גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רק לפני שנתיים היא הייתה החברה הישראלית הגדולה בעולם, ואז הגיעה ההתרסקות

עוד שיא שלילי לחברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית, כשמנייתה נחלשה לשווי של מתחת ל־2 מיליארד דולר, שנתיים וחצי אחרי שהוכתרה לישראלית בעלת השווי הגבוה בוול סטריט ● החורף של סולאראדג' כולל גם הצטברות מלאים אצל הספקים, גריעה ממדד S&P 500 ופיטורי מאות עובדים ● אך בחברה ממשיכים בפעילות מואצת, וגם האנליסטים פחות פסימיים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר
צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג'  ממשיכה במגמה השלילית שלה, ובשבוע שעבר רשמה עוד שיא שלילי, כשנחלשה למחיר שבו לא נסחרה למעלה משש שנים וירדה מתחת לשווי חברה של 2 מיליארד דולר. החברה, בניהולו של צבי לנדו, מספקת פתרונות טכנולוגיים לתחום האנרגיה הסולארית. אם לפני מספר שנים סולאראדג' הייתה לתקופה מסוימת החברה הישראלית בעלת השווי הגבוה ביותר בוול סטריט, הרי שבשוויה הנוכחי היא בעשירייה השלישית של החברות הישראליות. ממוקמת איפשהו בין חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט שהונפקה בארה"ב בשנה שעברה, חברת האינשורטק הוותיקה סאפיינס, וחברת התוכנה walkme שנמכרת ל-SAP.

הנתון שבוול סטריט לא ראו כבר 48 שנה ומה צריך לקרות כדי שהראלי יימשך 
ישראלית נוספת על הכוונת של השורטיסטים בוול סטריט 

בשנתיים וחצי האחרונות סולאראדג' איבדה מעל 90% מערכה לאחר שבשיא, בנובמבר 2021, היא כבר עקפה את רף ה-20 מיליארד דולר.

גם אמש (ב'), סולאראדג' המשיכה במגמה השלילית שלה וצללה ב-14% במסחר המאוחר, לאחר שגייסה אג"ח להמרה בהיקף של 300 מיליון דולר עם אופציה לעוד 45 מיליון דולר.

אז מי היא החברה ומה עובר על סולאראדג'?

היסטוריה: חזון על חדשנות בתחום הסולארי

סולאראדג' מספקת מערכות שמטרתן להביא למקסימום את ייצור החשמל מאנרגיה סולארית, תוך הפחתת עלות הייצור. המערכת שלה כוללת בין היתר ממירים, אופטימייזרים, מכשיר תקשורת שמאפשר גישה לניטור בענן, ולעיתים גם סוללה או פתרונות נוספים. בשנים האחרונות היא התרחבה לתחומים משיקים בניהול אנרגיה.

החברה קמה בשנת 2006. גיא סלע ז"ל, שהשתחרר מצה"ל בדרגת סגן אלוף (לאחר שזכה בפרס ביטחון ישראל על אחד מפיתוחיו), הצטרף לקרן ההון סיכון סטאר ונצ'רס. כשהגיעו אל סלע ארבעה מפקודיו לשעבר שהחליטו להקים חברה - ליאור הנדלסמן, יואב גלין, מאיר אדסט ועמיר פישלוב - עוד לפני שהיה להם רעיון הוא החליט לחבור אליהם. הקבוצה הבינה שהעולם של אנרגיה סולארית צפוי לגדול ושבניהול המערכות הסולאריות חסרה חדשנות, והחליטו ללכת על הכיוון הזה.

בראיון לגלובס לאחר מותו של סלע ממחלת הסרטן ב-2019, סיפר גלין כי "גיא נהג לצטט את שמעון פרס: 'אם תחלום בקטן, תצליח בקטן, אבל אם תחלום בגדול, אולי תצליח בגדול'. זה עבד גם כי הייתה לנו טכנולוגיה מצוינת, גם כי עבדנו מאוד קשה, וגם כי היה לנו מזל".

ב-2015 סולאראדג' הונפקה בנאסד"ק לפי שווי של 685 מיליון דולר. בשנים הראשונות המניה נסחרה במחיר דו-ספרתי ובתחילת 2020 היא עקפה את רף ה-100 דולר, ואז את ה-200 וה-300 - עד לשיא של 368 דולר למניה ב-2021. עוד קודם לכן החברה ביצעה שלוש רכישות שהרחיבו את תחומי הפעילות שלה, ובדיעבד לא כולן היו הצלחה מסחררת. התחום הסולארי המשיך להוות את עיקר הפעילות של סולאראדג' גם אחרי הרכישות.

ב-2019, המנכ"ל הדומיננטי סלע נפטר. הוא ניהל את החברה כמעט עד יום מותו; לנדו שהיה סגן נשיא למכירות מונה במקומו למנכ"ל ונדב צפריר ליו"ר. סולאראדג' הקימה מאז שני מפעלי ייצור חדשים שקרויים על שמו של סלע - בישראל ובדרום קוריאה. בראיון לגלובס ב-2022 סיפר לנדו על המפעל בציפורית (נוף הגליל), שנקרא סלע 1: "המפעל הזה הוא ביטוי לחזון של גיא, שהיה בו שילוב באמת נדיר של חזון ויכולת ביצוע, שלא פגשתי מעולם. הרעיון מאחורי המפעל כולו בא מגיא, מרמת החזון ועד הרמה של 'תשימו את הקו ככה, ואת המברגות ככה'".

השיא: הישראלית הגדולה בעולם וכניסה למדד S&P 500

חודשים ספורים אחרי שלנדו נכנס לתפקיד פרצה מגפת הקורונה, ואיתה הגיעו גם השיבושים בשרשרת האספקה העולמית. עם זאת, מניית סולאראדג' לא עצרה ובתחילת 2021 הפכה כאמור לחברה הישראלית הגדולה ביותר בוול סטריט, כשעקפה בין היתר את חברות הטכנולוגיה הוותיקות ממנה - צ'ק פוינט , נייס  ו-Wix  ואת חברת התרופות טבע . סולאראדג' ניצלה את הגאות וגייסה בתחילה אג"ח להמרה בריבית 0% ובהמשך הנפיקה מניות וגייסה כ-680 מיליון דולר, במחיר של 295 דולר למניה (לעומת כ-33 דולר היום).

ההתקנות הסולאריות מחולקות להתקנות ביתיות, מסחריות ותשתיות (utilities), וסולאראדג' מתמקדת בשתיים הראשונות. באותה תקופה סולאראדג' זיהתה עלייה משמעותית בביקושים למוצריה. לנדו סיפר אז כי "העלייה לא קשורה ספציפית לעליות במחירי החשמל או למודעות הגדולה יותר לקיימות (sustainability). אין לנו יכולת לקשור אירוע מסוים לתוצאה, אבל אנחנו רואים האצה בהזמנות, ובכלל בהעברת כמה שיותר מהצריכה למקורות חשמליים, והצעד הבא - שהחשמל ייוצר ממקורות נקיים. זה גל שתופס תאוצה ואנחנו במרכזו". לאורך השנים סולאראדג' נהנתה (או סבלה) מצפי לשינויים רגולטוריים - לדוגמה, תמריצים שניתנו להתקנות סולאריות במדינות שונות, וכן מגורמי מאקרו כמו משבר האנרגיה לאחר פרוץ מלחמת רוסיה-אוקראינה. ולצד זאת, לעלייה בביקושים תרם גם הכסף הזמין הרב בתקופת הקורונה ובזמן שהריביות בעולם היו אפסיות.

לצד שיא כל הזמנים בשווי, בסוף 2021 סולאראדג' זכתה גם להיכנס למדד המוביל S&P 500.

הירידה: המלאי שנצבר, ביטולי הזמנות ופיטורים נרחבים

המגמה השתנתה באופן חד במהלך 2023, ומאז האכזבות למשקיעים לא פסקו. באוגוסט שעבר סולאראדג' הפתיעה את השוק עם תחזית נמוכה להכנסות הרבעון השלישי, והמניה צנחה. באוקטובר, אזהרת רווח הפילה שוב את המניה, כשהשוק הבין שלא מדובר רק בהאטה בשיעור הצמיחה אלא אף בירידה בהכנסות.

סולאראדג' הסבירה אז כי חוותה ביטולים ועיכובים משמעותיים ובלתי צפויים בצבר ההזמנות שלה, וזאת בשל רמות מלאי גבוהות שנצברו אצל המפיצים שלה. המפיצים צברו מלאים גדולים בתקופת שיא הביקוש, בשל קשיי שרשרת האספקה והרצון לספק את המוצרים בזמן. בהמשך, המלאים שנצברו וקצב התקנות איטי יותר, הובילו לירידה בהזמנות חדשות וכתוצאה, לפגיעה בתוצאות החברה. בסוף 2023 הסביר לנדו בראיון לגלובס שהתייצבות מחירי החשמל (שקודם היו בעלייה) ועליית הריביות הובילו לכך שהשקעה בסולאר עדיין טובה, אך לא כמו שהייתה ב-2022 ותחילת 2023. סמנכ"ל הכספים רונן פייר הוסיף אז שידי המתקינים מלאות עבודה - כלומר, הביקוש עדיין קיים.

עם זאת, בשוק לא היו סלחנים כלפי סולאראדג' והמניה נחתכה. ב-2023 היא הייתה המניה בעלת התשואה החלשה ביותר ב-S&P 500, ושנתיים אחרי שנכנסה למדד היא הוצאה ממנו (עם עוד כמה מניות שעברו איתה למדד S&P Midcap 400).

בעוד שבתחילת 2023, כשהמגמה הייתה חיובית, אנליסטים ציפו שהחברה תעקוף את הרף של מיליארד דולר בהכנסות רבעוניות, הרבעונים האחרונים היו חלשים משמעותית (316 מיליון דולר ברבעון האחרון של 2023 ו-204 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2024, עם צפי לשיפור ברבעון השני ל-250-280 מיליון דולר). זאת, לצד מעבר להפסדים. הצפי הוא שבסופו של דבר ההכנסות הרבעוניות יתייצבו סביב 600-700 מיליון דולר, וסולאראדג' נדרשה להתאים את מבנה העלויות שלה. החברה הודיעה בתחילת השנה על פיטורי 900 עובדים, 550 מהם בישראל - רובם מהמטה בהרצליה וחלקם ממפעל הייצור בציפורית. לפני הפיטורים היו לחברה 5,633 עובדים שמהם 3,160 בישראל.

העתיד: מוצרים חדשים, רכישות ומחיר יעד כפול מהנוכחי

סולאראדג' ממשיכה גם היום ב"עסקים כרגיל". לאחרונה היא הודיעה על השקת מוצרים חדשים, בהם מוצר המיועד לשוק הביתי באירופה וכולל פתרון סולאר ואגירה. לפני חודשיים היא ביצעה רכישה קטנה של הסטארט-אפ הישראלי Wevo, שמתמחה באופטימיזציה של טעינת רכב חשמלי ובניהול התחום בבניינים וחניונים. סולאראדג' שילמה 13.3 מיליון דולר עבור יתרת מניות החברה לאחר שהשקיעה בה עוד קודם. למרות ירידה בהיקף המזומנים וההשקעות שלה, יש לסולאראדג' עדיין קרוב ל-950 מיליון דולר בקופה (נכון לסוף הרבעון הראשון), לעומת חוב לטווח ארוך של 628 מיליון דולר למחזיקי האג"ח להמרה שלה.

לפי נתוני וול סטריט ג'ורנל, רוב האנליסטים שמסקרים את מניית סולאראדג' מעדיפים היום "לשבת על הגדר": מתוך 33 אנליסטים, 25 מחזיקים בהמלצות נייטרליות ("החזק"). מעניין לראות שרק שלושה מחזיקים בהמלצות שליליות ("תשואת חסר" או "מכירה") וחמישה חיוביים ("קנייה" או "תשואת יתר").

הירידה החדה במחיר המניה לאחרונה הובילה לכך שמחיר היעד הממוצע למניית סולאראדג' גבוה משמעותית מהמחיר בנאסד"ק - 64.4 דולר בממוצע, כמעט כפול מהמחיר הנוכחי של כ-33 דולר. אגב, אצל המתחרה אנפייז, שאיבדה 68% מהשיא, רוב ההמלצות חיוביות אך מחיר היעד גבוה ב-20% בלבד מהמחיר בנאסד"ק.

אנליסטים מצפים היום מהחברה לשים מאחוריה את סוגיית המלאי, אך תוהים מתי זה יקרה. באופנהיימר העריכו לאחרונה שהנושא יימשך לאורך 2024, ובמקביל שסולאראדג' תשמר את נתחי השוק שלה באירופה, השוק המרכזי שלה.

הצפי להורדות ריבית בשווקים מרכזיים בעתיד גם הוא עשוי לשפר את הסנטימנט כלפי המניה, משום שהתקנות סולאריות ממומנות הרבה פעמים באמצעות הלוואות, וכשהריבית יורדת יותר זול להתקין כך שהביקוש עשוי לעלות.

בהתאוששות, אם וכאשר תגיע, סמנכ"ל הכספים הוותיק רונן פייר שמכהן בתפקיד מ-2010, כבר לא יקח חלק: החברה דיווחה לאחרונה על עזיבתו הצפויה והחלפתו באריאל פורת, לשעבר מנכ"ל סימנס ישראל ומנהל אזור אירופה בחברה.

עוד כתבות

''צעצוע של סיפור'', שנעשה באנימציה ממוחשבת. ''יצאתי מהאולם ואמרתי: זה הסוף של האנימציה הדו־ממדית'' / צילום: Shutterstock

מה איבדה דיסני בגלל הטכנולוגיה ואיך תמציא את עצמה מחדש

ההצלחה המטאורית של סרטי האנימציה הממוחשבת קברה את השיטה המסורתית של דיסני ● אלא שבסרט חדש גדולי האנימטורים מתעקשים: כל מה שצריך הם אמביציה טכנית וסיפור מצוין

ההלוויה של מוחמד חוסיין סרור, מפקד היחידה האווירית של חיזבאללה, השבוע / צילום: ap, Bilal Hussein

רק אחד נשאר: אלו המפקדים הבכירים של חיזבאללה שחוסלו

החיסול של מזכ"ל ארגון הטרור חסן נסראללה אתמול מגיע לאחר שצה"ל הצליח לחסל כמעט את כל צמרת הפיקוד של חיזבאללה ● הבכיר היחיד שנשאר הוא אבו עלי רצא, מפקד יחידת באדר שאחראית על המרחב שמצפון לנהר הליטני ועד העיר צידון

מפגינים בטהרן בהפגנת תמיכה בחיזבאללה לאחר התקיפה של ישראל / צילום: ap, Vahid Salemi

"המודיעין הישראלי חדר ביסודיות לחיזבאללה": מה חושבים בעולם על החיסול הדרמטי

החיסול של מזכ"ל חיזבאללה תפס את הכותרות הראשיות ברחבי העולם ● בתקשורת המערבית והערבית, התמקדו בהודעת צה"ל ובנסיונות להעריך מה המשמעות של החיסול לאיראן

הסיפור על המפונה שנסעה לקרית שמונה בשביל להכין מטבוחה, וטנק צה''לי חסם אותה / צילום: שחר טל

הגעגועים הביתה, והתקוות שהתנפצו: חיי המפונים דרך עדשת האינסטגרם

כבר כמעט שנה שאלפים מפונים מביתם בצפון ובדרום ● כשאין פתרון באופק צמחו באינסטגרם עמודים שמבקשים לשתף במעט את מה שעובר על מי שהפכו פליטים במדינתם

הנפת דגל אוקראינה באי / צילום: ap, Michael Shtekel

הלב של הים השחור: "אי הנחש" והשליטה על נתיב הסחר במלחמת רוסיה־אוקראינה

"אי הנחש", שמשמש כציר מרכזי בסחר בים השחור, הפך בשנים האחרונות לאחד ממעוזי הקרבות בין רוסיה לאוקראינה ● "מי ששולט בו, שולט בים", אומרים אנשי צבא ● כתב וול סטריט ג'ורנל ביקר בשטח שקייב כבשה לפני שנתיים, והפך לסמל אייקוני כבר בראשית המלחמה

נתב''ג. המציאות בשוק התעופה כיום מראה כי ההשפעה על המחירים עשויה להיות מוגבלת / צילום: Shutterstock

הרבה יותר מגל ביטולי טיסות, מאות אלפי נוסעים עשויים להיפגע מההמלצה החריגה

כבר לא רק ביטולים תכופים, אלא ממש קריאה לא לטוס לכאן: ההודעה של סוכנות הבטיחות התעופתית של האיחוד האירופי עלולה להשפיע על מאות אלפי נוסעים בחודש הקרוב ● החשש: חברות התעופה האירופאיות יפסיקו לטוס לישראל

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכר דו־משפחתי עם זכויות בנייה נוספות בשכונת בלינסון בפתח תקווה?

ברחוב הר ציון בשכונת בלינסון בפתח תקווה, נמכר בית בשטח של 120 מ"ר בנוי על מגרש בשטח של 610 מ"ר, עם חניה, ב־5.85 מיליון שקל ● המוכרים הם יורשים שמכרו את הבית של הוריהם והרוכשים הם משפחה שמתכוונת בעתיד לנצל את זכויות הבנייה בקרקע

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP-Gene J. Puskar, Shutterstock

סקרי בחירות בארה"ב אומרים דבר והיפוכו וממלכת כוהנים נולדת באלבניה

40 יום לבחירות בארה"ב - אל תאמינו לסקרים ● פלסטיק משוחרר לא ימוחזר ● נשק מצרי לסומליה ומשבר חדש בים סוף? ● סין מנסה טיל "שגרתי" שיגיע לארה"ב ● אלבניה מקימה מדינה עצמאית זוטא לכוהני דת מוסלמיים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מצעד טילים של החותים בתימן / צילום: Reuters, KHALED ABDULLAH

עם ראש קרב של 500 ק״ג: למה טילים למרכז גורמים לאזעקות בהיקף נרחב מהרגיל?

החות'ים שיגרו טיל קרקע-קרקע מתימן לשטח מדינת ישראל שהוביל להתראות נרחבות באזור המרכז ● מדוע הטילים של חיזבאללה והחות'ים לאזור המרכז מפעילים טווח התראה נרחב כל-כך? ● מה זה אומר יירוט מחוץ לגבולות המדינה? ● מדוע הטיל הבליסטי ששיגרו חיזבאללה יורט באמצעות קלע דוד? ● ומהן עלויות היירוטים? ● גלובס עושה סדר

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

לרגל 30 שנה לסדרה "חברים", מה שמו האמצעי של צ'נדלר?

מיהו מטטרון, איזה שחקן קולנוע אמריקאי בחר את שם הבמה שלו בעקבות גיבור-על, ומתי הודפסה המהדורה הראשונה של ספר השיאים של גינס? ● הטריוויה השבועית

מנהיג חיזבאללה, חסן נסראללה / צילום: Shutterstock, mohammad kassir

ישראל שינתה גישה ובמזרח התיכון מבינים ש"בעל הבית השתגע"

ימים ספורים של יוזמה ישראלית שינו את שיח "איחוד הזירות" של נסראללה ● סינוואר רוצה הסלמה, אבל זו הפכה לחרב פיפיות שעשויה להשאיר אותו לבד

חטיבת מילואים בגבול הצפון / צילום: דובר צה''ל

הסיוע למשרתי המילואים: מה המדינה הבטיחה ומה ניתן בפועל?

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם: הוקרה ותגמול למשרתי המילואים

פרויקט של רונסון בפולין. בעיגול: עמוס לוזון/ צילומים: אתר החברה, איל יצהר

לוזון רונסון השלימה את השלב המוסדי: מנפיקה לפי שווי של 1.3 מיליארד שקל

חודש לאחר חשיפת גלובס, השלימה חברת הבנייה למגורים בישראל ובפולין שבשליטת עמוס לוזון את השלב המוסדי ומכרה 24% ממניותיה תמורת 307 מיליון שקל לסדרה של גופים מוסדיים, השלב הציבורי צפוי בהמשך

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

שר האוצר מנסה לרכך את המכה של הורדת הדירוג: ״הכלכלה חזקה, נעביר תקציב עם צעדי ריסון״

סמוטריץ׳ התייחס לראשונה להורדת הדירוג החריפה לכלכלת ישראל ● בניסיון לאותת לחברות הדירוג האחרות הוא התחייב להעברת תקציב

קופסת פרס הנובל / צילום: Associated Press, Niklas Halle'n

הפיזיקאי הישראלי וחוקרי המוח: האם אלו יהיו הזוכים הבאים בנובל

חוקרי המוח שגילו איך אנחנו מאמצים הרגלים, הכלכלנים שהוכיחו בכלים כמותיים את ההשפעה של מדיניות ציבורית על התל"ג, והפיזיקאי הישראלי שהראה איך יוצרים חומר חדש ● אלה החוקרים והמחקרים פורצי הדרך שהוכרו כראויים לנובל ● מה הסיכוי שהם גם יזכו?

וול סטריט / צילום: Shutterstock, orhan akkurt

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה איבדה 2.2%

דאו ג'ונס הוסיף היום 0.3%, נאסד"ק ירד ב-0.4% ו-S&P 500 נסוגה ב-0.2% ● ענקיות הטכנולוגיה נחלשו וחברות השבבים רשמו ירידות ● מדד PCE (מדד המחירים המועדף על הפד) ירד בחודש אוגוסט ● בסין ננעל שבוע המסחר הטוב ביותר מזה 16 שנה

נשיא איראן מסעוד פזשכיאן והמנהיג העליון עלי ח'אמנאי / צילום: רויטרס

"פגיעה קשה לאיראן": המומחה שמעריך האם טהרן תגיב

"אם נסראללה נהרג, זו עשויה להיות מכה עצומה לארגון, במיוחד כי לפי דיווחים היו בכירים אחרים בכוורת שנהרגו", מסביר תא"ל (מיל’) יוסי קופרווסר, חוקר בכיר במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון ● לדבריו, "נסראללה הוא חלק מהמערכת האיראנית, וממלא בה תפקיד חשוב. עבור איראן, זו מהלומה שיהיה קשה לחיות איתה"

JAECOO J7 4x4 / צילום: יח''צ

תמחור אגרסיבי בחסות ממשלת סין הופך את הרכב הזה למנצח

המותג החדש מבית צ'רי מציע במחיר נגיש יחסית תחושת יוקרה ושימושיות משפחתית ● בשוק המקומי זה מספיק כדי להוות נוסחה מנצחת

רה''מ נתניהו באו''ם / צילום: צילום מסך

נתניהו: חיסולו של נסראללה היה תנאי הכרחי להשגת היעדים שהצבנו

נתניהו הפיץ הצהרה מוקלטת, בעקבות חיסול מזכ"ל חיזבאללה נסראללה ● אזעקות הופעלו בגוש דן ובשפלה - בעקבות טיל ששוגר מתימן ויורט ● חלקי יירוט גדולים נפלו סמוך לירושלים, לא היו נפגעים ● שר החוץ כ"ץ חשף ב"פגוש את העיתונות": התנגדתי לתקיפת בכירי מועצת השורא בתחילת המלחמה ● צה"ל אישר רשמית: מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה חוסל ● נשיא ארה"ב ביידן: "חיסול נסראללה - צדק לקורבנות רבים" ● כל העדכונים

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

מודי׳ס הנחיתה על הכלכלה הישראלית מכה חסרת תקדים ואותתה: התחתית עוד לפנינו

בהחלטה חריגה, מודי׳ס הפחיתה את דירוג האשראי של ישראל בשתי רמות והציבה אותה בשורה אחת עם מדינות כמו פרו וקזחסטן ● זאת, למרות נתוני המאקרו החזקים של ישראל ● מהשווקים הגלובליים ועד למגזר ההייטק הישראלי: מה עומד מאחורי חוסר האמון הרב שמשדרים בחברת הדירוג כלפי הכלכלה הישראלית? ● שש הערות