גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנהל ההשקעות שמאמין: המניה הלוהטת של וול סטריט בדרך לתיקון

אבישי קרואני, מנכ"ל פעילים ניהול תיקים, צופה כי ענקית השבבים שמנייתה לא עוצרת "תסבול מתיקון משמעותי במוקדם או במאוחר", ולכן מעדיף לחפש הזדמנויות במניות שאיבדו גובה כמו סיילספורס ● כחובב אקסטרים הוא מציע למשקיעים "לחפש את הסיכונים מחוץ לשוק ההון"

אבישי קרואני / צילום: גיא הכט
אבישי קרואני / צילום: גיא הכט

אבישי קרואני בכלל תכנן להיות מנהל משאבי אנוש. הוא למד סוציולוגיה ומדעי המדינה "ועוד שנה גם כלכלה", אלא שכאשר החל לעבוד בבנק הפועלים שינה כיוון וייעוד. "נכנסתי לבנק ונדלקתי על ניהול השקעות", הוא אומר בשיחה עם גלובס. היום הוא מנכ"ל פעילים ניהול תיקי השקעות, אשר תחתיו מנוהלים נכסים בהיקף כ-17 מיליארד שקל. אבל הוא מוצא קשר לתכנון המקורי, כשלדבריו "בהשקעות יש הרבה אלמנטים פסיכולוגיים, כיוון שמעבר לתשואה חשוב להבין את צרכי הלקוח ועם איזה סיכון הוא יכול להתמודד".

מניית סולאראדג' חזרה 6 שנים אחורה. מה יכול לדחוף אותה קדימה? 
אלו ארבע המניות שסוחבות את בורסת תל אביב על הגב 
אחראית לשליש מהעלייה במדד: אנבידיה עלולה להפוך לצרה הגדולה של S&P 500 

בחייו הפרטיים קרואני הוא איש של אקסטרים, עם תחביבים בתחומי הספורט האתגרי - קפיצות בנג'י, נהיגה אתגרית, צניחה חופשית ואפילו טיס, וגם לצאת לטראקים בחו"ל. אבל בניגוד לעיסוקי הפנאי, בהשקעות הוא מגדיר את עצמו כשמרן: "את מכסת הסיכונים שלי אני ממלא בטבע, בטיולים לבד או עם המשפחה וחברים. מול משקיעים אני פועל באחריות ומייחס חשיבות רבה לחלק הסולידי בתיק ההשקעות".

 

ובהיבט זה, הוא נצמד לסטטיסטיקה על חיסכון לטווח ארוך, ומאמין שיש כאן ניצחון לכולם: "מי שנשאר לאורך זמן בשוק ההון, מרוויח".

מניות בחו"ל, וגם אג"ח

קרואני מעדיף להשקיע חלק גדול מהתיק בחו"ל. הסיבה לדבריו היא ש"שוק האג"ח הישראלי מתנתק ממקביליו בארה"ב ובאירופה, בניגוד להתנהגותו בחודשי המלחמה הראשונים. התמשכות המלחמה, שגוררת עלייה בהוצאות הביטחוניות (שכבר מוערכות ב-250 מיליארד שקל, והספירה נמשכת, נ"א), לצד העלייה בגירעון ל-7% והחשש שימשיך לגדול, וההאטה הכלכלית, מגדילים את פרמיית הסיכון של ישראל".

את הסיכון ניתן לראות בפער בין התשואה על אג"ח של ישראל, לעומת אג"ח ארה"ב: "אג"ח דולריות של ממשלת ישראל הגיעו למרווח של כ-170 נקודות בסיס (קרי 1.7% יותר) - מרווח שאינו משקף את הדירוג הנוכחי הגבוה של ישראל בסוכנויות הדירוג. בנוסף, המרווח בין אג"ח ישראל ל-10 שנים מול המקבילה האמריקאית נמצא בשיא של כמעט עשור, כ-60 נקודות בסיס".

הוא גוזר מכך שהריבית בישראל תישאר גבוהה: "בשלב זה בנק ישראל לא ימהר להוריד את הריבית, אלא אם נראה סיום קרוב של המלחמה, החזרת החטופים ולא פחות חשוב - התחייבות אמינה של הממשלה לתוואי יורד של יחס החוב לתוצר".

בניגוד למנהלי השקעות רבים אחרים, קרואני ממליץ להקצות נתח משמעותי מתיק ההשקעות לאג"ח קונצרניות, למרות שפער התשואה (המרווח) ביחס לאג"ח ממשלתית נמוך. בעוד אחרים טוענים שהמרווח לא מצדיק את הסיכון שבחשיפה לאג"ח חברות, קרואני חושב שהשוק הקונצרני מעניין. לדבריו, המרווחים נמוכים גם בארץ וגם בעולם בגלל ה"ריביות הגבוהות במשק שלא ראינו כמותן מעל עשור וחצי. המשקיעים מנסים לקבע תשואה גבוהה ומתייחסים יותר לתשואה השוטפת ופחות למרווח הרצוי".

למשקיע סולידי קרואני ממליץ על תיק שמורכב מ-18% מניות בארה"ב, 12% מניות בישראל, ושבו אפיק האג"ח הקונצרניות הוא העיקרי - עם הקצאה של 40%; אג"ח ממשלת ישראל זוכה להקצאה של 25% ועוד 5% באג"ח דולריות. למשקיע אגרסיבי הוא מציע תיק שרובו הגדול מנייתי, וגם כאן הוא ממליץ על פשטות: 45% מהתיק במניות בארה"ב, עוד 25% במניות בישראל ו-30% מהתיק באג"ח קונצרניות.

"סלקטיביות בוול סטריט"

המדדים בוול סטריט אמנם בשיאי כל הזמנים, אבל קרואני לא רואה בכך סיבה להימנע מהשקעה בארה"ב, אלא רק להיות סלקטיבי יותר. "המשקל של מניות הטכנולוגיה מתוך מדד S&P 500 הוא כ-30%, מדובר בתופעה חריגה בקנה מידה היסטורי", הוא אומר. המשמעות היא שפיזור הסיכון עלול להיות קטן מדי במדדים, אך קרואני מסביר כי מאחר שארה"ב כה דומיננטית בשוק המניות העולמי (כ-70%, נ"א) "ממילא אם יהיו ירידות בארה"ב, יהיו ירידות בכל העולם".

עם זאת, הוא ממליץ להיזהר ממניית אנבידיה , שנסחרת במכפיל רווח עתידי של יותר מ-50. "זו אמנם לא בועה, שכן הפעילות שלה אמיתית ומהותית, אך היא יקרה מדי והניסיון מלמד שמניה של חברה, טובה ככל שתהיה, שנסחרת במכפילי רווח גבוהים מדי, תסבול מתיקון משמעותי במוקדם או במאוחר. מלפני 10 שנים המניה רושמת עלייה של פי 300", הוא מזהיר. אנבידיה אגב צללה מנובמבר 2021 ועד שנה לאחר מכן ביותר מ-65%, כך שלא מדובר בחשש מופרך.

מדוע אם כך להשקיע בארה"ב? כי הורדת הריבית מעבר לפינה: "כל נתוני המאקרו שפורסמו לאחרונה מצביעים על האטה בכלכלת ארה"ב, ולכן סביר שהבנק המרכזי, פד, יתחיל להפחית את הריבית כבר בנובמבר הקרוב, ובשוק צופים עוד הורדה אחת לפחות השנה", הוא אומר. במקביל בשווקים אחרים כמו אירופה, קנדה ושוויץ הבנקים המרכזיים כבר החלו בהפחתת הריבית - ו"זו מגמה טובה למניות".

שבבים, סייבר ופארמה

בהיבט של סקטורים, בארץ קרואני ממליץ בעיקר על הבנקים, כיוון שהם מציגים תשואות מרשימות של 15%-18% על ההון, הודות לריבית הגבוהה, ומנגד שומרים על הפרשות נמוכות יחסית להפסדי אשראי, תוך שהם נסחרים במכפילי הון נמוכים. עוד הוא מציין שניתן לבחור באופן סלקטיבי איגרות חוב של חברות נדל"ן, בעיקר אלה ש"יש להן יכולת תזרימית טובה".

בארה"ב, הוא מציין לחיוב את תחום השבבים, שנהנה מהביקוש ל-AI, תחום הרכב החשמלי וכן האינטרנט של הדברים (IOT). כך גם תחום התוכנה ובדיקות שבבים. בענף הסייבר הוא ממליץ על "חברות שמציעות פתרון כולל לארגונים וכן חברות תעשייה שעשויות להראות קפיצה משמעותית בפריון לאחר אימוץ יכולות AI, כמו Salesforce (CRM), שצללה בכ-20% אחרי הדוחות האחרונים והפכה פחות יקרה, ו-Servicenow".

תחום אטרקטיבי נוסף בעיניו הוא הבריאות והפארמה, ש"מאופיין בתמחור נוח יחסית ובאופי פעילות שמושפעת פחות מהמחזוריות הכלכלית ויכולה להיות עוגן של יציבות בזמן האטה בכלכלה האמריקאית". הוא מזכיר בהקשר זה יצרניות של תרופות הרזיה ובהן אלי לילי ונובו נורדיסק. 

עוד כתבות

ליאור אשכול / צילום: אלעד מלכה

מה אנחנו מזמינים הכי הרבה ובאיזה יום? מנכ"לית וולט נפרדת וחושפת את הסודות

בשבוע הבא תסיים ליאור אשכול ארבע שנים כמנכ"לית וולט ישראל, שבהן הובילה את המהפך - מאפליקציה תל אביבית לענקית משלוחים בפריסה ארצית ● בראיון בלעדי היא מגיבה לטענות על תנאי ההעסקה של השליחים ועל ההשתוללות בכבישים, מספרת על הרגלי ההזמנות של הישראלים ועל ההתרחבות המואצת: "קוראים לזה רעב, ולא לאוכל"

מטה סוכנות הדירוג מודי'ס / צילום: Shutterstock, Andrius Zemaitis

מודי'ס תפרסם הלילה את הדירוג החדש של ישראל: גוברות ההערכות להורדה נוספת

בפברואר האחרון רשמה מודי'ס את הורדת הדירוג הראשונה בהיסטוריה של ישראל ● אם החברה תחליט להוריד את דירוג האשראי של ישראל, היא תהפוך לחברה הראשונה שמורידה את דירוג מדינה פעמיים

הפקולטה לניהול. רבע מהעובדים בחברות מסחריות מסתירים המצאות מהמעסיקים שלהם / צילום: Shutterstock

רבע מהעובדים בחברות מסחריות מסתירים המצאות מהמעסיקים שלהם. כך תוכלו להימנע מזה

ארגונים מעודדים חדשנות בקרב העובדים, אך לעתים אלה מסתירים בכוונה המצאות כדי להשתמש בהן לאחר שיעזבו את החברה ● מחקר חדש מגלה כי התופעה נפוצה, ופיתח מדד שעשוי לסייע למעסיקים לגבש אסטרטגיות ניהוליות על מנת להתמודד עמה

''צעצוע של סיפור'', שנעשה באנימציה ממוחשבת. ''יצאתי מהאולם ואמרתי: זה הסוף של האנימציה הדו־ממדית'' / צילום: Shutterstock

מה איבדה דיסני בגלל הטכנולוגיה ואיך תמציא את עצמה מחדש

ההצלחה המטאורית של סרטי האנימציה הממוחשבת קברה את השיטה המסורתית של דיסני ● אלא שבסרט חדש גדולי האנימטורים מתעקשים: כל מה שצריך הם אמביציה טכנית וסיפור מצוין

ארונות מוחזרים מאפגניסטן. הצבא תלוי במערב התיכון, וגם הבחירות / צילום: Associated Press, Jason Minto

מה אומרת לכם נושאת המטוסים הארי טרומן

בלימה, לא התקפה, אמר טרומן ב-1947 ● "מלחמות נצחיות" סחטו את החשק האמריקאי להילחם. זה כולל במיוחד את תומכי דונלד טראמפ

נשיא איראן מסעוד פזשכיאן והמנהיג העליון עלי ח'אמנאי / צילום: רויטרס

"פגיעה קשה לאיראן": המומחה שמעריך האם טהרן תגיב

"אם נסראללה נהרג, זו עשויה להיות מכה עצומה לארגון, במיוחד כי לפי דיווחים היו בכירים אחרים בכוורת שנהרגו", מסביר תא"ל (מיל’) יוסי קופרווסר, חוקר בכיר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון ● לדבריו, "נסראללה הוא חלק מהמערכת האיראנית, וממלא בה תפקיד חשוב. עבור איראן, זו מהלומה שיהיה קשה לחיות איתה"

פלורנטין, תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

8 מתוך 10 השכונות המועדפות על הייטקיסטים נמצאות בתל אביב

הקרבה למשרדים, האווירה הליברלית והמשכורת המאפשרת מגורים באזורים מבוקשים, הביאו לכך שאחד מכל ארבעה תושבים בשכונות הצפוניות של תל אביב הוא הייטקיסט ● מחקר חדש שערכה חברת מדלן, שהגיע לידי גלובס, מלמד על העדפות המגורים של אנשי ההייטק ● ובאילו ערים גדולות שיעורם נמוך במיוחד?

חקלאי בשדה אורז במחוז ניאיגטה / צילום: Shutterstock

ממשלת יפן רצתה לשמור על החקלאים וגרמה למחסור לאומי ולזינוק מחירי האורז

החום שפגע ביבולים, לצד מדיניות ארוכה של מגבלות יבוא, הובילו למחסור חריף באורז ביפן ● מומחים מציינים כי דווקא ההגנה על חקלאות האורז המקומית, חלק מהותי מהתרבות, אחראית למצוקה ● והאם יש לקח לישראל, ששיבחה לאחרונה את תוכנית ביטחון המזון היפנית

עשן ברובע דחייה בביירות אחרי התקיפה הישראלית אתמול / צילום: ap, Hussein Malla

חוסל בכיר במטה המודיעין של חיזבאללה; דיווח: צה"ל תקף ליד נמל התעופה בביירות

אזעקות הופעלו בגוש דן ובשפלה - בעקבות טיל ששוגר מתימן ויורט ● חלקי יירוט גדולים נפלו סמוך לירושלים, לא היו נפגעים ● שר החוץ כ"ץ חשף ב"פגוש את העיתונות": התנגדתי לתקיפת בכירי מועצת השורא בתחילת המלחמה ● צה"ל אישר רשמית: מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה חוסל ● נשיא ארה"ב ביידן: "חיסול נסראללה - צדק לקורבנות רבים" ● כל העדכונים

דיוויד סייבל / צילום: יח''צ Stagwell

מומחה הפרסום והשיווק הגלובלי: "הבינה המלאכותית היא לא מהפכה. זה רק עוד כלי"

דיוויד סייבל, מומחה שיווק, מיתוג ופרסום מהמובילים בעולם, לא מתרשם יותר מדי מהטכנולוגיה שמסעירה את העולם. לשיטתו, אמנם צריך להכיר אותה מקרוב, אבל זו רק אבולוציה, "ובלי אדם לידה היא לא שווה הרבה" ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע היה ברור שנטפליקס תפנה למודל של פרסומות, מה הוביל אותו להשקיע בסוכנות לידרס הישראלית, ביוני בלוך ובטחינה אל ארז, ולמה גם מרלון ברנדו והנשיא קנדי היו בעצם משפיענים

פרויקט של רונסון בפולין. בעיגול: עמוס לוזון/ צילומים: אתר החברה, איל יצהר

לוזון רונסון השלימה את השלב המוסדי: מנפיקה לפי שווי של 1.3 מיליארד שקל

חודש לאחר חשיפת גלובס, השלימה חברת הבנייה למגורים בישראל ובפולין שבשליטת עמוס לוזון את השלב המוסדי ומכרה 24% ממניותיה תמורת 307 מיליון שקל לסדרה של גופים מוסדיים, השלב הציבורי צפוי בהמשך

הנפת דגל אוקראינה באי / צילום: ap, Michael Shtekel

הלב של הים השחור: "אי הנחש" והשליטה על נתיב הסחר במלחמת רוסיה־אוקראינה

"אי הנחש", שמשמש כציר מרכזי בסחר בים השחור, הפך בשנים האחרונות לאחד ממעוזי הקרבות בין רוסיה לאוקראינה ● "מי ששולט בו, שולט בים", אומרים אנשי צבא ● כתב וול סטריט ג'ורנל ביקר בשטח שקייב כבשה לפני שנתיים, והפך לסמל אייקוני כבר בראשית המלחמה

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דוברות הכנסת, shutterstock

הורדת דירוג כפולה: מודי'ס מנחיתה מכה על הכלכלה הישראלית

באופן חריג, הודיעה חברת הדירוג על הורדת דירוג כפולה לישראל, לציון של Baa1, עם תחזית שלילית ● בהחלטה נכתב כי "הסיכון הגיאופוליטי התגבר באופן משמעותי, הכלכלה הישראלית לא תתאושש במהירות" וכי ישנה "ירידה באיכות המוסדות והממשל של ישראל, אשר לא היו אפקטיביים בצורה מלאה במניעת פעולות הפוגעות במדדי האשראי" ● הציון החדש מציב את ישראל לצד כלכלות כמו קזחסטאן

מנהיג חיזבאללה, חסן נסראללה / צילום: ap, Hussein Malla

"אם היה שם - הוא לא שרד": בעולם מנסים להבין אם נסראללה חוסל

רוב הגורמים לא יודעים מה מצב בכירי חיזבאללה בכלל, והמזכ"ל חסן נסראללה בפרט ● לפי דיווח ברשת "סקיי ניוז" בערבית, ההערכה הישראלית היא שנסראללה חוסל ● מהשיחות של גורמים שמקורבים לארגון הטרור השיעי עם סוכנויות הידיעות השונות, ניכר כי מנסים להקטין ככל הניתן את תוצאות התקיפה הישראלית

הכטב''ם ''גראנט E-4'' / צילום: צילום מסך מתוך יוטיוב

חברת קלצ'ניקוב הרוסית חשפה כטב"ם חדש, והתלות הטורקית בארה"ב

חברת קלצ'ניקוב הרוסית חשפה את הכטב"ם "גראנט E-4", שמסוגל להשמיד טנקים שסיפקה ארה"ב לצבא אוקראינה ● הודו מוכרת 2,500 טנקים מיושנים מדגם T-72 ● הפנטגון וסין במרוץ בדרך לדור החדש של התקשורת העולמית ● וטורקיה שבה לזרועות ארה"ב בשל מגבלות התוצרת הביטחונית המקומית שלה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

קופסת פרס הנובל / צילום: Associated Press, Niklas Halle'n

הפיזיקאי הישראלי וחוקרי המוח: האם אלו יהיו הזוכים הבאים בנובל

חוקרי המוח שגילו איך אנחנו מאמצים הרגלים, הכלכלנים שהוכיחו בכלים כמותיים את ההשפעה של מדיניות ציבורית על התל"ג, והפיזיקאי הישראלי שהראה איך יוצרים חומר חדש ● אלה החוקרים והמחקרים פורצי הדרך שהוכרו כראויים לנובל ● מה הסיכוי שהם גם יזכו?

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נתניהו בעצרת הכללית של האו"ם: "המלחמה תסתיים אם חמאס ייכנע - וישחרר את החטופים"

אחרי קריאות מחאה מהקהל - נתניהו החל את נאומו: "הגעתי הנה כדי להגיד את האמת" • הוא הבהיר: "ישראל משתוקקת לשלום, אבל אם חמאס לא ייכנע - נילחם עד הניצחון המוחלט" • על שחרור החטופים: "לא נוותר עד שיחזרו הביתה" • ועל האיומים מטהראן: "אין מקום באיראן שזרועה הארוכה של ישראל לא יכולה להגיע אליו" • זה "ציר הקללה" שרה"מ הציג באו"ם | ישיר מהעצרת הכללית

הסיפור על המפונה שנסעה לקרית שמונה בשביל להכין מטבוחה, וטנק צה''לי חסם אותה / צילום: שחר טל

הגעגועים הביתה, והתקוות שהתנפצו: חיי המפונים דרך עדשת האינסטגרם

כבר כמעט שנה שאלפים מפונים מביתם בצפון ובדרום ● כשאין פתרון באופק צמחו באינסטגרם עמודים שמבקשים לשתף במעט את מה שעובר על מי שהפכו פליטים במדינתם

חטיבת מילואים בגבול הצפון / צילום: דובר צה''ל

הסיוע למשרתי המילואים: מה המדינה הבטיחה ומה ניתן בפועל?

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם: הוקרה ותגמול למשרתי המילואים

סניף ויקטוריה'ס סיקרט במיאמי / צילום: ALTO RE

אירועים ומינויים: המהלך החדש של מודי כידון

קרן הנדל"ן ALTO, שבבעלות מודי כידון ויניב מלמוד, חתמה על הסכם שכירות עם ענקית ההלבשה התחתונה ויקטוריה'ס סיקרט במיאמי, בהיקף של 24 מיליון דולר ● רשת "סאלח דבאח ובניו" פתחה את הסניף הגדול ביותר שלה באזור חיפה, ולגלידות נסטלה יש מנכ"ל חדש אחרי עשור ● אירועים ומינויים