גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מליאורה עופר ועד יצחק תשובה: כולם רוצים לקנות נדל"ן למגורים ויש להם סיבה טובה

בזמן שבנק ישראל מודאג מהסיכונים בענף הנדל"ן והחברות בתחום מתמודדות עם עלויות מימון כבדות ומצוקת כוח אדם - חברות הענק נוהרות לתחום ● בשבועיים האחרונים היו אלה עזריאלי ומליסרון שנכנסו בגדול לשוק הדיור, אבל כבר חודשים שהמוסדיים מגדילים החזקות בעקביות ובעיקר מנצלים מומנטום של אי ודאות, בציפייה להתאוששות

ליאורה עופר ויצחק תשובה / צילום: ורדי כהנא, תמר מצפי
ליאורה עופר ויצחק תשובה / צילום: ורדי כהנא, תמר מצפי

זו כבר הפכה כמעט לשגרה. מדי שבוע נסגרת עסקה חדשה להשקעה או רכישה של חברת בנייה למגורים. מגופים מוסדיים, ועד ענקיות קניונים ונדל"ן מניב - כולם רצים לשוק הדיור.

הפער בין דוד לדנה עזריאלי הוא שיעור במומחיות, פיזור סיכונים ונדל"ן 
עסקה בשבוע | כ־60 מיליון שקל: ארבע דירות יוקרה בירושלים יהפכו לשתיים 
בלעדי | מידרוג: "עומס תזרימי כבד על יזמי דירות. היחלשות משמעותית בביקוש למשרדים" 

השבוע היה זה בית ההשקעות מור, שרכש נתח של כ־13% ממניות חברת הבנייה הוותיקה מצלאוי תמורת 35 מיליון שקל. מצלאוי בראשות סמי מצלאוי, נחשבת לחברה ותיקה ומנוסה שבונה ומתכננת בימים אלו מעל ל־4,000 דירות. על הדרך, אגב, מור פתרה סכסוך מתמשך עם אחד המשקיעים בחברה.

אבל מור לא לבד. ביום חמישי חברת הביטוח מגדל וקרן ברקת (שנוסדה על ידי רוני בירם וד"ר גיל דויטש ומנוהלת על ידי עדי גזית), נכנסו בהסכם ליווי לקבוצת בעלי קרקעות שבונים שני מגדלי מגורים (156 דירות) בבת ים, בהיקף של 640 מיליון שקל. ברקת ומגדל החליפו את חברת ההלוואות החברתיות טריא , והעמידו הלוואה של 340 מיליון שקל לבעלים.

ממוסדיים ועד ענקיות נדל"ן מניב

במקביל, שתי ענקיות הקניונים והנדל"ן המניב, עזריאלי ומליסרון, הודיעו על "הצטיידות" בחברות קבלניות. קבוצת עזריאלי , שבבעלות דנה עזריאלי, הודיעה רק השבוע כי היא בדרך לרכוש את השליטה בחברת צמח המרמן לפי שווי של 635 מיליון שקל. נכון למחצית הראשונה של השנה, לצמח המרמן יש פרויקטים בשלבי תכנון, פיתוח, הקמה ושיווק שונים שכוללים 4,780 דירות (יח"ד), מתוכן מוצעות למכירה 1,970 יחידות דיור. בנוסף, היא מקימה שטחי מסחר ויש לה מיזמי התחדשות עירונית בתכנון (שלבים יותר בוסריים).

שבוע קודם לכן, מליסרון  שבבעלות משפחת עופר השלימה את רכישת אביב יזום של האחים דורון אביב ודפנה הרלב, עוד חברה מוערכת שהייתה חלק מקבוצת אביב והוקמה על ידי הקבלן המנוח משה אביב (על שמה מגדל אביב ברמת גן). גם ענקית המשרדים גב ים  שפרסמה השבוע את הדוחות שלה לרבעון השלישי, הודיעה על המשך התרחבות בבניית דירות, רכשה מהחברה האם נכסים ובניין את החברה קבלנית נווה־גד ומקדמת באמצעותה הקמה של אלפי דירות ברחבי הארץ.

ליאורה עופר / צילום: ורדי כהנא

ולא מדובר רק בחברות נדל"ן מניב. גם בקרב המוסדיים מתרחשת נהירה לשוק המגורים. אחד הגופים המוסדיים הראשונים לזהות את המגמה היה כלל ביטוח . החברה השקיעה בשנה שעברה בעסקה בהיקף של כמעט 770 מיליון שקל באפריקה מגורים  ובהזרמה פוטנציאלית לפעילות ההתחדשות העירונית שלה. במקביל באוגוסט ביצעה השקעה של עד 76 מיליון שקל (כולל אופציה) בחברת ההתחדשות העירונית אאורה של יעקב אטרקצ'י, וגם השקיעה בדיור להשכרה של חברת הנדל"ן אקרו  שבונה בעיקר פרויקטי יוקרה בתל אביב. לקינוח, היא נכנסה בעסקת ענק לשותפות בחברה בת של ישראל קנדה בשם ICR. שרק השבוע התבשרנו שבכירת בנק הפועלים לשעבר, דלית רביב, נבחרה לנהל אותה.

"מאז 2023 כלל ביטוח השקיעה בתחום הבנייה למגורים מעל ל־2 מיליארד שקל", אומר ניר עובדיה, סמנכ"ל בכיר ומנהל אגף השקעות עמיתים בכלל ביטוח. הוא מסביר כי ב־2023, "התחלנו בחשיבה ששאלה: איפה יכולות להיווצר הזדמנויות בגלל היבטי הריבית? זיהינו את תחום המגורים וההתחדשות העירונית כסגמנטים משמעותיים שניתן לעשות בהם השקעות משמעותיות שיזיזו את המחט. חיפשנו שחקנים מובילים כדי לקשור את עתידם איתנו. בחודשים האחרונים אנחנו רואים יותר חברות גם מהמגזר העסקי ולא רק המוסדי, שמנסות גם כן לייצר דריסת רגל בתחום".

ברק בנסקי, משנה למנכ"ל, מנהל חטיבת ההשקעות של כלל ביטוח ופיננסים מוסיף כי: "סימנו את ההתחדשות העירונית כמנוע צמיחה של החברות, בטח בתקופה של ריביות גבוהות והשקענו מאמצים להיכנס לחברות שהן מובילות שוק בתחום.

"לאחרונה אנחנו רואים התעוררות של גופים שמבצעים רכישות של חברות בתחום, צריך לזכור שמחירי הכניסה כעת הינם אחרי שהמניות עלו בצורה משמעותית, ועדיין אנו מאמינים כי קיים פוטנציאל רב בתחום זה לתשואה עודפת".

גם יצחק תשובה נכנס להשקעות בסדרה של חברות בתחום: השקעה של 55 מיליון שקל עם דודו זבידה בחברת צילו בלו (חנן מור לשעבר), לפני אופציה להשקעה נוספת בסכום דומה; השקעה של 30 מיליון שקל בחברת הבנייה בתל אביב וויי בוקס . כל זאת לאחר עסקה גדולה בה השתלט תשובה על חברת מהדרין , חברה חקלאית עם עתודות קרקע עצומות, אותן מקווה תשובה להפוך בין היתר לפרויקטי דיור בעתיד.

בינתיים בבנק ישראל מודאגים מהסיכונים בענף

העיתוי של הנהירה לנדל"ן עשוי להיראות מדאיג. בשנה האחרונה מציפות חברות הבניה למגורים את ציבור רוכשי הדירות במבצעי 20/80, שבהם הוא נדרש לשלם 20% מערך הדירה ואת היתרה כמה שנים אחר כך כשיקבל אותה. המבצעים הפכו להצלחה גדולה והם התניעו גל מכירות גדול מתחילת השנה. אך הם גם הדליקו נורות אזהרה אצל הרגולטורים. בבנק ישראל חוששים שהסיכון בקרב הקבלנים זינק, ושבעתיד הלא רחוק, כשהרוכשים יצטרכו להשיג את ה־80%, באמצעות משכנתה, הם עלולים להתקשות ולדרדר חלק מהקבלנים בהשגת הכסף הדרוש להשלמת הפרויקט.

המפקח על הבנקים, דני חחיאשוילי, כינס אליו את ראשי החטיבות העסקיות של הבנקים לפגישה שעסקה בין היתר בסיכון שנצבר בענף הנדל"ן. גלובס למד משיחות עם הבנקאים כי מה שנדון בפגישה היו אותם מבצעי מימון. המפקח שלח את הבכירים לעשות "שיעורי בית", שכל בנק יבדוק מה סיכוני האשראי הרלוונטיים אצלו. לא צפויה כרגע הוראה להפרשה גורפת בדוחות הכספיים, אבל המסר היה ברור.

מה שבכירי הרגולציה מנסים להבין הוא עד כמה המבצעים האלה הפכו לסיכון של ממש. שכן שיעור הריבית של בנק ישראל עדיין גבוה (4.5%) ולא נראה שצפוי לרדת בקרוב. זאת, למרות מגמה הפוכה בארה"ב, שם כבר ירדה הריבית פעם אחת על הדולר, והיא צפויה לרדת עוד פעמיים עד סוף השנה. בנוסף, יש מחסור קשה בפועלי בניין בשל המלחמה וחומרי הגלם מתייקרים. כל זה מאריך את משך הבנייה ומוביל להתייקרות מחירי הדירות מחד, וצורך בנטילת משכנתאות גדולות בעתיד. עם זאת,מבצעי 20/80, למעשה מנטרלים את ההצמדה למדד, ולכן מאפשרים לרוכשים לקבע את מחיר הדירה. אבל זה אחד היתרונות המרכזיים.

בכיר באחת מחברות הבנייה המכיר את הנושא אמר לגלובס "אני לא חושב שמבצעי המכירות של 20/80 מייצרים סיכון עודף. אנשים קונים כך סוג של אופציה על מחיר הדירה שמקובע ל־3 שנים (עד למסירה שלה). אני מעריך שמצב הציבור ישתפר בשלוש השנים הקרובות. כלומר שהשכר יעלה ותנאי המשק ישתפרו. לכן מי שקנה ככה דירה עלה על הגלגל".

ומה אם לא? "הביקושים לדירות נותרו קשיחים. תמיד יהיו כאלה בשוליים שבעוד שלוש שנים מצבם יורע והם לא יוכלו לקנות את הדירה. אז בדרך כלל יש להם דמי ביטול בחוזה, והם יפסידו משהו כמו 10% ממחיר הדירה. זה כמובן סכום גדול ומכאיב מבחינתם. אבל לקבלן תהיה אפשרות לנסות למכור בדיסקאונט את הדירה וסביר שהיא תחטף".

המוסדיים רואים אחרת לגמרי את רכישות הקבלנים. שם מציירים תמונה הפוכה. הם מקפידים לרכוש את חברות הבנייה האיכותיות יותר, ולרוב משקיעים ורוכשים נתח ממניות החברות היציבות בשוק, כאלה שהדוחות הכספיים שלהן גלויים ויש להן נגישות טובה לגיוסי חוב בבורסה במידת הצורך. ניר עובדיה מסביר כי חברות הנדל"ן שבכלל ביטוח החליטו להשקיע בהן הן כאלה עם צבר קרקעות משמעותי לפיתוח עתידי. "השתדלנו מאוד להיכנס לחברות עם צבר קרקעות כזה, אבל כאלה שלא רכשו קרקעות במחירים גבוהים בשנים 2021־2022 (תקופת הגאות, ח"ש). מי שרכשו אז קרקעות חייבות כיום לממן את מחירי הרכישה הגבוהים תוך מתן מבצעים 20/80. אנחנו פחות רגישים למבצעים האלה מבחינת ההשקעות שביצענו. אנחנו שמים מגבלה בליווי הבנייה על היקף המבצעים שאפשר לשווק באמצעותם.

"גם אם נתבדה ובטווח הקצר־בינוני עלולות להיות ירידות מחירים כתוצאה מהתפוצצות של בועת המבצעים הזאת, המהלכים שעשינו הם לא מהלכים של 'קנית חברה בשלה וגמרנו'. בחלק מהעסקאות, כמו למשל עם אפריקה מגורים, יש שם כסף שהוזרם ויושב בצד ומחכה להזדמנויות שתיווצרנה אם יקרה משהו שיגרום לקבלנים אחרים חס וחלילה לתקלות. מצבים שבהם הם יצטרכו למכור קרקעות במיקומים טובים. אנחנו נרצה להיות עם כסף שיחפש את הקרקעות האלה".

בינתיים בבורסה, מדד ת"א בנייה, שכולל את חברות הקבלנות הגדולות, זינק בכ־42% בשנה החולפת - אחד משיאני התשואות בתל אביב. לשם השוואה, מדד הדגל המקומי ת"א 35 עלה בכ־29%. זוהי אינדקציה מסוימת לכך שגם המשקיעים סבורים שחברות הבנייה הגדולות בדרך להתאוששות. למרות התנאים המאתגרים בבניית הדירות, הריבית הגבוהה כאמור, ומצב הכלכלה של ישראל שעדיין במלחמה מרה ומתמשכת.

בדוח מיוחד של חברת מידרוג על כושר פירעונות החוב של החברות שגייסו אג"ח בבורסה, שפורסם השבוע בגלובס, כלכלני מידרוג מתריעים מפני הסיכונים בענף. "מחירי הדירות הגבוהים מהווים איום מתמשך על הביקוש בענף ועל חוסנו. המשך עליית המחירים מקשה על היכולת לרכוש דירה בייחוד ברקע החשש מגזירות כלכליות והאטה כלכלית בעקבות המלחמה".

עוד מתריעים במידרוג כי הימשכות המלחמה מעלה את סיכון האינפלציה ובתרחיש שלילי שבו האינפלציה מוסיפה להאמיר, "יעלה החשש לעלייה בריבית, מה שיעלול להוביל לזעזוע בענף הנדל"ן למגורים". מנגד, הם מציינים לחיוב את יציבות המערכת הבנקאית ונכונותה לתמוך בענף הבנייה, כמו גם יציבות יחסית לענף הדיור.

השוק מתמחר את סיום המלחמה

טריגר נוסף לעסקאות האלה הן שהשוק מתחיל להיערך לתרחיש שבו המלחמה עשויה להסתיים. "זו הערכה כללית, שניתן להניח שבשנה הקרובה דברים יתחילו להסתדר", סבור אלון סנובסקי, מנהל מניות ישראל בחטיבת ההשקעות של מגדל ביטוח ופיננסים. "בהיבט של חברות הנדל"ן למגורים, יש פה גם ציפייה שאנשים שעדיין יושבים על הגדר ירדו ויקנו דירות. זאת לצד תקווה שהפועלים יחזרו ויאפשרו לקבלנים שחסרים להם ידיים עובדות להמשיך ולבנות את הדירות. שכן בסוף אם מוכרים דירו ת צריך גם לבנות אותן, אחרת מדובר ב'מכירות באוויר'. אבל בראש ובראשונה יש פה ציפייה שמחירי הדירות לא ירדו ויתכן אף שימשיכו לעלות".

עוד כתבות

המעבדות בביה''ס לרפואה באוניברסיטת רייכמן / צילום: רמי סיני

90 אלף שקל בשנה: המל"ג אישר לאוניברסיטת רייכמן להקים בית ספר לרפואה

אחרי השקעה של עשרות מיליוני דולרים בתמיכת קרן רקנאטי, בניית מעבדות, גיוס מרצים ושריון שדות קליניים, וגם לחץ של שר החינוך קיש, בית הספר לרפואה צפוי לצאת לדרך כבר בפברואר השנה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בבורסה בתל אביב; קמטק זינקה ב-6%, נאייקס נפלה ב-10%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1% ● קרן פימי 7 רוכשת את מניות פולירם שהוחזקו על ידי קרן פימי 5 ● מיטב: המשקיעים הזרים תומכים בשקל, אילולא הם, השקל היה חלש הרבה יותר ● שיאים בוול סטריט: מדד ה-S&P 500 חצה את רף ה-6,000 לראשונה, דאו ג'ונס מעל 44,000, הביטקוין בכ-89,000 דולר ● האנליסט הבכיר שצופה: "מדד ה-S&P 500 יגיע ל-10,000 נקודות עד סוף העשור"

מטוסי קרב מדגם F15IA / הדמיה: בואינג

25 מטוסי קרב, למעלה מחמישה מיליארד דולר ושורה של סימני שאלה

משרד הביטחון אישר רכישת 25 מטוסים מתקדמים מבואינג, כאשר לדבריו, התשלום בגובה כ־5.2 מיליארד דולר יבוצע "מכספי הסיוע האמריקאי" ● עם זאת, לא ברור מהם תנאי התשלום ועד כמה ישולבו חברות ישראליות בפרויקט ● גלובס סוקר את השאלות המרכזיות בסוגיה

אילון מאסק לצד נשיא ארה''ב הנבחר, דונלד טראמפ, בעצרת בחירות בפנסיבלניה, בחודש שעבר / צילום: Reuters, Carlos Barria

טראמפ הודיע רשמית: אילון מאסק ימונה לתפקיד בממשל החדש

טראמפ הכריז על הקמת "המחלקה ליעילות ממשלתית", אותה יובילו מאסק ואיש העסקים ויוק רמסוואמי ● המחלקה תפעל לטובת צמצום הבירוקרטיה הממשלתית, כגוף חיצוני שיספק ייעוץ והכוונה לבית הלבן ● מאסק צייץ ב-X: "נפרסם טבלה של ההוצאות המטופשות ביותר של כספי המיסים שלכם. זה יהיה טרגי ומבדר כאחד"

אלה אלקלעי, יו''ר IBI קרנות נאמנות / צילום: כדיה לוי

יו"ר IBI קרנות נאמנות: "למרות שמניות האנרגיה המתחדשת עשו פחות טוב, הביקוש הולך וגדל"

יו"ר IBI קרנות נאמנות, אלה אלקלעי, ציינה בכנס אחריות עסקית של גלובס כי "הביקוש לאנרגיה העלה את מניות הטכנולוגיה האמריקאיות" ● לדבריה, "אם אנחנו רוצים לקנות רכב חשמלי, אנחנו צריכים שכל בית יוכל לטעון את הרכבים - וזה דורש השקעה"

באי הכנס במרכז הרצוג פוקס נאמן / צילום: תמר מצפי

כ-200 מנהלים לקחו חלק בכנס האחריות העסקית של גלובס

במהלך הכנס, שנערך במרכז הכנסים של הרצוג פוקס נאמן בתל אביב, נידונו נושאים כמו קיימות, שקיפות ואחריותיות, במטרה לספק תובנות וכלים הנדרשים בתקופות של אי ודאות כמו זו המאפיינת את ישראל ● אירועים ומינויים

אילוסטרציה: Shutterstock

רגע לפני סוף שנה: הטבות המס שכדאי להכיר בתיק ההשקעות

שנת 2024 מתקרבת לסיומה, השווקים רותחים, ולמשקיעים כדאי לוודא שהם מנצלים את ההזדמנות האחרונה להפחתות מס ולהגדלת הטבות מיסוי בתיק ● איך תקטינו את מס השבח, מה התקרה המעודכנת להפקדה פטורה ומה הסטטוס של המס שתשלמו על האופציות שקיבלתם

מייק האקבי, השגריר הבא של ארה''ב בישראל / צילום: ap, Nati Harnik

נוצרי אדוק ואוהב ישראל: זה השגריר של טראמפ למדינה

מושל ארקנסו לשעבר, מייק האקבי, יהיה השגריר הבא של ארה"ב בישראל בממשל טראמפ החדש ● "מייק היה משרת ציבור נפלא, מושל ומנהיג באמונה במשך שנים רבות. הוא אוהב את ישראל ואת אזרחי ישראל, והאהבה היא הדדית. מייק יעבוד ללא לאות כדי להביא שלום למזרח התיכון", כתב טראמפ בפוסט ברשתות החברתיות

צילומים: שלומי יוסף, מארק ישראל סלם/הג'רוזלם פוסט, כדיה לוי, קובי גדעון/לע''מ, דני שם טוב/דוברות הכנסת, ארכיון Group 11

מחדל ה-AI הממשלתי: כך התדרדרה ישראל למקום ה-30 בדירוג העולמי

בין סעודיה לצ'כיה, הרבה מתחת למלזיה, פורטוגל, איטליה וספרד - ישראל התדרדרה בכל מדדי הבינה המלאכותית העולמיים ● מבקר המדינה חושף את מחדלי הממשלות מאז 2018, את הניהול החובבני, חוסר התקצוב ומכין את הקרקע לעימות בין משרד ראש הממשלה לרשות החדשנות ומשרד המדע בשליטה על תקציבים

מטוס ישראייר / צילום: מוני שפיר

ישראייר במכתב חריף למשרד התחבורה: "מצב בלתי נסבל שמחייב תיקון"

חברת התעופה ישראייר לגורמים בממשלה: על המדינה לשנות את חוק שירותי התעופה ולהתאימו למציאות הביטחונית המשתנה ● חברות תעופה זרות כבר דרשו את התיקון לחוק ● ברקע התיקון שיוכל לסייע להגביר את התחרות, אך עלול גם לפגוע בצרכנים, עומד גל של תביעות משפטיות נגד ישראייר, בעקבות ביטולי ושיבושי טיסות שנגרמו בשל המלחמה

עיצוב: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock, שמואל לוי

האם אובר תשלם מחיר על שותפות נהגיה באירועי האלימות באמסטרדם?

מדור חדש של גלובס יציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות של ענף ההייטק • והפעם: קרן ההשקעות שהפכה את חתנו של דונלד טראמפ למיליארדר, אילון מאסק בדרך להשתלט על וושינגטון, נתונים מעודדים על ה-AI הישראלי ועוד • חדשות ההייטק, מדור חדש

מנכ''ל רפאל, יואב תורג'מן / צילום: סיון פרג'

מבקר המדינה: ברפאל לא תחקרו כראוי מספר אירועי סייבר

בדוח צוין בין היתר כי כמה מסמכי תחקור אירועי סייבר לא התייחסו להפקת לקחים נדרשת, וכי רפאל לא קבעה את התדירות לביצוע הסקרים ומבדקי החדירה הנדרשים ● אנגלמן: "לתעשיות הביטחונית אין פריבילגיה שלא ללכת על הצד המחמיר בהגנת סייבר" ● רפאל בתגובה: "כלל הפערים שצוינו בדוח קיבלו מענה"

הצפי למדדים גבוהים מטיל ספק ביכולתו של בנק ישראל להוריד את הריבית בקרוב

למרות הקושי לחזות: מה צפוי במדד המחירים לצרכן ביום שישי?

התחזיות צופות המשך זינוק ברמת המחירים עד לסוף השנה, ובבנק ישראל מעריכים שהאינפלציה תגיע עד ל־3.8% ● "אוקטובר הוא חודש שהיו בו חגים ולאחריהם נצפות התייקרויות. היסטורית, זהו חודש שבו נראית עלייה באינפלציה", אומר יוני פנינג, אסטרטג ראשי בבנק מזרחי טפחות

מייקל סיילור / צילום: ap, Rebecca Blackwell

פשוט להשקיע בביטקוין: כך ניתן להצטרף לטיסת המטבע הדיגיטלי

רכישת קרנות סל זרות, מסחר ישיר בארנק חם וקר או בחירה במניה הלוהטת בוול סטריט, שהיכתה אפילו את התשואה של הביטקוין עצמו ● כל הדרכים וכן היתרונות והחסרונות בחשיפה לבהלת המטבע הדיגיטלי

חסאן טואפרה, ראש הרשות לפיתוח כלכלי בחברה הערבית / צילום: כדיה לוי

ראש הרשות לפיתוח כלכלי בחברה הערבית: "כמות העסקים בחברה הערבית נמצאת במגמת צמיחה"

בכנס אחריות עסקית של גלובס הציג חסן טואפרה, ראש הרשות לפיתוח כלכלי בחברה הערבית, את האתגרים והשינויים שעוברים על החברה הערבית בישראל ● בנוסף הוא ציין כי העובדים הערבים מתאפיינים בוותק ממוצע של 140% בהשוואה לעובדים הכלליים, וכי "כמות העסקים בחברה הערבית נמצאת במגמת צמיחה"

יו''ר הפד, ג'רום פאוול ונשיא ארה''ב הנבחר, דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Carlos Barria

אם טראמפ ינסה לפטר את פאוול, יו"ר הפד מוכן למאבק. כמה רחוק הוא ילך?

לנשיא ארה"ב המיועד וליו"ר הבנק המרכזי האמריקאי יש היסטוריה מתוחה ● כבר ב–2018, כשטראמפ העלה אפשרות לפטר אותו, הביע ג'רום פאוול נכונות לפנות לבית המשפט, גם אם יצטרך לממן את המהלך מכיסו ● עכשיו טראמפ חוזר לבית הלבן, והגזרה הזו צפויה להתחמם שוב

פאנל בהשתתפות רותם נחמני, טלי תובל ונוי קדם מדמון ובהנחיית שירלי קנטור / צילום: כדיה לוי

בין קמפיין דלתא, דרך בזק ועד קרן הרפתנים של תנובה: ההתגייסות של המותגים במלחמה

בפאנל שנערך היום בנושא "מותגים מתגייסים" בכנס אחריות עסקית של גלובס, נבחנה השאלה כיצד השיווק יכול לעשות אימפקט, וכיצד פעילות ה-ESG שהחברות מפתחות בשנים האחרונות סייעה בשנת המלחמה האחרונה לייצר פתרונות שיווקיים

וורן באפט. לא מרגיש בנוח להשקיע / צילום: Shutterstock

16 שנה עברו מאז שבאפט התנהג ככה. מה הוא יודע שאנחנו לא?

ברקשייר האת'ווי אוגרת מזומנים בדפוס שנראה דומה לתקופת המשבר ב־2008, אך הפעם יש לה מספר סיבות חדשות ● מתמחור מנופח של מניות ועד חיפוש אחר עסקאות גדולות: מה עומד מאחורי המהלך יוצא הדופן של באפט? והאם המשקיעים צריכים להיות מודאגים?

אילוסטרציה: Shutterstock

קבוצה איראנית מאיימת במתקפת סייבר בתוך 72 שעות; בנק ישראל קיים פגישת היערכות בשוק

ברקע מתקפות הסייבר האחרונות, בנק ישראל קיים הערכת מצב עם מערך הסייבר הלאומי, בה השתתפו גם גופים בתחום הפיננסיים ● במקביל, קבוצה שמיוחסת למודיעין האיראני מאיימת כי בעוד 72 שעות תתקיים מתקפת סייבר נוספת, וקוראת לישראלים למשוך את כספם מהבנקים ● בינתיים אין סיבה להקשיב לאיומים

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: חיים צח / לע''מ

הפרקליטות מתנגדת לדחיית עדות נתניהו: "נוגד את האינטרס הציבורי"

צוות ההגנה של נתניהו ביקש לדחות בחודשיים וחצי את עדותו הקבועה לתחילת דצמבר ● בבקשה נכתב כי מאז שהוחלט על מועד עדותו של רה"מ, התרחשו "שורת אירועים יוצאי דופן שהפכו את הכנתו למסירת עדות לבלתי אפשרית בסד הזמנים הנוכחי" ● הפרקליטות: "הטעמים המפורטים בבקשה הנוכחית כבר הונחו בפני בית משפט זה ונלקחו בחשבון בקביעת מועד פרשת ההגנה"