Garmin Fenix 8 / צילום: יח''צ
חובבי ספורט זקוקים לשעון שיבדוק עבורם שורה של מדדים ויסייע להם בפעילות הגופנית, ו־Garmin Fenix 8 מנסה להציע את החוויה המלאה בימים האחרונים השיקה חברת גרמין השיקה את השעון החכם החדש שלה, Garmin Fenix 8.
● בדיקה טכנלוגית | 1,750 שקל: בדקנו האם האוזניות האלה שוות את המחיר
● בדיקה טכנולוגית| קונים אוזניות חדשות? אלה ההבדלים בין הדגמים המובילים בשוק
● בדיקה טכנולוגית| לא זזים: מה עושים אם הטלפון והמחשב עובדים לאט?
גרמין היא מהחברות המובילות לייצור טכנולוגיה בתחומי הספורט ואורח החיים הבריא, כך שרבים מתעניינים בהשקות החדשות שלה. עם זאת, מוצר הדגל לא כולל הרבה פיצ'רים חדשים, בעוד שהמחיר עלה משמעותית מהדור הקודם, מה שהכעיט לא מעט צרכנים. האם בכל זאת שווה לרכוש אותו? בדקנו כדי לגלות.
החידוש העיקרי: המסך והסוללה
השעונים החדשים מגיעים עם שתי אפשרויות תצוגה שונות: הראשונה היא תצוגת AMOLED עם פיצ'ר של Always On Display לצרכנים שרוצים מסך בהיר יותר וחד יותר, והשנייה היא גרסת ה־Solar שמגיעה עם מסך MIP (תצוגה שמאפיינת בעיקר במכשירים בעלי הספק נמוך).
בהשוואה לדגמים מוקדמים, ניכר עד כמה המסך יותר בהיר והפרטים הרבה יותר חדים - חידוש שהוא חובה בכל הקשור לשעונים חכמים, שצריכים להיות מדויקים גם ברמת המבט הקצר. החידוש הזה חשוב במיוחד לחובבי ספורט, שכן גם באור השמש קל לראות מה קורה על המסך.
חידוש עיקרי ומשמעותי נוסף הינו הסוללה של המכשיר. החברה למעשה שיפרה את חיי הסוללה לאורך של עד 29 יום בדגם הנבדק. כמובן שזה משתנה ביחס לפעילות שמבצע המשתמש - ככל שיש יותר אימונים, כך חיי הסוללה מתקצרים. אך, לשם השוואה, שעון האולטרה של סמסונג מגיע עד 100 שעות של שימוש בטעינה אחת.
היתרון הבולט: ספורט ובריאות
גרמין מתהדרת בכך שהיא מציעה מוצרים שמתאימים לספורט ולאורח חיים בריא, ולכן היתרון הבולט במיוחד בפניקס 8 הוא בפיצ'רים שקשורים לספורט - גם אם חלקם רלבנטיים רק למעטים. החברה מציעה ניטור מדדים חיוניים שחשובים לספורטאים, כגון קצב הלב משורש כף היד, ניטור שינה מתקדם, ומעקב אחר רמת החמצן בדם באמצעות Pulse Ox. זאת בנוסף לסקירה היומית על מצב הבריאות של בעל השעון, כמו נתוני שינה, תחזית לאימון ועוד.
השעון החדש תוכנן לעמידות מרבית, כולל מצבים כמו שהייה במים או במקומות גבוהים. הלחצנים אטומים לדליפות, ומגן החיישנים מבטיח עמידות במים בעומק של עד 100 מטר (קבלת נתונים בצלילה מתאפשרת רק עד 40 מטרים).
הפיצ'רים החדשים מאפשרים לייצר אימוני כוח מותאמים אישית, מעקב בריאותי מקיף וניווט בעזרת GPS מרובה תדרים, בשילוב טכנולוגיית SatIQ. בנוסף, המכשיר מאפשר לכם לייצר מסלול מעגלי דינמי, כלומר לתכנן מסלולים כדי להבטיח חזרה לנקודת ההתחלה בצורה הטובה ביותר. החברה מתהדרת בכך שגם אם תהיה סטייה מהמסלול המתוכנן, המכשיר יידע לנתח את הדרך הטובה ביותר לשוב אליו.
אחת ההפתעות היא שדרוג הפנס בשעון: החברה משלבת במכשיר פנס LED שיכול להגיע לעוצמה גבוהה במיוחד. לשם הדוגמה, אפילו אם מפעילים את הפנס באור יום הוא יכול לסנוור אנשים שמביטים אליו ישירות. כמובן שבאימונים בשעת לילה מאוחרת מדובר ביתרון משמעותי.
עיצוב: יוקרתי ופרקטי
מבחינת גרמין, מדובר במוצר דגל, ובהחלט ניכר שמדובר במוצר פרימיום. אנחנו קיבלנו את דגם ה-47 מ"מ המסיבי. המכשיר מגיע עם עדשת ספיר שעמידה לשריטות ומסגרת טיטניום שנראית עמידה במיוחד - גם לתרחישים קיצוניים.
גם בשעון הזה, גרמין מאפשרת לצרכנים להחליף את הרצועות. הרצועה הבסיסית בחבילה יחסית פשוטה, אבל ניתן לרכוש רצועת סיליקון מקורית ב-229 שקל, רצועות עור במחיר מעט גבוה יותר, או לשלם 1,299 שקל על צמיד טיטניום עם ציפוי DLC.
עוד רכיב עיצובי שניתן להתאים אישית הוא ה-Faces של השעון - כלומר עיצובים שונים לעמוד הבית. בכל עיצוב מודגשים נתונים אחרים, ואפשר לבחור עיצובים נוספים דרך האפליקציה.
ביצועים ונוחות: הבעיה עם אפל
אין ספק ששעון בתג מחיר כזה, צריך להיות מאוד נוח ולהתהדר בביצועים מעולים. לשם כך, יש חמישה כפתורים מסביב לשעון. כפתור אחד משמש לפתיחת התפריט ולמעבר קדימה, אחר נועד לחזור אחורה, ואחרים מאפשרים לנווט בתוך התפריט. לכל כפתור יש לחיצה רגילה ויש לחיצה ארוכה, וכל אחת מהן מאפשרת לעשות משהו שונה. במובן הזה, גרמין תעשה בשכל אם תציע מדריך ראשוני למשתמשים, שיאפשר ללמוד את המכשיר בצורה טובה יותר ויחסוך להם זמן.
השעון מגיע כמוצר משלים לסמארטפון, אבל במקרה של אפל למשל, זה בעייתי מכיוון שהחברה "עושה חיים קשים" לגרמין עם התאימות של המכשיר. לדוגמה, אי אפשר לחבר את אפליקציית המוזיקה אפל מיוזיק, למרות שספוטיפיי, יוטיוב מיוזיק ודיזר כן עובדים. בנוסף, אי אפשר לענות לוואטסאפ ולהודעות.
אם אתם מנויים לאפל מיוזיק, עדיין תוכלו לשלוט על המוזיקה דרך השעון. עם זאת, לא תוכלו להוריד מוזיקה באופליין לשעון ובכך להשאיר את המכשיר בבית כשאתם רוצים לצאת לאימון. חוסר התאימות עם אפל מתבטא בדברים קטנים ומעצבנים, וגרמין כנראה עובדת מאחורי הקלעים רבות כדי לצמצם את הבעיות האלו, ולעבוד על שיתוף פעולה מיטבי עם אפל.
לראשונה, השעון מצויד ברמקול ומיקרופון מובנים, מה שמאפשר לקבל שיחות ישירות לשעון. הפיצ'רים האלו נמצאים בתחילת דרכם, שכן בניסיונות לבצע שיחות, הצד השני קיבל חלקית את הסאונד - כך שיש לגרמין מה לשפר בחטיבה הזו.
נקודה נוספת היא שאין דרישה להכניס סיסמה לשעון. מאחר שהוא אוסף לא מעט מידע, וגם מחובר להודעות ומיילים, כל מי שישים עליו את ידו יוכל לראות הכול - מה שעלול להיות בעייתי.
עוד נקודה: לשעון אין חיישן שמזהה מתי הוא כבר אינו על ידו של המשתמש, ולכן הוא ממשיך לקבל את ההתראות. כך שאם הנחתם אותו על השולחן, עדיין תשמעו צלילי רטט לאורך זמן.
המחיר: יקר מדי
סוגיית המחיר היא אולי הסוגיה הכואבת ביותר בשעון. סדרת Fenix 8 מגיעה לישראל במחיר מאוד גבוה - בין 4,600 ל-6,000 שקל. לשם השוואה, שעון ה־Fenix 7 הושק במחיר של כ-3,000 שקל. אמנם מדובר במוצר דגל שמציע שיפורים כמו מסך חדש, סוללה חזקה ושינוי בחומרים, ומציג יכולות מרשימות. אבל אם אתם לא צריכים את הפיצ'רים החדשים, ייתכן ששווה להסתפק בדגמים הקודמים, כמו Fenix 7 Pro ו-Epix Pro.
***גילוי מלא: חברת רונלייט, יבואנית מוצרי Garmin בישראל, סיפקה לנו את השעון לסקירה