גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"באחיסמך בלוד התחלנו לשווק דירות ב־3.15 מיליון שקל ואחרי שנתיים וחצי משווקים ב־4.45 מיליון"

אחרי שהנפיקו שתי סדרות אג"ח, המנכ"לים המשותפים של חברת רם אדרת, רמי בסירטמן ודורון נמרוד, מתחילים לחשוב על הנפקה ● בראיון לגלובס הם מספרים על הפרויקטים שהביאו לזינוק במכירות החברה השנה, ועל האזורים שממשיכים למשוך רוכשים: כרמי גת ואשקלון

דורון נמרוד ורמי בסירטמן, מנכ''לים משותפים בקבוצת רם אדרת / צילום: שירה קהלני מזרחי
דורון נמרוד ורמי בסירטמן, מנכ''לים משותפים בקבוצת רם אדרת / צילום: שירה קהלני מזרחי

"התחלנו כקבלני ביצוע ועד ל־2013 עסקנו בביצוע בלי יזמות בכלל. עם הזמן הבנו שזה מתאים לגיל מסוים ולתקופה מסוימת, אך אי־אפשר להישאר בביצוע לבדו, כאשר שולי הרווח בתחום הם במספרים חד־ספרתיים נמוכים. בהתחלה היינו עושים יזמות קטנה, קונים קרקע או משהו קטן על הדרך, ולבסוף היזמות הפכה למרכז העיסוק. נקודה משמעותית הייתה שקנינו קרקע בעפולה, והיינו הראשונים שבנו ברובע יזרעאל. כיום אנחנו עדיין מבצעים את הפרויקטים - גם בפרויקטים עם שותפים" - כך מספר רמי בסירטמן, יו"ר ומנכ"ל משותף בחברת רם אדרת, בראיון לגלובס. בסירטמן מנהל את החברה יחד עם דורון נמרוד - דירקטור ומנכ"ל משותף בחברה. 

נפתחה ההרשמה להגרלת 4,700 דירות בהנחה - כמחצית מהן עבור חרדים
המומחים שמעריכים: זה הרגע שבו קצב מכירת הדירות והמחירים יגיעו לשיא

חברת רם אדרת נוסדה בשנת 2000. ביולי 2023, בעקבות עליית ריבית בנק ישראל, שהעלתה את עלויות המינוף והחוב, יצאה להנפקה ראשונה של אגרות חוב (אג"ח). סדרה א' הייתה בסכום של 73.7 מיליון שקל, שהורחבה בהנפקה נוספת ביולי האחרון בסכום של 11.7 מיליון שקל. באותו החודש הנפיקה החברה את סדרה ב' בסכום של 59.8 מיליון שקל. לפני כן ב־2022 מנורה רכשה 20% מהחברה.

על פי דוחות החברה, במהלך המחצית הראשונה של השנה, מינואר ועד יוני, מכרה החברה 223 דירות בפרויקטים שונים; באריאל, בקריית גת, באשקלון, בכרמי גת, בהרצליה, בלוד ובירושלים בהיקף כספי של 415 מיליון שקל. לשם השוואה בכל 2023 ההיקף הכספי של המכירות היה 355.7 מיליון שקל.

למרות העלייה בהיקפי המכירות, הרווח הנקי שנרשם במחצית הנו שלילי - מינוס של 1.69 מיליון שקל לעומת רווח נקי של 4.79 מיליון שקל במחצית המקבילה אשתקד.

החברה מסרה כי "שני הפרויקטים העיקריים של החברה - בגבעת המטוס בירושלים וברובע הבינלאומי בלוד - שם נמכרו מרבית הדירות בקצב מצוין ובמחירים מצוינים, טרם הגיעו לשלב ההכרה בהכנסה. ואת ההכנסות והרווחים מהם נראה בדוחות הבאים".

חושבים על הנפקה של החברה ולא רק גיוס אג"ח?
נמרוד: "לפני חמש שנים רצינו להיות בשוק ההון והתחלנו לעבוד עם דלויט וליישם את תקן IFRS - לפני שידענו שרוצים להנפיק. רצינו להכין את עצמנו קדימה. שנתיים אחר כך, מנורה נכנסו להשקעה בחברה ואחרי שנה כבר עשינו איגוח ראשון ולפני שלושה חודשים איגוח שני. השלב הבא הוא הנפקה. אני חושב שכיזם שרוצה להתפתח ולהיות שם - אין מודל אחר".

בסירטמן מוסיף "נפגשנו עם שוק ההון ביולי לפני כשנה ואנחנו רוצים שיכירו אותנו יותר טוב. ההנפקה תגיע, אין לנו ספק. הנגישות לשוק ההון ולכסף שיחסית לא יקר, הוא מאוד קריטי במיוחד בסביבת ריבית כה גבוהה. הגיוס האחרון של האג"ח היה בריבית של 7.4% והיו וביקושים של פי שלושה מהדרישה".

 

 

"אנשים לא מאמינים למדיניות הדיור"

מבצעי 20%/80% שמשלמים מעט ברכישה והשאר באכלוס - זה עדיין עיקר המכירות
נמרוד: "זה קוד השיווק ואין אפשרות למכור אחרת כרגע. אנשים לא מאמינים למדיניות הדיור. בצד של הלקוח, הוא שם 15%־20%, לא צמוד למדד לשנתיים, וככה הוא גם שומר על המחיר וגם סוגר עסקה. זה WIN־WIN כי גם לנו זה טוב - לסגור שיווק של הפרויקט לפני עלייה על הקרקע. זה משמעותי לליווי הפיננסי של הבנק.

"חשבו שהמלחמה תעצור את הרכישות, אבל זה גרם ההפך והפתיע גם אותנו. למרות המלחמה, כבר בנובמבר התחילו להיכנס למשרדי המכירות רוכשים ולהאיץ ובקצב מטורף. היינו אמורים להעלות קמפיין לשיווק של הפרויקט ברובע הבינלאומי בלוד ממש יום אחרי טבח ה־7/10. לצערנו נפתחה מלחמה והיינו בטוחים שמרגע זה ואילך זה ירד לטמיון ואם לא תיגמר המלחמה, לא נוכל למכור. היום אנחנו שנה מהמועד לשיווק של מתחם אחד וכבר עם 96 יח"ד מכורות מתוך 200. עלינו על הקרקע בחפירה ודיפון. בנוסף במתחם שני, נמכרו 51 יח"ד מתוך ה־200.

"מרבית העסקאות הן בהלוואת קבלן. נניח שרוכש קנה דירה בפרויקט בכ־2 מיליון שקל, הלקוח שם 15% וההשלמה היא דרך הלוואת קבלן. זה עולה לנו כסף וזה פותר את התזרים וזה יותר זול מהחוב על הקרקע".

במכירה על הנייר, אין כסף בקופה או תזרים שוטף. מה עם הסיכון שמתנקז לחברה?
בסירטמן: "אמנם אין תזרים שוטף, אבל כשאנחנו מוכרים במבצע של 15%/85% או 20%/80% בצירוף הלוואת קבלן, אותו לקוח עובר חיתום ואותה הלוואה תמשיך בד"כ כמשכנתה.

"במצב כזה אנחנו מקבלים כמיליון שקל בכסף זול יותר בריבית של 4.5% לעומת 7% בחוב הבכיר באג"ח שגייסנו. אבל נכון, זה לא שאין לנו ריבית ואין סיכון שמי מהלקוחות לא יממש את העסקה".

נמרוד מוסיף שהסיכון מכך שהרוכשים לא יעמדו בעסקה אינו מהווה סיכון משמעותי והיקפיו קטנים מאוד. לדבריו "15%־20% מעלות של דירה זה הרבה כסף, ואני מאמין שמי ששם את הסכום הזה לא ירצה לוותר עליו.

"ואם יש בעיה - שיחזיר את הדירה. אם המגמה של עליית המחירים תמשיך ונפגוש עלייה של 6% כל שנה, אז אותו אחד ששילם 20%/80%, בטוח עשה עסקה מדהימה".

50% מפרויקט בירושלים נמכר לתושבי חוץ

מכרתם 223 דירות מתחילת השנה, איזה אזורים מבוקשים יותר ומה המחירים?בסירטמן: "יש לנו פרויקט בגבעת המטוס בירושלים והמחיר שם מגיע כבר ל־32־33 אלף שקל למ"ר. באשקלון אנחנו מזהים ביקוש גבוה, ויש פרויקט שנקרא כוכב הצפון במגדל של למעלה מ־16 קומות, ושם המחיר מגיע כבר ל־18־20 אלף שקל למ"ר.

"בלוד יש לנו פרויקט בשכונת אחיסמך, שכולל 24 בניינים של ארבע דירות בכל בניין - דירות גג או דירות גן - עם סה"כ 96 דירות. מה שמעניין הוא שהתחלנו לשווק ב־3.15 מיליון שקל ליחידה והיום אחרי שנתיים וחצי כבר משווקים ב־4.45 מיליון שקל".

נמרוד: "הביקוש בלוד גבוה כיום מת"א. זו שכונה גדולה מסורתית ודתית. מדובר בפרויקט של דירות גדולות ומיוחדות - של גן או גג - ולא יהיו בשנים הבאות פרויקטים כאלה במרכז הארץ. הרבה הגיעו מבני ברק לשם, גם משפחות של 6־7 ילדים. הם רוצים דירה גדולה באזור המרכז ולא יכולים להרשות לעצמם לקנות בבני ברק".

אדרת בגני לוד / הדמיה: סנפשוט

לדברי נמרוד, 50% מהפרויקט בירושלים נמכר לתושבי חוץ עבור "מקלט עתידי". "מפתיע שתושבי החוץ רואים בירושלים סוג של מקלט וחלק נכבד מהמכירות בעיר הם היו של רוכשים שהגיעו ליריד בניו יורק וממתווכים שהעסקנו שם. רוב הקונים הם מארה"ב וחלקם מאנגליה.

"מכרנו שם 55 דירות לתושבי חוץ מתוך 105. הם לא באו כקבוצות אלא בנפרד. הם באו עם מחירון ומנהלים משא־ומתן מסודר במכירה וקיבלו הנחות. הם מאוד אוהבים את מבצעי ה־20%/80% וה־15%/85%, כי זה פותר הרבה בעיות שרואים שיש גם לרוכשים כאן, אבל גם בסוגיית הרגולציה שהיא יותר קשה בהעברת הכספים. ככה הם לא מתעסקים משך שלוש שנים בנושא והם פותרים את זה בפעם אחת".

יש מקומות שבהם המחירים מפתיעים אתכם?
בסירטמן: "אנחנו מופתעים כל פעם מחדש מהמחירים. ברובע הבינלאומי בלוד, שם קנינו את הקרקע לפני שנתיים בערך, תמחרנו בסדר גודל של כ־19 אלף שקל למ"ר והיום המחיר כבר עלה לכדי 23־24 אלף שקל למ"ר.

"הפרויקט שלנו בכרמי גת משועבד לסדרה אג"ח א' שלנו. שם התחלנו בשיווק של 17 אלף שקל למ"ר, לפני כשנתיים, והיום המחיר כבר עומד על 19 אלף שקל למ"ר ואף נושק ל־20 אלף שקל למ"ר. העודפים בסדרה זו הושבחו ב־20% בתוך שנתיים".

אזורי הביקוש: "יש נהירה מהמרכז דרומה"

לנמרוד ולביסרטמן יש שפה שפיתחו לחלוקה של האזורים בישראל שמקלה עליהם את השיח. Zone 1 - זה לב הביקוש כמו ת"א, רמת השרון, רמת גן וגבעתיים; Zone 2 - ראשל"צ, רחובות ולוד; Zone 3 - כרמי גת ואשקלון; Zone 4 - אופקים ונתיבות. לדבריהם האזור הכי חזק כיום הוא אזור 3.

לדברי נמרוד, "היום לדעתי Zone 3, שזה כרמי גת ואשקלון, מוכיח את עצמו בקצב המכירות ובמחירים. יש נהירה במקומות האלה מהמרכז דרומה. למשל בעיר היין באשקלון, אנחנו פוגשים חבר'ה שמתחילים לנדוד מנס ציונה ומאשדוד לכיוון הזה. המרחק בין אשדוד לעיר היין הוא 20 דקות ופער מחיר של 10,000 שקל למ"ר ויותר.

"קצב המכירות בכרמי גת הוא קצב שאני שואל את עצמי אם יש בו היגיון. היום אנחנו עם 210 דירות מכורות - שנה לפני סיום הפרויקט. קצב המכירות מהיר יותר מזמני הביצוע. נותרו סה"כ כ־73 דירות למכירה. רכשנו עכשיו עוד מתחם חדש בכרמי גת".

יש לכם מקרים של עיכובים בגלל המחסור בפועלים?
"ברוב הפרויקטים שלנו הסתמכנו על עובדים זרים, כך שהמלחמה לא משפיעה עלינו כמעט - למעט פרויקט גדול ומשמעותי אחד באריאל שמוריד את הדוחות מטה", מספר בסירטמן. "לשם העובדים הזרים לא מגיעים, הפלסטינים לא מגיעים, וגם הישראלים לא מוכנים להגיע לשם. העבודות שם נעצרו, אך לאחרונה חזרנו בפול גז והתחלנו כבר במסירות.

"בשאר הפרויקטים אנחנו עובדים עם עובדים זרים מסין, ממולדובה ומטורקיה, כך שעלויות הביצוע התייקרו, אבל לא בצורה מטורפת. בסופו של דבר אלו פועלים שמתעסקים בעבודות רטובות: שלד, בנייה, טיח וריצוף ואלו התייקרו.

"נכון שכתוצאה מהמחסור בעובדים פלסטינים, העובדים הסינים דורשים יותר כסף. אם מכמתים את זה למספרים - אז סגרנו לפני המלחמה עם קבלן שלד בסכומים של 420 שקל למ"ר עבודה, והיום המחיר כבר 480־490 למ"ר, כלומר התייקרות של 15% בשכר עבודה בלבד בעבודות רטובות.

"זה מגדיל את התשומות לפרויקט בשיעור של 5%־10%, כלומר זאת לא קטסטרופה. זאת בעיה בעיקר לקבלנים קטנים יותר, של תמ"א 38 וכו', שהסתמכו על פלסטינים. להם אין פתרון כי עובדים זרים קשה יותר להביא לפרויקט קטן. שם כנראה הפגיעה קשה יותר.

"יש גם עניין של חומרי גלם. נכון שטורקיה נסגרה אבל יש חלופות - קודם עוברים דרך יוון קודם ואז זה מגיע אלינו. חלק מהמשלוחים מסין נסגרו בגלל המעבר בים האדום, אבל גם לזה מוצאים גם חלופות. לא הרגשנו עלייה בהתייקרות חומר הגלם.

איך זה?
"יש פחות עבודה במפעלי הבטון והברזל אז הם הורידו מחירים. לא מרגישים קטסטרופה במחירים של חומרי הגלם. יש לנו פרויקט גדול בחבצלת השרון עם 192 דירות בשלושה מגדלים של 18 קומות. אנחנו עם היתר דיפון וחפירה ושם אנחנו מנהלים משא־ומתן עם ספקי בטון ומגיעים למחירים של 280 שקל לקוב. אלו מחירים שלא היו ארבע שנים והמחיר זול מאוד. זה אומר שאין עבודה והספקים מורידים מחירים".

משהו לסיום?
בסטירמן: "אני חושב ששוק הדיור לא 'בוער', אלא התייצב והיום השחקנים לומדים לשחות בריבית של 6% - אנחנו כבר מתמחרים את המכרזים בריבית הזו. אנחנו מבינים את הלך הרוח וקולעים לקהל היעד שמעוניין לרכוש את הדירות האלה.

"אנחנו עם חזק ונעבור את הטרגדיה שנפלה עלינו ב־7/10. עם פרוץ הקורונה היה לנו פרויקט עם חן ואיתי גינדי שהיינו צריכים אז לשווק ואמרנו מה עושים, אבל חצי שנה אחרי כבר הכול התיישר. אנחנו לא קמים בבוקר ורואים קטסטרופה".

עוד כתבות

אביחי סטולרו / צילום: אלן עזריה

ב-200 מיליון שקל במזומן: אביחי סטולרו וחברת תמיס רכשו את השליטה במי עדן

המוכר הוא קונצרן פרימו ווטר, תאגיד המשקיע בעיקר בתחום המשקאות ● היקף העסקה הכולל מוערך ב-400 מיליון שקל והרוכשים יטלו חוב של כ-200 מיליון שקל על גבם

טול כרם (ארכיון) / צילום: Associated Press, Majdi Mohammed

צה"ל ושב"כ חיסלו את אחד מראשי תשתית הטרור בטולכרם

יורטה מטרה חשודה מול חופי ת"א, לא הופעלה התרעה על פי מדיניות • טיל קרקע-קרקע שוגר הלילה מתימן - בצה"ל אישרו שראש הקרב של הטיל ששיגרו החות'ים פגע בבית ספר ברמת גן, אין נפגעים • התקיפה הלילית בצנעא שבתימן: מחנה צבאי ותחנת כוח גדולה - מערכת החשמל קרסה באזורים נרחבים • כטב"ם תקף חוליית מחבלים בטולכרם ● 100 חטופים - 440 ימים למלחמה ● עדכונים שוטפים

צילומים: Thomas Mukoya, CHRISTOPHER ALUKA BERRY/reuters, Evan Agostini/Invision,Lucy Nicholson

"רעל עכברים, הונאה": הם התחרו מי משמיץ יותר את הביטקוין. מה דעתם עליו היום?

וול סטריט ג'ורנל חזר לאמירות של כמה מענקי ההשקעות האמריקאיים ביחס למטבעות הקריפטו, ובדק אם השיאים בשווי הביטקוין לאחרונה והרוחות שמנשבות מכיוון הממשל החדש שינו את דעתם ● אז מה חושבים כיום בכירי הבנקים, ההשקעות וקרנות הגידור על המטבע הדיגיטלי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

מדדי וול סטריט קפצו ביותר מ-1.7% לאחר נתוני אינפלציה מעודדים

מדד מחירי ההוצאות לצריכה פרטית (PCE) עלה לרמה שנתית של 2.4% בנובמבר - פחות מהצפי ● נעילה שלילית באירופה בעקבות האיום החדש של טראמפ על האיחוד האירופי ● הדולר בשיא של שנתיים מול סל המטבעות ● מנכ"ל נייקי לאחר הדוחות הטובים: "נחזיר את הספורט למרכז הבמה" ● האינפלציה ברוסיה מרקיעה שחקים אך הבנק המרכזי הותיר את הריבית ללא שינוי, 21%

שכונת אשכול העתידית ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

המרחק מהשומה מדבר בעד עצמו: בפריפריה יש ביקוש במכרזי המסחר והמשרדים, במרכז הרבה פחות

בעוד שבמרכז, כולל הטבעת השנייה לתל אביב, מכרזי מסחר ומשרדים נסגרים במחירים הנמוכים בעשרות אחוזים מהשומה שנקבעה לקרקעות, בפריפריה נסגרים מכרזים אף במחירים גבוהים מהשומה

תאונת דרכים / צילום: Shutterstock

כ־3,700 תיקים לשופט בשנה: המערכת שנועדה לטפל בעברייני תנועה על סף קריסה

עומס התיקים הכבד מייצר תרבות של הסדרי טיעון, כשרק 44 שופטים מופקדים בשנה על טיפול בבתי המשפט לתעבורה ● עבריינים רבים מעדיפים להישפט במקום לשלם קנס ולקבל נקודות ● במקביל, מומחים מותחים ביקורת על ענישה מקילה ● כתבה שלישית בסדרה

לואיג'י מניון. חשוד ברצח מנכ''ל חברת ביטוח בריאות / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

פנטזיה עם מחיר: איך פושע הופך לגיבור תרבות

מרובין הוד ועד לואיג'י מניון, ההיסטוריה רצופה בסיפורים על מפרי חוק שזכו להערצת ההמון ● חוקרים מנסים להסביר איזה צורך חברתי הם ממלאים ואיך הם מותחים את גבולות הנורמה

מערכת חץ 3 בפעולה / צילום: משרד הביטחון

המומחה שמנסה להסביר: למה נכשל היירוט של הטיל החות׳י

טיל קרקע-קרקע ששוגר על ידי החות'ים מתימן לא הופל על ידי מערכת החץ ● תא"ל (במיל') צביקה חיימוביץ שכיהן כמפקד מערך ההגנה האווירית מסביר כיצד המערכות עובדות בזמן אמת, ואומר:"הצד השני, מנסה להשתכלל, להפיק לקחים, וללמוד מהצלחות או כישלונות"

כוחות המשטרה שהגיעו לאזור הפיגוע / צילום: Reuters, Axel Schmidt

בגרמניה נאבקים להבין מה המניע של הרופא שדרס למוות בשוק חג המולד אמש

לפי הדיווחים, הדורס הוא רופא, אזרח סעודי במקור, כבן 50, והרשויות מסרו כי הוא אינו מוכר כפעיל "איסלמיסטי" ● הממשלה המקומית אמרה לכלי התקשורת כי יש בסיס סביר להניח שמדובר ב"התקפה" מתכוננת, ולא בתאונה ● במקביל העירייה הורתה לפנות את שוק חג המולד שבמקום

לוחמים בעזה / צילום: דובר צה''ל

פראייר מי שחותם קבע: הדאגה הגדולה של צה"ל

כשחיילים רבים חשים שהפער בין העומס המקצועי והתדמית הנהנתנית לא שווים את זה, שירות בקבע הפך לאופציה לא מושכת ● הרבה יותר משתלם, חברתית וכלכלית, להשתחרר ולהמשיך ללבוש מדים כמילואימניק ● כך הצבא דוהר לעבר מצוקה של ממש בשירות הקבע

טויוטה קאמרי הייבריד / צילום: יח''צ

הנוחות לא מושלמת אבל הביצועים של הרכב הזה חזקים וצריכת הדלק שלו מרשימה

הקאמרי שומרת על עיצוב מסורתי עם רענון קל, גם בתא הנוסעים ● הנוחות לא מושלמת אבל הביצועים חזקים וצריכת הדלק שלה מרשימה

מי יעבוד בהייטק הישראלי בעוד עשור? / צילום: Shutterstock

"אם נמשיך ככה לא יהיה לנו רופאים, אנשי הייטק, מהנדסים, פשוט לא יהיו"

תוצאות מבחני TIMSS שפורסמו החודש הצביעו על צניחה חדה בהישגי התלמידים הישראלים במתמטיקה ובמדעים, כזו שלא נראתה פה כבר שנים ● במקביל מספר המועסקים במקצועות הטק בירידה, וספק אם יעמוד ביעד שהציבה לו הוועדה להגדלת ההון האנושי בתעשייה ● הקורלציה בין השניים מדאיגה רבים בענף, ומעלה שאלה על מעמדו העתידי של קטר הצמיחה של המשק ועל הכלכלה כולה

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

חודש על המדף: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בעפולה?

דירה בת ארבעה חדרים בעפולה, המתפרשת על פני שטח של 100 מ"ר, נמכרה תמורת 940 אלף שקל, לאחר שעמדה על המדף קצת יותר מחודש ● המתווכת בעסקה: "העיר הייתה שקטה יחסית בשנה האחרונה וזה קורץ למשקיעים. הדירות בעיר נמכרות מהר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

מכוניות שנפרקו בנמל המפרץ בחיפה / צילום: דוברות נמל המפרץ

לקראת העלאת המס בינואר: אלו כלי הרכב שיתייקרו הכי הרבה

תחשיבים ראשוניים של יבואני רכב חושפים כי כתוצאה משינויי המס, עליית מחירי המחירון ברבים מדגמי הבנזין וההייבריד העממיים צפויה לעמוד בממוצע על כ-4,000 שקל - עם פגיעה ממוקדת בדגמים הזולים יותר ● וגם: הרכבים החשמליים החדשים שהגיעו לארץ ● השבוע בענף הרכב

סר ניק קרטר בביקור ברחוב דאונינג. לחם בבוסניה, בקוסובו, בעיראק ובאפגניסטן / צילום: Reuters, WIktor Szymanowicz

הגנרל שפיקד על הצבא הבריטי מעריך: מתי תסתיים מלחמת רוסיה-אוקראינה ומה הסיכוי למלחמת עולם שלישית?

גנרל ניק קרטר חתום יחד עם הרמטכ"ל לשעבר אביב כוכבי על ההסכם להידוק קשרי ההגנה בין ישראל ובריטניה ● בראיון לגלובס הוא מדגיש את חשיבות שיתוף הפעולה בין שני הצבאות: "זו דרך טובה מאוד לעשות עסקים" ● הוא סבור כי לטלטלה בסוריה "תהיה השפעה גדולה על קבלת ההחלטות האיראנית" ● ודווקא לא מתלהב מתווית "הוכח בקרב" של טכנולוגיות ישראליות: "אופי העימותים עשוי להשתנות"

נגמ''ש ישראלי בדרכו לסוריה / צילום: Reuters, Avi Ohayon

תקרית חריגה: צה"ל ירה לעבר מפגין בדרום סוריה

עשרות אזרחים סורים הפגינו נגד פעילות צה"ל במדינה, כוח ש"זיהה איום" ירה לעבר אחד מהם ופגע בו • דיפלומטים אמריקנים הגיעו לדמשק, לראשונה זה עשור • ארה"ב: חיסלנו את מנהיג דאעש בסוריה, הוא התכוון לשחרר אלפי פעילים ממתקנים ברחבי המדינה ● עדכונים שוטפים

ארוחת ערב אצל ינון בארי / צילום: מרב סריג

הערבה בשיא עונתה הקולינרית: ארוחה מהחממה לצלחת תגרום לכם להתאהב

ארוחת טעימות שנערכת בחצר ביתו של השף ינון בארי בפארן מתפארת בתוצרת הנפלאה של חבל הארץ הזה ● ויש גם המלצות מסביב

כוחות רוסיים מוסיפים לפעול בבסיסי חיל האוויר בסוריה / צילום: Reuters, Izzettin Kasim

רוסיה מסיגה את מערכות ההגנה האווירית וכלי נשק מתקדמים אחרים שלה מסוריה ללוב

מוסקבה הפעילה בסיסים ימיים ואוויריים חשובים בסוריה בתמורה לתמיכה שהעניקה לבשאר אל-אסד ● כעת, נראה שרוסיה שואפת להשתמש בשותף ותיק אחר הממוקם בלוב, כדרך לשמר את השפעתה באזור ● עם זאת, בסיסי האוויר והים בלוב לא יפצו במלואם על מה שרוסיה תפסיד בסוריה, לדברי אנליסטים

צוללת התקיפה הגרעינית הרוסית ארחנגלסק / צילום: צילום מסך מתוך יוטיוב

הצוללת החדשה של רוסיה והמסרים שהיא מעבירה לכל העולם

רוסיה מפתחת את צוללת התקיפה הגרעינית החדשה שלה שתימסר לצי הרוסי בקיץ 2025 ● הרחפן הטורקי לאיסוף מודיעין שאנקרה מיצאת לאפריקה ● ובעלי היאכטות שמטמיעים מערכות הגנה מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יותם שגב / צילום: באדיבות Cyera

הוא הקים יחידת סייבר מיוחדת ב-8200. היום הסטארט-אפ שלו שווה 3 מיליארד דולר

כשיותם שגב יצא לדרך עם חברת הסייבר שלו, גם הוא עצמו לא היה סגור מה הוא רוצה לעשות בדיוק ● רק אחרי שמונה חודשים של מחקרים הוא הבין מה המטרה ולקח אותה למסלול ההמראה: "שום דבר לא בא לנו בקלות. זה הדבר הכי קשה שעשיתי בחיים" ● שיחה קצרה עם מייסד ומנכ"ל סייארה