסמן את הישראליות בוול סטריט שצפויות לבלוט בשבוע המסחר, וגם את אלו שעשו תנועות משמעותיות במהלך סוף השבוע החולף

פעמון הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מיהי חברת הסייבר העולמית שהחלה להיסחר השבוע בתל אביב?

במגילת אסתר מי היה המדתא, מה שמו העברי של הירק קייל, ואיזה אירוע צולם ושודר בטלוויזיה הרומנית בערב חג המולד 1989? ● הטריוויה השבועית

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

חלק ממאגרי הגז ומתקנים בבזן הושבתו, תחנות הכוח עוברות לדלק חירום

בהנחיית שר האנרגיה הופסקה זמנית הפקת גז מחלק מהמאגרים, ומשק החשמל נשען כעת על דלקי חירום ופחם ● בבזן צופים עלייה בפליטות בעקבות הדממת מתקנים ● היחידות הפחמיות בחדרה עשויות לפעול ללא מגבלת שעות במצב חירום

מערכת ynet (ארכיון) / צילום: דור מלכה

יואב זיתון הוא איש התקשורת שנעצר בחשד שביצע מעשה סדום בקטין בן 15

זיתון, הכתב הצבאי של Ynet נעצר בשבוע שעבר ● מחקירת המשטרה התברר כי הוא הכיר את הקורבן באפליקציית היכרויות - וזה סיפר לו על גילו הצעיר ● הקטין סיפר למשטרה שזיתון הפיל אותו על הקרקע ואנס אותו באלימות קשה

תור לקוםות בסניף של טיב טעם, הבוקר / צילום: באדיבות עובדי טיב טעם

הבהלה לנייר טואלט: התנפלות על רשתות השיווק. אלה המוצרים המבוקשים

בעקבות התקיפה באיראן והאזעקות הבוקר, נרשמה עלייה של מאות אחוזים בתנועת הלקוחות ברשתות הפתוחות בשבת עם זינוק בביקושים למים, שימורים ונייר טואלט ● ברשתות מדגישים כי אין מחסור וכי המלאים מלאים, בעוד שירותי המשלוחים המהירים הושבתו בהתאם להנחיות פיקוד העורף

נתב''ג / צילום: Shutterstock

המרחב האווירי נסגר: מה לעשות אם יש לכם טיסה בקרוב?

בעקבות מתקפת המנע באיראן המרחב האווירי של ישראל נסגר ל-48 שעות ● נעצרו המראות ונחיתות ● נוסעים ישראלים שנתקעו בחו"ל מתבקשים ליצור קשר עם חברות התעופה שלהם

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

בני סבטי: "האיראנים הרבה יותר חצופים, נועזים ומאיימים ביחס לשנה שעברה"

הטרמינולוגה האיראנית כנגד ארה"ב החריפה בשבועות האחרונים, וזאת למרות מלחמת 12 הימים בה הופצצו ונפגעו אתרים אסטרטגיים ברחבי המדינה ע"י ממשל טראמפ וישראל ● "ההבדל הגדול בין מבצע עם כלביא לימים אלו, הם הפגנות ההמונים כנגד המשטר בה נטבחו עשרות אלפי מפגינים", מציין בני סבטי, מומחה לענייני איראן

עשן בטהרן לאחר התקיפה המשולבת של ישראל וארה''ב / צילום: AP

חיל האוויר תוקף מוסדות שלטון בלב טהרן. כך זה נראה

בניין רשות השידור האיראנית הותקף בטהרן ● ירי בלתי פוסק הבוקר לישראל; גל תקיפות בטהרן ● אזעקות הופעלו בגוש דן, בירושלים ובבקעת הירדן ● דיווחים על פיצוצים עזים גם בדובאי ● נקבע מותה של הפצועה אנוש בפגיעה בת"א ● באיראן הודיעו על 40 ימי אבל בשל מותו, שדרן טלוויזיה פרץ בבכי ● משמרות המהפכה איימו: "בעוד רגעים תחל הפעולה ההרסנית בהיסטוריה" ● עדכונים שוטפים

''אחרי המסיבה''. הצעקה שמטלטלת הכול / צילום: באדיבות סלקום טי.וי

הדרמה שנחשבת לאחת הטובות של השנה ומגיעה מניו זילנד

"אחרי המסיבה" היא מיני־סדרה ניו זילנדית שהגיעה למסך הישראלי ומציעה דרמה מטלטלת על אמת שנאמרת בקול רם מדי עבור קהילה שמעדיפה שקט ● מורה לביולוגיה מאשימה את בעלה בהטרדת נער, חייה מתפרקים והעיירה כולה נאלצת לבחור צד

נמל התעופה בן גוריון ריק מנוסעים לאחר מבצע עם כלביא, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

לא יחזרו עד ה-7 במרץ לפחות: חברות התעופה הזרות שהתחילו לבטל טיסות

המרחב האווירי בישראל נסגר אמש בעקבות ההתפתחויות הביטחוניות, ונכון לעכשיו הסגירה מוגדרת עד יום שלישי ● עם זאת, חברות התעופה החלו להאריך את הביטולים מעבר למועד זה ● קבוצת לופטהנזה וחברת Wizz Air הודיעו כי טיסותיהן לישראל יושבתו עד 7.03 כולל

אנשים מנסים לתפוס מחסה בעקבות פיצוץ, טהרן הבוקר. ניו יורק טיימס מדגיש כי התקיפה התבצעה בשעת העומס / צילום: Reuters

דיווחים על מבצע שתוכנן חודשים ופינוי חמינאי: כך מתפתח הסיקור העולמי

כלי תקשורת מובילים בארה"ב מדווחים על תקיפות אמריקאיות ישירות, ועל ריכוז כוחות חסר תקדים באזור, הגדול מאז 2003 ● באירופה שונה המסגור הראשוני כדי לכלול את וושינגטון כשותפה מלאה למהלך, וכן דווח כי המנהיג העליון חמינאי הובל למקום בטוח מחוץ לבירה ● הניו יורק טיימס מציין כי התקיפות התרחשו בשעה שמיליונים בדרכם למקומות עבודה ולבתי ספר, וב-CNN מתמקדים גם בהשלכות הכלכליות

עשן בטהרן לאחר תקיפה משובלת של ישראל וארה''ב / צילום: ap

200 מטוסי קרב, 500 מטרות ומאות חימושים: כך התבצעה התקיפה הגדולה בתולדות חיל האוויר

מאז פרוץ מבצע "שאגת הארי" בשעות הבוקר, מאות אתרים ומטרות ברחבי איראן הותקפו על ידי מטוסי חיל האוויר ● איך תוכנן המבצע ואילו מערכות נפגעו? ● גלובס עושה סדר

פעילות מערכות ההגנה האווירית במהלך מבצע עם כלביא / צילום: משרד הביטחון

הטילים האיראניים שמאיימים על ישראל, ומערכות ההגנה נגדם

איראן מאיימת בתגובה חריפה אחרי התקיפות הישראליות והאמריקאיות ● מהן מערכות ההגנה האווירית הישראליות, אילו טילים נמצאים בארסנל האיראני, ומה קורה אם האיומים מגיעים מכיוון הים? ● גלובס עושה סדר

בלי נופים, טיולים ואטרקציות: ברוכים הבאים לחופשות השינה / צילום: Shutterstock

עם 16 שעות שינה ובלי אטרקציות: הכירו את טרנד החופשות החדש

סוכריות גומי עם שמן קנאביס, כריות שזוכרות את מבנה הראש וגם מיטות שמנתחות את איכות השינה ● קבוצה הולכת וגדלה של נופשים חיפשה פתרון לעייפות - ופיתחה טרנד שהיא מכנה sleepcation ● תעשיית האירוח מציעה ועוד ועוד שדרוגים, אבל מומחים מזהירים: "זה אינו פתרון משמעותי לחוסר"

קרן שחר / צילום: רונן אקרמן

קרן שחר מכרה השבוע סדרה לאפל: "היו רגעים שחשבתי שזה לא יקרה"

היא חולשת על זרוע קשת אינטרנשיונל, חתומה על עסקאות גדולות מול ענקיות המדיה הגלובליות ונבחרה לאחת הנשים המשפיעות בתעשיית הטלוויזיה העולמית ● בראיון ראשון בתפקיד מספרת קרן שחר על מכירת הסדרה "הבת" לאפל שנסגרה השבוע, על הקשיים כחברה ישראלית בזמן המלחמה, ועל התחרות הגדולה בזמן שהתעשייה העולמית בתקופת קיצוצים

דפנה לוצקי / צילום: איל יצהר

העיתונאית דפנה לוצקי הלכה לעולמה

לוצקי, כיהנה בשורה של תפקידים משמעותיים בעיתונות הכלכלית ● היא שימשה בין היתר כסגנית עורכת גלובס וכעורכת בכירה בדה מרקר וכאן ● היא נפטרה ממחלה קשה בגיל 51

עומאן / צילום: Shutterstock

המדינה היחידה במפרץ שנותרה חסינה מאיראן

בעוד שערב הסעודית, בחריין ואיחוד האמירויות הותקפו בשעות האחרונות על ידי משטר האייתולות, עומאן – המתווכת המרכזית בשיחות בין טהרן לוושינגטון – נותרה חסינה ● האם המלחמה הנוכחית מסייעת לה?

דירה להשכרה / צילום: איל יצהר

קפיצה של 40%: למה יותר מ-1,500 משקיעים קנו דירה בדצמבר?

מחירי הדירות תקועים, ושוק השכירות רותח ומזניק את האינפלציה - כמו שקרה גם בעשור שהחל ב-1998 ● אבל בזמן שהשוכרים יושבים על הגדר וסופגים עליות במחירי החוזים, המשקיעים שמזהים את הפרצה וחוזרים לשוק עם מבצעי מימון אגרסיביים וקוצרים תשואות גבוהות יותר

אנשים במקלט בשל מתקפת טילים מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום במשק: מי רשאי להיעדר מהעבודה והאם מקבלים שכר

בעקבות המתקפה באיראן הוכרז מצב מיוחד בעורף. באילו נסיבות מותר להישאר בבית, האם המעסיק רשאי לפטר עובד שלא הגיע, והאם ממשיכים לקבל שכר – כולל במפעלים המוגדרים "חיוניים"? ● גלובס עושה סדר

קיר סטארמר בהצהרתו על המצב במזרח התיכון / צילום: ap, Jonathan Brady

יבשת חצויה: חילוקי הדעות באירופה ומי הוציאו הודעות גינוי נגד ישראל וארה"ב

אירופה ניצבת מול המלחמה באיראן ללא עמדה אחידה: חלק מהמדינות מגנות את טהרן, אחרות מבקרות את ישראל וארה"ב, ורובן קוראות להרגעת הרוחות ● בעוד האיחוד האירופי עצמו נדחק לשוליים ומסתפק בהצהרות זהירות על דיפלומטיה וחוק בינלאומי