גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עונת הדוחות מסתיימת בבשורות טובות לחברות ביומד ישראליות בנאסד"ק

חברת קמהדע המייצרת תרופות מפלזמת דם אנושית, הודיעה על גידול של 10% בהכנסות הרבעון השלישי של 2024 ● פרוטליקס רשמה ברבעון השלישי הכנסות של 17.8 מיליון דולר, גידול של 75% לעומת התקופה המקבילה ● חברת איליי לילי פרסמה השבוע מחקר המראה כי התרופה מונג'ארו, יעילה לא רק לטיפול בהרזיה, אלא גם להקלה על מחלת אי ספיקת לב ● השבוע בביומד

חדשות הביומד / צילומים: נטי לוי, אביב קורט, Shutterstock / עיבוד: טלי בוגדנובסקי
חדשות הביומד / צילומים: נטי לוי, אביב קורט, Shutterstock / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עונת הדוחות מסתיימת בבשורות טובות לחברות ביומד ישראליות בנאסד"ק 

הרבעון השלישי הסתיים השבוע במספר דוחות המעידים על עלייה בהכנסות של חברות ביומד ישראליות הנסחרות בנאסד"ק, ושיפור ברווחיות לפחות בחלק מן המקרים. 

חברת קמהדע המייצרת תרופות מפלזמת דם אנושית, הודיעה על גידול של 10% בהכנסות הרבעון השלישי של 2024 לעומת התקופה המקבילה אשתקד, ל-41.7 מיליון דולר. בהשוואה לתשעת החודשים הראשונים של השנה לעומת התקופה המקבילה, מדובר בעלייה של 15% ל-121 מיליון דולר. 

השבוע בביומד | 4 שנים אחרי ההנפקה: החברה הרפואית שעשויה להפוך לשלד בת"א
השבוע בביומד | החברה סומנה כבעלת פוטנציאל להגיע לשווי של טריליון דולר, ואז הגיעו הדוחות

קמהדע נאלצה להמציא את עצמה מחדש לאחר שהעבירה ב-2021 את המוצר המוביל שלה, גלסיה, לחברת טקדה ששיווקה אותו עבורה, וזאת בהתאם לחוזה ביניהן. כדי לפצות על כך היא רכשה סדרה של מוצרים המופקים מפלזמה אנושית, וכעת הכנסותיה דומות להכנסות השיא עם המוצר הקודם. 

גם בסעיף הרווחיות חל שיפור, עם רווח של 10.2 מיליון דולר בתשעה החודשים הראשונים של 2024, לעומת 3.2 מיליון בתקופה המקבילה. תזרים המזומנים החיובי עמד על 37.2 מיליון דולר, כך שכעת יש לחברה 72 מיליון דולר בקופה. 

קמהדע רשמה השנה עלויות שיווק מעט גבוהות מבעבר וכן ממשיכה לממן את הניסוי הקליני שלה במוצר החלום שלה - תרופה לטיפול בנפחת תורשתית הניתנת בשאיפה. סעיפים אלה מכבידים על הרווחיות שלה. לניסוי גוייסו עד היום כ-50% מהחולים, ועדיין לא ברור מתי הוא יסתיים. כשזה יקרה, או שיהיה לחברה מוצר חדשני נוסף לשווק, או שלפחות תפסיק לדמם מזומנים המושקעים בניסוי. 

קמהדע הודיעה ברבעון על פתיחת מתקן חדש לאיסוף פלזמה בטקסס ארה"ב. השליטה במתקני איסוף הפלזמה בעצמה צפויה לאפשר לחברה לשפר את רווחיותה ולוודא אספקה יציבה של מוצריה. 

מנכ"ל החברה עמיר לונדון מסר בשיחת הועידה כי קמהדע מצפה למהלכי פיתוח עסקי בעלי משמעות להכנסות החברה כבר ב-2025. מניית החברה עלתה 27% בשנה האחרונה, והיא נסחרת לפי שווי של 334 מיליון דולר. 

חברת בריינסווי, שפיתחה ומשווקת קסדת גירוי מגנטי לטיפול בדיכאון ו-OCD, דיווחה על רבעון חיובי נוסף, עם צמיחה של 26% בהכנסות לעומת התקופה המקבילה, ל-10.5 מיליון דולר. החברה כעת מצפה לרשום הכנסות של 40-41 מיליון דולר עבור 2024. ברבעון רשמה החברה רווח של 0.7 מיליון דולר, לעומת הפסד של 0.2 מיליון דולר בתקופה המקבילה, ולראשונה מצפה בריינסויי לרווחיות בתחזיתה השנתית. 

לבריינסווי 48.4 מיליון דולר בקופת המזומנים והיא ממשיכה בניסוי בטיפול בדיכאון בפרוטוקול מואץ לעומת הפרוטוקול הקיים שלה. בשנה האחרונה עלתה מניית החברה 105%, והיא נסחרת לפי שווי של 146 מיליון דולר. 

חברת דריו העוסקת בניהול מחלות כרוניות הציגה עליה משמעותית בהכנסות לעומת התקופה המקבילה, בעיקר בעקבות רכישת חברת טוויל ( Happify בעבר), במרץ האחרון. בכל זאת רושמת החברה ירידה של 25% במחיר מנייתה החודש ושל 55% מתחילת השנה, לשווי של 26 מיליון דולר. 

בעת הרכישה דריו נסחרה לפי שווי של 55 מיליון דולר ובקופתה היו 44 מיליון דולר במזומן. טוויל, שגייסה מעל 100 מיליון דולר, נרכשה ב-10 מיליון דולר במניות ו-10 במזומן, לאחר שהמזומן שלה אזל. במקביל גויסו 22.4 מיליון דולר נוספים לחברה הממוזגת, אשר מתמחה היום בסוכרת ובבריאות הנפש. 

דריו הבטיחה עם הרכישה כי העסקה תכפיל את הכנסותיה, שעמדו ב-2023 על כ-20 מיליון דולר. היא בדרך לעשות זאת, עם הכנסות של 7.4 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2024. הבעיה היא הרווחיות: ההפסד התפעולי עמד על 12 מיליון דולר, קיצוץ מסוים מן הרבעון המקביל, אך עדיין הפסד תפעולי גבוה ביחס להכנסה. ההפסד הנקי עמד גם הוא על 12.3 מיליון דולר. 

מנכ"ל החברה ארז רפאל הצהיר כי הוא רוצה לראות תזרים חיובי לחברה עד סוף השנה. המטרה היא לעשות זאת הן על ידי חיסכון בהוצאות על ידי מיצוי הסינרגיות מן המיזוג והן על ידי המשך חתימת הסכמים עם חברות פארמה אשר מציעות את המוצר ללקוחותיהן. 

חברת פרוטליקס השיקה בשנה שעברה לראשונה את המוצר שלה לטיפול במחלת פברי, המשווק עבורה על ידי חברת קייסי האיטלקית. פרוטליקס רשמה ברבעון השלישי הכנסות של 17.8 מיליון דולר, גידול של 75% לעומת התקופה המקבילה, רוב ההכנסות ממוצר הפברי אך מיעוטן מהמוצר הוותיק שלה למחלה הנדירה גושה (באמצעות חברת פייזר וכן באופן ישיר בברזיל). 

הסכום אולי לא גבוה אך מדובר בהצלחה לפרוטליקס שעוברת השנה לרווחיות. היא רשמה רווח נקי של 3.2 מיליון דולר ברבעון לעומת הפסד של 1.9 מיליון דולר ברבעון המקביל. בקופת החברה 27.4 מיליון דולר, והיא טיפלה בחובות האג"ח שהעיקו עליה עד השנה שעברה. 

כעת משהתגלה המוצר לפברי כהצלחה צנועה ולחברה יכולות מוכחות בהבאת מוצרים לשוק, היא מקדמת את המוצר הבא שלה, לטיפול במחלת השיגדון, הנמצא בשלב II של הניסויים הקליניים. ייתכן שהשקעה בניסויים גדולים יותר במוצר זה תאתגר בהמשך את הרווחיות שהחברה הצליחה להגיע אליה. 

החברה נסחרת לפי שווי של 102 מיליון דולר לאחר שמתחילת השנה ירדה מנייתה בכ-20%.

תרופת ההרזיה של אלי לילי יעילה גם באי ספיקת לב

חברת איליי לילי  שמשווקת את התרופה מונג'ארו, אחת משתי התרופות המובילות ממשפחת ה-GLP - תרופות ההרזיה שהפכו ללהיט בשנתיים האחרונות, פרסמה השבוע מחקר חדש שמראה כי התרופה יעילה לא רק לטיפול בהרזיה, אלא גם להקלה על מחלת אי ספיקת לב. 

הגיוני כי ירידה במשקל ושיפור מצב הסוכרת, שתי יכולות מוכחות של התרופה, יובילו גם לשיפור באי ספיקת לב, אך היגיון לחוד והוכחה לחוד. זו הפעם הראשונה שטענה זו מוכחת במחקר גדול ועשוי היטב, אשר גם מרמז כי אולי התרופה משפיעה על הלב מעבר להשפעתה על ההרזיה והסוכרת. 

על פי תוצאות הניסוי שפורסמו ב-New England Journal of Medicine, הטיפול באמצעות התרופה הפחית את הסיכון להחמרת אי ספיקת הלב ב-38% לעומת פלצבו. הסיכון לאשפוז עם אי ספיקת לב ירד ב-56%. זאת בנוסף למדדים אחרים הקשורים באי ספיקת לב. כל המטופלים שיפרו את הכושר שלהם, בנוסף לרידיה של 15.7% במשקל, לעומת 2.2% אצל המטופלים בפלצבו. 

פרופ' אבישי גרופר, מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא) ויו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל, אמר היום כי "זו הפעם הראשונה שתרופה שמיועדת לטיפול בהרזיה מוכיחה שיפור, לא רק בתסמינים ובאיכות החיים, אלא גם במדדים קליניים מובהקים, כמו הפחתה משמעותית של אשפוזים ותמותה בגלל החמרה של אי ספיקת לב. זו הפעם ראשונה שבה מוכח כי טיפול להרזיה משמעותי גם כטיפול במחלות לב, ולא רק בגלל הירידה במשקל". 

בדיקות דם חדשות לסרטן המעי ו-MASH - בשוק כבר בשנה הבאה?

חברת MetaSight שעוסקת בתחום המולטי-אומיקס (חקר מנגנוני מחלה במספר רבדים כמו גנטיקה של המחלה, התנהגות החלבונים, מיקרוביום ועוד), גייסה 8 מיליון דולר. משקיע הסבב הם קרן aMoon ,Saban Ventures (קרן ישראלית שלא הרבתה להשקיע עד היום בביומד), ARC Ventures של שיבא ומועדון המשקיעים האמריקאי Alumni Ventures . עד היום גייסה החברה כ-19 מיליון דולר. 

החברה הקומה ב-2021 על ידי פרופ' תומר שלומי מהטכניון, שפיתח שיטה לסרוק דגימות דם מהר וביעילות רבה יותר. על בסיס היכולת הזו פיתחה החברה, תוך שימוש בדגימות דם ורשומות רפואיות מקופת החולים מכבי, שיטות חדשות לאבחן מחלות כמו סרטן מעי ודלקת הנובעת מכבד שומני. 

החברה מסרה כי היא נמצא במגעים עם שחקנים אסטרטגיים לפיתוח משותף של מוצרי האבחון שלה, בתקווה שהם יגיעו לשוק כבר ב-2025. 

עוד כתבות

מרב בהט, מנכ''לית דאזז ואסף רפפורט, מנכ''ל וויז / צילום: בן חכים, נתנאל טוביאס

המשקיעים המשותפים והמניות של Wiz: החברים הטובים ממיקרוסופט ממזגים את החברות שהקימו

וויז השלימה את רכישת דאזז המזהה חולשות אבטחה בקרב אפליקציות ●  מנכ"ל וויז אסף רפפורט עבד יחד עם בעלי דאזז מרב בהט במיקרוסופט והם נחשבים לחברים ● בנוסף לשתי החברות משקיעים משותפים ● סכום העסקה לא פורסם אך הוא מוערך בכ-450 מיליון דולר במזומן ובמניות וויז

מפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

מה מונע ממפרץ חיפה להתחזק כמטרופולין, ומה אפשר לעשות?

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם: התוכנית לפיתוח מפרץ חיפה

גאוטם אדאני, ראש קבוצת אדאני / צילום: APSEZ

כתב אישום על הונאת ענק: הבעלים ההודי של נמל חיפה מסתבך

המיליארדר גאוטם אדאני ושני בכירים נוספים מואשמים בקשירת קשר לביצוע עבירה, בפרשה בה לפי החשדות הם השיגו מימון מגורמים בארה"ב ובעולם "על בסיס מסמכים שיקריים" ● בנוסף הם מואשמים בכך שהסכימו לשלם שוחד של כ-250 מיליון דולר לגורמים ברשויות בהודו

מורגן סטנלי, ניו יורק / צילום: Shutterstock

במורגן סטנלי מסמנים שתי מניות מבטיחות. לאחת מהן צופים זינוק של 660%

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● רויאלטי פארמה וטנאיה ת'רפיוטקס הן שתי מניות ביוטק די מדשדשות בוול סטריט ● אבל לאחרונה, בנק ההשקעות הענק מורגן סטנלי פרסם עליהן המלצה חריגה, בה הוא צופה זינוק של 98% בראשונה ו־660% בשנייה ● בינתיים, שאר המשקיעים לא ממהרים להשתכנע

צביקה נטר, מייסד ומנכ''ל אינוביד / צילום: אוראל כהן

בפרמיה של 94%: חברת הטכנולוגיה אינוביד נמכרת ותהפוך לפרטית

המיזוג, עם חברת Flashtalking שבבעלות Mediaocean, מתבצע לפי שווי של כ-525 מיליון דולר לאינוביד ● אינוביד מוזגה ל-SPAC בשנת השיא 2021, לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר ● המנכ"ל צביקה נטר: "זו הזדמנות לרוץ מהר קדימה"

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לראשונה מזה חודשים: איתותים על אפשרות להורדת ריבית

ביום שני הבא יפרסם בנק ישראל את החלטת הריבית האחרונה לשנת 2024, והוא צפוי להשאיר אותה ללא שינוי ● אך בינתיים בשווקים מתחילים לצפות את סוף המלחמה, ושם כבר רואים את הורדת הריבית באופק

איור: גיל ג'יבלי

TSMC במקום אנבידיה? הנוסחה שתעזור לכם לבחור מניות לטווח ארוך

וורן באפט בנה את הונו מזיהוי של מניות ערך בסקטורים מסורתיים בתקופות משבר, אבל האם זו הבחירה העדיפה לכל משקיע? ● מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מסוגי המניות, ואילו חברות מאפשרות למשקיעים ליהנות מכל העולמות? ● שאלת השבוע

רן עוז, מנכ''ל קבוצת ישראכרט / צילום: תמי בר שי

מצטרף למרוץ: בנק ירושלים עומד להגיש הצעה לרכישת ישראכרט

פרטי ההצעה עדיין לא ידועים ● בתחילת החודש נסוגה אל על מהצעתה לרכישת חברת כרטיסי האשראי לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● נכון לעכשיו, מנורה מבטחים נותרה לבדה במרוץ

ח''כ טלי גוטליב / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

ח"כ טלי גוטליב רוצה לקדם חוק שימנע את העמדתה לדין

ועדת השרים תדון בהצעת חוק פרטית שתגביל העמדה לדין של חברי כנסת, אשר הוגשה ע"י ח"כ טלי גוטליב, נגדה מתנהלת חקירה פלילית בעקבות התבטאויות ● ההצעה מבקשת לקבוע כי לא תיפתח חקירה פלילית נגד חבר כנסת, ולא ידון בית המשפט בתביעה אזרחית נגד חבר כנסת, אלא אם הכנסת אישרה זאת ברוב של 90 ח"כים, ורק במקרים בהם המעשה לא נעשה במסגרת מילוי תפקידם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

וול סטריט ננעלה בעליות; גוגל ירדה ב-4.5%, אינוביד זינקה ב-86%

דאו ג'ונס עלה ב-1% ● יו"ר הרשות לניירות ערך האמריקאית, גארי גנסלר יעזוב את תפקידו ב-20 לינואר ● משרד המשפטים האמריקאי קבע שעל גוגל למכור את הדפדפן כרום ●  אינוביד הודיעה על מיזוג שיהפוך אותה לחברה פרטית ● הביטקוין לא עוצר: נסחר סביב 98,000 דולר ● סופר מיקרו קומפיוטר השלימה זינוק של 60% מתחילת השבוע ● בג'יי.פי מורגן מסמנים שתי מניות מעניינות לקראת 2025

אילוסטרציה: Shutterstock

ההורים נתנו כסף במתנה לרכישת דירה, ואז הזוג התגרש. מה קבע ביהמ"ש?

בני זוג רכשו דירה תמורת 1.8 מיליון שקל, כשסך של 300 אלף שקל שולם ע"י הורי האישה ● כשזו התגרשה, הוריה תבעו שהבעל לעבר ישיב להם את הסכום שהשקיעו בדירה, לטענתם במסגרת "מתנה על-תנאי" ● כיצד הכריע בית המשפט?

הקמפיין האחרון של פוקס עם עדן גולן / צילום: צילום מסך

קבוצת פוקס נכנסת להפסקת הפרסומות של ערוץ 14

לפי נתוני יפעת בקרת מדיה, מאז אוגוסט קבוצת האופנה של הראל ויזל מפרסמת בערוץ 14, אם כי במינון נמוך ● קולקציית הסופגניות של רולדין הושקה בבית החולים השיקומי בשיבא-תל השומר, ולספארי ברמת גן יש מנכ"ל חדש

בנק מזרחי טפחות / צילום: איל יצהר

מזרחי טפחות: הרווח הנקי זינק ב-30% ל-1.4 מיליארד שקל

התשואה על ההון הגיעה לרמה גבוהה ביותר עד כה בקרב הבנקים הגדולים - 19% ● בדומה למתחרים, מזרחי טפחות הציג צמיחה חדה באשראי לציבור

מאט גייטס, מועמדו של טראמפ לתפקיד התובע הכללי / צילום: Reuters, Mike Blake

מאט גייטס הסיר את מועמדותו לתפקיד התובע הכללי של דונלד טראמפ

גייטס, שמועמדותו לוותה בביקורת רבה, על רקע חקירה פדרלית שהתנהלה נגדו בחשד לקיום יחסי מין עם קטינה, הודיע שיוותר על התפקיד ● "אישור המינוי שלי הפך, שלא בצדק, להסחת דעת מהעבודה הקריטית של טראמפ/ואנס", צייץ גייטס ברשת X

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

148% בשלושה שבועות: המניה הישראלית שהפתיעה והקשר לשורטיסטים

מניית הביטוח הדיגיטלי למונייד יותר מהכפילה את ערכה בעקבות דוחות כספיים שהפתיעו את השורטיסטים והגדילו את הביקוש למניה ● גם בחירתו של טראמפ ותחזיות ההנהלה תרמו לזינוק

גוגל כרום / אילוסטרציה: Shutterstock, Evan Lorne

משרד המשפטים האמריקאי לוחץ על גוגל להיפרד מדפדפן כרום

משרד המשפטים האמריקאי מבקש מבית המשפט הפדרלי להורות לגוגל למכור את דפדפן האינטרנט כרום, כפתרון לתיק ההגבלים העסקיים המתנהל נגד החברה ● בבקשה נכתב כי אילוץ החברה למכור את כרום יסייע ליצירת תנאים שווים יותר עבור המתחרים בתחום ● באוגוסט האחרון נקבע כי גוגל מחזיקה במונופול בשוק החיפוש

נתב''ג. משבר תעופה חמור / צילום: טלי בוגדנובסקי

השמיים נופלים: מה יעצור את משבר התעופה החמור שאליו נקלעה המדינה

יותר משנה מפרוץ המלחמה ונראה כי החזית מול חברות התעופה הזרות רק מסתבכת ● במשרד התחבורה עדיין לא הצליחו להעביר את התיקונים הנדרשים בחוק, ובדרך לגיבושו ניתנה הצצה ללחצי לוביסטים ופוליטיקאים ● בינתיים הבעיה לא קרובה לפתרון, ובעוד שהחברות הישראליות ממשיכות ליהנות מהמצב, בכירים בענף אומרים: "המשבר ייגמר רק כשהמלחמה תיגמר"

עמדת טעינה חשמלית / צילום: יח''צ

13 שנים אחרי בטר פלייס: קבוצת ברן תקים תחנות החלפת סוללות ל־NIO

קבוצת ברן חוזרת להקים תחנות החלפה מהירות לסוללות ● עידן המימן בדרך: ישראל היא המדינה הראשונה בעולם, שאליה מיוצאים אוטובוסים מונעי מימן מסין ● דגמי SUV החדשים ● ועוד חדשות מענף הרכב

בנייה בישראל. ''הוצאות חריגות שוחקות את הרווחיות של היזמים'' / צילום: Shutterstock

קבלני הביצוע נשארו בלי רווח, ויזמי הנדל"ן נדרשים לפתוח את החוזים והכיס

חברות הביצוע דורשות מהיזמים לפתוח חוזי בנייה סגורים וקבועים מראש, בשל התייקרויות בשוק מעבר למדדי הלמ"ס ● תוספות התשלום מגיעות כיום לעד 5% מעלויות פרויקטים ● בדניה סיבוס דורשים מלמ"ס לעדכן את המדדים, "ואם הדברים לא ייפתרו, נשקול הגשת בג"ץ"

טלי בן עובדיה / צילום: ערן לוי

מנכ"לית זמנית לחברת החדשות: הפתרון של רשת 13 לחילוקי הדעות בדירקטוריון

רשת 13 מעוניינת למנות את טלי בן עובדיה כמנכ"לית זמנית של חברת החדשות ● ברקע - התנגדות שני דירקטורים מטעם הציבור למינויה הקבוע בחברה ● דירקטוריון רשת יתכנס מחר, והמינוי הזמני יעלה להצבעה