גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כשהחברה בכאוס ורגע לפני הדיון המכריע, מנכ"לית חדשות 13 טוענת: פוליטיקאי זו לא מילה גסה

מנכ"לית חדשות 13 יוליה שמאלוב־ברקוביץ' נכנסה רק לפני כמה שבועות לתפקיד, ומאז מתחוללת סערה שאף אחד לא יודע כיצד תסתיים ● מההתבטאויות הבעייתיות שלה ("אני לא מתנצלת"), דרך הטענות כי אינה עומדת בתנאי הסף לתפקיד ועד לשאלה הגדולה: איך מנהלים עיתונאים שלא נותנים אמון במנכ"לית שלהם? ● ועד העובדים: "פועלת בשיטת הפרד ומשול כדי לזרוע הרס"

יוליה שמאלוב־ברקוביץ' / צילום: ענבל מרמרי
יוליה שמאלוב־ברקוביץ' / צילום: ענבל מרמרי

לפני חודש וחצי החל כאוס בחדשות 13. לתפקיד המנכ"ל מונתה יוליה שמאלוב־ברקוביץ', פוליטיקאית לשעבר עם רזומה שכולל שורה של התבטאויות בעייתיות בלשון המעטה. היא אומנם הייתה בעבר עורכת עיתון "וסטי", אך מאז חלפו קרוב ל־15 שנה שבהן שוק התקשורת השתנה מהותית.

הערכות: 80 אלף שקל, נהג ומשרות אמון - התנאים של יוליה שמאלוב-ברקוביץ' בחדשות 13
● יו"ר חדשות 13 מגיב לראשונה למאבק העובדים: "מציע שתלכו בדרך אחרת"
השאלות שמונחות לפתחו של בג"ץ בעקבות עתירת עובדי חדשות 13
המינוי בחדשות 13 והסערה: מה רוצה לן בלווטניק?

המינוי לווה בביקורת חריפה מתוך התעשייה כולה והוביל למאבק מאורגן של ועד העובדים בחברה. 150 עובדים חתמו על מכתב נגד המינוי ושטחו בו טענות רבות, בהן היעדר כישורים מתאימים לתפקיד, התבטאויות קשות נגד נשים, פעולות נגד הערוץ עצמו בעת שכיהנה כיו"ר הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו, שיקולים פוליטיים ועוד. כחלק מצעדי המחאה הם הכריזו חרם על המנכ"לית החדשה ואף פנו לבג"ץ בבקשה שיפסול את מינויה.

מנכ"לית של חברת חדשות היא לא עוד מנכ"לית במשק. היא העורכת הראשית של העיתונאים. היא זו שאמורה להיות חשופה לסודות הכי כמוסים, זו שפונים אליה לעצה, והיא זו שבסופו של דבר אחראית על כל מה שמתפרסם באותו ערוץ.

רגע לפני הדיון בבג"ץ, שמאלוב־ברקוביץ' מגיבה בראיון ראשון על הביקורות, מדברת על תוכנית קיצוצים אפשרית בחדשות 13 ותוקפת את אלה שמובילים את המאבק נגדה. "ועד העובדים שכח לרגע שרשת 13 זה עסק פרטי. לכל בעלים ודירקטוריון יש את הפררוגטיבה להחליט מי יהיה המנכ"ל", היא אומרת בראיון ומבהירה - האשמים המרכזיים הם חברי ועד העובדים בראשותו של מתן חודורוב, הפרשן הכלכלי בערוץ.

לדבריה, "הוועד מנהל את הערוץ. הוא מתנגד לי, כי הוא יודע שמי שינהל את הערוץ זה צוות ניהול רציני שבא לגרום לחדשות רשת להיות בקדמת הבמה".

לעובדים אין אמון בך, וכשאין אמון - כלי התקשורת לא באמת יכול לעבוד.
"יושבת כאן אישה עם ניסיון בלתי מבוטל בתחום התקשורת, וכל מה שהיא אומרת זה שהיא רוצה לעשות טוב. היא רוצה לקדם את חדשות 13 לקדמת הבמה, להפוך אותה לרלוונטית, נושכת וחזקה".

שמאלוב־ברקוביץ' מספרת כי בחדרי חדרים, הדברים נראים אחרת "ממה שקורה בטוויטר". לדבריה, אנשים רבים, עיתונאים ומההנהלה, יושבים איתה עם "תקווה בעיניים שלהם". עם זאת, היא לא מסכימה לציין מיהם אותם עובדים, אך טוענת כי הם רבים. בנוסף, היא לא מספקת מענה לגבי איך היא מתכוונת לרצות את העובדים שלא מאמינים בה, או לגרום לחברה לחזור להרמוניה. ההפך - מתשובותיה ניכר כי גישתה היא שאו שהעובדים הסוררים יתיישרו - או שהם לא יישארו.

 

בכירים עוזבים, ולא ברור מי יגיע

בשבועות הספורים ששמאלוב־ברקוביץ' בתפקיד, דמויות מפתח משמעותיות עזבו את החברה. ביניהן, הכתבים הוותיקים אלמוג בוקר וספי עובדיה וסמנכ"ל התוכן ליאור לנדנברג. "מי שמרגיש שאני לא טובה לו, צריך לקבל החלטות מה הוא עושה", היא מבהירה.

"מוניתי על־ידי דירקטוריון חברת החדשות פה־אחד, לאחר שהם ראו הרבה מאוד מועמדים. אותם עובדים צריכים לתת קצת כבוד גם לדירקטוריון שהחליט שאני המועמדת הנכונה ביותר לקדם את אותו ערוץ שוועד עובדים מנהל כבר הרבה מאוד זמן, ולצערי הרב את התוצאות אנחנו רואים. אז אולי הגיע הזמן להבין שמבחינה כלכלית אי־אפשר להמשיך עם התוצאות האלה".

שוק התקשורת השתנה מהקצה אל הקצה מאז הפעם האחרונה שניהלת מערכת עיתונאית, ועבר מהפכה דיגיטלית. האם את יכולה לנהל כיום חברת חדשות מרכזית?
"אני לא מתיימרת להיות מבינה גדולה בדיגיטל, אבל אני כן מתיימרת לדעת לקבל את הבן אדם הנכון שיוכל לנהל את הדיגיטל. אחד הכלים לכל מנהל זה לדעת לבחור את האנשים, לראות את רחשי הציבור, להבין מה סדר היום. זאת הגדולה שלי בכל תפקיד שעשיתי".

שאלת השיוך הפוליטי והחשש להתערבות

חרף העובדה שהייתה בעבר חברת כנסת מטעם "קדימה" ואף התמודדה בליכוד, שמאלוב־ברקוביץ' שוללת את הטענה שהיא פוליטיקאית או מקושרת פוליטית. "אני אשת ציבור, אשת תקשורת", היא אומרת. "לצערי הרב, לפוליטיקאי יש איזושהי תדמית מאוד שלילית, אבל הרבה מאוד מאנשים שהולכים לפוליטיקה הם אנשי ציבור שעובדים למענו".

להתפקד למפלגה זה הלכה למעשה להיות פוליטיקאי.
"הייתי עורכת ראשית לפני כעשור - איך יכול להיות שיש חוק התיישנות להיותי עורכת ראשית, אבל אין חוק התיישנות להיותי חברת כנסת גם לפני עשור? כמה איפה ואיפה יכולה להיות פה? אני לא מפטרת על־פי שיוך פוליטי. מעניין אותי שמי שעובד בחברה יהיה בן אדם ושיהיה איש מקצוע".

בעתירה נגד המינוי נטען כי הדירקטורים שהרשות השנייה מינתה בתקופת ניהולה של שמאלוב־ברקוביץ', הם אותם הדירקטורים שכעת מינו אותה. לדבריה, נלקחו שני משרדי עורכי דין מתוך הכוונה למנוע דופי במינויים האלה, ולבסוף התהליך הושלם במועצת הרשות השנייה.

שמאלוב־ברקוביץ' מוסיפה כי היא ישבה בצינון במשך יותר משנה, יותר ממה שדורש החוק, וכי לא הגיוני לצפות שתפסיק לעסוק בשוק התקשורת, בו היא עובדת מגיל 24. "רק בגלל שבאתי לתפקיד ציבורי והענקתי רישיונות או מכרזים, אני צריכה להחליף את המקצוע שלי? חופש העיסוק לא קיים במדינת ישראל?".

ערב הדיון המכריע בבג"ץ, שמאלוב־ברקוביץ' אומרת כי היא "מאמינה שיש שופטים בירושלים". היא גם נעמדת לצד יו"ר רשת, נדב טופולסקי, האיש החזק בחברה שעליו מופעלים לחצים כבדים לרדת מהמינוי. "לוועד אין בושה לצאת נגד יו"ר החברה, שבמהלך שנים רבות מאפשר להם להתפרנס, על אף התוצאות שלהם. זה עוד נדבך של החוצפה של אנשים שפשוט לא מבינים את מקומם", היא אומרת. מדבריה עולה כי העובדה שהמנכ"לים לא שורדים בערוץ קשורה לכך שוועד העובדים לא קיבל אותם. "הרי הם נלחמים מול כל מנכ"ל", היא מוסיפה.

גם על בעלי הערוץ, לן בלווטניק, מגנה שמאלוב־ברקוביץ' בתקיפות. לדבריה, הוא מאמין גדול בחופש הביטוי, והוא איש עסקים שרוצה שהעסק שלו ירוויח. "המצב שרשת נמצאת בו היום זה מצב שלא יכול להימשך. לבוא להשחיר אותו? זו חוצפה. יותר קל לי כשמדברים עליי, יותר קשה לי כשמדברים עליו".

 

ההתבטאויות הקשות והגרסאות

ברגע שעולות השאלות על נשים ופמיניזם, שמאלוב־ברקוביץ' נדרכת. גם בעתירת העובדים וגם לפי הקלטות מהרצאה שהעבירה וראיונות שנתנה, מיוחסות לשמאלוב־ברקוביץ' התבטאויות כמו "ג'יהאד פמיניסטי", התנגדות לאמהות חד־הוריות ועוד. מצד אחד היא מנסה לבטא את מורת־רוחה על עצם השאלות, אבל מצד שני יורה לכל כיוון אפשרי. "מישהו צפה בקלטת השלמה שממנה לקחו שלושה משפטים מתוך הרצאה של שעה וחצי? אני מצפה מעיתונאים להיות תחקירנים קצת יותר טובים".

מכאן היא עוברת למישור האישי: "אחד הדברים שהכי כאבו לי מכל המאבק הזה זה הטענות האלה. כל החיים אני מעצימה נשים. אני חושבת שאני דוגמה מצוינת לכל אישה. אני עולה ותיקה, ובניתי את עצמי בעשר אצבעות".

ובכל זאת, את לא מתחרטת על ההתבטאויות? את לא מתנצלת?
"למה אני צריכה להתחרט? אני לא מוכנה לבוא ולהגיד משהו שלא אמרתי, שמנסים שוב פעם לייחס אליי. תשמעו את כל הקלטת ותבינו מה נאמר שם".

אולם מהר מאוד שמאלוב־ברקוביץ' מחליפה את הטון. "גם היום, במאבק המכוער הזה של ועד העובדים, אין לי ספק שהם עושים השלכה, המיזוגיניה לא באה מהכיוון שלי. אם היה פה מנכ"ל גבר, לא היו מתייחסים אליו כמו שמתייחסים אליי".

אז לטענתך כל מה שפורסם בנושא זה הוצא מהקשרו?
"לא אמרתי שדברים יצאו מהקשרם. ועד העובדים מנהל מלחמת חורמה, אין דין ואין דיין. מבחינתם כל הכלים כשרים כדי להשיג את מטרתם - וזה להמשיך לנהל את החברה הזו".

לדבריה, גם מה שפורסם לאחרונה בוואלה על כך שהיא התנגדה לשידור מכיכר החטופים, אינו נכון.

אז צריך לשדר מכיכר החטופים?
"מה זאת אומרת? בוודאי. ממציאים פייק, ואז אני אחר־כך צריכה להתמודד עם זה. אני עורכת ראשית חדשה בערוץ, אני רוצה להכיר את דרך הפעולה ואת דרך החשיבה".

עם זאת, בהקלטות של שמאלוב-ברקוביץ שפורסמו ב"הארץ" וב"וואלה", היא נשמעת אומרת כי "מה שקורה בתקשורת, כולה אנטי־הממשלה, ואז כשבא מישהו ונותן מבט אחר, הופכים אותו ל'ביביסט'. אני לא בעד ביבי, אני לא נגד ביבי. מי שטוב למדינת ישראל, הוא צריך להיות. אבל לא יכול להיות שבמשך שנה רשת וקשת משדרים לי את המחאה, מחאה, מחאה. ברור שיש פה אג'נדה!".

את טוענת שעובדי החדשות מייצרים פייק, ולפי מה שאת אומרת - אף אחד מהם לא יכול באמת להישאר.
"הם ילמדו לא לייצר פייק. ולא, זה לא כל העיתונאים, אני מדברת על מאבק מכוער של ועד העובדים. מי שישדר פייק, ומי שחושב שתקשורת נועדה להפיק פייק - מקומו במקום אחר".

אומנם זו החלטה של רשת 13 ולא שלה, אבל כששאלנו את שמאלוב־ברקוביץ' אם היא חושבת שלהוריד את התוכנית של רביב דרוקר הייתה החלטה נכונה, היא השיבה מיד: "אני לא נכנסת לשיקולים של רשת".

רביב דרוקר בכנס החירום של ארגון העיתונאים ועובדי חדשות 13 / צילום: מיטל וייזברג

התייעצו איתך על כך?
"מי שמתבשם מ־6% רייטינג, אני חושבת שיש לו בעיה. אנחנו מדברים על הכול, אבל אלה החלטות של רשת".

היום שאחרי בג"ץ: קיצוצים ואנשים חדשים

בשנה הקרובה צפוי ברשת 13 מהלך קיצוצים, אלא אם יחול שינוי מהותי ברייטינג. לאחר שאור צלקובניק, מנכ"ל חדשות 13 הקודם, עזב את תפקידו, ברור כי המנכ"לית החדשה תיאלץ להתמודד עם סבב קיצוצים משמעותי בערוץ. שמאלוב־ברקוביץ' לא שוללת את האפשרות שתוכנית כזו אכן תצא אל הפועל.

"הופתעתי לגלות על פערי שכר בלתי הגיוניים שקיימים פה - בין השדרה הבסיסית שבעצם מפעילה את הערוץ - עורכים, מפיקים, תחקירנים - ומרוויחה שכר כמעט מינימום, לבין אנשים שמרוויחים פה עשרות אלפי שקלים. אין ספק שהולכים להיות שינויים בבניית התקציב".

לפי פרסומים שונים, גם השכר שלך נחשב לגבוה מאוד.
"בגלל שיש כל־כך הרבה פייק, אני כבר לא יודעת למה להתייחס ברצינות או בצחוק. קודם כל שהוועד ידבר על שכר המינימום שהוא סידר לעובדים שעובדים תחתיו, ואז נדבר עליי. אני מבטיחה שהשכר שלי נמוך מהרבה מאנשים שעובדים בחדשות 13".

חרף העובדה שבחברה מדברים על קיצוצים, יחד עם המנכ"לית החדשה הגיעה גם דוברת צמודה. בנוסף, דווח כי המנכ"לית זכאית גם לנהג צמוד. היא מסבירה כי כיום אין לה נהג, אבל הסיבה שהסוגיה הזו עלתה נובעת מנכות. "נולדתי עם יד משותקת, יד שמאל. כל הטענות כלפיי שמראים אותי מורמת מהעם, הן גם פייק. הנושא של הנהג קשור לנכות שלי ביד שמאל, כי אני לא נוהגת למרחקים רחוקים".

מי כן ראוי לבוא בשערי חדשות 13 תחתייך?
"לא באתי עם כוונה לפטר אנשים ולהביא במקומם אנשים אחרים. יש לי תוכנית מאוד ברורה. חדשות 13 יהיו חדשות מגוונות שפונות לכל מגוון האוכלוסיות בישראל. מי שחושב שזה מה שהוא רוצה לעשות, אשמח מאוד שיהיה איתי".

הם שומעים את המילה "גיוון", מה שיכולה להיות מילה מכובסת ל"ימני".
"לי אין אג'נדה. כל מי שיעבוד פה, לא תהיה לו אג'נדה. האג'נדה שלי היא הצלחת חדשות 13".

פחות פוליטיקה על המסך

חלק אסטרטגי מהתוכנית של שמאלוב־ברקוביץ' הוא שינוי תמהיל החדשות, כשבמוקד תהיה פחות פוליטיקה. היא מבקשת להבהיר כי לא מדובר בפחות ביקורת, וכי אף אחד לא יהיה חסין מביקורת - לא מצד זה של המפה הפוליטית ולא מצד שני.

"יש הבדל בין להפוך את רוב החדשות לנושאים הפוליטיים, לבין לקחת את החדשות ולדבר על נושא פוליטי ולטפל בנושאים חברתיים כלכליים אחרים שקיימים במדינה. אני חושבת שהגיע הזמן לפחות פוליטיקה, וזה לא אומר פחות ביקורת", היא אומרת.

לטעמך, השידורים היום נוטים לצד אחד במפה הפוליטית?
"אם הרייטינג היה יותר גבוה, הייתי מבינה שאנחנו פונים לאוכלוסיות יותר גדולות. הרייטינג מדבר בעד עצמו".

בין השמות שעלו על הפרק היה אילה חסון, שעזבה את 13 ומשדרת כיום בתאגיד - ברצועה מתחרה לדרוקר. לדברי שמאלוב־ברקוביץ', היא לא פנתה לחסון בצורה רשמית. עם זאת, היא מבהירה כי "כל איש מקצוע, כל עיתונאי שיודע לעשות את עבודתו העיתונאית, מוזמן לפנות אליי ולהגיד שהוא רוצה להיות חלק מהמהפך".

לדבריה, "יש פה שילוב אינטרסים של גופי תקשורת בישראל שמה שמעניין אותם זה לא חופש ביטוי. כל העיתונאים ה'נאורים' שהגיעו לכנס החירום, נשלחו לשם בגלל שכל מי שמתחרה ברשת רוצה לראות אותה ממשיכה לדמם. ורשת לא תדמם יותר".

דבר אחרון: בצל הביקורת הגדולה על המינוי, שלפחות בחלקה הגדול מוצדקת בעינינו, התלבטנו אם לקיים את הראיון עם מנכ"לית חדשות 13 ערב הדיון המכריע בבג"ץ. חופש הביטוי וזכותה להביע את הצד שלה הכריעו, ומצאנו לנכון לתת לה אפשרות ולענות על כל השאלות הקשות.

עוד כתבות

תמונות משפחתיות / אילוסטרציה: Shutterstock

החוקרת שמציגה: שלוש דרכים שיעזרו לכם לשפר את הזיכרון שלכם

ד"ר טליה שדה מאוניברסיטת בן גוריון חוקרת איך אנחנו לומדים מזיכרונותיהם של אחרים ● בראיון לגלובס היא מסבירה מדוע תאומים נוטים לערבב זיכרונות, מה הקשר בין סטרס לשכחה והסיבה שאנשים כריזמטיים יכולים לשקר לנו בקלות

אואזיס / צילום: ap, Lo Sai Hung

לאחר פיאסקו הכרטיסים להופעות האיחוד של אואזיס: נפתחה חקירה נגד טיקטמאסטר

רשות התחרות הבריטית פתחה בחקירה נגד אתר הזמנות הכרטיסים להופעות טיקטמאסטר ● החשד הוא כי האתר השתמש בשיטת התמחור הדינמי במכירת הכרטיסים לסדרת ההופעות של הלהקה בקיץ הבא בבריטניה ואירלנד

ג'ף גולדבלום בסדרה כאוס של נטפליקס / צילום: Justin Downing/Netflix

נטפליקס מציגה: הגרסה המחודשת למיתולוגיה היוונית

סדרה חדשה בנטפליקס לוקחת את הסיפורים המוכרים של יוון העתיקה ומנסה להתאים אותם לזמננו ● מה שמעניין בסדרה זה האופן שבו היוצרים משנים את המיתוסים וכך משבשים את ציפיות הקהל

משטרת ישראל / צילום: Shutterstock

בית המשפט עצר את קידום הקצין שזרק רימון עד להכרעה בעתירה

לאחר שקודם על ידי השר לביטחון לאומי בן גביר, קבע ביהמ"ש אתמול כי סויסה לא
יקודם למפקד תחנת ת"א דרום עד להכרעה בעתירה שהוגשה נגד מינויו

צילומים: Carolyn Kaster, Julia Nikhinson-AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המיעוטים הולכים עם הדמוקרטים, המבוגרים התמעטו ואולי פנסילבניה תקבע: בחירות 2024 מעבירות הילוך

שיטת הבחירות מעצבנת את האמריקאים כבר שנים ונעשו מאות ניסיונות לשנותה, אבל נותרה על כנה - והמועמדים חייבים לנצל אותה לטובתם ● האתגרים: להשיג את המדינות המתנדנדות, לקרוא נכון את הסקרים ולפצח את הקול הנשי ● גלובס עושה סדר בבחירות בארה"ב חלק ראשון

נשיא איראן מסעוד פזשכיאן והמנהיג העליון עלי ח'אמנאי / צילום: רויטרס

מסך העשן של איראן: תוכנית הגרעין צוברת תאוצה בזמן המלחמה

איראן מתקרבת לכמות תיאורטית של אורניום מועשר שמספיקה לארבע פצצות גרעין ● חרף הסנקציות האמריקאיות היא מתחזקת גם בחזית הנפט, וקצב ההפקה טיפס ב-22% בשנה שעברה ל-3 מיליון חביות ביום ● לאחרונה העלתה אפשרות למשא ומתן עם המערב, אבל קשה שלא לתהות אם זה רק ניסיון לקנות זמן

אולם תצוגה של BYD בחיפה / צילום: יח''צ

יותר מאחת מכל חמש: השוק הישראלי מוביל בעולם בשיעור החדירה של מכוניות מתוצרת סין

22% מכלי הרכב הנמכרים בארץ הם מתוצרת סין ● יבואנית הרכב "אוטו-חן" תתחיל לייבא השנה את רכבי המותג MAXUS של קבוצת SAIC הסינית ● לגלובס נודע כי בתחילת השבוע הבא צפויה להגיע לנמל המפרץ אוניה ראשונה עם כ-4,500 מכוניות מאירופה ● השבוע בענף הרכב

סטודנטים מאוניברסיטת העיר ניו יורק, בהפגנה  פרו־פלסטינית  בסוף אוגוסט / צילום: Reuters, Jonathan Fernandes

האלימות מרימה ראש בקמפוסים. על הכוונת: פרופסורים פרו-ישראליים

שנת הלימודים באוניברסיטאות בארה"ב רק נפתחה, וכבר מצטברות עדויות על התעמרות אישית ועל תוכניות של ארגונים פרו־פלסטיניים לציין את 7.10 בחגיגות בקמפוסים ● מרצים וסטודנטים ישראלים ויהודים נערכים לתגובה

צילום: Shutterstock, Jens Meyer, Patrick Semansky - AP

הגרמנים צועדים קדימה, אל 1932, והשבדים דורשים לכבות את המסך

גרמנים פונים הרחק ימינה, בבחירות חופשיות, בראשונה מאז 1932 ● סין ורוסיה חותרות תחת הדמוקרטיה האמריקאית ● טילים נופלים על אוקראינה חסרת האונים ● ביידן, האריס וטראמפ מסכימים לעצור סחר חופשי, ושבדיה אומרת לילדיה: כבו את המסך ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

למה המשקיעים בורחים ממניית השבבים הזו - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

החברה שסומנה בתור "אנבידיה הבאה" ומנייתה צנחה עם כניסתה למדד S&P 500 ● מנהל ההשקעות שממליץ איך אפשר לגוון את התיק על רקע התנודתיות בסקטור הטכנולוגיה ● וגם: מדוע דווקא כשהריביות מתחילות לרדת, סיכוני הנזילות בשווקים עולים?

ארז מגדלי, מנהל חטיבת ההשקעות במגדל ביטוח ופיננסים / צילום: ניקולה וסטהפל

טרנד ההשקעות הלוהט והטיפים של מנהל ההשקעות הבכיר: "הפנסיה שלכם יכולה להיחתך בחצי"

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● ארז מגדלי, מנהל ההשקעות הראשי במגדל, מספר בפודקאסט הצוללת של גלובס איך מנהלים חסכונות של 2.5 מיליון ישראלים ותיק של 360 מיליארד שקל: "מכינים את התיק לתרחישי קיצון" ● הוא מסביר למה לא לכולם כדאי להמר על S&P 500: "המשמעות היא להשקיע רק בארה"ב, בדולר ובמניות"; ונותן הצצה לתיק נדל"ן של 18 מיליארד שקל: "אנחנו חברת הנדל"ן הרביעית בארץ"

מטוס תובלה סיני מדגם Y-9. על בסיס מטוס זה נבנה הדגם המתקדם של סין / צילום: ויקיפדיה, Alecsandr Martynov

לסין יש מטוס חדש עם יכולות שלא נראו קודם לכן

צבא ארה"ב מחדש מלאים לאחר הסיוע לאוקראינה ורוכש טילי נ"ט מסוג ג'אבלין תמורת 1.3 מיליארד דולר ● הודו משיקה צוללת טילים בליסטיים חדשה ● וגם: סין מתרגלת את המטוס המתקדם החדש שלה שמשבש מכ"מים של האויב ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מפגינים באוניברסיטת קולומביה, בשבוע שעבר. הקמפוס הופך לחממה טוטליטרית / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

כשהאוניברסיטה מפסיקה לעודד את הספק

בהתחדש מלחמת הקמפוסים באמריקה החזית העממית לשחרור פלסטין מתחילה את שחרור מישיגן, בדרך אל מהפכה עולמית

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

איך נקרא ציר פילדלפי בערבית?

מה שמו המוכר יותר של הצמח לפופית נאכלת, באיזו שנה נוסדה ההסתדרות הכללית של העובדים בארץ ישראל, ומי הם הסקיבים בסדרת ספרי הארי פוטר? ● הטריוויה השבועית

מייקל קיטון ב''ביטלגו'ס ביטלג'וס'' / צילום: מתוך הסרט, באדיבות טוליפ אנטרטיינמנט

עם חוב עתק: האחים וורנר בונים על רוח רפאים שתחזיר אותם למסלול

סרט ההמשך ללהיט האייטיז עולה השבוע למסכים, וההערכות מדברות על פתיחה של 100 מיליון דולר רק בצפון אמריקה ● אלא שעם שפל במניה, ירידה בפדיונות ומחיקה של 9.1 מיליארד דולר משווי נכסי הטלוויזיה, האולפנים זקוקים נואשות למשקיע אקטיביסט שייכנס לתמונה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, Ronen Zvulun

פגישת התקציב אצל נתניהו ללא הסכמות; תחזית הצמיחה המעודכנת - 1.1% בלבד ב-2024

בניגוד לשני הדיונים הקודמים, הפעם הוזמן הדרג המקצועי במשרד האוצר לישיבה בלשכת ראש הממשלה ● באוצר הציגו בפני נתניהו תחזית צמיחה מעודכנת, עם נתונים פסימיים ביחס לאלה שפורסמו בתחזית הקודמת ● לתקציב יש השלכות פוליטיות מורכבות, ואי העברתו עד סוף מרץ 2025, תביא לפיזור הכנסת

היועמ''ש לשעבר אביחי מנדלבליט / צילום: תמר מצפי

מנדלבליט פנה לביהמ"ש למנוע פרסום שיחות נוספות עם נוה - ונדחה

מנדלבליט ביקש למנוע פרסום שיחות נוספות בינו לבין נוה, בעקבות השידור אמש בחדשות 12 על ידי העיתונאי עמית סגל ● בית המשפט דחה את הבקשה מבלי לדון בטענות לגופן ● היועמ"ש לשעבר טען כי "חברת החדשות ומר סגל עשו שימוש אסור בניגוד לדין ותוך הפרת צווים שיפוטיים מפורשים" כאשר שידרו את השיחות

היועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

היועמ"שית נגד הממשלה: "ההחלטה שקיבלתם הופכת את השירות הציבורי לפוליטי"

גלי בהרב-מיארה הבהירה לבג"ץ - החלטת הממשלה ששינתה את דרך מינוי נציב שירות המדינה אינה חוקית ● היא הבהירה: "יווצר מצב חדש לפיו ראש הממשלה יוכל לבחור בעצמו אדם שהוא חפץ במינוי לתפקיד"

ההפגנה הערב ברחוב בגין בתל אביב / צילום: איתן סלונים

11 חודשים בשבי: הפגנת ענק בתל אביב בקריאה לעסקה

בדרישה לעסקה ושחרור החטופים: המונים בהפגנה המרכזית בת"א ● צה"ל והשב"כ: חוסלו בעזה 2 מפקדי גדודים של הג'יהאד האיסלאמי ● ראש ה-CIA: עובדים על הצעה חדשה לעסקת חטופים ● עשרות שיגורים לצפת ולגליל המערבי, צה"ל תקף בלבנון ופגע במשגרים של חיזבאללה ● עדכונים שוטפים

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

נעילה אדומה בוול סטריט: S&P 500 מסכם את השבוע הגרוע ביותר מ-2023

יום המסחר ננעל בירידות משמעותיות בממדים המרכזיים של וול סטריט - בהובלת מניות חברות הטגנולוגיה ● דיווח: אינטל שוקלת למכור חלק מאחזקותיה במובילאיי ● בורסות אסיה ואירופה ננעלו גם בירידות ● זוכה פרס הנובל לכלכלה, ג'וזף שטיגליץ, האשים את הפד שהעלה ריבית "יותר מדי ומהר מדי"