גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המנכ"לית שרוצה לטפל באחת הבעיות שהכי מטרידות גברים

כשמנכ"לית ויריליטי מדיקל, שרון רביד, נדרשה להעביר את מוצר הסקס-טק שלה מהניסויים הקליניים לשלב המסחרי, היא הייתה צריכה להבין איך פונים לגברים עם בעיות בתפקוד המיני ● מה אפשר ללמוד מההצלחה של ויאגרה, ומה הייתה ההחלטה הראשונה שקיבלה?

שרון רביד, מנכ''לית ויריליטי / צילום: מיכל בנדק
שרון רביד, מנכ''לית ויריליטי / צילום: מיכל בנדק

היום הראשון של שרון רביד כמנכ"לית ויריליטי, חברה שפיתחה טיפול בשפיכה מוקדמת, נקבע ל-8 באוקטובר 2023. כמה חודשים לפני כן, לאחר כשש שנים כמנכ"לית חברת האסתטיקה פולוג'ן, פנו אליה מוויריליטי, ואף שלא התכוונה לעזוב את פולוג'ן, היא התלהבה מהרעיון לעבוד עם משקיעים כמו מורי ארקין, בתחום חדש לגמרי, סקס-טק, שנחשב "אוקיאנוס כחול" בהשוואה לשוק האסתטיקה הרפואית התחרותי.

ראיון | הוא כתב רב מכר על ישראל, היום הוא מפחד להסתובב בארה"ב 
ראיון | הם נפגשו בטכניון והחליטו להקים חברה. היום היא שווה מיליארדים 
מחקרים חדשים מגלים: האם צפייה בטלוויזיה בלילה באמת הורסת את השינה? 

יום לפני שהתייצבה לראשונה במשרד, התרחשו אירועי השבת השחורה, "ואני מוצאת את עצמי דואגת לצוות הקודם שלי, אבל גם חייבת לתת לצוות החדש, שאני עוד לא מכירה, הרגשה שמישהו דואג להם. מצאתי את עצמי בשבת ב-11 בבוקר בתוך כל הכאוס, מתקשרת לאנשים ואומרת להם: 'נעים מאוד, אני המנכ"לית שעוד לא פגשתם, ואנחנו נראה מה קורה פה מיום ליום'. את כל ההיכרות עשינו בהתחלה בטימס".

להקפיד על שפה רפואית

רביד נכנסה לתפקיד לא פשוט. ויריליטי, שהוקמה ב-2016, עמדה לפני המעבר משלב פיתוח המוצר והניסוי הקליני לשלב המסחרי, והיא הייתה צריכה להבין איך מסבירים לגברים הסובלים משפיכה מוקדמת שכדאי להם לתת לעצמם זרם חשמלי באזור אינטימי כדי להאריך את הזמן עד השפיכה פי שניים-שלושה. השאלה המקדימה הייתה, איך בכלל לשוחח איתם על הנושא הזה?

 

מותג אחד פתר בעיה דומה בעבר בהצלחה מסחררת: ויאגרה מבית פייזר. במאמר שפורסם לאחרונה באתר Medscape, סיפר ד"ר ארתור קפלן, רופא מומחה לאתיקה רפואית באוניברסיטת NYU, שייעץ לחברה בהשקת המוצר, על כמה מהעקרונות שהובילו את החברה בהשקה ורלוונטיים היום לוויריליטי. קודם כול, כתב קפלן, יש למצוא שם רפואי לבעיה. במקום "אימפוטנציה", מילה שמשתמשים בה גם כעלבון, פייזר הגדירה את הבעיה "אי תפקוד הזקפה" (Erectile Dysfunction).

קפלן מספר שהיה חשוב לחברה לדבוק בתדמית רפואית ולהימנע מביקורת מצד גורמים שמרנים. כך גויס בוב דול, פוליטיקאי שמרן ונשוי, שהסכים תמורת סכום כסף שניתן רק לנחש להופיע בטלוויזיה ולומר שהוא סובל מאי-תפקוד הזקפה.

השם הקליני היה חשוב גם לתיאום ציפיות: ויאגרה מטפלת רק בזקפה. אם מה שחסר הוא חשק מיני, זה לא פתרון קסם. מתברר שגברים רבים אינם מחדשים מרשם לוויאגרה כי הציפיות שלהם מהמוצר לא נענו, בדיוק מהסיבה הזאת.

פייזר גם הגדירה מה נחשב אי-תפקוד הזקפה. היה קו ברור שממנו לא מומלץ להתעלם עוד מהבעיה.

בסופו של דבר, הפופולריות של ויאגרה קשורה גם בכישלון של הגישה הזאת. היא כן מוצבה כתרופה, אבל גם (באופן מוטעה) כמוצר לאונות מקסימלית לאנשים בלי בעיות שרק רוצים לעשות כיף. המיצוב הזה הפחית את הבושה, ואיפשר גם למי שבאמת סובלים מבעיה להרגיש נוח לבקש מרשם. המוצר נמכר בכ-40 מיליארד דולר במשך שנות הפטנט שלו.

שלא ייראה כמו קונדום

הפיצוח המדויק של אופן הפנייה לצרכן הוא קריטי. בוויריליטי האתגרים דומים, ורביד עשתה כמה שינויים כשנכנסה לתפקיד. "בהתחלה, המוצר תוכנן להימכר באריזה שהזכירה קונדום", אומרת רביד. "זה ממקם אותו נכון בעולם יחסי המין, אבל זה מוצר אלקטרוניקה רפואי שעבר את כל תהליך הניסויים הקליניים, והמחיר שלו הוא בהתאם. הדבר הכי חשוב לאדם שמנסה מוצר לגירוי חשמלי באזור אינטימי, הוא לדעת שזה בטוח". לכן האריזה שונתה כך שתיראה כאריזת מוצר רפואי.

מוצר הסקס-טק של ויריליטי מדיקל / צילום: ויריליטי מדיקל

שאלה נוספת היא מי יקנה את המוצר. "עבדנו עם חברת Interbrand שחוקרת את הפסיכולוגיה של רכישת מוצרים רפואיים. אם בהתחלה המחשבה הייתה שהאישה תקנה את המוצר עבור הגבר, כי היא זו שהבעיה מפריעה לה, המחקר הראה שהנשים אולי מנכיחות את הבעיה, אבל הגברים הם אלה שקונים את המוצר לבסוף. לכן עיצבנו את המוצר כגברי בנראות שלו".

את שם המוצר, In2, ירשה רביד מההנהלה הקודמת ובחרה להשאיר. הוא משדר אינטימיות וגם שני אנשים, היא אומרת. המוצר כבר נמכר בישראל ובבריטניה. בעתיד, החברה מתכוונת להיכנס גם לשוק האמריקאי בערוצים ישירים ודרך רופאים וקליניקות.

בישראל, השיח כרגע הוא בעיקר עם מטפלים מיניים, "בגלל הקשר שכבר היה לנו ומתוך הבנה שצריך לבנות למוצר קרדביליות של איש מקצוע", לדברי רביד. במקביל, לחברה יש אתר שניתן להזמין ממנו את המכשיר. בבריטניה, יש לוויריליטי קמפיין ישיר לצרכן דרך פרסום והרשתות החברתיות. "פייסבוק לא אפשרו לנו להעלות פוסטים ממומנים כי זה סקס. עבדנו קשה כדי לגרום לאלגוריתם לא לזרוק אותנו", היא מספרת.

זו תמצית האתגר השיווקי: לדבר בפתיחות על מיניות בלי לעבור את הגבול. "אנחנו רואים שהמתעניינים צמאים למידע. הם רוצים להבין אם מה שיש להם נחשב שפיכה מוקדמת, ומה בדיוק המוצר יכול לעשות בשבילם. היום שפיכה מוקדמת מוגדרת כשפיכה עד דקה לאחר החדירה (אם הכוונה הייתה להמשיך יותר מכך), והמוצר יכול לתרום למי שהשפיכה שלו היא עד שתי דקות.

מה נחשב משך זמן נורמלי?
"4-5 דקות. אבל כל העיסוק בזמנים מדויקים הוא בעייתי וגורם המון אי-נוחות לגברים. הדבר העיקרי הוא אם שני הצדדים למפגש מרוצים".

מהן החלופות הקיימות בשוק למוצר הזה?
"אפשר להתערב באמצעות תרופות פסיכיאטריות, אבל זה פתרון מרתיע למי שרוצה לטפל רק בשפיכה מוקדמת. יש גם מוצרים מאלחשים, שאכן מאריכים את משך הזקפה אבל פוגמים בהנאה ומאלחשים גם את איבר המין של הפרטנר/ית.

"ישנם כל מיני מכשירים שנראים כמו מכשירים אינקוויזיציה. הזמנו אחד כזה מסין באלפי דולרים, וכשהוא הגיע חטפנו חום. זה מין שואב אבק ענק שתופס חצי חדר, שמטרתו סוג של לשאוב את האיבר לכדי זקפה. גם אם לנו זה נראה משונה, בפועל אלה מוצרים שנתחרה בהם".

עולם הסקס־טק מתעורר

רביד רואה את ויריליטי, לצד ויאגרה, נטועה בעולם ה"סקס-טק" שמתחיל להתעורר. "אנחנו רואים מוצרים כמו מכשיר למדידת אורגזמה לנשים שמנסות להגיע לאורגזמה ורוצות לדעת אם מה שהן חוו זה הדבר. סוג אחר של סקס-טק הוא למשל טיפולים להצרת הווגינה. היום רוב הפתרונות בתחום הזה הם לא מאוד נעימים, אבל אם זה צורך או רצון של אנשים אז השוק ימשיך לחפש פתרון טוב. תחום נוסף הוא הליבידו הנשי".

מה אמרו לך על כך שאת אישה בחברה שפיתחה מוצר לגברים?
"הבעיה הזאת היא גם של נשים, ובעוד שגברים מכחישים לפעמים את הבעיה, אנחנו הנשים מביטות בה באומץ".

ייצור בימים אלה גם הוא אתגר. היכן תייצרו?
"אנחנו עדיין בוחנים זאת. סין מפתה מבחינת העלויות, אבל יש סיכון גיאו-פוליטי. מבחינתי אין פרות קדושות ואם נצטרך לתכנן את המוצר מחדש כדי להוזיל אותו אז נעשה זאת".

סין היא גם שוק פוטנציאלי, של מיליארדי דולרים, אומרת רביד.

עוד כתבות

דוד פתאל, בעלים ומנכ''ל מלונות פתאל, בכנס הנדל''ן של EY / צילום: כדיה לוי

דוד פתאל: "אנשים מעדיפים היום חוויות על פני חסכונות"

על אף שחלק מהשלכות ימי הקורונה טרם התפוגגו - דוד פתאל, בעלים ומנכ"ל רשת מלונות פתאל, העריך היום בכנס הנדל"ן השנתי של פירמת הייעוץ וראיית החשבון EY כי שוק התיירות מתקרב לרמות השיא של שנת 2019

בני ביטון, ראש עיריית דימונה. מתנגד לתוכנית / צילום: איל יצהר

התוכנית להפוך את הקיבוצים לעיירות מעוררת התנגדות אצל ראשי הערים

מינהל התכנון ידון מחר בהצעה להגדיל את המושבים והקיבוצים במאות יחידות דיור, במה שיהפוך אותם בפועל למועצות מקומיות ● ראשי הערים של קריית שמונה, דימונה ופורום ה-15 חוששים שהדבר יביא לנהירה של אוכלוסייה חזקה מעיירות פיתוח ליישובים הכפריים השכנים

אסדת קידוח ''תמר''. מצרים תלויה ביבוא מישראל / צילום: אלבטרוס

המדינה המפתיעה שגם תיפגע ממלחמה בין ישראל לחיזבאללה

הסלמה מול חיזבאללה צפויה להציב את אסדות הגז כיעד מרכזי של ארגון הטרור ● במצב כזה, מי שתיפגע באופן משמעותי היא מצרים, שסובלת ממחסור חמור בחשמל ותלויה ביבוא מישראל

ירושלים / צילום: Shutterstock

תכנון המטרו בירושלים יוצא לדרך: איפה יעברו הקווים?

הגוף שמתכלל את בניית תשתיות התחבורה בירושלים פרסם מכרז לתכנון ראשוני ולבדיקת היתכנות להקמת קווי מטרו בעיר ● ברקע: הצפי של העירייה ומשרד התחבורה כי בשנת 2030 יגיעו הרכבות הקלות בבירה לסף הקיבולת שלהן ● אלו האזורים בהם מתוכננים הקווים לעבור

מטוס ללא טייס הרמס 900 / צילום: יח''צ

מדינת הענק שמייצרת עבור ישראל טילים ומל"טים

ברשת אל־ג'זירה פורסם כי הודו מייצרת עבור ישראל טילים ומל"טים אשר משמשים אותה במלחמת "חרבות ברזל" ● לפי הפרסום, בהודו מיוצרים חלקים מהותיים מתוך מנועים רקטיים של אמצעים ישראליים, ולא מן הנמנע כי מדובר במערכות ההגנה האווירית חץ 2 וחץ 3

מארין לה פן (משמאל) יו''ר מפלגת הימין הקיצוני בצרפת וז'ורדן ברדלה, מועמד מפלגתה של לה פן לראשות הממשלה, באירוע תמיכה / צילום: ap, Daniel Cole

רעידת אדמה באירופה: הצרפתים אמרו לא לרפורמות כלכליות ולהגירה, והם לא לבד

תוצאות הסיבוב הראשון בבחירות לפרלמנט מלמדות כי הציבור אמר לא לרפורמות, בהן העלאת גיל הפרישה, והוא בעיקר הצביע בעד סגירת גבולות ומדיניות של אנטי-הגירה ● איך יושפעו היהודים בצרפת, ומה יהיו ההשלכות על אירופה כולה?

בהודו משוכנעים: ישראל עומדת בפני הפסד אסטרטגי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הכאוס בין הפלסטינים ברחובות עזה יוצא משליטה, עינב צנגאוקר פועלת להדחת נתניהו כדי להחזיר את בנה החטוף, בהודו פורסים את כל הבעיות שעומדות בפני ישראל, וקואליציית Teach NY היהודית מכוונת את מאמציה להשפיע על הבחירות בניו יורק ב-2025 ● כותרות העיתונים בעולם

ד''ר זאב פרבמן, מנכ''ל לייטריקס / צילום: אייל מרילוס

פיטורים בלייטריקס הישראלית: 70 עובדים יעזבו את החברה

לייטריקס הודיעה כי תבצע שינוי מיקוד לכיוון הבינה המלאכותית היוצרת, על חשבון חלק פעילות האפליקציות שלה שלא עמדו ביעדי הצמיחה ● העובדים שיפוטרו מהווים כ-12% ממצבת כוח-האדם של החברה

מסירות הרכב נחתכו / עיבוד: טלי בוגדנובסקי צילום: יוסי כהן

מסירות הרכב נחתכו ב-15%, והיבואנים יוצאים בגל הנחות כדי לעורר את השוק

הביקוש בשוק הפרטי בנסיגה ומחסני יבואני הרכב הופכים צפופים יותר ויותר - והם נאלצים לצמצם את המלאים באמצעות מבצעים והנחות ● בשוק ה"אפס קילומטר" ההוזלות אפילו יותר עמוקות, כולל על כלי רכב חשמליים ● זו בשורה טובה, אם כי זמנית, למחפשי המציאות

בנייה בישראל. הלוואות הקבלן בשיא כל הזמנים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הלוואות הקבלן בשיא כל הזמנים: "הרבה סיכונים גלומים בתוך הפתרון הזה"

במאי נרשמו 1.3 מיליארד שקל בהלוואות בלון ובולט ● לכאורה, כולם מרוויחים מהכלי שהפך נפוץ כל כך בשוק הדירות החדשות ● בפועל, יש גם סיכונים

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מירי דווידוביץ', באדיבות Start-Up Nation Central

התאוששות בהייטק? סימני השאלה שמעלה חברת המחקר על הנתונים המעודדים

לאחר שבתחילת השבוע התפרסמו נתונים מעודדים לגבי מצב הגיוסים של חברות הייטק ישראליות - מחקר חדש שופך מים צוננים על האופטימיות ● סכום הגיוס ברבעון השני של 2024 אכן עלה - אך רובו הושג ע"י מספר קטן של חברות ● עוד מגלה מכון המחקר כי מספר המשקיעים בהייטק הישראלי הולך ופוחת במידה דרמטית

דוכן הקורא לעובדי 019 להתאגד / צילום: באדיבות הסתדרות הפועל המזרחי

בית הדין לעבודה: 019 פגעה בהתארגנות העובדים ותשלם 130 אלף שקל

נקבע כי היו שני אירועים שבהם 019 פגעה בהתאגדות: החתמת טפסי ביטול להצטרפות להתאגדות העובדים טרם כינון הארגון היציג; והתבטאויות של גורמים בחברה כלפי העובדים ביום בו פרצה ההתאגדות ● עוד נקבע כי ההסתדרות לא עמדה בדרישת השליש שמקנה לה להיות הארגון היציג

בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג / צילום: Associated Press, Patrick Post

המחליף של אהרון ברק בבית הדין בהאג: פרופסור רון שפירא

הותר לפרסום: רס"ל (מיל') יהודה גטו נפל במהלך פעילות מבצעית במחנה הפליטים נור א-שמס ● נתניהו: "מתקדמים לסיום שלב חיסול צבא חמאס" ● בלינקן: "כל העולם תומך בהצעה האמריקנית לעסקת חטופים, חוץ מגורם אחד - חמאס" ● ישראל שחררה את מנהל בית החולים שיפא ● עדכונים שוטפים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בת"א; תשואות אג"ח ישראל בשיא של 13 שנה

ת"א 35 טיפס ב-0.6%, ת"א 90 הוסיף כ-0.2% ות"א 125 עלה ב-0.5% ● התשואה על אג"ח ממשלת ישראל ל-10 שנים עומדת על כ-5.2% ● סיגמא: האג"ח הקונצרניות בישראל מהוות חלופה ראויה לאג"ח ממשלתיות בבחינה של יחסי סיכון-סיכוי ● דיסקונט: "בנק ישראל לא יוריד את הריבית בשבוע הבא ● אנליסטים בוול סטריט מנתחים את ההשלכות של בחירת טראמפ לנשיאות על שוק האג"ח

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר. דובר מרכזי בוועידת הנדל''ן השנתית של מזרחי טפחות בשיתוף גלובס / צילום: שלומי יוסף

המגמות והתחזיות לשוק הנדל"ן: הוועידה השנתית של מזרחי טפחות בשיתוף גלובס יוצאת לדרך

הוועידה תיערך ביום ראשון ה-7.7 במתחם האירוח "גבריאל" בנס ציונה במתכונת משודרגת ובהשתתפות בכירי הענף, מקבלי החלטות, ראשי רשויות ומיטב המומחים של מזרחי טפחות

עו''ד ד''ר גיל לימון, המשנה ליועצת המשפטית לממשלה / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המשנה ליועמ"ש בדיון על מינוי נציב שירות המדינה: פתוחים לדיון על הרכב ועדת האיתור

ועדת החוקה דנה היום בסוגיית מינוי נציב שירות המדינה ● במוקד הדיון - נוהל בדבר אופן מינוי הנציב שגיבשה היועצת המשפטית למשרד רה"מ, שלומית פרגו-ברנע, בהסכמת היועמ"שית, גלי בהרב-מיארה, אשר נדחה בשלב זה ע"י הממשלה ● עיקר המחלוקת בין הצדדים נוגע לשאלת מעורבותו של נתניהו בהליך בחירת הנציב

בארי שטרנליכט, יו''ר ומנכ''ל של סטרווד קפיטול / צילום: Reuters, MIKE BLAKE

ניצחון לנאמני סטרווד: התביעה נגד המיליארדר בארי שטרנליכט תתברר

ביהמ"ש דחה את בקשתו של איל הנדל"ן האמריקאי-יהודי בארי שטרנליכט, היו"ר והמנכ"ל של ענקית הנדל"ן סטרווד קפיטל, למחוק אותו מתביעה שהוגשה נגדו ע"י נאמני חברת-הבת שגייסה בעבר 910 מיליון שקל בישראל וקרסה כעבור שנתיים ● השופט: "נראה לכאורה כי המבקשים היו מעורבים בהחלטה על ההנפקה"

מנכ''ל מבנה, עוזי לוי / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל מבנה עוזי לוי: "ענף המשרדים בעייתי מחוץ לתל אביב"

בכירים מתחום הנדל"ן המניב השתתפו היום בכנס הנדל"ן השנתי של פירמת הייעוץ וראיית החשבון EY ודיברו על מגזרי המסחר והמשרדים ● הראל ויזל, מנכ"ל קבוצת פוקס: "כשהישראלים יחזרו לטוס, רמת הביקוש פה תרד, וחברות בינלאומיות לא ימהרו לפתוח פה חנויות"

טלי בן עובדיה (רלוונט), מירי מיכאלי ( i24news), יוליה שמאלוב־ברקוביץ' (חדשות 13) / צילומים: כפיר זיו,  יורי סקוירסקי, איל יצהר, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

3 הערות על שוק התקשורת: חבלי הלידה, סיבוב הפרסה ומאבק העובדים

מה עומד מאחורי שורת המהלכים המתרחשים כעת במפת התקשורת הישראלית: המינוי של יוליה שמאלוב־ברקוביץ' למנכ"לית חדשות 13 והמאבק החריף עם העובדים, לוח השידורים החדש של ערוץ i24NEWS בעברית וההחלטה של רלוונט להתמקד בדיגיטל

בניית משרדים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החוק שמאפשר ליזמי נדל"ן לעקוף את העיריות נכנס לתוקף, ומסעיר את הענף

השבוע נכנס לתוקף חוק שמאפשר ליזמים לפנות לרשות הארצית לקבלת היתרי בנייה, ולהימנע מהמתנה ממושכת בוועדות המקומיות ● לצד ציפייה לשיפור דרמטי בקיצור לוחות הזמנים ורווחיות הקבלנים, בעיריות מזהירים מפגיעה בעצמאותן