גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסוד של הפנטהאוז היוקרתי ביפו נחשף: בונקר מפני טילים

תקרות בעובי מטר, בטון מזוין, ריהוט חסין אש ובידוד מפני אטום ● הכירו את האנשים שלא ייתנו למלחמה הבאה להפתיע אותם, גם במחיר של מיליוני שקלים ● "יש לי רשימת המתנה של שכנים שאומרים שאם תהיה מתקפת טילים הם באים אליי"

אילוסטרציה: גלובס, חומרים: Shutterstock
אילוסטרציה: גלובס, חומרים: Shutterstock

 

בבניין יוקרתי ברחוב שקט, מטופח ומאובטח בנמל יפו מוצע היום למכירה פנטהאוז מפואר, פרי עיצובו של מעצב־העל ג'ורג'ו ארמני. מהפנטהאוז, הנפרס על פני שלוש קומות, 350 מטר ועוד כ־200 מטר של מרפסות וגינה, נשקף נוף עוצר נשימה של הים ויפו העתיקה. מי שיגור בו ייהנה בין היתר מבריכה פרטית, חדר קולנוע ביתי ומעלית פרטית מהחניה לכל מפלס של הפנטהאוז.

ארץ יצורי הפרא: כך הפכו יישובי הצפון לג'ונגל בחסות המלחמה
בינה מלאכותית לא מחסלת משרות? ספרו את זה לפרילנסרים
האנטישמיות באוסטרליה התפרצה ושר האוצר לשעבר עשה על זה סרט

אבל לפנטהאוז, שמשווק היום למכירה בידי סותבי'ס נדל"ן בינלאומי, יש סוד שהופך אותו לאטרקטיבי עוד יותר בימים אלה: הוא משמש כבונקר מפני מתקפות טילים. יש בו שני חדרי ממ"ד מרווחים, הבניין כולו עשוי מבטון מזוין והוא אף נמצא מעל מקלט אטומי מרווח ומאובזר להגנה על דייריו מפני כל תרחיש אימה שעולה על הפרק. למעשה, למעט האזורים שבהם יש חלונות, כל המבנה מוגן מסכנות.

בחודשים האחרונים דיירי הבניין נפגשו במקלט האטומי לא מעט. "יש בו כל מה שצריך והוא גם מעוצב יפה", מספר ר', אחד מדיירי הבניין. "יש מים וטלוויזיה, ספות נוחות, זה כמו לאונג' יוקרתי שנוח ונעים לשבת בו. ויש בו את כל ההגנות שאפשר לחשוב עליהן במקרה של מתקפה - מפני פגיעה ישירה, מפני שריפות וגזים ועוד. כשהיו טילים לתל אביב כולנו ירדנו לשם וישבנו יחד. אפילו לא צריך לסגור את הדלת, כי גם ככה כל הבניין מבטון ואנחנו מתחת לאדמה. יש לנו גם ממ"דים בדירות, אבל כולם הרגישו בנוח לרדת למקלט באזעקות".

בניין בעיצובו של ג'ורג'ו ארמני ביפו. המקלט הופך אותו לאטרקטיבי יותר / צילום: סותבי'ס ישראל נדל''ן

בניין היוקרה נבנה לפני כחמש שנים, ור' היה אחד מהיזמים. "התכנון והביצוע היו מורכבים מאוד. נדרשנו לאינסוף השקעה ומשאבים של כוח אדם וכספים בסדרי גודל של עשרות מונים מבנייה רגילה. מראש הלכנו על הטופ אבל זה היה שווה", הוא מתאר.

"המזגנים מיצובישי, המטבחים והעיצוב ארמני, יש בריכת אינפינטי יצוקה מחו"ל, ואפילו הרמקולים הם עם חוטי זהב. אבל באותה המידה דאגנו לבטיחות - בנינו ממ"דים ומקלטים עם קירות בתקן שגבוה מהסטנדרט, גם עבור רעידות אדמה וגם עבור מתקפת טילים. יש מקומות שבהם שמנו דלתות של 25 מ"מ פלדה שמיועדות לפגיעה ישירה של טיל. מדובר בדלתות שמתקינים בדרך כלל אצל אנשים שגרים ממש על הגבול. אין יותר בטוח מזה".

בזמן הבנייה חשבתם על תרחישים כמו 7 באוקטובר?
"חשבנו בזמנו בעיקר על רעידות אדמה ובגלל זה בנינו את כל הבניין מבטון. הנושא הביטחוני אמנם היה בחשיבות שנייה, אבל זה תמיד עומד על הפרק בגלל האווירה הכללית בישראל לאורך השנים. עכשיו, אחרי 7 באוקטובר והאיומים מאיראן, זה נותן לכל הדיירים תחושת ביטחון ורוגע".

ר' נזכר גם איך הגיבו בהג"א - התגוננות אזרחית, הגוף שהיה אחראי לקבלת אישור לתקינות הממ"ד בעת הבנייה (כיום חלק מהסמכויות עברו לגופים אחרים) - לכוונה שלהם לבנות מקלט אטומי. "כשהגענו לאשר את האלמנטים הבטיחותיים, הם לא האמינו לנו. בדרך כלל מגיעים לשם אנשים שרוצים לקבל אישור רק על ממ"דים, אז כשאמרנו להם שאנחנו צריכים אישור גם על מקלט אטומי הם צחקו".

"מתכוננים לסוף העולם, רוצים סיכוי להינצל"

דיירי הבניין ביפו אמנם חריגים בנוף, אבל הם ממש לא לבד. בשנים האחרונות לא מעט מעשירי ישראל בונים מקלטים אטומיים, תת־קרקעיים, מתחת לבתים שלהם. גיל סבו, סוכן נדל"ן המתמחה בנכסי יוקרה מבית סותבי'ס ישראל, מספר כי "יש לא מעט מקלטים אטומיים בהרצליה פיתוח, בכפר שמריהו ובמושבים ויישובים יוקרתיים אחרים ברחבי הארץ".

יש גם כאלה שלא בונים מקלטים אטומיים, ומסתפקים בעיבוי של קירות המרתף. סבו מספר למשל שאחד הלקוחות שלו, בעל אחוזה במושב יוקרתי בשרון שעלתה כ־50 מיליון דולר, מיגן אותה לכל תרחיש אפשרי. "יש לו אמצעי מיגון משמעותיים. הוא קנה לפני כמה שנים 17 דונם ועליהם בנה אחוזה ומתחמי אירוח לאורחים שלו. מתחת לבית הראשי בקומת המרתף הוא בנה מקלט ענק עם קירות עבים במיוחד, של 60 ס"מ, מעבר לסטנדרט ההנדסי, והוא מאובזר בכל מה שצריך. המקלט גם משמש כחדר קולנוע, כדי שיהיה להם נוח אם הם נאלצים לשהות שם זמן ממושך".

יחידות דיור מבטון מזוין בנווה דניאל. ''עשרות בתים נבנו בשיטה הזאת'' / צילום: מאיר כהן

סבו מסביר שזה כלל לא יוצא דופן בנכסי יוקרה. "הרבה לקוחות שלנו עם וילות גדולות בנו לעצמם מקלטים שהם קצת מעבר לסטנדרט. זה שיגעון של עשירים כבר כמה שנים טובות, ולא רק בעקבות המלחמה הנוכחית, אבל אין ספק שהמלחמה העצימה את זה. בבתים בסדר גודל של עשרות מיליונים, כשהקרקע עצמה עולה בין 20 ל־30 מיליון שקל, בונים מקלטים אטומיים ומרתפים עם ממ"דים גדולים.

"יש אדם מוכר מאוד בארץ שגר בהרצליה פיתוח ומתחת לבית שלו יש מקלט אטומי מאובזר, עם שירותים כימיים, ריהוט חסין אש, דלתות פלדה ובטון מזוין בעובי מטורף. הוא מוגן על מלא לסוף העולם".

קיצוני משהו.
"לא ממש. הוא בן אדם נורמלי לחלוטין שכולם מכירים. הוא פשוט ניתח את הסיכונים במדינה, ואולי בעולם בכלל, והחליט שזה מה שהוא עושה. גם לשגרירות ארה"ב היה נכס למכירה, בית השגריר, שיש בו מקלט אטומי. שלדון אדלסון רכש אותו בזמנו ומרים אדלסון כעת עורכת שם שיפוץ. זה לא כזה חריג. אנשים מתכוננים לתרחישים של סוף העולם. הם רוצים שיהיה להם סיכוי להינצל. אחרי 7 באוקטובר העשירים שקיבלו את ההחלטה הזאת הבינו שהם צודקים.

"יש כל מיני דרגות של מיגון בנכסים שמכרנו - ממקלטים אטומיים כאמור ועד ממ"דים רגילים. אמנם ברוב בנייני היוקרה אין מקלטים אבל בהחלט אפשר למצוא כאלו. למשל, בקינג דיוויד רזידנס, מגדל המגורים של מלון דן, יש מקלט אטומי תת־קרקעי גדול, שיכול להכיל גם את דיירי המגדל וגם את דיירי המלון".

סבו מספר שהמלחמה הפכה את המרחבים המוגנים למוצר חם בשוק הנדל"ן עבור אוכלוסייה נוספת. "לרוכשים הזרים שקונים נכסים בישראל יש היום דרישות ובקשות שלא היו להם בעבר. הם רוצים מקלט וממ"ד, וזה מאוד חשוב להם. גל האנטישמיות בעולם עורר את השוק ויש המון פניות מכל מיני מקומות בעולם. יש לי לקוחות מטקסס, מאנגליה, מאוסטרליה. רבים מהם רוצים מחפשים בתים בטוחים בישראל לצורך עלייה.

"בעבר, כשהייתי עושה סיורים לרוכשי בתים, הייתי רגיל להסביר להם מה זה מקלט ולמה צריך אותו. עכשיו הם כבר מבקשים את זה בעצמם עוד לפני הסיור".

מבנה בטון מזוין ביישוב צוקים בערבה. ''כולם רוצים להרגיש מוגנים'' / צילום: באדיבות אקו ביל

"עשרות בתים בארץ שנבנים בשיטה הזאת"

מלבד הממ"דים, המקלטים ועיבוי המרתפים סבו מזכיר את תופעת הבתים שעשויים מבטון, כמו הפנטהאוז היוקרתי ביפו. "יש היום בתים שנבנים מבטון מאסיבי מאוד גם כדי שיהיו חזקים ויציבים, גם מבחינת בידוד, כי אנחנו מדינה מאוד חמה, וגם מבחינה ביטחונית. העשירים שמים את הביטחון במקום גבוה בסדר החשיבות שלהם בבנייה".

אם שואלים את מנכ"ל חברת אקובילד דורון ערוסי, זה כבר ממש לא רק עשירים. אקובילד משמשת כנציגה והמפיצה בישראל של חברת Nudura הקנדית, היצרנית המובילה של התבניות המבודדות ליציקת קירות בטון. "הן מספקות הגנה לכל הבית ומיועדות לכולם", אומר ערוסי. "זו בנייה יותר חזקה מבנייה מסורתית ומממ"ד. זה למעשה הופך את כל הבית למקלט".

ערוסי מדגים זאת באמצעות ניסוי שערכו בארגון העולמי של יצרני הבטון המבודד (ICF). "הם פיצצו 50 ק"ג TNT, חומר הנפץ שמיועד להרוס כל דבר שיש בסביבה. בניסוי מצאו שכשהקיר היה מהבנייה הקונבציונלית־מסורתית המבנה הפך לקמח; במבנה בטון זה הפך לפסטה, חתיכות־חתיכות; בבנייה בשיטה הירוקה שאנו מפיצים הנזק הכי גדול היה פחות משני מ"מ של סדק".

הבנייה בשיטה הזאת כבר מיושמת בישראל כמה שנים. "בשכונת הכלניות בשדרות יש לנו שמונה לקוחות", אומר ערוסי. "ב־2019 בנינו חצי רחוב עבורם. מאז בכל סבב לחימה בעזה אחד מהלקוחות מתקשר אליי ואומר לי 'שינית לי את החיים. אנחנו הולכים לממ"ד, עם ארבעת הילדים, בנחת, במקום להיות בלחץ'".

לדברי ערוסי, בעקבות המלחמה גבר הביקוש לבתים מבטון. "בשנים האחרונות, כשהתחילו להגיד שבמלחמה הבאה יהיו הרבה טילים על ישראל, הרבה אנשים התחילו להתעניין בזה. אבל היום אנחנו רואים עלייה משמעותית בביקושים. כבר יש עשרות בתים ברחבי הארץ שנבנים בשיטה הזאת והתחילו לאחר 7 באוקטובר. אנשים בונים היום הרבה יותר מקלטים והרבה יותר בתים ממוגנים בסטנדרט גבוה מבעבר. כולם רוצים להרגיש מוגנים יותר. זה קורה בכל הארץ, בדרום, בצפון ובמרכז".

"אשתי רגועה ואנחנו מארחים גם את השכנים"

אחד מהם הוא ליעם גל־און, הייטקיסט מרמת השרון, שבנה את ביתו הפרטי לפני כחמש שנים מבטון בשיטה של Nudura. "הרעיון עלה לפני כעשור, כשגרנו בדירה בבניין ישן עם מקלט תחתון לשש דירות. נולדה לנו ילדה ובדיוק היו טילים. שם הבנו שאנחנו רוצים שהבית הבא שלנו יהיה ממוגן כדי שלא נצטרך לרוץ איתה לחדר המדרגות או לפחד שייפול טיל על הבית והבלוקים יתפרקו. חיפשתי פתרון שבו כל הבית יהיה מבטון".

כששמע על השיטה, החליט להתעמק. "הם אמרו שכשבונים את כל הבית מבטון בדרך הזאת, גם משפרים את הקירור והחימום שלו משמעותית וגם חוסכים ברמת כוח האדם של הבנייה. החלטתי לעשות קורס קבלנים כדי להבין בדיוק על מה מדובר. אני מתעסק בהייטק, אבל רציתי לדעת שלא עובדים עליי וממה הבית יהיה בנוי. רציתי לקבל החלטה מושכלת".

לאחר שלמד, הגיע גל-און לכמה מסקנות. "זה למעשה סוג של לגו שבתוכו יוצקים את הבטון. אז יש בידוד כמו צידנית מבפנים ובחוץ ובטון בעובי שאתה רוצה. הבנתי מהר מאוד שהעלויות לא יהיו גבוהות יותר מבנייה רגילה. להפך. זה נכון שאם מסתכלים פר שלד אז העלויות יותר גבוהות (255 שקל למטר, לעומת 120-80 שקל למטר בבלוקים רגילים - אל"ו), אבל בכוח האדם ובזמן שאתה חוסך בבנייה אתה מפחית את העלויות משמעותית ברמת הגמר, וכל הבית שלך עשוי מבטון, כך שכולו עומד בתקן של ממ"ד".

גל־און בנה את הבית עם קירות של 20 ס"מ בטון, בנה ממ"ד בקומת המגורים ובנה גם מרתף גדול מתחת לאדמה עם קירות בטון בעובי 40 ס"מ. "גם אם אתה ישן בקומה השנייה, זה מרחב מוגן לפי ההגדרות של פיקוד העורף, כי הכול עשוי מבטון אז אין חשש למעט החלונות. אם יורדים לממ"ד אז הוא ממש מוגן, ואם יורדים למקלט אז אתה בכלל מוגן".

המרתף של גל-און ברמת השרון. ''כל הבית עומד בתקן ממ''ד'' / צילום: תמונה

איך הסביבה הגיבה להחלטה שלך לבנות בית כזה?
"היה לא מעט זלזול מצד אנשים, שאמרו 'מה אתה צריך את זה'. לכאורה נשמע שזה עולה הרבה כסף, ואנשים לא מסתכלים על רמת הגמר ולא מבינים שזה יוצא הרבה יותר זול בסוף, ואתה מקבל גם בית מבודד מפני חום וקור שחוסך בחשמל וגם בית בטיחותי. גם האדריכלית אמרה לנו 'אתם לא צריכים את זה, אין בזה טעם'".

אך ב־7 באוקטובר ובחודשים שלאחר מכן קיבל גל-און חיזוק להחלטות שקיבל. "היום יש לנו ארבע בנות. עם פרוץ המלחמה, במשך שלושה שבועות, הבנות ישנו במקלט. אשתי ממש מבסוטית ורגועה, וגם יש כמה שכנים שאין להם ממ"ד ומקלט ואירחנו אותם.

"היום כולם אומרים שהייתי חכם. עכשיו יש לי רשימת המתנה של שכנים שאומרים שאם תהיה מתקפת טילים הם באים אליי. אני מקווה שלא נצטרך. לא צפיתי מצב כל כך חמור עם כל כך הרבה טילים, אבל לצערי ולשמחתי המוכנות שלנו טובה".

"הייתי במילואים וידעתי שהמשפחה שלי מוגנת"

גם ש' מהצפון, סגן אלוף במיל' המשרת כקמ"ן בחיל האוויר ובעל עסק מענף הבנייה באזרחות, בנה את ביתו לפני כמה שנים מבטון. "אנחנו כבר שלוש שנים גרים בבית. כשבנינו אותו ב־2019 לא היה אירוע ביטחוני ספציפי, אבל לאורך כל השנים, בעקבות התפקיד שלי בצבא, הייתי מודע לסיכונים ורציתי בית שיהיה בטיחותי יותר מהנורמה.

"לפגיעה ישירה שום דבר לא יעזור, אבל אם יש פגיעה ליד הבית זה הבדל דרמטי. בבניין של בלוקים ההדף והפיצוץ יפגעו, אבל בבנייה של בטון זה לא נכנס בכלל. אין שום תרחיש בעולם שמשהו מהיציקת בקירות יעוף פנימה בגלל הדף של נפילות".

ש' בנה את כל הבית מבטון והוסיף גם ממ"ד וגם מרתף. "הבית שלי נבנה מכל השיקולים: בידוד, חוזק וירי - לא רק של רסיסים והדף, אלא גם ירי של נשק קל. כשעשיתי סיור בעוטף ראיתי את הסימנים של כדורי המחבלים על המבנים והזדעזעתי. כשהם ירו על קיר של ממ"ד הם לא עברו אותו, אבל קירות אחרים כן. הבית שלי כולו ממ"ד".

אחרי 7 באוקטובר, ובתקופה הזאת כשהצפון בוער, אתם מרגישים בטוחים יותר?
"האיום תמיד היה קיים, אבל הוא רק נהיה גדול יותר עם השנים. הצד השני בנה לעצמו ארסנל יותר גדול, ונכון שיש לנו את כיפת ברזל ואת כל הפטנטים בעולם, אבל אף אחד לא חסין, וברור שבטון יצוק עם ברזל יותר חזק מאשר קיר בלוקים. כשהייתי במילואים המשפחה שלי ידעה שהיא מוגנת מפני טילים ורסיסים כי הבית מאוד בטיחותי. הם לא עזבו את הבית".

מבנה בטון מזוין ביישוב צוקים בערבה / צילום: באדיבות אקו ביל

כמי שעובד בענף הבנייה, אתה רואה התעניינות גדולה יותר היום בבנייה מבטון וחיזוק ההגנה של הבית?
"התחלות הבנייה שקיימות היום הן ברובן עבודות שהתחילו לפני 7 באוקטובר, אבל ברור שיש היום יותר התעניינות. אין לי ספק שמי מתחיל את הבנייה היום חושב על זה, אחרת זה גול עצמי כי אתה נשאר ב־6 באוקטובר".

גם הקבלן מאיר כהן, הבעלים של חברת הבנייה "M.C לקשרי פיתוח, בנייה ויזמות" העוסקת בבניית מבני ציבור, בתים פרטיים ובנייה רוויה, מספר כי ההתעניינות במוצרים שמספקים הגנה מפני סכנות ביטחונית גברה מאז 7 באוקטובר. "בשנים האחרונות בניתי כמעט 400 יחידות בשיטה של נדורה שבה קירות הבית מקבלים את חוזק הבטון. אבל עד היום זה לא היה השיקול המרכזי שבגללו אנשים בנו בתים בשיטה הזאת.

"עד לפני שנה אנשים לא נתנו חשיבות בכלל לחוזק. הם הסכימו להשקיע יותר כסף בבידוד מבחינת טמפרטורה ורעש. אבל היום אנשים שמתעניינים שמים בצד את הנושא ומסתכלים בעיקר על החוזק והבטיחות".

כהן נמצא בעיצומם של פרויקטים לבניית 170 יחידות דיור בבניינים של שש קומות ביישוב נווה דניאל ועוד 40 בתים פרטיים ביישוב איבי הנחל בגוש עציון באותה השיטה. "אני רואה הרבה אנשים פרטיים מהמרכז שמתחילים להתעניין בבנייה הזאת, במקום לבנות עם איטונג או בלוקים. הם חוששים שהבית יתפרק מפגיעת טיל. אולי זה קצת יותר יקר, אבל כל הבית הוא כמו ממ"ד".

עוד כתבות

בנק ישראל / צילום: אורית דיל

בנק ישראל פחות אופטימי מלפני 3 חודשים. מה השתנה?

בנק ישראל הותיר את הריבית על כנה וחתך את תחזיות הריבית להמשך השנה ● במקביל, גם תחזיות האינפלציה והצמיחה עודכנו לרעה ● מה עומד מאחורי השינוי בתחזיות של הבנק המרכזי?

הבחירות בצרפת מציפות את הרשתות בפייקים

הסיבוב השני בבחירות בצרפת מתוח מאוד, והפייקים לא עוזרים להרגיע את השטח ● המשרוקית של גלובס

ההפגנה סמוך לקריה, הערב / צילום: איציק בן לוי

"עסקה עכשיו": צעדות מחאה, הפגנות וחסימות כבישים

חסימות כבישים, הפגנות בצמתים ברחבי הארץ ומול בתי השרים בקריאה לבחירות ולעסקת חטופים ● המונים מפגינים בשער בגין בקריאה לעסקת לשחרור החטופים ● עינב צנגאוקר, אמו של מתן צנגאוקר שבשבי חמאס: "אני רוצה את מתן בבית וגורלו תלוי בגורל נתניהו, המפתחות לכלוב החטופים בידי נתניהו"

אלי גרונר / צילום: אוהד צויגנברג ידיעות אחרונות

אחרי חמש שנים בקרן של משפחת קוך: אלי גרונר עזב את תפקידו

גרונר, מנכ"ל משרד ראש הממשלה לשעבר, שימש בחמש השנים האחרונות כמנכ"ל זרוע החדשנות של קבוצת קוך, KDT, והיה שותף להשקעות של מאות מיליוני דולרים בחברות הייטק ישראליות

שכונת אילת השחר, בני ברק / צילום: חיים כהן שור

דירה אחת ממחיר למשתכן, השנייה בשוק החופשי. מה פער המחיר?

דירת 3 חדרים בשכונת אילת השחר בבני ברק, במסגרת מחיר למשתכן, נמכרה ב־1.16 מיליון שקל, לעומת דירה בשוק החופשי שנמכרה ב־2.27 מיליון שקל ● ניתוח העסקאות באזור בחודשים אפריל-יוני מעלה כי ההפרש בין דירות השוק החופשי לדירות מחיר למשתכן מגלם פער של 1-1.4 מיליון שקל

טריגר פאוץ'. קיצור זמנים שיכול לחסוך חיים / צילום: ACS

הפיתוח הישראלי שמאפשר ללוחמים לשלוף רימונים מהר יותר

בחברת ACS פיתחו פאוץ' עשוי מפולימר קשיח שלדבריהם מגן חיצונית על רימון ובטוח יותר בנשיאה ● אחרי פיילוט מוצלח ושימוש ביחידות עלית בעולם, בצה"ל הוחלט לרכוש כ–50 אלף פריטים ● ישראל מתגייסת

נשיא צרפת עמנואל מקרון, מוקדם יותר היום / צילום: Reuters, Christian Hartmann

תוצאות האמת בצרפת: השמאל ניצח בבחירות, אך אין רוב לאף מפלגה

למרות הניצחון המפתיע בסיבוב השני של הבחירות, נגד המדגמים והתחזיות, לאף גוש לא צפוי רוב בפרלמנט, וצרפת נכנסת לטריטוריה לא-מוכרת מבחינה פוליטית

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

הגירעון התקציבי ממשיך לגדול: טיפס ל-7.6% ביוני

נכון לחודש יוני, הגירעון המצטבר ב-12 החודשים האחרונים הסתכם בכ-146 מיליארד שקל וגדל בכ-0.4% נקודות אחוז מהתוצר, ביחס לגירעון בסוף מאי ● הוצאות הממשלה זינקו לעומת התקופה המקבילה אשתקד, גם בנטרול הוצאות המלחמה

שר התקשורת, שלמה קרעי / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

לא עוצר את הרפורמה: משרד התקשורת גייס משרד יח"צ ל"קידום מדיניות השר"

במשרד יצאו במכרז לגיוס יועץ תקשורת ייעודי לרפורמה בשוק התקשורת (תזכיר חוק השידורים) למשך שנה עם אופציה לשנה נוספת ● בראש המשרד שזכה, טלמון ובן שמעון תקשורת - אשר נתן את ההצעה הכספית הנמוכה ביותר - עומד דובר איחוד מפלגות הימין לשעבר

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

גורמים ישראלים: התקדמות משמעותית בשיחות בקהיר

הנייה מאיים: המשך פעילות צה"ל בעזה תוביל לקריסת השיחות • 9 רקטות במטח לעמק החולה • גורמים ישראלים: התקדמות משמעותית בשיחות בקהיר • גלנט למשפחות חטופים: "עושים הכול כדי לממש את ההזדמנות שנוצרה" • לוחם נפצע קשה בצפון הרצועה • עדכונים בולטים

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

האולטימטום, המרוויחות והסיכוי לקאמבק: מאחורי הפרידה של שופרסל ו"חבר"

מועדון הצרכנות "חבר" הודיע כי החל מנובמבר ייפסק שיתוף-הפעולה עם רשת הקמעונאות הגדולה שהעניקה הנחות משמעותיות ללקוחותיו ● הסיבה: דרישת שופרסל לצמצם דרמטית את היקף ההטבות ● לאן יעברו לקוחות המועדון שמשלמים, עפ"י הערכות, כמיליארד שקל בשנה?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

לא רק ישראל: הדוח שחושף את חולשתן של הכלכלות הגדולות

דוח חדש של S&P חושף שאף לא אחת ממדינות ה-G7 צפויה לרדת בשנים הקרובות לרמות החוב-תוצר שקדמו למגיפת הקורונה ● לכמה מדינות עדיין יש דירוג אשראי מושלם, מי התאוששו ממשברים פיננסיים ושוב צומחות, ואיך חוסר היציבות בישראל עלול לדרדר את מצבה

אף אחד לא ניצח בבחירות בצרפת, ואלו חדשות רעות למדינה, לאירופה ולישראל

קמפיין ה"גוועאלד" נגד הימין הפופוליסטי עבד מעל המצופה, אבל הפרלמנט החדש שנבחר בצרפת מפוצל מתמיד ● הבעיה הגדולה: המדינה שקועה בחובות, וקיפאון כלכלי ושינוי מדיניות יפעלו לרעתה ● עבור ישראל, ההישג של מפלגת השמאל הרדיקלי LFI הוא חדשות רעות

מאחורי כל קריסה של בנק תמיד ניתן למצוא נבל שאותו אפשר להאשים / צילום: Richard Drew, Ap

עוד לא נולד מנהל הקרנות שיכול לנצח את השוק של היום. אלו הסיבות המרכזיות

השוק האמריקאי נראה כסביבה אידיאלית ל"בחירת מניות", אבל בוחרי המניות המקצועיים - מנהלי קרנות ותיקי השקעה, מתקשים להכות את השוק ● במחצית הראשונה של 2024, הצליחו רק 18.2% מקרנות הנאמנות וקרנות סל אקטיביות להשיג ביצועים טובים יותר משל מדד S&P 500

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בתל אביב; נקסט ויז'ן צללה בכ-6%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.8% ● בעלי המניות של נייס דחו את מענק הפרישה של המנכ"ל הפורש ● בנק ישראל השאיר את הריבית על כנה וצופה הפחתת ריבית אחת בשנה הקרובה ● במיטב ממליצים להקטין חשיפה למניות בארה"ב לטובת שווקי אסיה ● בארה"ב עונת הדוחות נפתחת, בחמישי יפורסם שם מדד המחירים לצרכן

אילוסטרציה: Shutterstock

אחד מהסטרימרים הטובים בשוק שייך לחברה המפתיעה הזאת

הסטרימרים מביאים כוח נוסף לטלוויזיה, ולעתים ממשק המשתמש שלהם עדיף משמעותית מזה שהיא מציעה באופן מובנה ● בדקנו את הביצועים של 4 מכשירים בשוק מבית היוצר של אפל, אנבידיה, גוגל ושיאומי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

שלושה אנליסטים מובילים בוול סטריט ממליצים על שלוש מניות

פלטפורמת הדירוג TipRanks בחרה שלושה אנליסטים שבחרו שלוש מניות ● מיקרון תשכיל לנצל את ההזדמנויות בשוק הבינה המלאכותית ● הדגש שאמזון שמה כדי לשפר את המהירות ואת המבחר יבוא לידי ביטוי ● הירידה האחרונה במניית טוויליו היא הזדמנות קנייה

יוליה שמאלוב-ברקוביץ' / צילום: שלומי יוסף

השאלות שמונחות לפתחו של בג"ץ בעקבות עתירת עובדי חדשות 13

מינויה של מנכ"לית חדשות 13 יוליה שמאלוב־ברקוביץ' הוביל למאבק משפטי, המציף שאלות כמו מהי חברת חדשות, מה המנדט של בעל השליטה בחברה הזכיינית, מה המנדט של הרשות השנייה ומה תפקידה ● בג"ץ יצטרך להכריע בין הצדדים, ונראה כי גם הפעם הוא יתמקד במישור הפרוצדורלי

שטח חקלאי בגדרה. תוכנית המתאר מ־2019 מרחיבה את השטח הבנוי של היישוב / צילום: תמר מצפי

שוק של 1.5 מיליארד שקל: הזינוק בתחום הנדל"ני הזה, והסכנות

כ־3,100 עסקאות מתבצעות בממוצע בכל שנה על קרקעות חקלאיות, בעלות ממוצעת של 1.5 מיליארד שקל ● אלא שלמרות הביקוש הגדול לדירות - חלק גדול מהקרקעות רחוקות מהפשרה, ופוטנציאל הרווח שהמשקיעים מקווים להשיג לא קרוב למימוש

המפכ''ל קובי שבתאי, רפ''ק מאיר סוויסה והשר איתמר בן גביר / צילומים: מארק ישראל סלם - ''ג'רוזלם פוסט'', רשתות חברתיות; עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עורכי דין לבג"ץ: לבטל את קידום הקצין החשוד באלימות קשה נגד מפגינים

שורת עורכי דין מהפירמות הגדולות עתרו לבג"ץ נגד ההחלטה למנות את רב-פקד מאיר סויסה למפקד תחנת המשטרה דרום ת"א, וזאת על רקע תלונות במח"ש על אלימות משטרתית נגד מפגינים ● לטענת העותרים, המינוי מונע משיקולים פסולים, בלתי סביר באופן קיצוני ונגוע באפליה