גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הנתונים שמגלים: כמה מרוויחים מתמחים במשרדי עורכי הדין הגדולים ומהם התנאים

חרף המלחמה והטלטלה הכלכלית, המאבק על המתמחים נמשך ● השכר הבסיסי אומנם זהה בכל משרדי עורכי הדין הגדולים, אך התנאים הנלווים משתנים וכוללים יום קצר אחד בשבוע, מענקי הישארות והתמדה וביטוח פרטי על חשבון החברה ● גלובס בדק והשווה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: תמר מצפי, Shutterstock
אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: תמר מצפי, Shutterstock

ראיונות הקבלה להתמחות במשפטים לשנה הקרובה אומנם הסתיימו, אך הם מאפשרים הצצה לתחרות השקטה שמתנהלת בימים אלה בין פירמות עורכי הדין הגדולות בארץ. אלה נאבקות על עתודות כוח־האדם העתידיות שלהן, או במילים אחרות - על המתמחים.

בלעדי | בצל המלחמה: מה קרה לשכר המתמחים במשפטים השנה? 
קיצור תקופת ההתמחות בעריכת דין לשנה אחת יימשך גם בשנת 2025 
הנתונים נחשפים: כמה מרוויחים עורכי הדין ואיזה תחום הכי משתלם
כך נחשף הסוד השמור של תעשיית רואי החשבון

עד לפני כמה שנים התנאים של המתמחים במשרדים הפרטיים היו באופן יחסי סטנדרטיים - אומנם טובים יותר מאלה של המגזר הציבורי, לפחות מבחינת המשכורת, אך לא מעבר לכך. מאבק בין המשרדים על הסטודנטים הטובים היה קיים גם אז, אולם הביטויים שלו בשטח היו עדינים יחסית, כמה מאות שקלים לכאן או לכאן.

מאז הכניסה של ההייטק למשחק, בשנים הטובות יותר של הענף, והציפייה של עורכי הדין לאיזון שפוי יותר בין העבודה לחיים הפרטיים שלהם, עלה המאבק מדרגה, והחל להתפרס על פני סדרה של קריטריונים. אלה כוללים מענקי הישארות למתמחים הנקלטים כעורכי דין והתחייבות לימי עבודה קצרים או ימי חופשה. ההתעקשות להשאיר את התחרות בין הפירמות באוויר מעניינת בעיקר על רקע המלחמה והטלטלה הכלכלית שפגשה גם את המשרדים הפרטיים.

חמשת המשרדים הגדולים בישראל כיום לפי מדד duns 100, מבחינת מספר עורכי הדין המועסקים בהם, הם גולדפרב גרוס זליגמן, מיתר, הרצוג פוקס נאמן, ארנון, תדמור לוי ופישר (FBC). השכר המוצע למתמחים שווה אצל כולם ועומד על 11,500 שקל ברוטו.

בכולם, בשנים נטולות מלחמה, ישנם נופשים משרדיים, אצל מרביתם גם בחו"ל, וכאשר נשארים בשעות המאוחרות של, הערב ממומנות ארוחת ערב ומונית. שיטות ההתמחות משתנות, מבחינת החניכה של המתמחים, אולם בכל המשרדים ישנם חונכים אחראיים וליווי.

מה הם מציעים מעבר לכך? בדקנו. יצוין כי בהרבה מקרים, עדיין, מתמחים עובדים שעות ארוכות מאוד ורחוקים מלנצל את סל ההטבות המוצע.

גולדפרב גרוס זליגמן
4 סופי שבוע ארוכים בשנה

המשרד מציע למתמחים הנקלטים במשרד מענק הישארות בסך של 20 אלף שקל. מעבר לכך, מתחייבת הפירמה לארבעה סופי שבוע ארוכים בשנה מעבר לימי החופש הקצובים בחוק, וכן מתירים יום אחד קצר בשבוע, בו יכולים המתמחים לצאת לביתם ב־15:30. דמי נסיעה כלולים בשכר, דמי ההבראה המשולמים הם כקבוע בחוק, וימי מחלה נצברים ומשולמים מיום העבודה הראשון. במשרד ציינו כי ישנם ימי גיבוש ו־happy hour משרדי. שיעור קליטת המתמחים הנקלטים במשרד, מסרו שם, עומד על 60%.

מיתר
85% נקלטים במשרד

במשרד מציעים למתמחים הנקלטים במקום מענק הישארות בסך של שתי משכורות - 23 אלף שקל. מעבר לכך, המשרד מממן ביטוח בריאות פרטי וקורס הכנה לבחינות הלשכה (בסך נטען של כ־4,200 שקל), מעניק מתנות לחגים פעמיים בשנה בסך של 750 שקל וכן מתנות יום הולדת. בנוסף המתמחים מקבלים מחשב נייד אישי וחניה במשרדים, ישנו חדר כושר שהמתמחים זכאים להשתמש בו, וכן ניתנת להם אפשרות להשתתף בשיעורי יוגה ופילאטיס מסובסדים. כמה הם מגיעים לזה? זה תלוי, כמו בכל המשרדים, בעומס.

במשרד מוגשים פירות וירקות במשך כל יום העבודה, ישנן מכונות גלידות ושתייה קלה, והנשארים מאוחר מקבלים ארוחת ערב. במשרד מתחייבים להרצאות העשרה שבועיות ולליווי בתחומי העיסוק המעניינים אותם. אחוזי ההישארות במשרד הם הגבוהים ביותר מבין המשרדים הגדולים. במחזור ההתמחות האחרון נקלטו במשרד 85% מן המתמחים, ומציינים שם כי הממוצע הרב־שנתי עומד על 75% ויותר.

הרצוג
פסיכולוג במימון המשרד

גם בהרצוג מציעים מענק הישארות בגובה של שתי משכורות וכן מתנות בחגים, בימי הולדת ובסיום ההתמחות. כן מוצע שם מימון מלא לקורס ההכנה לבחינות הלשכה, ובנוסף מוצעים קורסי אנגלית במימון המשרד. המשרד מציע סדנאות פיתוח מיומנויות, חונכויות וליווי אישי למתמחים וכן יום קצר אחד בשבוע. מתחילת המלחמה, ציינו שם, מוצע ליווי פסיכולוגי דיסקרטי בסבסוד המשרד. בדומה לכלל המשרדים, ישנן פעילויות גיבוש. שיעור המתמחים הנשארים במשרד, נמסר, עומד על 65%.

ארנון תדמור לוי
תקציב לפנאי ותרבות

המשרד מציע למתמחים מדי חודש תקציב של 300 שקל נוסף על המשכורת לניצול בתחומי הפנאי והתרבות, כלומר למסעדות, כושר או מופעי תרבות. בנוסף זכאים המתמחים לטלפון נייד מהמשרד, ומכל מקום לניוד של הטלפון לקו המשרדי ומימון של השיחות בהתאם. מתמחים שמועסקים בתל אביב זכאים לחניה במגדלי עזריאלי, ובדומה למשרדים אחרים, גם כאן ממומן קורס ההכנה והליווי לקראת בחינות הלשכה.

ישנן מתנות בחגים, בימי הולדת ובאירועים מיוחדים כמו חתונות או לידות, והמטבח, גם כאן, פתוח לכל וכולל מקררי גלידות, שתייה וברז בירה. פעם בחודש יש happy hour משרדי. מתמחים שנשארים במשרד מקבלים מענק הישארות ושימור, אולם במשרד סירבו להתחייב על גובהו. מבחינת הסיכוי להישאר במשרד לאחר ההתמחות - זה עומד על 50%. במשרד הסבירו את הנתון במיזוג שהותיר מספר גבוה במיוחד של מתמחים ביחס לצרכים המשרדיים. עתה, מעריכים, יגדל שיעור הנשארים.

פישר
מענק התמדה ולמצטיינים

המשרד מציע "מענק חזרה" למתמחים החוזרים כעורכי דין לאחר בחינות הלשכה בסך של 30 אלף שקל במשכורת הראשונה. בנוסף ישנו "מענק התמדה" לעורכי דין לאחר שלוש שנות עבודה בפירמה בסך 60 אלף שקל. זאת, מעבר למענקים ובונוסים נקודתיים הניתנים בגין עבודה מקצועית. בנובמבר הוענקו 3,000 שקל לכל המילואימניקים, לרבות מתמחים. מעבר לכך ישנם דמי נסיעה בסך 600 שקל וכן שי לחגים וליום ההולדת בסך 1,400 שקל.

מבחינת ימי חופשה, מעבר ל־12 הקבועים בחוק ניתנים עוד חמישה על חשבון המשרד. קורס ההכנה לבחינות הלשכה ממומן, וכן ניתן שובר wolt כשי בחודש של בחינות הלשכה. כן מוצעת מדי יום ארוחת בוקר, ובכל יום שני ארוחת סלט בהרכבה. מדי שבוע מתקיימים בפירמה שיעורי ספורט, והמשרד מעודד השתתפות בנבחרות הכדורגל, הכדורסל והפינג־פונג של הפירמה. בנוסף, המתמחים זכאים להשתתף בהרצאות בתחומי העיסוק שלהם ובנושאים משיקים. שיעור ההישארות עומד על 65%.

עוד כתבות

פרופ' יהודה פרל. חלוץ ה-AI / איור: איור: אופיר בגון

הפרופסור בן ה-88 לא תיאר לעצמו שתחום המחקר שלו זה עשרות שנים יהפוך להיות כל כך מסוכן

פרופ' יהודה פרל הניח את היסודות לבינה המלאכותית הרבה לפני שהעולם דמיין שהיא תשנה את פניו ● היום המדען עטור הפרסים מ־UCLA מפחד מאיך שייראה העתיד שלנו: "כשאני ממשיך לעבוד על זה אני חוטא לנכדיי" ● בגיל 88 הוא מספר על הילדות בבני ברק ועל בנו העיתונאי שנחטף ונרצח בפקיסטן ● ראיון מיוחד

היועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

היועמ"שית נגד הממשלה: "ההחלטה שקיבלתם הופכת את השירות הציבורי לפוליטי"

גלי בהרב-מיארה הבהירה לבג"ץ - החלטת הממשלה ששינתה את דרך מינוי נציב שירות המדינה אינה חוקית ● היא הבהירה: "יווצר מצב חדש לפיו ראש הממשלה יוכל לבחור בעצמו אדם שהוא חפץ במינוי לתפקיד"

צבי סטפק, בעלי מיטב / צילום: איל יצהר

אחרי הירידות: האם זה הזמן לקנות את האג"ח של ממשלת ישראל

בשנים האחרונות ההשקעה בחוב הממשלתי של ישראל מניבה תשואות מאכזבות ● כמובן שלהעלאות הריבית בארץ ובעולם יש קשר לכך, אבל הגורמים המרכזיים נעוצים בהתנהלות הממשלה ובעיקר האוצר ● מה הסיכוי שהמגמה תשתנה בקרוב, ומה המשמעויות למשקיעים?

ארז מגדלי, מנהל חטיבת ההשקעות במגדל ביטוח ופיננסים / צילום: ניקולה וסטהפל

טרנד ההשקעות הלוהט והטיפים של מנהל ההשקעות הבכיר: "הפנסיה שלכם יכולה להיחתך בחצי"

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● ארז מגדלי, מנהל ההשקעות הראשי במגדל, מספר בפודקאסט הצוללת של גלובס איך מנהלים חסכונות של 2.5 מיליון ישראלים ותיק של 360 מיליארד שקל: "מכינים את התיק לתרחישי קיצון" ● הוא מסביר למה לא לכולם כדאי להמר על S&P 500: "המשמעות היא להשקיע רק בארה"ב, בדולר ובמניות"; ונותן הצצה לתיק נדל"ן של 18 מיליארד שקל: "אנחנו חברת הנדל"ן הרביעית בארץ"

הפקולטה לניהול. כך הצבת יעדים ובחינת ביצועים מניעות חברות לצמיחה / צילום: Shutterstock

ה"אובססיה ללקוחות" של ג'ף בזוס הייתה גורם מכריע בדרך הפנומנלית של אמזון

מדדי ביצועים אינם מוגבלים לתחומי הפיננסים, האיכות או התפעול, והם דרושים בכל דיסציפלינה בארגון ● הם מספקים אמצעים להגדיר יעדים ברורים, לקבל החלטות מונעות נתונים ולהשתפר ללא הרף ● מחקרים מצביעים על חשיבותם של מדדים ויעדים ותרומתם להגברת המוטיבציה, המחוברות וביצועי העובדים

צילום: Shutterstock, Jens Meyer, Patrick Semansky - AP

הגרמנים צועדים קדימה, אל 1932, והשבדים דורשים לכבות את המסך

גרמנים פונים הרחק ימינה, בבחירות חופשיות, בראשונה מאז 1932 ● סין ורוסיה חותרות תחת הדמוקרטיה האמריקאית ● טילים נופלים על אוקראינה חסרת האונים ● ביידן, האריס וטראמפ מסכימים לעצור סחר חופשי, ושבדיה אומרת לילדיה: כבו את המסך ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

הפתרון של יפן לבעיית הילודה / צילום: Shutterstock

הפתרון של יפן לבעיית הילודה: תוכנית שידוכים בתנאים מחמירים

רשויות מקומיות ביפן הוסיפו לרשימת השירותים שלהן תחום מפתיע - שידוכים ● רווקים מקבלים סיוע במציאת התאמה וגם ליווי צמוד לדייט ● בטוקיו אף תושק בקרוב אפליקציית היכרויות שתדרוש מהמשתמשים התחייבות לחתונה ● מטרת-העל: לעודד ילודה במדינה שסובלת ממשבר אוכלוסין

אזור יוּמה שבאריזונה. גיבור הספר עובר שם עם כנופייה ידועה לשמצה / צילום: Shutterstock

היופי האכזרי של "קו־אורך דם או אדום של ערב במערב" של קורמק מקארתי

המערבון הראשון של הסופר האמריקאי זוכה הפוליצר, מלא בתיאורים גרפיים של אכזריות קשה לעיכול ●"קו־אורך דם או אדום של ערב במערב" מגולל את מסעו של צעיר שמצטרף לכנופייה רצחנית שהורגת חפים מפשע ● הרומן שופך אור על שאלות פילוסופיות גדולות כמו גורל, חופש בחירה ואלימות

אביעד אריאל מקרן ורטקס / צילום: עומר הכהן

הקרן שלו תקבל מאות מיליוני דולרים מהאקזיט החדש. זה הסיפור שלו

חברת Own הישראלית הפכה לאחד האקזיטים הגדולים של ההייטק הישראלי בשנה האחרונה ● אביעד אריאל, אחד המשקיעים הראשונים בחברה מספר לגלובס את הסיפור מאחורי האקזיט הגדול

צילומים: Carolyn Kaster, Julia Nikhinson-AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המיעוטים הולכים עם הדמוקרטים, המבוגרים התמעטו ואולי פנסילבניה תקבע: בחירות 2024 מעבירות הילוך

שיטת הבחירות מעצבנת את האמריקאים כבר שנים ונעשו מאות ניסיונות לשנותה, אבל נותרה על כנה - והמועמדים חייבים לנצל אותה לטובתם ● האתגרים: להשיג את המדינות המתנדנדות, לקרוא נכון את הסקרים ולפצח את הקול הנשי ● גלובס עושה סדר בבחירות בארה"ב חלק ראשון

תמונות משפחתיות / אילוסטרציה: Shutterstock

החוקרת שמציגה: שלוש דרכים שיעזרו לכם לשפר את הזיכרון שלכם

ד"ר טליה שדה מאוניברסיטת בן גוריון חוקרת איך אנחנו לומדים מזיכרונותיהם של אחרים ● בראיון לגלובס היא מסבירה מדוע תאומים נוטים לערבב זיכרונות, מה הקשר בין סטרס לשכחה והסיבה שאנשים כריזמטיים יכולים לשקר לנו בקלות

אולם תצוגה של BYD בחיפה / צילום: יח''צ

יותר מאחת מכל חמש: השוק הישראלי מוביל בעולם בשיעור החדירה של מכוניות מתוצרת סין

22% מכלי הרכב הנמכרים בארץ הם מתוצרת סין ● יבואנית הרכב "אוטו-חן" תתחיל לייבא השנה את רכבי המותג MAXUS של קבוצת SAIC הסינית ● לגלובס נודע כי בתחילת השבוע הבא צפויה להגיע לנמל המפרץ אוניה ראשונה עם כ-4,500 מכוניות מאירופה ● השבוע בענף הרכב

לרנקה / צילום: Shutterstock

הבטיחו לו דירה נוצצת בקפריסין ב-150 אלף דולר, ואז הכל הסתבך

מחירים אטרקטיביים, מדיניות מס מקלה, הקרבה לארץ וכמובן המלחמה הביאו יותר ויותר ישראלים לנהור לקפריסין בעקבות רכישת הנדל"ן שתשנה להם את החיים ● אלא שלצד סיפורי ההצלחה, מתחת לפני השטח אפשר למצוא פרויקטים שנתקעו, דירות שלא ראויות למגורים ובעיקר כאלה שכבר איבדו לא מעט כסף: "נמצאים מול שוקת שבורה"

סטודנטים מאוניברסיטת העיר ניו יורק, בהפגנה  פרו־פלסטינית  בסוף אוגוסט / צילום: Reuters, Jonathan Fernandes

האלימות מרימה ראש בקמפוסים. על הכוונת: פרופסורים פרו-ישראליים

שנת הלימודים באוניברסיטאות בארה"ב רק נפתחה, וכבר מצטברות עדויות על התעמרות אישית ועל תוכניות של ארגונים פרו־פלסטיניים לציין את 7.10 בחגיגות בקמפוסים ● מרצים וסטודנטים ישראלים ויהודים נערכים לתגובה

מפגינים באוניברסיטת קולומביה, בשבוע שעבר. הקמפוס הופך לחממה טוטליטרית / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

כשהאוניברסיטה מפסיקה לעודד את הספק

בהתחדש מלחמת הקמפוסים באמריקה החזית העממית לשחרור פלסטין מתחילה את שחרור מישיגן, בדרך אל מהפכה עולמית

מטעמים בבית הקפה Danul / צילום: באדיבות Danul

הוא הוכתר כאחד מאתרי התיירות הטובים בעולם, ויש סיכוי טוב שלא ביקרתם בו

פאי לימון ופיסטוק שנראה כמו תכשיט, כיסוני גבינה ממחלבה מקומית, סיור בין אגדות מהרי הקווקז ותערוכה נשית חוצת תרבויות ● ביקור בכפר כמא ● חגית אברון תופרת יום 

שכונת אור ים, אור עקיבא / צילום: שלומי יוסף

מחירי הקנייה בשתי השכונות דומים, אבל מחירי השכירות באחת מהן גבוהים יותר

כל אחת משתי השכונות החדשות בשרון הצפוני נבנתה סביב פארק, אך התחבורה בעייתית והעדפות התושבים מגלות: הקונים מעדיפים את אור עקיבא, אך דמי השכירות גבוהים יותר בחדרה

אוניברסיטת תל־אביב / צילום: Shutterstock

נציג ישראלי יחיד: דירוג בתי הספר למנהל עסקים הטובים בעולם

במקום הראשון ברשימה הכללית נמצאת אוניברסיטת סטנפורד ● בית הספר למנהל עסקים של אוניברסיטת תל אביב, הוא הנציג הישראלי ברשימה ונמצא במקום 70 מתוך מאה

גשר בגין, הערב / צילום: דנה רעני

קוראים לעסקה: המונים מפגינים בתל אביב

משפחות החטופים צעדו בת"א בקריאה לעסקה ● רמטכ"ל צבא מצרים הגיע לביקור בגבול עזה "כדי לבדוק את נוהלי הביטחון" • צה"ל מאשר: 7 מחבלים חוסלו בשומרון, בהם בנו של המחבל זכריה זביידי • בצפון: אזעקות באלקוש ובפסוטה, קודם לכן דווח על חיסול מחבל חיזבאללה בכפר כפרא שבדרום לבנון • עדכונים בולטים

בניין משרד המשפטים בתל אביב / צילום: עינת לברון

7 בכירים יתחלפו בתוך מספר חודשים: שדרת הניהול בפרקליטות משנה את פניה

בחודשים הבאים יסיימו את הקדנציה המשנה בתחום הפלילי, עו"ד מומי למברגר, המלווה את תיק מחבלי הנוחבה; עו"ד אורית קוטב, המשנה האזרחית; ו־3 פרקליטי מחוזות ● עוד יסיימו את תפקידם: מנהל המחלקה האזרחית ומנהלת המחלקה להנחיית תובעים ● עד כה לא יצא מכרז לשום תפקיד