גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האיום החדש על אנבידיה: חברת השבבים שבדרך לוול סטריט

מדור חדש של גלובס יציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות של ענף ההייטק ● והפעם: גוגל התנערה מכנס עם חברות ביטחוניות ישראליות, דוח חמור על מצב ההייטק בישראל וחברת השבבים האמריקאית שמתחרה באנבידיה והגישה תשקיף להנפקה ● חדשות ההייטק, מדור חדש 

חדשות ההייטק / עיבוד: טלי בוגדנובסקי
חדשות ההייטק / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

החברות המסקרנות בתחום, האירועים שלא כדאי לפספס והפיתוחים שיעצבו את המחר: מדור חדש של גלובס יציג מדי שבוע את החדשות מהשבוע החולף בענף ההייטק.

והשבוע: גוגל הייתה אמורה לארח כנס עם חברות ביטחוניות ישראליות ואז השם שלה נמחק מההזמנה, האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות ומכון המחקר רייז בדוח חמור על מצב ההייטק הישראלי, מה קרה להשקעות ההייטק של מבטח שמיר, איזה רחפנים ארה"ב רוכשת וחברת השבבים האמריקאית שבדרך לוול סטריט.

התמריצים להייטקיסטים נחתכו. מחקר חדש מגלה עד כמה
למרות המלחמה: עלייה של יותר מ-30% בהשקעות בסטארט-אפים ישראליים
חדשות ההייטק | הוא היה סגן נשיא באינטל. מה הוא מחפש במצלמות אבטחה?   

1מדוע נמחק שמה של גוגל מכנס חברות הביטחון הישראליות?

גוגל הייתה אמורה לארח בימים אלה כנס המעלה על נס את חברות טכנולוגיות הביטחון הישראליות. בקומה בה היא נוהגת לארח סטארט-אפים ויזמים במגדל אמפא בתל אביב, היו אמורים לשבת חברות כמו SpearUAV, ספקטרלקס וקרנות דוגמת פיוז'ן, טל ונצ'רס, 10D ומפא"ת. גוגל לא הייתה רק המארחת ונותנת חסות, אלא שרישום לאירוע כלל גם הודעה כי "הנרשם מאשר לשתף את פרטיו עם המארגנים - קרן פיוז'ן (Fusion) וגוגל". בין נותני החסות הנוספים היו גם מאיץ ג'נסיס ומפא"ת.

עם זאת, לאחר פניית אתר החדשות האמריקאי דה אינטרספט, דף האירוע נעלם, לטענתו. כעת נראה שהאירוע מתקיים כסדרו במשרדי פירמת פרל לצר כהן, שותפה של קרן פיוז'ן, ללא השתתפות גוגל. קרן אינטל קפיטל שהייתה רשומה לאירוע בגוגל, משתתפת גם בכנס במשכנו החדש. מגוגל נמסר: "אין לנו קשר לאירוע".

2האם ההייטק הישראלי צומח או מתכווץ במלחמה? תלוי את מי שואלים

עד כמה נפגע ההייטק הישראלי מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל לפני כמעט שנה? תלוי את מי שואלים. הבוקר, פרסם האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות (IATI) בראשות קרין מאיר רובינשטין - שמייצג גם משקיעים זרים ומרכזי פיתוח אמריקאיים בישראל - יחד עם מכון המחקר רייז (RISE) ישראל של יוג'ין קנדל - מחקר פסימי. על פיו, נרשמה ירידה של כ-6% בהשקעות הון-סיכון בחברות ישראליות וירידה חדה של כ-30% במספר המשקיעים הזרים והישראלים במהלך השנה שחלה מתחילת אוקטובר 2023 ועד סוף ספטמבר 2024.

בנוסף, נצפתה מגמה של ריכוז השקעות במספר קטן של חברות, כאשר ב-2024 עשר ההשקעות הגדולות ביותר היוו כמחצית מסך ההשקעות. מדאיג במיוחד הוא הנתון המצביע על כך ש76% מהחברות שגייסו סכומים משמעותיים, ממקמות את המטה שלהן מחוץ לישראל. אורי גבאי, מנכ"ל RISE Israel, מזהיר במסגרת הדוח מפני הסכנות הטמונות במצב הנוכחי. לדבריו, "המלחמה יצרה סערה מושלמת שמאיימת על עתידו של ההייטק הישראלי. הדוח שפרסמנו מציג מצד אחד את הגמישות שמגלה הענף, אך גם סימני אזהרה מדאיגים במיוחד ומגמות שהשלכותיהן דרמטיות לעתידו".

קרין מאיר רובינשטין, מנכ"לית ונשיאת האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות (IATI), כתבה במסגרת הדוח כי למרות התנאים הקשים, תעשיית הטק הישראלית "מפגינה לאורך השנה יציבות, יצירתיות, ויכולת מרשימה להתאים עצמה למציאות המשתנה, תוך המשך פעילות גם בהיעדר שיעור משמעותי מכוח האדם".

הדוח החמור עומד כמעט בסתירה לתמונה הוורודה יחסית שפירסמו רשות החדשות, בנק לאומי באמצעות לאומיטק ושותפתה חברת IVC. על פי לאומטק ו-IVC הההשקעות בהייטק צמחו ב-32% בתשעת החודשים הראשונים של השנה. בעוד שהדוח של IVC ולאומיטק ציין ירידה קלה במעורבות משקיעים זרים, הדוח החדש מדווח על ירידה משמעותית של כ-30% במספר המשקיעים הזרים והישראלים. כמו כן, הדוח של רייז מצביע על ריכוז השקעות במספר קטן של חברות, כאשר רוב החברות שגייסו סכומים משמעותיים ממוקמות בחו"ל.

בנוסף, ברייז מציגים ירידה של ישראל בדירוג ה-AI הבינלאומי של Tortoise Media במהלך שנת המלחמה, מהמקום ה-7 למקום ה-9, זאת לאחר שבשנת 2021 הייתה מדורגת במקום ה-5. בנוסף מצא הדוח כי כמחצית מהחברות שגייסו סבבי סיד בשנת 2022, מתקשות לגייס סבבי המשך.

גבאי סיכם את הדוח בהמלצות לפעולה מיידית. "על ממשלת ישראל להציג חזון שייתן תקווה למשקיעים וליזמים, להתוות מדיניות כלכלית אחראית, לשמר ערכים דמוקרטים ולמזער את הבידוד הבינלאומי. ככל שהמגמות הנוכחיות יימשכו - ההייטק הישראלי עלול למצוא עצמו בסכנה ממשית, תוך פגיעה משמעותית בכלכלת המדינה".

רוח הדברים של גבאי מנוגדים כמעט לחלוטין לשפה הנקייה והטקסית שאימצה מנכ"לית לאומיטק, מיה אייזן-צפריר שאמרה רק אתמול כי "ההייטק הישראלי, שממשיך לפעול בצל המלחמה, מפגין חוסן ואף שומר על מגמת צמיחה מעודדת בהשוואה ל-2023. אנחנו שמחים על כך שלצד העסקאות הגדולות, רואים עלייה עקבית בגיוסי ההון ביתר העסקאות, רבעון אחר רבעון, מתחילת השנה. בימים מורכבים אלו, לקראת יום השנה ל-7 באוקטובר, אנו מבינים עד כמה ביצועי ההייטק הישראלי אינם טריוויאליים ומגלמים את הנחישות והגמישות שמאפיינות את היזמים הישראלים".

3מבטח שמיר מציגה: השקעת ההייטק שירדה, וזו שעלתה

השקעות של חברות ציבוריות בסטארט-אפים וקרנות הון סיכון מהוות הצצה למתרחש בענף חברות ההייטק הפרטיות המתנהל ללא שקיפות. כך, דיווחים לבורסה של מבטח שמיר חושפים מדי פעם את שווי האחזקות שלה בקרנות ההון סיכון סטייט אוף מיינד ונצ'רס (SOMV) של ניר אדלר ויובל בהרב, וקרן טרגט גלובל (Target Global) האירופית לה שותפים ישראלים יוצאי קרן גיזה. על פי דוחות מבטח שמיר לרבעון השני, עולה כי שווי האחזקות ההוגן בקרן ירד בכחצית בקרן SOMV הראשונה בין יוני 2023 ליוני 2024, מ-35.1 מיליון שקל ל-16 מיליון שקל. שווי האחזקות בקרן SOMV 2, התכווץ גם הוא באותו שיעור מ-14.2 ל-7.2 מיליון שקל נכון לסוף יוני השנה. שווי האחזקות בטרגט גלובל ירד מ-34.6 מיליון שקל ל-31.3 מיליון שקל.

וישנה גם אחזקה שהשיאה למבטח שמיר רווח על הנייר: חברת ההלוואות הישראלית לקניית רכבים לנדבאז הפעילה בארה"ב (Lendbuzz) ששווי האחזקות של מבטח שמיר בה עלה מ-182.6 ל-185.5 מיליון שקל בין יוני 2023 ל-יוני 2024.

4צה"ל הצטייד ברחפנים סיניים. במה הצטיידו בארה"ב?

צה"ל הצטייד לאחרונה באלפי רחפנים סיניים מסוג DJI ואוטל - שתי חברות המוגדרות על ידי צבא ארה"ב כסכנה לביטחון הלאומי של ארה"ב - כדי לפצות על המחסור החמור בכלי טיס מסוג זה מתחילת מלחמת חרבות ברזל, כפי שנחשף בעבר בגלובס.

במקביל, יוצא הצבא האמריקאי במסע הצטיידות משלו ברחפנים מתוצרת מקומית לדרגי השטח בצבא היבשה. בארה"ב מעוניינים להכפיל את מספרם של רחפני הסיור קצר הטווח ובחרו להמשיך את ההתקשרות עם חברת סקיידיו האמריקאית (Skydio) ל-459 כלים. עוד בחר צבא ארה"ב בשבוע שעבר ברחפנים מתוצרת החברות האמריקאיות אנדוריל, חברת ציוד ביטחוני ו-PDW, חברת הרחפנים הצבאית שבהנהלתה יושבים ראש ה-CIA לשעבר ג'ון ברנן וטוני תומס, לשעבר מפקד הכוחות המיוחדים. רחפנים אלה מאפשרים מגוון משימות לדרג הפלוגה. עם זאת, טוענים אנליסטים במכון הביטחון האדסון - כושר הייצור של רחפנים אמריקאים אינו גבוה מספיק עבור צרכי הצבא.

5מאתגרת את אנבידיה: חברת השבבים האמריקאית שהגישה תשקיף

חברת שבבי הבינה המלאכותית סריבראס (Cerebras) - המפורסמת בכך שפיתחה את השבב המסחרי הגדול בעולם המורכב מפרוסת סיליקון שלמה - יוצאת להנפקה. החברה, שבין בעלי המניות שלה גם מייסדי OpenAI סם אלטמן ואיליה סוצקבר וגם הישראלי דדי פרלמוטר, לשעבר סגן נשיא באינטל, טוענת כי המעבד שפיתחה (WSE-3) עולה על שבב ה-H100 של אנבידיה במונחים של מספר ליבות וקיבולת זיכרון.

כמו אנבידיה, מציעה סריבראס את השבבים שלה באמצעות מכירת ארונות שרתים מרובי ליבות ובין לקוחותיה גם איחוד האמירויות שחתומה על עסקה רב שנתית לקניית שרתים ב- 1.43 מיליארד דולר באמצעות קרן G42 שבשליטתה עד מרץ 2025. על פי התשקיף הקרן היא גם הלקוחה הגדולה והמרכזית של סריבראס עם 83% מההכנסות המיוחסות לה, דבר שמעיד על תלות גדולה של חברת השבבים בקרן אחת ובמדינה העומדת מאחוריה.

על פי התשקיף, החברה מדווחת על הפסד של 66.6 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2024 ועל מכירות של 136.4 מיליון דולר. מדובר בשיפור משמעותי ביחס לתקופה המקבילה בשנה שעברה אז רשמה החברה הפסד של 77.8 מיליון דולר ומכירות של 8.7 מיליון דולר בלבד. בכל 2023 רשמה סריבראס הפסד של 127.2 מיליון דולר והכנסות של 78.7 מיליון דולר. ההפסד ההולך והגדל של החברה מיוחס לטענתה לעלייה בהוצאות בשל גידול בעלויות כח האדם.

לא נמסר כמה מעוניינת החברה לגייס ובאיזה שווי - בגיוס ההון האחרון שלה ב-2021 הוערכה החברה בשווי של 4 מיליארד דולר. קרן G42 היא גם בעלת מניות בסריבראס, נוסף על קרנות הון סיכון אחרות דוגמת פאונדיישן קפיטל, בנצ'מרק, אלטימטר, קוטו, אלפא ווייב וקרן אקליפס ונצ'רס של הישראלי ליאור סוסן, אחיו של יזם ההייטק הסדרתי עידו סוסן.

 

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: Shutterstock

צעירים מתעמתים עם מדענים על השאלה: האם בושם יכול להשפיע על המשיכה?

משתמשים בסוג חדש של בשמים עם "פרומונים" מדווחים על השפעות כימיות. "כמו אריה שחג סביב טרף טרי" ● בעוד הביקוש לבשמים מסוג זה עולה, המדענים מסתייגים מהשפעותיהם בטענה שהם מבוססים על אפקט הפלצבו

יותם שגב / צילום: באדיבות Cyera

הוא הקים יחידת סייבר מיוחדת ב-8200. היום הסטארט-אפ שלו שווה 3 מיליארד דולר

כשיותם שגב יצא לדרך עם חברת הסייבר שלו, גם הוא עצמו לא היה סגור מה הוא רוצה לעשות בדיוק ● רק אחרי שמונה חודשים של מחקרים הוא הבין מה המטרה ולקח אותה למסלול ההמראה: "שום דבר לא בא לנו בקלות. זה הדבר הכי קשה שעשיתי בחיים" ● שיחה קצרה עם מייסד ומנכ"ל סייארה

צילומים: גיא יחיאלי, יוסי זליגר, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

שופטי נתניהו מאפשרים לעדות להפוך למופע מתוזמר

שופטי נתניהו לא למדו את הלקח מניסיונותיו לחמוק מעדות ● העררים שמלמדים כמה קשה לשווק פה דירות ● ובכנסת שומרים על העשירים ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מי יעבוד בהייטק הישראלי בעוד עשור? / צילום: Shutterstock

"אם נמשיך ככה לא יהיה לנו רופאים, אנשי הייטק, מהנדסים, פשוט לא יהיו"

תוצאות מבחני TIMSS שפורסמו החודש הצביעו על צניחה חדה בהישגי התלמידים הישראלים במתמטיקה ובמדעים, כזו שלא נראתה פה כבר שנים ● במקביל מספר המועסקים במקצועות הטק בירידה, וספק אם יעמוד ביעד שהציבה לו הוועדה להגדלת ההון האנושי בתעשייה ● הקורלציה בין השניים מדאיגה רבים בענף, ומעלה שאלה על מעמדו העתידי של קטר הצמיחה של המשק ועל הכלכלה כולה

אוון גרשקוביץ' / צילום: ap

הם נהנים מבונוסים גדולים, חופשות והטבות. בתמורה הם הפכו ליחידת הטיהור הסודית של פוטין

אוון גרשקוביץ', כתב הוול סטריט ג'ורנל שהורשע בריגול ברוסיה ונידון ל–16 שנות מאסר, שוחרר הקיץ במסגרת עסקת חילופי אסירים ● הוא יצא לגלות את זהות האנשים שעמדו מאחורי מעצרו, וכעת חושף את היחידה הסודית שמובילה את מסע הדיכוי הפנימי הגדול ביותר מאז תקופת סטלין ● תרגום בלעדי לגלובס

משפחות החטופים / צילום: אלון גלבוע

דיווח: ישראל ביקשה לכלול חיילים בעסקה ההומניטרית, חמאס הסכים ודורש פיצוי

הסוגיות שנידונות על הפרק במו"מ: נסיגת צה"ל וחזרת העקורים לצפון הרצועה ● במהלך לילה של תקיפות אמריקניות בתימן, מטוס קרב אמריקני הופל ● גורם מדיני: המחבל מרואן ברגותי לא ישוחרר אם וכאשר תבשיל עסקה • נהג מבצעי בגדוד רותם של חטיבת גבעתי נפצע קשה בתאונת דרכים מבצעית בדרום הארץ • עדכונים בולטים

רואה מרחוק / צילום: באדיבות יס

ההתמקדות של "רואה מרחוק" בלקות של הגיבורה דחקה הצידה את הסיפור עצמו

בשנים האחרונות עלו סדרות בלש שבמרכזן גיבור בעל ליקוי תפקודי ● סדרה חדשה שעלתה ביס מציבה במרכזה בלשית לקוית ראייה שמצליחה לפענח פשעים בעזרת מוקדנית בשם סאני - שהופכת לעיניים שלה ● העיוורון חורג ממטאפורה ייחודית למוטיב שכל העלילה נשענת עליו

האינפלציה מזנקת: למה כדאי להצמיד חוזה למדד / אילוסטרציה: Shutterstock

למה כדאי להצמיד חוזה של עסקאות מכר למדד המחירים לצרכן

הסכם לפירוק שיתוף נדחה במשך 14 חודשים עד שקיבל אישור מבית המשפט. המוכרים ביקשו תוספת של 1.4 מיליון שקל בשל עליית מדד המחירים לצרכן בתקופה הזו, אולם ביהמ"ש לא נענה לבקשתם וקבע כי עליית המדד אינה עניין חריג

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; מיקרון נפלה ב-17%

בורסות אירופה ננעלו בירידות חדות ● מיקרון היכתה את התחזיות אך צופה האטה במכירות ● פלנטיר זכתה בחוזים מצבא ארה"ב במעל 600 מיליון דולר ● המלצות אנליסטים: בנק אוף אמריקה "נייטרלי" על מיקרון, ג'פריס ב"החזק" על נייס ● הכלכלה בארה"ב צמחה ב-3.1% ברבעון השלישי ● הבנק המרכזי של בריטניה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.75%, כך גם הבנק של יפן, 0.25% ● וגם, הסיבה לירידת מחיר הזהב

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה המונח שניצב בראש רשימת החיפושים של גוגל בישראל לשנת 2024?

מדוע צוות טקילה של הימ"מ נקרא כך, מה היה עיסוקו הקודם של נשיא גיאורגיה, ומהו בית נחירה? ● הטריוויה השבועית

חייל סורי מציג קפטגון שנתפס. התיאבון לסמים לא ייעצר / צילום: ap, SANA

לנפילת שלטון אסד יש תוצאה מפתיעה: קריסת אימפריית סמים

סם הקפטגון שהפך בשנים האחרונות לסם הנפוץ ביותר במזרח התיכון, סייע לשמר את קיומו של המשטר הסורי, תדלק את המלחמה וגרם להתמכרויות באיזור ● המורדים חשפו מחסנים שסיפקו ראיה להאשמות הממושכות כי משטר אסד היה הכוח המניע מאחורי הסחר הגלובלי, בשווי מוערך של 10 מיליארד דולר בשנה

דירת הפנטהאוז בשכונת ''שמעון פרס'' החדשה בנהריה / צילום: Viewpoint

"טרפת מהפסקת האש": 4.19 מיליון שקל על פנטהאוז בנהריה

דירת פנטהאוז בת שישה חדרים, המתפרשת על פני כ-174 מ"ר, עם מרפסת הפונה לכיוון הים, נמכרה ב-4.19 מיליון שקל ● הפרויקט אינו בקו ראשון לים. הוא צפוי להתאכלס ב־2027, ובחברה מדווחים על מאות פניות

צוללת התקיפה הגרעינית הרוסית ארחנגלסק / צילום: צילום מסך מתוך יוטיוב

הצוללת החדשה של רוסיה והמסרים שהיא מעבירה לכל העולם

רוסיה מפתחת את צוללת התקיפה הגרעינית החדשה שלה שתימסר לצי הרוסי בקיץ 2025 ● הרחפן הטורקי לאיסוף מודיעין שאנקרה מיצאת לאפריקה ● ובעלי היאכטות שמטמיעים מערכות הגנה מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שכונת אשכול העתידית ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

המרחק מהשומה מדבר בעד עצמו: בפריפריה יש ביקוש במכרזי המסחר והמשרדים, במרכז הרבה פחות

בעוד שבמרכז, כולל הטבעת השנייה לתל אביב, מכרזי מסחר ומשרדים נסגרים במחירים הנמוכים בעשרות אחוזים מהשומה שנקבעה לקרקעות, בפריפריה נסגרים מכרזים אף במחירים גבוהים מהשומה

סר ניק קרטר בביקור ברחוב דאונינג. לחם בבוסניה, בקוסובו, בעיראק ובאפגניסטן / צילום: Reuters, WIktor Szymanowicz

הגנרל שפיקד על הצבא הבריטי מעריך: מתי תסתיים מלחמת רוסיה-אוקראינה ומה הסיכוי למלחמת עולם שלישית?

גנרל ניק קרטר חתום יחד עם הרמטכ"ל לשעבר אביב כוכבי על ההסכם להידוק קשרי ההגנה בין ישראל ובריטניה ● בראיון לגלובס הוא מדגיש את חשיבות שיתוף הפעולה בין שני הצבאות: "זו דרך טובה מאוד לעשות עסקים" ● הוא סבור כי לטלטלה בסוריה "תהיה השפעה גדולה על קבלת ההחלטות האיראנית" ● ודווקא לא מתלהב מתווית "הוכח בקרב" של טכנולוגיות ישראליות: "אופי העימותים עשוי להשתנות"

מישל קישקה, קפקא אחד, מאה פעמים, 2024 / צילום: מתוך התערוכה, באדיבות הספרייה הלאומית

התערוכה שחושפת את הקושי של קפקא עם היהדות

מאה שנים לאחר שביקש לשרוף את כל כתביו, תערוכה חדשה בספריה הלאומית חושפת לציבור אוצרות נבחרים מתוך הארכיון של הסופר היהודי ● מכתביו עולה דמותו של קפקא האדם: שאף שלא היה ציוני התעניין ביהדותו

יובל לנדסברג, מנכ''ל סנו / צילום: שלומי יוסף

שיעורי הרווח הגבוהים ביותר בענף המזון והטואלטיקה שייכים דווקא לשחקנית שנחשבת אפרורית

גם בלי העלאת מחירים בשנה האחרונה, גידול בביקוש מצד הציבור בישראל הוביל לשיפור בתוצאות סנו - ספקית מוצרי הניקיון והנייר לבית ● גורם בשוק: "אנשים הלכו יותר לרשתות, וסנו סיפקה להם מוצרים ברציפות" ● למה זה עולה לנו, פרויקט מיוחד

ארוחת ערב אצל ינון בארי / צילום: מרב סריג

הערבה בשיא עונתה הקולינרית: ארוחה מהחממה לצלחת תגרום לכם להתאהב

ארוחת טעימות שנערכת בחצר ביתו של השף ינון בארי בפארן מתפארת בתוצרת הנפלאה של חבל הארץ הזה ● ויש גם המלצות מסביב

מכוניות שנפרקו בנמל המפרץ בחיפה / צילום: דוברות נמל המפרץ

לקראת העלאת המס בינואר: אלו כלי הרכב שיתייקרו הכי הרבה

תחשיבים ראשוניים של יבואני רכב חושפים כי כתוצאה משינויי המס, עליית מחירי המחירון ברבים מדגמי הבנזין וההייבריד העממיים צפויה לעמוד בממוצע על כ-4,000 שקל - עם פגיעה ממוקדת בדגמים הזולים יותר ● וגם: הרכבים החשמליים החדשים שהגיעו לארץ ● השבוע בענף הרכב

וול סטריט / צילום: Shutterstock

מדדי וול סטריט קפצו ביותר מ-1.7% לאחר נתוני אינפלציה מעודדים

מדד מחירי ההוצאות לצריכה פרטית (PCE) עלה לרמה שנתית של 2.4% בנובמבר - פחות מהצפי ● נעילה שלילית באירופה בעקבות האיום החדש של טראמפ על האיחוד האירופי ● הדולר בשיא של שנתיים מול סל המטבעות ● מנכ"ל נייקי לאחר הדוחות הטובים: "נחזיר את הספורט למרכז הבמה" ● האינפלציה ברוסיה מרקיעה שחקים אך הבנק המרכזי הותיר את הריבית ללא שינוי, 21%