גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפסיקה שעשויה לשנות את עולם התרופות

ביהמ"ש העליון בארה"ב פסק בניגוד ל"הלכת שברון", תקדים בן כ-40 שנה שאומר כי במקרים של אי-בהירות לגבי החוק, הפרשנות של הרשויות הממשלתיות המקצועיות, כל עוד היא סבירה וחוקית, גוברת על זו של בית המשפט ● וגם: חברת KHealth הודיעה על גיוס של 50 מיליון דולר ● השבוע בביומד

תעשיית התרופות בעיקרון מרוצה מההחלטה, שיכולה לתת לה הגנה / צילום: Shutterstock
תעשיית התרופות בעיקרון מרוצה מההחלטה, שיכולה לתת לה הגנה / צילום: Shutterstock

"הלכת שברון" בארה"ב בוטלה - מה המשמעות לעולם התרופות?

בשבוע שעבר, פסיקה של בית המשפט העליון האמריקאי הרעידה את מערכת המשפט במדינה. בית המשפט העליון פסק בניגוד ל"הלכת שברון", תקדים בן כ-40 שנה שאומר כי במקרים של אי-בהירות לגבי החוק, הפרשנות של הרשויות הממשלתיות המקצועיות, כל עוד היא סבירה וחוקית, גוברת על זו של בית המשפט.

חזית המדע | הפסיכולוג שחקר כמה חוויות טובות צריך כדי למחוק זיכרון שלילי אחד 
פחות שומן, יותר פחמימות: כך המלחמה משפיעה על הישראלים

עולם התרופות אינו הנושא של המשפט הנוכחי, בו מככב עסק משפחתי של דייגי הרינג, וגם לא של המשפט המקורי בו התובעת הייתה חברת האנרגיה שברון, אך תחום התרופות צפוי להיות מושפע מהפסיקה מאוד, שכן בתי המשפט יוכלו לקבל החלטות המנוגדות לפרשנות החוק על-ידי ה-FDA, מינהל המזון והתרופות האמריקאי, ושל ה-CMS, המרכז למדיקר ומדיקייד, האחראית על הביטוח הממשלתי של בני 65 ומעלה ושל אנשים בעלי הכנסה נמוכה.

בעבר "הלכת שברון" זכתה לתמיכה משני צידי המפה הפוליטית בארה"ב, אך הגישה הרפובליקנית לחוק השתנתה. אולי יש לכך קשר לעובדה שבית המשפט העליון הוא היום בשליטה שמרנית, והפסיקה החדשה נותנת לבית משפט זה כוח רב יותר. יש כאן הלימה גם עם האידאולוגיה הרפובליקנית, שכן בית המשפט יכול לפסוק לטובת חברות מסחריות גם נגד החלטתם של "בירוקרטים" ממשלתיים, כפי שהגדירו זאת נציגי המפלגה עם קבלת ההחלטה. הפסיקה למעשה מקטינה את כוחה של הממשלה (דרך הרשויות המקצועיות שלה) מול העסקים הפרטיים.

הגישה הנגדית, כיום הגישה הדמוקרטית, אומרת כי בתי המשפט לא תמיד יכולים להכריע בנושאים הדורשים מומחיות מקצועית רבה כל-כך. למשל בתחום התרופות, בתי המשפט יכולים לפסוק נגד ה-FDA בבואו להכריע כיצד לפקח על עריכה גנטית, תרפיה תאית או בינה מלאכותית, למרות המומחיות הרבה הדרושה להבין את התחומים האלה.

לאחר הפסיקה העלו גורמים מתעשיית התרופות את השאלות - האם בתי המשפט באמת מבינים את ההבדל בין תרופה לתוסף תזונה? מהי ההגדרה של מכשור רפואי? איך יודעים איזה אישור נכון בבדיקת מעבדה?

תעשיית התרופות בעיקרון מרוצה מההחלטה, שיכולה לתת לה הגנה מפני שרירות-לב של ה-FDA וה-CMS, אם כי מאידך היא יכולה לתת הגנה דומה גם למתחרים שרלטנים. הפסיקה עלולה להוביל לשורה של תביעות נגד ה-FDA וה-CMS בשנים הקרובות, וישנו חשש כי משאבי הרשות יופנו יותר לכיוון המשפטי, על חשבון המדענים.

אין מדובר בפגיעה אנושה בכוחן של הרשויות המקצועיות. ה-FDA עדיין יגדיר כיצד לאשר מוצרים רפואיים חדשים, והוא יוכל להוריד מוצרים מהשוק. ה-CMS עדיין קובע אילו מוצרים יקבלו שיפוי. אך במקרה של תביעה ורק במקרה שהחוק לא חד-משמעי, ייתכן כי כוחם יוגבל.

שוב כמעט חד-קרן: KHealth מביאה את בשורת קופת-החולים לארה"ב

חברת KHealth, שפועלת להביא את בשורת קופת-החולים הישראלית לארה"ב, אך בגרסה מחוזקת AI, הודיעה בשבוע שעבר על גיוס של 50 מיליון דולר. שווי החברה בגיוס הוא 900 מיליון דולר, כך על-פי דיווח של בלומברג. ב-2021 גייסה החברה 132 מיליון דולר לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר ב-2021, אך זו הייתה שנת שיא ההייפ בתחום הבריאות הדיגיטלית. בשנים שחלפו גייסה שוב לפי שווי נמוך יותר, וכעת חוזרת כמעט להגדרת חד-קרן. עד היום גייסה החברה סכום כולל של 380 מיליון דולר.

את הסבב הובילה קבוצת Claure Group של מרסלו קלור, המוכר כמנכ"ל לשעבר של החברות ספרינט וסופטבנק וכסגן יו"ר Shein. משקיע נוסף בסבב הוא פבלו לגורטה, מייסד ומנכ"ל רויאלטי פארמה, חברה הרוכשת זרמי מזומנים עתידיים הצפויים לחברות תרופות, ונסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 15 מיליארד דולר.

בסבב השתתפו גם משקיעים קיימים, כמו Mangrove Capital Partners, Valor Equity Partners, ו-Atreides Management. גם רשת הביטוח והמרפאות המשולבת קייזר פרמננטה, החברה האמריקאית הדומה ביותר במודל שלה ל-K-Health למעט רכיב הבינה המלאכותית, משקיעה בחברה, וכך גם חברת הביטוח Elevance Health ובית החולים מיו קליניק.

KHealth הוקמה ב-2016 על-ידי אלון בלוך, לשעבר בין היתר שותף ב-JVP, רן שאול, ישראל רוט ואדם סינגולדה מטאבולה. לאחר שאימנה את מערכותיה בשיתוף-פעולה עם קופת-חולים מכבי, היא הושקה בארה"ב ב-2018.

הייחוד הטכנולוגי של KHealth הוא בבינה המלאכותית שלה. המטופל מתחיל את המפגש הרפואי מול צ'אט בוט שעוזר למפות את מצבו הרפואי, ולחבר אותו עם רופא או אחות רק אם הבוט לא יכול לפתור את הבעיה שלו. בנוסף, K-Health מהווה גם מערכת תומכת החלטה לרופאים. מחקר הראה כי הדיוק של המערכת שלה טוב כמו זה של רופאים.

החידוש האמיתי מבחינת האמריקאים הוא שהחברה סוגרת את הלופ, כלומר היא מבצעת גם את האבחון, גם את הטיפול כל עוד הוא ניתן אונליין, וגם מעניקה את הביטוח הרפואי, כמו קופת-חולים ולא כמו מבטח ורופא אמריקאי, שהם בדרך-כלל שתי ישויות שונות. לכן כדאי לחברה לבצע רפואה מונעת ולהשקיע ברפואה ראשונית (משפחה וילדים) ובניהול מחלות כרוניות ונפשיות, גם זאת בתמיכת הבינה המלאכותית שלה.

היום KHealth מציעה גם שירותי ניהול משקל, אשר מגיעים בדיוק בזמן לפריחת הקטגוריה החדשה של תרופות ההרזיה, שדורשות ניהול מחלה אבל מעט מגע פיזי עם המטופל.

החברה מתגאה בכך שהמטופלים שלה מופנים בדרך-כלל לרופאים שמכירים אותם (לעומת מערכות טלה-רפואה אחרות שבהן בוחרים כל רופא זמין), ובזכות הקשר שלה עם בתי חולים פיזיים, היא מצליחה לסגור את מעגל הטיפול.

לפני כשנה חתמה K-Health על הסכם שיתוף-פעולה עם בית החולים סיידרס סיני בארה"ב, בנוסף לשיתופי-פעולה שיש לה עם מספר בתי חולים מובילים בארה"ב וגם עם קופות-חולים בישראל. במסגרת שיתוף-הפעולה עם סיידרס סיני, היא מספקת ללקוחות בית החולים שירותי ייעוץ אונליין הזמינים מסביב לשעון, עבור עניינים דחופים או שאינם דורשים ביקור פיזי, כדי לקצר תורים. לדברי החברה, בשנה הזו בית החולים הגדיל את קיבולת הטיפול שהוא יכול להציע ב-15%.

ההתרחבות של KHealth מתחרשת במקביל לסגירה מרכזים רפואיים ברשתות הפארם וולגרין ו-וולמרט, טריז בגלגלי החלום להפוך את בתי המרקחת למרכזים רפואיים שייקחו על עצמם חלק מהעומס של בתי החולים.

בראיון לאתר Fierce Biotech עם הגיוס אמר רן שאול כי "עדיין איננו רווחיים, אבל נהיה שם בקרוב". עוד הוא אמר כי החברה רואה בעתידה הנפקה, אבל אין כרגע תוכנית קונקרטית בכיוון.

אוקון גייסה 10 מיליון דולר

חברת אוקון תרפויטיקה, המפתחת דור חדש של התקנים תוך-רחמיים, אשר חלקם משמשים גם כטיפולים רפואיים, הודיעה על גיוס של 10 מיליון דולר בהובלת קרן RH Capital, ובהשתתפות Features Capital, Astia Angels, Exetre Partners ומשקיעים פרטיים. החברה קיבלה במסגרת הסבב גם תמיכה מרשות החדשנות.

אוקון פיתחה את ההתקן התוך-רחמי המעוגל Ballerine, שלדברי החברה חוסך בכאב ובנזקים אפשריים בהחדרתו ובהוצאתו. עד היום השתמשו במוצר כ-150 אלף נשים, וכעת החברה פונה לשוק חדש, של טיפול בדימום כבד מהרחם.

לדברי מנכ"לית החברה, קרן לשם, "המטרה שלנו באוקון היא ליצור סטנדרט טיפול חדש למחלות של הרחם, שהן נפוצות יותר מסוכרת וממחלות לב". על-פי החברה, דימום כבד מאפיין כ-15% מהנשים בגיל הפוריות. "אנחנו מציעים מתן ממוקד של התרופה במינונים נמוכים, כך שתופעות הלוואי והסיכונים הם מינימליים", אומרת לשם.

היום מטופלים המקרים הקיצוניים של דימום כבד מהרחם בניתוחים או באמצעות תרופות בבליעה. הכוונה היא להוות חלופה לטיפולים הללו, וגם להגדיל את השוק עבור מי שעד כה לא אובחנה או העדיפה לחיות עם התופעה, על פני שתי האפשרויות האלה. המוצר של החברה ישלב גם מניעת הריון וגם מניעת דימומי יתר.

המוצר עבר ניסויים קליניים שלב IIB בהתוויה זו, והחברה נערכת לניסוי פיבוטלי בארה"ב. לאוקון יש מוצרים נוסף בצנרת, לטיפול באנדומטריוזיס ובשרירנים ברחם. גם במקרה הזה מדור בהתקן תוך-רחמי מפריש תרופות.

בית החולים רמב"ם יכשיר צוותים ממולדובה

בית החולים Timofei Mosneaga במולדובה בחר בבית החולים רמב"ם להכשיר צוותים רפואיים במולדובה. ההכשרה תיעשה באופן מקוון ובביקור של הצוותים המולדוביים בארץ.

בית החולים המולדובי הוא בית החולים הגדול במדינה, המהווה אתר עיקרי להכשרה קלינית של אוניברסיטת Nicolae Testemitanu המולדובית. ההסכם נחתם ביוזמת שגריר מולדובה בישראל, שקידם ביקור של משלחת רמב"ם במדינה בעידוד משרד הבריאות המולדובי.

בתשובה לשאלה כיצד יוכשרו הצוותים המולדוביים במערכת ישראלית מורעבת לשעות הוראה קלינית, בית החולים מסר כי ההכשרות יבוצעו רק בישראל ובזום, ולא ייסעו צוותים של רמב"ם למולדובה, וכי ההכשרה תתבצע אחרי ולא על חשבון שעות העבודה. העובדה שברמב"ם ישנם מאות עובדים דוברי רוסית ורומנית מאפשרת לקדם את תוכניות ההכשרה כמעט ללא מחסומי שפה.

"רמב"ם הוא בית חולים מוביל ברמה הישראלית והבינלאומית, ויש לנו את התשתית המתאימה ואת הצוותים המיומנים והמנוסים כדי לקדם פרויקטים בינלאומיים שכאלה", אומר פרופ' מיקי הלברטל, מנהל בית החולים. "שיתוף-פעולה שכזה מבליט את מעמדה של מדינת ישראל כמובילה בתחום הרפואה והבריאות, ומחזק קשרים חשובים עם מדינה ידידותית שצפויה להצטרף לאיחוד האירופי בעשור הקרוב".

"לנוכח האיכות והמיומנות המקצועית של בית החולים, עם מספר החולים הגדול והיקף הפעילות הנרחב ברמב"ם, הבנתי שיכולה להיות פה הזדמנות מצוינת שתועיל לשני הצדדים", מסביר השגריר המולדבי אלכסנדר רויטמן. 

נורה ליבס-שנייד, מנהלת אגף כלכלה ופיתוח עסקי ברמב"ם, מציינת כי מטרת שיתוף-הפעולה היא לסייע למולדבים להרחיב ולקדם את מערכת הבריאות שלהם, הן ברמה הלאומית והן ברמת בתי החולים.

עוד כתבות

אלי גליקמן, ראסל אלוואנגר ויואב שטרן / צילום: חן גלילי, כדיה לוי, יח''צ

לאחר שכמעט שילשה את ערכה: מניית הספנות מישראל שוב צנחה

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● צים נחלשה בשלושת ימי המסחר האחרונים ב-22% ● ננו דיימנשן הודיעה שברבעון השלישי הכנסותיה צמחו ב-21% לעומת הרבעון המקביל ב-2023 ● ובבנק ההשקעות אופנהיימר העלו את מחיר היעד למניית טאואר

מלון American Trade בפנמה סיטי. סוויטה מטורפת בפחות מ–300 דולר, בלי להזמין מראש / צילום: Shutterstock

איך לחזור להיות תרמילאים חסרי פחד הרבה אחרי גיל 20

כשהיידי מיטשל מצאה את עצמה עם יממה פנויה בבנגקוק, היא החליטה למלא אותה בצורה בלתי צפויה ● זה הפך את החופשה שלה למושלמת אבל בעיקר הזכיר לה את ההרפתקנית שהיא הייתה פעם ● היא זנחה את האקסל ואת הרשימות, ונלחמת בצורך לסמן וי ● המדריך לנסיעה לא מתוכננת

מיקי לוי, יש עתיד / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

בין יוזמה לתגובה: כך התעצבה תפיסת הביטחון של מדינת ישראל

התנהלות המלחמה מעלה שאלות לגבי האופן בו ישראל מסתדרת בשכונה ● חזרנו להיסטוריה ובדקנו כיצד התגבשה האסטרטגיה הביטחונית של ישראל ● מ"קיר הברזל" של ז'בוטינסקי, דרך התאמת הגישה מלוחמה במדינות ללוחמה בארגוני טרור ועד להשפעות 7 באוקטובר

האם בנק ישראל יעלה את הריבית? / צילום: Shutterstock

החלטת הריבית ביום רביעי. האם בנק ישראל יחזור למתווה של העלאות?

לאור ציון יום השנה לטבח ה-7 באוקטובר, החלטת הריבית נדחתה מיום שני ליום רביעי הקרוב בשעה 16:00 ● בשווקים יש הערכות כי ייתכן שנראה העלאת ריבית, בעיקר בשל עליות המחירים ברכיבי השירותים במדד המחירים לצרכן

יואב תורג'מן, מנכ''ל רפאל / צילום: סיון פרג'

הוא התחיל כחובל בחיל הים, בקרוב החברה שהוא מנהל תשמיד טילים עם לייזר באוויר

"בליל המתקפה האיראנית התבוננתי במפעל החיים שלי - הניסוי הראשון של חץ 3, כיפת ברזל, טילי פיתון וקלע דוד", אומר יואב תורג'מן, מנכ"ל רפאל ● כיום כל אלה גם עוזרים לו להתמודד עם מתקפות חיזבאללה, שמגיעות עד המפעלים של החברה שלו בצפון ● שיחה קצרה עם יואב תורג'מן, מנכ"ל רפאל

שגית דותן / צילום: אורן דאי

שגית דותן נבחרה למנכ"לית מקס במקום רון פאינרו

דותן תחליף את רון פאינרו שכיהן כמנכ"ל מקס בשמונה השנים האחרונות ● בתפקידה האחרון, דותן כיהנה כמשנה למנכ"ל וכסמנכ"לית לקוחות פרטיים בחברה ● המינוי מותנה באישור המפקח על הבנקים בבנק ישראל, ומועד הכניסה לתפקיד ייקבע בהמשך

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

המשרדים של רגב וגלנט לא מתקשרים. לא למדנו כלום מה-7/10

כלי התקשורת הוצפו בתלונות של מילואימניקים שהוקפצו לבסיסים במהלך החג, אך התקשו להגיע בהעדר תחבורה ציבורית ומענה מספק מטעם הצבא ● במשרד התחבורה טוענים כי: "משרד התחבורה עומד לרשות משרד הביטחון על פי דרישותיו" ● במשרד הביטחון השיבו: "מצופה ממשרד התחבורה לסייע במסגרת אחריותו"

צילום: סיון פרג', אלביט, איל יצהר, Shutterstock / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

ההימור שעומד להשתלם והבנק שעשוי להפתיע: מנהלי השקעות בכירים ממליצים על מניה לשנה הנכנסת

ביקשנו ממנהלי השקעות בכירים לסמן את המניות שהפתיעו אותם לטובה השנה, ואת אלו שצפויות לככב בשנה הבאה ● על הכוונת: נדל"ן מניב, תעשיות ביטחוניות ותשתיות

פרופ' דפנה קולר / איור: גיל ג'יבלי

בגיל 17 היא השלימה תואר באוניברסיטה העברית. זה המיזם החדש והמסקרן שלה

פרופ' דפנה קולר נחשבה מטאור בסטנפורד וחלוצת AI, אבל שאלה אחת של פרופסור הסיטה אותה למסלול יישומי ¡ לפני יותר מעשור היא עשתה מהפכה בגישה ללימודים כשהקימה את קורסרה, ועכשיו היא עומדת בראש חברה שרוצה לשנות את עולם הפארמה ● המוחות היהודיים שבחזית ה-AI, פרויקט מיוחד

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מי היה היורש של נסראללה שישראל ניסתה לחסל

איזה מבין שלושת מגדלי עזריאלי בתל אביב הוא הגבוה ביותר, מה מייצרים משיח הקמליה הסינית, ומה היה השם הקודם של שדרות בן גוריון בתל אביב? ● הטריוויה השבועית

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה בירידות; מדד הבנקים ירד ב-1.6%, אלוני חץ זינקה בכ-10%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.2% ● השקל נחלש בכ-2.5% מול הדולר בשישי לאור התקיפה הישראלית בביירות בסופ"ש ולצד הציפייה לתגובה ישראלית על התקיפה האיראנית ● במקביל, הדולר התחזק בחדות בעקבות דוח תעסוקה חזק מהצפוי בארה"ב ● ביום רביעי צפויה להתקיים החלטת הריבית של בנק ישראל, ובהפניקס מעריכים כי הריבית צפויה להישאר ללא שינוי

מונקו / צילום: Shutterstock

בגודל של הסנטרל פארק: המדינה הקטנטנה שהפכה לשיאנית מחירי נדל"ן

שוכרים ממדינות שונות מוכנים להיפרד ממיליוני דולרים תמורת דירות יוקרה, הודות למדיניות המס הנוחה של הנסיכוּת והגישה לחיים הטובים ● מחירי השכירות מגיעים עד ל־280 אלף דולר בחודש עבור חלק מן הפנטהאוזים ב־One Monte Carlo, קומפלקס מגורים הממוקם במרחק של כמה דקות הליכה מהקזינו

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הם רכשו דירה בבאר שבע ב-745 אלף שק, ואז קיבלו פיצוי של עוד מחצית מהסכום

בני זוג רכשו דירה בבאר שבע, וזמן קצר לאחר מכן התגלו כשלים במבנה ● אדם קנה שישיית מים וחטיפים בחנות נוחות בתחנת דלק, והגיש תביעה על כך שחויב במחיר גבוה מזה שהיה נקוב על המוצר ● בית משפט השלום דחה תביעת דיירת נגד שכנתה המגדלת שלושה חתולים בדירה ברמת גן בטענה למטרד ● 3 פסקי דין בשבוע

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

"מעולם לא ביקשתי לעשות משהו שהוא רק עבור חרדים; שום קבוצת ייחוס לא נמצאת אצלי לפני טובת הממלכה"

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, סוגר עוד מעט שנתיים סוערות בתפקיד, ובראיון לגלובס הוא קובע שני יעדים מרכזיים לסוף השנה הקלנדרית: 60 אלף עובדים זרים בענף הבנייה, ועד 70 אלף יחידות דיור בשיווקים מוצלחים

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה ירוקה בוול סטריט אחרי דוח תעסוקה טוב מהצפי

שיעור האבטלה הפתיע לטובה - 4.1% ● הדולר מתחזק מול השקל - בין הסיבות: התקיפה הישראלית בביירות הבוקר לצד הציפייה לתגובה ישראלית על התקיפה האיראנית ● מחירי הנפט בעליות קלות, לאחר שבמהלך השבוע האחרון עלה ביותר מ-8% ● בסין לא התקיים מסחר בשל החג הלאומי

בניין פּאק בניו יורק סיטי, ארה''ב / צילום: Shutterstock

OpenAI פותחת משרדים חדשים בבניין היסטורי בניו יורק

חברת OpenAI תשכור מעל 8,000 מ"ר של משרדים בבניין פּאק (Puck) ההיסטורי, הממוקם ברובע מנהטן שבניו יורק סיטי ● העסקה באה על רקע מגמת עלייה בכמות עסקי ה-AI שתופסים שטחי משרדים בארה"ב, אשר מסייעת לייצוב התחום שנמצא במשבר

סובארו פורסטר 2024 / צילום: יח''צ

הדיל של סובארו: תביאו 200 אלף שקל, תקבלו סוס עבודה יפני

העדכון התקופתי שעבר הקרוס־אובר הוותיק של סובארו העניק לו מראה רענן, תא נוסעים מתוחכם ונוחות נסיעה משודרגת ● אך התמחור מציב אותו בפלח צפוף מול מתחרים ראויים

נשיא צרפת, עמנואל מקרון / צילום: ap, Stephanie Scarbroug

אמברגו נשק צרפתי על ישראל: מקרון הוא לא שארל דה גול

שבוע לאחר תחילת התמרון בלבנון, נשיא צרפת קורא להפסיק לספק נשק "שישמש למלחמה בעזה" ● מקרון מנסה מצד אחד לשמר את ההשפעה בלבנון, ומצד שני שואף להוביל למהלך משמעותי נגד ישראל ● אבל לא רק שהתרומה של צרפת ליבוא הביטחוני של ישראל אפסית, מקרון גם לא יצליח לרתום למהלך את המדינה המשמעותית ביותר

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

בצל המצור בשמיים: היעד המפתיע שדרכו טסים בחזרה לישראל

מאז מתקפת הטילים הבליסטיים מאיראן, הפעילות בנתב"ג כבר חזרה לסדרה, אך חברות התעופה הזרות ממשיכות להתנדנד ● גם חברות שהפגינו יציבות יחסית מהססות לחזור לארץ, בצל ההמלצה של רשויות התעופה האירופיות שלא לטוס לישראל עד סוף החודש ● עמאן הפכה ליעד מפתיע שדרכו חוזרים לישראל, אבל יש סכנות

תאים במוח הפגוע באלצהיימר. בצנרת הפיתוח יש 164 תרופות / צילום: Associated Press

החוקרת שהתעקשה, וצדקה: האם תימצא התרופה לאלצהיימר?

לאחר שנים של טלטלות, תקוות שווא וכישלונות - המרוץ לטיפול באלצהיימר חזר להיות הסיפור החם של התעשייה ● אישורן של שתי תרופות המאטות את התקדמות המחלה ופריצת דרך באבחון מעניקים זריקת עידוד לחולים וגם לחברות בענף ● האם נראה בקרוב פיתוחים יעילים נוספים או אפילו חיסון?