גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה אדומה בוול סטריט: נאסד"ק ירד ב-2.6%, מדד מניות השבבים ב-4%

המדדים המובילים מחקו את כל העליות מתחילת החודש ובדרך וקטעו את רצף העליות החודשי הארוך מאז 2021 ● אחרי הנעילה: אמזון עקפה את הציפיות, אינטל עם ירידה נוספת במכירות וברווח, עלייה בתחזיות, רבעון סוער לאפל: הקנס הענק ששילמה פגע ברווח הנקי ● עוד בעונת הדוחות: אסתי לאודר ואובר לא עמדו בצפי ● ישראליות: למונייד זינקה ב-30%, מובילאיי זינקה למרות שמחקה 2.7 מיליארד דולר

אילוסטרציה: shutterstock
אילוסטרציה: shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

22:49

ענקית הטכנולוגיה אפל פרסמה לפני זמן קצר את התוצאות הפיננסיות שלה לרבעון הרביעי לשנת 2024. אפל דיווחה על הכנסות של 94.9 מיליארד דולר, ובכך מעט את תחזיות האנליסטים שעמדו על 94.58 מיליארד דולרים. בשורת הרווח למניה, החברה דיווחה על 1.64 דוולר למניה, את תחזיות האנליסטים שעמדו על 1.6 דולר למניה. המניה יורדת בכ-2% במסחר המאוחר. 

22:27

אינטל  פרסמה הלילה (ה') ירידה נוספת במכירות וברווחיות - שלא באופן מפתיע - בהתחשב בהתכווצות נתח השוק שלה בשוק המחשבים האישיים, האיסור של ממשלת ארה"ב למכור שבבים מתקדמים ללקוחות בסין, והחלטת סין להוציא שבבים מערביים מרשתות התקשורת שלה. 

הכנסות אינטל הסתכמו ב-13.28 מיליארד דולר, גבוה ביחס לציפיות האנליסטים שחזו רף הכנסות רבעוני של 13.04 מיליארד דולר. ההכנסות עדיין משקפות ירידה ביחס להכנסות של 14.16 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד, אך זו ירידה נמוכה ממה שציפו האנליסטים. מניית החברה מזנקת ביותר מ-14% במסחר המאוחר. 

22:26

אמזון , ענקית הקמעונאות של ג'ף בזוס, פרסמה לפני זמן קצר את הדוחות הכספיים לרבעון השלישי של השנה הנוכחית. אמזון עקפה את התחזיות ודיווחה על הכנסות רבעוניות בגובה של 158.9 מיליארד דולר, כאשר האנליסטים בוול סטריט חזו הכנסות בגובה של 157.3 מיליארד דולר. בשורת הרווח למניה, החברה דיווחה על 1.43 דולר, ובכך עקפה את תחזיות האנליסטים שחזו רווח למניה של 1.14 דולר. המניה נסחרת בשעה זו בעלייה של כ-4.5% במסחר המאוחר.

22:00

ביום המסחר האחרון של החודש, ננעל המסחר בוול סטריט בירידות חדות ומחק את כל העליות החודשיותואף קטע את רצף העליות החודשי הארוך ביותר מאז 2021 (שישה חודשים). 

מדד ה-S&P 500 ירד ב-1.6%, בעוד מדד נאסד"ק ב-2.7%. שני המדדים נמצאים במסלול ליום שני רצוף של ירידות. דאו ג'ונס ירד ב-0.8%. 

מיקרוסופט ירדה ב-6%, היום הגרוע ביותר שלה מזה שנתיים, מאז 26 באוקטובר 2022, אז צנחו ב-7.7%. אז זה קרה חודש לפני ההשקה הציבורית של ChatGPT של OpenAI הנתמכת על ידי מיקרוסופט, שהציתה את גל ההשקעות המאסיבי בתחום הבינה המלאכותית.

22:20

מניית למונייד  מזנקת במעל 25% אחרי שחברת הביטוח הדיגיטלי עקפה את התחזיות בדוחות הרבעון השלישי שפרסמה אתמול (ד') אחרי סיום המסחר. למונייד, בניהולם של המייסדים דניאל שרייבר ושי וינינגר, דיווחה על צמיחה של 19% בהכנסות לכ-137 מיליון דולר, הפסד נקי GAAP של 67.7 מיליון דולר (לעומת 61.5 מיליון דולר ברבעון המקביל) ו-EBITDA שלילי של 49 מיליון דולר.

החברה מצפה לסיים את השנה עם הכנסות של 522-524 מיליון דולר, גבוה מתחזיות האנליסטים, ועם EBITDA שלילי של 151-155 מיליון דולר. החברה צופה כי 2024 תסתיים עם תזרים חיובי ומציינת במכתב למשקיעים את ההאצה בצמיחה והמעבר ל-EBITDA חיובי במהלך 2026.

21:10

בעוד כשעה, החברה הגדולה ביותר מבין מניות  וול סטריט לפי שווי שוק, אפל , צפויה לפרסם את הדוחות שלה לאחר סגירת המסחר. המניה הייתה תחת לחץ מסוים לאחרונה, כאשר המשקיעים ממתינים לבהירות רבה יותר בנוגע למכירות של מכשירי האייפון 16 החדשים. 

אלו הן הציפיות: ענקית הטכנולוגיה צפויה להרוויח 1.60 דולר למניה, לעומת 1.40 דולר ברבעון הקודם, הכנסות צפויות להגיע ל-94.5 מיליארד דולר, כשקרוב למחצית מהן צפויות להיות ממכירות האייפונים. 

מחיר הזהב נסוג היום ב-2%, יומו הגרוע ביותר מאז יולי. ולמרות זאת מסכם חודש עם עלייה של 5% ונסחר היום ב-2,758 דולר. 

20:43

הירידות החדות היום בוול סטריט ממשיכות ואף מחמירות - מדד ה-S&P 500 יורד ב-1.6%, בעוד מדד נאסד"ק ב-2.7%. שני המדדים נמצאים במסלול ליום שני רצוף של ירידות. דאו ג'ונס יורד ב-0.6%. ככל שמסתמן שהמדדים מוחקים את העליות של החודש וינעלו בירידות, השוק בארה"ב בדרך לקטוע את רצף העליות החודשי הארוך מאז 2021. 

19:40

דווקא ביום האחרון של החודש המדדים בוול סטריט בדרך למחוק את כל העליות החודשיות. נאסד"ק שיורד כעת ב-2.5% בדרך לירידה חודשית של 0.2%, S&P 500 יורד ב-1.5% וב-0.7% החודש ודאו ג'ונס יורד כעת ב-0.6% וכך גם בסיכום חודשי. 

בתוך כך מדד הפחד מזנק ב-10% ועומד לסכם עלייה חודשית של 33%. 

18:55

המסחר בוול סטריט ממשיך ומתנהל בירידות חדות - מדד ה-S&P 500 יורד ב-1.4%, בעוד מדד נאסד"ק ב-2.3%. שני המדדים נמצאים במסלול ליום שני רצוף של ירידות. את הירידות מובילות מניות הטכנולוגיה ובפרט מניות השבבים.

מדד SOX , מדד השבבים של פילדלפיה יורד בכ-4% בהובלת אנבידיה , ARM  וסופר מיקרו קמפיוטר  שמוסיפה ויורדת מעל 10% לאחר שאתמול ירדה ב-30% בעקבות התפטרות רואי החשבון של החברה. 

הירידות בוול סטריט גררו את הבורסות לאירופה שננעלו בירידות גדולות יחסית - דאקס ירד ב-1.1%, קאק ב-1.2% ופוטסי ב-0.8%. 

18:16

מניית אסתי לאודר  צונחת בכ-20% לאחר שהורידה את תחזיות המכירות והרווח השנתיות שלה, והפחיתה כמעט בחצי את חלוקת הדיבידנד הרבעונית. ענקית הקוסמטיקה היוקרתית מתמודדת עם לוח זמנים לא ודאי להתאוששות הביקוש בסין, בזמן שמנכ"ל חדש נכנס לתפקיד. החברה מינתה את סטפן דה לה פברי, בכיר מתוך החברה, כמנכ"ל החדש שיחל את תפקידו ב-1 בינואר. 

החברה מדווחת שהביקוש בתחום היופי בסין ובקמעונאות התיירות באסיה - מכירות בנמלי תעופה או ביעדי תיירות כמו קוריאה והיינאן שבסין - האט בשנה האחרונה והשפיע אפילו על מוצרי "יוקרה ברי-השגה" כמו שפתונים ובשמים. "אנו צופים ירידות חזקות בטווח הקצר עבור הענף בסין ובקמעונאות התיירות באסיה", אמר המנכ"ל היוצא פבריציו פרדה.

הממשלה בסין הבטיחה החודש תמריצים כדי להחיות את הכלכלה, אך באסתי לאודר מעריכים שזה לא ישפיע על הביצועים ברבעון הבא. המכירות ברבעון הפיסקלי הראשון באזור אסיה-פסיפיק ירדו ב-11%, לעומת ירידה של 3% ברבעון הקודם. גם המכירות באמריקה ירדו ב-2%. "התחרות על קוסמטיקה היא עזה, וצרכנים באזורים חשובים אחרים, כמו ארה"ב, אינם מוציאים כספים כמו בשנים האחרונות", אמר דן קוטסוורת', אנליסט השקעות בחברת AJ Bell.

17:54

טבע מסרה היום את תגובתה להחלטת הנציבות האירופית, בהמשך להליך הבדיקה שערכה הנציבות בעניין קופקסון וסטנדרט הטיפול בטרשת נפוצה, והודיעה על כוונתה לערער על פסק הדין והקנס שהוטל במסגרתו. לפי ההודעה, החברה מאוכזבת מאוד מהחלטת הנציבות האירופית, עמה שיתפה טבע פעולה באופן נרחב החל משנת 2019.
טבע חולקת על הקונסטרוקציות המשפטיות שבהן נעשה שימוש על ידי הנציבות, אשר לא נבדקו משפטית, ולשיטתה של טבע אף אינן נתמכות בעובדות. החברה תגן בנחישות על עמדתה במסגרת הליך הערעור שהיא מתעתדת להגיש.

"טבע מנהלת את עסקיה באופן חוקי ואתי, ומהווה שותפה משמעותית עבור האיחוד האירופי, המטופלים במדינות החברות, כמו גם הכלכלות ומערכות הבריאות שלהן. אין בהחלטה שגויה זו כדי להסיט את טבע מהמשך התמיכה הבלתי מתפשרת במטופלים החיים עם טרשת נפוצה ובמשפחותיהם", נמסר מהחברה. 

17:19

הירידות החדות היום בוול סטריט ממשיכות - מדד ה-S&P 500 יורד ב-1.4%, בעוד מדד נאסד"ק ב-2.4%. שני המדדים נמצאים במסלול ליום שני רצוף של ירידות.

מניית אובר טכנולוג'יס  יורדת לאחר שהנתון האחרון של ההזמנות עורר חשש כי הביקוש היה חלש מהמצופה ברבעון האחרון. צרכנים המשיכו להוציא יותר על נסיעות ומשלוחים במהלך הרבעון, מה שעזר לאובר לשמור על רווחיותה. למרות התוצאות שהיו גבוהות מהציפיות של האנליסטים, סך ההזמנות - הערך הכולל של העסקאות באפליקציה - היה נמוך מהצפוי. יריבתה של אובר בתחום משלוחי המזון, דורדאש , הציגה את הרווח הראשון שלה מאז הנפקתה ביום רביעי, וגם חשפה תכניות לשתף פעולה עם מתחרתה של אובר בתחום ההסעות, ליפט .

במספרים הרווח זינק ל-2.61 מיליארד דולר, לעומת 221 מיליון דולר בתקופה המקבילה בשנה שעברה. הצפי היה לרווח של 814 מיליון דולר. סך ההזמנות עלה ב-16% ל-40.97 מיליארד דולר, מעט פחות מתחזיות האנליסטים.

16:53

ירידות חדות היום בוול סטריט בעוד המשקיעים מנתחים את הדיווחים הרבעוניים המאכזבים של ענקיות הטכנולוגיה. מדד ה-S&P 500 יורד ב-1.1%, בעוד מדד נאסד"ק ב-2.2%. שני המדדים נמצאים במסלול ליום שני רצוף של ירידות. מדד דאו ג'ונס יורד  0.6%.

אמנם על תוצאות טובות מהצפוי, אך זה לא הספיק למשקיעים. מיקרוסופט צופה צמיחה איטית יותר בעסקי הענן שלה. מניית מטא  יורדת לאחר שבעלת פייסבוק ציינה כי היא צופה עלייה "משמעותית" בהוצאות ההון בשנה הבאה.

בין הסיבות המרכזיות למגמה - הגידול בהוצאות ההוניות של ענקיות הטכנולוגיה לצד הקיטון בקיבולת ייצור השבבים שמעכב את פיתוחי הבינה המלאכותית. מי שיביט רק בשורה התחתונה של דוחות הביג טק , ואולי גם זו של אמזון הערב - יווכח במציאות ורודה: נתוני הכנסות ורווח שגבוהים מהמצופה ומעידים על התאוששות השוק האמריקאי ועל ניצנים של הכנסות ממוצרי בינה מלאכותית שלא היו קיימים בשנה שעברה או בזו שלפניה. יחד עם זאת, בסיכומו של הערב שבו הוצגו אמש תוצאותיהן של מיקרוסופט, מטא ו- AMD נרשמו בעיקר ירידות בשעות שלאחר המסחר. 

התוצאות משפיעות על השווקים הרחבים יותר והדגישו את הקושי שחברות הטכנולוגיה הגדולות מתמודדות איתו בעונת הדוחות הנוכחית. המשקיעים יקבלו תוצאות נוספות היום כשאפל ואמזון צפויות לדווח לאחר סגירת המסחר.

16:03

הירידות בוול סטריט מחריפות כעת על רקע האכזבה מהדוחות של ענקיות הטכנולוגיה אתמול (מיקרוסופט ומטא) והירידה במדד ההוצאה הפרטית (PCE). נאסד"ק יורד ב-1.9%, S&P 500 ב-1% ודאו ג'ונס ב-0.4%. 

חברת הטכנולוגיה לרכב מובילאיי גלובל מזנקת היום למרות ירידת ערך מוניטין בסך 2.7 מיליארד דולר הוכרה ברבעון, ובחברה מסבירים כי מדובר בהפסד מירידת ערך שאינו במזומן הקשור לנכס המוניטין במאזן. "נכס זה, שהינו משמעותי ביחס לסך הנכסים של מובילאיי, נבע במקור מהרכישה של מובילאיי על ידי אינטל ב-2017 ונרשם במאזן שלנו בקשר עם ההנפקה ב-2022 והפרדה מאינטל. במהלך הרבעון, עקב ירידת שווי השוק מתחת לערך ההון העצמי שלנו, בוצעה ירידה ערך". 

15:30

המסחר בוול סטריט נפתח בירידות שערים בהובלת מניות הטכנולוגיה הגדולות. נאסד"ק יורד ב-1%, דאו ג'ונס ב-0.4%, S&P 500 ב-0.8%. 

מיקרוסופט  ומטא פלטפורמס (פייסבוק)  דיווחו אמנם על תוצאות טובות מהצפוי, אך זה לא הספיק למשקיעים. מיקרוסופט צופה צמיחה איטית יותר בעסקי הענן שלה. מניית מטא  יורדת לאחר שבעלת פייסבוק ציינה כי היא צופה עלייה "משמעותית" בהוצאות ההון בשנה הבאה.

התוצאות משפיעות על השווקים הרחבים יותר והדגישו את הקושי שחברות הטכנולוגיה הגדולות מתמודדות איתו בעונת הדוחות הנוכחית. המשקיעים יקבלו תוצאות נוספות היום כשאפל ואמזון צפויות לדווח לאחר סגירת המסחר.

למרות הירידות, מדד ה-S&P 500 נמצא על מסלול לרשום את העלייה החודשית השישית ברציפות שלו, מה שיסמן את רצף העליות הארוך ביותר של המדד הרחב ביותר מזה למעלה משלוש שנים.

15:15

מניית למונייד  עולה בטרום מסחר בכ-12% אחרי שחברת הביטוח הדיגיטלי עקפה את התחזיות בדוחות הרבעון השלישי שפרסמה אתמול (ד') אחרי סיום המסחר. למונייד, בניהולם של המייסדים דניאל שרייבר ושי וינינגר, דיווחה על צמיחה של 19% בהכנסות לכ-137 מיליון דולר, הפסד נקי GAAP של 67.7 מיליון דולר (לעומת 61.5 מיליון דולר ברבעון המקביל) ו-EBITDA שלילי של 49 מיליון דולר.

החברה מצפה לסיים את השנה עם הכנסות של 522-524 מיליון דולר, גבוה מתחזיות האנליסטים, ועם EBITDA שלילי של 151-155 מיליון דולר. החברה צופה כי 2024 תסתיים עם תזרים חיובי ומציינת במכתב למשקיעים את ההאצה בצמיחה והמעבר ל-EBITDA חיובי במהלך 2026.

14:30

מאקרו ארה"ב: מדד האינפלציה המועדף על הפד (PCE) ירד בחודש ספטמבר ל-2.1% בקצב שנתי בהתאם לתחזיות המוקדמות. בקצב חודשי עלה המדד ב-0.2% בהתאם לצפי. מדד הליבה עלה ל-2.7% בקצב שנתי, בעוד הצפי המוקדם עמד על 2.6%. בקצב חודשי עלה מדד הליבה ב-0.2%, בהתאם לצפי המוקדם.

יוני פנינג, אסטרטג ראשי חדר עסקאות, מזרחי טפחות התייחס לנתונים: "העלייה המתונה במדד מסייעת לאינפלציה השנתית בארה"ב להמשיך ולהתקדם לעבר יעד הפד, ברמה של 2.1%. אינפלציית הליבה ממשיכה לנוע בקצב מהיר במקצת, עם תוספת של 0.3%, דומה לאינדיקציות שקיבלנו עד לאחרונה ממדד המחירים לצרכן (CPI). את עיקר הפער בין האינפלציה הכוללת לליבה ניתן להסביר על בסיס מחירי האנרגיה, דלקים מבוססי נפט בעיקר, שירדו לאחרונה. ולהערכתנו, ימשיכו למתן את המדד הכללי. מאידך, הנתון מבטא גם המשך עליות במחירי השירותים, שוב, כמו שראינו ב- CPI האחרון. ולמצער, סביר שאלה יישארו עימנו גם בהמשך.

"השוק האמריקאי ממשיך להיסחר באי וודאות על רקע רמות אי וודאות גבוהות במיוחד באשר לזהותו של הנשיא אשר ייבחר בשבוע הבא. ואפשר לדעתנו להוסיף לזה עוד גרגיר מלח קל של חוסר וודאות לגבי המדיניות הכלכלית של כל אחד מהמועמדים, כפי שזו תהיה בפועל. או בכלל, האפשרות שנפגוש בתרחיש כמו 'ממשל חצוי' - "האריס כנשיאה וסנאט או בית נבחרים רפובליקני, ולהיפך." וההשלכות הכלכליות של תרחיש כזה דווקא. על הרקע הזה, השוק דבק בציפיות הכלכליות של השבועות האחרונים וממשיך לתמחר הסברות גבוהה מאוד להורדת ריבית נוספת, של 0.25% ביום חמישי הבא על ידי הפד".

12:56

מניית חברת הטכנולוגיה לרכב מובילאיי , עולה בכ-8% במסחר המוקדם בוול סטריט לאחר שרשמה ירידת ערך מוניטין גדולה בדוחות הרבעון השלישי שלה, אך עקפה את תחזיות האנליסטים בהכנסות וברווח הנקי למניה על בסיס Non-GAAP. ירידת ערך מוניטין בסך 2.7 מיליארד דולר הוכרה ברבעון, ובחברה מסבירים כי מדובר בהפסד מירידת ערך שאינו במזומן הקשור לנכס המוניטין במאזן. "נכס זה, שהינו משמעותי ביחס לסך הנכסים של מובילאיי, נבע במקור מהרכישה של מובילאיי על ידי אינטל ב-2017 ונרשם במאזן שלנו בקשר עם ההנפקה ב-2022 והפרדה מאינטל. במהלך הרבעון, עקב ירידת שווי השוק מתחת לערך ההון העצמי שלנו, בוצעה ירידה ערך".

ההכנסות ברבעון עמדו על 486 מיליון דולר ועל בסיס Non-GAAP נרשם רווח של 77 מיליון דולר, או 10 סנטים למניה - גבוה מהתחזיות בשוק.

החברה גם מצמצמת את טווח התחזית שלה וצופה השנה הכנסות של 1.62-1.66 מיליארד דולר, ורווח תפעולי Non-GAAP של 163-190 מיליון דולר. בשל מחיקת המוניטין, ההפסד התפעולי GAAP יגיע השנה ל-3.23-3.26 מיליארד דולר.

12:04

הירידות באירופה ממשיכות. גם בארה"ב החוזים העתידיים נסחרים במגמה שלילית.

לאחר שפרסמו אמש (ד') את תוצאותיהן הכספיות, מטא  ומיקרוסופט  יורדות בכ-4% במסחר המוקדם בוול סטריט, זאת למרות שהציגו נתוני הכנסות ורווח שגבוהים מהמצופה שמעידים על התאוששות השוק האמריקאי ועל ניצנים של הכנסות ממוצרי בינה מלאכותית שלא היו קיימים בשנה שעברה או בזו שלפניה

אחת הסיבות לכך טמונה בשתי מגמות סותרות: ההתחייבות של שתי הענקיות - מיקרוסופט ומטא - להגדיל את השקעתן בשבבי בינה מלאכותית ומחשוב, חוות שרתים ובשטחים להקמתם - כלומר בהוצאות ההוניות - ללא רגיעה בטווח הנראה לעין ומבלי להתחייב לעלייה מותאמת בהכנסות. המגמה השנייה כרוכה באי יכולתן של ענקיות השבבים להתאים את קצב הייצור שלהן לרעב ההולך וגדל של ענקיות הטכנולוגיה. 

10:42

יום המסחר באירופה מתנהל לפי שעה בירידות שערים. הדאקס משיל מערכו 0.6%, הפוטסי יורד בשיעור דומה והקאק גם יורד ב-0.6%.

גם החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים במגמה שלילית.

08:38

הבוקר (ה') באסיה, המדדים המובילים נסחרים הבוקר במגמה מעורבת. הניקיי ירד ב-0.6%, בורסת שנגחאי עלתה ב-0.6%, ההנג סנג עלה ב-0.3% והקוספי ירד ב-1.2%.

החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בירידות שערים.

אמש בוול סטריט, יום המסחר ננעל בירידות שערים: נאסד"ק השיל מערכו 0.6%, S&P 500 השיל מערכו 0.3% והדאו ג'ונס ירד ב-0.2%.

בקרב הישראליות בוול סטריט, בנק ההשקעות ג'פריס העלה את המלצתו למניית נאייקס   מ"החזק" ל"קנייה" והקפיץ את מחיר היעד שלה. חברת הפינטק שהקימה פלטפורמת תשלומים נסחרת במקביל בנאסד"ק ובת"א, ורשמה עלייה של כ-2.5%.

לפי ג'פריס, ההמלצה מגיעה על רקע צפי להמשך מומנטום בהכנסות החוזרות (שיעור צמיחה צפוי של 31% בשנה עד 2027), וכן בזכות המינוף התפעולי שמעלה את שיעור ה-EBITDA. להערכתם, בשל הנישה שבה נאייקס פועלת והפריסה הגיאוגרפית של ההכנסות שלה, סיכוני המאקרו מוגבלים.

"חסינות מפני משבר": ההמלצה של בנק ההשקעות על מניות סייבר מישראל  

מניית פייבר אינטרנשיונל  הישראלית זינקה בכ-20% לשיא של שנה, לאחר שעקפה את התחזיות ברבעון השלישי, והעלתה את התחזית השנתית. חברת הטכנולוגיה, שפיתחה זירת מסחר לחיבור בין מעסיקים ופרילנסרים, הציגה הכנסות רבעוניות של 99.6 מיליון דולר, צמיחה של 7.7% מהרבעון המקביל. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות היה כ-1.4 מיליון דולר, ירידה מ-3 מיליון דולר ברבעון המקביל, ועל בסיס Non-GAAP נרשם רווח נקי של 22.6 מיליון דולר שהם 55 סנט למניה.

החברה בניהולו של מיכה קאופמן צופה צמיחה של 7%-8% ב-2024, ותחזית ההכנסות עולה מ-383-387 מיליון דולר ל-388-390 מיליון דולר. תחזית ה-EBITDA עולה מ-69-73 מיליון דולר ל-73-75 מיליון דולר.

צ'ק פוינט  המשיכה במומנטום השלילי גם אתמול. לאחר שביום שלישי ירדה בכ-14% בעקבות הדוחות שפרסמה החברה, אמש המניה ירדה בכ-2%. בתוך כך, בבנק אוף אמריקה מורידים את המלצתם למניה מ"קנייה" ל-"נייטרלי", ומורידים את מחיר היעד ב-10 דולר ל-195 דולר, גבוה ב-9.6% מהמחיר לאחר פרסום הדוחות. לפי כלכלני בנק אוף אמריקה, "מסלול הצמיחה הצנוע" לא תומך בהמשך עליית המניה, ומבחינתם זהו השווי הנכון לפרופיל הצמיחה של צ'ק פוינט. המניה ממשיכה לרדת גם היום.

לאחר נפילה של 14.5%: טבע עקפה את צ'ק פוינט כחברה הגדולה ביותר  

בקרב מניות השבבים, מניית סופר מיקרו קומפיוטר , שזינקה ברבעון הראשון של השנה ב-1,000% בשל עבודתה הצמודה עם אנבידיה, ירדה בכ-30% אמש (ד'). זאת לאחר החלטת רואי החשבון שלה , ארנסט אנד יאנג, לעזוב את ביקורת דוחות החברה בשל חוסר רצונם "להיות קשורים לדוחות הכספיים שהוכנו על-ידי ההנהלה" וכן חששם "לגבי עצמאות הדירקטוריון מהמנכ"ל צ'ארלס ליאנג וחברי הנהלה אחרים". 

גם AMD  ירדה בכ-10% לאחר שדיווחה ביום שלישי לאחר המסחר על רווח למניה של 0.92 דולר, בהתאם לצפי. ההכנסות היו 6.82 מיליארד דולר לעומת הצפי שעמד על 6.72 מיליארד דולר. התחזית של החברה לרבעון הרביעי עומדת על הכנסות של 7.2-7.8 מיליארד דולר, הצפי עמד על 7.55 מיליארד דולר.

ההכנסות משבבי הבינה המלאכותית מדווחות כחלק מעסקי מרכזי הנתונים בהם הכפילה החברה את ההכנסות שלה ביחס לרבעון המקביל אשתקד והיו 3.5 מיליארד דולר.

בקרב ענקיות הטכנולוגיה, מטא  דיווחה אמש על על הכנסות של 40.59 מיליארד דולר, ובכך עקפה את תחזיות האנליסטים שעמדו על 40.25 מיליארד דולר . בשורת הרווח למניה, החברה דיווחה על 6.03 דולר למניה, מעל הצפי המוקדם שעמד על 5.20 דולר למניה.

מנגד, במטא מדווחים כי כמות המשתמשים הפעילים היומית שלה גדלה ב-5% בהשוואה לרבעון המקביל ועמדה על 3.29 מיליארד,  נמוך מהציפיות של האנליסטים שציפו ל-3.31 מיליארד משתמשים יומיים. במקביל, החברה פרסמה את תחזית ההוצאות שלה לשנת 2024 שצפויה לעמוד על טווח של 96-98 מיליארד דולר, נמוך מהתחזית הקודמת של החברה שעמדה על 96-99 מיליארד דולר. המניה ירדה בכ-3% במסחר המאוחר.

במקביל, ענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט  דיווחה על הכנסות של 65.59 מיליארד דולר, ובכך עקפה את תחזיות האנליסטים שעמדו על 64.65 מיליארד דולר . גם ההכנסות מהענן עקפו את הצפי המוקדם ועמדו על 38.9 מיליארד דולר. בשורת הרווח למניה, מיקרוסופט דיווחה על 3.30 דולר למניה, וגם את הצפי המוקדם שעמד על 3.11 דולר למניה. למרות התוצאות החזקות, המניה ירדה ב-3% במסחר המאוחר.

היום (ה') צפויות לפרסם את תוצאותיהן הכספיות אמזון  ואפל  בסיום המסחר בוול סטריט.

בארה"ב נרשמה אמש (ד') מגמה מעורבת בשוק החוב. תשואת האיגרת הממשלתית ל-10 שנים ירדה לרמה של 4.25%, ואילו התשואה של האג"ח לשנתיים עלתה ל-4.14%.

אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב מתייחס למגמה: "לשוק המניות האמריקאי לא מאוד הפריעה עליית התשואות האחרונה. לעומת זאת, שילוב של עליית התשואות עם ההתחזקות החדה של הדולר האמריקאי ועם עלייה בסיכוי של טראמפ הובילו לירידות במניות מחוץ לארה"ב. 

"אנחנו לא משוכנעים שמדיניותו הכלכלית של טראמפ צריכה להוביל לעלייה בתשואות. על סמך ניסיון העבר, לתעריפים על יבוא יש השפעה שלילית חזקה יותר על צמיחה מאשר חיובית על אינפלציה. הטלה רחבה של תעריפי יבוא בארה"ב באמצע שנת 1930 הובילה להעמקת המיתון ולירידה חדה באינפלציה ממינוס 2% למינוס 10% כעבור שנה.

"באפיזודה האחרונה של הטלת התעריפים בתקופת הכהונה הראשונה של טראמפ, מרגע העלאת התעריפים הראשונה בתחילת 2018 האינפלציה בקושי עלתה וכעבור שנה כבר הייתה נמוכה יותר. הצמיחה באותה התקופה ירדה והובילה בסופו של דבר להורדת ריבית הפד.

"לפיכך, להערכתנו, גם אם טראמפ ייבחר, בסופו של דבר תשואות האג"ח יחזרו למגמת ירידה".

כלכלני יוליוס בר מתייחסים בסקירתם לתחזית כיוון הדולר בצל הבחירות בארה"ב: "העובדה שטראמפ מתקרב בסקרים השפיעה יותר ויותר על שוקי המטבעות, כאשר הסבירות למדיניות אינפלציונית בעקבות ניצחון מוחץ של טראמפ הוסיפה לרוחות הגב של הדולר האמריקאי. התחזקות הדולר התרחשה בעיקר מול מטבעות אמריקה הלטינית, החשופים לסיכוני מכסי סחר. עם זאת, אנו רואים סיכוני ירידה לדולר האמריקאי, בניגוד לדעות הרווחות שהמדיניות האינפלציונית של טראמפ - כמו הארכת הפחתות המס הזמניות מחוק הפחתות המס ומקומות העבודה משנת 2017, ואולי אפילו הפחתות מס נוספות - תגביר את הצמיחה האמריקאית ותגרום לתגובה נוקשה מצד הבנק הפדרלי האמריקאי, מה שיחזק את הדולר.

החלטתם להשקיע ב-S&P 500, האם אתם מוכנים גם להשקיע בדולר?  

"אי-ודאות במדיניות עלולה להכביד על הדולר, כפי שחווינו בתחילת כהונתו הראשונה של טראמפ, כשסכסוך הסחר עם סין היה בהתהוות. מאפייני המקלט הבטוח של הדולר האמריקאי בבירור לא עזרו נגד חוסר ודאות כזה, שמקורו בארה"ב עצמה. בנוסף, ההשפעה של מכסי סחר נוספים אינה ודאית. מכסים גבוהים יותר על סין, שהוטלו על ידי טראמפ ב-2017, לא צמצמו משמעותית את הגירעון המסחרי של ארה"ב. השפעה מוגבלת על הגירעון המסחרי תשאיר את גירעון החשבון השוטף גדול. זהו חלק אחד מ'הגירעון התאום' של ארה"ב, אליו הדולר האמריקאי מתואם היסטורית".

בשוק הסחורות, מחיר הנפט הגולמי עלה לכ-67 דולר לחבית, ונפט מסוג ברנט טיפס ל-71 דולר לחבית. גם מחירי הזהב ממשיכים לשבור שיאים, ומחיר אונקיה הגיע ברביעי ל-2,780 דולר.

עלים רמטולה, אסטרטג ראשי בבנק השוויצרי EFG, מייחס זאת לעובדה שמשקיעים מחפשים מקלט בטוח בתקופה של אי-ודאות גלובלית מתגברת: "ההסתברות הגוברת לניצחון דונלד טראמפ בבחירות לנשיאות ארה"ב מהווה את אחד הגורמים המרכזיים לעליית המחירים, כאשר השווקים מתמחרים את ההשלכות הכלכליות הצפויות של חזרתו לבית הלבן. כל עוד נמשכת אי הוודאות סביב הנחיתה הרכה או הקשה של הכלכלה העולמית, הבחירות בארה"ב והסכסוכים באירופה ובמזרח התיכון, הזהב צפוי לשמור על מעמדו כאפיק השקעה מועדף".

בגזרת המאקרו, בארה"ב פורסם אמש (ד') נתון הצמיחה (תמ"ג) המקדמי של ארה"ב ברבעון השלישי וזה עמד על 2.8%. כלכלנים שנסקרו על ידי הוול סטריט ג'ורנל צפו שהתמ"ג הריאלי צמח ב-3.1% (מותאם עונתית), לעומת 3% ברבעון השני. בעיתון צופים שצפוייה תנודתיות עד סוף השנה, כאשר ההוריקנים האחרונים והבחירות הקרבות ישפיעו על הכלכלה. 

עוד פורסמו בארה"ב מספר המשרות החדשות הפרטיות (ADP) ואלה הפתיעו ועלו ל-233 אלף לעומת התחזית שעמדה על פחות מחצי, 115 אלף ואף הרבה יותר מהחודש שעבר, 159 אלף. 

ביפן פורסמה הבוקר (ה') החלטת הריבית של הבנק המרכזי ביפן בה הוחלט להותיר את הריבית על כנה כצפוי, ברמה של 0.25%.

רונן מנחם כלכלן שווקים ראשי במזרחי טפחות התייחס להחלטת הבנק היפני: "בסך הכל, מדובר בהחלטה די שקולה שלא אמורות לה השפעות של ממש על השוק, גם מפני שהייתה צפויה כאמור. הבנק המרכזי של יפן רוצה להעלות ריבית, כדי לנרמל אותה, כדי שיהיה לה מהיכן לרדת אם וכאשר יצוץ המשבר הבא וכן משום שלחצי השכר והצמיחה הגבוהה מהפוטנציאל אכן מצדיקים זאת. אולם, כפי שרמז הבוקר בעצמו, נוכח גורמי הסיכון הרבים, הוא נכנס לעמדת המתנה וישקול היטב את צעדיו בטרם ימשיך להתאים את הריבית. ויש לו למה להמתין, כאמור, ובמיוחד להתפתחויות הפוליטיות ביפן וגם למה שיקרה בארה"ב".

בהמשך היום צפויים להתפרסם נתוני האינפלציה בגוש האירו, ומדד האינפלציה המועדף על הפד (PCE) שצפוי להצביע על התקררות המחירים בארה"ב, בשיעור הנמוך ביותר מאז תחילת 2021, כאשר הקצב השנתי צפוי לעמוד על 2.1%.

הפוקוס מחר (ו') יהיה על פרסום נתוני התעסוקה של ארה"ב. על פי התחזיות, תוספת המשרות למשק האמריקאי בחודש אוקטובר צפויה לעמוד על 111 אלף, לעומת 223 אלף בחודש ספטמבר. שיעור האבטלה צפוי להישאר ללא שינוי, על 4.1%.

עפר קליין, ראש אגף המחקר בהראל, אומר שההוריקנים הגדולים שהיכו במזרח המדינה צפויים להוות משקולת שלילית (לפחות זמנית) על הנתונים. "למרות הנתונים החזקים אנו סבורים שהבנק המרכזי יפחית את הריבית בעוד רבע אחוז בהחלטתו הבאה לאור הירידה באינפלציה והרמה הגבוהה של הריבית הריאלית".

גם בלידר שוקי הון ציינו כי "נתוני התעסוקה של חודש אוקטובר צפויים להיות חלשים יחסית בעיקר בשל ההוריקנים עם גידול מתון של כ-110 אלף מועסקים, מה שיתמוך
בהורדת ריבית הפד ב-0.25% בהחלטה הקרובה".

עוד כתבות

פרויקט מחיר למשתכן בראשון לציון. מקום שני במספר הנרשמים / צילום: א.ס.א.פ. קריאייטיב

הנחות של עד מיליון שקל לדירה: אלה הערים המבוקשות להגרלות דירה בהנחה

למרות הצהרות הממשלה בנוגע להגבלת ההנחות, ההגרלות הנוכחיות של "דירה בהנחה" מציעות הנחות שנושקות למיליון שקל ● הן נותנות מענה רק למעטים, בעוד שהיתר יישארו לרכוש דירות במחירי שיא בשוק החופשי ● ארבע הערות על ההגרלה שתיסגר בשבוע הבא

האפיפיור ואלון קמינר / צילום: דוברות שיבא

המפגש המרגש של הפצוע אנוש והאפיפיור

אלון קמינר, שאיבד את שתי ידיו, רגלו ועינו במלחמה, הגיע עם משלחת של שיבא למפגש עם האפיפיור בוותיקן ● באירוע שערכה שגרירת הולנד נפגשו דיפלומטים רבים עם מנהלי עמותת "לב בטוח", וקבוצת "שכולו טוב" משיקה את מועדון הלקוחות החברתי Impact card ● אירועים ומינויים

היכונו לגזירות בענף הרכב / צילום: יוסי כהן (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

הנהגים ישלמו למדינה עוד כ-5.5 מיליארד שקל בשנתיים הקרובות. הנה הגזירות

מתחזית הכנסות המדינה בתקציב החדש שפורסם עולה כי הטבות המס לרכבים חשמליים יבוטלו בהדרגה, ומס גודש יוחל על כלי רכב שנכנסים לערים הגדולות בשעות העומס ● המשמעות של המהלכים הצפויים עשויה להיות עלייה של עד כ-10% במס הקנייה האפקטיבי הממוצע על כלי רכב חדשים ● השבוע בענף הרכב

קמפיין בנק לאומי / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין

גל תורן וקמפיין המילואימניקים של בנק לאומי כובשים את המקום הראשון בזכירות ובאהדה

קמפיין החתונות, שנמצא באוויר כבר כחודש, עלה השבוע עם מספר זוגות ובהשקעה של כ–700 אלף שקל לפי נתוני יפעת בקרת פרסום ● מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי סופר־פארם שנייה בזכירות, ו–KASHCASH שנייה באהדה ● הפרסומות הזכורות והאהובות

פרופ' אמנון שעשוע / צילום: יונתן הפנר

מובילאיי מוחקת 2.7 מיליארד דולר בדוחות. אז למה המניה מזנקת במסחר המוקדם?

מובילאיי רשמה הכנסות של 486 מיליון דולר ברבעון ורווח של 10 סנט למניה - גבוה מהתחזיות בשוק ● עם זאת החברה הכירה בירידת ערך מוניטין בסך 2.7 מיליארד דולר

ראש ממשלת ספרד, פדרו סנצ'ז / צילום: Shutterstock

ספרד מבטלת חוזה לרכש נשק מחברה ביטחונית ישראלית, ומצהירה: נפסול נוספות

משרד הפנים הספרדי הודיע כי הוא מבטל חוזה לאספקת 15 מיליון כדורים בתמורה ל־7 מיליון אירו מחברת גרדיאן אחזקות ● עוד קבע כי חברות ישראליות ייפסלו מהתמודדות במכרזים בעתיד "כל עוד המלחמה נמשכת" ● בשלב זה, בענף לא מכירים צעדים דומים מצד אירופה

סאטיה נאדלה, ​מנכ''ל מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Ted S. Warren

דוח רבעוני חזק למיקרוסופט; היכתה את התחזיות בהכנסות מהענן

מיקרוסופט עקפה את התחזיות בשורת ההכנסות שגדלו בכ-16% בהשוואה לרבעון המקביל ● גם הרווח למניה היה גבוה מהצפוי ועמד על 3.30 דולר למניה ● המניה עולה בכ-1% במסחר המאוחר

בועז וקסמן, בעלי אופיר טורס / איור: גיל ג'יבלי

כמעט בעל עניין: הבעלים של אופיר טורס קונה מניות של אחת המתחרות הגדולות

בועז וקסמן, הבעלים של קבוצת אופיר טורס, צבר יותר מ־4% ממניות חברת התיירות המתחרה קשרי תעופה ● כעת מסתמן כי הוא אינו מתכוון להסתפק באחוזים שרכש ומבקש להגדיל את החזקותיו בחברה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

הצעת תקציב המדינה לשנת 2025 היא בקושי טיוטה

איך נוכל לחסוך כסף על טסטים לרכב ● בנושא גיוס חרדים, נמשיך לחוג במעגלים ● והתקציב שיובא לאישור הלילה ממש לא אפוי ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מארק צוקרברג, סאטיה נאדלה, סונדאר פיצ'אי / צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ענקיות הטכנולוגיה כבר הוציאו מיליארדי דולרים על מוצר אחד. עכשיו הן בבעיה

על פניו, התוצאות הכספיות של גוגל מיקרוסופט ומטא היו חזקות מהצפוי, אך תגובת המשקיעים הייתה מעורבת ● בין הסיבות המרכזיות למגמה - הגידול בהוצאות ההוניות של ענקיות הטכנולוגיה לצד הקיטון בקיבולת ייצור השבבים שמעכב את פיתוחי הבינה המלאכותית

גבול ישראל-לבנון / צילום: Reuters, Joerg Boethling

התקדמות משמעותית בדרך להשגת הסדרה ביטחונית בגבול לבנון-ישראל

ארבעה עובדים זרים וחקלאי ישראלי נהרגו מפגיעת טיל במטולה ● בכיר בחמאס: דוחים את ההצעה להפסקת אש לטווח קצר תמורת שחרור חטופים ● דיווח בסוריה: "פיצוצים בעקבות תקיפה ישראלית במדינה" ● בצל המגעים להפסקת אש, מקורות בלבנון טוענים: "אם הוכשטיין יגיע ללבנון עם התנאים ישראלים, משימתו תידון מראש לכישלון" ● כוחות הביטחון פעלו בנור א-שמס, כלי טיס תקף חוליית מחבלים חמושים ● כל העדכונים

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: אבי אוחיון לע''מ

לשכת נתניהו: "דורשים להסיר את צו איסור הפרסום על הפרשה"

הפנייה באה על רקע הפרסומים ביממה האחרונה לפיהם ישנה מתיחות בין הדרג המדיני לביטחוני סביב הדלפת מסמכים ביטחוניים ● עוד פורסם, כי יועציו הקרובים של ראש הממשלה התייעצו עם עורך הדין עמית חדד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; חומרים: shutterstock

סכומים בהיקף של מעל 500 מיליון דולר: סבבי הגיוס של חברות ההייטק הישראליות

בשבוע האחרון הכריזו שמונה חברות הייטק ישראליות על סבבי גיוסים, כאשר סך כל הגיוסים הגיע לסכום של 566 מיליון דולר ● את גל הגיוסים הובילה חברת הסייבר ארמיס עם גיוס בגובה של 200 מיליון דולר, לפי שווי של 4.3 מיליארד דולר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דני שדה, Shutterstock

בצל הביטולים בחברות הזרות, שחקן מפתיע מנסה להיכנס לענף התעופה בישראל

בחברות התעופה הזרות ביטולי הטיסות נמשכים, בחברות הישראליות מגבירים פעילות בשלל יעדים כדי לתת מענה ● ישראייר עוזרת להגביר את התחרות בקו לונדון ולמרות זאת אין בשורה לגבי המחירים, ארקיע טוענת שהכרטיסים שלה לווינה ולרומא יעזרו לישראלים להגיע ליבשת אמריקה בקלות ובזול ● וגם: במטה ההייטק מנסים לייצר אלטרנטיבה למחירים הגבוהים של אל על לארה"ב

מטקס ציון עשור להנפקת סייברארק בנסדא''ק / צילום: ואניה סאוויק – נסדא''ק

לבנק ההשקעות ג'פריס יש המלצה חמה על מניות הסייבר מישראל

סייברארק, פאלו אלטו וצ'ק פוינט הן בין המומלצות של אנליסט ג'פריס ג'ו גאלו ● הוא סבור כי תקציבי אבטחת הסייבר לא ייפגעו, מעריך שהקונסולידציה בתעשייה תימשך, וצופה עלייה בתקיפות ● וגם: כיצד מושפע תחום הסייבר ממהפכת ה-AI ומהמלחמות?

רן עוז, מנכ''ל קבוצת ישראכרט / צילום: תמי בר שי

נחתמה עסקת מכירת השליטה בישראכרט למנורה מבטחים בשווי של 3.15 מיליארד שקל

לאחר סבב מגעים מואץ שהתנהל היום, אישר דירקטוריון ישראכרט בראשות תמר יסעור את פרטיו והערב נחתם ההסכם ● לאחר שאל על נסוגה מהצעתה, מנורה נותרה המתמודדת היחידה בפועל על רכישת השליטה ● לאחר אישור בעלי המניות, העסקה דורשת את אישורי רשות התחרות ובנק ישראל

אלעד רז / צילום: Allblocks

הישראלי שמשיק שבב חדש ומכריז: "הוא עדיף על זה של אנבידיה"

שבע שנים אחרי שאלעד רז הקים את נקסט סיליקון, הוא משיק שבב שינסה להתחרות במעבד החדש של אנבידיה ● אך הדרך עד שחברות הענק יעזבו את מלכת השוק לטובת סטארט־אפ מגבעתיים ארוכה: "אין לנו את הכוח שלה, אנחנו עדיין לא מסוגלים להשקיע מיליארדים בפיתוח" ● מה מיוחד בשבב שכבר משך את ממשלת ארה"ב?

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מדוע זינקו מניות הבנקים אתמול והגיעו לשיאים חדשים?

מדד ת"א בנקים 5 ננעל אמש בשיא כל הזמנים, על רמה של 4,510 נקודות ● על רקע הזינוק במדד, התפוגג החשש כי ההפרשה הרוחבית שהמפקח על הבנקים עתיד לדרוש תשפיע על דוחות הרבעון השלישי

ג'ו רוגן / צילום: ap, Gregory Payan

ג'ו רוגן רצה לראיין את שני המועמדים לנשיאות. רק אחד הגיע

מדי יום ועד הבחירות בארה"ב ב-5.11 נגיש סקירה יומית של הדברים שכדאי לדעת על המרוץ הכי חם בעולם ● והפעם: במפלגה הדמוקרטית מתנערים מביידן; אחרי שראיין את טראמפ, ג'ו רוגן רצה לארח גם את האריס. למה זה לא קרה? ומשקיע העל ריי דאליו מסביר איך להכין את תיק ההשקעות לתוצאות הבחירות • 5 ימים לבחירות בארה"ב

הפגיעה בבית רה''מ בקיסריה / צילום: לפי סעיף 27א'

מה עובר על הצנזורה ולמה אפילו את הכתבה הזו התבקשנו לשלוח לאישור

בשנה החולפת גדל משמעותית מספר החומרים המוגשים לצנזורה, בשל הרגישות הביטחונית בזמן מלחמה, ולצד זאת התרבו התלונות על אופן עבודתה ● בין הטענות: היעדר אחידות במדיניות כלפי גופי התקשורת, העדפת חדשות ערוץ 12 וחוסר רלוונטיות בעידן הרשתות החברתיות