גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החוקר שמסביר למה יש דיליי כשאנחנו רואים כדורגל ואיך זה קשור לסייבר

פרופ' עופר הדר מאוניברסיטת בן גוריון חוקר טכנולוגיות חדשות של דחיסת תמונות ואת השילוב שלהן עם בינה מלאכותית ● בראיון לגלובס הוא מספר איך היכולות החדשות ישנו את לוחמת הסייבר ואת זירת הקרב ● וגם: מה גורם לבעיית הדיליי בשידורי כדורגל, ומי בהוליווד באמת צריך לחשוש לפרנסתו

כטב''מ בשמי הארץ / צילום: Reuters, Raneen Sawafta
כטב''מ בשמי הארץ / צילום: Reuters, Raneen Sawafta

בספר "תנינה במישור החוף", מאת טלי כהן־צדק, מגלה יום אחד גיבורת הספר, שירה, שנתניה נעלמה לה. היא נוסעת בכביש החוף, והעיר פשוט אינה נמצאת. בהדרגה, מתברר שבוצעה בשירה מניפולציה שגורמת למוח שלה לא לראות דברים מסוימים שהיא ביקשה להסתיר מעצמה. במקרה הזה, עיר שלמה.

היום עדיין קשה לגרום לעיניים שלנו לא לראות דברים, אם כי כולנו הפכנו מומחים בלהדחיק את מה שאיננו רוצים לראות. אבל בקרוב, עם התקדמות הטכנולוגיה, אנחנו צפויים לראות פחות דברים במו עינינו, ויותר באמצעות מכונות, ונהיה חשופים מאוד למניפולציות מהסוג הזה. 

חזית המדע | המדענית בת ה־36 שפיתחה תרופה לסרטן שכבר נמכרת במיליארד דולר 
חזית המדע | למה מדינות מסוימות הן עשירות ואחרות עניות? התיאוריה שזכתה בנובל, הגרסה הישראלית
חזית המדע | "הצלת בעלי חיים הייתה סוג של תיקון": המחקר שבחן את היחס שלנו לחיות במלחמה

לרמות את המכונה עם מדבקה

קחו לדוגמה תמרור. הוא נראה רגיל. יש עליו קצת לכלוך, אולי מדבקה שמישהו הדביק עליו מסיבותיו הוא. מצוידים בעין אנושית בלבד, לא נחשוב שחתיכת הלכלוך הזאת היא התקפת סייבר מתוחכמת. אך כאשר מערכת בינה מלאכותית לנהיגה אוטונומית תביט בתמרור, לא רק שהיא לא תוכל לזהות אותו, אולי היא תראה בו תמרור אחר לגמרי ותגרום תאונה. המתקפה הזאת, בסך־הכול מדבקה על חפץ פיזי, מבוססת על הבנה עמוקה של ההבדלים בין האופן שבו מכונה רואה לבין האופן שבו בני אדם רואים.

התקפות כאלה, מזהיר פרופ' עופר הדר, חוקר ומרצה בבית הספר להנדסת חשמל באוניברסיטת בן גוריון, הן הדור הבא של לוחמת סייבר.

הדר הדגים במעבדה שלו כיצד יכולה להתבצע התקפה כזאת, במסגרת מאגד Trust AI במימון רשות החדשנות. הוא הדביק מדבקות על תמרורים במקומות שנחסמו לצורך כך, ובשעות שבהן התנועה דלילה, והראה כיצד הוא יכול לגרום לרכב אוטונומי לטעות, וגם כיצד הוא יכול למנוע את המניפולציה. 

 

"אנחנו יכולים לאמן את מערכות הבינה המלאכותית על מערכות 'מקולקלות', כדי שהן יוכלו קודם כול לזהות דפוסים של מניפולציה ולהבין אילו תמונות הן לא צריכות להביא בחשבון. ואז, אנחנו יכולים באמצעות בינה מלאכותית ג'נרטיבית ללמד אותן כיצד להשלים את החסר ולראות את התמונה הנכונה".

פרופ' עופר הדר / צילום: דני מיכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

בעתיד, אומר הדר, מלחמות יתקיימו באמצעות רובוטים במקום חיילים. כבר היום כטב"מים לא מאוישים הם גורם מכריע במלחמה, ומשתמשים לא מעט בעיבוד מבוסס בינה מלאכותית של תמונות וידאו, אך בעתיד כלים רבים יותר גם על הקרקע יתומרנו על ידי מפעילים מהעורף. בעולם כזה, היכולת לעבוד על מערכת הבינה המלאכותית שמולך ולומר לה שכטב"ם הוא ענן, או שחייל הוא סלע, תהיה הבסיס להצלחה במלחמה.

"אנחנו מעריכים שהכטב"ם שתקף את הבית של ראש הממשלה בנימין נתניהו אומן למצוא אותו לא רק באמצעות מערכת זיהוי מיקום, אלא גם באמצעות תמונה, שהנחתה אותו כיצד להיכנס בדיוק לתוך חלון מסוים בבית. אם אנחנו רוצים להימנע מכך, אנחנו יכולים לשים על החלונות שלנו כל מיני מדבקות משבשות־תמונה, שישכנעו את הכטב"ם שכאן בכלל לא נמצא חלון". 

 

איום מפיקסלים של תמונות

המעבדה של הדר עוסקת בעיבוד תמונה ובהעברת תמונות על גבי רשתות, ובוחנת בין את השאר היבטים הקשורים לבטיחות. מדבקה על תמרור היא דוגמה אחת לצורת תקיפה חדשה, אבל היא לא היחידה.

גם תמונה או וידאו יכולים להיות גורם תוקפני. "וידאו ותמונות מכילים הרבה מידע שיש בו יתירות", אומר הדר. "על כך מבוססות טכנולוגיות הדחיסה שמאפשרות את התעבורה המטורפת של מידע בווידאו ובתמונות על גבי הרשתות שלנו. אם לא הייתה יתירות ולא הייתה דחיסה, ילדה אחת עם טיקטוק הייתה מייצרת מידע בכמות שיכולה להפיל את כל שרתי האינטרנט בעולם. אבל היתירות משמעותה גם שאפשר לדחוף לתמונה או לווידאו מידע שלא נראה בעין האנושית.

"לדוגמה, אם אנחנו משנים רק במעט גוון אפרפר של פיקסל בתמונה מסוימת", אומר הדר, "אף אחד לא יראה שמשהו מיוחד בתמונה הזאת. אבל אם אנחנו רוצים לשלוח מסר מוצפן, אנחנו יכולים בשינוי הפיסקל הזה בעצם להעביר אינפורמציה, ומי שיודע זאת בצד השני יכול לקרוא את התמונה ולחלץ ממנה אינפורמציה. יש אפילו טענה שאל־קאעדה השתמש בשיטות הללו כדי להעביר מידע בין הפעילים לפני התקפות 11.9".

"בווידאו אפשר להכניס המון מידע"

גם מכונות יכולות לקרוא את המידע הסודי המוצפן. "אם אנחנו יכולים לשתול אצל הצד השני קוד זדוני קטן, אנחנו יכולים כעת להתחיל להזרים לו מידע דרך תמונות שאנחנו משדרים לו", אומר הדר. "נניח שהצלחתי להשתיל קוד זדוני במקום שמאובטח במצלמות, ועכשיו אני כל יום עובר בסביבה כשאני לבוש בחולצה שיש עליה תמונה מסוימת של חתול חמוד. אני בעצם משתמש במצלמות האבטחה כדי להזין את הקוד הזדוני שלי בהמון מידע, שבו הוא יכול להשתמש כדי לתכנן ולתזמן התקפה. התמונה יכולה להיות פיזית או דיגיטלית, כל עוד מוצאים את הדרך לשכנע את המערכת שהיא צריכה לקרוא אותה. בתמונת סטילס אפשר להכניס מעט מידע, ובווידאו - המון".

למשל, הודעת ביפר שאומרת שעכשיו הגיע הזמן להתפוצץ.
"בביפר אין כמובן תמונה, אבל זה הרעיון. אנחנו שותלים את מערכת ההפעלה של ההתקפה במוצר מראש, ואז מעבירים, במקרה שלנו באמצעות התמונה ובמקרה של הביפרים כנראה דרך הודעה, את המסר שעכשיו הגיע הזמן לפעול".

כשמערכות צריכות לקבל החלטה על בסיס תמונות, זו עוד פירצה שמאפשרת "לשחק להן בראש". "נניח, מערכת רפואית שמאבחנת גידולים כסרטניים או שפירים. בשינוי של כמה פיקסלים בתמונה, אפשר להוביל לאבחנה לא נכונה, למנוע טיפול בסרטן או לגרום לטיפול מיותר, וכך לפגוע באדם בלי שיידע שמישהו בכלל פגע בו. או אם מישהו רוצה שיאבחנו אותו במחלה שאין לו כדי להגיש תביעת ביטוח שקרית. הרעיון הוא שהשינוי הוא מזערי, ופתולוג בן אנוש כלל לא יראה אותו.

"ניתן גם למלא מערכת כזאת במידע מוטעה, או בהמון תמונות רועשות שיפגעו באפשרות שלה ללמוד ולקבל החלטות. מי שיש לו עניין בכך הוא למשל גורם שרוצה לפגוע באמון הציבור במערכות הללו, כמו סוכני הכאוס ברשתות החברתיות".

אתה לא חושש לדבר על האפשרויות הללו ולתת לאנשים רעיונות?
"זו תמיד השאלה עבור חוקרי סייבר. אנחנו חייבים להיות יצירתיים יותר ולחשוב על התקפות שטרם נעשו, כדי להקדים את התוקפים. יש חוקרים שרק מציעים דרכי תקיפה, ואילו אני אוהב להציג את דרכי התקיפה רק לאחר שכבר פיתחתי אפשרויות של פתרון".

הסיבה לדיליי במשחק כדורגל

הדר חוקר את הממשק בין בינה מלאכותית לבין תמונות לא רק בתחום הסייבר. כחוקר של טכנולוגיות דחיסה, הוא אחד בין כמה ישראלים שחברים בוועדת התקינה של פורמט הדחיסה JPEG. "ישראלים שולטים ב־JPEG", הוא אומר בגאווה ומוסיף שתחום הדחיסה עומד לעבור שינויים מפליגים בזכות הבינה המלאכותית.

דחיסה מבוססת על העובדה שמידע רב בתמונות ובווידאו חוזר על עצמו. בתמונה, אנחנו יכולים לומר למשל למערכת שבלוק שלם של שמים הוא בגוון אחד של כחול. בסרטון וידאו, שהוא בעצם אוסף של תמונות בזו אחר זו, לפעמים ההבדל בין שתי תמונות עוקבות הוא מזערי. במקום להעביר שוב את כל התמונה, אפשר רק לשאול 'מה נשתנה' מהתמונה הראשונה לשנייה.

"טכנולוגיית הדחיסה כבר יודעת לחלק את התמונה לבלוקים ולחפש בפריים הנוכחי איפה נמצא הבלוק המתאים מהפריים הקודם, ומה השתנה בו, ואז לשדר רק את המיקום הבא ורק את השינוי".

גם הדיליי בשידורי טלוויזיה קשור בדחיסה. "נניח שהחלטנו לשדר פריים מלא אחד מכל 16 פריימים, ובשאר הפריימים לשדר רק את ההפרשים, אבל אז פתאום בפריים 4 היה קאט. ייתכן שהפריימים 5־15 הרבה יותר דומים לפריים 16 מאשר לפריים הרפרנס הראשון. מבחינת דחיסה, משתלם לנו לחכות לפריים ה־16 כדי לבדוק זאת, אבל המחיר יהיה דיליי בשידור".

מה תעשה הבינה המלאכותית? "נניח שאנחנו רואים כעת פריים. יש לנו (ובוודאי ל־AI) יכולת לא רעה לנבא איך ייראה הפריים הבא ו'לג'נרט' אותו. נניח שהמערכת מג'נרטת את הפריים הבא באופן זהה גם במקום שבו מתרחש השידור וגם אצלנו בבית, ואז המערכת במקור השידור משווה את הניבוי למה שקרה בפועל, ומעבירה לנו רק את ההפרש. למשל, עם תחילתו של מהלך במשחק כדורגל, הבינה המלאכותית תוכל למעשה לג'נרט את התמונה של האופן שבו היא מעריכה שהמהלך יתפתח. אנחנו נראה תמונה מנובאת. המידע שישודר בפועל יהיה רק התיקון במקום שבו הייתה הפתעה. הרבה מהווידאו שלנו עומד להיות ג'ינרוט־תיקון, ולא העברה של מידע 'אמיתי'.

"האיכות צפויה לעלות דרמטית עם ירידה ברוחב הפס", מסביר הדר מה אנחנו מרוויחים מזה. "ואולי העתיד הוא שבכלל מה שיעבור על גבי הרשת הוא תסריט, טקסט מפורט, והבינה המלאכותית תג'נרט את כל הסרט אצלנו בבית. גם זה סוג של דחיסה. עד עכשיו הגורמים בתעשיית הקולנוע ששבתו בגלל החשש מבינה מלאכותית היו התסריטאים, אבל בתרחיש הזה התסריטאי הוא היחיד ששומר על עבודתו".

הקשר בין קצב מעבר הווידאו להצלחה בקרב

הטכנולוגיות האלה חשובות גם לרכב האוטונומי. "ברור שעם תחילת השימוש בכלי הרכב הללו יהיו גם תקלות, ואחד המענים לתקלה הוא לאפשר לבן אנוש להשתלט על הרכב מרחוק ולכוון אותו למקום מבטחים. כמובן, הוא יצטרך לראות את מה שרואה הרכב בזמן אמת וברזולוציה גבוהה. ערכנו מחקר שבו טייבנו את הדחיסה של תמונה כזאת על גבי תשתית סלולרית לא כל־כך טובה, והיה צריך להקדיש הרבה מחשבה לגבי איזה מידע חשוב ולא חשוב לאדם בסיטואציה כזאת".

ואם נחזור לזירה הצבאית, כאשר רובוטים ישדרו את שדה הקרב לחמ"ל, וחיילים יתפעלו אותם מרחוק, קצב מעבר הווידאו יוכל לקבוע את הצלחת התקיפה.

התחכום של טכנולוגיות הדחיסה עשוי להיות גם עקב אכילס שלה בתחום הפרת הפרטיות. היום תקשורת הווידאו היא מוצפנת, כך שגורם שרק קולט את המידע או אפילו הגורם שהסמכנו אותו להעביר את המידע לא אמור לדעת מה אנחנו רואים. אבל אם מנתחים פרטמטים שונים של הווידאו שעובר, למשל באילו שיטות הוא דחוס, ועד כמה, אפשר לגלות איזה סוג של תוכן רואה הצ ופה (למשל, אם זה פורנו).

"כך גורמים שרק מהווים אמצעי תעבורה לתוכן, ולא אמורים לדעת מה הוא, יכולים למכור את המידע לגורם שלישי כדי להתאים עבורכם את הפרסומות", אומר הדר. ביכולת הזאת ניתן להשתמש לטובה או לרעה. 

עוד כתבות

הולנד מתעוררת? התשובה של אמסטרדם לאנטישמיות

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: שפל חדש ביחסי החוץ של האיחוד האירופי עם ישראל, מחוקקים בהולנד דורשים לשלול אזרחות מעבריינים אנטישמים בעקבות הפרעות באמסטרדם, טראמפ בוחר בפרו-ישראלים לתפקידי מפתח ובצרפת חוששים ממשחק הכדורגל של נבחרת ישראל הערב בפריז ● כותרות העיתונים בעולם

בית המשפט המחוזי בחיפה / צילום: ויקיפדיה

בשורה ליזמים: בית המשפט הרחיב את מעגל הזכאים ליזום תוכנית במקרקעין

פסק דין שניתן בבית המשפט המחוזי בחיפה קובע כי גם בעלי זכות חכירה שאינה רשומה בטאבו, רשאים ליזום הליך תכנוני על הקרקע ● פסק הדין מקדם את מימוש הזכויות במקרקעין באספקט התכנוני, ובכך עשוי לתרום להסרת חסמים במימוש זכויות אלה

איור: גיל ג'יבלי

כמעט לא קיים בארה"ב ובאירופה: שיטת התשלומים של הישראלים

בסופר, בקניון וכמעט בכל חנות, השאלה "האם לחלק לתשלומים" עולה בכל עסקה ● אבל השיטה שעבור הישראלים נחשבת שיגרתית, כמעט ולא קיימת בארה"ב ובאירופה ● איך קרה שהקדמנו את העולם, והאם השינוי בדרך? ● שאלת השבוע

המסחרית החשמלית של פורד / צילום: יח''צ

משרדי הגנת הסביבה והאוצר מגבשים תמריצי מס למסחריות חשמליות במשקל עד 4 טון

הממשלה בוחנת מתן הטבה משמעותית במס הקנייה למסחריות חשמליות במשקל 3.5 עד 4 טון, שעשויה להגיע עד כדי 30% ● קטגוריית המסחריות בטווח המשקל האמור נחשבת לאחת הפופולריות בישראל, בזכות שורה של הטבות מס שהן מקבלות כבר כעת ● וגם: הדגמים החדשים שהושקו לאחרונה בישראל ● השבוע בענף הרכב

כוחות צה''ל בתמרון בדרום לבנון / צילום: דובר צה''ל

תקציב המילואים 2025: הבטחות חדשות בצל עיכובים במימוש ההטבות הקיימות

במסגרת תקציב המדינה לשנה הבאה, נבחנים שינויים משמעותיים בהטבות למשרתי המילואים ● אחד מהם הוא תוכנית להענקת נקודות זיכוי ממס למשרתי מילואים לוחמים ● יחד עם זאת, עולות תהיות קשות לגבי מימוש ההטבות שכבר הובטחו למשרתי המילואים בתוכנית התקציב הנוכחית, אך טרם ניתנו

צחי ברוורמן ובנימין נתניהו / צילום: אמיל סלמן-הארץ

החשדות נגד צחי ברוורמן: ניסה לשנות מועד שיחה שקיים נתניהו ב-7 באוקטובר

צחי ברוורמן חשוד בכך שביקש מעובדת בלשכת רה"מ לשנות שעה של שיחה שהתקיימה בשבת השחורה בין המזכיר הצבאי לנתניהו ● ברוורמן נחשד גם בכך שביקש תמלילי ישיבות קבינט שלא בהליך על־פי הנהלים להוצאת המסמכים ● הדובר לשעבר בלשכת רה"מ אלי פלדשטיין ישוחרר למעצר בית - בניגוד לעמדת המשטרה

וול סטריט / צילום: Shutterstock, orhan akkurt

נעילה שלילית בוול סטריט; פאוול: "לא צריך למהר להוריד את הריבית"

דאו ג'ונס נחלש ב-0.5%, נאסד"ק ו-S&P 500 ירדו שניהם בכ-0.6% ● סולאראדג' זינקה ב-6%, לאחר שאתמול הגיעה לשפל של 52 שבועות ● הדולר בשיא של מעל שנה בעולם • לראשונה מזה חצי שנה, האינפלציה בארה"ב עלתה ל-2.6% • יצרנית השבבים הישראלית, וויביט ננו, זינקה ב-7% באוסטרליה ● לומברד אודייר: מעדיפים השקעה בנכסים בטוחים במדינות יציבות כגון ארה"ב ושווייץ

קמפיין מכבי

לא מקופ"חים בכלל: קופת החולים מכבי היא הזכורה והאהובה ביותר

השפה הפרסומית החדשה של קופת החולים נוכחת בלא פחות מחמישה סרטונים שהיו השבוע באוויר ● מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי פרטנר מתברגת במקום השני בזכירות עם עלייתה לאוויר, והתחרות בין חברות כרטיסי האשראי מתחממת

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

קרנות אלטרנטיביות ודירות יוקרה: כך נעלמו כספי החוסכים באחת הפרשות הפיננסיות החמורות שהיו במדינה

מסמך חדש שהוגש לבית המשפט מגלה טפח מהאופן שבו התאדו מאות מיליוני שקלים באחת הפרשיות הפיננסיות החמורות בתולדות המדינה ● סכומי עתק הועברו לקרנות שמחזיקים ישראלים המסרבים לשתף פעולה, חלק מהכסף הלך לרכישת דירות יוקרה, ומקורבים קיבלו משכורות מנופחות שמעלות סימני שאלה ● הבשורה המעודדת: המנהל המורשה הצליח להשיב 134 מיליון שקל אבודים

ירידות בבורסת ת''א / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבורסה בת"א ננעלה בירידות: מדד ת"א 35 צנח בכ-1.6%, נייס צללה בכ-13%

מניות השבבים העיבו על מדד ת"א 35 ● מדד ת"א ביומד נפל בכ-4% ● הדולר נחלש קלות מול השקל ● נייס עקפה את התחזיות, אך הותירה את תחזית ההכנסות השנתית וצללה בכ-13% ● מניות התקשורת ממשיכות במומנטום החיובי ● מחר יתפרסם מדד המחירים לצרכן בישראל, בהראל צופים לעלייה של כ-0.5% באוקטובר, אך ששני המדדים הבאים יהיו נמוכים בהרבה

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

ישראייר וארקיע ינחתו באמריקה? התוכנית של משרד התחבורה להגדלת היצע הטיסות לארה"ב

משרד התחבורה מקדם מהלך שיאפשר לארקיע ולישראייר להפעיל טיסות לצפון אמריקה ● כיום אל על היא היחידה שפעילה בקו, וכניסת חברות נוספות תקל על העומסים ותביא ככל הנראה לירידה משמעותית במחירים

תום (תומאס) לי, שותף ומנהל המחקר ב־Fundstrat Global Advisors / צילום: Reuters, BRENDAN MCDERMID

המדד שעקף את הראלי של S&P 500 והכלכלן שחוזה: הוא יעלה בעוד 100%

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מדד המניות הקטנות ראסל 2000 רשם את השבוע הטוב ביותר שלו זה 4 שנים ועקף את תשואת מדד הדגל האמריקאי לשנה האחרונה ● תום לי, כלכלן בכיר בוול סטריט, צופה כי המדד בדרך להכפיל את שוויו ● אלה החברות הישראליות שצפויות להרוויח משובו של הראסל

חומרים: דרור מרמור, Shutterstock

הגזירות מגיעות לאישור סופי, והפנסיה שלכם במוקד

באוצר מעדיפים לפגוע בפנסיות מאשר לטלטל את הספינה ● גם באמריקה, מערכת המשפט מתקשה למצות דין עם פוליטיקאים ● והאם זה סופם של מבצעי הקבלנים? ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מירב בן ארי, יש עתיד / צילום: שלומי יוסף

האם הממשלה ה-36 סיימה את כהונתה עם 3 פיגועים ו-19 נרצחים בלבד?

מה היה המצב הביטחוני בממשלת בנט־לפיד? לא טוב כמו שח"כ מירב בן ארי טוענת ● המשרוקית של גלובס

ישיבת פתיחה של המושב השלישי של הכנסת, לפני כשבועיים / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

ראשי הקואליציה: "הכרזה על רה"מ כנבצר - הפיכה לכל דבר ועניין"

למרות שלא קיימת בקשה להוציא את נתניהו לנבצרות, ראשי מפלגות הקואליציה, ביניהם גם גדעון סער, הצהירו בהודעה משותפת: "כל הכרזה בדבר נבצרות נעדרת בסיס משפטי ולכן אינה תקפה. מהלך כזה משמעו הפיכה לכל דבר ועניין"

קניות בסופר. האם אנחנו לקראת עליות מחיר נוספות? / צילום: טלי בוגדנובסקי

המותג הפרטי, האונליין וצעדי התייעלות: המנופים של ענף המזון לשיפור הרווחיות

העלייה במחירי היבוא לצד סביבת ריבית ואינפלציה גבוהה יאתגרו את קמעונאיות המזון בשלוש השנים הקרובות, אך התחרותיות החזקה תועיל לצרכנים - כך עולה מדוח חדש של מידרוג ● בין מנועי הצמיחה בולט המותג הפרטי, שיהווה קלף מיקוח מול הספקיות הגדולות

צילומים: AP, Oded Balilty, Evan Vucci, J. Scott Applewhite, George Walker IV

הכוורת של טראמפ מתגבשת: המגיש הפרו ישראלי ימונה לשר ההגנה, ומי יהיה אחראי על "עסקת המאה"

נשיא ארה"ב הנבחר יצא בשרשרת מסחררת של מינויים פרו־ישראליים נלהבים למערך הביטחון הלאומי שלו ● סוחר נדל"ן יהודי, שותף קריפטו של משפחת טראמפ, מתמנה לשליח מיוחד למזרח התיכון ● כוהן דתי אוונגליסטי הוא השגריר החדש לישראל ● מנחה פוקס ניוז עומד להיות שר ההגנה הבא, והוא כבר הודיע כי יטהר את הצבא מ"מרקסיסטים"

צעירים עוברים ברובע העסקי בבייג'ין / צילום: ap, Tatan Syuflana

בזמן שניצחון טראמפ מדהיר את מדדי וול סטריט, מה יש לסין להציע

לאורך שנים סין מפגרת אחרי שוקי המניות האמריקאיים וכלכלתה סובלת מבעיות עומק ● תוכנית ההטבות של הממשל הצליחה להזניק את הבורסה, אבל מוקדם לדעת מה תהיה ההשפעה על הכלכלה והמשק הסיניים ● למי שבוחר להיות אופטימי, ישנן כמה דרכי חשיפה

מנהיג צפ''ק, קים ג'ונג און מבקר יחידת כוחות מיוחדים בבסיס צבאי סודי במדינתו / צילום: Reuters, KCNA

מדוע חיילים צפון־קוריאניים מוכנים למות ברוסיה

אלפי חיילים צפון־קוריאניים פרוסים לאורך קו החזית הרוסי ● חיילים וקצינים לשעבר, שערקו משורות צבא קוריאה הצפונית, מספרים כי החיילים יעשו הכול למען המנהיג קים ג'ונג און - אך יוצאים גם כדי להימלט מהתנאים הקשים בבית ולקבל הצצה לעולם החיצון

פתיחת מסחר של חברת פאגאיה בנאסד''ק ביוני 2022 / צילום: עידו איז'ק  - יח''צ

מניית פאגאיה צנחה 36% לאחר הדוחות, למונייד זינקה: מה גורם לתנודתיות הגבוהה

עלייה או ירידה של עשרות אחוזים במניות טכנולוגיה ישראליות לאחר שדיווחו על תוצאותיהן בוול סטריט, הפכה לעניין שבשגרה ● בין הסיבות שמונים בשוק לתופעה: משקיעים בעלי אופי ספקולטיבי שממהרים להגיב לדוחות, תגובה לתוצאות הבחירות בארה"ב ותמחור המניות