אודי גורי, מנהל המרכז הישראלי של Elevance Health / צילום: יח''צ
לאחר חמש שנות פעילות, ענקית ביטוח הבריאות האמריקאית אלוונס צפויה לסגור את פעילותה בישראל - כך נודע ל"גלובס". מרכז הפיתוח, שנקרא בעבר קרלון ונוהל על־ידי אודי גורי, פעל בתחום פיתוח פתרונות בריאות דיגיטלית אסטרטגיים לחברת הביטוח, והעסיק כ-40 עובדים בעלי ידע והכשרה ייחודיים בעולמות הבינה המלאכותית ועיבוד המידע בתחום הרפואי.
● "קומדיה של טעויות": כך פספסה ישראל תרופה שנמכרת במיליארד דולר בשנה
● השבוע בביומד | 4 שנים אחרי ההנפקה: החברה הרפואית שעשויה להפוך לשלד בת"א
מלבד פיתוח טכנולוגיה בתחום הבריאות הדיגיטלית במרכז עצמו, היה אחראי מרכז הפיתוח על שיתופי פעולה עם חברות סטארט־אפ ישראליות. באמצעות המרכז, נוצרו שיתופי פעולה עמוקים בין אלוונס ובין חברות כמו TytoCare ,K Health ,MDI Health ,VIM Diagnostic Robotics ועוד - כולן חברות העוסקות במסע המטופל במערכת הבריאות. במקרה של חלק מן החברות הללו, עזרה אלוונס להטמיע את מוצריה במערכת הבריאות האמריקאית, ובמיוחד עבור טייטו, מדובר בקשר משמעותי (שצפוי להימשך), הכולל התקנה של אלפי מכשירים אצל מבוטחי החברה.
בנוסף, ערכה החברה לאחרונה תוכנית טיפוח והאצה לסטארט־אפים צעירים יותר, כדי לעזור להם להכיר לעומק את הצרכים של מערכת הבריאות האמריקאית.
מניית החברה איבדה בחודש האחרון 15% מערכה
אובדן הקשר עם חברת הביטוח העולמית הוא הפסד משמעותי לסקטור הבריאות הדיגיטלית הישראלי. הריחוק מן השוק האמריקאי והעובדה שרוב הישראלים לא חיים כמטופלים בתוכה, משמעותה שקשה להם יותר להבין את הצרכים של המערכת. שיתוף פעולה עם אלוונס עזר להן לדייק את הצעת הערך שלהם, וכן בהוכחת הערך וגם ביצירת קשרים עם מערכת הבריאות האמריקאית. נקודת האור היא כי העובדים הללו יוכלו לצאת לשוק ולהביא את הידע שלהם מתוך המערכת לחברות אחרות, אולי כאלה שייזמו בעצמם.
הסיבה לסגירת הפעילות אינה ברורה, אך כנראה אינה קשורה במצב הפוליטי-ביטחוני בישראל, או באכזבה מאיכות המידע ויכולות עיבוד המידע שניתן למצוא בישראל, שכן ככל הידוע, הפעילות של המרכז הייתה רבה ומוצלחת. בנוסף לעבודה עם חברות הסטארט־אפ, הקבוצה הישראלית של אלוונס בנתה את התוכנית הדיגיטלית של החברה לליווי ולניהול מחלות כרוניות, תוכנית תמיכה לאחר שחרור מבתי חולים, וכן פרסמה מאמרים רפואיים.
ככל הנראה, הסיבה למהלך קשורה יותר לבעיות של החברה עצמה. אלוונס נסחרת לפי שווי של 95 מיליארד דולר, ובחודש האחרון איבדה 15% מערך מניותיה, בעקבות דוח לא מוצלח והפחתת תחזיות; זאת, בעקבות ירידה במספר המנויים שלה המגיעים מן הביטוח הממשלתי מדיקר.
מאלוונס נמסר בתגובה לשאלת גלובס כי: "כחלק ממהלך כולל שמבצעת החברה על רקע השינויים בתנאי שוק הבריאות, אלוונס הלת' קיבלה את ההחלטה הקשה על סגירת המרכז הישראלי של Carelon. אנו מודים ומעריכים את עובדינו בארץ על עבודתם המסורה ועל ההישגים שהביאו, ומחויבים לתמוך בהם לאורך התהליך".