גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זה מה שעשרות מיליוני ילדים עושים בטלפון כל היום

בשנה האחרונה קשה לפספס את הטירוף סביב משחק הווידאו בראול סטארס - עם עשרות מיליוני משתמשים בעולם, הכנסות של מאות מיליונים בשנה, תעשיית יוטיוברים וכמובן מרצ'נדייז ● בחודש שעבר התופעה הגיעה לשיאה בישראל באירוע שמילא את היכל מנורה שש פעמים ● איך עובד המנגנון שמאחוריו, מה כל־כך שואב בו, ואיך תדעו אם הילד שלכם מכור?

עידן כהן (דה כהן) / צילום: דניאל סטרבו
עידן כהן (דה כהן) / צילום: דניאל סטרבו

 

לפני שבועיים, ממש בשיאו של החופש הגדול, צבאו על שערי היכל מנורה מבטחים בתל אביב עשרות אלפי ילדים. זו לא הייתה הופעה של נועה קירל, גם לא הפסטיגל ואפילו לא משחק של קבוצת הכדורסל מכבי תל אביב. מה שהביא את ילדי ישראל לגדוש את ההיכל ביד אליהו היה אירוע הגיימינג של בראול סטארס, שבמהלכו שיחקו אלופי ישראל נגד אלופי ברזיל.

זו הייתה אמורה להיות עסקת החלומות שלהם בקפריסין. אבל אז הם התעוררו לסיוט
חלוץ הבינה המלאכותית שמזהיר: "אין לנו כלים לעצור אותה"
הפתרון של יפן לבעיית הילודה: תוכנית שידוכים בתנאים מחמירים

הכרטיסים נחטפו כולם בתוך שעות ספורות, והמופע הבודד שתוכנן בהתחלה הפך לאור הביקוש לשישה מופעים, שבמהלכם נמכרו כ־42 אלף כרטיסים. לפי המידע באתרי המכירות, מחיר כרטיס בודד התחיל מ־129 שקל, כך שבחישוב גס ההכנסות מהאירוע עומדות על יותר מ־5.5 מיליון שקל.

אם אין לכם מושג על מה אנחנו מדברים, כנראה אין לכם ילדים או שלא ממש דיברתם איתם לאחרונה. אם תשאלו אותם, הם בטח יוכלו לשתף אתכם שמות כמו מיקו פיקו בצד הישראלי או אלוף העולם חואן קרלוס בצד הברזילאי.

אחד מהמארגנים הבלעדיים של סדרת ההופעות הזאת הוא עידן כהן, בן 20, יוטיובר שמוכר בשם דה כהן. הוא יוצר תוכן כמעט שש שנים ברשתות השונות, ויש לו כ־600 אלף מנויים ביוטיוב. בין היתר הוא יכול לעשות לייבים משמונה בערב ועד הלילה, כשהוא משחק בראול סטארס וכולם צופים. משם למעשה כל הטירוף התחיל.

עידן כהן בהופעה בהיכל מנורה מבטחים / צילום: דניאל סטרבו

"יצרנו מועדון של ישראל, עם הדגל והסימן של החטופים. צירפנו שחקנים, וביקשנו מהעוקבים שלנו להגיב ליוצרי תוכן מברזיל והם הראו תמיכה ואהבה בישראל", מספר כהן. "היה גם את מועדון Free Palestine, שניסה לעקוף אותנו, אבל לאט לאט הצלחנו לצרף למועדון שלנו שחקנים מרחבי העולם, עד שהוא הגיע למקום הראשון. אפילו הגענו עד לחואן קרלוס. לבסוף, בגלל הפופולריות שלנו, הצלחנו להביא לאירוע הגדול הזה בארץ. זה היה יומיים ברצף עם רקדנים, תאורה ומסך עצום. זה לא רק לבוא ולראות את האלופים משחקים, אלא ממש לקבל מופע. זה הפסטיגל הבא. יש לנו אמונה שאנחנו עושים משהו גדול שלא היה".

חואן קרלוס / צילום: Pioneers

מטבעות, פרסים, חבילות מיוחדות וגאדג'טים

אם עדיין לא הבנתם במה מדובר, נעשה לכם סדר. בראול סטארס הוא משחק וידאו חינמי לסמארטפון, שפותח בשנת 2018 בידי חברת SuperCell הפינית. מדובר בזירת קרב רבת־משתתפים שהמטרה בה פשוטה - לקבל את מרב הנקודות ולהישאר אחרון בחיים.

לכל דמות יש "כוח מיוחד" אחר ובעזרתו אפשר להביס את שאר המשתתפים. נוסף על כך, המשחק מאפשר לשחק בהרכבים שונים כמו זוגות וקבוצות, בפורמט כדורגל ועוד. ככל שמנצחים, כך אוספים עוד מטבעות ועוד טוקנים שמאפשרים להתקדם בו - הן ברכישת דמויות והן במוצרים אחרים.

 

קשה לאמוד כמה משתמשים יש לבראול סטארס בימים אלה, שכן כל אתר שמנהל מעקב מציג מספרים שונים לחלוטין. ובכל זאת, לפי נתוני חברת התוכנה Sensor Tower, בשנת 2021 כבר היו לו יותר מ־265 מיליון הורדות. אפשר להניח כי כיום יש כמה עשרות מיליוני משתמשים, ולפי חלק מגופי המחקר יש לו אפילו כ־100 מיליון שחקנים ברחבי העולם.

ולמרות שהמספרים לא מוחלטים, ברור לחלוטין שבישראל מדובר בתופעה. "בראול סטארס הוא משחק חברותי שמדבר את השפה של הילדים", דה כהן מנסה להסביר את ההייפ. "אלה למעשה בובות קטנות שנלחמות זו בזו. זה מקום טוב לילדים, שמשמח אותם ומייצר להם סביבה שונה מכל מה שקורה ביומיום. זה משחק מאוד אופטימי. נוסף על כך, מה שהפך אותו עוד יותר פופולרי בישראל הוא יוצרי התוכן, הלייבים והטיקטוקים. המשחק גם יודע לשמר את עצמו, הוא מביא עדכונים חדשים כל הזמן".

ואכן, נראה שהעדכונים האלה הם אחד מגורמי ההצלחה. לפני כמה חודשים המנהל הכללי של בראול סטארס פרנק קיינבורג ומעצב המשחקים פרנק יאן ניסו להסביר על במת אחד הכנסים (GDC) מה השתנה במשחק ואיך הוא הגיע לשיא שלו. הם אמרו שהצוותים שינו פיצ'רים והסירו כאלה שלא התאימו למשחק. לדבריהם, הם גם רוצים לקחת יותר סיכונים ולתת למשתמשים יותר מטרות וברירות.

ולגמרי נראה שזה עובד. כדי להבין כמה, מספיק להסתכל על מה שקרה להכנסות החברה בשנה האחרונה: לפי דיווחים בעולם שציטטו את נתוני App Magic, כבר בארבעת החודשים הראשונים של 2024 בראול סטארס הצליח לייצר יותר הכנסות מאשר בכל 2023. לפי SuperCell, השנה החזקה ביותר של המשחק הייתה 2020, אז החברה גרפה כ-454 מיליון דולר. שנתיים לאחר מכן היא הרוויחה רק מחצית מהסכום. ב-2023 הנתון ירד עד ל-154 מיליון דולר. וכאמור, רק בארבעת החודשים האחרונים החברה גרפה כ-236 מיליון דולר בהכנסות מהמשחק.

גם לפי פלטפורמת הנתונים Statista ניתן לראות את השינוי שחל בשנה האחרונה. באפריל 2024 הניב בראול סטארס כ-64.06 מיליון דולר בהכנסות מאפליקציות ברחבי העולם, לעומת 6.57 מיליון דולר בתקופה המקבילה של השנה הקודמת.

את הרווחים עושה בראול סטארס בשתי דרכים עיקריות. האחת והמוכרת במיוחד היא פרסומות. למשתתפים מוצע לצפות בסרטונים כדי לקבל פרסים או את המטבע של המשחק. האמצעי השני כולל רכישות אקטיביות בתוך המשחק - מטבעות של המשחק (Gems), פרסים, חבילות מיוחדות, דמויות וגאדג'טים שונים.

"אין ספק שמכונת השיווק עבדה פה טוב"

עם זאת, יש מי שמצנן את ההתלהבות ומציין שעיקר ההצלחה של החברה נמצא בפן התרבותי. "יש פער גדול מאוד בין תפיסת הציבור את בראול סטארס לבין ההשפעה בדוחות הכספיים של החברה המפתחת, שלפיהם מדובר במאות מיליוני דולרים בשנה, וזה לא נתון גבוה", אומר אביחי חרמון, מייסד ומנכ"ל Leia Games, מפתחת משחקים למובייל.

ואכן, במונחי מובייל לא מדובר בטירוף או במשחק ששבר את שיאי ההכנסה. לצורך ההשוואה, המשחק הפופולרי Monopoly Go הרוויח כ־3 מיליארד דולר מאז ההשקה ב־2023.

חרמון אף מסביר שהעובדה שהמשחק מיועד לילדים מקשה את האפשרות לעשות כסף גדול. "קשה לעשות מוניטיזציה על ילדים כי זה אומר לקחת לאבא את כרטיס האשראי. אבל אין ספק שמכונת השיווק עבדה פה טוב, המוזיקה הנכונה, הדמויות הנכונות, השפה העיצובית והכול.

"באופן כללי לפתח משחק זה מאתגר. מצד אחד צריך לייצר משחק שלא יהיה קל מדי, ומצד שני אסור שהוא יהיה קשה מדי, כלומר לא משהו בלתי אפשרי".

אגב, ברשתות החברתיות יוצרי תוכן משתפים כמה הם מוציאים על חבילות המשחק. כך לדוגמה, אחד היוצרים ביוטיוב, KairosTime Gaming, שיש לו יותר ממיליון עוקבים, שיתף כי הוא הוציא 2,000 דולר כדי להצליח לרכוש את כל הדמויות, הגאדג'טים ומה שדרוש להשלמת הדמויות החזקות במשחק.

"האחים שלי מכורים מאוד, הם כל היום בטלפון"

כדי לנסות להבין יותר מה קורה בישראל, שוחחנו עם ילדים וילדות שלגמרי נסחפו לתוך זה. "אני משחק בערך שעה ביום", אמר למשל הראל גואטה בן ה־9. "מה שמיוחד בבראול סטארס זה שהוא פשוט לא משעמם. לדעתי אפילו ממכר כי אתה כל הזמן רוצה לנצח ולהשיג כמה שיותר גביעים וקרדיטים".

אחיו, עילי בן ה־13, לא לגמרי מסכים. "זו לא התמכרות. אני פשוט התחברתי למשחק. גם העובדה שהוא נייד מאפשרת לשחק בו יותר וכל הזמן יוצאות דמויות חדשות".

"כל החברות משחקות במשחק", אומרת אמה בת ה־11 וחצי. "זה התחיל מכמה בנים בכיתה ואז כולנו הצטרפנו. בעבר הייתי ממש מכורה והייתי משחקת שעתיים ביום. היום זה איך שמתחשק לי, לפעמים גם שעה ביום. אחים שלי מכורים מאוד, בכל הזדמנות שיש להם להיות בטלפון הם יהיו בבראול סטארס".

כשאנחנו שואלים את ינון, בן ה־11, אם הוא מכור, הוא לא מהסס. "בטח, אני מכור למשחק. אבל מכור קל. אני יכול לשחק בערך ארבע שעות ביום, וזה הרבה פחות ממה שאלוף העולם משחק - 17 שעות ביום".

כפי שניתן לראות, במהלך השיחות עם הילדים עולה שוב ושוב שאלת האיזון. "ילד שמשחק הרבה - זה לא בהכרח אומר שהוא מכור", אומרת ד"ר שמרית תלרז כהן, פסיכולוגית קלינית מהמכללה האקדמית בית ברל. לדבריה, יש כמה רכיבים מרכזיים שמשפיעים על התמכרות אפשרית. "ראשית, יש פרסים ודברים שצוברים תוך כדי המשחק ויש דברים שרוצים להשיג ולא תמיד מצליחים. זה מגדיל את פוטנציאל ההתמכרות. שנית, זה לא משחק שחוזר על עצמו. המשחקים קצרים ומהירים, זה משחק פשוט ומאוד מגוון.

ד''ר שמרית תלרז כהן, פסיכולוגית קלינית / צילום: פרטי

"למעשה, מה שגורם להתמכרות הוא הנושא של החיזוקים החיוביים והמיידים שמקבלים כל הזמן במשחק. המוח שלנו בנוי בצורה של ציידים ולקטים - הוא מחפש תמיד חיזוקים והם עושים לנו תחושה טובה. בדיוק כמו האדם הקדמון שהיה צריך לצוד וללקט כל הזמן".

וזה משפיע במיוחד על ילדים.
"כן, ילדים עדיין לא סיימו להתפתח והם לא יודעים לחשוב על מטרות לטווח ארוך. הם לא יודעים מה יקרה להם אם הם ישחקו במקום ללמוד או לחזק קשרים חברתיים".

עם זאת, ד"ר תלרז כהן מדגישה ש"בפסיכולוגיה אנחנו לא מדברים על ההתנהגות כרעה או כטובה, אלא על התנהגות יעילה ומתאימה להקשר". לדוגמה, גיימינג במינון מסוים זה כיף, מעורר עניין ומפתח יכולות מסוימות. אבל אם בגלל זה הילדים מפסידים דברים אחרים, זה עשוי להיות בעייתי.

"כשילדים קופצים בטרמפולינה הם צריכים גדרות שיוודאו שהם לא נופלים", היא אומרת. "ילד צריך גבולות והכוונה. אבל כמובן שכל ילד הוא שונה - יש כאלה שיכולים לשחק ארבע שעות ביום ועדיין להיפגש עם חברים והכישורים שלו מפותחים, ויש ילד שזה יגרום לו להיות עצבני ומעורער וזה פחות מתאים לו".

אפילו אנחנו הצלחנו למצוא ילד שזה נמאס לו בשלב מסוים. "אני לא משחק כל הזמן, נגיד איזה שעה-שעתיים ביום", אומר הלל בן 11. "לא מגבילים אותי בטלפון, אבל מתישהו זה נמאס. חברים שלי מוציאים כסף על המשחק, ואני חושב שזה מטופש כי עדיף לי לבזבז את זה על אוכל או על החיים האמיתיים".

"אם ההורים לא היו מגבילים, הייתי משחק 12 שעות ביום"

אחד הדברים שמאפיינים את בראול סטארס זה שהוא כבר הרבה מעבר למשחק. אפשר לראות את זה בעובדה שהילדים צופים באנשים אחרים משחקים, אפשר לראות את זה במופעי הענק, ואפשר גם לראות את זה במרצ'נדייז שממלאים את מדפי החנויות - מבובות של דמויות המשחק, דרך תיקים וחולצות ועד מצעים למיטה. וכמו כל מוצר ממותג, גם אלה מוצעים במחירים מופקעים.

אדם, בן 9, מחופש לדמות מהמשחק. ''אם לא היו מגבילים אותי הייתי משחק 12 שעות ביום'' / צילום: פרטי

את הטירוף סביב בראול סטארס מלווה גם הרצון של הילדים להידמות לדמויות עצמן. כך למשל, אדם בן 9 התחפש בפורים בשנתיים האחרונות לשתי דמויות מהמשחק. "ביקשתי מההורים שלי להתחפש למורטיס ולארי, והיינו צריכים להכין תחפושות ממש מאפס, כי אין בחנויות את מה שצריך ואפילו בעלי אקספרס לא מצאנו. כשנכנסתי לבית הספר החברים שלי התלהבו ממש".

אדם, אתה מכור למשחק?
"קצת, אם ההורים שלי לא היו מגבילים אותי והייתי יכול לשחק כמה שאני רוצה, הייתי משחק 12 שעות".

עוד כתבות

אינטל / צילום: Shutterstock

פיצול נוסף באינטל: נפרדת מקרן ההון סיכון שלה

הפעם מפצלת חברת השבבים את קרן אינטל קפיטל, קרן ההון סיכון הוותיקה שלה ● עפ"י הודעת אינטל, הקרן תמשיך את פעילותה תחת שם אחר ותנסה מעתה לגייס הון באופן עצמאי, זאת החל מהחציון השני של השנה

משרד המשפטים בירושלים / צילום: יוסי זמיר

מחיר הסחבת: 90% מהבעיות המשפטיות כלל לא מגיעות להכרעה בבית המשפט

מחקר חדש שערך משרד המשפטים ממפה את הבעיות הניצבות בדרכם של הישראלים בדרך לפתרון בעיות משפטיות, ומגלה כמה זמן לוקח להגיע אליו ● וגם: באילו תחומים הבעיות המשפטיות נפוצות ביותר, באילו הן הכי חמורות, ומה המצב אצלנו בהשוואה לאירופה

צילומים: AP-Michael Varaklas, Stephanie Scarbrough, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה רוצה ארדואן ולמה עסקת חטופים משתלמת כל כך לקטאר

קטאר, מצרים וטורקיה ממצבות עצמן שוב כמתווכות מרכזיות בין ישראל לחמאס ● בעוד קטאר מבקשת לשפר את תדמיתה מול ארה"ב, מצרים נאבקת לשקם את הכנסות תעלת סואץ, וטורקיה רואה במגעים הזדמנות לשמור על השפעתה באזור ● גלובס בוחן את המהלכים מאחורי הקלעים

ההריסות בשכונת ג'באליה שבצפון הרצועה. בשווקים מביטים על היום שאחרי העסקה / צילום: ap, Enas Rami

המומחים מנתחים: כך יגיבו השווקים והשקל לעסקת חטופים

הדיווחים על עסקה קרבה ועל האפשרות לחידוש המגעים בין ישראל לסעודיה דוחפים את השקל ואת השוק המקומי כלפי מעלה ● יוטב קוסטיקה, מור קרנות נאמנות: "ניתן להניח שהמטבע ימשיך להתחזק אם נראה את הסכמי אברהם מתרחבים" ● האם האופטימיות מוגזמת?

שירותי בריאות כללית. 2.6 מיליון מבוטחים בביטוח סיעודי / צילום: תמר מצפי

"לא מבינים את מי זה משרת": ברשות שוק ההון הופתעו מהשינוי בביטוח הסיעודי

משרד הבריאות מוביל בצורה מודעת לחזרתו לשולחן של משבר הביטוח הסיעודי ● ברשות שוק ההון מתקשים להבין: "אין בהוראה של משרד הבריאות פתרון, הם יודעים שיש דד-ליין של שנתיים כדי לפתור את המצב. אם היה להם פתרון בזמן הקצר שהיינו צריכים למצוא פתרון זמני, למה הם לא פעלו כבר אז?"

אילן בן ישי, יו”ר ועידן כץ, מנכ”ל ובעלים בנטו פיננסים / איור: גיל ג'יבלי

נטו פיננסים: הרגולטורים מתנגדים לפטור מתביעות

בעמדה שהגישו רשות שוק ההון ורשות ניירות ערך לבית המשפט, הרגולטורים הפיננסיים מתנגדים לסעיף בהסדר החוב המונע מלקוחותיה של סוכנות הביטוח, שחובותיה נאמדים ב-110 מיליון שקל, לתבוע את בעלי השליטה ואת סוכני המשנה

מפגינים לטובת טיקטוק ליד הקפיטול בוושינגטון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

המרוץ להצלת טיקטוק מתחמם: ההצעה המפתיעה של הסינים, ומה חושב עליה מאסק

ימים ספורים לפני שהאיסור על פעילות טיקטוק בארה"ב ייכנס לתוקף, הסינים בוחנים אפשרות מפתיעה: מכירת הפעילות האמריקאית לאילון מאסק, בעל ברית של הנשיא הנבחר ● מהם האינטרסים סביב העסקה ומה עושה אותה כל כך מורכבת? ● גלובס עושה סדר

בית המשפט המחוזי בתל אביב / צילום: Shutterstock, Vered Barequet

תביעת רשלנות על סך 5 מיליון שקל נגד אחד ממשרדי עורכי הדין המובילים

משרד בלטר, גוט, אלוני והשותף לשעבר במשרד, עו"ד גיא נאמן, נתבעים ב-5 מיליון שקל על שלא הגישו במועד תביעה על סך 20 מיליון שקל מטעם לקוח שהיה מצוי בסכסוך עסקי ● הלקוח טוען כי חלון הזמנים לתביעה נסגר, והיא התיישנה ● מהמשרד ומעו"ד נאמן לא נמסרה תגובה

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

1,200 דולר, בלי ביזנס: מה תקבלו בטיסה החדשה לניו יורק?

למרות הבשורה שהביאו ארקיע ומטה ההייטק, חסרות לכל הפחות 15 טיסות שבועיות נוספות לארה"ב כדי לענות על הצורך ● מה צריך לקרות כדי שההיצע יגדל? הממשלה התחייבה לתת רשת ביטחון לחברות שיטוסו לצפון אמריקה, אך השרים רגב וסמוטריץ' לא הגיעו לדיון, והוא נדחה

ערן צ'רנינסקי / צילום: סיון פרג

ערן צ’רנינסקי, משנה למנכ”ל בכלל ביטוח ופיננסים, הודיע על סיום תפקידו

צ'רנינסקי עוזב לאחר 6 שנים בקבוצה בהן ניהל את החטיבה הפיננסית ● מועד סיום כהונתנו בחברה טרם נקבע, ויתואם בהמשך

מטה הבנק המרכזי של האיחוד האירופי / צילום: ap, BERND KAMMERER

משבר מעבר לפינה: עליית תשואות האג"ח הממשלתיות בעולם מהדהדת את 2008

שנת 2025 נפתחה בעליות חריגות בתשואות האג"ח של כמה מהממשלות המובילות בעולם ● בחלק ממדינות אירופה זה עלול להוביל להתפרצות משבר חוב חריף, שיחלחל לבנקים ולכלכלה ● מהם התרחישים האפשריים, מהקל אל המדאיג, והמשמעויות לביצועי השווקים

ג'ארד קושנר / צילום: Associated Press, Alex Brandon

קושנר קרוב מתמיד להפוך לבעל המניות הגדול ביותר בהפניקס

רשות שוק ההון צפויה לאשר לקרן של ג'ארד קושנר להחזיק עד 10% מהפניקס – אבל תקבע מגבלות ● בחצי שנה מאז שקרן אנפיניטי רכשה 4.95% ממניות חברת הביטוח הגדולה בישראל היא מורווחת על הנייר ביותר מחצי מיליארד שקל

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מסחר תנודתי בת"א; מספנות ישראל עולה בכ-4%, אלוט צוללת ב-12%

מדד ת"א 35 נעולה ב-0.2% ● השקל נחלש קלות מול המטבעות הזרים ● בשוק ממתינים לנתוני האינפלציה בישראל ובארה"ב שיתפרסמו היום ● בפועלים מעדיפים את האפיק הצמוד על פני השקלי בשוק האג"ח הישראלי ● הכלכלה האמריקאית עדיין לא מאותתת על הפחתת ריבית ● ובמיטב מדגישים כי תחום ה-AI מתחיל להשפיע על שוק העבודה האמריקאי

משפחות החטופים / צילום: אלון גלבוע

נתניהו למשפחות חטופים: "זה עניין של ימים או שעות. ממתינים לתשובת חמאס"

דיווח בעיתון "א-שרק אל-אווסט" הסעודי: הצדדים המשתתפים במו"מ בדוחא פועלים לביצוע הליטושים האחרונים ● בחמאס פרסמו הצהרה רשמית: "המו"מ בשלביו האחרונים" • ההכנות במעבר רפיח החלו • משרד החוץ הקטארי: "התגברנו על המכשולים העיקריים" ● מטה המשפחות: דורשים הסכם שיחזיר את כל החטופים ● 98 חטופים - 466 ימים למלחמה ● עדכונים שוטפים

שר הבריאות אוריאל בוסו / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

אולטימטום למדינה: משרד הבריאות הורה לקופות החולים לעצור את הביטוחים הסיעודיים ב־2026

החל מיולי השנה, הורה המשרד להפסיק צירוף של מבוטחים חדשים לפוליסות הביטוח הסיעודי של קופות החולים, והחל מינואר 2026 להפסיק לתפעל את הפוליסות הקיימות • בכך מציב המשרד אולטימטום לרשות שוק ההון לספק פתרון ארוך טווח למשבר הביטוח הסיעודי – ומחזיר את משבר לקדמת הבמה

בתוך תחנת כוח קיימת: הפתרון היצירתי להקמת חוות שרתים חדשה

תוכנית חדשה להקמת חוות שרתים בהשקעה של כ־1.4 מיליארד שקל, במיקום לא שגרתי: חצר תחנת הכוח בבאר טוביה ● היזמים בהובלת קרן קיסטון מעריכים שכבר השנה יתקבלו אישורים

דיון בוועדת החוקה על הגבלת תקציב לשכת עורכי הדין, שבוע שעבר / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

קיצוץ תקציב לשכת עורכי הדין מתקדם בצעדי ענק: אלה המשמעויות

ועדת החוקה דנה במאות ההסתייגויות של האופוזיציה להצעת החוק של ח"כ מילביצקי, הזוכה לתמיכת הממשלה, ואשר צפויה לקצץ מיידית ב-20% את דמי החבר שמשלמים עורכי הדין ● עם אישור ההצעה בוועדה, היא צפויה לעבור סופית במליאת הכנסת ● לשכת עורכי הדין צפויה לעתור לבג"ץ

עמיחי אליהו / צילום: אתר הכנסת

האם לפני חוק הגיוס של לפיד 20% מהחרדים היו מתגייסים בכל מחזור?

מה שיעור החרדים שהתגייסו לפני חוק הגיוס של יאיר לפיד? יש בעיות בנתונים ● המשרוקית של גלובס

כך התרסק אמברגו הנשק הבריטי על ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים שגילו חומרי נפץ ישראלי בצנטריפוגות שרכשו, בעולם מתפעלים מלוחמת המנהרות הישראלית, הממשל בבריטניה רצה להפסיק את אספקת רכיבי ה־F-35 לישראל, ובלבנון מקבלים איתותים כי הפסקת האש עם חיזבאללה עשויה להביא לפריחה חדשה במדינה ● כותרות העיתונים בעולם

אילון מאסק / צילום: ap, Susan Walsh

מאסק שוקל לרכוש את טיקטוק. אבל נתבע על רכישת רשת חברתית אחרת

רשות ני"ע האמריקאית טוענת כי איש העשיר בעולם הפר את החוק בקשר עם מניות הרשת החברתית שרכש ב-2022 ● מבקשת להטיל עליו קנס וכן לחייבו בתשלום  הסכומים שלכאורה חסך לעצמו