גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היזם שהפך חברת תוכנה קטנה לחברה ממונפת עם ביטקוין בשווי 15 מיליארד דולר

מיקרו-סטרטג'י הייתה חברת תוכנה קטנה לניתוח מידע, עד שהמייסד שלה, מייקל סיילור, צלל לעולמות הביטקוין והחליט להשקיע בפלא הדיגיטלי כל דולר פנוי - וגם דולרים שאין לו, באמצעות מינוף ● היום החברה מחזיקה במטבעות בשווי כ-15 מיליארד דולר, וכל נכסיה תלויים בביטקוין ● ירידה ניכרת במחיר המטבע, שכבר ידע ימים הפכפכים, עלולה להעמיד אותה בסכנה קיומית

מייקל סיילור / צילום: ap, Rebecca Blackwell
מייקל סיילור / צילום: ap, Rebecca Blackwell

הכותב הוא עורך דין בהשכלתו העוסק ומעורב בטכנולוגיה. מנהל קרן להשקעות במטבעות קריפטוגרפיים, ומתגורר בארה"ב. כותב הספר "A Brief History of Money" ומקליט הפודקסט KanAmerica.com. בטוויטר @ChananSteinhart 

"שילוב של גאונות וסיכון". "סיילור לנצח!". "אין גבול למה שבחברה הזאת יוכלו לעשות". חברת התוכנה האמריקאית מיקרו-סטרטג'י, שמשקיעה כל דולר פנוי בביטקוין ומעבר לזה - מתמנפת מאוד כדי להשקיע יותר - מסעירה כבר שנים את חובבי הביטקוין. משקיעים רבים משוכנעים ששווה לשלם עבור מניית החברה הרבה יותר משווי הביטקוין שלה, והסיבה היא העומד בראשה, מייקל סיילור. בעיניהם, מנהיגותו מהווה ערך מוסף, "פרמיית גאונות" ששווה לשלם. אז איך נולד הגורו של משקיעי הביטקוין, ולאן הוא מנווט את הספינה עכשיו? 

מנכ"ל בית ההשקעות הגדול בעולם: "אני מאמין גדול בביטקוין"
הדעות חלוקות: זה מה שחושבים משקיעי-העל על הביטקוין
המדינה שמחזיקה מיליארדים בביטקוין והחשש בתעשייה

רעיונות חדשניים והופעות בתקשורת

סיילור נולד ב-1965 בנברסקה. את שנות ילדותו בילה בבסיסי חיל אוויר האמריקאי שבהם שירת אביו. לאחר שסיים את לימודי התיכון, המשיך בתוכנית של חיל האוויר ללימודים באוניברסיטת MIT, שם סיים תואר כפול באווירונאוטיקה ובמדע וטכנולוגיה. בעיות בריאותיות מנעו ממנו להמשיך לקריירה בחיל האוויר, והוא החל לעבוד בחברה שהעניקה שירותי תוכנה לחברות. בגיל 22 הוא עזב את חברת הייעוץ שבה עבד כשכיר, והפך יועץ-קבלן לחברת הכימיקלים הענקית דופונט. בעבודתו זו פיתח מודלים ממוחשבים שסייעו לחברה לצפות ולהעריך שינויים צפויים בשווקים שבהם פעלה.

 ה

הצלחת המודלים שפיתח הביאו לחוזה גדול של 250 אלף דולר, שאיפשר לו להקים יחד עם חברו לספסל הלימודים חברה בשם מיקרו-סטרטג'י. לפי חזונם, החברה, שהוקמה בשנת 1989, תעסוק בפיתוח תוכנה לניתוח מידע (data mining) תוך שימוש בקונספט המכונה "מתמטיקה בלתי ליניארית", שאליה נחשפו בעת לימודיהם ב-MIT.

בשנת 1992 חתמה החברה שהקימו השניים על הסכם של 10 מיליון דולר עם רשת ההמבורגרים העולמית מקדונלד'ס. במסגרתו, פיתחה מיקרו-סטרטג'י כלים שאיפשרו לענקית המזון המהיר לנתח מידע באופן שייעל את מבצעי קידום המכירות שלה לצרכן. ההסכם איפשר למיקרו-סטרטג'י לצמוח במהירות, ובין 1990 ל-1996 היא הכפילה את המכירות בכל שנה. כך, בתחילת בועת הדוטקום הייתה החברה בנקודת יזנוק מיטבית לשלב הבא, וביוני 1998 היא הנפיקה את מניותיה לציבור. בהנפקה נמכרו 4 מיליון מניות במחיר 12 דולר למניה.

הרעיונות והטכנולוגיות של מיקרו-סטרטג'י היו חדשניים מאוד לתקופתה, והיזם המנכ"ל מייקל סיילור הפך לכוכב עולה. לראשו נקשרו שלל תארים, בהם "היזם המוביל של חברות התוכנה" לשנת 1997 מאת פירמת הייעוץ וראיית החשבון ארנסט אנד יאנג, וחברות ברשימת "10 יזמי הטכנולוגיה המובילים" מהמגזין היוקרתי רד הרינג בשנה שלאחר מכן.

מיצוב זה, יחד עם הופעת תכופות בתקשורת, הפכו את מניות החברה לסחורה חמה. ביום המסחר הראשון לאחר ההנפקה, החל המסחר בכ-81 דולר למניה. את 1998 סיימה מיקרו-סטרטג'י במחיר של 157 דולר למניה. עד לסוף 1999 היא עלתה אל מעל 400 דולר, ובימי העליזים של תחילת שנת 2000, כשבועת הדוטקום בשיאה, נסק מחיר המניה לכ-1,390 דולר - עלייה דרמטית של יותר מפי 15 בתוך פחות משלוש שנים מיום המסחר הראשון. בתחילת 2000 היה מייקל סיילור שווה 7 מיליארד דולר. באחד העיתונים אז העריכו כי הוא האיש העשיר ביותר באזור וושינגטון די.סי.

במחצית מרץ 2000 פקעה בועת הדוטקום. מחירי המניות קרסו ועמן נגררה למטה גם מניית מיקרו-סטרטג'י. עד ערב 9/11/2001 צנחה החברה בכ-98% ונסחרה בכ-24 דולר למניה. אך מחיר המניה לחוד ועסקי החברה לחוד. האחרונים דווקא המשיכו והשתפרו. מכיוון שכך, החל מחיר המניה להתאושש, ועד מחצית 2005 היא נסחרה בסביבות 80 דולר, שיפור אך עדיין רק כ-5% ממחירה בשיא הבועה.

מאז ועד תחילת 2020 היתה מיקרו-סטרטג'י חברה במדד ראסל 2000, ומחיר המניה נע סביבות 150 דולר. ערב הקורונה, לאחר עשור בו סבלה ממחיר ומחזורי מסחר נמוכים, נע מחירה סביב 135 דולר למניה. אלה שיקפו גם את הקיפאון בגידול בעסקי החברה. בשנת 2011 עלו מכירות מיקרו-סטרטג'י על 500 מיליון דולר, אך מאז ועד 2023 הם נותרו מדשדשים, נעים כ-10% למעלה או למטה. עם רווחיות קבועה של כמה עשרות מיליונים לשנה, החברה שקעה לסטגנציה, כמו רוב החברות במדד הראסל 2000.

ככל שהעמיק, שבה הקונספט את ליבו

כל זה השתנה עם פרוץ הקורונה. השינויים הדרמטיים שהביאה המגפה לשוק התעסוקה, על הורדת ההילוך בשלל מקומות עבודה והזמן המוגדל בבית, הביאו את מייקל סיילור לנהל שיחות נפש עם ידידו משכבר הימים אריק וייס, מנכ"ל בלוקצ'יין אינווסטמנט גרופ. השיחות התגלגלו לפוליטיקה, כלכלה והשקעות. יחד עם תחושת אי הוודאות של עידן הקורונה, צלל סיילור לעולמות הביטקוין. וככל שהעמיק, שבה הקונספט את ליבו.

ביולי 2020 בשיחה רבעונית עם המשקיעים לרגל פרסום הדוחות הכספיים, הודיע סיילור על כוונת מיקרו-סטרטג'י לבחון אפשרות להשתמש בחלק מיתרות המזומנים שבקופתה, כ-600 מיליון דולר, לרכישת ביטקוין, זהב ונכסים אלטרנטיביים אחרים. חודש שלאחר מכן היתה מיקרו-סטרטג'י לחברה הציבורית הראשונה באמריקה שרכשה ביטקוין. היא קנתה 21,454 מטבעות בתמורה ל-250 מיליון דולר.

עד סוף 2020 הוסיפה החברה ורכשה ביטקוין ב-225 מיליון דולר נוספים. או אז העלה סיילור הילוך: הוא החליט שלא רק ירכוש ביתרות המזומנים ביטקוין, הוא גם ישתמש במניות החברה ככלי לגיוס כספים לשם רכישות נוספות של המטבע הדיגיטלי. בדצמבר 2020 הודיעה מיקרו-סטרטג'י כי גייסה 650 מיליון דולר באיגרות חוב הניתנות להמרה למניות, ועם התמורה היא רכשה עוד ביטקוינים.

ב-21 בינואר 2021 הכריזה מיקרו-סטרטג'י כי היא מחזיקה ב-70,470 ביטקוינים במחיר קנייה של 1.125 מיליארד דולר, או בממוצע 15,964 דולר לביטקוין. עד סוף פברואר היא דיווחה כי באחזקתה 90,531 מטבעות ביטקוין בעלות קנייה של 2.17 מיליארד דולר.

סיילור רכש גם מטבעות באופן אישי, לפחות על פי ציוץ שלו מאוקטובר 2020 שבו סיפר כי בבעלותו 17,732 ביטקוין. לאורך השנים המשיכה מיקרו-סטרטג'י ברכישות. נכון לתחילת מאי השנה היא החזיקה ב 214,400 ביטקוינים בשווי של כ-15 מיליארד דולר, רכישות שהביאו לה רווח הון של כ-7.5 מיליארד דולר. כדי לרכוש את הכמות העצומה הזו של ביטקוין החברה לא רק גייסה מיליארדי דולרים של חוב, 3.6 מיליארד נכון לסוף הרבעון שעבר; היא גם השתמשה בביטקוינים שהיא רכשה כביטחונות לרכישה ממונפת.

בשנה שעברה הסביר סיילור, "אנחנו משתמשים באשראי זול מאוד, העלות הממוצעת של הון עבורנו היא בערך 1.6%, יחד עם רכישה ממונפת, כדי לייצר ערך גדול לבעלי המניות". ואכן ערך גדול נוצר להם. בינואר 2020, לפני הקורונה ותחילת מסע הביטקוין של סיילור, נסחרו מניות החברה בכ-123 דולר למניה. עד תחילת 2024 עלה המחיר ל-623 דולר. עם הזינוק במחיר הביטקוין בשנה האחרונה קפץ מחיר המניות לשיא של 1,919 דולר למניה במרץ השנה. עם ירידת מאמר זה לדפוס עמד מחירן על כ-1,775, קפיצה של פי 14 מאז גילה סיילור את הביטקוין. כך, זינק שווי השוק של החברה מכ-2.4 מיליארד דולר בסוף 2019 ללמעלה מ-31 מיליארד כיום.

עדיין מחזיק בכמעט 60% מזכויות ההצבעה

למיקרו-סטרטג'י יש שני סוגי מניות. מניות מסוג A שנסחרות בבורסה, ומניות מסוג B המעניקות פי עשר זכויות הצבעה פר מניה לעומת האחרות. בידי סיילור היו לא הרבה מניות מהסוג הראשון, אולם הוא החזיק בכמעט כל המניות מהסוג השני. וכך, בתחילת 2020 הוא היה הבעלים של כ-70% מזכויות ההצבעה בחברה.

בקיץ 2023 דיווחה החברה לרשות ניירות הערך האמריקאית כי לסיילור אושרה תוכנית מכירת מניות. לפיה, סיילור ימכור עד 400 אלף מניות A שברשותו במנות קבועות של 5,000 מניות ביום. בהמשך להודעה ועד לסוף אפריל השנה מכר סיילור כ-90% מאחזקותיו במניות מסוג A שהיו בבעלותו, גורף רווח הון של 373 מיליון דולר. לאחר המכירות נותרו בידיו פחות מחצי אחוז ממניות סוג A של החברה, אך אחזקותיו במניות מסוג B עדיין מקנות לו כמעט 60% מזכויות ההצבעה.

בינתיים הפך סיילור למאמין גדול בביטקוין - טכנולוגית, מוניטרית ותרבותית כאחד. הוא מרבה להתראיין ולהרצות בנושא, ולמעשה שם את כל עתיד החברה על המטבע הדיגיטלי. כבר ב-2020 הוא הסביר: "השקעותי הטובות ביותר היו ברשתות (networks) שכולם צריכים ואף אחד אינו יכול לעצור, ומעטים הבינו. ביטקוין הוא הרשת המוניטרית". ב-2024 הרחיב: "ביטקוין מחבר 8 מיליארד בני אדם ומאות מיליוני מחשבים. הוא מסנכרן את העולם, תוך חציית תחומי השפעה פוליטיים. הוא מחזיר רציונליזציה למערכת הפיננסית, וחירות וזכויות קניין לכל המין האנושי". את הסיבה הבסיסית למהלכיו הסביר בפשטות: "יש התרחבות מוניטרית בכל מקום. אנשים עומדים לאבד חצי מהעושר שלהם בשנים הבאות. הפתרון היחידי הוא ביטקוין".

סיילור מאמין כי מחיר הביטקוין יגיע למיליון דולר בתוך מספר שנים, ובהמשך ישיר לאמונה זו הפך את חברת מיקרו-סטרטג'י לקרן ממונפת על מחיר הביטקוין. בהתאמה, מניותיה זינקו. אלה עלו מאז 2020 בערך פי שלוש מעליית מנכס הבסיס - הביטקוין; כמעט פי 10 ממניות הטק המובילות; פי 17 ממדד נאסד"ק ו-S&P 500; וכמעט פי 50 ממחיר הזהב.

סוחבת חוב של 3.6 מיליארד דולר

במבט לאחור, השנים האחרונות היו הצלחה פנומנלית למיקרו-סטרטג'י ולבעלי מניותיה. אך יש לזכור, מכירות התוכנה של החברה בירידה מתמשכת. ברבעון הראשון של השנה הם הסתכמו בכ-115 מיליון דולר, ירידה של 5% לעומת הרבעון המקביל. לחברה יש יתרות מזומן זעומות של כ-81 מיליון דולר בלבד. מנגד, נכון לסוף הרבעון הראשון של השנה, עמד לחברה חוב של 3.6 מיליארד דולר, אם כי רובו מיועד לפירעון ב-2027 ואילך.

כל נכסי החברה וקיומה תלוי אפוא במחיר הביטקוין. ירידה משמעותית במחיר המטבע הדיגיטלי, לאזור 25-30 אלף דולר, במיוחד אם לא תצמצם את המינוף, עלול להעמיד את החברה בסכנה קיומית. הביטקוין כבר ידע צניחות דרמטית של 80% ויותר בשנים הדוביות שלו. גם מניות מיקרו-סטרטג'י כבר ידעו עליות של פי 15 וקריסה של מעל 90% בתוך ארבע שנים. אלה עובדות שעל המשקיע הזהיר להביא בחשבון היטב. 

כתבה זו, כמו האחרות כאן, אינם ייעוץ השקעה, המלצה או הזמנה לבצע השקעה מכל סוג. כל הכתוב כאן הוא לצורך מידע בלבד. כל השקעה בכל תחום נושאת סיכונים רבים. בכלל זה השקעות במניות, בזהב, או ביטקוין. כל השקעה צריכה להיעשות רק לאחר ייעוץ בגורמים מקצועיים ובהתאמה אישית לכל משקיע. 

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock

ההורים נתנו כסף במתנה לרכישת דירה, ואז הזוג התגרש. מה קבע ביהמ"ש?

בני זוג רכשו דירה תמורת 1.8 מיליון שקל, כשסך של 300 אלף שקל שולם ע"י הורי האישה ● כשזו התגרשה, הוריה תבעו שהבעל לעבר ישיב להם את הסכום שהשקיעו בדירה, לטענתם במסגרת "מתנה על-תנאי" ● כיצד הכריע בית המשפט?

מטה אנבידיה בסנטה קלרה, קליפורניה / צילום: Associated Press, Jeff Chiu

אנבידיה עקפה את התחזיות בפעם התשיעית רצוף, אז למה המניה ירדה?

החברה הגדולה בעולם במונחי שווי שוק פרסמה אמש את דוחותיה הרבעוניים ועקפה שוב את כל התחזיות ● למרות זאת, המניה איבדה גובה במסחר המאוחר כתוצאה ממספר חששות של המשקיעים: קצב הצמיחה עדיין מסחרר אך נמוך מבעבר, והחברה מתקשה לעמוד בביקושים לשבב המתקדם שלה

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לראשונה מזה חודשים: איתותים על אפשרות להורדת ריבית

ביום שני הבא יפרסם בנק ישראל את החלטת הריבית האחרונה לשנת 2024, והוא צפוי להשאיר אותה ללא שינוי ● אך בינתיים בשווקים מתחילים לצפות את סוף המלחמה, ושם כבר רואים את הורדת הריבית באופק

נתב''ג. משבר תעופה חמור / צילום: טלי בוגדנובסקי

השמיים נופלים: מה יעצור את משבר התעופה החמור שאליו נקלעה המדינה

יותר משנה מפרוץ המלחמה ונראה כי החזית מול חברות התעופה הזרות רק מסתבכת ● במשרד התחבורה עדיין לא הצליחו להעביר את התיקונים הנדרשים בחוק, ובדרך לגיבושו ניתנה הצצה ללחצי לוביסטים ופוליטיקאים ● בינתיים הבעיה לא קרובה לפתרון, ובעוד שהחברות הישראליות ממשיכות ליהנות מהמצב, בכירים בענף אומרים: "המשבר ייגמר רק כשהמלחמה תיגמר"

עמדת טעינה חשמלית / צילום: יח''צ

13 שנים אחרי בטר פלייס: קבוצת ברן תקים תחנות החלפת סוללות ל־NIO

קבוצת ברן חוזרת להקים תחנות החלפה מהירות לסוללות ● עידן המימן בדרך: ישראל היא המדינה הראשונה בעולם, שאליה מיוצאים אוטובוסים מונעי מימן מסין ● דגמי SUV החדשים ● ועוד חדשות מענף הרכב

המרכז הלוגיסטי של שטראוס בשוהם / צילום: Shutterstock, Igal Vaisman

שטראוס מוכרת את חלקה בפעילות החומוס והסלטים העולמית תמורת 900 מיליון שקל

קבוצת שטראוס מוכרת את אחזקותיה בסברה ואובלה, לחברת פפסיקו, שתרכוש את חלקה של שטראוס בפעילות (50%), תמורת כ-900 מיליון שקל ● סברה היא כיום חברת הסלטים והממרחים הגדולה בארה"ב, כאשר היא מובילת שוק החומוס ● פעילותה התרחבה גם למדינות נוספות מחוץ לארה"ב תחת המותג אובלה

הקמפיין האחרון של פוקס עם עדן גולן / צילום: צילום מסך

קבוצת פוקס נכנסת להפסקת הפרסומות של ערוץ 14

לפי נתוני יפעת בקרת מדיה, מאז אוגוסט קבוצת האופנה של הראל ויזל מפרסמת בערוץ 14, אם כי במינון נמוך ● קולקציית הסופגניות של רולדין הושקה בבית החולים השיקומי בשיבא-תל השומר, ולספארי ברמת גן יש מנכ"ל חדש

המאבק על הרווחים הכלואים / אילוסטרציה: גלובס

בדרך לוועדת הכספים: המאבק על מס המיליארדים מגיע לישורת האחרונה

תוכנית הדגל של האוצר מרגיזה במיוחד את המגזר העסקי בישראל ● המטרה: לגרום לחברות להוציא רווחים שצברו במיליארדים ולשלם עליהם מס, במקום להשאיר אותם "כלואים" ומושקעים פסיבית ● שר האוצר תומך באנשי משרדו הבטוחים כי מדובר במהלך צודק ואפקטיבי, אך המתנגדים רואים בכך "פצצת אטום" שתפגע במשק ● איך זה ייגמר? תלוי במידה רבה ביו"ר ועדת הכספים

אילוסטרציה: Shutterstock

90% מתקציב הפרסום מושקע בדיגיטל: כך נערכו מנהלי השיווק לחודש הקניות

ימי הקניות המסורתיים של נובמבר נמתחים השנה על פני כל החודש לאור התחרות הבינלאומית, לצד התמקדות בהפגת מתחים בשל המלחמה והגדלת תקציבי דיגיטל מעבר לרגיל ● מנכ"לים ומנהלי שיווק בחברות מובילות משתפים עם גלובס את האסטרטגיות שעובדות עבורם

נתונים חדשים של רשות המסים הקפיצו את סך ההון של הישראלים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

מי צריך משכורת? עשרות אלפי הישראלים שעושים כסף מכסף

במשך עשרות שנים, הלמ"ס קבעה מי עני ועשיר בישראל בעיקר לפי תלוש השכר ● נתונים חדשים שפרסמה רשות המסים הקפיצו באחת את סך ההכנסות מהון של אזרחי ישראל ● הבעיה האמיתית היא שרק לאחת מכל עשר משפחות יש הכנסה מהון, והיתר נאנקות תחת העומס

מטוס של RYANAIR / צילום: מיכל רז חיימוביץ

ריינאייר מאריכה את ביטולי הטיסות: מה יגרום לה לחזור?

ריינאייר הסירה ממערכת ההזמנות את הטיסות לישראל עד סוף חודש מרץ ● החברה פועלת כדי לקדם תיקון חקיקה שיעזור לה לחזור, אבל זה לא כל מה שהיא רוצה

כרים חאן, התובע הראשי בבית הדין הפלילי הבין-לאומי / צילום: AP-Mary Altaffer, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה קובעת ההחלטה של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, ומה ההשלכות המעשיות שלה?

צווי המעצר נגד ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון לשעבר גלנט הוצאו ע"י בית הדין הפלילי של האג בשל חשד לביצוע פשעי מלחמה במהלך המלחמה בעזה ● מה אומרת ההחלטה, ומה ההשלכות המעשיות שלה? ● גלובס עושה סדר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

וול סטריט ננעלה בעליות; גוגל ירדה ב-4.5%, אינוביד זינקה ב-86%

דאו ג'ונס עלה ב-1% ● יו"ר הרשות לניירות ערך האמריקאית, גארי גנסלר יעזוב את תפקידו ב-20 לינואר ● משרד המשפטים האמריקאי קבע שעל גוגל למכור את הדפדפן כרום ●  אינוביד הודיעה על מיזוג שיהפוך אותה לחברה פרטית ● הביטקוין לא עוצר: נסחר סביב 98,000 דולר ● סופר מיקרו קומפיוטר השלימה זינוק של 60% מתחילת השבוע ● בג'יי.פי מורגן מסמנים שתי מניות מעניינות לקראת 2025

מפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

מה מונע ממפרץ חיפה להתחזק כמטרופולין, ומה אפשר לעשות?

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם: התוכנית לפיתוח מפרץ חיפה

קולונל גנרל קים יונג בוק עם מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און, בביקור בבסיס כוחות מיוחדים בספטמבר / צילום: Reuters, KCNA

קוריאה הצפונית שלחה איש-מסתורין לפקד על חייליה הנלחמים באוקראינה

לקים יונג בוק, גנרל בדרגת שלושה כוכבים בצבא של קוריאה הצפונית, לא היה פרופיל ציבורי, עד שפיונגיאנג הפכה אותו למקבל ההחלטות הממונה על כ-11 אלף החיילים שלה שנשלחו לרוסיה ולמלחמתה באוקראינה

מפעל השוקולד של שטראוס-עלית בנוף הגליל / צילום: יח''צ שטראוס

שנתיים וחצי אחרי הריקול, בשטראוס החליטו: נושאי המשרה לא ייתבעו

ועדת התביעות הבלתי תלויה קבעה כי התהליכים הניהוליים בשטראוס והנהלים לפני אירוע הריקול ב-2022 היו תקינים; וכי לא הוצגו ראיות להפרת חובת אמונים של מי מחברי הדירקטוריון, נושאי המשרה או בעלי התפקידים בחברה ● לפיכך, נקבע כי אין מקום להגיש נגדם תביעות

השבוע בעולם / עיצוב: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP-Leon Neal

ארה"ב ובריטניה מרשות לאוקראינה לירות טילים, ולמה מנכ"ל גוגל טילפן אל טראמפ

לאחר אלף ימי מלחמה, אוקראינה מורשית לירות טילים ולהניח מוקשים ● טראמפ שולח צפצוף ארוך ליריביו ● אטלס 37 טריליון התאים בגוף האדם ● גוגל נדרשת למכור את כרום לאחר שניסתה לאלף את עובדיה ● שירותים לנשים ביולוגיות בלבד ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הספקת הנשק תיפגע? איך ישפיעו צווי המעצר לגלנט ונתניהו על היחסים עם אירופה

החלטת בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג עלולה לטלטל את יחסי ישראל עם מדינות אירופה ● הוצאת צווי המעצר לבנימין נתניהו וליואב גלנט מחזקת את מי שקוראים לנתק עם ישראל קשרים דיפלומטיים ומעמידה בסימן שאלה את יצוא הנשק לישראל

המדינה שמגנה את ישראל אבל רוכשת ממנה נשק במיליארד אירו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: הולנד רכשה מתחילת המלחמה נשק מישראל במיליארד אירו, הקול הלבנוני הקרוב ביותר לאוזנו של טראמפ, אוסטרליה סירבה להכניס את איילת שקד, האזהרה המטרידה ליהודים בברלין ומדוע העימות בין ישראל לאיראן לא גלש עדיין למלחמה ● כותרות העיתונים בעולם 

ח''כ טלי גוטליב / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

ח"כ טלי גוטליב רוצה לקדם חוק שימנע את העמדתה לדין

ועדת השרים תדון בהצעת חוק פרטית שתגביל העמדה לדין של חברי כנסת, אשר הוגשה ע"י ח"כ טלי גוטליב, נגדה מתנהלת חקירה פלילית בעקבות התבטאויות ● ההצעה מבקשת לקבוע כי לא תיפתח חקירה פלילית נגד חבר כנסת, ולא ידון בית המשפט בתביעה אזרחית נגד חבר כנסת, אלא אם הכנסת אישרה זאת ברוב של 90 ח"כים, ורק במקרים בהם המעשה לא נעשה במסגרת מילוי תפקידם