בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock
סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:30
יום המסחר בתל אביב ננעל בירידות שערים. מדד ת"א 35 ירד ב-0.2% ות"א 90 ירד ב-0.7%. בלט לשלילה מדד ת"א בנקים 5 שירד ב-1.7%.
מחזור המסחר הסתכם ב-2.2 מיליארד שקל.
בלטו לחיוב מניות הפניקס , או פי סי אנרגיה , שופרסל , נייס ונובה .
מנגד, בלטו לשלילה אלקטרה צריכה , תדיראן גרופ , אקויטל , איסתא , ובזן .
בשוק המט"ח המקומי, השקל נחלש מול המטבעות הזרים. שער הדולר-שקל עומד בשעה זו על 3.76 שקלים ושער האירו-שקל נסחר סביב 4.15 שקלים.
16:29
הירידות בתל אביב ממשיכות. מדד ת"א 35 יורד ב-0.3% ות"א 90 משיל מערכו כ-0.9%. בקרב המדדים הענפיים, ת"א נדלן יורד ב-1.6%. ת"א בנקים 5 משיל מערכו כ-1.3%.
חברת דנאל דיווחה היום עדכון כי בנוגע להצעה שהחברה הגישה לרכישת פעילות מערך הסיעוד הביתי (בלבד) של החברות בקבוצת מוריה, לפיו הנושים באסיפות הנושים השונות החליטו לאשר הצעה של מציע אחר לרכישת החברות בקבוצת מוריה, ובהתאם, לא אישרו את הצעת החברה במתווה של רכישת פעילות הסיעוד הביתי בלבד של החברות.
בשוק החוב המקומי, תשואות האג"ח הממשלתיות עולות קלות. התשואה ל-10 שנים עולה ב-6 נקודות בסיס ונסחרת סביב 4.86%. התשואה לשנתיים עומדת על 4.26%.
15:03
ההסלמה בצפון מעיבה היום על הבורסה שנסחרת בירידות. מדד ת"א 35 יורד ב-0.3% ומדד ת"א 90 יורד ב-0.8%, במקביל השקל נחלש בכ-1.4% ונסחר ב-3.74 שקלים לדולר ותשואות אגרות החוב הממשלתיות עולות.
בעלת עניין חדשה בחברת פנינסולה מקבוצת מיטב , העוסקת במתן אשראי לעסקים קטנים ובינוניים: חברת T.S.M.D Allal Holdings שבבעלות סיגלית אלל, מבעלות אימפריית הפיצוחים והפירות היבשים דין שיווק וקלייה. לפי דיווח שהועבר לבורסה, החברה של אלל רכשה מניות פנינסולה בתמורה כוללת של כ-42.7 מיליון שקל, במחיר המשקף פרמיה של כ-14% על מחיר המניה לפני הדיווח על העסקה.
13:26
הבורסה בתל אביב מוסיפה ומתנהלת בירידות שערים לנוכח ההסלמה בצפון. מדד ת"א 35 יורד ב-0.4% ומדד ת"א 90 יורד ב-1.2%. מבין המדדים הענפיים בולטים לרעה מדד הבנקים שיורד ב-1.4% ומדדי הנדל"ן ומניב ישראל שיורדים ביותר מ-1.5%.
במדד תל אביב 125 בולטות לחיוב מניות הפניקס , נובה וקמטק . בולטות בירידה אלקטרה צריכה , אקויטל ואיירפורט סיטי .
12:20
לאחר הפתיחה החיובית, ההסלמה המסתמנת בצפון מעיבה יותר ויותר על הבורסה ומחלישה את השקל מול הדולר. מדד ת"א 35 יורד ב-0.4% ומדד ת"א 90 יורד ב-1%, מדד הבנקים ב-1.2%. את הירידות מאזנות במשהו המניות הדואליות שעולות הבוקר בעקבות העלייה בחוזים העתידיים בוול סטריט. בולטות ביניהן קמטק , נובה ונייס . בנוסף בולטת גם מניית חברת הביטוח הפניקס לאחר שעדכנה את היעדים האסטרטגיים שלה לשנת 2027.
11:28
מסחר הפכפך בת"א כשהחשש מהסלמה בטחונית לאחר התקיפה הישראלית בסוריה מעיב על הבורסה שמושפעת גם לטובה מהעליות בחוזים העתידיים בוול סטריט. ת"א 35 יורד ב-0.8% תודות למניות הדואליות ולמניות הביטוח שעולות, מדד ת"א 90 יורד ב-1%. מדדי הבנקים ונפט וגז יורדים ב-1% וב-1.3% בהתאמה.
במקביל לירידות השערים בשוק החוב התשואות עולות עם החששות להסלמה - תשואת איגרת החוב לעשר שנים עולה ב-4 נקודות בסיס ל-4.84% ותשואת האיגרת לשנתיים ל-4.24%, מדדי האג"ח הקונצרניות תל בונד, 20, 40 ו-60 עולים ב-0.2%.
במסחר במט"ח השקל מוסיף ונחלש בכ-1.3%, 3.75 שקלים לדולר ו-4.14 שקלים לאירו.
10:50
לאחר הפתיחה החיובית, המדדים עברו למגמה מעורבת, ברקע התקיפה העוצמתית של צה"ל בסוריה והעליות בחוזים העתידיים בוול סטריט - ת"א 35 עולה ב-0.1% תודות למניות הדואליות ולמניות הביטוח הגדולות, מדד ת"א 90 יורד ב-0.1%.
כאמור מדד הביטוח בולט בעלייה של 1.2% בעיקר בזכות קבוצת הפניקס שמזנקת ב-5% לאחר ששלחה הבוקר לבורסה עדכון לגבי היעדים האסטרטגיים שלה לשנת 2027 ונראה שהמשקיעים מרוצים. החברה מכוונת לרווח של 2 מיליארד שקל ולתשואה של 16%-18% על ההון, כמו כן החברה שואפת לכך ש-50% מרווחיה ישמשו לחלוקת דיבידנד ולרכישה עצמית של מניות.
החברה צופה כי סך הנכסים המנוהלים ב-2027 יעמוד על בין 600-650 מיליון שקל, לעומת 433 מיליון שקל שהיו ב-2023, כאשר צפי הצמיחה הממוצעת במגזרים השונים בין 2023-2027 עומד על צמיחה של 15% במגזר פוליסות השקעה, צמיחה של 13% במגזר בית השקעות ולקוחות כשירים וצמיחה של 7% במגזר פנסיה וגמל.
10:24
לאחר הפתיחה החיובית, המדדים עברו למגמה מעורבת, ברקע התקיפה העוצמתית של צה"ל בסוריה והעליות בחוזים העתידיים בוול סטריט - ת"א 35 עולה ב-0.2% תודות למניות הדואליות ולמניות הביטוח הגדולות, מדד ת"א 90 יורד ב-0.4%.
יאיר שני, מנכ"ל סיגמא בית השקעות התייחס להשפעת ההתקפה בסוריה על הבורסה המקומית: "לאור הדיווחים על תקיפה בסוריה, ובמידה ומדובר שזו ישראל (אין אישור לכך), בהנחה שזה לא מתפתח למשהו משמעותי, ההשפעה תהיה בשוליים. באופן כללי ניכר שהבורסה בישראל מתפקדת בצורה מאוד יפה, חווה עליות, וזו בסך-הכול שנה טובה.
זה נובע מכך שהגענו מרמות נמוכות והמחירים היו זולים ובסוף המשקיעים מסתכלים על התמחור/ להערכתי מה שיתן את הטון בטוח קצר זה החשיפה להורדת דירוג נוספת, אתגרי התקציב - שצריך לקחת את ההתנהגות הפיסקלית חזרה לתלם (יחס חוב תוצר) ומה שקורה בארה"ב, והשוק האמריקאי. ברור שאם תהיה החמרה או הסלמה והתדרדרות משמעותית מול חזית צפון או עם איראן, המצב משתנה, אבל כאמור המשקיעים מסתכלים על הריביות, על התקציב, והשלכות כלכלת ארה"ב".
קבוצת שמיר אנרגיה אשר בשליטת מבטח שמיר מדווחות על הבשלת תנאי העסקה לפרויקט סולארי בהיקף של כ-1.1 מיליארד שקל. הפרויקטים כוללים הקמה מתוכננת של פרויקט סולארי על שטח של כ-1,500 דונם ובהספק של 230 מגה וואט וכ-700 מגה וואט שעה אגירה באתר בנגב. הפרויקט הסולארי הקרקעי בנגב נמצא בשלבים סטטוטוריים מתקדמים, ועם סקר חיבור מחייב חיובי כאשר הסגירה הפיננסית בגינו צפויה לקרות במחצית השנייה של שנת 2025. קבוצת שמיר אנרגיה ורפק אנרגיות מתחדשות התקשרו בחודש פברואר 2024, בהסכם עם צד שלישי על מנת להוציא לפועל מספר פרויקטי אנרגיה ירוקה של השותף עם חברה תעשייתית גדולה, שיבוצעו באמצעות שותפות בה יחזיקו שמיר אנרגיה ורפק, כל אחת, ב-25% מזכויותיה.
10:02
למרות התקיפה הישראלית העוצמתית הלילה בסוריה הבורסה נפתחה הבוקר בעליות קלות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.35%, ומדד ת"א 90 ב-0.2%.
בשוק המט"ח השקל נחלש הבוקר בכ-1% ונסחר ב-3.74 שקלים לדולר וב-4.13 שקלים לאירו.
רונן מנחם כלכלן ראשי במזרחי טפחות התייחס הבוקר לתקיפה בסוריה: "גל התקיפות בסוריה מצטרף לשורה של אירועים שהמשמעות שלהם היא המשך הרמה הגבוהה של אי הוודאות וההסלמה הביטחונית, אם כי ניתן לומר שהפעם עוצמת האירוע גבוהה יחסית. מטבע הדברים אירועים מסוג זה לא מתקבלים בצורה חיובית בשוקי המניות אם כי ניסיון העבר הקרוב מוכיח כי שאלת המפתח היא ההמשכיות והתגובה. התגובה של השווקים לטווח קצר עלולה להיות חדה יחסית אולם אם אין לאירוע המשכיות עד מהרה השווקים חוזרים להגיב לנתונים אחרים. השוק עשוי להגיב מנגד לעליות הקלות בחוזים בארה"ב".
08:20
בשוק המט"ח, לאור ההסלמה הבטחונית המסתמנת, השקל נחלש הבוקר בכ-0.6% ונסחר ב-3.72 שקלים לדולר וב-4.12 שקלים לאירו.
08:00
חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה
1. שוק המניות
לאור ההסלמה הבטחונית המסתמנת בצפון, המבוי הסתום בעסקת החטופים והירידות הבוקר באסיה, המסחר בת"א צפוי להיפתח גם הבוקר בירידות שערים.
שני גלי הפצצות בארבעה מחוזות שונים, חמה, חומס, דמשק וטרטוס, במסגרת התקיפה שמוגדרת כנרחבת ביותר בסוריה מזה שנים, שמיוחסת לישראל. כך מסתכמים אירועי הלילה (ב') החריג בפעילותו העוצמתית נגד הנוכחות האיראנית בסוריה.
אתמול, לאחר הירידות החדות בשוקי חו"ל בסוף השבוע, נרשמו בת"א ירידות. מדד ת"א 125 ירד כ-1.5%, מדד ת"א 35 ירד בכ-1.7% ומדד ת"א 90 ב-1.6%. הירידות בענף המוליכים למחצה בחו"ל ובחברות הדואליות משכו מטה את מניות הסקטור - קמטק ירדה כ-6.2%, נובה ירדה כ-3.8% וטאואר ירדה בכ-1%.
● ניתוח גלובס |המשקיעים הזרים מתחילים לחזור לבורסה בת"א, לאחר שפספסו עליות של כ-30%
גורמים רשמיים בהודו עדכנו בסוף השבוע ברשת X (טוויטר) על השקעת עתק של טאואר לצד קבוצת אדאני בהקמת מפעל שבבים בהודו. אולם משקיעי טאואר לא התלהבו מהדיווח על עסקת הענק, אופנהיימר: "יש הרבה ביקוש לשבבים, אבל זה תהליך ארוך".
מניות חברות תחנות כוח, בהן שוב אנרגיה שירדה בכ-2.5%, הושפעו מהודעת רשות החשמל מיום חמישי, בדבר שימוע לקביעת תקרת מחיר מקסימלי על תעריפי ההגנה המשולמים ליצרנים.
פועלים דיווח אתמול כי השלים סגירה פיננסית למימון פרויקט ליווי הקמת מלון גורדוניה חוף גולן שבכינרת, אשר יתפרס על פני כ-65 דונם ויכלול כ-150 סוויטות בשני אגפים. במסגרת העסקה, בנק הפועלים יעניק מימון בהיקף של כ-185 מיליון שקל לחברת דוגל ייזום והשקעות.
● מיזוגים, מכירות והרבה מזומנים על הפרק: היום שאחרי הפיצול האפשרי באינטל
שבוע המסחר באסיה החל הבוקר בירידות שערים בהובלת מדד הניקיי שיורד ב-2%, זה היום החמישי ברציפות, שנחאי והנג סנג ב-1% וב-1.8% בהתאמה וקוספי ב-1%.
החוזים העתידיים בוול סטריט עולים הבוקר בכ-0.2%.
בוול סטריט מקווים המשקיעים לשבוע יותר טוב מזה של הקודם. המסחר ננעל ביום שישי האחרון באדום בוהק על רקע נתוני תעסוקה מאכזבים בארה"ב. דאו ג'ונס ירד ב-1%, S&P 500 ירד ב-1.7%, ונאסד"ק ירד ב-2.6%. בסיכום שבועי, מדד ה-S&P 500 רשם את השבוע הגרוע ביותר מאז מרץ 2023 עם ירידה של 4.2%, נאסד"ק ירד בכ-6% וסגר את הביצוע השבועי הגרוע ביותר מאז 2022, והדאו ג'ונס ירד בכ-3%. אנבידיה הובילה את הירידות במניות השבבים והשילה בשבוע שעבר 12%, שהם כ-300 מיליארד דולר משוויה.
● ספטמבר מצדיק את המוניטין: על השבוע הקשה בשוק המניות האמריקאי והצפי להמשך
מניית מובילאיי נחלשה ביום שישי ב-8.5% למחיר של 11.5 דולר, שפל מאז ההנפקה שלה בסוף 2022. הירידות הגיעו על רקע דיווחים לפיהם אינטל, בעלת השליטה במובילאיי שמחזיקה ב-88% מההון, מבקשת למכור החזקות במובילאיי על רקע צרכי הנזילות שלה.
בנק ההשקעות ג'פריס החל בשבוע שעבר לסקר את מניית סולאראדג' בהמלצת "החזק" ובמחיר יעד של 27 דולר, שגבוה ב-38.5% מהמחיר הנוכחי שהוא מחיר שפל של מספר שנים. בג'פריס סבורים שהתייצבות קצב שריפת המזומנים עשויה להצביע על הזדמנות.
אלכס זבז’ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב, טוען כי הסיכון בשוק המניות בארה"ב גבוה ואף ממליץ להקטין חשיפה למניות לחשיפה בינונית, "הירידה המקסימלית של S&P 500 מסביב לכל אחד מתקופות מיתון שהיו בארה"ב מתחילת שנות ה-60 נעה בין 14% במיתון בשנת 1960 ועד לירידה של 57% במיתון שהתחיל ב-2007. בממוצע בכל המיתונים המניות ירדו ב-32%. לפיכך, הירידות שהתחדשו בשוק המניות האמריקאי בשבוע שעבר עדיין לא מתקרבות אל סף המיתון".
אבל הבעיה של שוק המניות האמריקאי לפי זבז’ינסקי היא שהשוק לא זול ולעומת זאת המשקיעים אופטימיים מדי, הוא מצביע על אינדיקטור מדאיג: "מכפיל הרווח של שילר" עומד כיום על כ-35 לעומת ממוצע של 26.6 בעשרים השנה האחרונות, "רק פעמיים בכמעט 150 השנים האחרונות שוק המניות האמריקאי היה יקר יותר מאשר היום". המכפיל של שילר לוקח את שווי מדד S&P 500 ומחלק אותו ברווח הממוצע המצטבר 10 שנים לאחור (מכפיל הרווח). בכך הוא הוא מנרמל תנודות הקשורות למחזוריות עסקית. המכפיל הזה עלה ב-15% בשנה האחרונה.
לעומת זאת, מציין זבז’ינסקי, "ציפיות האנליסטים לרווחיות החברות במדד S&P 500 בשנת 2025 עומדות ברמה גבוהה, גם המשקיעים די ‘שורים’. על פי הסקר השבועי של המשקיעים הפרטיים בארה"ב, מאז אמצע שנות ה-90 80% מהזמן המשקיעים היו פחות אופטימיים מאשר היום".
היום יתקיים אירוע ההשקה השנתי של אפל במסגרתו צפויה החברה להשיק את דגמי ה-iPhone 16 החדשים שיגיעו עם טכנולוגיית ה-Apple intelligence ומוצרים נוספים. המשקיעים מחכים בעיקר לשמוע על הפיתוחים החדשים של אפל בתחום הבינה המלאכותית.
בשלהי עונת הדוחות ידווחו השבוע חברות התוכנה אורקל ו-Adobe, רשת משחקי הווידאו גיימסטופ, חברת האופנה Oxford Industries וחברת הבנייה Lennar, ואפילו מנצ'סטר יונייטד שנסחרת בוול סטריט תדווח השבוע.
2. שוקי האג"ח
באיגרות החוב של ממשלת ישראל נרשמה אתמול ירידה קלה בתשואות, ל-4.8% באיגרת ל-10 שנים והתשואה לשנתיים לרמה של 4.23%.
בשוק החוב האמריקאי, התשואה לפידיון באיגרות הממשלתיות ל-10 שנים ירדה בשבוע החולף בכ-19 נקודות בסיס ל-3.72% - הרמה הנמוכה ביותר מאז יוני 2023. והתשואה לשנתיים ירדה בכ-25 נ"ב לרמה של 3.66%.
המשמעות היא שעקום התשואות האמריקאי - המשקף את המרווח בין תשואות האג"ח לטווחי הזמן השונים, חזר לאחר שנתיים וחצי, לצורתו "הנורמלית", שבה התשואות ארוכות הטווח גבוהות יותר מתשואות האיגרות לטווח קצר.
3. שוקי הסחורות והמטבעות
במסחר במט"ח, השקל נחלש הבוקר בכ-0.5% מול המטבעות הזרים, כשהדולר נסחר ב-3.72 שקלים והאירו ב-4.12 שקלים.
זבז'ינסקי ממיטב ציין ש"החשיפה למט"ח של קופות גמל והשתלמות מקומיות טיפסה ביוני כמעט ל-28% שהם כ-160 מיליארד דולר. סכום זה מהווה כ-30% מהתמ"ג בישראל. ככל שחשיפת הנטו למט"ח גדולה יותר, הגופים המוסדיים צריכים למכור או לקנות יותר מט"ח בתגובה לשינויים בשווקים בחו"ל, כדי לשמור על גובה החשיפה. אך בישראל מחזורי המסחר במט"ח לא גדלים באותה המהירות. לכן, היחס שבין סך חשיפת המוסדיים למט"ח לבין מחזור המסחר היומי בשוק זה בישראל נמצא במגמת עלייה וקרוב כיום לשיא כל הזמנים. כתוצאה מכך, השפעת בשוקי חו"ל על שער השקל הולכת וגדלה. לדוגמה כל שינוי של 1% ב-S&P 500 מתבטא בשע"ח ב-0.5%".
מחירי הנפט עולים הבוקר בכ-1%, נפט אמריקאי נסחר ב-69 דולר לחבית ונפט מסוג ברנט ב-71 דולר.
נורברט ריקר, ראש מחלקת כלכלה ומחקר הדור הבא ביוליוס בר ציין אתמול ש"הירידה הרחבה בשוק השפיעה על מחירי הנפט, התמונה הכללית היא שהביקוש נותר קפוא באופן חלקי, הייצור באמריקה מתרחב, והשוק צפוי להיכנס לעודפי מלאי בשנה הבאה. התחזית שלנו היא שמחירי הנפט יישארו נמוכים בטווח הארוך".
"בין הגורמים לירידות ניתן למצוא דיווחים רשמיים מלוב, המצביעים על כך שהייצור עשוי לשוב מוקדם מהצפוי. לוב, אף שלוב אינה מהווה יצרנית מרכזית, יש לה השפעה משמעותית על השוק. כרגיל, פעילות קרנות הגידור בשוק החוזים העתידיים תרמה להחרפת הירידות".
4. מאקרו
בישראל, לאחר שהאוצר הציג את יעדיו התקציב לשנה הבאה, "לא ברור כיצד היעדים השאפתניים יושגו", כתב עידן אזולאי, מנהל השקעות ראשי בסיגמא, "הזמן דחק, החשש מפני הורדת דירוג נוספת החל להיות מוחשי יותר ויותר. האוצר מציב את יעד הגרעון על 4% אשר אמור להיות מושג על ידי קיצוצים בהיקף של בין 30-40 מיליארד שקל. אולם, ביצוע קיצוץ רוחבי בתקופה הנוכחית ייתקל לבטח בהתנגדויות רבות מצד משרדי הממשלה, מה שהופך את המשימה הזו לאגוז פוליטי קשה לפיצוח".
"בשורה תחתונה, למסיבת העיתונאים של האוצר יש צד חיובי וצד פחות חיובי. החלק החיובי הוא בכך שהאוצר סוף סוף נדרש לעניין הזה וקובע מסגרת עם יעדים. החלק הפחות טוב הוא שלא ניתן הסבר מפורט כיצד ניתן להגיע ליעדים. יתכן והאוצר בונה על התאוששות במשק לאור זאת שבחודשים האחרונים ניכרת עלייה קלה בפעילות הכלכלית במשק. אלא שלהערכתנו, כל עוד אין הקלה במצב הבטחוני, המגמה הזו תתקשה מאוד להימשך".
בארה"ב, ביום שישי התפרסם בארה"ב דוח התעסוקה לחודש אוגוסט. הדוח הצביע על תוספת של 142 אלף משרות לעומת צפי לתוספת של כ-160 אלף. "דוח מעט חלש, אבל לא חלש מידי", כתב אזולאי, "הדו"ח מספר את מה שכבר ברור לכול, שוק התעסוקה בארה"ב נחלש, המשקיעים קיוו או ציפו לדוח חלש אף יותר, כזה שיצדיק הפחתה של חצי אחוז בריבית החודש. הדילמה של הפד כעת היא לבחור בין ייצוב שוק התעסוקה לבין הסיכון לחזרתה של האינפלציה, מה גם שזו עדיין טרם הגיעה ליעד של 2% שאותו קבע הפד".
ביום רביעי יתרפסם בארה"ב מדד המחירים לצרכן אשר סביר להניח ישפיע על הפד לגבי הורדת הריבית הצפויה ב-18 בספטמבר. בגוש האירו תתקבל השבוע החלטת ריבית.
5. תחזית
במיטב צופים ש"בסיכוי גבוה הפד יוריד ריבית ב-0.5% בפגישתו הקרובה, וזאת מפני שהוא כבר מאחר בתגובה להיחלשות בכלכלה ובשוק העבודה. סיפור האינפלציה נגמר. ציפיות האינפלציה הגלומות ירדו לרמה הנמוכה ביותר מאז 2020, כאשר הציפיות לשנתיים כבר מתחת ל-1.5%. מחירי הנפט ירדו מתחילת החודש בכ-9% וגם מחירי המתכות ירדו בחדות".
"הפד צריך לקחת בחשבון", מציין זבז'ינסקי ממיטב "שהשפעת הורדת ריבית על הפעילות הכלכלית עשויה להיות מתונה והדרגתית, כפי שהייתה השפעת העלייה בריבית, למרות היותה המהירה והחדה ביותר מתחילת שנות ה-80. הבנק המרכזי צריך גם להתחשב בכך שאין היום כמעט מרחב פעולה למדיניות הפיסקאלית בגלל הגירעון הגבוה ובגלל הבחירות הקרבות וחילופי הממשל. השוק מגלם כעת שהריבית תרד במהלך השנה הקרובה ב-2.4%. בשלושה המיתונים האחרונים (לא כולל הקורונה) הריבית ירדה בין 3% ל-5% במהלך שנה מתחילת ההורדות".
"באירופה ה-ECB צפוי להכריז השבוע על הורדת ריבית נוספת בשיעור של 0.25% ל-3.5%. הנתונים הכלכליים באירופה חלשים. נתון הצמיחה לרבעון השני עודכן מ-0.3% ל-0.2% תוך עדכון משמעותי לירידה של 0.1% בצריכה פרטית ועדכון כלפי מעלה בצריכה ציבורית".
בג'יי.פי מורגן מעריכים ש"הבחירות המתקרבות בארה"ב עלולות להגביר את התנודתיות בשוק המניות הסיני", שם הורידו את המלצתם לשוק זה מ"משקל יתר" ל"משקל שוק" במסגרת פיזור נכסי הבנק בשווקים מתעוררים והסבירו כי "על השוק עלולה להעיב אפשרות גוברת למלחמת סחר נוספת בין ארה"ב לסין. עוד צופים בבנק האמריקאי כי מלבד המתיחות בין שתי המדינות, הצמיחה ארוכת הטווח של סין עלולה להיפגע מהשינוי המתרחש בשרשראות האספקה בעולם ומאתגרים מקומיים שונים - כפי שמשתקפים מנתוני השוק הסיני בחודשים האחרונים".
התייחסויות ברוח דומה בקשר לשוק הסיני פורסמו באחרונה על-ידי לא מעט גופים מובילים, בהם UBS, בנק אוף אמריקה ובנק נומורה שהורידו תחזיות צמיחה בקשר לשוק הסיני ובבלומברג ציינו, כי 51 מתוך 74 אנליסטים אחריהם עוקבת הרשת מעריכים כיום כי הכלכלה הסינית תסכם את השנה עם צמיחה נמוכה מ-5%.