גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בין קמפיין דלתא, דרך בזק ועד קרן הרפתנים של תנובה: ההתגייסות של המותגים במלחמה

בפאנל שנערך היום בנושא "מותגים מתגייסים" בכנס אחריות עסקית של גלובס, נבחנה השאלה כיצד השיווק יכול לעשות אימפקט, וכיצד פעילות ה-ESG שהחברות מפתחות בשנים האחרונות סייעה בשנת המלחמה האחרונה לייצר פתרונות שיווקיים

פאנל בהשתתפות רותם נחמני, טלי תובל ונוי קדם-מדמון ובהנחיית שירלי קנטור בכנס אחריות עסקית של גלובס / צילום: כדיה לוי
פאנל בהשתתפות רותם נחמני, טלי תובל ונוי קדם-מדמון ובהנחיית שירלי קנטור בכנס אחריות עסקית של גלובס / צילום: כדיה לוי

בצל המלחמה, עיקר הנושאים המעסיקים את הארגונים הגדולים הם הנושאים המהותיים כמו שרשראות אספקה וכוח-אדם, אבל גם לשיווק יש תפקיד משמעותי. בפאנל שהתקיים היום (ג') בנושא "מותגים מתגייסים: ליצור ערך עסקי באמצעות שיווק אחראי" בכנס אחריות עסקית של גלובס, נבחנה השאלה כיצד השיווק יכול לעשות אימפקט, וכיצד פעילות ה-ESG שהחברות מפתחות בשנים האחרונות סייעה בשנת המלחמה האחרונה לייצר פתרונות למוצרים, ולשיווק עצמו.

כנס אחריות עסקית | סמנכ"ל ישראכרט: "ארגונים הם חלק מאקו־סיסטם כלכלי: כשהוא טוב - למותגים טוב"
כנס אחריות עסקית | החשב הכללי: "לטפל בעתיד ולהסתכל על הטווח הארוך זה לא לוקסוס, זה הכרח"
כנס אחריות עסקית | סמנכ"לית מזרחי טפחות: "העשייה החברתית היא חלק מה-DNA שלנו"

"הממד החשוב ביותר של חברה הוא המוצר שלה, והוא מייצר את האימפקט המשמעותי ביותר. שם נמצא המוח של החברה, הערך המוסף הייחודי, החדשנות שלה, והערך הזה משוכפל בצורה הכי רבה ומשמעותית אם עושים עיתון, הלוואות, קפה או טכנולוגיה", ציינה מנחת הפאנל שירלי קנטור, מומחית לקיימות ואימפקט מרקטינג. "הדבר השני הוא המותג - הממד של הסיפור, כשדרך הסיפור של מותגים חזקים ניתן לייצר סיפורים שמשפיעים עלינו ומקדמים אגקנדות חיוביות. הפעולות השגרתיות של הייצור, ההעסקה והפרסום, וככל שחברות עושות אותן בצורה טובה יותר, האימפקט שלהן טוב יותר. נושא התרומות וההתנדבות, הדברים שלא יושבים על הביזנס, שהם לא חלק מהאסטרטגיה של החברה, תרומתם חשובה ויפה, אבל לא משמעותית כמו הדברים שיושבים על הביזנס, כמו השיווק".

דוגמניות עם פרוטזות בדלתא

אחד ממהלכי השיווק הזכורים מהשנה האחרונה הוא של חברת דלתא, שהשיקה את קולקציית ADAPTIX, הלבשה תחתונה נגישה לשימוש וללבישה, כשדוגמני הקמפיין הם קטועי רגליים. לא מדובר בפעם הראשונה שדלתא שמה דגש על גיוון ומשלבת בצילומי הקמפיינים אנשים עם צרכים מיוחדים המדגמנים את קולקציות המותג בשילוב עם דוגמניות ודוגמנים ללא צרכים מיוחדים.

"כחברת אופנה יש לנו אחריות מתוקף העובדה שאנחנו עושים המון ימי צילום בשנה ומוציאים המון שיווק החוצה, וחשוב לנו שיהיה ייצוג רחב, ומשם זה התחיל", מספרת רותם נחמני, סמנכ"לית השיווק של דלתא. "אבל החידוש הפעם הוא הקולקציה הנגישה - הלבשה תחתונה של תחתוני גברים, נשים וגוזיות, שאחרי עבודת מחקר וחשיבה, ניסינו להפוך אותם לנגישים ככל שניתן.

"דלתא נמצאת הרבה בבתי חולים ובמרכזי שיקום. לפני שנתיים עשינו פרויקט מקסים עם בחורה שהייתה מאושפזת במחלקה האונקולוגית באיכילוב, ויחד איתה צוות העיצוב שלנו יצר חולצות נגישות לאשפוז שיש בהן סקוצ'ים מיוחדים כדי להקל את החלפת הבגדים. זה פתח לנו חשיבה נוספת, איך אנחנו יכולים לקחת את המוצרים, את הבסיס שלנו, לצאת מהקופסה ולחשוב איך אנחנו יכולים לעשות אותם נגישים יותר. וכך נולדה אדפטיקס, שהתחלנו לעבוד עליה לפני ה-7 באוקטובר, אבל המציאות בארץ רק חידדה את הצורך".

את המוצרים פיתחו יחד עם צוות המחקר והפיתוח של החברה-האם, דלתא גליל, לאחר שהיו בבתי חולים ודיברו עם אנשים. נחמני מספרת כי היה לחברה היה חשוב שהקשת תהיה רחבה. "אנחנו לא יכולים לענות על הצרכים של כולם, אבל השתדלנו שהמוצרים יהיו נגישים לכמה שיותר אנשים. נגד עינינו עמדה קבוצה מאוד מסוימת, אבל פתאום שמענו פידבק גם מנשים מבוגרות שקשה להן לסגור את החזייה או מגברים שלא יכולים להחליף תחתונים בשטח, והבנו שהמוצרים משמשים לא רק את הקבוצה עלינו חשבנו, ושיש פה קהל יעד נוסף".

נחמני מציינת כי בדלתא הופתעו מהמכירות ומכמות החשיפה האורגנית והשיתוף. "כשהעלינו את המוצרים לאתר, עוד לא הספקנו להתחיל קמפיין שיווקי, אבל באופן אורגני זה תפס תהודה ושותף על-ידי המון אנשים. קיבלנו מאות תגובות, אלפי אנשים הקליקו ורצו לראות את הקולקציה, וגם הרכישות הפתיעו. הופתענו כי מדובר בקבוצת נישה מסוימת, אבל גם ברמה העסקית וגם ברמה של לעזור לנו לקדם את האג'נדה החברתית שלנו, שאנחנו פונים לכולם, ובסופו של דבר גם את המותג. היו תגובות מאוד חיוביות ואוהבות שהראו העדפה של מותג מאנשים שהם לאו דווקא קהל היעד של הקולקציה, אלא פשוט אהבו מאוד את מה שעשינו ומאוד התרגשו מהיוזמה".

על השאלה האם לא היו חששות בנוגע למותג כשמציגים את הבגדים על דוגמניות עם פרוטזות, נחמני מציינת כי מדובר במהלך שנמשך שנים. "אנחנו משלבים אנשים בעלי מוגבלויות לצד אנשים ללא מוגבלויות, וקיבלנו רק תגובות טובות. אנחנו באים להראות משהו שמאוד מתכתב עם החיים עצמם, אותנטי, אנחנו מפיקים המון ימי צילום בשנה, ואנחנו באים לנרמל משהו שהוא פה וחלק מהמציאות שלנו. לא חששנו, ומאוד התרגשנו. הופתענו רק מכמות האהדה והתמיכה שקיבלנו. אנשים מעריכים ואוהבים את זה, ובסוף זה נוגע לכולנו, אם זה ברמה המשפחתית, החברית או בעבודה. ואני חושבת שיש פה ציפייה ואחריות למותגי אופנה".

סיוע לרפתנים בתנובה

חברת נוספת שיצאה במהלך שריגש רבים היא חברת המזון הגדולה בישראל, תנובה, שכבר בחודשים הראשונים של המלחמה הקימה קרן לשיקום רפתות העוטף שנפגעו במלחמה בהשקעה של כ-15 מיליון שקל. "כבר בשעות הראשונות של ה-7 באוקטובר התכנסנו להערכת מצב והתחלנו לבדוק מה שלום מחזיקי העניין שלנו", מספרת נוי קדם-מדמון, ראש מערך התקשורת והאחריות התאגידית של תנובה. "איפה העובדים שגרים בעוטף, מי צריך פינוי, מי גויס בצו 8, כמה עובדים יגיעו מחר בבוקר למפעלים וכמה נהגים למרלו"גים, ואיך ממשיכים לייצר רציפות עסקית גם בשיא הכאוס ואי-הוודאות, כי המכולת בעוטף ובהמשך במטולה ובכפר גלעדי היו חייבות חלב וקוטג'.

"לתנובה יש שיח קבוע עם מחזיקי עניין", מוסיפה קדם-מדמון. "יש תפיסה ארגונית, ומהיום הראשון למלחמה זה היה ברור שכדי לשמור על המשכיות עסקית ועל ביטחון המזון של הציבור, צריך לטפל בכל מחזיקי העניין, לרבות הרפתנים בעוטף.

"הצורך הקיומי של הרפתנים בעוטף, שאנחנו בקשר אישי איתם שנים רבות, פגש אצלנו צורך עסקי של המשכיות עסקיות. 5% מכלל החלב שלנו מגיע מרפתות העוטף, והיה ברור שחייבים לסייע להם מיידית כדי להשתקם.

"כבר באוקטובר 2023 הקמנו קרן לתמיכה ברפתות העוטף בהיקף של כ-15 מיליון שקל, מתוך מטרה לשקם אותן במהירות, ואני שמחה לשתף שסייענו לרפתנים לרכוש ציוד וטרקטורים ואמצעים לחליבה, ובקיבוץ כיסופים אנחנו מסייעים בהקמת הרפת מחדש, אחרי שהרפת נהרסה, ומנהל הרפת נרצח בה על-ידי חוליית מחבלים".

כידוע לכולם, אימפקט לא נמדד במהלך אחד, אלא לאורך תקופה. במיוחד בחודשים הראשונים של המלחמה הצורך בביטחון שיהיה מזון, במיוחד מוצרי בסיס, היה קריטי, בצל החששות מהסלמה, הנחיות פיקוד העורף שהורו בתחילה להצטייד במזון ומים וציוד חירום, וגרמו לגלי פניקה שהובילו את הציבור להסתער על הסופרמרקטים. כל נושא האמון בין הצרכנים לספקי המזון ומוצרי הצריכה הוא קריטי, במיוחד בתקופות כאלה.

"זה שהצרכנים הגיעו לסופרים, והמדפים לא היו ריקים, זה לא טריוויאלי, זה בזכות יצרניות המזון שדאגו כל הזמן לספק ולשנע מוצרים", מציינת קדם-מדמון. "הציבור ידע שגם מחר יהיו לו חלב וקוטג', ובתקופה של אי-ודאות זה קריטי לייצר ודאות ואמון. הציבור צריך את הוודאות הזו ואת הידיעה שיש על מי לסמוך.

"כשיש משבר, חשוב לאחד את כולם סביב נרטיב משותף, כחלק קריטי להמשכיות העסקית של הארגון ולהתאוששות מהמשבר. לא ראינו מדפים ריקים בישראל, וכדי להמשיך ולשמור על ביטחון המזון של הציבור, צריך ליצר נרטיב - והנרטיב אצלנו הוא המשמעות וביטחון המזון.

"כשמייצרים לעובדים משמעות, כל הארגון נרתם לייצר ולשנע מוצרים, כדי שלא יהיו מדפים ריקים. זה אומר שגם הפועל בקו הייצור במפעל תנובה גליל בקריית שמונה ימשיך להגיע לעבודה תחת אש מטבריה כדי לטגן שניצלים של מאמא עוף במפעל, למרות שהוא מפונה מהבית שלו יותר משנה. ליצר קוטג' או שניצלים לעם ישראל זה אומר להרגיש משמעותי".

טכנאים תחת אש בבזק

נושא ההמשכיות העסקית מוביל גם הוא לשאלת האמון, וברקע התחרות בין החברות והספקיות, כשלקוחות שומרים פחות על נאמנות ועוברים מחברה לחברה בקלות יתרה מבעבר, גם החברות נדרשות להוכיח את עצמן, בכל פעם מחדש.

בזק יצאה גם היא בקמפיין מוקדם יותר השנה, שקרא לציבור לשמור ולחזק את הקשר עם בני משפחתם המבוגרים, תחת המסר "מתי בפעם האחרונה התקשרתם לסבתא?" בשיתוף משפחתו של רב-סרן טל גרושקה ז"ל שנפל בקרב ליד קיבוץ כפר עזה ב-7 באוקטובר, יחד עם סטודנטים מאונ' רייכמן. תובל מעידה כי הוא יצר תהודה רבה בדיגיטל, עם מעל 2 מיליון חשיפות בסטורי. "הבחירה בפרויקט ליוותה את החיבור שלנו למסר של טל שאמר לפקודים שלו, בכל פעם לפני שיצאו הביתה, להתקשר לסבא וסבתא. זה יצר חיבור אמיתי ועמוק, שעורר פידבקים מאוד טובים".

"כחברה שנותנת שירותים לארגונים הגדולים בישראל, כמו בתי חולים, רשויות מקומיות וכוחות הביטחון, מפרוץ המלחמה זה פגש אותנו קודם כל עם העובדים שלנו, כשמעל 800 מילואימניקים קיבלו צו 8, והיינו צריכים לדאוג לרווחתם של העובדים, שהם הנכס הכי חשוב שלנו", אמרה טלי תובל, סמנכ"לית תקשורת תאגידית ו-ESG בבזק. "בלי עובדים אין חברה, וזה חלק מתפיסת ה-ESG שלנו. יש לנו מעל 1,000 טכנאים שמסכנים חייהם מדי יום תחת אש בליווי כוחות הביטחון, לפעמים עם טנקים ומסוקים.

"כשמדובר על מוצרי צריכה בסיסיים כמו בתנובה, מים, חלב וביצים, לא מבינים את הצורך בשירותי תקשורת, כי זה מובן מאליו. אבל כשיש אזעקה, הדבר הראשון שעושים במרחב המוגן הוא להוציא את הטלפון, מסתכלים באינטרנט ודואגים ליקרים לנו. כשזה לא קורה, אתה מרגיש מנותק, ואין לך קשר לעולם, וזה הצורך שלנו. כדי שזה יקרה, העובדים עושים זאת יום-יום מאז ה-7 באוקטובר, כשלא מעט בסיסים צבאיים נותקו מתקשורת, והחזרנו אותם לתקשורת רציפה.

"אחד האתגרים הגדולים הוא גם אמון הלקוחות, והביקושים היו אדירים. חיבור רשויות מקומיות ל-1,000 מקלטים בצפון מהיום להיום ללא עלות, או בתי חולים שלא יכולים לתפקד בלי שירותי תקשורת, וזה השירות הבסיסי שאף חברה אחרת לא יכלה לעשות.

"גם זה מתקשר לעובדים, שתמיד שואלים אותם אם הם לא מפחדים לצאת לשטח ברמת סיכון כל-כך גבוהה, ואף אחד מהעובדים לא סירב. כך היה גם כשליווינו את תושבי רעים וכיסופים לבתיהם החדשים והתקנו ללא עלות שירותי אינטרנט, לצד כל המפונים מהצפון והדרום, ולא חייבנו אותם על כל שירותי הטלוויזיה והאינטרנט בעלויות של 2 מיליון שקל לחודש. אנחנו ממשיכים לעשות את הדברים האלה, מכיוון שזה חשוב לנו".

תובל סיכמה באומרה כי בשנה האחרונה, התחדדה בחברה החשיבות במיקוד. "יש המון צרכים, בעיקר במלחמה, אבל כדי ליצור אימפקט אמיתי וחזק ונכון, צריך להתמקד בפרויקט אחד או שניים גדולים שמתחברים לליבה ולתוכנית העסקית".

*** גילוי מלא: הכנס בשיתוף בנק מזרחי טפחות, נספרסו, ישראכרט, IBI והרצוג

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; אנבידיה נפלה ב-5.5%, מניות הקוונטים זינקו

נאסד"ק ירד ב-1.2% ● מניות התוכנה עלו, זה היום השלישי ברציפות ● מניות הקוונטים זינקו בעקבות דוחות טובים של IonQ ודי ווייב ● עלייה קלה במספר המובטלים החדשים בארה"ב ● התשואה על אג״ח ממשלת ארה״ב ל-10 שנים ירדה לשפל של 2026 ● אחרי ההתאוששות אתמול, הביטקוין נסחר סביב 68 אלף דולר

ניסויים בתרופות / אילוסטרציה: Shutterstock

ניסוי אחד וזהו: ה־FDA משנה באופן דרמטי את הכללים בדרך לאישור תרופות

מנהל המזון והתרופות בארה"ב הודיע שמעכשיו חברות יידרשו לבצע ניסוי יעילות גדול אחד במקום שניים, כפי שהיה נהוג עד כה ● מדובר בשינוי שיאפשר להוזיל ולקצר משמעותית את הפיתוח ● בתעשייה מרוצים, אבל לד"ר ג'רמי לוין, מנכ"ל טבע לשעבר, יש גם אזהרה לישראלים

מתוך קמפיין בנק לאומי

לאומי עורר שיח ברשת - אבל במדד אחד זה השתלם לו

הפרסומת החדשה של בנק לאומי נמצאת כבר בשבוע הראשון לעלייתה לאוויר במקום הראשון בזכירות והשני באהדה, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת האהובה ביותר זה השבוע החמישי שייכת לבנק הפועלים

זום גלובלי/ צילומים: רויטרס

חזית חדשה מול אוקראינה? הונגריה שולחת חיילים לגבול

שעות לפני המו"מ בז'נבה: איראן בדרך לחתום על עסקת נשק ימי עם סין וארה"ב הטילה סנקציות על טהרן • הונגריה מאשימה את אוקראינה ושולחת חיילים לגבול • ובמקסיקו חוששים: חיסול מנהיג קרטל הסמים עשוי לפגוע באירועי המונדיאל במדינה • זום גלובלי, מדור חדש

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

על רקע האמברגו וההרחקות מתערוכות באירופה, התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית - ופרגוואי מסתמנת כלקוחה חדשה למערכות של התעשייה האווירית ואלתא ● במקביל, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בירידות; מדד הבנקים נפל ב-3%

ת"א 35 ירד ב-1.5% ● מניית מזרחי טפחות נפלה לאחר הדוחות וגוררת עמה את יתר הבנקים ● מניית אנרג'יקס נפלה גם היא בעקבות דוחות חלשים, אשר מקרינים על יתר החברות בסקטור ● חברת הנדל"ן תדהר בדרך להנפקה בבורסה בת"א

המבורגר שרימפס / צילום: חיים יוסף

לא טרנדית ולא מתחנפת: מסעדה שהיא עדיין אחת הטובות בת"א

המסעדה שייסד אוראל קמחי לפני 13 שנה מציעה אוכל גבוה או פשוט, בצלחות פיין דיינינג או שאוכלים עם הידיים – העיקר שתתענגו

טראמפ בנאומו, אמש / צילום: ap, Alex Brandon

ארה"ב קוראת לעובדים לא חיוניים לעזוב את ישראל

בתיאום מלא עם ארה"ב: דריכות שיא במערכת הביטחון ● שר החוץ של עומאן ייפגש היום סגן נשיא ארה"ב לשיחות בנושא איראן ● סגן נשיא ארה"ב: לא נלך למלחמה שתימשך שנים במזרח התיכון ● שגרירות ארה"ב בישראל הודיעה על פינוי עובדים שאינם נדרשים בחירום ● משרד החוץ של קנדה: קוראים לאזרחינו לעזוב את איראן עכשיו כל עוד ניתן לעשות זאת בבטחה ● עדכונים שוטפים

פרויקט של קטה בפתח תקווה / הדמיה: VIEWPOINT

כמה שוות ההטבות בשוק הדיור לעמיתי חבר?

מבצע של חברת קטה גרופ למילואימניקים בפתח תקווה מבטיח ארנונה לחמש שנים, ומבצע של חבר בשלושה פרויקטים שונים מציע הנחות עמוקות יותר, של כ־15% ממחיר הדירה ● מאחורי המבצעים

טהרן, איראן / צילום: ap, Vahid Salemi

"צאו באופן מיידי": שורת מדינות במסר לאזרחיהן במזרח התיכון

גרמניה, הודו, קוריאה הדרומית, אוסטרליה ומדינות נוספות הוציאו בזו אחר זו אזהרות רשמיות לאזרחיהן לעזוב את איראן מיידית ● ראש ממשלת פולין: "כולנו יודעים מה הכוונה"

שלמה איזנברג / צילום: תמר מצפי

אחרי הקריסה במניה: שלמה אייזנברג פרסם הצעת רכש למזג את מלם תים לחברה האם

בעל השליטה מקפל שכבה, לתוך החברה האם, באמצעות החלפת מניות אחרי שקיבל את אישור רשות המסים שהאירוע לא ייחשב כאירוע מס ● בחודש האחרון מניות חברות ה- IT קרסו בבורסה בעקבות החשש שה- AI עלול להחליף את חברות התוכנה ● מלם תים צללה ביותר מ-30%

סמטת דיאגון מתוך ''הארי פוטר'' באולפני הוורנר ברדרס / צילום: ap, Ross D. Franklin

מהפך דרמטי בארה"ב: בוורנר ברדרס מעדיפים את ההצעה המשופרת של פרמאונט, נטפליקס נסוגה

לאחר שחתמה עם נטפליקס בחודש דצמבר על עסקה שהוערכה בכ-83 מיליארד דולר, חברת וורנר ברדרס מסרה אמש כי הצעתה המשופרת של חברת פרמאונט בסך 111 מיליארד דולר "עדיפה" ● מנכ"לי נטפליקס בתגובה הלילה: "העסקה כבר אינה אטרקטיבית מבחינה כלכלית"

ניקולאי טנגן, מנכ''ל קרן העושר הנורבגית / צילום: Reuters, NTB Scanpix/Nina E. Rangoy

אחת המשקיעות הגדולות בעולם חשפה כלי חדש לאיתור סיכונים

קרן העושר הנורווגית הודיעה כי החלה להשתמש בכלי בינה מלאכותית כדי לאתר סיכונים ולקבל החלטות על מכירת אחזקות ● כך היא עושה את זה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה במגמה מעורבת; המניה שזינקה ב-88% מתחילת השנה

ת"א 35 ננעל בעלייה של 0.6%, ת"א 90 ירד ב-0.6% ומדד הבנקים עלה ב-1.4% ● הדולר מתחזק על רקע המתיחות בגזרת איראן ● מניית מגה אור בלטה בעליות והשלימה זינוק של 88% מתחילת השנה ● ואיך סיכמו המדדים את חודש פברואר?

רה''מ בנימין נתניהו ורה''מ הודו נרנדרה מודי בתערוכת חדשנות / צילום: מעיין טואף -לע''מ

מקורות רשמיים: ישראל מקדמת יבוא כלי רכב מהודו

ישראל מכוונת לתעשיית הרכב ההודית: בממשלה מקדמים יבוא רכב ואף פתיחת הדלת לתקינה הודית, סוגיה שנדונה גם בביקורו של ראש הממשלה נרנדרה מודי ● במקביל צ'רי מתרחבת באירופה באמצעות יבואן ישראלי ● וגם: מגמת הורדת מחירי המחירון של דגמים חדשים לא עוצרת ● השבוע בענף הרכב

יעקב אטרקצ'י, בעל השליטה באאורה / צילום: ראובן קפלינסקי

בהיקף 650 מיליון שקל: שיתוף הפעולה החדש של כלל ביטוח ואאורה

חברת הביטוח תשקיע 450 מיליון שקל בפרויקטים אותם מקדמת חברת הבת של חברת הנדל"ן, "אאורה מחדשים את ישראל" ● בתמורה, היא תחזיק ב-30-35% מהזכויות בפרויקטים, ותקבל זכות ראשונים להשקיע בפרויקטים עתידיים בהיקף של עד 200 מיליון שקל

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

בכיר אמריקאי: השיחות עם איראן היו חיוביות

שר החוץ של עומאן: "התקדמות משמעותית במשא ומתן בין ארצות הברית לאיראן"  ● שישה מטוסי F-22 נוספים בדרך לישראל, פיקוד העורף מרחיב את התרגול ● שר החוץ האמריקאי רוביו: ההתעקשות של איראן שלא לדון בטילים הבליסטיים שלה היא "בעיה גדולה מאוד" ● מומחים ודיפלומטים: תוכנית הגרעין של איראן לא התקדמה באופן ממשי מאז המלחמה עם ישראל ביוני ● עדכונים שוטפים

איזו בשורה יקבלו בקרוב 700 אלף עובדי המגזר הציבורי?

מה הם היעדים המבוקשים לרילוקיישן מצד ישראלים עשירים, ומדוע הנגיד הותיר את הריבית על כנה? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

משה סעדה, הליכוד. פרסום ברשתות החברתיות, 24.02.26 / צילום:  דני שם טוב, דוברות הכנסת

מי יחקור את השוטרים? כך הגיעה מח"ש לפרקליטות, וזאת משמעות ההוצאה ממנה

המאבק על הכפיפות של המחלקה לחקירות שוטרים עולה מדרגה - והמשפטנים מזהירים מפני הפיכת המחלקה ל"כלי בידי השלטון" ● אבל למה מלכתחילה מח"ש הגיעה דווקא לפרקליטות המדינה, והאם זה הסדר שיש כמותו בעולם?

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

בשורה ליזמים הסולאריים: רשות החשמל יוצאת למבצע פינוי מקום ברשת

רשות החשמל מנסה "לנקות" את הרשת מפרויקטים שלא יוצאים לפועל, ומציעה ליזמים החזר של עד 50 מיליון שקל ● בכך, היא מנסה לפתור את העומס על רשת החשמל ולתת מקום לפרויקטים חדשים ● ואיך ימנעו בעיות כאלה בעתיד?