גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בגיל 38: צמד החברים מבית הספר היסודי שחתמו השבוע על אקזיט ענק, על משחק קוביות

סופרפליי הישראלית, שנמכרה לפלייטיקה בעסקה הגדולה ביותר שביצעה ענקית הגיימינג, הוקמה ב–2019 על ידי יוצאי פלייטיקה עצמה ● לשניים, שהכירו בבית הספר, לא היה רקע בגיימינג, אבל זה לא הפריע להם לבנות חברה שנמכרה במחיר שיכול להגיע ל–2 מיליארד דולר

מימין: אייל נצר וגלעד אלמוג, מייסדי סופרפליי / צילום: זוהר שטרית
מימין: אייל נצר וגלעד אלמוג, מייסדי סופרפליי / צילום: זוהר שטרית

בעולם המשחקים הדיגיטליים, שבו פעמים רבות גיימרים בנפשם הם אלו שמובילים את החדשנות, חברת סופרפליי מציגה סיפור שונה לחלוטין. החברה הישראלית הצעירה, שנמכרה לאחרונה לענקית המשחקים פלייטיקה בעסקה שכל כולה כחול לבן, ועשויה להגיע ל-2 מיליארד דולר כמעט, לא הוקמה על ידי גיימרים כלל. ובכל זאת, בתוך פחות מחמש שנים, הצליחה להפוך לאחת החברות המובילות בתחום, עם הכנסות של מיליוני דולרים בשנה.

הסיבה המפתיעה בגללה אפל משכה את התביעה נגד NSO
ניתוח | מניית תרופות ההרזיה זינקה ב-400% בתוך ימים. האם יש לה סיכוי מול ענקיות התחום?

החברה הוקמה ב-2019 על ידי גלעד אלמוג ואייל נצר, שניהם בני 38, במקור מראש העין, ומתגוררים כיום בתל אביב. השניים, חברים מימי בית הספר היסודי, החליטו לעזוב את עבודתם בפלייטיקה ולהקים חברה משלהם. עבור אלמוג, זו לא הפעם הראשונה שבה הוא מוכר חברה לפלייטיקה. שנים קודם לכן, מכר להם את החברה הראשונה שלו, שהתחילה בכלל כפלטפורמה לתיאום משחקי פוקר בין חברים והפכה למשחק פוקר מצליח.

גיגי לוי וייס, שותף מייסד בקרן ההון סיכון NFX, ואחד המשקיעים הראשונים והעיקריים בסופרפליי, מספר לגלובס על ההיכרות הראשונית שלו עם אלמוג. לדבריו, "פגשתי אותו כשגייס לחברה הראשונה שלו. הייתי מושקע בחברה של אבא שלו, שביקש שאפגוש את גלעד. ישר התאהבתי והשקעתי בה".

הוא מוסיף, כי "בצורה מצחיקה, החברה הראשונה שהקים גלעד נמכרה גם היא לפלייטיקה לפני הרבה שנים". אז היה מדובר בעסקה קטנה יחסית, של כמה מיליונים בודדים.

"רעיון למשחק קוביות"

אלעד דרורי, מייסד שותף שהצטרף אל אלמוג ונצר כמה שבועות לאחר שהחליטו על הקמת החברה, ומכהן כיום כמנהל המוצר הראשי שלה, תיאר בראיון למגזין גיימינג אמריקאי, שנערך מוקדם יותר השנה, את המפגש הראשוני עם השניים. "לפני חמש שנים פגשתי את אייל וגלעד בבית קפה, והם אמרו לי שהם רוצים להקים חברה, והיה להם רעיון למשחק קוביות".

דרורי, שהגיע עם ניסיון מחברות כמו רוביו, מי שהביאה לעולם את המשחק הפופולרי אנגרי בירדס, סיפר כי "לא הכרנו קודם לכן, אבל התלהבתי מהרעיון, אז שלחתי להם מצגת על איך הייתי ניגש לעיצוב אב-טיפוס למשחק שלהם. זה התחבר לכולנו, והחלטנו לצאת לדרך יחד. המצגת המקורית הזו בסופו של דבר הפכה למשחק Dice Dreams". המשחק, המוביל של החברה, הושק כחצי שנה לאחר הקמתה.

דרורי התייחס גם לאסטרטגיה של החברה, שהיא לא להמציא ז'אנרים חדשים, אלא למצוא פרצות מעניינות בז'אנרים קיימים ולפתוח אותם לקהלים חדשים. הוא פירט את הגישה בפיתוח המשחק הראשוני של החברה, ואמר כי "היו לנו שאיפות גדולות מאוד עם Dice, וכל אלה הגיעו עם אתגרי עיצוב. אנחנו רוצים שהמשחקים שלנו ייצרו זיכרונות וקשרים רגשיים עבור השחקנים שלנו, גם דרך הקשרים החברתיים שמאפשר המשחק וגם דרך דמויות במשחק שגורמות למשחק להרגיש חי ומזמין".

המשחק השני, Domino Dreams, הושק בשנת 2022, ועד היום ייצר לחברה הכנסות בגובה של 50 מיליון דולר כמעט, עם כ-12 מיליון הורדות. Dice Dreams ייצר לחברה הכנסות של חצי מיליארד דולר כמעט, עם כ-60 מיליון הורדות, כך לפי כך לפי מקורות מקורבים לחברה.

לפי נתוני אתר AppMagic, החברה פועלת בכ-60 מדינות, וארה"ב מהווה את השוק המרכזי שלה, עם כ-60% מההכנסות ו-42% מסך ההורדות.

Dice Dreams הוא משחק מובייל המשלב אלמנטים של בניית ממלכה, משחק קוביות ואינטראקציה חברתית. השחקנים מטילים קוביות וירטואליות כדי לצבור מטבעות זהב, המשמשים לבנייה ושדרוג של מבנים בממלכתם. המשחק כולל מרכיב תחרותי, שבו שחקנים יכולים לתקוף ממלכות של אחרים או לגנוב מהם משאבים, ובמקביל להגן על ממלכם מהתקפות. ככל שהשחקנים מתקדמים, הם מגיעים לממלכות חדשות עם נושאים שונים, אוספים קלפים המשפרים את יכולותיהם ומשלימים משימות לקבלת תגמולים נוספים.

המשחק השני של החברה, Domino Dreams, משלב אלמנטים של דומינו וסוליטר, והשחקנים מתבקשים לפתור פאזלים באמצעות אבני דומינו. המשחק מציג עלילה המלווה דמות בשם המלך ריצ'רד, והשחקנים מתקדמים תוך כדי פתרון הפאזלים.

לצד פתרון החידות, המשחק כולל גם הוא אלמנט של בניית ממלכה, שבו השחקנים מקימים מבנים ומפתחים שטחים. במשחק הזה, ככל שהשחקנים מתקדמים, רמת הקושי של הפאזלים עולה. כמו כן מוצעת במשחק מערכת תגמולים הכוללת מטבעות ופריטים מיוחדים שיכולים לסייע בפתרון שלבים מאתגרים. שני המשחקים הם חינמיים להורדה, וכוללים אפשרויות רכישה בתוך האפליקציות.

"כוכבים עולמיים ענקיים"

אך ההצלחה של המשחק הראשון לא הייתה מיידית. ההשקה של המשחק ב-2019 הייתה רכה, והחברה התמקדה תחילה בשימוש יעיל בתקציבים מוגבלים, ורק עם הזמן החלה להרחיב את מאמצי השיווק שלה. דרורי סיפר בין היתר כי ״בשנים האחרונות, היה לנו הרבה הצלחה בשימוש במשפיענים ובסלבריטאים. הרחבנו את זה עם הזמן מטריטוריות קטנות יותר ומסלבריטאים מקומיים לכוכבים עולמיים ענקיים", מה שעזר למשוך עוד ועוד שחקנים. בין השמות ניתן למנות את השחקניות אווה לונגוריה וקייט בקינסייל.

יתרה מזאת, גם פלטפורמות השיווק של המשחק התרחבו, וככל שהוא צמח, החברה החלה להפיק יותר חומרי פרסום ולהשתמש בטרגוט רחב יותר. במאי 2021, המשחק פורסם בעיקר בפלטפורמות של פייסבוק. ואולם, בסוף 2021, כשחלה ירידה פתאומית בהורדות המשחק, החברה נקטה צעד אסטרטגי חשוב - בדיקת רשתות פרסום חדשות.

כיום, סופרפליי מעסיקה כ-300 עובדים, מתוכם מעל 100 בישראל, עם משרדים נוספים באוקראינה, ברומניה ובהודו. החברה גייסה בסך הכול כ-30-35 מיליון דולר ממשקיעים מובילים, כולל NFX, ג'נרל קטליסט, O.G. Venture Partners של איל עופר, קרן Key1 הישראלית, 83North ו-VGames.

"יש דמיון לפלייטיקה"

כעת, הרכישה על ידי פלייטיקה מסמנת סגירת מעגל עבור המייסדים. הרכישה אגב נולדה אחרי שהחברה בכלל רצתה לצאת לסבב גיוס נוסף, זאת עבור משחק שלישי שהיא מפתחת ושאותו תשחרר בשנה הבאה. ככה התהווה השיח עם פלייטיקה, עד לכדי עסקת רכישה.

לוי וייס, שמשקיע גם בנרכשת וגם ברוכשת, אומר כי "יש מאפיינים רבים דומים בין סופרפליי בתחילת הדרך לפלייטיקה, בעיקר האובססיה למוצר מושלם מחד והניהול מבוסס הדאטה מאידך".

תקופת העבודה בפליטייקה הייתה מכוננת עבור המייסדים, כך סיפרו במספר הזדמנויות שונות. הם ספגו את התרבות הארגונית הייחודית של החברה, שכללה שקיפות מלאה לגבי נתונים עסקיים, מה שלא תמיד מקובל בחברות אחרות, שבהן המידע הזה נגיש רק ליודעי חן. לוי וייס מוסיף, כי "מדובר בחברה שהיא מאוד צעירה בשביל להגיע לעסקה של 2 מיליארד דולר", וכי "זאת דוגמה לכך שגם בשוק המאוד תחרותי של משחקים, אנשים עם הרבה מאוד תשוקה יכולים להוביל".

עוד כתבות

בלי נופים, טיולים ואטרקציות: ברוכים הבאים לחופשות השינה / צילום: Shutterstock

עם 16 שעות שינה ובלי אטרקציות: הכירו את טרנד החופשות החדש

סוכריות גומי עם שמן קנאביס, כריות שזוכרות את מבנה הראש וגם מיטות שמנתחות את איכות השינה ● קבוצה הולכת וגדלה של נופשים חיפשה פתרון לעייפות - ופיתחה טרנד שהיא מכנה sleepcation ● תעשיית האירוח מציעה ועוד ועוד שדרוגים, אבל מומחים מזהירים: "זה אינו פתרון משמעותי לחוסר"

נמל התעופה בן גוריון ריק מנוסעים לאחר מבצע עם כלביא, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

לא יחזרו עד ה-7 במרץ לפחות: חברות התעופה הזרות שהתחילו לבטל טיסות

המרחב האווירי בישראל נסגר אמש בעקבות ההתפתחויות הביטחוניות, ונכון לעכשיו הסגירה מוגדרת עד יום שלישי ● עם זאת, חברות התעופה החלו להאריך את הביטולים מעבר למועד זה ● קבוצת לופטהנזה וחברת Wizz Air הודיעו כי טיסותיהן לישראל יושבתו עד 7.03 כולל

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הטבות הבנקים במלחמה: דחיית תשלומים, הלוואות ללא ריבית ותוספת גלישה לתקועים בחו"ל

הגופים הפיננסיים מציעים הקלות לאוכלוסיות השונות ● בנק לאומי מציע הקפאת משכנתא לשלושה חודשים; בנק הפועלים מציע חבילת גלישה והגדלת מסגרות בכרטיסי אשראי לשוהים בחו"ל; וישראכרט מציעה מוקד ייעודי לשוהים בחו"ל ודחיית הלוואות

פלטפורמת ''פולימרקט'' / צילום: Shutterstock

עשרה סנט הפכו למיליון דולר: שישה חשבונות בפולימרקט ידעו בדיוק מתי להמר על מלחמה

חשבונות חדשים בפלטפורמת החיזוי פולימרקט רכשו חוזים במחיר של כעשרה סנט זמן קצר לפני הדיווחים הראשונים על פיצוצים בטהרן ● במקביל, היקף המסחר הכולל בחוזים שעסקו באפשרות של תקיפה חצה 529 מיליון דולר ועורר מחדש חששות לשימוש במידע פנים

נתב''ג / צילום: Shutterstock

המרחב האווירי נסגר: מה לעשות אם יש לכם טיסה בקרוב?

בעקבות מתקפת המנע באיראן המרחב האווירי של ישראל נסגר ל-48 שעות ● נעצרו המראות ונחיתות ● נוסעים ישראלים שנתקעו בחו"ל מתבקשים ליצור קשר עם חברות התעופה שלהם

אילוסטרציה: Shutterstock

בזמן ההפצצות: מתקפת הסייבר באפליקציית התפילות הפופולרית באיראן

במקביל לגל התקיפות, מיליוני איראנים קיבלו דרך אפליקציית תפילות מסרים המבטיחים חנינה לחיילים שיניחו את נשקם ● בישראל שומרים על עמימות, אך ההערכה היא כי מדובר במבצע מתוכנן היטב

ההתרעה של פיקוד העורף

קטן אך דרמטי: פיקוד העורף הוציא פיצ'ר חדש

עם פתיחת המערכה מול איראן, בפיקוד העורף הוסיפו התראה חדשה - שתתקבל גם דרך האפליקציה וגם כהודעה אישית ותגיד לכם מתי אפשר לצאת מהמרחב המוגן ● המשמעות: ההתרעות לנייד יוכפלו, אך גם יהיה כיסוי טוב יותר למי שאין חיבור לאינטרנט או קליטה בממ"ד

ד''ר אנג'לה עירוני / צילום: דוברות אסותא / עופר חג'יוב

המיילדת שהפכה למנהלת בית חולים והפרשה שהסעירה את המדינה

"לאחר שאח שלי עבר תאונת פגע וברח, שאילצה אותו לעבור ניתוח ראש מסובך, נולד החלום שלי להיות אחות בטיפול נמרץ נוירוכירורגי. לא היה מקום בתל השומר, אז התחלתי בגינקולוגיה" ● שיחה קצרה עם ד"ר אנג'לה עירוני, מנהלת בית החולים אסותא ראשון לציון והמרכז הרפואי אסותא רעננה

קיר סטארמר בהצהרתו על המצב במזרח התיכון / צילום: ap, Jonathan Brady

יבשת חצויה: חילוקי הדעות באירופה ומי הוציאו הודעות גינוי נגד ישראל וארה"ב

אירופה ניצבת מול המלחמה באיראן ללא עמדה אחידה: חלק מהמדינות מגנות את טהרן, אחרות מבקרות את ישראל וארה"ב, ורובן קוראות להרגעת הרוחות ● בעוד האיחוד האירופי עצמו נדחק לשוליים ומסתפק בהצהרות זהירות על דיפלומטיה וחוק בינלאומי

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

בני סבטי: "האיראנים הרבה יותר חצופים, נועזים ומאיימים ביחס לשנה שעברה"

הטרמינולוגה האיראנית כנגד ארה"ב החריפה בשבועות האחרונים, וזאת למרות מלחמת 12 הימים בה הופצצו ונפגעו אתרים אסטרטגיים ברחבי המדינה ע"י ממשל טראמפ וישראל ● "ההבדל הגדול בין מבצע עם כלביא לימים אלו, הם הפגנות ההמונים כנגד המשטר בה נטבחו עשרות אלפי מפגינים", מציין בני סבטי, מומחה לענייני איראן

נתב''ג / אילוסטרציה: עידו וכטל, ארקיע

נתקעתם בחו"ל? מתי ואיך תוכלו לחזור לישראל

המרחב האווירי סגור ונתב״ג מושבת לפחות עד יום שלישי, ובינתיים כ־150 אלף ישראלים שוהים בחו"ל ואינם יכולים לשוב ארצה ● במשרד התחבורה נערכים למבצע דרך האבים מרכזיים באירופה, ארה״ב ואסיה, ובמקביל נשקלת האפשרות לצו חירום שיצמצם זמנית את חובות חברות התעופה כלפי הנוסעים ● איך יראה מבצע החילוץ ומתי יתאפשר לטוס חזרה לישראל? ● גלובס עושה סדר

חניה בתל אביב / צילום: Shutterstock, Adi Shpigel

בשיא המלחמה:

החל מהיום (א') תושבים ומבקרים בתל אביב יזכו לחניה חינם בכחול לבן - באמצעות האפליקציות פנגו וסלו ● גם בקרית אתא פתחו במהלך דומה: "מחויבותנו העליונה היא להקל על הנטל ולהעניק לתושבים שקט נפשי ככל הניתן", אמר ראש העיר

בית משפט השלום - חיפה / צילום: פאול אורלייב

מתכונת חירום בבתי המשפט: יקיימו מחר דיונים דחופים בלבד

החל ממחר יפעלו בתי המשפט במתכונת מצומצמת ויתקיימו בהם הליכים דחופים בלבד ● בעליון יתקיימו רק מספר דיונים מול שופט יחיד, ובשאר הארץ יתקיימו הליכים בבתי משפט הכלולים ברשימה שעליה הודיעה הרשות השופטת

מתקן נפט באיראן / צילום: Reuters, Essam Al-Sudani

לאיראן יש מהלך אחד שיכול לטלטל את שוק הנפט

המתיחות הביטחונית מחזירה את פרמיית הסיכון לשוק האנרגיה: אף שחלקה של איראן באספקה העולמית הצטמצם לכ-3% בלבד, שליטתה הגיאוגרפית בסמוך למיצרי הורמוז - דרכם עוברים כ-30% מהנפט המשונע בים - מעניקה לה מנוף השפעה משמעותי על המחירים ● פגיעה בנתיבי השייט עלול לזעזע בראש ובראשונה את אסיה, ובמיוחד את סין, אך גם להקפיץ את מחיר הברנט מעבר לרמות שנרשמו בימים האחרונים

מערכת ynet (ארכיון) / צילום: דור מלכה

יואב זיתון הוא איש התקשורת שנעצר בחשד שביצע מעשה סדום בקטין בן 15

זיתון, הכתב הצבאי של ynet, נעצר בשבוע שעבר ● מחקירת המשטרה התברר כי הוא הכיר את הקורבן באפליקציית היכרויות, וזה סיפר לו על גילו הצעיר ● הקטין סיפר למשטרה כי זיתון הפיל אותו על הקרקע ואנס אותו באלימות קשה

עשן מתנשא מעל מרכז העיר טהרן לאחר פיצוץ, הבוקר / צילום: Reuters, Anadolu

שעות לפני התקיפה: פלטפורמת ההימורים התחילה לגעוש

בזמן שמערכות המכ"ם התחממו, פלטפורמת "פולימרקט" כבר הראתה זינוק של 100% בהסתברות לעימות ● אחרי שהשוק "סגר את הפינה" על התקיפה האמריקאית הקרובה, השאלה הגורלית על עתיד המשטר ב-2027 נסחרת כעת ביותר מ־50%

יירוטים / צילום: Shutterstock, GERSHBERG Yuri

המומחית שמסבירה: למה איראן לא מצליחה לייצר מטחים משמעותיים

"אם לאיראן הייתה יכולת להוציא מטח כבד היינו רואים אותה כבר", אומרת הילה חדד־חמלניק, מנכ"לית Moonshot ובעבר חברה בצוות הפיתוח של כיפת ברזל ● לדבריה, מערך הטילים האיראני נפגע קשות ביוני האחרון - נתון שמקל על ההגנה האווירית הישראלית ● עם זאת, היא מדגישה: הסכנה לא חלפה, וגם שברי טילים עלולים לגרום לנזק כבד

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר / צילום: ap, Kin Cheung

הבריטים מחוץ למלחמה: רה"מ קיבל ייעוץ שהיא מנוגדת לחוק הבינ"ל

הלייבור "גאים לא להיות מעורבים בתקיפה לא-חוקית", דווח בבריטניה, בעוד שר ההגנה אמר בראיון כי טילים שוגרו מאיראן לעבר קפריסין, אך לא בטוח שכוונו לאי ● ביקורת ב"טלגרף" השמרני: "המשטר האכזרי ביותר בעולם נמצא לפני קריסה - ולבריטניה אין שום חלק בכך"

כוחות ביטחון בנלון בדובאי שנפגע בתקיפה איראנית / צילום: ap, Altaf Qadri

"ניהול סיכונים קר": למה מדינות המפרץ לא תוקפות את איראן בחזרה?

אלה רוזנברג, חוקרת מומחית לכלכלה איראן ומימון טרור במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מסבירה כי מדינות המפרץ מנהלות אסטרטגיה של גידור סיכונים והן אינן בוטחות בהתמדה האמריקאית לאורך זמן ● יחד עם זאת, היא מציינת כי הן "בוחרות לסייע מתחת לרדאר"

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik

אכזבה ברבעון האחרון של באפט: הרווח התפעולי של ברקשייר נחתך בכ-30%

הרווח התפעולי של ברקשייר האת'ווי צנח בכמעט 30% ברבעון האחרון של באפט ● קופת המזומנים הדשנה של החברה הצטמצמה מעט ל-373 מיליארד דולר ברבעון האחרון